Jump to content

Εξωτερικος σκληρος δίσκος

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

για να μην ανοίγω νέο τόπικ, ας τα γράψω εδώ..:)

Έχω ξεμείνει από χώρο στο pc μου και είμαι προς αναζήτηση σκληρού δίσκου...τουλάχιστον 1ΤΒ, κατά προτίμηση 1.5ΤΒ, δεδομένου ότι ξεκινά νέα σαιζόν σειρών τηλεόρασης και μόνο από τα csi θα χρειαστώ 25-30GB…:)

Δεν καίγομαι να είναι φορητός ο δίσκος ή 2.5’’...ένας ‘’απλός’’ 3.5’’ είναι μια χαρά, για να μην πω ότι και εσωτερικός δε με χαλάει...

Από τιμές , λέω να κοιμανθώ στο 100άρικο...

Τις προτάσεις σας παρακαλώ..;)

Thaaaanks..

Εγω θα σου προτεινα να παρεις ξεχωριστα δισκο και θηκη usb/esata, ετσι αμα σου κανει νερα ο δισκος να μπορεις να τον βγαλέις απο τη θηκη και να τον συνδεσεις απευθειας με sata για να τρεξεις οτι διαγνωστικο θες... η μπορει να χαλασει και το pata/sata to usb μερος, και παλι αν εχεις αγορασει ξεχωριστα δισκο/θηκη το κανεις πιο ευκολα. οσον αφορα τον δισκο, αφου τον θες για ταινιες κλπ, αυτοι οι wd green η οι seagate LP ειναι σχετικα φθηνοτεροι απο τους 7200rpm δισκους και πιο "κρυοι" στη λειτουργια τους, αρα προτιμοτεροι για χρηση μεσα σε εξωτερικη θηκη οπου οι δισκοι ζεσταινονται.

• Απαντήσεις 603
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ με τη λύση θήκη+δίσκος. Οι έτοιμοι δίσκοι μπορεί να είναι μεγάλος μπελάς αν κάτι δεν πάει καλά, είχα ταλαιπωρηθεί αφάνταστατα με τέτοιο δίσκο της seagate παλιότερα. Έχω γράψει μερικά πράγματα σχετικά με το θέμα σε παλιότερο post: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3016125#post3016125

Να προσθέσω ότι τα περισσότερα μηχανήματα πλέον έχουν esata, οπότε καλό είναι να έχει και η θήκη γιατί η διαφορά στην ταχύτητα είναι μεγάλη. Βέβαια συνήθως δεν υποστηρίζεται η δυνατότητα hot-swap, οπότε αν ο δίσκος συνδεθεί αφού έχει ανοίξει το μηχάνημα, ενδέχεται να μην τον βλέπει (αλλά αυτό εξαρτάται από τη μητρική).

Συμφωνώ με τη λύση θήκη+δίσκος. Οι έτοιμοι δίσκοι μπορεί να είναι μεγάλος μπελάς αν κάτι δεν πάει καλά, είχα ταλαιπωρηθεί αφάνταστατα με τέτοιο δίσκο της seagate παλιότερα. Έχω γράψει μερικά πράγματα σχετικά με το θέμα σε παλιότερο post: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3016125#post3016125

Να προσθέσω ότι τα περισσότερα μηχανήματα πλέον έχουν esata, οπότε καλό είναι να έχει και η θήκη γιατί η διαφορά στην ταχύτητα είναι μεγάλη. Βέβαια συνήθως δεν υποστηρίζεται η δυνατότητα hot-swap, οπότε αν ο δίσκος συνδεθεί αφού έχει ανοίξει το μηχάνημα, ενδέχεται να μην τον βλέπει (αλλά αυτό εξαρτάται από τη μητρική).

Το hotswap υποστηριζεται πλεον απο ολα τα νεα chipset sata αλλα και εξτρα esata controllers πχ jmicron, marvel κλπ κανονικα.. απλα βαλε το sata σε ahci mode, και εγκατεστησε τους τελευταιους οδηγους για τον storage controller που χρησιμοποιεις για esata.. αν δεν σου εμφανιζεται το εικονιδιο "Safely remove hardware", χρησιμοποιησε το hotswap! http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm

Μερικές φορές δεν τον βλέπουν τα Windows και χρειάζεται ένα refresh hardware στον device manager. Τουλάχιστον στο δικό μου μηχάνημα αυτό γίνεται.

Οι ταχύτητες στο esata είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερες του USB 2.0 και αξίζει τον κόπο.

Για όποιον διαθέτει μηχάνημα με USB 3.0 μπορεί να κοιτάξει και το WESTERN DIGITAL WDBAAK0010HCH-EESN MY BOOK 3.0 1TB στα 134 ευρώ.

προσφατα αγορασα εναν σκληρο δισκο 2.5 σε προσφορα (Freecom tough drive) και εχω να πω τα καλυτερα..και πολυ γρηγορη μεταφορα εχει,και μικρος σε διαστασεις και στιβαρος.για 2.5 θεωρω οτι ειναι παρα πολυ καλη επιλογη :up: :happy:
[sIGPIC][/sIGPIC]

έχω ενα σκληρό δίσκο και ενώ τον διαβάζει κανονικά ο Η/Υ όταν τον συνδέω,μπορώ να δω τα αρχεία μόνο από 1 φάκελο!δοκίμασα φορματ,απο τον κλασικό τρόπο (ο υπολογιστής μου->διαμόρφωση κτλ καθως και μέσω dos ,αλλα τίποτα,δεν γινεται!)

τι προτείνεται αλλο??

• 4 weeks later...

εχω ενα παλιο δισκο ide 80gb. θελω να τον κανω εξωτερικο.

εχω βρει στο ebay ide to usb adaptors με κοστος κατι λιγα €. θα λειτουργησει το ολο συστημα?

ρευμα απο που θα παρει ο δισκος? λογικα δε θα χρειαστω και ενα καλωδιακι για ρευμα?

Εχω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο 1ΤΒ western digital οπου εχω περασει ολα τα τραγουδια τις φωτο και τις ταινιες μου.Χτες ομως αντιμετωπισα ενα προβλημα.Αφου περασα απο την βιντεοκαμερα μου οσο εγραψα απο την συναυλια των U2 βγηκε περιπου 7,5 Gb και την εκανα ταινια μετα ειπα να την βγαλω απο το pc και νατην βαλω στον εξωτερικο.Το θεμα ειναι οτι μου εβγαλε ενα μυνημα που ελεγε πανω κατω μεγαλο αρχειο δεν γινεται.Με την παραδοσιακη μεθοδο copy paste ολα αυτα και μετα να την εσβηνα απο το pc μου.Εχω windows 7 pro.Υπαρχει καποια λυση να γινει και αν οχι τι πρεπει να κανω.Σημειωτεον δεν εχω και τις παμπολες γνωσεις.Thanks εκ των προτερων.
Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements

Εχω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο 1ΤΒ western digital οπου εχω περασει ολα τα τραγουδια τις φωτο και τις ταινιες μου.Χτες ομως αντιμετωπισα ενα προβλημα.Αφου περασα απο την βιντεοκαμερα μου οσο εγραψα απο την συναυλια των U2 βγηκε περιπου 7,5 Gb και την εκανα ταινια μετα ειπα να την βγαλω απο το pc και νατην βαλω στον εξωτερικο.Το θεμα ειναι οτι μου εβγαλε ενα μυνημα που ελεγε πανω κατω μεγαλο αρχειο δεν γινεται.Με την παραδοσιακη μεθοδο copy paste ολα αυτα και μετα να την εσβηνα απο το pc μου.Εχω windows 7 pro.Υπαρχει καποια λυση να γινει και αν οχι τι πρεπει να κανω.Σημειωτεον δεν εχω και τις παμπολες γνωσεις.Thanks εκ των προτερων.

Αυτο το μηνυμα νομιζω το βγαζει αν ο σκληρος δισκος ειναι φορμαρισμενος σε fat32 και οχι ntfs .Τοτε δεν μπορει να διαχειριστει αρχεια πανω απο 4GB(νομιζω,ας διορθωσει καποιος που ξερει ακριβως το μεγεθος).

πάνω από 2 GB δε διαχειρίζεται αν είναι σε FAT32 και όχι σε NTFS...

και να σημειωσω..οταν παιρνουμε σκληρο δισκο WD αμεσως τον φορμαρουμε γι'αυτο τον λογο ;)

ειναι βασικος κανονας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

πάνω από 2 GB δε διαχειρίζεται αν είναι σε FAT32 και όχι σε NTFS...

4GB είναι το όριο νομίζω.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

σε ένα MyBook 250GB(FAT32) , δεν μπορώ να μεταφέρω ταινία ή άλλο αρχείο πάνω από 2GB..:worry:

τι να πω, δε ξέρω..FAT 32 είναι ο δίσκος και όντως πάνω από 2GB δε μπορώ να του μεταφέρω...

anyway, καλό είναι να φορμάρονται οι νέοι δίσκοι σε NTFS , για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα..

Την είχα πατήσει και εγώ παλιότερα έτσι.. Τελικά αναγκάστηκα να μεταφέρω τα αρχεία σε άλλο δίσκο και να τον κάνω format σε NTFS.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Πάντως αν θέλετε να μετατρέψετε το file system ενός drive από FAT32 σε NTFS, μπορείτε να ανοίξετε ένα command prompt και να χρησιμοποιείτε την εντολή

convert [drive letter]: /fs:ntfs

Το ανάποδο δεν γίνεται.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και για να μην σας ζαλιζω τον ερωτα τελικα:Μεταφερω τα αρχεια σε ενα αλλο εξωτερικο σκληρο-ευτυχως εχω- κανω φορμαρισμα σε NTFS τα ξαναμεταφερω και τοτε δεχεται αρχεια πανω απο 4GB.Σωστα????

Σωστά! Αλλά γιατί δεν κάνεις αυτό που σου λεει ο mcde και να γλιτώσεις τις αρχείο-μεταφορές;
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Σωστά! Αλλά γιατί δεν κάνεις αυτό που σου λεει ο mcde και να γλιτώσεις τις αρχείο-μεταφορές;
Και θα ειναι ολα ΟΚ ή μετα θα κλαιω την τελευταια δεκαετια της ζωης μου?Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σιγουρα δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα?100%?Και καλα οι ταινιες αλλα τα τραγουδια μου και πανω απο ολα οι φωτο μου εκει ειναι που θα πονεσω περισσοτερο αν χαθουν.:worry::worry:

το έκανα χτες σε έναν WD My Book 250GB και δούλεψε μια χαρά...πλέον είναι σε NTFS και δεν έχει χάσει τίποτα..:)

το έκανα χτες σε έναν WD My Book 250GB και δούλεψε μια χαρά...πλέον είναι σε NTFS και δεν έχει χάσει τίποτα..:)
Και το δικο μου my book ειναι αλλα 1ΤΒ.Δεν θα υπαρχει προβλημα φανταζομαι.Το κανω οπως λεει ο φιλος πιο πανω δηλ με τις αγκυλες και τα ολα του ετσι?convert [G]: /fs:ntfs χωρις κενα χωρις τιποτα.Οχι τιποτε αλλο φιλε μου αλλα μετα που θα σε βρω για να στα ψάλω:lol:

χωρίς αγκύλες...δηλαδή εγώ έγραψα:

convert H: /FS:NTFS

πατώντας enter σε ρωτάει το current volume του δίσκου...στην περίπτωσή μου έγραψα: My Book

enter πάλι , κάνω κανά 3-5 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος του δίσκου φαντάζομαι και στο τέλος σου βγάζει convert completed

:) good luck

παιδια εχω εναν σκληρο τον οποιο τον βαζω στον Η/Υ και συνδεεται κανονικοτατα,απλα δεν εμφανιζεται στον 'Υπολογιστη Μου' και στη 'Διαχειρηση Συσκευων' ! Ενω λεει οτι τα drivers ειναι επιτυχως εγκατεστημενα,οταν τον συνδεω!Παρολα αυτα δεν τον εμφανιζει!