Jump to content

[Επίσημο] Nokia N82

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η ΜΕΓΙΣΤΗ τιμη δεν πρεπει να μεταβάλεται απο 0,62 σε 1,35 απο την στιγμη που σου δηλώνουν οτι η μεγιστη τιμή sar ειναι 0,62. Αυτή η τιμη βγαίνει εργαστηριακα (οχι από την nokia) λαμβάνοντας υποψη την δυσμενεστερη περιπτωση για την συσκευη. Επιπλεον προσθετουν σε αυτή την τιμή και ενα ποσοστο για να καλήψουν και την αβεβαιοτητα της μετρησης. Σε καμια περιπτωση όμως αυτη η προσθεση δεν οδηγει σε υπερδιπλασιασμο της αρχικης τιμής!! GEOGEOGEO αν στο manual σου γραφει μεγιστη τιμή sar 0,62 και πηρες τετοια απαντηση απο τη nokia πραγματικα απορώ μαζί τους...

Κατα τη γνώμη μου 2 περιπτώσεις παιζουν. 'Η να εγινε καποια πατατα απο τον οργανισμο που ελενξε το n82 (πολύ χλωμό) και να αναγκάστηκαν να επαναλαβουν τις δοκιμές....ή να έγινε τροποποιήση στο hardware (ή το software?) της συσκευής που σχετίζεται με τους πομπούς ή τις κεραίες της, οπότε και επρεπε να ξαναπεράσει απο δοκιμές.

Παντως ακόμα και στις τιμες sar που δίνει τωρα η nokia για την αμερικη υπάρχουν μεγάλες διαφορες (προς τα πανώ) σε σχεση με τις επισημες αναφορες δοκιμων που εγιναν αρκετους μηνες πριν. Δυστυχως αναφορες δοκιμών που προοριζονται για την ευρωπη δεν εχω βρει ακομα. Πιστευω πως οταν δημοσιοποιηθούν οι νεες αμερικάνικες αναφορές για το n82 το μυστήριο θα λυθεί...

Παντως αν θέλετε να μειώσετε αρκετα το sar οταν μιλάτε, φροντίστε να έχετε απενεργοποιημένο το wlan. H μέγιστη τιμή sar αφορά την ταυτόχρονη χρήση τους.

• Απαντήσεις 9,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αγαπητέ πελάτη, Ο δείκτης SAR εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως τη απόσταση μέχρι την κεραία, την ισχύ του σήματος, και από τον τόπος που βρίσκεστε. Ανεξάρτητα από αυτά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλες οι τιμές SAR έιναι κανονικά και συμφονούν με τα στανδαρτ της ΕΕ. Σας ευχαριστούμε που επικοινωνησατε με την Nokia Care Greece

ακριβως αυτο στειλανε και σε εμενα πριν λιγο....

Σε όλους αυτό θα στείλουν ρε παιδιά,μην το ψάχνετε...Το πέμα είναι αν μπορούμε να το μάθουμε αλλιώς πχ όπως ο johnsour...
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αγαπητέ πελάτη, Ο δείκτης SAR εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως τη απόσταση μέχρι την κεραία, την ισχύ του σήματος, και από τον τόπος που βρίσκεστε. Ανεξάρτητα από αυτά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλες οι τιμές SAR έιναι κανονικά και συμφονούν με τα στανδαρτ της ΕΕ. Σας ευχαριστούμε που επικοινωνησατε με την Nokia Care Greece

ακριβως αυτο στειλανε και σε εμενα πριν λιγο....

Σε όλους αυτό θα στείλουν ρε παιδιά,μην το ψάχνετε...Το πέμα είναι αν μπορούμε να το μάθουμε αλλιώς πχ όπως ο johnsour...

Απάντηση καρμπόν. Ακόμα και τα ορθογραφικά λάθη είναι πανομοιότυπα.

Προφανώς οι απαντήσεις είναι τυπικές, έτοιμες σε μία φόρμα και στάλθηκαν χωρίς να εξεταστούν ουσιαστικά τα ερωτήματά μας. Δε φαντάζομαι να αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό...

Από εκεί και πέρα, ο καθένας κανονίζει την πορεία του. :X

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

παιδια ψυχραιμια γιατι ετσι οπως τα διαβαζω νομιζω οτι καποιοι θα αυτοκτονησουν απο την στεναχωρια τους.εφοσον ακομα κ το 1,35 ειναι κατω απο τα ορια δεν καταλαβαινω τι θα πρεπει να κανει η νοκια...αλλαξε το βιβλιαρακι στα καινουργια,τωρα αν καποιος θελει να προστατευθει παιρνει ακουστικο κλεινει το wlan οταν μιλαει και ησυχαζει...οι υπολοιποι το πουλανε κ παιρνουν ενα 6310ι και ακουστικο κ μενουν υγιεις τρωγοντας ορυκτελαιο:)οταν ενα κινητο τα εχει ολα δεν εχει μονο τα καλα κ οχι τα κακα στοιχεια.κ νομιζω οτι το κινητο οι πιο πολλοι εδω μεσα δεν το επιλεγουν για το σαρ αλλιως θα ειχανε νοκια 1110 ολοι

παιδια ψυχραιμια γιατι ετσι οπως τα διαβαζω νομιζω οτι καποιοι θα αυτοκτονησουν απο την στεναχωρια τους.εφοσον ακομα κ το 1,35 ειναι κατω απο τα ορια δεν καταλαβαινω τι θα πρεπει να κανει η νοκια...αλλαξε το βιβλιαρακι στα καινουργια,τωρα αν καποιος θελει να προστατευθει παιρνει ακουστικο κλεινει το wlan οταν μιλαει και ησυχαζει...οι υπολοιποι το πουλανε κ παιρνουν ενα 6310ι και ακουστικο κ μενουν υγιεις τρωγονταε ορυκτελαιο:)οταν ενα κινητο τα εχει ολα δεν εχει μονο τα καλα κ οχι τα κακα στοιχεια.κ νομιζω οτι το κινητο οι πιο πολλοι εδω μεσα δεν το επιλεγουν για το σαρ αλλιως θα ειχανε νοκια 110 ολοι

Το θέμα δεν είναι να πούμε ότι έτσι κι αλλιώς κινδυνεύουμε από ένα σωρό άλλο πράγματα και να αφαιρέσουμε τις όποιες ευθύνες από την Nokia.

Oι περισσότεροι από εμάς αγοράσαμε τη συσκευή όταν ο δείκτης SAR που είχε ανακοινωθεί ήταν 0.62W/Kg.

Έτσι αγοράσαμε τη συσκευή και σύμφωνα με αυτό το χαρακτηριστικό.

Από τη στιγμή που αίφνης αλλάζει η τιμή αυτή σε κάτι που είναι υπερδιπλάσιο (0.62 -> 1.35), δικαιούμαστε ως πελάτες μία καθαρή εξήγηση. Νομίζω??? :confused:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

παιδια ψυχραιμια γιατι ετσι οπως τα διαβαζω νομιζω οτι καποιοι θα αυτοκτονησουν απο την στεναχωρια τους.εφοσον ακομα κ το 1,35 ειναι κατω απο τα ορια δεν καταλαβαινω τι θα πρεπει να κανει η νοκια...αλλαξε το βιβλιαρακι στα καινουργια,τωρα αν καποιος θελει να προστατευθει παιρνει ακουστικο κλεινει το wlan οταν μιλαει και ησυχαζει...οι υπολοιποι το πουλανε κ παιρνουν ενα 6310ι και ακουστικο κ μενουν υγιεις τρωγοντας ορυκτελαιο:)οταν ενα κινητο τα εχει ολα δεν εχει μονο τα καλα κ οχι τα κακα στοιχεια.κ νομιζω οτι το κινητο οι πιο πολλοι εδω μεσα δεν το επιλεγουν για το σαρ αλλιως θα ειχανε νοκια 1110 ολοι

Φίλε μου οι άνθρωποι στενοχωριούνται διότι νομίζοντας ότι εκπέμπει 0.61w μπορεί είτε να το αγόρασαν είτε να το χρησιμοποίησαν λίγο πιο απρόσεκτα από ότι αν γνωρίζανε ότι εκπέμπει περισσότερο -- ύστερα, ας μην γελιόμαστε δεν είναι πάντα εφικτό να έχεις το hands-free και στο λέω εγώ που χρησιμοποιώ με συνέπεια hands-free εδώ και πολλά χρόνια.

Τα όρια υπάρχουν αλλά μιας και δεν είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα τις ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό - καλό είναι να προτιμούμε συσκευές με όσο το δυνατόν χαμηλότερο SAR -- αν διαφωνείς τότε σε προτρέπω να αγοράσεις το N82 και να το χρησιμοποιείς δίχως hands-free, το 1.36 είναι κατώτερο του 2.0 και το 2.0 είναι ήδη πολύ χαμηλός ρυθμός εκπομπής σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες -- το κάνεις; .. εγώ πάντως όχι ;)

Είμαι σε θέση να τους κατανοήσω διότι την είχα πάθει πριν πολλά χρόνια με το T28 μου τότε - δεν γνώριζα το SAR του (δεν ήταν υποχρεωτική ακόμα η αναγραφή του στα manual) και όταν το έμαθα (ήταν 1.40+) μπόρεσα να συνδυάσω πια την αιτία για κάποιες ενοχλήσεις που ένιωθα από την χρήση του στο κεφάλι μου (ημικρανίες -- είχα προβληματιστεί τότε καθώς σπάνια είχα & έχω πονοκεφάλους) μετά από λίγη ώρα ομιλίας -- ήταν τότε που γύρισα άρον - άρον (το Τ28 ήταν πρόσφατα αγορασμένο, περίπου 6 μήνες αν θυμάμαι καλά) σε Nokia (στο 8850 που έβγαζε τότε 0.40-45) και άρχισα να ευαισθητοποιούμε για το SAR των συσκευών.

Οπότε κατανοώ πλήρως την πίκρα και την απογοήτευση των κατόχων του N82 - όπως επίσης τους πιστεύω όταν λένε ότι μετά από κάποια λεπτά χρήσης ενοχλούνται, βλέπεις κάποτε δυσπιστούσα και τα θεωρούσα όλα αυτά υπερβολικά μέχρι που μου συνέβη με το T28 και έκτοτε αποφεύγω οτιδήποτε εκπέμπει πάνω από 0.80 - 85 (0.82 έβγαζε το 6310i και δεν με ενοχλούσε btw - αν και χρησιμοποιούσα hands-free τις περισσότερες φορές ;)) στην Ευρωπαϊκή κλίμακα SAR (10kg) διότι με ενοχλεί.

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

θεωρω πολυ γκρινια για το τιποτα..κανεις το αμαξι του δεν το επιλεγει απο τους ρυπους καυσαεριων αλλα απο εμφανιση αποδοση οικονομια κλπ κλπ.δεν πειθομαι οτι καποιος ειδε σαρ 0,62 "α ωραια εχει κ μονο 520€ ας το παρω" απλα παλι κατι πρεπει να πουμε για την νοκια,εγω προσωπικα δεν πιστευω καμια μετρηση για σαρ,μ αρεσει το τηλ το παιρνω ,λες κ μπορει καποιος να σου πει αν οντως ειναι αυτο το σαρ της συσκευης..

θεωρω πολυ γκρινια για το τιποτα..κανεις το αμαξι του δεν το επιλεγει απο τους ρυπους καυσαεριων αλλα απο εμφανιση αποδοση οικονομια κλπ κλπ.δεν πειθομαι οτι καποιος ειδε σαρ 0,62 "α ωραια εχει κ μονο 520€ ας το παρω" απλα παλι κατι πρεπει να πουμε για την νοκια,εγω προσωπικα δεν πιστευω καμια μετρηση για σαρ,μ αρεσει το τηλ το παιρνω ,λες κ μπορει καποιος να σου πει αν οντως ειναι αυτο το σαρ της συσκευης..

Φίλε είσαι off! Βλέπεις για εμένα το SAR είναι βασικός παράγοντας αγοράς, τον καιρό που αγόρασα το 8850 ξέρεις τι είπα; α! 250.000δρχ μεν αλλά SAR 0.40 δε και όντως το αγόρασα για την υγεία μου, είπες τίποτε; ..?????? - σε πείθω; όχι! ε, τώρα τι να κάνουμε; επειδή εσύ δεν το βλέπεις έτσι πάει να πει ότι δεν είναι έτσι και για τους υπόλοιπους; όχι φυσικά -- κάποιοι συμμερίζονται τις απόψεις μου και κάποιοι τις δικές σου, θαρρείς ότι με ενδιαφέρει "να την πω" στην Nokia; απλά δεν φαντάζεσαι πόσα Nokia τηλέφωνα έχω (μάλλον μένεις στο avantar μου.. :p)

Αnyway, πρόβλημα σου αγαπητέ μου :)

Υ.Γ.

Επίσης μάθε να μην συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα, πχ. αυτοκίνητα, ρύπους, ορυκτέλαιο κτλ. εκτός και αν είσαι fan-boy της Nokia οπότε πάσο ;)

Ρε παιδιά, εγώ ρωτάω κάτι συγκεκριμένο: δικαιούμαστε ως καταναλωτές να ξέρουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η αλλαγή και τι σημαίνει πρακτικά???? Δικαιούμαστε ναι ή όχι???

Αν όλο αυτό δεν έγινε με δόλο και σκοπιμότητα, τότε γιατί δεν έχουμε πάρει ως τώρα μία λογική απάντηση???? :X

Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται συζήτηση.

Μολις παρελλαβα απο e-shop και το manual λεει:

RM-313 SAR: 0.62.....

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

φιλε μου τα off και τα fan boy δεν τα σχολιαζω εισαι μικρος μαλλον για αυτο τα λες.οσο για προβλημα εσυ εχεις με το σαρ του ν82(τεραστιο προβλημα),εγω κανενα...

Το θεμα εχει αρχισει να παιρνει μεγαλες διαστασεις οχι μονο στο myphone αλλα και σε αλλα forum. Θελω να πιστευω πως η Nokia δεν θα αργησει να μας δωσει εξηγησεις. Προσπαθηστε να μην ερχεστε σε αντιπαραθεση μεταξυ σας. Νομιζω πως ολους μας πειραξε αυτο του εγινε με το sar. :)
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Βασικα αυτο που πρεπει να γινει ειναι να φυγει ενα εξωδικο ωστε να αναγκαστουν να απαντησουν γιατι αλλαξαν την τιμη στο site και αν ισχυει η τιμη που μας εδωσαν στο βιβλιαρακι.

Γιάννη, πιθανώς θα πάρουμε κάποια απάντηση.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που η Nokia ανακοινώσει ότι το SAR που ισχύει για την κάθε συσκευή είναι αυτό που λέει το κάθε manual, θα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι όντως το τηλέφωνό μας εκπέμπει χαμηλά??? :confused:

Είναι θέμα εμπιστοσύνης και δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω να εμπιστεύομαι τη Nokia. ;)

Παναγιωτη τοσες ημερες δεν συμμετεχω στην συζητηση για το sar γιατι περιμενω καποια επισημη απαντηση απο την Nokia.

Ενας απο τους λογους που δεν μου αρεσε το Ν73 μου ειταν το υψηλο sar του και ξαφνικα το αγαπημενο μου Ν82 απεκτησε μεγαλο sar.

Το οτι δυσαρεστηθηκα απο την nokia ειναι σιγουρο γιατι ειταν μεγαλο λαθος αυτο που εκανε. Aς μας το ελεγε απο την αρχη.

Yπαρχουν αρκετοι που δεν τους πειραζει εαν το κινητο τους εχει υψηλο sar. Δεν ειναι λογος αυτος να ερχομαστε σε κοντρες μεσα στο forum.

Καλο ειναι να περιμενουμε την επισημη απαντηση και βλεπουμε.. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Και σε εμένα την ίδια απάντηση έστειλαν όπως και σε όλους εσάς που τους στείλατε mail. Δεν ξέρω τι να πω.. :mad::mad:

Ήρθε και το δικό μου που είχα παραγγείλει από Wind σε μαύρο (είναι όλα τα λεφτά, πολύ όμορφο) και δεν ξέρω τι να κάνω. Να πάω να το πάρω ή όχι και να πάω για Ν95 8gb? Είμαι σε δίλημμα, πάντως στο βιβλιαράκι που είδα γράφει ότι έχει SAR 0.62...

Κανονικά ρε παιδιά δεν πρέπει να ισχύει αυτή η τιμή?? Γιάτι σύμφωνα με αυτά που γράφει στην σελίδα για το δείκτη SAR

"The SAR value given is the latest available information for the phone model you select. Manufacturing variations mean that the value may have changed since your phone was built.

Please refer to the User Guide provided with your original phone packaging for SAR information about your actual phone.",

θα πρέπει να έχουν αλλάξει κάποιο εξάρτημα στο τηλέφωνο και με νέα μέτρηση που έκαναν βρέθηκε ότι είναι στο 1,35, όπως είχε γράψει πριν κάποιες σελίδες ο Πάνος..

Τα νεύρα μου, δεν ξέρω τι να κάνω.. :mad::dizzy::angry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

auto emociόn

Εγώ προσωπικά από χθες έχω πλέον μονίμως συνδεδεμένο το BT ακουστικό μου.

Εκεί που το χρησιμοποιούσα μόνο για την οδήγηση, τώρα απλά το ακουστικό του κινητού μπαίνει σε αχρηστία... :X

Και σε εμένα την ίδια απάντηση έστειλαν όπως και σε όλους εσάς που τους στείλατε mail. Δεν ξέρω τι να πω.. :mad::mad:

Ήρθε και το δικό μου που είχα παραγγείλει από Wind σε μαύρο (είναι όλα τα λεφτά, πολύ όμορφο) και δεν ξέρω τι να κάνω. Να πάω να το πάρω ή όχι και να πάω για Ν95 8gb? Είμαι σε δίλημμα, πάντως στο βιβλιαράκι που είδα γράφει ότι έχει SAR 0.62...

Κανονικά ρε παιδιά δεν πρέπει να ισχύει αυτή η τιμή?? Γιάτι σύμφωνα με αυτά που γράφει στην σελίδα για το δείκτη SAR

"The SAR value given is the latest available information for the phone model you select. Manufacturing variations mean that the value may have changed since your phone was built.

Please refer to the User Guide provided with your original phone packaging for SAR information about your actual phone.",

θα πρέπει να έχουν αλλάξει κάποιο εξάρτημα στο τηλέφωνο και με νέα μέτρηση που έκαναν βρέθηκε ότι είναι στο 1,35, όπως είχε γράψει πριν κάποιες σελίδες ο Πάνος..

Αυτο που λεει ο φιλος menios_t μου ακουγεται λογικο... Αν και καποιος ρε παιδια δεν θα ειχε μια καινουργια συσκευη, που να ελεγε το βιβλιαρακι 1.35? Δεν ξερω... Τι να πω..?

Στο site της FCC έχει τα test,

(# ID* QVVRM-314)

(# Date Approved 2007-11-14)

με μια γρηγορη ματια που εριξα το sar που βγάζουν οι αμερικάνοι είναι μικρότερο...

Τα νουμερα αυτά τα θεωρώ πιο εγγυρα απο το βιβλιαράκι..

Στην τελική η αλλαγή στο site εγινε πριν μερικές μέρες...το κινητό που παραλαμβάνεις σήμερα εχει φύγει απο το εργοστάσιο τουλάχιστον 1 μήνα πριν...

Παιδια ριξτε μια ματια εδω:

http://www.myphone.gr/gallery/showphoto.php/photo/19963/si/sar

Ειναι απο το site της NOKIA το ενχειριδιο του N82. Αναφερει 1.35 SAR!

Παιδιά ηρεμία δεν χρειάζεται και να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Προσωπικά το τηλέφωνο και αυτό το μεγάλο δείκτη ακτινοβολίας να είχε πάλι θα το αγόραζα αλλά είναι κάποιοι άλλοι που θυμάμαι από τότε που άνοιξε αυτό το θέμα που το έψαχναν με την ακτινοβολία και μάλλον δεν θα το αγόραζαν αν γνώριζαν την πραγματικότητα. Όπως και να έχει όμως όλοι είμαστε θιγμένοι ως καταναλωτές γιατί η ΝΟΚΙΑ το πάει το θέμα στα μουλοχτά, ενώ θα έπρεπε να βγει προς τα έξω από μόνη της και σε τελική ανάλυση να αποζημιώσει ή να αντικαταστήσει το τηλέφωνο σε όποιον ήθελε. Προτείνω όποιος θέλει μπορεί να

α) πάρει τηλέφωνο στη Γραμματεία Καταναλωτή στο 1520

β) να στείλει FAX στα 210-3829640, 210-3842642, 210-3843549

γ) να καταχωρήσει την καταγγελία του σε blog του ΙΝΚΑ http://newinka.wordpress.com/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ/

Πληροφορίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στην σελίδα http://www.efpolis.gr/

Αν μαζευτούν καταγγελίες από διάφορα μέρη να είστε σίγουροι ότι τότε οι απαντήσεις που θα πρέπει να δώσει η ΝΟΚΙΑ και τα πρόστιμα που θα πρέπει να πληρώσει θα είναι αρκετά μεγάλα.

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Στο site της FCC έχει τα test,

(# ID* QVVRM-314)

(# Date Approved 2007-11-14)

με μια γρηγορη ματια που εριξα το sar που βγάζουν οι αμερικάνοι είναι μικρότερο...

Τα νουμερα αυτά τα θεωρώ πιο εγγυρα απο το βιβλιαράκι..

Στην τελική η αλλαγή στο site εγινε πριν μερικές μέρες...το κινητό που παραλαμβάνεις σήμερα εχει φύγει απο το εργοστάσιο τουλάχιστον 1 μήνα πριν...

O ορισμος του sar στην αμερικη διαφερει απο αυτον στην ευρωπη, κατι που κανει την συγκριση των τιμων ευρωπης-αμερικης λιγο δυσκολη. Συγκεκριμενα το sar στην αμερικη είναι W/kg "averaged over 1 gram of tissue" και στην ευρώπη W/kg "averaged over 10 grams of tissue". O ορισμος που χρησιμοποιουν στην αμερικη ειναι πιο αυστηρός ενα ταυτοχρονα εχουν και πιο αυστηρα όρια...

φιλε μου τα off και τα fan boy δεν τα σχολιαζω εισαι μικρος μαλλον για αυτο τα λες.

Καταρχήν σε ευχαριστώ για το κομπλιμέντο, στην ηλικία μου, είναι όμορφο να με αποκαλούν μικρό, άσε ότι από Μικρό και από Τρελό λέει ο σοφός λαός μας ότι μαθαίνεις την αλήθεια! ;)

Τώρα «ηγαπητέ» μου, γιατί στα λέω "έτσι" (και ας μην σχολιάζεις - άκουσε λοιπόν για να μαθαίνεις); Μα για να σε βοηθήσω να με καταλάβεις! Βλέπεις ο τρόπος με τον οποίο απάντησες στα προηγούμενα μηνύματα μου, μου υπέδειξε τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να αναπτυχθεί η επικοινωνία μας οπότε προσάρμοσα το λεξιλόγιο μου σε αυτό που θεώρησα πιθανό ότι μπορείς να καταλάβεις καλύτερα – και τελικά ορθός έπραξα διότι επιτέλους όρισες τα πράγματα στην σωστή διάσταση τους:

«όσο για πρόβλημα εσύ έχεις με το σαρ του ν82(τεράστιο πρόβλημα),εγώ κανένα...»
– εσύ κανένα, τώρα μάλιστα, μίλησες καθαρά! Φυσικά δεν είσαι το κέντρο του κόσμου, όπως ούτε εγώ, εσένα δεν σε πειράζει - εμένα με πειράζει - εδώ πολύ κόσμο τον πειράζει - τώρα, δεν μιλάς πια για σκοπιμότητες πίσω από την αγανάκτηση μας - ούτε δοκιμάζεις να μπερδέψεις τα πράγματα συγκρίνοντας άλλα αντί άλλων για να υποτιμήσεις τις ανησυχίες μας - τώρα μιλάς καθαρά: εγώ κανένα... λες και αυτό είναι σεβαστό απέναντι στις αερολογίες που έγραψες προηγουμένως άρα ορθός σου μίλησα στην "γλώσσα" σου ... ;)

Αυτά και να είσαι καλά -- δεν πρόκειται να μετατρέψω το θέμα σε flame, ότι θες μέσο pm. από εδώ και πέρα.