Jump to content

Help: «Lost in Athens»

Cloud
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά... Χρειάζομαι λίγο την βοήθειά σας...! Αύριο το μεσημέρι φεύγω για Αθήνα απο Βόλο. Το θέμα είναι πως έχω δανείσει το gps και τώρα χρειάζομαι την βοήθειά σας.

1. Το λεωφορείο που έρχεται απο Βόλο σε ποιό σταθμό σταματάει? (Οδός- περιοχή?)

2. Απο εκεί με τι μπορώ να πάω στην Οδό Καρόλου (αν δν κάνω λάθος πρέπει να είναι κοντά στην Ομόνοια)

3. Απο την Οδό Καρόλου πώς μπορώ να πάω στην οδό Λ. Θρακομακεδόνων 101 - Αχαρνές? και απο κεί πάλι πίσω στην Καρόλου?

Δεν έχω το GPS και δν μπορώ να κουνηθώ στην Αθήνα χωρίς αυτό γιατί δν έχω πάει πολλές φορές... Η εύκολη λύση σίγουρα είναι το ταξί αλλά αφού μπορώ να χρησιμοποιήσω λεωφορείο, μετρό κλπ:worry:

Κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη...!Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...:O

Life Is Good

1. Σταθμός ΚΤΕΛ Κηφισού. Κηφισού 100 και Δράκοντος 88 (αν δεν κάνω λάθος) - Αθήνα

2. Παίρνεις το 051 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΚΑΔ. ΠΛΑΤΩΝΟΣ-ΣΤΑΘ.ΥΠΕΡ.ΛΕΩΦ.ΚΗΦΙΣΟΥ με κατεύθυνση Ομόνοια. Βγαίνεις στο τέρμα, περπατάς το δρόμο με κατεύθυνση την Πλατεία Βάθης και στο δεύτερο κάθετο δρόμο στρίβεις αριστερά και μπαίνεις στην οδό Καρόλου.

3. Γυρνάς πίσω στην πλατεία Βάθης. Εκεί έχουν αφετηρία τα Α10 και Β10. Αυτά σίγουρα πηγαίνουν Αχαρνές, απλά δεν ξέρω που πρέπει να κατέβεις...

Δες και εδώ: http://www.oasa.gr/index.asp?lang=gr

Είχα κατεβεί στην Αθήνα για την Eurovision. Είχα σχεδιάσει μετά το τέλος του διαγωνισμού να πάρω τον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ νομίζω;) να κατεβώ ομόνοια, εκεί να βρω την Πατησίων (που για ένα περίεργο λόγω την λένε και 28 Οκτωβρίου αλλά κανείς δεν την λέει έτσι), να βγώ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και να φτάσω στο ξενοδοχείο μου. Τελικά βγήκα στην Ομόνοια, άρχισε να κάνω κύκλους μέχρι να βρω την Πατησίων, την οποία ουδέποτε την βρήκα, και στο τέλος πήρα ταξί...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Τα λεωφορεία από Βόλο δεν πάνε στον Κηφισσό!!!

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

etc

Νομίζω λεγεται σταθμός Λιοσίων.

Από πάνω μένω. ;)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...
...Τελικά βγήκα στην Ομόνοια, άρχισε να κάνω κύκλους μέχρι να βρω την Πατησίων, την οποία ουδέποτε την βρήκα, και στο τέλος πήρα ταξί...

:lol::lol: Ακριβώς το ίδιο έπαθα κι εγώ την πρώτη φορά. 2-3 κύκλους όλη την πλατεία. Λέω "Δεν μπορεί, μάλλον στραβώθηκα και δε τη βλέπω". Τελικά ανακάλυψα ότι δεν αρχίζει ακριβώς πάνω από την πλατεία.

Πάντως αν χρειαστεί να ρωτήσεις, στην καλύτερη περίπτωση να σου απαντήσουν με ύφος "κατέβηκε ο χωριάτης και δεν ξέρει που να πάει". Τουλάχιστον αυτό έλαβα όποτε ρώτησα. Άλλη πάλι φορά ρώτησα, γύρισε, με κοίταξε και συνέχισε την ασχολία του. :mad:

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Πάντως αν χρειαστεί να ρωτήσεις, στην καλύτερη περίπτωση να σου απαντήσουν με ύφος "κατέβηκε ο χωριάτης και δεν ξέρει που να πάει". Τουλάχιστον αυτό έλαβα όποτε ρώτησα. Άλλη πάλι φορά ρώτησα, γύρισε, με κοίταξε και συνέχισε την ασχολία του. :mad:

Quick reference: Πανεπιστημίου = Ελ. Βενιζέλου

Πατησίων: 28ης Οκτωβρίου

Πειραιώς: Παναγή Τσαλδάρη.

Εμένα μου έχει τύχει το ανάποδο: με ρωτάει μια κοπέλα πως θα πάει στην Πανεπιστημίου (όντας ήδη εκεί). Της λέω "αυτή εδώ είναι". Μου δείχνει μία πινακίδα που λέει "Ελευθερίου Βενιζέλου", της απαντάω ότι έχει μετονομαστεί. Με κοιτάει με στυλ "με δουλεύεις" και φεύγει :p

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

• 7 months later...
Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει κάποιον τρόπο ώστε να μεταφερθώ από το λιμάνι του Πειραιά στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κιφησσο με μετρό/λεοφωρίο;

Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει κάποιον τρόπο ώστε να μεταφερθώ από το λιμάνι του Πειραιά στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κιφησσο με μετρό/λεοφωρίο;

ΗΣΑΠ μέχρι την Ομόνοια.

Στην Ομόνοια θα βγεις στην έξοδο που γράφει προς Πειραιώς/Αγίου Κωνσταντίνου.

Θα κατέβεις την Πειραιώς γύρω στα 100μ, και μετά θα μπεις στη Ζήνωνος (διαγώνια στα δεξιά).

Όταν φτάσεις στη Μενάνδρου, μπροστά σου προς τα δεξιά είναι η στάση του 051. Αυτό σε πάει στο ΚΤΕΛ.

Να και ο χάρτης:

[ATTACH]11521[/ATTACH]

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδες ξερετε πως θα παω στο Γκαζι χρησιμοποιοντας το ΜΕΤΡΟ??? Ποια Γραμμη θα χρησιμοποιησω(Αιγαλεω - Δ. Πλακεντιας λογικα) και σε ποιο σταθμο θα κατεβω?? Εχω την εντυπωση πως υπαρχει σταθμος στο Γκαζι....αν οχι που ειναι ποιος σταθμος ειναι πιο κοντα??? :O:confused::)

(Ναι το ξερω ειμαι ασχετος με το ΜΕΤΡΟ, δεν εχω ιδεα) :!:

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Παιδες ξερετε πως θα παω στο Γκαζι χρησιμοποιοντας το ΜΕΤΡΟ??? Ποια Γραμμη θα χρησιμοποιησω(Αιγαλεω - Δ. Πλακεντιας λογικα) και σε ποιο σταθμο θα κατεβω?? Εχω την εντυπωση πως υπαρχει σταθμος στο Γκαζι....αν οχι που ειναι ποιος σταθμος ειναι πιο κοντα??? :O:confused::)

(Ναι το ξερω ειμαι ασχετος με το ΜΕΤΡΟ, δεν εχω ιδεα) :!:

O σταθμός Κεραμεικός είναι ακριβώς στην πλατεία του Γκαζιού.

Απλά τον βγάλανε Κεραμεικό επειδή το Γκάζι παραπέμπει αλλού. :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπερα παιδια,I need your help..

Σε λιγες μερες κατεβαινω Αθηνα με ΚΤΕΛ και θελω να μου πειτε πως ακριβως θα παω απο τον Σταθμο Λιοσιων στο Αεροδρομιο.

Ερωτηση 1:Υπαρχει απευθειας γραμμη Μετρο για Αεροδρομιο;

2:Ο Προαστιακος απο που ξεκινα;

Σκεφτομαι το εξης:

Κτελ - Αττικης,κατεβαινω Λαρισης και απο κει τι;μετρο,προαστιακος τι;

ευχαριστω...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

Μην ταλαιπωρήσε άδικα! Ακριβώς εκεί υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα σε πάει άμεσα και απευθείας στον προορισμό σου...Και αντίστροφα, αν το επιθυμείς....Καλό σου ταξίδι....:)
http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Α ωραια...

αν θες να μου πεις ποιο ακριβως ειναι και απο το παιρνω;

Το Χ93 είναι.

Το 2ο ερώτημα σου δν το κατάλαβα...

Α ωραια...

αν θες να μου πεις ποιο ακριβως ειναι και απο το παιρνω;

Θα ρωτήσεις και θα σου πουν.....Κανε και συ κάτι από μόνος σου....:lol:
http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Περναει απο το Σταθμο Λιοσιων;

περιπου ποση ωρα κανει μεχρι αεροδρομιο;φτανω στα Κτελ περιπου 12.30-13.00 και φοβαμαι μην εχει κινηση εκεινη την ωρα..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

• 2 months later...

Παιδια μια ερωτηση.

Θελω να παω στην Πλατεια Αλεξανδρας (πειραια), αλλα δεν ξερω πως.

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Υ.Γ.= εγω παω με το τρενο απο Αττικη προς Πειραια.... που να κατευω (φαληρο ή πειραια) και απο κει και περα πως θα παω?

Παιδια μια ερωτηση.

Θελω να παω στην Πλατεια Αλεξανδρας (πειραια), αλλα δεν ξερω πως.

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Υ.Γ.= εγω παω με το τρενο απο Αττικη προς Πειραια.... που να κατευω (φαληρο ή πειραια) και απο κει και περα πως θα παω?

Η Πλατεία Αλεξάνδρας είναι στην Καστέλα (φωτογραφία),και από κει περνάει μόνο τρόλεϊ και συγκεκριμένα το 20 του οποίου οι στάσεις είναι εδώ :http://www.athens-trolley.gr/Network.aspx?l=19

Οπότε είτε Φάληρο κατέβεις είτε τέρμα Πειραιά καλυμμένος είσαι.

Σε ευχαριστω πολυ.

Τελικα πηγα Φαληρο και μετα πηγα-ηρθα με τα ποδαρακια....

Καλυτερα , ξεμουδιασα κιολας. (δεν μου πηρε πανω απο 50 λεπτα).

• 4 weeks later...
Πόσο συχνά είναι τα δρομολόγια από Αεροδρόμιο με μετρό; Πόση ώρα θα μου πάρει για Σταθμό Λαρίσσης;

Με μετρό θα πρέπει να πας Σύνταγμα και να αλλάξεις γραμμή για σταθμό Λαρίσσης. Υπάρχει όμως ο Προαστιακός, που πάει κατευθείαν από Αεροδρόμιο στο σταθμό Λαρ. Αν δεν κάνω λάθος τα δρομολόγια του είναι σταθερά, δηλαδή λίγο πολύ έχει στάνταρ πρόγραμμα αφίξεων κλπ. δες εδώ: http://www.proastiakos.gr/ (στη λίστα με τους σταθμούς, ο σταθμός Λαρίσσης είναι καταχωρημένος ως "Αθήνα")

And now all I do is sit in my darkened room

And on occasion break my silence to howl at the moon

To curse every nerve and neuron in my brain

That won't stop the pain I'm feeling

And let me stop thinking...

Η στάση του προαστικού που ακριβώς βρίσκεται στο Ελ. Βενιζέλος; Με τι θα φτάσω γρηγορότερα;Μετρό η προαστιακό;

με προαστιακο πιο γρηγορα εννοειται!!και η σταση του προαστιακου ειναι εκει που ειναι και του μετρο. μαζι ξεκινανε..

ΥΓ: με το μετρο πρεπει να κατεβεις συνταγμα και να παρεις την κοκκινη γραμμη για σταθμο λαρισσης. ενω με τον προαστιακο σε 25 λεπτα εισαι εκει... τελος!!!!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388