Jump to content

Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

johnney
 Κοινοποίηση

Σε ποια πόλη θα προτιμούσατε να ζήτε?  

156 members have voted

1. 1. Σε ποια πόλη θα προτιμούσατε να ζήτε?

• ΑΘΗΝΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Recommended Posts

salonika ...........ακομα και ετσι με τα εργα του μετρο...............:))

πολυ πολυ καλλιτερη σε ολα απο την αθηνα ...........στην οποια

εζησα ενα 6μηνο..........................

• Απαντήσεις 129
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Βασικά, λίγο άκυρη δεν είναι η ερώτηση και η δημοσκόπηση; Εννοώ πως στη δημοσκόπηση όσοι έχουν απαντήσει έχουν χωριστεί σε Αθηναίους και Σαλονικιούς...ο καθένας ψηφίζει την πόλη του! Όσον αφορά στην ερώτηση σου...δεν καταλαβαίνω...αφού πέρασες ΑΠΘ, ε Θεσσαλονίκη θα πας! Μια χαρά φοιτητική ζωή έχει απ' ό,τι έχω ακούσει από φίλους..και όταν τελειώσεις σπουδές με το καλό κατεβαίνεις Αθήνα ή τέλος πάντων αποφασίζεις τότε (που ξέρεις μπορεί να είσαι μαζί με καμιά Θεσσαλονικιά και να αποφασίσετε να μείνετε πάνω, δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή!)

Οπότε πραγματικά δεν καταλαβάινω την ερώτηση..εκτός αν σκέφτεσαι να ξαναδώσεις μηχανογραφικό ή να ξαναδώσεις πανελλήνιες! Έχεις πιθανότητες να περάσεις Αθήνα τότε; Πολλά παίζουν..μπορεί να έχεις ανάγκη να φύγεις μακριά από γονείς κτλ και να ζήσεις φοιτητική ζωή..μπορεί πάλι να είσαι από τους τυχερούς που και με γονείς μες στο σπίτι είσαι ΟΚ. It's your choice, after all! Ζύγισέ τα, μη ρωτάς κάποιους από ένα φόρουμ :)

(πιστεύω να βοήθησα...)

"In the morning u know u won't remember a thing.."

Θα σου πρότεινα τη Θεσσαλονίκη απλά και μόνο για να λες αργότερα ότι έζησες και εδώ. Από κει και πέρα δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις κάτι διαφορετικό. Το σίγουρο είναι ότι αν θα έχεις καλή παρέα και θα περάσεις καλά, τότε θα λες ότι σου άρεσε πολύ η πόλη. Αν δεν περάσεις καλά και δεν έχεις τους ανθρώπους που θα βοηθήσουν σ' αυτό μαζί σου, τότε θα λες ότι δεν σου άρεσε η πόλη. Συνήθως αυτό συμβαίνει ;)

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη αλλά έχω ζήσει και ένα εξάμηνο στην Αθήνα όπου και πηγαίνω σχετικά συχνά. Αν ήταν εύκολο θα προτιμούσα να ζω σε μια μικρότερη πόλη, π.χ. Καβάλα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη (ίσως και Πάτρα αλλά δεν έχω πάει ποτέ και δεν ξέρω πως είναι). Η Θεσσαλονίκη, πέρα από τους μύθους που κυκλοφορούν προσπαθεί μονίμως να ακολουθήσει την Αθήνα και έχει φτάσει να είναι ένα μικρότερο αντίγραφό της, με άσχημες επιπτώσεις φυσικά. Συμφωνώ ότι είναι όμορφη η παραλία, είναι όμορφη η παλιά πόλη, είναι ωραία να κάνεις μια βόλτα στα κάστρα αλλά σε όλα αυτά προσθέτεις τα δεκάδες χιλιάδες μηχανάκια και αυτοκίνητα, τους πεζούς που προσπαθούν να προσποιηθούν ότι βιάζονται (αφού και οι Αθηναίοι βιάζονται, εμείς γιατί να μη βιαζόμαστε) με αποτέλεσμα να περπατάνε στο δρόμο σαν τυφλοί, με μισοτελειωμένα έργα παντού και με περιοχές οι οποίες επειδή είναι μακριά από τα κεντρικά σημεία (όχι παολύ μακριά, μπορεί και δέκα λεπτά από την Τσιμισκή) είναι τελείως παρατημένες... Αν έρθεις Θεσσαλονίκη, κάνε μια βόλτα στην παραλία, μια βόλτα στην Τσιμισκή και μετά ανέβα και λιγάκι πιο πάνω, στην Κασσάνδρου. Εκεί καταρρέει ο μύθος της ερωτικής, όμορφης, χαλαρής πόλης...

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Εσένα φίλε μου σε νοιάζει η φοιτητική σου ζωή,για αυτό ας αφήσουμε απ'έξω τους ολυμπιακούς αγώνες,τους αλλοδαπούς,τα λιμάνια,το πράσινο και τους συντελεστές δόμησης,εσένα αυτά πιστεύω δεν σε νοιάζουν.Σημασία έχει να περάσεις καλά αυτά τα 4,5,6 χρόνια που θα σπουδάσεις και καλύτερα απ'τη Θεσσαλονίκη δεν θα βρεις.Η Αθήνα δεν είναι φοιτητούπολη,είναι χάος,φοιτητικές πόλεις είναι η Ξάνθη,τα Γιάννενα,η Κομοτηνή,η Πάτρα κ.α που μπορούν να σου δώσουν ένα σύνολο στοιχείων ώστε να καταλάβεις την έκταση τους,την διασκέδαση,τα πανεπιστίμια,τους φίλους και κυρίως τις γυναίκες χωρίς να έχεις δυσκολίες σε κανένα από αυτούς τους τομείς.Εγώ 3 χρόνια εδώ αυτό κατάλαβα και δεν την χορταίνω,μ'αρέσει να έχω παραλία με 40 μαγαζιά διαφορετικά δίπλα δίπλα,να λέω θα πάω κέντρο και να με καταλαβαίνει ο άλλος,να τρώω μπουγάτσα στις 4 το πρωί και να βλέπω τόσες γυναικάρες τις ηλικίας μου έστω και αν πηγαίνω με την τσίμπλα στο μάτι περίπτερο για μια εξάδα νερά...
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε συ johnney βλέπω ότι παντού λες πως η Θεσ/νίκη είναι πολύ πιο βρώμικη από την Αθήνα..:wacko:Συγνώμη αλλά που το είδες;Εγώ γιατί όταν κατέβηκα Αθήνα μου φάνηκε πολύ,αλλά πολύ χειρότερη;

Η Σαλόνικα είναι σαφώς καλύτερη από την Αθήνα γιατί είναι πολύ πιο μαζεμένη..Από νυχτερινή ζωή υπάρχουν πάρα πολλά μέρη να πας και ποτέ δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθείς..Στην παραλία σου προτείνω ανεπιφύλακτα τις καφετέριες της Αριστοτέλους!:happy:Τώρα όπως είπαν και οι άλλοι την πέτυχες σε περίοδο που γίνονται έργα για μετρό,και την ανάπλαση της παραλίας..

Ρε συ γιατι το κανεις θεμα? ΕΞαλλου φοιτητης θα πας .. αν καταλαβα καλα.. δεν θα ζησεις ολη σου τη ζωη (αν δεν το θες) ..

Θεσσαλονικη ψηφιζω εγω ;-)

Αλλοι κανουν αμαν να πανε στη Θεσσαλονικη (και γενικα να φυγουν απο το σπιτι τους) για φοιτητες και εσυ το σκεφτεσαι να μεινεις στην Αθηνα; :worry:

Δε λέει κάτι αυτό, γιατί υπάρχει και το ανάποδο: Άλλοι κάνουν αμάν να πάνε στην Αθήνα κι εσύ που μένεις εκεί θες να φύγεις;

Δε λέει κάτι αυτό, γιατί υπάρχει και το ανάποδο: Άλλοι κάνουν αμάν να πάνε στην Αθήνα κι εσύ που μένεις εκεί θες να φύγεις;

Μονο που το ανάποδο δεν ισχύει :p

Θεσσαλονίκη για τους λόγους που είπαν οι περισσότεροι αλλά συν του ότι έχει ευκολότερες σχολές από τις αντίστοιχες της Αθήνας. Μην το παραμελείτε αυτό. Σε γενικές γραμμές βέβαια. Μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις σε κάποια τμήματα. Είναι κι αυτό ένας λόγος να επιλέξει κάποιος Θεσσαλονίκη...

Μια χαρα ισχυει.

Δηλαδή εσύ ξέρεις πολύ κόσμο ΜΗ αθηναίους που θέλουν να πάνε να μείνουν στην Αθηνα; Εξαιρούνται βεβαια οι περιπτώσεις (και είναι πολλές) που αναγκάζονται να το κάνουν γιατί στην επαρχία δεν υπάρχουν δουλειές ...;)

Στη συγκεκριμενη περιπτωση αφου μενει μονιμα στην Αθηνα και με τη προυποθεση οτι δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα θα ηταν μεγαλη χαζομαρα να μη ζησει 4-5 χρονια μακρια απο το σπιτι του (οχι απαραιτητα στη Θεσσαλονικη).

@gmac +0.5 το αλλο 0.5 το αφηνω γιατι αμα μου ελεγαν Αγγλια ή Αθηνα θα ελεγα Αθηνα με τα χιλια :lol:

Στη συγκεκριμενη περιπτωση αφου μενει μονιμα στην Αθηνα και με τη προυποθεση οτι δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα θα ηταν μεγαλη χαζομαρα να μη ζησει 4-5 χρονια μακρια απο το σπιτι του (οχι απαραιτητα στη Θεσσαλονικη).

@gmac +0.5 το αλλο 0.5 το αφηνω γιατι αμα μου ελεγαν Αγγλια ή Αθηνα θα ελεγα Αθηνα με τα χιλια :lol:

To να "μην ζήσει σπίτι του" σημαίνει απαραίτητα να πάει σε άλλη πόλη? Εγώ Αθήνα έμενα πάντοτε (και είναι μια χαρά πόλη:p), Αθήνα σπούδασα, και έμενα σε άλλο σπίτι.

Δηλαδή εσύ ξέρεις πολύ κόσμο ΜΗ αθηναίους που θέλουν να πάνε να μείνουν στην Αθηνα; Εξαιρούνται βεβαια οι περιπτώσεις (και είναι πολλές) που αναγκάζονται να το κάνουν γιατί στην επαρχία δεν υπάρχουν δουλειές ...;)

Ναι, φοιτητες δοξα το θεω απο την επαρχια εχουμε πολλους εδω.:happy:

Γιατι τι εχει η Αθηνα ρε παιδια; Τι σοι κοντρα ειναι αυτη; Καλως ή κακως ειναι η μεγαλυτερη πολη της Ελλαδας και κατ' εμε με τις περισσοτερες επιλογες. Σιγουρα οχι η πιο ομορφη, υπαρχουν ομορφοτερες οπως π.χ. Καστορια, Χανια κ.λ.π.

[sIGPIC][/sIGPIC]

@minovg:

Den nomizw na exei kapoia vash to epixeirhma gia th duskolia twn antistoixwn sxolwn.

Isa isa gnwrizw atoma pou perasan Thes/niki kai phran metegrafh gia A8hna ta opoia yposthrizoyn oti sth 8ess/niki htan polu pio duskola...

Anamesa se autous pou anefera yparxoun kai atoma stoys HMMy pou perase o dhmiourgos tou thread...

To να "μην ζήσει σπίτι του" σημαίνει απαραίτητα να πάει σε άλλη πόλη? Εγώ Αθήνα έμενα πάντοτε (και είναι μια χαρά πόλη:p), Αθήνα σπούδασα, και έμενα σε άλλο σπίτι.

Σχεδόν πάντα βέβαια, δε συμβαίνει αυτό που συνέβη στην περίπτωσή σου.

Συνήθως όταν τα παιδιά περάσουν σε σχολή στην πόλη που ζουν - και τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία - μένουν με τους γονείς τους για διάφορους (κυρίως βέβαια οικονομικούς) λόγους. Και εγώ Αθήνα πέρασα, Αθήνα μένω (και είναι όντως μια χαρά πόλη, δεν την αλλάζω με τίποτα) και σπουδάζω, αλλά το να μείνεις μόνος σου - εκτός και αν έχεις δικό σου σπίτι κάπου στην Αθήνα - είναι αντιοικονομικό. Μόνο νοίκι, φαγητά, λογαριασμοί και ποτά (:p) πάει ο μισθός!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

@minovg:

Den nomizw na exei kapoia vash to epixeirhma gia th duskolia twn antistoixwn sxolwn.

Isa isa gnwrizw atoma pou perasan Thes/niki kai phran metegrafh gia A8hna ta opoia yposthrizoyn oti sth 8ess/niki htan polu pio duskola...

Anamesa se autous pou anefera yparxoun kai atoma stoys HMMy pou perase o dhmiourgos tou thread...

Για το τμήμα του οκ πάω πάσο, γιατί δεν γνωρίζω. Αλλά στις ιατρικές/φαρμακευτικές σχολές τα μαθήματα είναι κατά 7-8 λιγότερα για τη λήψη πτυχίου στη Θεσσαλονίκη από ότι στην Αθήνα.

Ναι, φοιτητες δοξα το θεω απο την επαρχια εχουμε πολλους εδω.:happy:

Οι φοιτητές δεν πιάνονται γιατί δεν έχουν πολλές επιλογές.

Ένα πτυχίο από Αθήνα, σίγουρα πλεονεκτεί σε σχέση με το πτυχίο της Κομοτηνης.

Εγώ θα ήθελα να επεκτείνω αυτό που λέει ο gmac γιατί πιστεύω οτι ούτε στους Αθηναίους τους αρέσει η πόλη τους. Δηλαδή τη βρίσκουν όταν θέλουν να πάνε στη δουλειά τους και πέφτουν στην κίνηση ή όταν ψάχνουν να βρούνε parking με τις ώρες;

Όποιος βέβαια έχει την άνεση δεν κάθεται στην Αθήνα αλλά φεύγει στα ακριβά προάστια.

Εγώ είμαι υπερ των μικρών πόλεων, όπως ο Βόλος!:D

Οι φοιτητές δεν πιάνονται γιατί δεν έχουν πολλές επιλογές.

Ένα πτυχίο από Αθήνα, σίγουρα πλεονεκτεί σε σχέση με το πτυχίο της Κομοτηνης.

Εγώ θα ήθελα να επεκτείνω αυτό που λέει ο gmac γιατί πιστεύω οτι ούτε στους Αθηναίους τους αρέσει η πόλη τους. Δηλαδή τη βρίσκουν όταν θέλουν να πάνε στη δουλειά τους και πέφτουν στην κίνηση ή όταν ψάχνουν να βρούνε parking με τις ώρες;

Όποιος βέβαια έχει την άνεση δεν κάθεται στην Αθήνα αλλά φεύγει στα ακριβά προάστια.

Εγώ είμαι υπερ των μικρών πόλεων, όπως ο Βόλος!:D

Οταν λες ακριβα προαστια; Γιατι αμα λεγοντας Αθηνα εννοεις μονο το κεντρο, ζητω που καηκαμε, κι εγω σε προαστιο μενω. Και μου αρεσει πολυ η πολη μου.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οταν λες ακριβα προαστια; Γιατι αμα λεγοντας Αθηνα εννοεις μονο το κεντρο, ζητω που καηκαμε, κι εγω σε προαστιο μενω. Και μου αρεσει πολυ η πολη μου.:)

Xαίρω πολύ, αν βάλουμε και τα προάστια τότε και εγώ Αθήνα ψηφίζω!:p

Δε διαφωνώ, όμως άλλο αυτό και άλλο το παράδειγμα που έφερες πριν.

Εγώ ξέρω αρκετούς πάντως. Και φοιτητές και περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρεις κτλ.

Δε βλέπω το λόγο του να μην ισχύει και το ανάποδο. Καθένας έχει διαφορετικά γούστα και προταιρεότητες.

johner στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν έχει κίνηση δηλαδή;

Δε διαφωνώ, όμως άλλο αυτό και άλλο το παράδειγμα που έφερες πριν.

Εγώ ξέρω αρκετούς πάντως. Και φοιτητές και περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρεις κτλ.

Δε βλέπω το λόγο του να μην ισχύει και το ανάποδο. Καθένας έχει διαφορετικά γούστα και προταιρεότητες.

johner στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν έχει κίνηση δηλαδή;

Έχει, γι'αυτο ψήφισα Βόλο.:p

Το κέντρο της θεσ/νίκης σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας όμως είναι πολύ καλύτερο.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...