savo77 Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Καλησπέρα παίδες. Έχω μια σοβαρή απορία κ αν μπορείτε να βοηθήσετε θα το εκτιμούσα. Έβαλα 400 ευρώ πετρέλαιο που όμως το μοιράζομαι με καποιον άλλο. Κοινη δεξαμενή με λίγα λόγια. Το πλήρωσα εγώ βασικά γιατί έλειπε. Υπάρχουν 2 μετρητές έναν για τον καθένα. Ας πούμε ότι ο μετρητής δείχνει 025000. Με τι ισοδυναμεί η κάθε μονάδα? Ωρα ? Λίτρο ? Πως θα ξέρω πόσο σε χρήματα έκαψε για να ζητήσω? Έβαλα με 0,94 τιμή λίτρου αν βοηθάει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Καλησπέρα παίδες. Έχω μια σοβαρή απορία κ αν μπορείτε να βοηθήσετε θα το εκτιμούσα. Έβαλα 400 ευρώ πετρέλαιο που όμως το μοιράζομαι με καποιον άλλο. Κοινη δεξαμενή με λίγα λόγια. Το πλήρωσα εγώ βασικά γιατί έλειπε. Υπάρχουν 2 μετρητές έναν για τον καθένα. Ας πούμε ότι ο μετρητής δείχνει 025000. Με τι ισοδυναμεί η κάθε μονάδα? Ωρα ? Λίτρο ? Πως θα ξέρω πόσο σε χρήματα έκαψε για να ζητήσω? Έβαλα με 0,94 τιμή λίτρου αν βοηθάει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ασχετο : 0.94 εχει το πετρελαιο στη Μυκονο; Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
savo77 Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Ασχετο : 0.94 εχει το πετρελαιο στη Μυκονο; Ο φθηνός :p 1,60 βενζίνα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Καλησπέρα και καλή χρονιά. Τις τελευταίες ημέρες με προβληματίζει το κατά πόσο αξίζει η αγορά αφυγραντήρα για οικιακή χρήση. Το σπίτι είναι ~45τμ και δεν έχει καθόλου υγρασία, μούχλα κλπ. Παρόλα αυτά επειδή στεγνώνω τα ρούχα εντός του σπιτιού τώρα το χειμώνα, εμφανίζεται λίγη υγρασία κάτω στα πλακάκια, θαμπώνουν λίγο τα τζάμια της μπαλκονόπορτας κλπ. Πέραν αυτού, σε γενικές γραμμές από ότι έχω διαβάσει στο διαδίκτυο η συσκευή κάνει το κλίμα πιο ευχάριστο λόγω μείωσης της υγρασίας, ο χώρος ζεσταίνεται ευκολότερα λόγω χαμηλής υγρασίας κλπ. Αξίζει συνεπώς η αγορά αφυγραντήρα; Θα υπάρξει αισθητή αλλαγή στο χώρο ή τίποτα το αξιοσημείωτο; Όποιος έχει ασχοληθεί και έχει αφυγραντήρα ας μου πει εντυπώσεις. Με μία αναζήτηση παρατήρησα ότι μεγάλος ντόρος γίνεται για τους αφυγραντήρες meaco. Οποιαδήποτε βοήθεια, απόψη ευπρόσδεκτη!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stargr Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Αν απλώνεις ρούχα μέσα στο σπίτι θα έλεγα επιβάλεται να πάρεις. Η επιπλέον υγρασία σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα αν δεν έχεις ανοιχτές πόρτες. Αλλά με τα ρούχα θέλει προσοχή γιατι τα μαλακτικά και η μυρωδία σε κλειστό χώρο είναι επικίνδυνη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasGre Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Αν απλώνεις ρούχα μέσα στο σπίτι θα έλεγα επιβάλεται να πάρεις. Η επιπλέον υγρασία σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα αν δεν έχεις ανοιχτές πόρτες. Αλλά με τα ρούχα θέλει προσοχή γιατι τα μαλακτικά και η μυρωδία σε κλειστό χώρο είναι επικίνδυνη. Οι χώρος αερίζεται τις πρωινές ώρες που λείπω από το σπίτι. Μετά οι πόρτες μένουν κλειστές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
savo77 Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Όχι φίλε Δεν αξίζει να επενδύσεις έτσι πως τα λες.Αφού δεν έχεις μούχλα η εμφανή θέματα υγρασίας, θα πετάξεις 150_200 €.Αυτές οι συσκευές προορίζονται κυρίως για τα νησιά που έντονο το πρόβλημα.Τις προάλλες έσταζε το ταβάνι μου να φανταστείς. Θα αεριζεις καλά κα αν θες μπορείς να παίρνεις αυτά τα κουτάκια μιας χρήσης να τα βάζεις στις ντουλάπες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Καλησπέρα παίδες. Έχω μια σοβαρή απορία κ αν μπορείτε να βοηθήσετε θα το εκτιμούσα. Έβαλα 400 ευρώ πετρέλαιο που όμως το μοιράζομαι με καποιον άλλο. Κοινη δεξαμενή με λίγα λόγια. Το πλήρωσα εγώ βασικά γιατί έλειπε. Υπάρχουν 2 μετρητές έναν για τον καθένα. Ας πούμε ότι ο μετρητής δείχνει 025000. Με τι ισοδυναμεί η κάθε μονάδα? Ωρα ? Λίτρο ? Πως θα ξέρω πόσο σε χρήματα έκαψε για να ζητήσω? Έβαλα με 0,94 τιμή λίτρου αν βοηθάει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θα πρέπει να είχατε γραμμένες τις "μονάδες" που είχε ο καθένας σας στο προηγούμενο ανεφοδιασμό. Έτσι ώστε να δείτε πόσες μονάδες κατανάλωσε το κάθε διαμέρισμα. Αν ξέρετε τι κατανάλωσε ο καθένας (σε "μονάδες") σύμφωνα με τις θερμίδες κάθε διαμερίσματος και το ποσό του πετρελαίου που βάλατε τώρα μπορείς να βγάλεις τι αντιστοιχεί στον καθένα! Ακόμη και τις ίδιες μονάδες να κάψατε, αν δεν έχουν ίδιες θερμίδες τα διαμερίσματα, το ποσό μεταξύ σας θα διαφέρει. Αν δηλαδή κάποιο διαμέρισμα είναι μεγαλύτερο ή έχει μεγαλύτερα σώματα καλοριφέρ κοστολογείται διαφορετικά. Δε θυμάμαι ακριβώς πως μπορείς να το υπολογίσεις, αλλιώς μπορείς να πας σε ενα γραφείο κοινόχρηστων, να του πεις τις θερμίδες των διαμερισμάτων, τι έκαψε ο καθένας σε "μονάδες", το ποσό του πετρελαίου που μπήκε τώρα και θα σου βγάλει τι αντιστοιχεί στον καθένα σας! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
savo77 Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Θα πρέπει να είχατε γραμμένες τις "μονάδες" που είχε ο καθένας σας στο προηγούμενο ανεφοδιασμό. Έτσι ώστε να δείτε πόσες μονάδες κατανάλωσε το κάθε διαμέρισμα. Αν ξέρετε τι κατανάλωσε ο καθένας (σε "μονάδες") σύμφωνα με τις θερμίδες κάθε διαμερίσματος και το ποσό του πετρελαίου που βάλατε τώρα μπορείς να βγάλεις τι αντιστοιχεί στον καθένα! Ακόμη και τις ίδιες μονάδες να κάψατε, αν δεν έχουν ίδιες θερμίδες τα διαμερίσματα, το ποσό μεταξύ σας θα διαφέρει. Αν δηλαδή κάποιο διαμέρισμα είναι μεγαλύτερο ή έχει μεγαλύτερα σώματα καλοριφέρ κοστολογείται διαφορετικά. Δε θυμάμαι ακριβώς πως μπορείς να το υπολογίσεις, αλλιώς μπορείς να πας σε ενα γραφείο κοινόχρηστων, να του πεις τις θερμίδες των διαμερισμάτων, τι έκαψε ο καθένας σε "μονάδες", το ποσό του πετρελαίου που μπήκε τώρα και θα σου βγάλει τι αντιστοιχεί στον καθένα σας! ΤΙς έχω γραμένες τις μονάδες πριν ξεκινήσουμε να καίμε και οι δύο. Αρα πρέπει να βρούμε θερμίδες τώρα! Αλλό πάλι και τούτο. Δεν έχουμε τέτοια γραφεια εδώ.Ευτυχώς είναι κοντινή φίλη όποτε θα βρούμε μια άκρη κ αυτό λογικά όταν τελιώσει. Εχω μπερδευτεί πάντως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Στη λυση ψηφιακου χρονοδιακοπτη πριζας θα στραφω αν δεν βρω θερμοπομπο με δυνατοτητα προγραμματισμου. Οι περισσοτεροι χρονοδιακοπτες πριζας αναφερουν μεγιστη ισχυ τα 3600 watt. Με προβληματίζει ομως αν ειναι απολυτα ασφαλης η συνδεση θερμοπομπου που θα δουλευει στη μεγιστη ισχυ για αρκετες ωρες. ε η πριζα σουκο ποσο παραπανω νομιζεις οτι αντεχει?η ενισχυμενη (πλυντηριου) ειναι 16Α~ 3600w.Αν παρεις μεγαλυτερο θερμοπομπο δεν θα μπαινει σε πριζα σουκο. ΤΙς έχω γραμένες τις μονάδες πριν ξεκινήσουμε να καίμε και οι δύο. Αρα πρέπει να βρούμε θερμίδες τώρα! Αλλό πάλι και τούτο. Δεν έχουμε τέτοια γραφεια εδώ.Ευτυχώς είναι κοντινή φίλη όποτε θα βρούμε μια άκρη κ αυτό λογικά όταν τελιώσει. Εχω μπερδευτεί πάντως. παλια πως το κανατε?για να βρειτε θερμιδες το βρισκω αδυνατο.Θελει μελετες απο μηχανικους και τυπους κλπ.ΑΝ ειναι ιδια τα διαμερισματα χρεωθειται τα αναλογικα. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Black_Drag0n Δημ. January 8, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2016 (edited) Στα ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούνται αερόθερμα φθηνότερα, υπάρχει περίπτωση να μην είναι τα γνήσια, όπως συμβαίνει με κινητά; Πώς εξηγήται, ας πούμε, η μεγάλη διαφορά στην τιμή του MustShop εδώ; Ο Κωστόβολος έχει σχεδόν διπλάσια τιμή! Edited January 8, 2016 by Black_Drag0n Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stargr Δημ. January 8, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2016 Τα μεγάλα πολυκαταστήματα έχουν τσιμπιμένες τιμές γενικά. Αν πας σε ένα συνοικιακό κατάστημα είναι πιθανό να βρείς ποιό χαμηλές τιμές. Σε τέτοια προϊόντα δεν έχω ακούσει για μαϊμουδάκια...Γενικά μια πολύ χαμηλή τιμή θέλει προσοχή. Μπορεί απλά να είναι κράκτης, να μην υπάρχει απόθεμα, να έχει καταργηθεί το προϊόν κλπ. Έχουμε συναντήσει πολλά κατα καιρούς. Μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα και να ρωτήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis88888 Δημ. January 8, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2016 Για θέρμανση με λέβητα ηλεκτρικού ρεύματος έχετε άποψη? Συμφέρει? Για διαμέρισμα 2ου ορόφου 5οροφης οικοδομής, που είναι δύσκολο να τοποθετηθεί Λεβητας πετρελαίου στο μπαλκόνι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Για θέρμανση με λέβητα ηλεκτρικού ρεύματος έχετε άποψη? Συμφέρει? Για διαμέρισμα 2ου ορόφου 5οροφης οικοδομής, που είναι δύσκολο να τοποθετηθεί Λεβητας πετρελαίου στο μπαλκόνι Ουτε κατα διανοια.Καν μην το σκεφτεσαι.Πιο οικονομικα θα σου ερθει να βαλεις καλοριφερ λαδιου στα δωματια παρα να βαλεις τετοιο λεβητα. πετρελαιο στο μπαλκονι νομιζω απαγορευεται να βαλεις.Κοιτα φυσικου αεριου/υγραεριου η καποια αντλια θερμοτητας. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis88888 Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Ουτε κατα διανοια.Καν μην το σκεφτεσαι.Πιο οικονομικα θα σου ερθει να βαλεις καλοριφερ λαδιου στα δωματια παρα να βαλεις τετοιο λεβητα. πετρελαιο στο μπαλκονι νομιζω απαγορευεται να βαλεις.Κοιτα φυσικου αεριου/υγραεριου η καποια αντλια θερμοτητας. Ευχαριστώ! Φυσικό αέριο δεν έχει ο νομός, παρά τις υποσχέσεις Λέβητα πετρελαίου έβαλε ο γείτονας μου και κανείς δεν ενοχλήθηκε, λόγω παιδιών Η αντλία θερμότητά συμφέρει? Μπορώ να την ενώσω με τα υπάρχοντα σώματα καλοριφέρ χωρίς να ενοχλήσω με εργασίες τους κοινόχρηστους χώρους? Είναι σχετικά απλή η εγκατάσταση? :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NXONTZ Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Παιδιά για τις διάφορες απορίες σας σχετικά με θέρμανση, κόστη κλπ υπάρχουν εξειδικευμένα site πχ http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi6msP_nJ3KAhWEiRoKHZrEAbUQFggdMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.energ.gr%2F&usg=AFQjCNHHNRh9UNfyoG_INIKqYTkSNMND9w&sig2=tho1Lby7jm0yVloPYRoxNw όπου θα σας λυθούν όλες οι απορίες :) Παράθεση XIAOMI REDMI NOTE 5 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Ευχαριστώ! Φυσικό αέριο δεν έχει ο νομός, παρά τις υποσχέσεις Λέβητα πετρελαίου έβαλε ο γείτονας μου και κανείς δεν ενοχλήθηκε, λόγω παιδιών Η αντλία θερμότητά συμφέρει? Μπορώ να την ενώσω με τα υπάρχοντα σώματα καλοριφέρ χωρίς να ενοχλήσω με εργασίες τους κοινόχρηστους χώρους? Είναι σχετικά απλή η εγκατάσταση? :) Η αντλία θερμότητας μπορεί να συνδεθεί κανονικά με τα καλοριφέρ αλλά για να έχεις καλύτερη απόδοση θα είναι καλύτερα να είναι αντλία υψηλών θερμοκρασιών! Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης σήμερα! Θεωρητικά είναι 20 με 30% οικονομικότερη απ' το φυσικό αέριο και 50 με 60% απ' το πετρέλαιο. Με τίμημα όμως την υψηλή τιμή αγοράς! Η εγκατάσταση σχετικά εύκολη. Ευκολότερη από λέβητα πετρελαίου γιατί δεν χρειάζεται δεξαμενή καυσίμου! Θα συνδεθεί απευθείας στις σωληνώσεις των καλοριφέρ και θα ζεσταίνει αυτή το νερό που κυκλοφορεί σ' αυτά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis88888 Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Η αντλία θερμότητας μπορεί να συνδεθεί κανονικά με τα καλοριφέρ αλλά για να έχεις καλύτερη απόδοση θα είναι καλύτερα να είναι αντλία υψηλών θερμοκρασιών! Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης σήμερα! Θεωρητικά είναι 20 με 30% οικονομικότερη απ' το φυσικό αέριο και 50 με 60% απ' το πετρέλαιο. Με τίμημα όμως την υψηλή τιμή αγοράς! Η εγκατάσταση σχετικά εύκολη. Ευκολότερη από λέβητα πετρελαίου γιατί δεν χρειάζεται δεξαμενή καυσίμου! Θα συνδεθεί απευθείας στις σωληνώσεις των καλοριφέρ και θα ζεσταίνει αυτή το νερό που κυκλοφορεί σ' αυτά! Στην οικοδομη έχουμε κεντρική θέρμανση με ωρομετρηση αλλά δεν λειτουργεί γιατί ο καθένας χρησιμοποιεί ο, τι θέλει. Θα χρειαστώ δηλαδή άλλο δίκτυο νερού? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Στην οικοδομη έχουμε κεντρική θέρμανση με ωρομετρηση αλλά δεν λειτουργεί γιατί ο καθένας χρησιμοποιεί ο, τι θέλει. Θα χρειαστώ δηλαδή άλλο δίκτυο νερού? Όχι το ίδιο. Λογικά έξω απ' το διαμέρισμα σου πρέπει να έρχονται οι σωληνώσεις του νερού από το λέβητα από κάτω. Εκεί θα κόψουν και θα συνδέσουν τις σωλήνες απ' την αντλία. Δεν ξέρω βέβαια αν σε βολεύει έτσι! Αν έχεις πλάκα από πάνω σου μπορείς να βάλεις εκεί την αντλία, είναι πιο βολικό, αν σ' αφήνουν βέβαια οι υπόλοιποι. Μπορεί επίσης να μην κόψεις τελείως τις σωλήνες από το λέβητα πετρελαίου και να τις κάνεις με βάνες. Αν κάποτε χρειαστείς να μπορείς να γυρνάς τις βάνες και να ξαναπάρεις ζεστό νερό από κάτω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis88888 Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Όχι το ίδιο. Λογικά έξω απ' το διαμέρισμα σου πρέπει να έρχονται οι σωληνώσεις του νερού από το λέβητα από κάτω. Εκεί θα κόψουν και θα συνδέσουν τις σωλήνες απ' την αντλία. Δεν ξέρω βέβαια αν σε βολεύει έτσι! Αν έχεις πλάκα από πάνω σου μπορείς να βάλεις εκεί την αντλία, είναι πιο βολικό, αν σ' αφήνουν βέβαια οι υπόλοιποι. Μπορεί επίσης να μην κόψεις τελείως τις σωλήνες από το λέβητα πετρελαίου και να τις κάνεις με βάνες. Αν κάποτε χρειαστείς να μπορείς να γυρνάς τις βάνες και να ξαναπάρεις ζεστό νερό από κάτω! Σε ευχαριστώ. Μένω δυστυχως στον 2ο 5οροφης οικοδομης Είναι κατι που θα το κοιτάξω σοβαρά πάντως, μου φαίνεται για την περίπτωση μου η μόνη λύση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Σε ευχαριστώ. Μένω δυστυχως στον 2ο 5οροφης οικοδομης Είναι κατι που θα το κοιτάξω σοβαρά πάντως, μου φαίνεται για την περίπτωση μου η μόνη λύση Εδώ στην περιοχή μου (Αλεξανδρούπολη) πάντως έχουν βάλει αρκετοί γνωστοί μου αντλίες θερμότητας (υψηλών θερμοκρασιών) της Daikin, που θεωρούνται κορυφή στο χώρο. Όλοι είναι πάρα πολλοί ευχαριστημένοι, είναι λέει στα μισά λεφτά απ' το πετρέλαιο κάθε σεζόν. Σε συνδυασμό με νυχτερινό ρευμα. Είναι κάτι που έκανα και 'γω πριν τα Χριστούγεννα, γι' αυτό ξέρω τα περί εγκατάστασης! Άποψη βέβαια για την κατανάλωση δεν έχω ακόμη, είναι νωρίς, αλλά χοντρά-χοντρά το κόβω να είμαι και 'γω στα μισά. Με το πετρέλαιο πλήρωνα 1400 με 1500 ευρώ τη σεζόν, πιστεύω τώρα να τη βγάζω με 700-800. Είναι όμως ακριβές οι αντλίες θερμότητας, ειδικά των υψηλών θερμοκρασιών, δεν ξέρω αν γνωρίζεις το κόστος! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis88888 Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Εδώ στην περιοχή μου (Αλεξανδρούπολη) πάντως έχουν βάλει αρκετοί γνωστοί μου αντλίες θερμότητας (υψηλών θερμοκρασιών) της Daikin, που θεωρούνται κορυφή στο χώρο. Όλοι είναι πάρα πολλοί ευχαριστημένοι, είναι λέει στα μισά λεφτά απ' το πετρέλαιο κάθε σεζόν. Σε συνδυασμό με νυχτερινό ρευμα. Είναι κάτι που έκανα και 'γω πριν τα Χριστούγεννα, γι' αυτό ξέρω τα περί εγκατάστασης! Άποψη βέβαια για την κατανάλωση δεν έχω ακόμη, είναι νωρίς, αλλά χοντρά-χοντρά το κόβω να είμαι και 'γω στα μισά. Με το πετρέλαιο πλήρωνα 1400 με 1500 ευρώ τη σεζόν, πιστεύω τώρα να τη βγάζω με 700-800. Είναι όμως ακριβές οι αντλίες θερμότητας, ειδικά των υψηλών θερμοκρασιών, δεν ξέρω αν γνωρίζεις το κόστος! Το γνωρίζω, είναι όντως ακριβές. Θα θελα να πιστεύω πως με με 4 χιλιάρικα θα καθαρίσω. Πρόκειται για 2αρι 76τμ Το άλλο θέμα που με απασχολεί είναι αν θα προβάλλουν παράπονα οι άλλοι ένοικοι. Είναι περίεργοι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Titarasaudi Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Το γνωρίζω, είναι όντως ακριβές. Θα θελα να πιστεύω πως με με 4 χιλιάρικα θα καθαρίσω. Πρόκειται για 2αρι 76τμ Το άλλο θέμα που με απασχολεί είναι αν θα προβάλλουν παράπονα οι άλλοι ένοικοι. Είναι περίεργοι... Μακάρι να μην έχεις πρόβλημα. Είναι πάντως πολύ πιο αθόρυβη και πολύ λιγότερο ρυπογόνα, σχετικά με το λέβητα πετρελαίου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2016 εφοσον εχεις ωρομετρηση τοτε θα συνδεθουν στην ΗΒ εξω απο το διαμερισμα σου(καποιο ντουλαπι ισως).Οποτε μικρο το κακο.Εξαλλου οτι και να παρεις εκει θα συνδεθει. Με τα υπαρχων οικονομικα συμφερει καλυτερα ο λεβητας πετρελαιου (κοστος κτησης και χρονος αποσβεσης) αλλα απαγορευεται στο μπαλκονι. Η αντλια Υψηλων θερμοκρασιων ειναι η πιο ασυμφορη σε χρηση και η ακριβοτερη οποτε θα συνιστουσα χαμηλων.Καλυτερα ομως αν σκεφτεσαι/εχεις την δυνατοτητα για αντλια να πας σε ενα μηχανολογο .Να κανει μια μελετη (οχι εμπορο). Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis88888 Δημ. January 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2016 εφοσον εχεις ωρομετρηση τοτε θα συνδεθουν στην ΗΒ εξω απο το διαμερισμα σου(καποιο ντουλαπι ισως).Οποτε μικρο το κακο.Εξαλλου οτι και να παρεις εκει θα συνδεθει. Με τα υπαρχων οικονομικα συμφερει καλυτερα ο λεβητας πετρελαιου (κοστος κτησης και χρονος αποσβεσης) αλλα απαγορευεται στο μπαλκονι. Η αντλια Υψηλων θερμοκρασιων ειναι η πιο ασυμφορη σε χρηση και η ακριβοτερη οποτε θα συνιστουσα χαμηλων.Καλυτερα ομως αν σκεφτεσαι/εχεις την δυνατοτητα για αντλια να πας σε ενα μηχανολογο .Να κανει μια μελετη (οχι εμπορο). εννοειται αυτο.αλλα στο διαδρομο στην ηλεκτροβανα δεν θα θελα να το χω, καλυτερα μεσα ανα γινεται Γιατι μπορει να εχοχλει ή να το πειραξουν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts