Jump to content

Xλιδάνεργοι


KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενδιαφέρον κείμενο που έπεσε στα χέρια μου. Δε γνωρίζω τη πηγή, αν κάποιος τη ξέρει ας τη προσθέσει παρακαλώ, θέτει πάντως ενδιαφέροντες προβληματισμούς.

 

Εσείς θα πηγαίνατε σε μια δουλειά για 600 ευρω μέχρι να βρίσκατε κάτι καλλίτερο ή θα προτιμούσατε να περιμένετε?

 

Έχω ακούσει και εγώ κοπέλα ετών 23 σε φιλική κουβέντα να μιλάει για την αναζήτηση της «οικονομικής σιγουριάς» από τον άντρα της. Συμφωνείτε με τέτοιες απόψεις? Ή απλά μιλάμε για μια πουτ@ν@?

 

Τι πρέπει να κάνουν σήμερα οι νέοι και οι γονείς στην Ελλάδα για να ξεπεράσουν αυτό το σκόπελο?

 

 

Η φίλη μου η Μαρία ήρθε και με βρήκε για πρώτη φορά τον περσινό Σεπτέμβριο. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε επιστρέψει από την Αγγλία με το μεταπτυχιακό της,

μετά είχε πάει τέσσερις μήνες διακοπές (στο Μπαλί, τη Μύκονο και τη Φλωρεντία), και τώρα είχε έρθει μαυρισμένη και έτοιμη να ξεκινήσει την καριέρα της, και μια νέα ζωή.

 

"Θέλω να μου βρεις δουλειά στην εταιρία σου", μου είπε με τον επιτακτικό τρόπο που λέει τα πάντα. Ήταν 26 χρονών

 

Αν και είμαι εντελώς ακατάλληλος για τέτοιου είδους διαμεσολαβήσεις, μισάνθρωπος ων, σεβάστηκα το αίτημα της καλής φίλης, ρώτησα και έμαθα ότι πράγματι, υπήρχε μια ανοιχτή θέση στο διαφημιστικό τμήμα μιας εταιρίας για την οποία είχα κάνει κάποιες μεταφράσεις, προώθησα το βιογραφικό της και, ικανοποιημένος που έκανα το καλό για έναν συνάνθρωπο, το ξέχασα εντελώς.

 

Μετά από τρεις μέρες η Μαρία με πήρε τηλέφωνο, έξαλλη.

 

"Υποδοχή διαφήμισης; Η θέση που μου βρήκες είναι για υποδοχή διαφήμισης;"

 

"Ποιος; Τι; Ποιος είναι;" είπα (με είχε ξυπνήσει).

 

"Εγώ έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης στο Λονδίνο και θα πάω να σηκώνω τηλέφωνα για 600 ευρώ;"

 

Τι είχε γίνει: Η Μαρία δεν είχε πάει στο ραντεβού. Όταν την πήραν τηλέφωνο για να την καλέσουν έμαθε όσα χρειαζόταν να μάθει, και απέρριψε τη δουλειά μονομιάς.

 

Η Μαρία, βλέπετε, ανήκει σε μια εντελώς νέα κατηγορία Ελλήνων. Πρόκειται για μια υποκατηγορία της διαβόητης «γενιάς των 700 ευρώ», των νεαρών Ελλήνων, δηλαδή, που έχουν αποκτήσει πολύ καλή μόρφωση, και οι οποίοι βγαίνουν σε μια αγορά εργασίας η οποία δεν τους πολυχρειάζεται, και έτσι δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει μισθό αντίστοιχο των σπουδών τους, ή έστω επαρκή για να συντηρηθούν.

 

Η συγκεκριμένη υποκατηγορία της Μαρίας περιλαμβάνει τους νέους που, αν και δεν βρίσκουν μια καλοπληρωμένη δουλειά, αρνούνται να κάνουν οποιονδήποτε συμβιβασμό στον τρόπο ζωής τους. Μαθημένοι στο χαρτζιλίκι από τους γονείς κατά τη διάρκεια της εφηβείας και των σπουδών, βγαίνοντας στην «αγορά» εξακολουθούν να επιθυμούν να συχνάζουν στα ίδια μαγαζιά, να ψωνίζουν το ίδιο ακριβά προϊόντα, και να κάνουν ακριβώς την ίδια άνετη ζωή που έκαναν πριν.

 

 

Είναι οι χλιδάνεργοι, και δεν πρόκειται να θυσιάσουν ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια απ' το lifestyle τους. Όσα κι αν τους πληρώνουν.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα των Νέων, 8 στους 10 νεοπροσληφθέντες στην Ελλάδα αμείβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ. Σύμφωνα με άλλη έρευνα της Marc για το Έθνος, τo 56% των Ελλήνων ηλικίας 18-30 αμείβεται με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος.

 

Από τους τριαντάρηδες, μόνο το 29,5% ζουν εντελώς ανεξάρτητοι από τους γονείς.

 

Ένα 31,4% συντηρείται αποκλειστικά από αυτούς.

 

Μπορείτε να συλλάβετε αυτά τα νούμερα;

 

Αν κάποιος ξένος τα διαβάσει θα συμπεράνει πως είμαστε μια κοινωνία υπό κατάρρευση, όπου οι νέοι δεν μπορούν να παράγουν πλούτο, οπότε τρώνε τον πλούτο που έχει συσσωρεύσει η προηγούμενη γενιά, μέχρι αυτός να τελειώσει, οπότε προφανώς η χώρα μας θα χρεοκοπήσει.

 

Η ίδια η οικογένεια έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Σε όλους τους Μεσογειακούς λαούς εμφανίζεται αυτή η απεριόριστη λατρεία για τα παιδιά, η οποία εύκολα παίρνει όχι-και-πολύ-υγιείς διαστάσεις. Οι γονείς ουσιαστικά «πληρώνουν» το παιδί για να μην τους φύγει. Σε άλλες, βορειότερες χώρες συνηθίζεται να το σουτάρουν (με αγάπη) μόλις τελειώσει το σχολείο, για να τραβήξει το δικό του δρόμο, να κάνει τα δικά του λάθη, να σταθεί στα δικά του πόδια, να μάθει και ωριμάσει. Εδώ έχουμε περιπτώσεις σαν το Θεσσαλονικιό φίλο μου το Στέλιο, που οι γονείς του υποσχέθηκαν αυτοκίνητο αν περάσει στις Πανελλήνιες, με τον όρο να περάσει σε σχολή της Θεσσαλονίκης.

 

Φυσικά, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νέοι που ανήκουν στη «Γενιά των 700 ευρώ», όλων οι γονείς θέλουν να τους φροντίσουν, κάμποσοι από αυτούς τους γονείς είναι και ευκατάστατοι, αλλά δεν γίνονται όλα τα παιδιά χλιδάνεργοι.

 

Βλέπετε, είναι στη φύση του νέου να θέλει να αυτονομηθεί, να κάνει κάτι στηριγμένος στα δικά του ποδάρια, μόνος, ανεξάρτητος. Είναι μια ανθρώπινη ανάγκη αυτή. Στην πρώτη μου δουλειά προσελήφθην με μισθό 180.000 δραχμές το μήνα (520 ευρώ), εν έτει 2000, σε ηλικία 23 ετών, και ήμουν πανευτυχής. Εκστατικός. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο ζευγάρι παπούτσια που πήρα με τα δικά μου λεφτά.

 

Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο «Βασιλάκης Καϊλας», αλλά η ανάγκη του ανθρώπου να κάνει πράγματα μόνος του -και κατά συνέπεια να αυτοεπιβεβαιωθεί ως αυτόνομη οντότητα- είναι πανίσχυρη.

 

Γιατί τότε τόσοι τριαντάρηδες καταπιέζουν αυτή την ανάγκη για να μείνουν στη σφιχτή και γεμάτη ασφάλεια αγκαλιά της τσέπης του μπαμπά;

 

Είναι απλό: Είναι αρρώστια.

 

Οι χλιδάνεργοι, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι lifestyle junkies, που επιτρέπουν τον εθισμό τους στην ηδονιστική πλευρά της ζωής, κι ας εγκλωβίζονται έτσι σε μια αέναη εφηβεία.

Σε καποια εφημερίδα οι "ανθρωποι" αυτοι χαρακτηρίζονται ως ΝΕΟΗΛΙΘΙΟΙ. Μια μολυσματική ράτσα νέων που το μόνο που ξέρουν είναι να μοστράρονται και να το παίζουν

"Γυαλιστεροί" και "Γυαλιστερές" παρασιτοζωοντας εις βάρος των γωνέων τους και των εκάστοτε γκόμενων (οι γυναίκες κυρίως), που ενώ είναι οι περισσοτερες "ξέβράκωτες" ψάχνουν να βρουν τον "Ευγενικό χορηγό" που θα έχει ολο το πακέτο και θαναι και μαριονέτα. Πληρωμένοι άνθρωποι! Αλήθεια πως λεγόνται οι υπ-ανθρώποι αυτού του είδους?

 

«Δεν μπορώ να μην ψωνίζω. Δεν γίνεται», λέει μια άλλη φίλη, ας την πούμε Πόπη. «Είναι εθισμός, πηγαίνω στο Mall και θέλω να κατεβάσω τα ράφια, να τα δοκιμάσω όλα, να δώσω την κάρτα μου και να τα πάρω σπίτι μου. Η ντουλάπα μου είναι γεμάτη με ρούχα που δεν φοράω ποτέ, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να αγοράζω διαρκώς καινούρια. Το τηλέφωνό μου στο σπίτι είναι μονίμως κατεβασμένο για να μην με πρήζουν από την τράπεζα -χρωστάω πολλά στην κάρτα. Έχω φεσώσει συγγενείς μέχρι και τρίτου βαθμού, το χαρτζιλίκι με το που το παίρνω φεύγει, ο μισθός το ίδιο».

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να καταλογίσει στην κοινωνία του υπερκαταναλωτισμού, και η ύπαρξη των χλιδάνεργων είναι ένα από αυτά. Αλλά δεν φταίνε οι τσάντες και τα παπούτσια αν η γυναίκα που τις ψωνίζει το κάνει με λεφτά που δεν έχει ή δεν έχει βγάλει με τον ιδρώτα της. Ο σφιχτός-όσο-δεν-παίρνει εναγκαλισμός της ελληνικής οικογένειας, που αρνείται να αφήσει τα παιδιά της να ωριμάσουν, δημιουργεί σε συνδυασμό με όλες τις χαρές του lifestyle αυτούς τους αιώνιους εφήβους που προτιμούν να ζήσουν σήμερα ό,τι έχει να τους προσφέρει η ζωή (ο μπαμπάς), παρά να ταλαιπωρηθούν για να το απολαύσουν αύριο.

 

Ως στάση ζωής αυτή δεν είναι απολύτως καταδικαστέα. Αναρωτιέται όμως κανείς, όταν ο μπαμπάς (ζωή) πάψει να παρέχει, τι θα καταναλώσει ο χλιδάνεργος; Και, ακόμα χειρότερα: Τι θα καταναλώσουν τα παιδιά του;

 

Προς το παρόν οι χλιδάνεργοι εξακολουθούν να βγαίνουν, να ψωνίζουν, να ταξιδεύουν, να πηγαίνουν σε interviews για δουλειές που δεν χρειάζονται, καθώς ο χρόνος περνά χωρίς συνέπειες. Θα έρθουν συνέπειες στο μέλλον; Έλα ντε.

 

Είδα τη Μαρία πρόσφατα, καλοντυμένη, αψεγάδιαστη, σε ακριβό εστιατόριο να τρώει με τον -πολύ μεγαλύτερο- φίλο της (τι λέγαμε ??). Ήταν μια χαρά: Χαρούμενη, ξεκούραστη και, ενάμιση χρόνο μετά το τέλος των σπουδών της, ακόμα χλιδάνεργη.

 

Νομίζω ότι θα τα πάει μια χαρά!

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ενδιαφέρον κείμενο που έπεσε στα χέρια μου. Δε γνωρίζω τη πηγή, αν κάποιος τη ξέρει ας τη προσθέσει παρακαλώ, θέτει πάντως ενδιαφέροντες προβληματισμούς.

 

Εσείς θα πηγαίνατε σε μια δουλειά για 600 ευρω μέχρι να βρίσκατε κάτι καλλίτερο ή θα προτιμούσατε να περιμένετε?

 

Έχω ακούσει και εγώ κοπέλα ετών 23 σε φιλική κουβέντα να μιλάει για την αναζήτηση της «οικονομικής σιγουριάς» από τον άντρα της. Συμφωνείτε με τέτοιες απόψεις? Ή απλά μιλάμε για μια πουτ@ν@?

 

Τι πρέπει να κάνουν σήμερα οι νέοι και οι γονείς στην Ελλάδα για να ξεπεράσουν αυτό το σκόπελο?

 

 

Φυσικα και θα πηγαινα! Δεν ειναι μονο τα 600Ε, ειναι η εμπειρια και φυσικα η προυπηρεσια που θα χρειαστει για να πας σε μια δουλεια των 1000++ ευρω! ;)

 

Οικονομικη σιγουρια θα εξασφαλιζα στην οικογενεια μου αν αυτο ηταν δυνατο. Αλλα σε περιπτωση που για καποιο σοβαρο οικονομικο λογο πρεπει να δουλεψει και αυτη, να βγαλει τον σκασμο και να το κανει, οπως και εγω τις δουλειες του σπιτιου... :)

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία ακούω πολλές συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα σήμερα παρακολουθούσα μια εκπομπή στην οποία νέες κοπέλες παραδέχονταν αυτό που λες: ότι αναζητούν την οικονομική αποκατάσταση από τους συντρόφους τους. :confused:

Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί νέοι που προτιμούν να "τρώνε" τα λεφτά του μπαμπά αντί να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο.

Προσωπικά άνετα θα έπιανα μια δουλεία με 600€ μέχρι να βρω κάτι καλύτερο. Δυστυχώς ή ευτυχώς σ' αυτό το θέμα είμαι λίγο "περήφανη" :p :D Τη στιγμή δηλαδή που εγώ μπορώ να δουλέψω δεν θέλω να με συντηρούν οι γονείς μου.

Ποτε μην μαλωνεις με εναν ηλιθιο. Θα σε ριξει στο επιπεδο του και θα σε κερδισει λογω εμπειριας. :w00t:
Link to comment
Share on other sites

Από τότε που τελειώσα με τις σπουδές μου εργάζομαι και συντηρώ τον ευατό μου αν και ακόμη μένω με τους γονείς μου. Στην αρχή αντιμετώπισα τις δυσκολείες που αναφέρει το άρθρο αναφορικά με την εύρεση εργασίας. Ωστόσο, συμβιβάστηκα με part time δουλειές και άσχετες με τις σπουδές μου και ιδιαίτερα. Στην πρώτη δουλειά που βρήκα με αντικείμενο συναφές με τις σπουδές η αμοιβή μου ήταν πολύ χαμηλή, ωστόσο μετά από ένα εξάμηνο σκληρής δουλειάς ο μισθός διπλασιάστηκε.

 

το θέμα είναι ότι μάλλον οι περισσότεροι ταιριάζουν στην περιγραφή του άρθρου,η πείρα μου και από το οικογενειακό περιβάλλον αυτό δείχνει. Ας μην γελιόμαστε οι περισσότεροι συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο, πιστεύω ότι η ευθύνη των γονιών είναι τεράστια, γιατί πολλά μας τα παρέχουν όλα χωρίς ανταλλάγματα. Το αποτέλεσμα είναι να μην εκτιμούμε αυτά που μας δίνουν και να αποζητούμε συνεχώς και άλλα.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

όταν ένας υπαλληλάκος στα mc donalts εξωτερικό πέρνει 1500 ευρώ ή ένας φίλος μου στην Αμερική που δούλεβε πόρτα για 3000 ευρώ τον μήνα΄σόρι αλλά εγώ δεν συμβιβάζομαι ούτε εκτιμώ τα 500 και 600 ευρώ και να χτυπάς 8ωρα και 9ωρα..

είμαστε απο τις ακριβότερες χώρες στην ποιότητα ζωής με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη

Don't give up! :!:
Link to comment
Share on other sites

ωραία και να κάθεσαι σπίτι περιμένωντας την τέλεια δουλειά΄(στις οποίας τις απαιτήσεις δεν ξέρεις αν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς καθώς θα είσαι λίγο καλομαθημένο) είναι προτιμότερο?

 

 

 

Υ.Γ. γράφω σε πρώτο πρόσωπο αλλά δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Το οτι δεν δεχονται να τους εκμεταλευονται ειναι μια αλλη πλευρα.Κι αν ηταν ολοι ετσι δεν θα χαμε αυτη την καταντια..Οσο για τους οικογενειαρχες που συντηρουν τα παιδια τους μα αυτοι ειναι οι ιδιοι που δινουν μισθους 600 ευρο..Κ ι πιστεψτε με πολλες φορες τους βολευει να χουν τα παιδια τους σπιτια τους μερχι τα 30.Μιλαμε για την υπερπροστατευτικη ελληνικη οικογενεια που μερχι τα 50 πολλοι νομιζουν οτι τα παιδια τους δεν κανουν τιποτα μονα τους..

 

Στις ξενες χωρες τα ασθενη οικονομικα στρωματα τα αποτελουν ατομα που δεν ειναι σπουδασμενα εδω κι 10 μεταπτυχιακα να εχεις σου λενε 600 ευρο για 8ωρο κι αν δεν θες θα βρω αλλον..Νομους να μας διασφαλιζουν δεν εχουμε?Μου αρεσει πανντως ενα ατομο δηλαδη που θελει να δουλευει κι να ψωνιζει ,ντυνεται οικανοποιητικακι να μην το εκμεταλευονται κτλ το αποκαλουν χλιδανεργο .Ελεος παιδια να μπορει να κανει τα βασικα ζητησε οχι τιποτα το υπερβολικο..

 

Παντως ωραιο αρθρακι το γεγονοσ οτι με 600 ευρο η λεξη χλιδη ειναι γελοια το σκεφτηκε κανεις?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετικά με τους χλιδάνεργους αλλά και πολλούς άλλους (σκέτο) άνεργους είναι οτι περιμένουν να διοριστούν σε μια "θεσούλα" στο δημόσιο... και το χειροτερο είναι πως όλοι αυτοί με τα τόσα μεταπτυχιάκα τα θυσιάζουν όλα στο βωμό της μονιμότητας και της σιγουριάς , άσχετα αν θ΄απασχοληθούν σε τομέα που έχουν σπουδάσει ή εντελώς άσχετο!!!

Κριμα! Στην Ελλάδα πλέον η παιδεία αλλά και η γενικότερη νοοτροπία "προστάζουν" όλους μας να γίνουμε ρομπότ που να ζούμε για να εμπλουτίζουμε τα βιογραφικά μας!!!

Link to comment
Share on other sites

Παντως ωραιο αρθρακι το γεγονοσ οτι με 600 ευρο η λεξη χλιδη ειναι γελοια το σκεφτηκε κανεις?

 

Μα η χλίδα δεν αναφέρεται στα 600 και 700 Ευρώ αλλα στο κατά πολύ ακριβότερο lifestyle της "Μαρίας".

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει υπαρχουν κι τα ατομα εκεινα που ειναι ψωνια κι τους αρεσει να ντυνονται σαν ΄λουσιοι συυτο δεν εχει σχεση με την ανεργεια..Θα μπορουσαν να δουλευουν μια χαρα αλλα να εχουν καρτες κι τετοια..Λιγο προπαγανδιστικο το κειμενακι καα την γνωμη μου..Επισης μπορει ο αρθρογραφος να την πατησε απο καμια αντιστοιχη μαρια:lol::lol:.ε ναι αντρικο περιοδικο δεν θα καλιεργησει το στερεοτυπο οτι η σπαταλη πιτσιρικα φταιει για ολα?Απορια μια φορα επεσε στο χερι μου ενα τετοιο περιοδικο κι εφριξα..Πως τα διαβαζετε?
Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nitro Οκτωβρίου.

 

...το οποιο Νιτρο, συνεβαλλε τα μεγιστα στην δημιουργια της συγκεκριμενης νοοτροπιας.

 

Με λιγα λογια, δεν μας χ***** ρε Κωστοπουλε...

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει υπαρχουν κι τα ατομα εκεινα που ειναι ψωνια κι τους αρεσει να ντυνονται σαν ΄λουσιοι συυτο δεν εχει σχεση με την ανεργεια..Θα μπορουσαν να δουλευουν μια χαρα αλλα να εχουν καρτες κι τετοια..

 

Η πολυτέλεια δεν είναι απαραίτητα κακή. Όταν όμως ζεις καλά με τα λεφτά των άλλων, είτε αυτοί λέγονται γονείς, είτε σύζυγος είτε ακόμα και πιστωτικές κάρτες όπως λες, τότε αυτό είναι άξιο σχολιασμού.

 

Τουλάχιστον κάποιοι μπορεί να ζούνε από τις πιστωτικές τους κάρτες, αλλα έχουν και μια δουλειά. Για αυτούς που ξοδεύουν ασύστολα χωρίς να βγάλουν ούτε μια δεκάρα τι να πεις; ;)

 

...το οποιο Νιτρο, συνεβαλλε τα μεγιστα στην δημιουργια της συγκεκριμενης νοοτροπιας.

 

Με λιγα λογια, δεν μας χ***** ρε Κωστοπουλε...

 

:up:

Link to comment
Share on other sites

Κατσε ρε συ μπορει ο αλλος να ξοδευει ασυστολα κι να τον αφηνουν?Μητρελαθουμε..Κι ενα ατομο που ξοδευει ασυστολα χωρις να εχει θελει ψυχιατρο..:confused::confused:
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να σχολιάσω την κοπέλα της «ιστορίας», προσωπικά δεν το βρίσκω κατακριτέο να απορρίπτει κάποιος δουλειά των 600€, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παρασιτεί εις βάρος κάποιου άλλου.

 

Αντί να στοχεύουμε μόνο στα κοπρόσκυλα και τους καλοπερασάκηδες, ας στρέψουμε και την προσοχή μας και στους «εργοδότες», καθώς και στην ανοχή του κράτους που επιτρέπει «αλβανικούς» μισθούς (αν και οι «αλβανικοί» μισθοί σήμερα είναι ανώτεροι των «ελληνικών») και συχνά χωρίς ασφάλιση.

 

Πριν προχωρήσουμε στην όποια κρίση, ας συνειδητοποιήσουμε πρώτα τι σημαίνουν 600€ τη σήμερον ημέρα. Με έναν πρόχειρο λογαριασμό, αρκούν μόνο για ενοίκιο, ρεύμα και τηλέφωνο (κι αν...).

 

Κι εντελώς σημειολογικά, άλλη αξία έχουν τα 600€ για μια δουλειά π.χ. γραφείου που απλώς σηκώνεις τηλέφωνα κι άλλη για μια δουλειά όπου κυριολεκτικά «ιδρώνει ο κώλoς σου». ;)

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.
Link to comment
Share on other sites

Κατσε ρε συ μπορει ο αλλος να ξοδευει ασυστολα κι να τον αφηνουν?Μητρελαθουμε..

 

Αν ο μπαμπάς/άντρας/γκόμενος έχει λεφτά, γιατί όχι ;) Δηλαδή εσύ δεν ξέρεις κανέναν τέτοιο :confused:

 

Χωρίς να θέλω να σχολιάσω την κοπέλα της «ιστορίας», προσωπικά δεν το βρίσκω κατακριτέο να απορρίπτει κάποιος δουλειά των 600, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παρασιτεί εις βάρος κάποιου άλλου.

 

Μα στις παρασιτικές περιπτώσεις αναφερόμαστε. :)

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν μου χει τυχει..Αν ο μπαμπας κτλ εχει λεφτα κι μπορει να συντηρει τον καθενα κι καθεμια που δεν εργαζεται αλλα ζει σαν πλουσιος τοτε προβλημα του..Ε οκ υπαρχει κι η οικονομικα ισχυρη ταξη..Τι να κανουμε τωρα?

 

Απλα φταιει ο μπαμπας που την συντηρει ...Αν δεν υπηρχε ο μπαμπας δεν θα υπηρχε κι αυτη η κατασταση..

Link to comment
Share on other sites

Να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα:

 

Το κοστος ζωης που επικρατει σημερα, σιγουρα δεν δικαιολογει την αμοιβη της ταξης 600-700 ευρω!!! ουτε και οι τρελες απαιτησεις που εχουνε οι εργοδοτες στον ιδιωτικο τομεα,δηλ. που εχουνε 1 ατομο και ζητανε να τους κανει ταυτοχρονα 10 διαφορετικες εργασιες,ακομα και προσωπικες χαρες εκτος χραφειου( πηγαινε παρε μου τσιγαρα,πληρωσε τους λογαριασμους μου, πηγαινε το αμαξι μου και παρκαρε το και αυριο πηγαινε το για sercive...σκουπισε,καθαρισε,ξεσκονισε,σφουγγαρισε :p ) οταν αυτες δεν περιλαμβανονται σε θεση γενικων καθηκοντων!

 

Επισεις δεν μπορεις να απαιτεις απο τον αλλον να εχει προυπηρεσια,να ξερει αγγλικα,να εχει ecdl..και να γνωριζει απταιστα χειρισμο pc και ενα σκασμο αλλα προγραμματα λογιστικα και μη, να ειναι αποφοιτος τει,αει, να εχει μεταπτυχιακο,να αντεχει στην εργασικη πιεση,να,να,να,νανα............και να τον εχεις 2-3 χρονια να εχει αποδειξει οτι αγαπαει αυτο που κανει και ειναι καλος και να συνεχισει να παιρνει 700 κατοσταρικα....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ!....

 

ΤΑ 600-700 ΕΥΡΩ ειναι καλα αν εισαι 17-24 και μενεις με τους γονεις σου...εχεις το αμαξι του μαπμπακαι πληρωνεις τα βασικα...καρτοκινητο, βενζινες, τσιγαρα,κανενα ρουχαλακι, εξοδους..και βαζεις αν σου μεινει και 1-2 κατοσταρικα στην ακρη!;)

 

Αν μενεις μονος σου, εχεις πολλα περισσοτερα εξοδα, και περισσοτερες υποχρεωσεις!

Πως ενας νεος μετα τα 25-27 να κανει ενα ποιο σοβαρο ξεκινημα στην ζωη του αν δεν εχει γερες οικονομικες βασεις??

 

Απο την αλλη ομως...ειναι μεγαλο λαθος, το σκεπτικο να μην δεχομαστε εγωιστικα και υπεροπτικα να εργαστουμε στην πρωτη μας-δευτερη μας δουλεια γιατι θα λαμβανουμε 600...

ειναι λογικο!!....δεν μπορει ο αλλος να σου δινει 1000+ οταν εσυ δεν ξερεις που ειναι καν η.... τουαλετα στην εταιρια που εργαζεσαι:p

Ξεκινας ετσι,αποκτας εμπειρια,γνωσεις,(γιατι κακα τα ψεματα καμια μα καμια δουλεια δεν μαθαινεται στο πανεπιστημιο,στα τει..η οπουδηποτε αλλου..) αποκτας και γνωριμιες και μετα απο καποιο χρονικο διαστημα εχεις τα ματια σου ανοιχτα!!:blink:

 

ετσι ειναι το σωστο...και οχι να αποριπτουμε συνεχομενα και να καθομαστε σπιτι, βριζοντας και αποριπτοντας την καθε δουλεια, μεχρι να μας κανουνε την προταση των 1000+ ευρο....Αυτο δεν προκειται να γινει ποτε, εκτος και αν δουλεψουμε στον θειο μας η τον μπαμπα μας..

 

φιλικα παντα!

ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :)
Link to comment
Share on other sites

γιατι τοσο καιρο χρειαζεται για να βρεις την τουαλετα?Δικαιολογιες..Κι μετα απο 1,2 χρονια αντι για αυξηση σου δινουν τα παπουτσια στο χερι κι παιρνουν αλλον με 600 ευρω παλι..
Link to comment
Share on other sites

Μα στις παρασιτικές περιπτώσεις αναφερόμαστε. :)

 

Δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από το ερώτημα του πρώτου μηνύματος.

 

Εσείς θα πηγαίνατε σε μια δουλειά για 600 ευρω μέχρι να βρίσκατε κάτι καλλίτερο ή θα προτιμούσατε να περιμένετε?

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.
Link to comment
Share on other sites

ε και το ερωτημα του Κωστα ειναι λιγο αυτονοητο αν υπαρχει αναγκη κι βεβαια θα πας αυτοι που δεν πανε μαλλον μπορουν κι δεν πανε..Τωρα αν κανουν καλα η οχι..δεν ξερω
Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω, πως όταν απορρίπτεις κάτι, έχεις και δικαίωμα επιλογής.

Φυσικά κι όταν έχεις ανάγκη θα δουλέψεις και για τα 600€.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.
Link to comment
Share on other sites

xristinoula δεν με καταλαβες φαινεται...:p ειμαι ξεκαθαρος!! Αν συνεχισει ο αλλος μετα απο ενα μεγαλο διαστημα που εσυ προσφερεις εχεις εμπειρια, να ειναι τσιφουτης,η ακομα ακομα και να μην μπορει να πληρωσει πανω απο 600+ ευρω τοτε εχεις ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ και βλεπεις για κατι αλλο...τοτε απαιτεις και διεκδικεις!!.....

 

και οσο για αυτα που προσφερει ο μπαμπας,μαμα,αντρας,γκομενος.....αν θελει και τα δινει,ειναι πολυ φραγκατος μπορει, και του ειναι περισευμα,....δεν νομιζω οτι ειναι τοσο κακο..να τα δινει....με μια ομως ενσταση: ΝΑΜΗΝ ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΟΜΑΘΟΥΜΕ!!:p

ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :)
Link to comment
Share on other sites

Οχι πραγματι δεν σε καταλαβα ,αυτα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις, δεν χρειαζεσαι 2 χρονια να μαθεις την δουλεια..Κι ακομη κι να μην ξερει ο αλλος την δουλεια πρεπει να του δινει μισθο πεινας?Κι ποιος μου λεει οτι κι ο επομενος εργοδοτης δεν θα μου πει τα ιδια κι θα αναγκαστω να μεινω εκει.συντεχνια ειναι..

 

Δηλαδη η εκμεταλευση για 2,3 χρονια ειναι κατι το δεδομενο..Μαλιστα..

Link to comment
Share on other sites

Οχι πραγματι δεν σε καταλαβα αυτα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις δεν χρειαζεσαι 2 χρονια να μαθεις την δουλεια..Κι ακομη κι να μην ξερει ο αλλος την δουλεια πρεπει να του δινει μισθο πεινας?Κι ποιος μου λεει οτι κι ο επομενος εργοδοτης δεν θα μου πει τα ιδια κι θα αναγκαστω να μεινω εκει.συντεχνια ειναι..

 

Δηλαδη η εκμεταλευση για 2,3 χρονια ειναι κατι το δεδομενο..Μαλιστα..

 

Κοριτσι μου δεν ειναι εκμεταλευση, να δινει σε εναν νεο ανθρωπο που μολις ξεκιναει 600 ευρο!! που ξερω εγω αν κανει για την δουλεια που τον θελω ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ 600 σε καποιον που ειναι καιρο σε μια δουλεια!

 

δηλαδη αν ειχες εσυ π.χ. γραφειο και σου χρειαζοταν μια κοπελα να κραταει τα τηλεφωνα.. ποσα θα της εδινες απο την πρωτη μερα??

 

Ξερω πολυ καλα πως δουλευει η αγορα,ξερω πως κοιτανε να βγαλουλε τον μηνα με οσα λιγοτερα λειτουργικα εξοδα γινεται,ακομα ακομα και αν εχουνε χιλιαδεσ ευρο τζιρο τον μηνα..η ακομα και την μερα, αλλα ξερω επισεις ξερω πως αν εισαι καλος και αγαπας αυτο που κανεις αργα η γρηγορα οι κοποι σου αναγνωριζονται...και αν οχι εκει που εισαι τοτε ψαχνεις για καπου αλλου..αργα η γρηγορα καπου καλα θα σκαλωσεις!!!;)....αρκει να το

ψαχνεις....

ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...