Jump to content

Εξωτερικος σκληρος δίσκος

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προέκυψε πρόβλημα!

Παρέλαβα τον Seagate Freeagent Go 500GB το Σάββατο. Αφού δούλεψε τέλεια σε 2 pc μέχρι και την Δευτέρα, την Τρίτη (σήμερα) παρουσίασε πρόβλημα!

Συγκεκριμένα, μόλις τον συνέδεσα αρχίζει το autoplay να διαβάζει τα αρχεία, και σε κάποια φάση πριν ολοκληρωθεί πετάει το εξής

"Windows was unable to save all the data from the file H:\$Mft. The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere."

Άνοιξα τον σκληρό με explorer και τα μισά αρχεία φαίνονταν εκεί, τα άλλα μισά υπήρχαν μόνο τα folder. Η εφαρμογή της Seagate δεν τον αναγνώριζε, και τα windows δεν με άφηναν να τον κάνω remove.

Στην επόμενη σύνδεση ο σκληρός ήταν 0 bytes. Δεν μπορούσα να κάνω recover, ούτε format.

Κατευθείαν πίσω στο πλαίσιο (service στην Ζαΐμη). Μιας και έχουν DOA 30 ημερών, και μιας και ο τεχνικός κατάλαβε ότι δεν του λέω αρλούμπες, δεν τον έλεγξε καν, κατευθείαν επιστροφή ως ελλατωματικός. Έπρεπε να πάω στο κατ/μα όμως, γτ το χα πάρει από internet, και εκείνον δεν τον άφηνε το σύστημα να το επιστρέψει.

Ούτε στο κατ/μα μπορούσαν όμως, γτ ήταν Internet only προσφορά, και τους πήρε 25 λεπτά να βρουν λύση για να μου περάσουν πιστωτικό!

Και εδώ είμαστε τώρα, και αναρωτιέμαι τι να κάνω με το πιστωτικό. Να το ρισκάρω και να πάρω το ίδιο? Ή να πάω στο WD Passport?

Με το WD δε σου λεει κανενας οτι δε θα εχεις τα ιδια. Ο Seagate παντως αποτελει καλυτερη αγορα... και το ξερεις :p

Οτι και να επιλεξεις, φροντισε να εχεις καπου ενα μπακαπ απο τα αρχεια σου, ιδιαιτερα μεχρι να δεις πως συμπεριφερεται ο δισκος.

πόσο καιρό τον είχες φίλε; 2,5 άρης; στον άλλαξαν κανονικά και αδιαμαρτύρητα;

Αν μπορεσουν και αναπαραγουν το προβλημα ή τους πας καποιο στοιχειο και ειναι εντος εγγυησης τοτε θα στον αλλαξουν, αυτο ειναι σιγουρο.

• Απαντήσεις 603
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γεια σας και από μένα.

Χωρίς να έχω καλές γνώσεις επί του θέματος, επέλεξα τον παρακάτω δίσκο.

Μπορεί κάποιος που ξέρει 10 πράγματα παραπάνω να μου πει τη γνώμη του;

Ευχαριστώ

Μια χαρα θα την κανεις τη δουλεια σου. :)

Απλα οπως με ολους τους δισκους,

δουλεψε τον λιγο πριν σβησεις τα μπακαπ σου.

edit: Βασικα, ποτε μη σβησεις τα μπακαπ σου. :p

Οχι βεβαια οτι μια καλη πρωϊα δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησει να λειτουργει απο καποιο μηχανικο προβλημα... αυτα συμβαινουν και θα συμβαινουν... μεχρι να φθηνηνουν τα SSD.

Μεχρι τοτε μπακαπ! :ninja:

ΥΓ: Maxtor = Seagate

• 2 weeks later...

Έχει αγοράσει κανένας αυτό το δίσκο;;

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1224603

http://www.shop21.gr/product/product.computers.asp?pfid=30191&prid=31328

όσο κι αν έψαξα σε site δε βρήκα τίποτα ούτε κριτικές ούτε καν στο site της toshiba βρισκεις και ουτε διαστάσεις αναφέρονται πουθενά. Πέρασα από το πλαισιο και τον ειδα και ήταν εκπληκτικά μικρός και με δελέασε αλλά ν΄αξίζει άραγε; τον έχει δοκιμάσει κανένας και είναι και αρκετά φτηνός για 500άρης

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

• 2 weeks later...

Ψάχνω για εξωτερικό σκληρό δίσκο με μικρές διαστάσεις (ώστε να μπορώ να το μεταφέρω μαζί με το laptop) και με μεγάλη χωρητικότητα (500 GB).

Διαθέτω γύρω στα 120€.

Είμαι ανάμεσα στο FreeAgent Go και το My Passport Elite.

Τι λέτε; Έχετε κάποια άλλη πρόταση; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

WESTERN DIGITAL 500GB

129 ευρώ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303974

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

WESTERN DIGITAL 500GB

129 ευρώ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303974

Θεωρείς καλύτερους τους δίσκους Western Digital από τους Seagate;

Για να είμαι ειλικρινής, το ίδιο λένε και οι φίλοι μου.

Απλά, διαβάζοντας το φόρουμ μπερδεύτηκα λιγάκι... :O

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Για να σου πώ την αλήθεια,τους θεωρώ καλύτερους και πιο αξιόπιστους,όχι ότι δεν χρησιμοποιώ seagate,απλά η wd είναι για μένα η ιδανική επιλογή.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια! :)

Ψάχνω για εξωτερικό σκληρό δίσκο με μικρές διαστάσεις (ώστε να μπορώ να το μεταφέρω μαζί με το laptop) και με μεγάλη χωρητικότητα (500 GB).

Διαθέτω γύρω στα 120€.

Καλημερα...

Αν δεν εχεις προβει ηδη σε αγορα , θα σου προτεινα να παρεις Seagate Freeagent Go Black 500GB External HDD (2.5'', ST905003FAD2E1-RK) -> * 5 ΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Διαθέτω γύρω στα 120€.

Οι επιλογες σου ειναι περιορισμενες.

Εγω σου προτεινω τον Seagate. Λιγο παραπανω εχουμε γραψει για τα δυο αυτα μοντελα, τα υπερ και κατα.

Οτι και να αγορασεις δε σου εξασφαλιζει τα δεδομενα σου οποτε φροντισε για μπακαπ, ειδικα μιας και προκειται για φορητο δισκο.

Αφού ευχαριστήσω τους Nagata, kormos και fabo114 για τον κόπο τους, τελικά σκέφτομαι να καταλήξω στον WD.

Η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερο το ψάχνω, τόσο περισσότερες γνώμες ακούω για το ποια εκ των WD και Seagate υπερτερεί.

Μάλλον είναι και θέμα τύχης να μην πέσεις σε προβληματικό κομμάτι. :p

• 2 weeks later...

θα ηθελα μια οικομινομικη προταση για εξ σκληρο.δε με ενδιαφερει το μεγεθος

μπορουμε να αγορασουμε σκληρο που ειναι για κουτι υπολογιστη (επειδη ειναι πιο φθηνος) και να το χρησιμοποιουμε σαν εξωτερικο;

My History:

Ericsson 337-Ericsson 768-Nokia 5110-Ericsson 788-Nokia 8210-Nokia 8510-Nokia 6510-Sharp Gx20-Sharp SH703-Nokia 6288-Samsung i560-HTC Diamond-Nokia E51-HTC Hero-HTC Legend-Sony Xperia S-Sony Xperia Z1-HTC 10-Samsung Note 9-Samsung Galaxy S23 UTRA

Ναι μπορείς. Θα αγοράσεις τον εσωτερικό σκληρό και μια θήκη, θα τοποθετήσεις μέσα τον σκληρό και είσαι έτοιμος!!
مفاجأة

η θηκη ποσο στοιχιζει;

θα εχει συνδεση usb για να το συνδεω με laptop;

My History:

Ericsson 337-Ericsson 768-Nokia 5110-Ericsson 788-Nokia 8210-Nokia 8510-Nokia 6510-Sharp Gx20-Sharp SH703-Nokia 6288-Samsung i560-HTC Diamond-Nokia E51-HTC Hero-HTC Legend-Sony Xperia S-Sony Xperia Z1-HTC 10-Samsung Note 9-Samsung Galaxy S23 UTRA

επιλογη νουμερο 1

επιλογη νουμερο 2

ποια προτεινετε??επισης και οι 2 επιλογες θελουν χωριστη τροφοδοσια ρευματος ή μηπως η Lacie τροφοδοτειται απο το Usb?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

η θηκη ποσο στοιχιζει;

θα εχει συνδεση usb για να το συνδεω με laptop;

Φυσικά και θα έχει. Υπάρχουν διάφορες επιλογές, δύσκολο κάτω από 30 €. Μπορείς να πάρεις και κάποιο κιτ μετατροπής (έχει έναν adaptor για να οδηγήσει την IDE ή SATA υποδοχή του δίσκου στην USB και τροφοδοτικό για να πάρει ρεύμα ο δίσκος). Είναι πιο βολικό στην μεταφορά αλλά ίσως πιο ακριβο.

Freak, δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει 3,5" εξωτερικός δίσκος που να μπορεί να τροφοδοτηθεί από USB μόνο.

Read The F...ing Manual First

ωραια,το επιβεβαιωσα...

εχουν καποια διαφορα ο ενας απο τον αλλον?να προτιμησω καποιον απο τους 2 ή ειναι το ιδιο?

με τα βιστα που εχω(^$#^%$) θα μου κανουν κονξες?

σας ευχαριστω ολους

My History:

ωραια,το επιβεβαιωσα...

εχουν καποια διαφορα ο ενας απο τον αλλον?να προτιμησω καποιον απο τους 2 ή ειναι το ιδιο?

με τα βιστα που εχω(^$#^%$) θα μου κανουν κονξες?

Δεν θα έχεις φυσικά κανένα προβλημα με τα sVista... Τώρα αν είσαι στην final list και δεν θα δεις κάτι άλλο (π.χ. Seagate) η διαφορά των 30€ είναι σημαντική. Αν θες να τα γλυτώσεις παίρνεις το φθηνό, αν θες να εκμεταλλευθείς το firewire ή το eSata και τα 100 επιπλέον GB παίρνεις το ακριβό. Είναι και λίγο πιο ελαφρύ το Lacie.

αναμεσα στα δυο,κλινω προς το lacie..αλλα αν εχεις καποιο ακομη να προτεινεις,καλοδεχουμενη η προταση σου:)

αναμεσα στα δυο,κλινω προς το lacie..αλλα αν εχεις καποιο ακομη να προτεινεις,καλοδεχουμενη η προταση σου:)

Για "ψυχολογικούς" λόγους θα κοιτούσα τους freeagent της Seagate...για να δω... τώρα που τους κοίταξα βλέπω ότι είναι πιο ακριβοί για τις ίδιες δυνατότητες. Νομίζω κι εγώ τον Lacie θα έπαιρνα με αυτά τα δεδομένα, έχει και λίγο design...μάλλον δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο.