filosofos77 Δημ. February 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2016 Αν και δουλεύω χρόνια το eBay το παρακάτω γεγονός δεν θυμάμαι να το έχω συναντήσει και είμαι κάπως:mad:. Αφού δεν μπορώ να βρω άκρη ρωτώντας κατευθείαν το eBay απευθυνομαι εδώ να πάρω την γνώμη σας. Λοιπόν έκανα μια αγορά μια θήκη κινητού, 5€, από Γερμανία. Αφού πληρώθηκε το άφησα να πάρει τον δρόμο του.Εκείνη την περίοδο είχα κάνει και άλλες αγορές από διάφορους πωλητές ανά το κόσμο, ήταν τέλος Γενάρη. Έτσι οι μέρες περνούσαν και ερχόταν τα δέματα εκτός όμως της θήκης. Μπαίνω μέσα στην σελίδα μου να δω τι γίνεται και βλέπω ότι δεν το είχε στείλε. Άμεσα αποστελνω mail να μάθω τι παίζει όπου μετά από ώρες απαντά ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο και μου είχε επέστρεψει τα χρήματα! Όπου αυτό έγινε μετά από ώρες αφού απάντησε μιας και έως τότε χρήματα δεν είχαν έρθει!! Τον ξαναρωτησα αν είχε θέμα με αποστολή στην χώρα μας και το προϊόν δεν παρουσιάζεται ότι δεν υπάρχει αφού το έβλεπα προς πώληση ακόμα και τώρα! Φυσικά απάντηση δεν πήρα. Έλαβα μόνο πριν λίγες ώρες ειδοποίηση μέσω eBay για ακύρωση της συναλλαγής με το πρόσχημα ότι εγώ δεν το θέλω πια!!Όχι όμως τον πραγματικό λόγο που μου παρουσίασε, άσχετα αν μου επέστρεψε τα χρήματα. Έτσι ρωταω αν αποδεχτω την ακυρωση οπως την αναφερει θα παρουσιαστεί στο προφίλ μου σαν κακός αγοραστής? Για ποιο λόγος δεν παρουσιάζει το αληθινό σκοπό που πρέπει να γίνει ή ακύρωση? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2016 Αν αποδεχτείς την ακύρωση αυτός θα πάρει πίσω τα fees της συναλαγης, και δεν θα μπορείς πλέον να αφήσεις αρνητική αξιολογηση. Δεν γράφει την πραγματική αιτία γιατί θα μετρήσει κατά του από το EBay και αν έχει πολλές κακές συναλαγες θα πάψει να είναι power seller. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filosofos77 Δημ. February 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2016 Αν αποδεχτείς την ακύρωση αυτός θα πάρει πίσω τα fees της συναλαγης, και δεν θα μπορείς πλέον να αφήσεις αρνητική αξιολογηση. Δεν γράφει την πραγματική αιτία γιατί θα μετρήσει κατά του από το EBay και αν έχει πολλές κακές συναλαγες θα πάψει να είναι power seller. Άρα σύμφωνα με ότι έχω γράψει για τό τι έχει γίνει έως τώρα,καί αφού έχει κάνει refund,στην θέση μου τι θα έκανες???:confused: Ξέρεις κάτι, αφού πέρασε τα χρήματα, οκ Αλλά τα έχω πάρει με όλο το σκηνικό που έκανε το κινέζο χωρίς να πεί κουβέντα, ποσό μάλλον τώρα με την ακύρωση!! :mad::mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2016 Αν είναι καθαρός , ας τον Αν έχει και άλλες αρνητικές ρίξτου μία ακόμα να συνέλθει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filosofos77 Δημ. February 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2016 Αν είναι καθαρός , ας τον Αν έχει και άλλες αρνητικές ρίξτου μία ακόμα να συνέλθει. Αυτό είναι το γαμοτο ,είναι καθαρός με πολύ μεγάλο ποσοστό και πωλήσεις. any, το προσπερνάω και πάω παρακάτω.. Ευχαριστώ που με ακουσες . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlos999 Δημ. March 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2016 γεια σας παιδια παραγκειλα στις 26/2 ενα smart watch απο το ebay απο top seller πωλητή και δεν το έστειλε ακομα. σημερα του εστειλα email και του ειπα να το στειλει διοτι το χρειαζομαι αμεσα. αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι τα εξης:1)θεωρείται νορμάλ χρονος που δεν μου το έστειλε ακομα η τζάμπα ανησυχώ? (διοτι πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο συνηθως μου το στέλνουν μια με δυο μερες αφότου το εχω πληρωσει) 2)σε περίπτωση που δεν μου το στειλει ακόμα η δεν απαντησει στο email μου ποια ειναι η ορθη διαδικασια ωστε να προστατευθω ως αγοραστης και να μην χασω και τα λευτα μου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. March 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2016 Μπορεί να το χει στείλει, απλά να μην ενημέρωσε το eBay. Περίμενε να απαντήσει πρώτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. March 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2016 Παρήγγειλα πριν πέντε μέρες από Κίνα κάτι για την μηχανή. Η αγορά έγινε 00:01 και σε μισή ώρα μου εμφανίστηκε σαν απεσταλμένο στο eBay. Μετά από μια 45 λεπτά μου έστειλε και το tracking number! Ο πιο γρήγορος μακράν σε ότι έχω αγοράσει ποτέ Δεν ξέρω την διαφορά ώρας με το Hong Kong, αλλά μου φάνηκε... πολύ γρήγορος lol. Στο χέρι το κρατούσε έξω από το ταχυδρομείο ο κινέζος;;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. March 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2016 Ακόμα και Έλληνες το κάνουν αυτό . Για να σου λυθεί η απορία στους καλούς πελάτες δίνουν μπλόκ με tracking number το οποίο το συμπληρώνεις πριν ταχυδρομήσεις. Κοίτα απλά τι ώρα έγινε αποδεκτό από το σύστημα του ταχυδρομείου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlos999 Δημ. March 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2016 Μπορεί να το χει στείλει, απλά να μην ενημέρωσε το eBay. Περίμενε να απαντήσει πρώτα. καλημερα μου απάντησε σήμερα και μου γραφει το εξης : Sorry that your item delayed in shipment. It was ready for shipping, but we found some problem with the phone when testing. so our people didn't help you ship it out, We can't send defective product to our customer. We contact our manufacture, our manufacture informed us the next stock is available in next week. Can you wait for it? if not, our stock have silver color, would you like to change to silver. Please let me know your decision. Sorry again for the inconvenience. Thank you for your understanding. Have a nice day! Jessica εμενα με ενδιαφέρει στο μαυρο χρωμα στο οποιο και παραγκειλα αλλα θα το εχει απο βδομαδα διαθεσιμο πάλι σε αυτο το χρωμα αλλιως αν βιάζομαι να μου το στειλει σε ασημι. τι πιστεύετε σύμφωνα με το email που εστειλε ειναι να ειναι οντως ετσι? δεν με πειραζει να περιμένω μια βδομάδα ακομα για να το παρω στο χρωμα που μαρεσει. αν ακυρώσω την παραγγελία και το πάρω από άλλον τι γινεται σε αυτή την περίπτωση? ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. March 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2016 Ή θα πάρεις το ασήμι. Ή θα περιμένεις το μαύρο. Ή θα το πάρεις από άλλον πωλητή. Διαλεγεις και παιρνεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. March 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2016 Παύλο περίμενε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. March 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2016 Παρήγγειλα πριν πέντε μέρες από Κίνα κάτι για την μηχανή. Η αγορά έγινε 00:01 και σε μισή ώρα μου εμφανίστηκε σαν απεσταλμένο στο eBay. Μετά από μια 45 λεπτά μου έστειλε και το tracking number! Ο πιο γρήγορος μακράν σε ότι έχω αγοράσει ποτέ Δεν ξέρω την διαφορά ώρας με το Hong Kong, αλλά μου φάνηκε... πολύ γρήγορος lol. Στο χέρι το κρατούσε έξω από το ταχυδρομείο ο κινέζος;;;; Αυτό γίνεται συνέχεια με τους κινέζους. Κάνουν ότι το στέλνουν αλλά τελικά αργεί λίγο να φύγει . Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlos999 Δημ. March 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2016 καλημερα παιδια σημερα που γυρησα σπιτι ,ειδα οτι ο κινεζος εστειλε τελικα το ρολοι που σας ελεγα (μου εχει και Tracking number) αυτο που θα κανω ειναι να τον ρωτησω αν εστειλε το μαυρο και ελπιζω να μην πηρε την πρωτοβουλια και εστειλε το ασημι γιατι εγω δεν προλαβα καν χτες να του απαντησω επειδη δεν ειχα internet Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. March 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2016 Μη ρωτας τίποτα. Μπορεί να σε πει ότι έστειλε μαύρο. Και όταν το ανοίξεις να δεις ασήμι!!! Υπομονή μέχρι να έρθει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlos999 Δημ. March 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2016 Μη ρωτας τίποτα. Μπορεί να σε πει ότι έστειλε μαύρο. Και όταν το ανοίξεις να δεις ασήμι!!! Υπομονή μέχρι να έρθει βιαστηκα και τον ρωτησα πριν γραψεις :) και μου απαντησε οτι το εστειλε σε μαυρο χρωμα και ηταν και πολυ ευγενικος στο οτι προβλημα και αν εχω να επικοινωνησω μαζι του. τωρα αν ερθει σε ασημι δεν το αποκλειω κιολας ,κινεζοι ειναι αυτοι, αν ερθει σε ασημι θα του ριξω αρνητικη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pakitis Δημ. March 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2016 Είχα ανοίξει case για ένα δέμα που ήταν να έρθει μέχρι 02/02. Δεν ήθελα επιστροφή χρημάτων, απλά για να ασφαλιστώ την άνοιξα. Τέσπα, σήμερα ήρθε το δέμα, έκλεισα την case αλλά δεν έχει επιλογή να αφήσω feedback. Έτσι γίνεται ή είναι προσωρινό; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. March 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2016 Αυτό γίνεται συνέχεια με τους κινέζους. Κάνουν ότι το στέλνουν αλλά τελικά αργεί λίγο να φύγει . Μόνο για ενημέρωση. Ήρθε χθες και σήμερα παρέλαβα από το ταχυδρομείο. Συνολικός χρόνος 13 μέρες. Για μένα ρεκόρ, για αγορά από Hong Kong. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gab Δημ. March 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2016 Είχα ανοίξει case για ένα δέμα που ήταν να έρθει μέχρι 02/02. Δεν ήθελα επιστροφή χρημάτων, απλά για να ασφαλιστώ την άνοιξα. Τέσπα, σήμερα ήρθε το δέμα, έκλεισα την case αλλά δεν έχει επιλογή να αφήσω feedback. Έτσι γίνεται ή είναι προσωρινό; Εγω νομιζω οτι ετσι γίνεται απλως στείλε ενα μυνημα στον πωλητή μεσα απο την αγορα του προϊόντος οτι το παρελαβες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
np60s Δημ. March 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2016 Καλημερα! Επειδη πρωτη φορα αγορασα απο ebay (Γερμανια) ας μου εξηγησει καποιος.... Αγορασα μια μπαταρια για laptop και πληρωσα με paypal. Αποστολη απο καταστημα Γερμανιας στις 7/3/16 και απο οτι μου εγραψαν, μετα απο ερωτηση μου, χωρις tracking number και παραδοση περιπου σε 2 εβδομαδες. Στο ebay ξεκινησε με εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης 10/3 εως 16/3 αλλα η ημερομηνια αυτη καθε μερα μετατιθεται κατα 1-2 ημερες και τωρα εχει φτασει να φαινεται ως εκτιμωμενη παραδοση 30/3 εως 4/4. Ισχυουν οι ημερομηνιες αυτες που αναφερονται στο ebay ή οχι; και γιατι μετατιθενται καθημερινα; Αυτοι το παρακολουθουν αφου δεν εχει tracking; Ευχαριστω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. March 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2016 Μετατίθενται αυτόματα επειδή δεν το έχεις παραλάβει. Κάποια στιγμή θα σταματήσει να μετατίθεται . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. March 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2016 (edited) Καλημερα! Επειδη πρωτη φορα αγορασα απο ebay (Γερμανια) ας μου εξηγησει καποιος.... Αγορασα μια μπαταρια για laptop και πληρωσα με paypal. Αποστολη απο καταστημα Γερμανιας στις 7/3/16 και απο οτι μου εγραψαν, μετα απο ερωτηση μου, χωρις tracking number και παραδοση περιπου σε 2 εβδομαδες. Στο ebay ξεκινησε με εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης 10/3 εως 16/3 αλλα η ημερομηνια αυτη καθε μερα μετατιθεται κατα 1-2 ημερες και τωρα εχει φτασει να φαινεται ως εκτιμωμενη παραδοση 30/3 εως 4/4. Ισχυουν οι ημερομηνιες αυτες που αναφερονται στο ebay ή οχι; και γιατι μετατιθενται καθημερινα; Αυτοι το παρακολουθουν αφου δεν εχει tracking; Ευχαριστω! Η εκτιμώμενη ημερομηνία παραλαβής για εσένα δεν μετατίθεται. Είναι η ημερομηνια που ίσχυε την ημέρα που έκανες την αγορα. Αυτό που βλέπεις και αναφέρεις εσύ ότι μετατίθεται είναι η ημερομηνία αν αγοράσεις σήμερα το προϊόν. Αυτή εννοείται ότι συνεχώς αλλάζει. Οι εκτιμώμενες ημερομηνίες εννοείται ότι ισχύουν. Απλά 6 μέρες είναι πολύ λίγες, οπότε θα σου έλεγα να περιμένεις 2-3 εβδομάδες από την ημερομηνία αποστολής για να παραλάβεις. Επίσης να έχεις υπόψη ότι μπορείς να ανοίξεις case στο ebay και έχεις χρονικό περιθώριο 30 ημέρες μετά την παρέλευση της εκτιμώμενης ημερομηνίας παραλαβής, δηλαδή μέχρι 14-15/4, αλλιώς δεν μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα πίσω αν κάτι πάει στραβά. Οπότε όπως καταλαβαίνεις οι ημερομηνίες παίζουν ρόλο. Edited March 22, 2016 by zananiro Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
np60s Δημ. March 22, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2016 Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lakgav2 Δημ. March 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2016 Μετά από δεκάδες αγορές απο ebay , πρώτη φορά βλέπω το εξής : Εμφανίστηκε στο λογαριασμό μου - my orders , οτι για προϊόν που παρήγγειλα έχει γίνει delivery κ μάλιστα με ημερομηνία 7/3 ενώ δεν το έχω παραλάβει ακόμα :confused: Πιο αναλυτικά το ιστορικό : Απο το ίδιο μαγαζί έσπασε 1 παραγγελία σε 2 κομμάτια (διαφορετικά είδη). Το 1 πακέτο με tn, ήρθε κανονικά κ το παρέλαβα στις 7/3. Το 2ο πακέτο, χωρίς tn, δεν το έχω παραλάβει ακόμα , αλλά στο ebay μου έχει καταχωρηθεί ότι το παρέλαβα με ίδια ημερομηνία με το 1ο. Από ποιόν (ebay ή πωλητής) μπορεί να έγινε η καταχώρηση για παραλαβή του 2ου πακέτου ; Απ'όσο ξέρω , στο ebay δεν υπάρχει επιλογή για να επιβεβαιώσεις οτι παρέλαβες κάτι , παρά μόνο δίνεις feedback όταν παραλάβεις κ θέλεις να γράψεις ένα σχόλιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. March 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2016 Προφανώς ο πωλητής έδωσε τα ίδια στοιχεία tracking και στα δύο αντικείμενα. Μην δώσεις ακόμα feedback και άνοιξε dispute στο δεύτερο αντικείμενο όταν περάσουν λίγες μέρες. Αλλά καλό είναι να μιλήσεις πρώτα με τον πωλητή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts