Jump to content

Εξωτερικος σκληρος δίσκος

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

λοιπον,ας πουμε οτι εχω εναν εσωτερικο δισκο 40gb,τον οποιο θελω να κανω εξωτερικο.τι χρειαζεται?απο θηκες,καλωδια κλπ?ποσο κοστιζουν?δεν ειναι sata ο δισκος.

• Απαντήσεις 603
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Να ρωτησω κατι ρε παιδες?Υπαρχει μεγαλυτερος απο 320 gb σε 2,5''?Ξερετε αν θα κυκλοφορησει κατι τετοιο??;)
TO NOY SAS

Να ρωτησω κατι ρε παιδες?Υπαρχει μεγαλυτερος απο 320 gb σε 2,5''?Ξερετε αν θα κυκλοφορησει κατι τετοιο??;)

Εγω εξωτερικο 2,5'' στα 320 gb δεν εχω :blink: ακομη! επισης ουτε μεγαλυτερο σε gb δεν εχω βρει.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ε για 320 2,5'' αρη τραβα πλαισιο η multirama να βρεις;)τοσο απλο.

αλλα αμα υπηρχε και 500αρης θα μετραγε πολυ:D

TO NOY SAS

• 2 weeks later...

εντελως στο ακυρο, χτες ενω πηγα να ανοιξω τον εξωτερικο σκληρο δισκο μου εβγαλε αυτο το παραθυρο http://www.imageshack.gr/view.php?file=ffa6y669p9mhsjo92ulo.jpg

τι μπορω να κανω για να το επαναφερω στην προηγουμενη κατασταση? δηλαδη να ανοιγει κατευθειαν με διπλο κλικ?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάποια στιγμή έβαλες κάποιο usb stick ή άλλο removable που ήταν μολυσμένο. Είναι malware, δες π.χ. αυτό: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080329032442AA8NVpQ

νομιζω εχω ενα patch μολυσμενο. ομως το εσβησα. τεσπα, αμα κανω φορματ στο εξωτερικο 8α ειναι ολα οκ?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδια εχω μια απορια.

Λοιπον,εχω το avast antivirus και οταν γυρισα σπιτι το βραδυ ειδα οτι ειχε εντοπισει 2 ιους,εναν στον C και εναν στον F(εξωτερικος σκληρος).

Μου συνιστουσε να κανω move to chest.Καθε φορα που το εκανα,μετα απο δεκα δευτερολεπτα μου ξαναπετουσε το ιδιο μηνυμα.Ο,τι και αν εκανα μου πετουσε αυτο το μηνυμα.

Ο ιος ηταν trojan νομιζω και βρισκοταν στο win32,system32 ατι τετοιο.

Εκανα μια επανεκιννηση,μετα μου ξαναπεταξε το ιδιο μηνυμα και μετα μου πεταξε ενα αλλο μηνυμα οτι υπαρχει ενας ιος που μπορει να δημιουργησει σοβαρο προβλημα στο μελλον και μου εβγαλε delete.Πατησα delete,αλλά εκατοτε παρατηρησα οτι μολις πηγα my computer--->C ο C δεν ανοιγε και μου εγραφε οτι δεν μπορει να λειτουργησει υπο win32,κατι τετοιο.

Εκανα ξανα restart.Πλεον το antivirus δεν μου βγαζει μηνυμα,αλλά οταν παω να ανοιξω τον C,δεν μπορει να τον ανοιξει και μου πεταει ενα παραθυρο που μου λεει:Επιλεξτε το προγραμμα που θελετε να χρησιμοποιησετε για το ανοιγμα του αρχειου και μου εχει ολα τα προγραμματα του υπολογιστη.

Το ιδιο κανει και με τον εξωτερικο σκληρο δισκο.Ο μονος τροπος για να ανοιξω τον εξωτερικο σκληρο ειναι η αυτοματη εκτελεση.

Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω?

Ευχαριστω πολυ...

ΥΓ:Ειχα ανοιξει και ξεχωριστο θεμα,αλλά μου το κλειδωσαν και μου ειπαν να απευθυνθω σε αυτο το topic.

Αυτος ειναι ιος που προσβαλει τον δισκο και δεν ανοιγει.ψαξε μεσα στο φορουμ,εχει δωθει η λυση!
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτος ειναι ιος που προσβαλει τον δισκο και δεν ανοιγει.ψαξε μεσα στο φορουμ,εχει δωθει η λυση!

Στο συγκεκριμενο topic εννοεις?

Ξερεις περιπου τι τιτλο ειχε το topic που μιλουσε γι αυτο το θεμα?Δηλαδη σβηνει ο ιος?

Έχω δώσει ένα link στο προηγούμενο post μου που αναφέρει κάποια χρήσιμα πράγματα. Διάβασε το και πιθανότατα θα λύσεις το πρόβλημα σου. Είχα δώσει link στο συγκεκριμένο post και στο topic που άνοιξες και κλειδώθηκε.

να κανω μια ψιλοασχετη ερωτηση!πηρα εναν seagate freeagent 500αρη..

οπως ειναι καινουριος ειναι καλο να του κανουμε format να στρωσει ξερω γω,ή δεν παιζει ρολο?

αυτο εκανα σε καινουριες καρτες μνημης,και ειπα μηπως εχει σχεση..

επισης δεν ξερω αν εχει σχεση να ειναι ntfs ή fat32..

http://www.mediaworld.it/offerte-promozioni/volantino/informatica/periferiche-archiviazione.php

500άρης της Verbatim με 199 ευρώ (στην Ιταλία). Ψάξε μήπως υπάρχει και στην Ελλάδα. :)

:shifty:

οπως ειναι καινουριος ειναι καλο να του κανουμε format να στρωσει ξερω γω,ή δεν παιζει ρολο?

Εγω τον αφησα ως εχει ;) στον WD ειχα κανει!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν χρειάζεται να του κάνεις format, δεν κερδίζεις τίποτα. Όσο για το file system, το NTFS είναι νεώτερο, πιο σύγχρονο και δεν έχει πολλούς από τους περιορισμούς του FAT32 (π.χ. μέγιστο μέγεθος αρχείου 4GB).

Στο link που έδωσα πιο πάνω υπάρχει ένας Maxtor Basics 160GB με τιμή 50 ευρώ, που φαντάζει ευκαιρία, όταν πχ αγόρασα τον LaCie 160GB στα 80 ευρώ. Επειδή μου χρειάζεται ο επιπλέον χώρος (και πάντα σε δυομισάρι σκληρό) πιστεύετε ότι ο Maxtor αποτελεί καλή επιλογή (με δεδομένο ότι δεν ακούγονται καλά λόγια τελευταία για τους δίσκους της εταιρείας);

Hola!

Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα! Είχα ενα sony vaio laptop (FE21B) το οποίο έχει χαλάσει και θέλω να βγάλλω τον σκληρό του να τον βάλλω σε κουτάκι για να τον κάνω εξωτερικό σκληρό να τον χρησιμοποιώ. Οπότε πήγα στο πλαίσιο και πήρα της Transcend το StoreJet 2.5.

Το πρόβλημα είναι ότι το τελείωμα του σκληρού με την άκρη απτο κουτάκι δεν ταιριάζουν η τουλάχιστον δεν βλέπω πως θα μπορούσαν να ταιριάξουν και δεν ξέρω τι να κάνω... Είμαι και παντελώς άσχετος με τεχνικά θέματα... :(

Μήπως το κουτάκι που αγόρασα δεν κάνει για τον συγκεκριμένο σκληρό? Πώς καταλαβαίνω αν ο σκληρός είναι SATA ή IDE? :O

Αυτό το κουτάκι πήρες; http://www.transcendusa.com/products/ModDetail.asp?ModNo=132&SpNo=2&LangNo=0 Αν ναι, είναι SATA. Σύμφωνα με αυτό το site (http://www.ciao.co.uk/Sony_Vaio_FE21B__6483208#productdetail) το λάπτοπ σου έχει δίσκο SATA οπότε κανονικά πρέπει να ταιράζουν.

Hola!

Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα! Είχα ενα sony vaio laptop (FE21B) το οποίο έχει χαλάσει και θέλω να βγάλλω τον σκληρό του να τον βάλλω σε κουτάκι για να τον κάνω εξωτερικό σκληρό να τον χρησιμοποιώ. Οπότε πήγα στο πλαίσιο και πήρα της Transcend το StoreJet 2.5.

Το πρόβλημα είναι ότι το τελείωμα του σκληρού με την άκρη απτο κουτάκι δεν ταιριάζουν η τουλάχιστον δεν βλέπω πως θα μπορούσαν να ταιριάξουν και δεν ξέρω τι να κάνω... Είμαι και παντελώς άσχετος με τεχνικά θέματα... :(

Μήπως το κουτάκι που αγόρασα δεν κάνει για τον συγκεκριμένο σκληρό? Πώς καταλαβαίνω αν ο σκληρός είναι SATA ή IDE? :O

Oι sata θύρες ακόμα και των 2.5" σκληρών των φορητών είναι όμοιες με τις sata θύρες των 3.5" σκληρών των επιτραπέζιων υπολογιστών http://techreport.com/r.x/mobile-ata/ports.jpg . Στους 2.5" σκληρούς οι pata θύρες είναι ενωμένες με την 4pin τροφοδοσία οπότε προκύπτει ένα βύσμα 44pin σαν αυτό http://techreport.com/r.x/mobile-ata/adapter.jpg

Παιδιά,γεια σας κι απο μένα...

Guys,έχω ένα σοβαρό prob.Πριν λίγες μέρες μου έβγαλε το μήνυμα καθώς άνοιγα τον υπολογιστή οτι πρέπει να κάνει checking έναν απο τους εξωτερικούς σκληρόυς μου.Το άφισα να κάνει λοιπον checking (πήγαινε προοδευτικά επι τις 100) και δεν το σταμάτησα.Όταν επέστρεψα όμως και ο υπολογιστής είχε ανοίξει κανονικά,ο υπολογίστης δεν δούλευε γρηγορα.Και το χειρότερο;Ο σκληρός δεν δουλευε μετα το checking.Τον αναγνώριζε ο υπολογιστής αλλά δεν έμπαινε μέσα σε αυτόν.Ασε δε, που ο υπολογιστής δούλευε κανονικά μόνο όταν αποσύνδεσα τον σκληρό.

Τόν πήγα και σε έναν φίλο,μπας και ειναι μόνο στο δικό μου pc το προβλημα αλλά και εκεί τα ίδια...Μπόρει καποιος να με βοηθήσει;Τι συνέβει...πως μπορω να το φτιάξω το πρόβλημα η έστω να ανακτήσω τα αρχεία απο αυτον...HELP!

:cry::cry::cry::cry:

Παιδιά,γεια σας κι απο μένα...

Guys,έχω ένα σοβαρό prob.Πριν λίγες μέρες μου έβγαλε το μήνυμα καθώς άνοιγα τον υπολογιστή οτι πρέπει να κάνει checking έναν απο τους εξωτερικούς σκληρόυς μου.Το άφισα να κάνει λοιπον checking (πήγαινε προοδευτικά επι τις 100) και δεν το σταμάτησα.Όταν επέστρεψα όμως και ο υπολογιστής είχε ανοίξει κανονικά,ο υπολογίστης δεν δούλευε γρηγορα.Και το χειρότερο;Ο σκληρός δεν δουλευε μετα το checking.Τον αναγνώριζε ο υπολογιστής αλλά δεν έμπαινε μέσα σε αυτόν.Ασε δε, που ο υπολογιστής δούλευε κανονικά μόνο όταν αποσύνδεσα τον σκληρό.

Τόν πήγα και σε έναν φίλο,μπας και ειναι μόνο στο δικό μου pc το προβλημα αλλά και εκεί τα ίδια...Μπόρει καποιος να με βοηθήσει;Τι συνέβει...πως μπορω να το φτιάξω το πρόβλημα η έστω να ανακτήσω τα αρχεία απο αυτον...HELP!

:cry::cry::cry::cry:

Δοκίμασε με την εντολή chkdsk /f αν και δεν ξέρω πόσο θα πετύχει αφού άπό εκεί την πάτησες. Διαφορετικά βγάλε τον αν βγαίνει από τη θήκη του και δοκίμασέ τον απευθείας σε υπολογιστή. Τέλος [Αυστηρά με δική σου ευθύνη[ δώσε ένα quick format και τρέξε κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων χωρίς να περάσεις τίποτα απολύτως στο δίσκο

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Εχω ενα εξωτερικο δισκο WD book που μεχρι σημερα λειτουργουσε μια χαρα.Σημερα παρουσιασε τα εξης:

α)Στο πισι με vista που τον ειχα συνδεδεμενο οταν πας να δεις τα περιεχομενα εμφανιζεται κενος

β)Τον συνδεω στο λαπτοπ που εχει vista και οταν παω να τον κλικαρω μου γραφει "εσφαλμενη εντολη"

γ)Τον συνδεω με το πισι που εχει λινουξ και βλεπω τα περιεχομενα μια χαρα.

Απο το γ φαινεται οτι ο δισκος δεν εχει προβλημα ουτε ο δισκος ουτε η usb συνδεση του.Καμια ιδεα να ξαναδουλεψει με vista;

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Δες μήπως έχει τσιμπήσει κάποιο malware (αν βρεις autorun.inf στον δίσκο, είναι ένδειξη). Είναι πολύ συνηθισμένο και ενοχλητικό σε όλα τα removable devices (δίσκοι, usb sticks). Έχω δώσει ένα σχετικό link σε προηγούμενο post: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2393153#post2393153

Έχει κανείς από εσάς το MyBook Ethernet?

Έχω μια απορία για το συγκεκριμένο εξωτερικό σκληρό και τη λειτουργία του.

Με ποιό τρόπο έχετε πρόσβαση στα δεδομένα του σκληρού; Με ftp? Δλδ βλέπετε τα δεδομένα του σκληρού από τον internet explorer?

Ή μήπως κάνοντας map network drive τον βλέπετε κανονικά ως κανονικό σκληρό δίσκο από τον file explorer των windows;

Ρωτάω γιατί σκέφτομαι την αγορά του και δεν έχω βρεί κάτι γιαυτό. Και ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί έχω αγοράσει ένα μοντεμ που έλεγε πως έκανε διαμοιρασμό usb σκληρού στο δίκτυο αλλά αυτό το έκανε μεσω ftp... Πρακτικά άχρηστο δλδ για μένα που στο μυαλό μου είχα έναν shared σκληρό δίσκο δικτύου όπως όταν κάνω share το δίσκο από ενός pc στο lan του σπιτιού μου