Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προφανώς ο πωλητής έδωσε τα ίδια στοιχεία tracking και στα δύο αντικείμενα. Μην δώσεις ακόμα feedback και άνοιξε dispute στο δεύτερο αντικείμενο όταν περάσουν λίγες μέρες. Αλλά καλό είναι να μιλήσεις πρώτα με τον πωλητή.

Σε ευχαριστώ. Είναι αρκετά λογικά τα βήματα που μου προτείνεις.

Αυτό πάλι, το confirmation delivery που έχει βγάλει στο myorders για τη συγκεκριμένη παραγγελία, είναι καινούριο φρούτο από το ebay ;

Σε όλες τις προηγούμενες παραγγελίες , με ή χωρίς tn, δεν υπάρχει.

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Θέλω να ρωτήσω το εξής..

Παραγγελία στις 3 Μαρτίου. Αποστολή σύμφωνα με email από το ebay στις 4 δηλαδή την επόμενη μέρα και πιθανή ημερομηνία παραλαβής από 23μαρτίου.

Έως 15 Απρίλη.

Σήμερα μου στείλει μήνυμα ο πωλητής ότι έγινε η αποστολή του δέματος με ημερομηνία 24 Μαρτίου!!! (κάτι ασύρματα ακουστικά).

Έχει κανείς ιδέα τι έχει συμβεί;

Edited by anikologr

θελω να αφησω feedback σε μια αγορα η οποια εγινε κανα 2μηνο πριν.

δεν υπαρχει στο ακτιβιτυ πλεον.

ο πωλητης εστειλε λινκ για να αφησω αλλα βγαζει το παρακατω:

We are unable to add your feedback for 1 transaction

Here's why:

Item 272101824336 was not found because:

This item number does not exist

Or you have already left feedback.

δε μπορω να αφησω; περασε ο καιρος;

Μέχρι 2 μήνες μπορείς να αφήσεις feedback . Τώρα είναι πλέον αργά.

Καλημερα!

Επειδη πρωτη φορα αγορασα απο ebay (Γερμανια) ας μου εξηγησει καποιος....

Αγορασα μια μπαταρια για laptop και πληρωσα με paypal. Αποστολη απο καταστημα Γερμανιας στις 7/3/16 και απο οτι μου εγραψαν, μετα απο ερωτηση μου, χωρις tracking number και παραδοση περιπου σε 2 εβδομαδες.

Στο ebay ξεκινησε με εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης 10/3 εως 16/3 αλλα η ημερομηνια αυτη καθε μερα μετατιθεται κατα 1-2 ημερες και τωρα εχει φτασει να φαινεται ως εκτιμωμενη παραδοση 30/3 εως 4/4.

Ισχυουν οι ημερομηνιες αυτες που αναφερονται στο ebay ή οχι; και γιατι μετατιθενται καθημερινα; Αυτοι το παρακολουθουν αφου δεν εχει tracking;

Ευχαριστω!

Η εκτιμώμενη ημερομηνία παραλαβής για εσένα δεν μετατίθεται. Είναι η ημερομηνια που ίσχυε την ημέρα που έκανες την αγορα. Αυτό που βλέπεις και αναφέρεις εσύ ότι μετατίθεται είναι η ημερομηνία αν αγοράσεις σήμερα το προϊόν. Αυτή εννοείται ότι συνεχώς αλλάζει.

Οι εκτιμώμενες ημερομηνίες εννοείται ότι ισχύουν. Απλά 6 μέρες είναι πολύ λίγες, οπότε θα σου έλεγα να περιμένεις 2-3 εβδομάδες από την ημερομηνία αποστολής για να παραλάβεις. Επίσης να έχεις υπόψη ότι μπορείς να ανοίξεις case στο ebay και έχεις χρονικό περιθώριο 30 ημέρες μετά την παρέλευση της εκτιμώμενης ημερομηνίας παραλαβής, δηλαδή μέχρι 14-15/4, αλλιώς δεν μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα πίσω αν κάτι πάει στραβά. Οπότε όπως καταλαβαίνεις οι ημερομηνίες παίζουν ρόλο.

Καλησπέρα!

Μέχρι σήμερα (διανύεται η 4η εβδομάδα από την αποστολή) δεν έχω παραλάβει την μπαταρία.

Επειδή, όπως προείπα, είναι η πρώτη αγορά από ebay, πώς μου προτείνεται να κινηθώ...να στείλω πρώτα e-mail στον πωλητή που να του γνωρίζω τη μη παραλαβή του αντικειμένου ως σήμερα, να ανοίξω case στο ebay (βοηθήστε σε αυτό - πώς) ή να κάνω αναφορά στο paypal;

Καλησπέρα!

Μέχρι σήμερα (διανύεται η 4η εβδομάδα από την αποστολή) δεν έχω παραλάβει την μπαταρία.

Επειδή, όπως προείπα, είναι η πρώτη αγορά από ebay, πώς μου προτείνεται να κινηθώ...να στείλω πρώτα e-mail στον πωλητή που να του γνωρίζω τη μη παραλαβή του αντικειμένου ως σήμερα, να ανοίξω case στο ebay (βοηθήστε σε αυτό - πώς) ή να κάνω αναφορά στο paypal;

Περίμενε άλλη μια βδομάδα και στο μεταξύ στείλε και ένα e-mail στον πωλητή να ενημερώσεις για την κατάσταση.

Πόσο κόστιζε η μπαταρία;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Περίμενε άλλη μια βδομάδα και στο μεταξύ στείλε και ένα e-mail στον πωλητή να ενημερώσεις για την κατάσταση.

Πόσο κόστιζε η μπαταρία;

Ευχαριστώ! Θα του στείλω σήμερα e-mail.

Με τα έξοδα αποστολής περίπου 25€ (19.20+5.90).

Οκ αν την εστειλαν το πρωτο δεκαημερο του Μαρτη λογικα θα επρεπε να βρισκεται στην Ελλαδα .. το καθολικο Πασχα ηταν ΠΣΚΔ 25 μεχρι 28 Μαρτιου οποτε τοτε σιγουρα θα επρεπε να ειναι Ελλαδα.Εφοσον εχει καθυστερησει κοντα στον μηνα απο την ημερομηνια που σταλθηκε θα πρεπει να επικοινωνησεις με τον πωλητη ανοιγοντας case με θεμα την αποστολη.

Εστειλα μηνυμα στον πωλητη μεσω

contact seller αλλα δεν εχει απαντησει ακομη. Πως να κινηθώ τωρα;

Εστειλα μηνυμα στον πωλητη μεσω

contact seller αλλα δεν εχει απαντησει ακομη. Πως να κινηθώ τωρα;

Αν μέχρι αύριο Τετάρτη δεν σου έχει απαντήσει, άνοιξε case στο Ebay ότι δεν παρελαβες.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Αν μέχρι αύριο Τετάρτη δεν σου έχει απαντήσει, άνοιξε case στο Ebay ότι δεν παρελαβες.
. Άνοιξα case και μέσα σε 12 ώρες μου επέστρεψαν τα χρήματα.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τη βοήθειά τους!

• 1 month later...
Καλησπερα εκανα παραγγελια απο Hong Kong στις 18/05/16. Η αποστολη ζητησα να γινει με ταχυδρομειο. Το estimated delivery ειναι μεταξυ 3 και 28 Ιουνιου. Σας επισυναπτω μια φωτογραφια που τραβηξα απο το 17track και θα ηθελα να σας ρωτησω αν η παραγγελια εχει φτασει ή εστω ποσο περιπου παιρνει συνηθως απο εκει που βρισκεται και πως καταλαβαινω οτι φτανει. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Καλησπερα εκανα παραγγελια απο Hong Kong στις 18/05/16. Η αποστολη ζητησα να γινει με ταχυδρομειο. Το estimated delivery ειναι μεταξυ 3 και 28 Ιουνιου. Σας επισυναπτω μια φωτογραφια που τραβηξα απο το 17track και θα ηθελα να σας ρωτησω αν η παραγγελια εχει φτασει ή εστω ποσο περιπου παιρνει συνηθως απο εκει που βρισκεται και πως καταλαβαινω οτι φτανει. Ευχαριστω εκ των προτερων.

1-2 μέρες αν δεν είσαι σε δυσπρόσιτη περιοχή. Λογικά το αργότερο Πέμπτη δηλαδή. Αύριο πρωί θα φτάσει στο κέντρο διαμετακόμισης. Μπορείς να βάλεις το tracking number στο elta.gr για να δεις και στα ελληνικά που είναι το πακέτο σου.

Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia Lumia 800 -> Microsoft Lumia 640 XL DS -> Samsung j5 2016 -> Xiaomi Mi9T Pro

Διάβασε την πρώτη σελίδα σε αυτό το νήμα να σου λυθούν οι απορίες http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=375316

Το δέμα έχει φτάσει Ελλάδα, σε 1 με 3 ημέρες το πολύ θα το παραλαβεις.

Sent from my Onda V975m using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Γεια σας και παλι μιλησα με ενα φιλο μου που παραγγειλαμε μαζι τα κινητα και αυτου βρισκεται ενα σταδιο πιο πισω παρολο που ηταν 2 ωρες μπροστα σε ολη την διαδικασια. Επισυναπτω μια φωτογραφια. Γνωριζετε που βρισκεται και ποσο θα παρει να του ερθει. Ευχαριστω

@zaoder

Απορίες για αποστολές ρώτα στο νήμα που σου είπα πιο πάνω και κάνε τον κόπο να διαβάσεις τον οδηγό στην πρώτη σελίδα του.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

καλησπερα παιδια.

Υπαρχει καποιος Αναλυτικος οδηγος για το πως μπορω να πουλησω καποια πραγματα?

ευχαριστω

Δυσκολα να βρεις ακρη.

Πολυ μπερδεμα.

Προσωπικα πιστεύω δεν αξιζει να ασχοληθείς.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Μου ηρθε ενα e mail απο το ebay και μου λεει να δηλωσω σε ποια χωρα βρισκομαι και τι ΦΠΑ εχω. Απο αυτα που διαβασα και καταλαβα αυτο αφορα οσους κανουν πολλες πωλησεις ή εχουν bussines account ; Εγω καμια φορα βαζω για πουλημα λιγα πραγματα αλλα συνηθως δεν πουλιουντε.

Πρεπει να κανω κατι ή το αφηνω ως εχει ;

Δεν σε ρωτάει τι Φ.Π.Α. έχεις . Ρωτάει τι Α.Φ.Μ. έχεις . Αν έχεις business account δεν θα χρεώνεσαι Φ.Π.Α. για τις προμήθειες των πωλήσεων διότι θα πληρώνεις εσύ τον Φ.Π.Α.

Αν δεν έχεις business account και απλά πουλάς κάποια αντικείμενα που έτυχε να είναι στην κατοχή σου , δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Δεν σε ρωτάει τι Φ.Π.Α. έχεις . Ρωτάει τι Α.Φ.Μ. έχεις . Αν έχεις business account δεν θα χρεώνεσαι Φ.Π.Α. για τις προμήθειες των πωλήσεων διότι θα πληρώνεις εσύ τον Φ.Π.Α.

Αν δεν έχεις business account και απλά πουλάς κάποια αντικείμενα που έτυχε να είναι στην κατοχή σου , δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Ευχαριστω για την απαντηση !!!

Χθες αγορασα για πρωτη φορα απο ebay η παραγγελια πληρωθηκε κανονικα αλλα αντιμετοπιζω το εξης προβλημα, οταν πηγαινω στο purchase history μου βγαζει αυτο We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.

Τι σημαινει αυτο ρε παιδια δεν μπορω να δω το status της παραγγελιας ουτε να επικοινωνησω με τον πωλητη απο το link της παραγγελιας καθως μου βγαζει οτι δεν υπαρχει..Ο πωλητης εξακολουθει να πουλαει στο ebay αλλα εγω δεν ξερω αν εγινε η αποστολη ουτε σε ποιο σταδιο ειναι η παραγγελια ουτε αν απο την στιγμη που θα προχωρησει αν θα ειμαι καλυμενος...Μπορει καποιος πιο εμπειρος να βοηθησει???