Jump to content

Γιατροί: Ποιά είναι η γνώμη σας;


TN97
 Κοινοποίηση

Ποια η γνώμη σας για τους γιατρούς;  

126 members have voted

  1. 1. Ποια η γνώμη σας για τους γιατρούς;

    • Οι περισσότεροι είναι «σωστοί επιστήμονες» πάνω απ'όλα χωρίς να κοιτάνε μόνο την τσέπη τους
      11
    • Υπάρχουν σωστοί γιατροί, υπάρχουν και φραγκοφονιάδες
      82
    • Οι περισσότεροι κοιτάνε απλά την τσέπη τους και κοιτάνε να σε εκμεταλλευτούν
      30
    • ΔΞ/ΔΑ
      3


Recommended Posts

ftaiei aftos pou ta pairnei alla kai o pio eksipnos pou ta xwnei eksisou thn idia efthinh exei.

epishs o ellhnas giati xwnei sthn tseph tou nosokomou?

mipos to fakelaki volevei kai ton polith tou bgainei mallon pio fthna apo to na paei se idiwtiko,e?

 

Όχι πάντοτε, γιατί συνήθως στα ιδιωτικά ο γιατρός ελέγχεται περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τι ακριβώς θα πει "σωστοί επιστήμονες χωρίς να κοιτάνε τη τσέπη τους"?

Αν δηλαδή κάποιος θέλει να βγάλει λεφτά μετά από 12 χρόνια ανώτατων σπουδών είναι κακός?

Όχι, καθόλου. Φυσικά και θα πρέπει να κάνει «απόσβεση», κινούμενος όμως μέσα στα νόμιμα πλαίσια και όχι ρουφώντας το μεδούλι του κάθε ταλαίπωρου και απελπισμένου.

 

 

 

όλοι κοιτάζουν πως θα σε πηδήξουν, από το μανάβη που χρεώνει 400% καπέλο, τον τεχνίτη που ζητάει ότι του κατέβει χωρίς απόδειξη, τον μηχανικό αυτοκινήτου που θα βγάλει παραμύθια για να στα πάρει, την υπάλληλο στο σουπερμάρκετ που ξύνει τη μούχλα από τη γραβιέρα, κτλ, κτλ, κτλ. Εγώ όμως πρέπει να είμαι ο λαλάκας που κάνει λειτούργημα.

Και όλοι αυτοί που ανέφερες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγήν;

Τουλάχιστον με αυτούς δεν διαπραγματεύεσαι την τιμή της υγείας σου και της ζωής σου, ούτε και έχεις τον ίδιο βαθμό εξάρτησης που έχεις με τον γιατρό σου.

 

Αν κάνω όμως κακούργημα από τις 40 ώρες που μπορεί να δουλεύω συνεχόμενα τότε θα με βάλουν και μέσα και θα φωνάζουν και τα κανάλια...

Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει, καθώς ελάχιστοι έχουν πληρώσει τις παρανομίες τους.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.
Link to comment
Share on other sites

Μ' αρέσει που εδώ όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί και το τονίζουμε ότι αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα αλλά δεν είδα ούτε έναν να λέει το ίδιο και στο thread με τους ασφαλίτες..anyway.
.

 

(off-topic αλλά) +1

 

Το πρόβλημα (και) στο θέμα με τους γιατρούς/νοσοκομεία είναι το ίδιο με όλα τα άλλα θέματα που έχουμε ως χόμπι να παραπονιόμαστε στην Ελλάδα.

Γκρινιάζουμε από μακριά, βλέπουμε και κανά ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1, συζητάμε βρίζοντας με συγγενείς και φίλους ειδικά αν τύχει σε κανέναν γνωστό μας δυσάρεστο περιστατικό που μετά σηκώνει κουβέντα και ανάλυση και αν τύχει σε μας τους ίδιους ωρυόμαστε, απειλούμε ότι θα βγούμε στα κανάλια, ανοίγουμε θρεντ στα φόρα, βρίζουμε συλλήβδην τους γιατρούς, το σύστημα, την κοινωνία, την κυβέρνηση και την μπανανία συνολικά.

Κι όλα αυτά, χωρίς ποτέ να σκεφτόμαστε παράλληλα, ότι κανένα πρόβλημα δεν ξεκινάει και δεν τελειώνει από τον πλανήτη Άρη αλλά από εμάς τους ίδιους, τους φίλους μας, τους γείτονες, τον απέναντι που λέει τα ίδια σε αντίστοιχη φάση και ούτω καθεξής.

Μια ζωή μας φταίνε οι γιατροί, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι οδηγάρες, οι δάσκαλοι και οι μανάβηδες, λες και όλοι αυτοί είναι τρίτοι που έχουν βαλθεί να μας εκμεταλλευτούν, "εμάς", που καθημερινά επιδιώκουμε το σωστό, δεν διπλοπαρκάρουμε πουθενά, δεν λουφάρουμε στο στρατό κλπ.

Και μην μου πείτε τι σχέση έχει το τελευταίο.

Θέλω απλώς να πω ότι όταν σε αυτή τη χώρα κυριαρχεί ΠΑΝΤΟΥ, από το πιο απλό ως το πιο σοβαρό ζήτημα η αγαπημένη νοοτροπία γνωστή ως "έλα μωρέ τώρα, δεν βαριέσαι", ή "φιλοσοφημένες" απόψεις του στυλ "όλοι ίδιοι είναι" και "εγώ θα τους αλλάξω?" απορώ πώς μας κάνει τόση εντύπωση η "σαπίλα" και η "εκμετάλλευση".

 

Και ο Georgios1974 έχει κάποιο δίκιο (ιδίως όσον αφορά τη βλακεία του (νεο)έλληνα να τρέχει με το παραμικρό στα εφημερεύοντα και να ζητάει και τα ρέστα από πάνω), αλλά εντάξει. Νομίζω κάθε άλλο παρά "αδικημένοι" είναι οι γιατροί, από τη στιγμή που αν δεν κάνω λάθος, ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο, δεν πρόκειται να πεινάσουν κιόλας. Υπάρχουν στην Ελλάδα επαγγέλματα (και με δύσκολες και μακροχρόνιες σπουδές) με πολύ περισσότερες δυσλειτουργίες στην επαγγελματική αποκατάσταση (και που δεν έχουν καν ως εναλλακτική τα 1000ευρώ στο δημόσιο ε?)

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Link to comment
Share on other sites

Μ' αρέσει που εδώ όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί και το τονίζουμε ότι αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα αλλά δεν είδα ούτε έναν να λέει το ίδιο και στο thread με τους ασφαλίτες..anyway.

 

+1

Πάλι καλά όμως που τουλάχιστον για αυτό το επάγγελμα συμφωνούμε, μιας που οι γιατροί μαζί με κάποια άλλα επαγγέλματα ή λειτουργήματα είναι από τους πιο αγαπημένους στόχους των media, και με το παραμικρό καραδοκούν για ένα ρεπορτάζ-καταδίκη.

 

Στο προκείμενο, εννοείται ότι παντού υπάρχουν καλοί και κακοί.

Δεν υπάρχει κάποιος χώρος μόνο με καλούς ή μόνο με κακούς.

Έτσι είναι η κοινωνία ολόκληρη, και άρα έτσι θα είναι και ο οποιοσδήποτε επαγγελματικός τομέας που φυσικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.

 

Οι γενικεύσεις είναι λάθος και μόνο κακό κάνουν, και φυσικά όλοι είναι στραβοί εκτός από εμάς. Η κλασική μιζέρια του νεοέλληνα!

 

+1 και στο ποστ της isolde. Έτσι ακριβώς είναι!

Link to comment
Share on other sites

Μ' αρέσει που εδώ όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί και το τονίζουμε ότι αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα αλλά δεν είδα ούτε έναν να λέει το ίδιο και στο thread με τους ασφαλίτες..anyway.

 

Στο θέμα μας,είμαι και γω της γνώμης πως αν ένας γιατρός θεωρεί λίγα τα λεφτά που παίρνει ας κοιτάξει να κάνει κάτι καλύτερο που θα του δώσει περισσότερα.Το ΙΚΑ τόσα μπορεί να του δώσει,είτε το αποδέχεται είτε φεύγει.Το να ζητά από τον απλό πολίτη (ο οποίος πληρώνει τα κέρατά του για ιατρική περίθαλψη) φακελάκι με το έτσι θέλω είναι κατακριτέο και απαράδεκτο.Και το ακόμα χειρότερο είναι όταν δεν παίρνει το φακελάκι που ζήτησε να μην κάνει επίτηδες σωστά την δουλειά του για να "εκδικηθεί" τον τον ασθενή του...

 

Διαφωνώ με την πρώτη πρότασή σου, ότι δηλαδή ισχύει παντού. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι τον γιατρό έχεις την άνεση/πολυτέλεια να τον επιλέξεις (εννοείται όταν δε σε πάνε σηκωτό η ξαπλωμένο εκεί... ) ενώ με τον αστυνομικό δεν έχεις καμμία απολύτως επιλογή. :wink:

 

Με το δεύτερο σκέλος συμφωνώ και επαυξάνω. Έχει τύχει σε δικό μου άνθρωπο, για εγχείρηση καρδιάς, να του λέει ο γιατρός ότι μπορεί να χειρουργηθεί είτε στο δημόσιο νοσοκομείο, είτε στην ιδιωτική κλινική που δουλεύει, αλλά... "στο δημόσιο, δε μπορώ να σου εγγυηθώ τίποτα" ...

Και μιλάμε για τη ζωή του...

Νομιμότατος ο γιατρός, σαφώς και ΔΕΝ ζήτησε φακελάκι... και άφησε στον "πελάτη" την ελεύθερη επιλογή του αν θέλει την προφορική εγγύηση του χειρούργου για τη ζωή του, η όχι...

Από άλλο γνωστό και φίλο αργότερα, έμαθα ότι η κλινική είχε ακριβώς τα ίδια μηχανήματα με το δημόσιο...

 

Με άλλα λόγια, ο γιατρός πλέον δε διαφέρει από κανένα άλλο ελεύθερο επαγγελματία, είτε αυτός λέγεται μηχανικός, είτε μπακάλης είτε οτιδήποτε. Και δυστυχώς είτε λέγεται γιατρός, είτε μπακάλης... θέλει να σε ξαναδεί την επόμενη εβδομάδα/μήνα στο "μαγαζί" του...

Αν λοιπόν κάποιος δε σου κάνει, είτε ο ίδιος, είτε οι τιμές του... πας αλλού... :wink:

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Link to comment
Share on other sites

Ο γιατρός δεν ξέρω γιατί αλλά είναι στην μπούκα από όλους.

Ας μην ξεχνάτε το ομολογουμένος επιτυχημένο και απολύτως αληθινο:

 

Όταν πεθαίνει ένας ασθενής όλοι λένε ¨φταίει ο γιατρός¨

Ενω αν σωθεί λένε ¨δόξασι ο Θεός¨

 

Ο isolde έχει απόλυτο δίκαιο

 

 

Μεγάλη παραξήγηση είναι επίσης πως όλοι οι γιατροί είναι φραγκάτοι. Όσον αφορά το θέμα του μισθού αναφέρω ενδεικτικά πως στις αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικού με μέσο μισθό 3000 ευρώ, ο κατώτερος μισθός που παίρνει ένας γιατρός είναι γύρω στις 25000ευρώ (τον μήνα εννοείται)

 

Και όπως όλοι δέχεστε πώς ο γιατρός σας είναι σημαντικότερος(μην παραξηγήσετε) από τον μηχανικό σας λογου χάρη, δεν συμφωνείται πως και οι απολαβές του πρέπει να είναι μεγαλύτερες.

 

Οι περισσότεροι δεν ζητάνε φακελάκι εσείς είστε αυτοί που σπεύδετε να δώσετε για να έχετε μεγαλή προσοχή. Για τους άλλους(τους λίγους) που ζητάνε φακελάκι γιατί αλλιώς δεν χειρουργούν ετοιμοθάνατο συμφωνώ πως είναι άθλιοι.

Link to comment
Share on other sites

Ο ιατρός είναι ένας επαγγελματίας και ως τέτοιος πρέπει συμπεριφέρεται. Τα περί όρκων και λοιπά, ίσχυαν όταν ζούσε ο Ιπποκράτης. Μην περιμένετε σε μία κοινωνία που δεν σέβεται τίποτα, οι γιατροί (μέρος αυτής) να σέβονται τον όρκο τους.

Επαγγελματίας όμως σημαίνει εκτός των άλλων και τα παρακάτω:

-να ενημερώνεται συνεχώς (πότε έγινε απεργία γι' αυτό;;)

-να ξέρει τα όρια του και να είναι έτοιμος να τα υπερασπιστεί. Εφημερίες μέρα παρά μέρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, όχι από το νόμο αλλά από τη λογική. Φταίει ο γιατρός που θα σε εγχειρήσει και είναι ένα 48ωρο στο πόδι που θα κάνει λάθος; Όχι βέβαια, αλλά κανένας δεν το σκέφτεται, ούτε ο ίδιος. Δεν είδα ποτέ ένα διευθυντή νοσοκομείου να κλείνει κλινική (δια παντός και όχι για εκφοβισμοκομματικό λόγο) επειδή δεν φτάνουν οι γιατροί.

- Είναι απαράδεκτο μετά από διαπιστωμένες ευθύνες γιατρών να μην τους αφαιρείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος. Συμβαίνει σπάνια έως ποτέ. Πως θα σφίξουν οι κ@λοι; Οι ίδιοι έπρεπε να τους κυνηγάνε και όχι τα κανάλια.

- Όταν προσλαμβάνεσαι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, γνωρίζεις το μισθό τις συνθήκες ήδη από την ειδικότητα και τις κλινικές που έκανες . Το γεγονός ότι σπούδασε κάποιος 12 ή 100 χρόνια δεν λέει τίποτα και δεν δικαιολογεί τίποτα. Αν θες δημόσιο νοσοκομείο να πας με τα λεφτά που δίνει και τίποτα παραπάνω. Αν όχι, ιδιώτης και άσε κάποιον άλλο να πάει. Και ναι θα δώσω φακελάκι για να εγχειριστεί δικός μου άνθρωπος όταν έρχεται το άσπρο κοράκι και ξέρω ότι διαφορετικά θα κάνει την πάπια. Άλλα μόλις τα δώσω θα του πω ότι είχε πει ένας τσιγγάνος μια φορά σε ένα νοσοκομείο που γένναγε η γυναίκα του στο γιατρό : "Σε βλέπω για να ξέρω ποιον θα καθαρίσω μετά αν συμβεί το παραμικρό". Μόνο έτσι παιδιά δυστυχώς, γιατί άμα περιμένω από ΕΔΕ να αποδοθούν ευθύνες, σώθηκα.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη παραξήγηση είναι επίσης πως όλοι οι γιατροί είναι φραγκάτοι. Όσον αφορά το θέμα του μισθού αναφέρω ενδεικτικά πως στις αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικού με μέσο μισθό 3000 ευρώ, ο κατώτερος μισθός που παίρνει ένας γιατρός είναι γύρω στις 25000ευρώ (τον μήνα εννοείται)

 

 

Όταν στην Αγγλία (που είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες) το μέσο (και όχι κατώτερο) εισόδημα ενός GP είναι λιγότερο από το μισό από όσο αναφέρεις (και αυτό προ φορων) θα ήθελα πραγματικά να ξέρω από που προκύπτουν τα 25000 Ευρώ το μηνα και μάλιστα ως κατώτερος μισθός. :confused:

 

 

Και όπως όλοι δέχεστε πώς ο γιατρός σας είναι σημαντικότερος(μην παραξηγήσετε) από τον μηχανικό σας λογου χάρη, δεν συμφωνείται πως και οι απολαβές του πρέπει να είναι μεγαλύτερες.

 

Εγώ πάλι νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι οι γιατροί θα πρέπει να αμείβονται όσο καλύτερα γίνεται. Δε γνωρίζω κάποιον που να πιστεύει ότι οι γιατροί δεν αξίζουν υψηλές απολαβές αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όχι με φακελάκια όμως.

 

Οι περισσότεροι δεν ζητάνε φακελάκι εσείς είστε αυτοί που σπεύδετε να δώσετε για να έχετε μεγαλή προσοχή.

 

Φαύλος κύκλος. Ο ασθενής το δίνει και ο γιατρός αδιαμαρτύρητα το παίρνει. Επίσης, όπως δεν κάνει να γενικεύουμε για τους γιατρούς (φαντάζομαι θα διαμαρτυρηθείς αν γράψω ότι "εσείς οι γιατροί τα παίρνετε") έτσι δεν δέχομαι κι εγώ γενικεύσεις για "εμάς" τους ασθενείς ("εσείς είστε αυτοί που σπεύδετε να δώσετε για να έχετε μεγαλή προσοχή").

Link to comment
Share on other sites

Μερικές αλήθειες: (Αν κάνω λάθος διορθώστε με).

-Σε όλες τις ειδικότητες και επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί.

-Δεν βλέπω κάτι μεμπτό έστω και να παίρνει το μήνα ο γιατρός στην Ευρώπη 25,000.

-Οι γιατροί μαζί με δικηγόρους κλπ, δηλώνουν εξευτελιστικά ετήσια εισοδήματα (Δεν με χαλάει καθόλου ο μισθός του, το φορολογικό σύστημα και η φοροδιαφυγή του γιατρού στην Ελλάδα με τσούζει όμως).

-Το 99% των γιατρών δεν ζητάνε φακελάκι.

-Το 99% των ασθενών δίνουν φακελάκι από ευγνωμοσύνη και καλά (καλά να πάθουμε λοιπόν).

Link to comment
Share on other sites

-Το 99% των γιατρών δεν ζητάνε φακελάκι.

-Το 99% των ασθενών δίνουν φακελάκι από ευγνωμοσύνη και καλά (καλά να πάθουμε λοιπόν).

 

Να προσθέσω λοιπόν κι εγώ κάτι? Αν το 99% των ασθενών δίνει φακελάκι, δε συνεπάγεται ότι το 99% των γιατρών παίρνει φακελάκι? Μπορεί να μην το ζητάει, το δέχεται όμως.

 

Συνεχίζει να είναι και ανήθικο αλλα και παράνομο ;) Κάτι σαν την παθητική δωροδοκία ένα πράγμα.

 

Τώρα αν θέλουμε να μετακυλήσουμε όλη την ευθύνη αυτού του σάπιου συστήματος στον ασθενή και να βγάλουμε το 99% των γιατρών παναγίες, λυπάμαι αλλα η πραγματικότητα που γνωρίζουμε όλοι μας, μας διαψεύδει. Γιατί έχει φτάσει ο ασθενής να θεωρεί υποχρέωση του το φακελάκι? Μήπως οι γιατροί (δε λέω όλοι, κάποιοι) έχουν δημιουργήσει τέτοιο κλίμα ώστε ναι μεν δεν το ζητάνε, όμως πρέπει να δώσεις για να είσαι σίγουρος?

 

 

Δεν βλέπω κάτι μεμπτό έστω και να παίρνει το μήνα ο γιατρός στην Ευρώπη 25,000.

 

Μεμπτό δεν είναι, κάθε άλλο (απλά δε νομίζω ότι το νούμερο ισχύει αλλα τελοσπάντων). Μεμπτό είναι να χρησιμποιείται ως δικαιολογία ή αφορμή για να δικαιολογήσει το φακελάκι.

Link to comment
Share on other sites

-Το 99% των γιατρών δεν ζητάνε φακελάκι.

-Το 99% των ασθενών δίνουν φακελάκι από ευγνωμοσύνη και καλά (καλά να πάθουμε λοιπόν).

 

Δεν ξερω αν εχεις καποια εμπειρια απο νοσοκομεια -ειλικρινα ευχομαι να μην αποκτησεις ποτε- αλλα τα ποσοστα σου ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητας.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις καμια διάθεση για προσφορα στη δημοσια υγεία, τότε να ανοίξεις ιδιωτικό ιατρείο. Αν δουλεύεις σε νοσοκομείο, τότε είσαι υποχρεωμένος να κανεις σωστά τη δουλειά σου.

Μη φοβάσαι αυτή είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Το ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν εκτός ΕΣΥ την αρπάζουν από τα μαλλιά είναι ενδεικτικό του τι θα δει κάποιος να υπάρχει μέσα στο ΕΣΥ. Αν είσαι ικανοποιημένος με το ότι θα σε δει κάποιος που δεν θα πήγαινε κανένας αν πλήρωνε άμεσα, τότε πάσο. Αυτό ήταν το νόημα της πρότασης. Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι οι άσχετοι είναι τίμιοι. Σαν επιπλέον κοινωνική παρατήρηση δε μπορώ να σου πω ότι από προσωπική εμπειρία αυτοί που προσπαθούν να τα πάρουν χοντρότερα είναι αυτοί που ξεκίνησαν φτωχότεροι (έτσι επειδή δεν μου αρέσουν οι ταινίες του Ασημάκη Καίλα το λέω)

Εκτος αν ήρθε κανεις όταν ήσουν 18 και σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό για να γίνεις γιατρός.

Όχι το αντίθετο, έγινα γιατρός ακριβώς επειδή το ήθελα και όχι επειδή είχα τους καλύτερους βαθμούς ή επειδή ήταν οι γονείς μου. Ήθελα το καλύτερο για μένα και αυτό φυσικά συνεχίζει να ισχύει. Αν ήμουν μαζοχιστής θα γινόμουν πυροσβέστης.

Από την άλλη, αν θέλεις να εξισώσεις την κοινωνική προσφορα του επαγγέλματος σου με αυτή του μανάβη, του μηχανικού αυτοκινητου και του υπαλληλου s/m, τότε OK.

OK βάλε ένα επάγγελμα με "κοινωνική προσφορά", θες αστυνομικό, δικηγόρο, δικαστή, υψηλόβαθμο δημόσιο υπάλληλο, πρύτανη πανεπιστημίου, πολιτικό? I rest my case.

 

Για μένα, η λογική «το σύστημα είναι χάλια, άρα ζητάω φακελάκι» ή «σπούδασα τόσα χρόνια και δικαιούμαι να ζητάω όσα λεφτά θέλω» είναι καταδικαστέα πέρα για πέρα. Με το να ζητάς φακελάκι, δεν καταλαβαίνω πως βελτιώνεις το σύστημα υγείας της χώρας μας και παράλληλα δεν βλέπω γιατί δικαιούται κάποιος να εκμεταλλεύεται την ανάγκη του άλλου επειδή διάβασε 10 χρόνια. Ας μην γινόταν γιατρός στο κάτω κάτω.

 

Ένοχος. Η καταδίκη σου με βαραίνει πολύ, ηθικά ιδίως. Αισθάνομαι ότι πρέπει να ψάξω να βρω μία τρύπα, όχι, λάθος, κάντο καλύτερα μαύρη τρύπα για να κρυφτώ. Δεν πειράζει όμως, αφού έχεις το καλύτερο επιχείρημα στο καφενείο. Θα συμφωνήσουν όλοι μαζί σου, σε αυτό το συγκεκριμένο καφενείο, και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με επιτυχία και σε όποιο άλλο καφενείο βρεθείς με αντίστοιχη συζήτηση. Όταν έρθεις σε νοσοκομείο βέβαια θα φωνάζεις και εσύ για κανάλια για να δει κάποιος πιο γρήγορα τη ματωμένη σου παρανυχίδα, θα ψάξεις να τα στάξεις για να πηδήξεις την ουρά στα ραντεβού, θα ψάξεις στο βουλευτή σου μέσο για να βρεθεί κρεβάτι στις ελάχιστες μονάδες για τον συγγενή σου, κοκ.

 

Σου διέφυγε το γεγονός ότι δεν πρόκειται για λογική αλλά για πραγματικότητα. Δεν με ενδιαφέρει αν συμφωνήσει έστω και ένας με αυτά που γράφω. Δεν τα γράφω επειδή εγώ συμφωνώ, ασχέτως αν θα τα κάνω ως μη λαλάκας. Αν συμφωνούσα δεν θα τα έγραφα (όποιος έχει συμφέρον από κάτι το βουλώνει). Στην πραγματικότητα δεν πιστεύω καν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Γιατί θα πρέπει ο Ελλην, αντί να πηγαίνει στο βουλευτή για να βρει την κολοδουλειά στο σουπερμάρκετ στο μπατζανάκη του, θα πρέπει να πηγαίνει και να του λέει "ψήφισε να δωθούν άμεσα κονδύλια για την υγεία και να πάψει η κοροιδία του κοσμάκη και θα σε ψηφίσω."

 

Δηλαδή ποτέ.

 

.

( Νομίζω κάθε άλλο παρά "αδικημένοι" είναι οι γιατροί, από τη στιγμή που αν δεν κάνω λάθος, ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο, δεν πρόκειται να πεινάσουν κιόλας. Υπάρχουν στην Ελλάδα επαγγέλματα (και με δύσκολες και μακροχρόνιες σπουδές) με πολύ περισσότερες δυσλειτουργίες στην επαγγελματική αποκατάσταση (και που δεν έχουν καν ως εναλλακτική τα 1000ευρώ στο δημόσιο ε?)

Αν συνθέσεις μία εικόνα με τα επαγγέλματα που έχουν άμεση κοινωνική ευθύνη (γιατροί, δικαστές, συμβολαιογράφοι, καθηγητές, κρατικοί λειτουργοί, πολιτικοί) τότε βλέπεις ότι όλοι βγάζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα λεφτά που αντιστοιχούν στην ευθύνη τους. Απλά η υποκρισία της κοινωνίας έγκειται στο ότι το λειτούργημα τους δεν αμοίβεται από το κράτος αλλά από την τσέπη του άτυχου που θα τους χρειαστεί. Είναι ένας άτυπος κοινωνικός κεφαλικός φόρος, ένα κλασικό χαράτσι, που επιβαρύνει ιδιαίτερα τους φτωχούς που δεν πρόκειται να δουν ούτε υγεία, ούτε δικαιοσύνη, ούτε ίση διαχείρηση της πολιτείας τους.

 

Τώρα η ματαιότητα του να ποντάρεις στο φιλότιμο αυτών των ομάδων, τη στιγμή ιδιαίτερα που και κανένας άλλος δεν το έχει, είναι κάτι που μου θυμίζει τα ευχολόγια των υπουργών (των ίδιων που τα παίρνουν χοντρά και κανένας δεν δικαιολογεί ποτέ με τι μπήκε και με τι βγαίνει από την πολιτική). Ναι, εξυπακούεται πως θα σε πηδήξουν όλοι ομαδικά, και το να εθελοτυφλούμε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Αν συνθέσεις μία εικόνα με τα επαγγέλματα που έχουν άμεση κοινωνική ευθύνη (γιατροί, δικαστές, συμβολαιογράφοι, καθηγητές, κρατικοί λειτουργοί, πολιτικοί) τότε βλέπεις ότι όλοι βγάζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα λεφτά που αντιστοιχούν στην ευθύνη τους. Απλά η υποκρισία της κοινωνίας έγκειται στο ότι το λειτούργημα τους δεν αμοίβεται από το κράτος αλλά από την τσέπη του άτυχου που θα τους χρειαστεί. Είναι ένας άτυπος κοινωνικός κεφαλικός φόρος, ένα κλασικό χαράτσι, που επιβαρύνει ιδιαίτερα τους φτωχούς που δεν πρόκειται να δουν ούτε υγεία, ούτε δικαιοσύνη, ούτε ίση διαχείρηση της πολιτείας τους.

 

Τώρα η ματαιότητα του να ποντάρεις στο φιλότιμο αυτών των ομάδων, τη στιγμή ιδιαίτερα που και κανένας άλλος δεν το έχει, είναι κάτι που μου θυμίζει τα ευχολόγια των υπουργών (των ίδιων που τα παίρνουν χοντρά και κανένας δεν δικαιολογεί ποτέ με τι μπήκε και με τι βγαίνει από την πολιτική). Ναι, εξυπακούεται πως θα σε πηδήξουν όλοι ομαδικά, και το να εθελοτυφλούμε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

 

Συμφωνώ (δυστυχώς) με τα περισσότερα. Ειδικά αυτό που έχω με μπολντ είναι λίγο πολύ το νόημα του ποστ που έκανα πιο πάνω.

Απαιτούμε από τους γιατρούς (δικηγόρους, μηχανικούς, μανάβηδες) να είναι 100% εντάξει (ειδικά στην περίπτωση που ΕΜΕΙΣ τους έχουμε ανάγκη) τη στιγμή που δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι κάνουμε το ίδιο.

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Link to comment
Share on other sites

RE paidia anarrwtithike pote kaneis poso kostise ston kathena na spoudasei i na kanei 1 xrono metekpedefsi apo thn tseph tou kai oxi na paei diakopes kai na grafei i karta metekpedefteis eis parisiois.

afta einai kai aftos de paei sto esy paei ston idiwtiko tomea gia na mporei na zei san anthrwpos kai na kobei kai apodeiksh.opote dialegeis ESY h opou thes pas.

noiasthke kaneis giati pane gia epembash kardias sthn agglia?oxi alla poso pernei o giatros.

e emena me noiazei pws tha zhsw egw kai oxi pou ta brhke o allos kai an bgazei polla i liga maggia tou i problhma tou.

anti na iparxei synagwnismos ston opoio tomea iparxei zhlia, nomizw?

Link to comment
Share on other sites

Ένοχος. Η καταδίκη σου με βαραίνει πολύ, ηθικά ιδίως. Αισθάνομαι ότι πρέπει να ψάξω να βρω μία τρύπα, όχι, λάθος, κάντο καλύτερα μαύρη τρύπα για να κρυφτώ. Δεν πειράζει όμως, αφού έχεις το καλύτερο επιχείρημα στο καφενείο. Θα συμφωνήσουν όλοι μαζί σου, σε αυτό το συγκεκριμένο καφενείο, και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με επιτυχία και σε όποιο άλλο καφενείο βρεθείς με αντίστοιχη συζήτηση.

 

Δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνία και ποιο είναι το «καλύτερο επιχείρημα στο καφενείο». Δηλαδή διαφωνείς ότι δεν είναι σωστό οι γιατροί του ΕΣΥ να ζητάνε φακελάκια; Διαφωνείς ότι υπάρχουν περιπτώσεις που γιατροί εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη του ασθενή για να τα τσεπώσουν;

 

Εάν διαφωνείς, τότε εγώ ζω στον Άρη και οι γιατροί είναι όλοι υποδείγματα ηθικής ή, εναλλακτικά,, επειδή κάποιος επέλεξε να γίνει π.χ. χειρούργος πρέπει με το «έτσι θέλω» να βαράει στο ψαχνό και να ζητάει «εξτραδάκια» πέραν αυτών που προβλέπονται από το Νόμο, για αυτόν και ενίοτε για τον αναισθησιολόγο, τον βοηθό, κ.ο.κ.

 

Εάν κάνω λάθος, θα χαρώ να μου το υποδείξεις με επιχειρήματα και όχι με ειρωνίες.

 

Όταν έρθεις σε νοσοκομείο βέβαια θα φωνάζεις και εσύ για κανάλια για να δει κάποιος πιο γρήγορα τη ματωμένη σου παρανυχίδα, θα ψάξεις να τα στάξεις για να πηδήξεις την ουρά στα ραντεβού, θα ψάξεις στο βουλευτή σου μέσο για να βρεθεί κρεβάτι στις ελάχιστες μονάδες για τον συγγενή σου, κοκ.

 

Άκυρος. Στο τί θα κάνω εάν βρεθώ εγώ στην θέση του ασθενή, μην αγχώνεσαι, έχω προνοήσει και τα μέτρα μου δεν περιλαμβάνουν κανάλια, μέσο και βουλευτές.

 

Σου διέφυγε το γεγονός ότι δεν πρόκειται για λογική αλλά για πραγματικότητα.

 

Και εσένα σου διαφεύγει το ό,τι η πραγματικότητα καθορίζεται από τους ανθρώπους, άρα από την λογική που επικρατεί από όσους συνθέτουν έναν επαγγελματικό χώρο. Η αυθαιρεσία και η παρατυπία δεν υπάρχουν από μόνες τους, εμείς τις δημιουργούμε.

 

Δεν με ενδιαφέρει αν συμφωνήσει έστω και ένας με αυτά που γράφω. Δεν τα γράφω επειδή εγώ συμφωνώ, ασχέτως αν θα τα κάνω ως μη λαλάκας. Αν συμφωνούσα δεν θα τα έγραφα (όποιος έχει συμφέρον από κάτι το βουλώνει). Στην πραγματικότητα δεν πιστεύω καν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Γιατί θα πρέπει ο Ελλην, αντί να πηγαίνει στο βουλευτή για να βρει την κολοδουλειά στο σουπερμάρκετ στο μπατζανάκη του, θα πρέπει να πηγαίνει και να του λέει "ψήφισε να δωθούν άμεσα κονδύλια για την υγεία και να πάψει η κοροιδία του κοσμάκη και θα σε ψηφίσω."

 

Δηλαδή ποτέ.

 

Μην ανησυχείς, όλα κάποτε αλλάζουν. Μπορεί να αργήσουν, αλλά αλλάζουν.

 

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι υπάρχουν και γιατροί που δεν βλέπουν τους ασθενείς τους σαν όρθιο ευρώ. Για παράδειγμα, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ογκολόγος στο Λαϊκό, όχι μόνο δεν δέχτηκε φακελάκι από ασθενή (ο οποίος είναι συγγενικό μου πρόσωπο) για να τον προσέξει καλύτερα, αλλά τον συμβούλεψε να πιει ένα ποτήρι κρασί στην υγειά του. Χαζός, έτσι;

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα, δεν ξερω καποια συντεχνια στην Ελλαδα που να θεωρει οτι ειναι καλα αμοιβομενη. Καθενας εχει τα επιχειρηματα του. Ο γιατρος θελει παραπανω γιατι σπουδασε πολλα χρονια. Ο πολιτικος μηχανικος γιατι εχει ευθυνες. Ο εφοριακος για να μην ειναι ευαλωτος. Ο σκουπιδιαρης γιατι ειναι μεσα στη βρωμα. Ο δασκαλος γιατι ο αντιστοιχος Γερμανος παιρνει τα 5πλα. Ο δικαστης γιατι το γραφει το συνταγμα, κλπ, κλπ.

 

Βεβαια, αυτο εν μερει ειναι κατανοητο και αποδεκτο. Καθε ανθρωπος θελει το καλυτερο γι αυτον και την οικογενεια του - και καλο ειναι να κοιταμε παντα το καλυτερο και οχι το χειροτερο. Επειδη λοιπον, για πολλους και διαφορους λογους οι μισθοι ειναι αυτοι που ειναι, η καθε συντεχνια κανει ο,τι μπορει για να τσιμπησει κατι παραπανω. Ο σκουπιδιαρης κανει απεργια, ο δικαστης προσφυγες στον Αρειο Παγο, ο μηχανικος βαζει μπροστα το ΤΕΕ, ο εφοριακος βουταει στο λαδι (αφου εχει παρει του κοσμου τα επιδοματα), ο δασκαλος κανει ιδιαιτερα, ο γιατρος παιρνει φακελλακι.

 

Ολα αυτα ειναι γνωστα, και οι περισσοτεροι που τα κανουν τα αντιμετωπιζουν με μια τρομερη κυνικοτητα. Υπαρχει ομως μια διαφορα, που κανει την κυνικοτητα των γιατρων ακρως ενοχλητικη: το αντικειμενο εργασιας δεν ειναι το ιδιο. Δεν ειναι το ιδιο να σου ζητησει η πολεοδομια φακελλακι για το αυθαιρετο και να σου ζητησει ο γιατρος για να εγχειρησει τον πατερα σου. Στην πρωτη περιπτωση μπορεις να πεις, δεν στα δινω και γκρεμισε το, ή να καλεσεις την αστυνομια και μετα να φας το προστιμο σου. Στην δευτερη τι να πεις;

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότεροι κοιτάνε απλά την τσέπη τους και κοιτάνε να σε εκμεταλλευτούν, δεν υπάρχει πλέον φιλότιμο και ανθρωπιά!! Πολύ φοβάμαι πως αυτοί που πραγματικά ασκούν το λειτούργημα του ιατρού αποτελούν εξαίρεση πλέον!:O

Και ρωτώ, που βαδίζουμε άραγε;;;:what::what:

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Link to comment
Share on other sites

etsi opos einai ta pragmata ti simerini epoxoi,pistevo oti kapoioi apla mas koroidevoun kai mas trone ta laftoudakia mas.

den apokloio oti iparxoun kai oi sostoi epistimones pou kanoun mia xara tin doulia tous.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνία και ποιο είναι το «καλύτερο επιχείρημα στο καφενείο». Δηλαδή διαφωνείς ότι δεν είναι σωστό οι γιατροί του ΕΣΥ να ζητάνε φακελάκια; Διαφωνείς ότι υπάρχουν περιπτώσεις που γιατροί εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη του ασθενή για να τα τσεπώσουν;

 

Εάν διαφωνείς, τότε εγώ ζω στον Άρη και οι γιατροί είναι όλοι υποδείγματα ηθικής ή, εναλλακτικά,, επειδή κάποιος επέλεξε να γίνει π.χ. χειρούργος πρέπει με το «έτσι θέλω» να βαράει στο ψαχνό και να ζητάει «εξτραδάκια» πέραν αυτών που προβλέπονται από το Νόμο, για αυτόν και ενίοτε για τον αναισθησιολόγο, τον βοηθό, κ.ο.κ.

 

Εάν κάνω λάθος, θα χαρώ να μου το υποδείξεις με επιχειρήματα και όχι με ειρωνίες.

Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να υποδείξω τίποτα με επιχειρήματα επειδή η πραγματικότητα βιώνεται, δεν αποδεικνύεται σαν γεωμετρικό θεώρημα. Αν δεν κατάλαβες το νόημα όσων γράφω (και παρακάτω από όπου με έκανες quote) απλά ξαναδιάβασε το.

Το δε "επέλεξε κάποιος να γίνει [γιατρός/δικαστής/αστυνομικός/κοκ] άρα θα παίρνει ότι του δίνουν και θα λέει ευχαριστώ" μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα επειδή για σένα βρήκες την απλή εξήγηση αλλά δεν θα σταματήσει τον [γιατρό/δικαστή/αστυνομικό/κοκ] από το να σε σκίσει με την πρώτη ευκαιρία. Αν σου αρέσει να αισθάνεσαι δίκαιος, σωστός, πεφωτισμένος, γούστο και καπέλο σου. Με αφήνει παγερά αδιάφορο. Το καφενείο η Ελλάς μπορεί κάθε βράδυ να τα λύνει όλα τα θέματα που παρακολουθούνε οι παππούδες στο δελτίο στη τηλεόραση του καφενείου, το πρωί όμως όλα είναι μπροστά μας πάλι. Εγώ είμαι πολύ νέος για να αρχίσω να μιλάω σαν παππούς που ξέρει τί είναι σωστό, λάθος, δίκαιο, άδικο, κοκ.

Δεν έγραψα ότι έγραψα για να δικαιολογήσω κανέναν (ούτε τον εαυτό μου). Απλά νομίζω πως κοινωνικά με την υποκρισία που κυριαρχεί έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Καλό είναι τουλάχιστο να πέσουν οι μάσκες και να δώσουμε μια ευκαιρία και σε αυτούς που τους αδίκησε η τύχη να ζήσουν σαν άνθρωποι, όχι με το να τους τάζουν οι πολιτικοί μποναμάδες των 1000 ευρώ αν βγούν, αλλά με ένα πραγματικό μίνιμουμ υγείας, μόρφωσης,δικαιοσύνης και ασφάλειας.

Άκυρος. Στο τί θα κάνω εάν βρεθώ εγώ στην θέση του ασθενή, μην αγχώνεσαι, έχω προνοήσει και τα μέτρα μου δεν περιλαμβάνουν κανάλια, μέσο και βουλευτές.

Κύριε Αποστολόπουλε, τιμή μου που ασχολείστε μαζί μου. Τι εύκολο που είναι για κάποιον που δεν πρόκειται να διαβεί τις συμπληγάδες να δίνει παραγγέλματα στον τιμονιέρη.

 

Και εσένα σου διαφεύγει το ό,τι η πραγματικότητα καθορίζεται από τους ανθρώπους, άρα από την λογική που επικρατεί από όσους συνθέτουν έναν επαγγελματικό χώρο. Η αυθαιρεσία και η παρατυπία δεν υπάρχουν από μόνες τους, εμείς τις δημιουργούμε.

Συμφωνούμε αν δεν το κατάλαβες.

 

 

Μην ανησυχείς, όλα κάποτε αλλάζουν. Μπορεί να αργήσουν, αλλά αλλάζουν.

Πρόφανώς με τα ευχολόγια και τα επιχειρήματα του τι είναι σωστό και τί όχι (τι συμφέρει εσένα και τι εμένα δηλ) δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα , όπως και δεν άλλαξε τα τελευταία 60 χρόνια, παρά μόνο προς το χειρότερο. Ήδη έχουν κλείσει 5-6 κλινικές του ΕΣΥ στη Β.Ελλάδα ελλείψη ειδικών γιατί το υπουργείο κάνει 2-3 χρόνια για να προκυρήξει μία θέση και να προσλάβει κόσμο. Σε δε νοσηλευτικό προσωπικό η κατάσταση είναι απελπιστική και με τη βρώμα που βγαίνει τώρα για εξίσωση των ορίων συνταξοδότησης ανδρών-γυναικών θα βγούν όλες όσες μπορούν στη πρόωρη. Θα φωνάζει ο χειρουργός "αδελφή" και θα βγαίνει ο Ψινάκης.

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι υπάρχουν και γιατροί που δεν βλέπουν τους ασθενείς τους σαν όρθιο ευρώ. Για παράδειγμα, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ογκολόγος στο Λαϊκό, όχι μόνο δεν δέχτηκε φακελάκι από ασθενή (ο οποίος είναι συγγενικό μου πρόσωπο) για να τον προσέξει καλύτερα, αλλά τον συμβούλεψε να πιει ένα ποτήρι κρασί στην υγειά του. Χαζός, έτσι;

Τώρα αν δεν ξέρεις φίλε τι ψάχνεις να βρείς? Ξέρεις πόσο κάνει η μία ένεση αντικαρκινικού φάρμακου? Ξέρεις πόσο βγαίνει το ποσοστό του γιατρού που δίνει στον καρκινοπαθή τη θεραπεία του? Θέλεις πραγματικά να μάθεις? ΟΚ, πες μου την πάθηση για να σου πω.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Georgie, καταλαβαινω οτι καποιος που βρισκεται εντος του συστηματος εχει καλυτερη αντιληψη της καταστασης. Αλλα επετρεψε και στους κοινους θνητους να εχουν μια αποψη. Αν και αμφιβαλλω κατα ποσο η κουβεντα περι επαιοντων που ξεκινησε 2500 χρονια πριν ληξει σ αυτο το thread.

Φρασεις οπως "οποιος δεν ειναι μεσα δεν ξερει Χριστο" και "δεν εχω την αναγκη να αποδειξω τιποτα" δεν ταιριαζουν σε ενα φορουμ. Εκτος αν διεκδικεις το αλαθητο και ο λογος σου ειναι θεσφατο. Πολλοι εδω μεσα, εχουν ουκ ολιγες εμπειριες απο την δημοσια και ιδιωτικη υγεια - θετικες και αρνητικες. Πρεπει να κανουν ολοι τουμπεκι και να ακουνε μονο οτι λεει ο γιατρος;

Επισης - και χωρις να θελω να σε ταραξω - φρασεις οπως "μαλιστα κ. Αποστολοπουλε*" και "ενοχος! η καταδικη σου με βαραινει" ταιριαζουν κουτι σε τηλεοπτικα παραθυρα και στο "καφενειο η Ελλας" που κατακεραυνωνεις.

Οπως βλεπεις, το συστημα μαλλον αφομοιωνει τα παντα - ακομα κι αυτους που ζητανε να αλλαξει.

 

 

*Αποστολοπουλος ειναι ο ιδιοκτητης/προεδρος/δεν-ξερω-τι-αλλο του Ιατρικου - για οσους δεν καταλαβαν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο απλά είμαι σε θέση να ξέρω την πραγματικότητα μέσα από την γνώση πολλών ατόμων και καταστάσεων. Η εμπειρία του καθενός είναι μοναδική και αφορά τη δικιά του πλευρά της "βιτρίνας" αν θέλεις. Εγώ π.χ μπορεί από μία εμπειρία με ένα ταξίδι με σκυλοπνίχτη να είμαι πολύ ευχαριστημένος και στο επόμενο να βουλιάζει άπατο. Δεν θα έχει βουλιάξει τυχαία. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Έχει νόημα να επιχειρηματολογήσω και να λέω ότι "μα όταν ταξίδεψα εγώ με το Εξπρές Σάμινα έφτασα στην ώρα μου και ήταν όλοι πολύ εξυπηρετικοί ενώ και οι στολές των λιμενικών ήταν πολύ ωραίες?" ? Μα γιατί βούλιαξε το άτιμο?
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν αμφισβητω την γνωση που εχεις για την κατασταση στην Υγεια, αν και κρινοντας απο την ηλικια σου οπως δηλωνεται στο nick σου, μαλλον εχεις πολλα ακομη να μαθεις. Εσυ γιατι αμφισβητεις την γνωση του αλλου - ειδικα σε ενα φορουμ οπου υπαρχει ανωνυμια; Εγω για παραδειγμα μπορει οντως να ειμαι ο Αποστολοπουλος, ο Ν. Κακλαμανης ή απλως καποιος που ασχολειται με τις προμηθειες των νοσοκομειων. Πως μπορεις a priori να θεωρεις οτι εσυ και μονο εσυ κατεχεις την απολυτη αληθεια, δεν εχεις να αποδειξεις τιποτα και οι υπολοιποι δεν ξερουν Χριστο;

 

Στοπ απο μενα στο οφτοπικ και τα Σαμαινα. Επι του θεματος, ευχαριστως.-

Link to comment
Share on other sites

Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να υποδείξω τίποτα με επιχειρήματα επειδή η πραγματικότητα βιώνεται, δεν αποδεικνύεται σαν γεωμετρικό θεώρημα. Αν δεν κατάλαβες το νόημα όσων γράφω (και παρακάτω από όπου με έκανες quote) απλά ξαναδιάβασε το.

 

Εάν δεν επιχειρηματολογεί κάποιος, τότε για μένα σημαίνει πως δεν έχει νόημα η κουβέντα μαζί του. Πράγματι η πραγματικότητα βιώνεται, αλλά όταν επικοινωνούμε σε ένα forum, ο ένας μεταδίδει στον άλλο αυτά που πιστεύει μέσω των επιχειρημάτων και όχι των αξιωμάτων. Αυθεντίες δεν υπάρχουν στις μέρες μας.

 

Το δε "επέλεξε κάποιος να γίνει [γιατρός/δικαστής/αστυνομικός/κοκ] άρα θα παίρνει ότι του δίνουν και θα λέει ευχαριστώ" μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα επειδή για σένα βρήκες την απλή εξήγηση αλλά δεν θα σταματήσει τον [γιατρό/δικαστή/αστυνομικό/κοκ] από το να σε σκίσει με την πρώτη ευκαιρία.

 

Καμία απλή εξήγηση δεν βρήκα φίλε μου. Απλά θεωρώ ότι ο καθένας εφόσον επιλέγει να κάνει κάτι, καλό είναι να αντιμετωπίζει και τις συνέπειες των επιλογών του.

 

Αν σου αρέσει να αισθάνεσαι δίκαιος, σωστός, πεφωτισμένος, γούστο και καπέλο σου. Με αφήνει παγερά αδιάφορο. Το καφενείο η Ελλάς μπορεί κάθε βράδυ να τα λύνει όλα τα θέματα που παρακολουθούνε οι παππούδες στο δελτίο στη τηλεόραση του καφενείου, το πρωί όμως όλα είναι μπροστά μας πάλι. Εγώ είμαι πολύ νέος για να αρχίσω να μιλάω σαν παππούς που ξέρει τί είναι σωστό, λάθος, δίκαιο, άδικο, κοκ.

 

Δεν αισθάνομαι δίκαιος/σωστός/πεφωτισμένος/γκουρού/Βούδας. Απλά αποτυπώνω την πραγματικότητα όπως την έχω δει από μέσα.

 

Δεν έγραψα ότι έγραψα για να δικαιολογήσω κανέναν (ούτε τον εαυτό μου). Απλά νομίζω πως κοινωνικά με την υποκρισία που κυριαρχεί έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Καλό είναι τουλάχιστο να πέσουν οι μάσκες και να δώσουμε μια ευκαιρία και σε αυτούς που τους αδίκησε η τύχη να ζήσουν σαν άνθρωποι, όχι με το να τους τάζουν οι πολιτικοί μποναμάδες των 1000 ευρώ αν βγούν, αλλά με ένα πραγματικό μίνιμουμ υγείας, μόρφωσης,δικαιοσύνης και ασφάλειας.

 

Εδώ συμφωνούμε απόλυτα.

 

Κύριε Αποστολόπουλε, τιμή μου που ασχολείστε μαζί μου. Τι εύκολο που είναι για κάποιον που δεν πρόκειται να διαβεί τις συμπληγάδες να δίνει παραγγέλματα στον τιμονιέρη.

 

Μιας και τον ανέφερες, ο άνθρωπος έχει χάσει πολλά λεφτά από παρατυπίες που έχουν κάνει γιατροί που συνεργάζονται μαζί του. Και δυστυχώς για μένα, όχι, δεν είμαι ο κ. Αποστολόπουλος :p

 

 

Πρόφανώς με τα ευχολόγια και τα επιχειρήματα του τι είναι σωστό και τί όχι (τι συμφέρει εσένα και τι εμένα δηλ) δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα , όπως και δεν άλλαξε τα τελευταία 60 χρόνια, παρά μόνο προς το χειρότερο. Ήδη έχουν κλείσει 5-6 κλινικές του ΕΣΥ στη Β.Ελλάδα ελλείψη ειδικών γιατί το υπουργείο κάνει 2-3 χρόνια για να προκυρήξει μία θέση και να προσλάβει κόσμο. Σε δε νοσηλευτικό προσωπικό η κατάσταση είναι απελπιστική και με τη βρώμα που βγαίνει τώρα για εξίσωση των ορίων συνταξοδότησης ανδρών-γυναικών θα βγούν όλες όσες μπορούν στη πρόωρη. Θα φωνάζει ο χειρουργός "αδελφή" και θα βγαίνει ο Ψινάκης.

 

Μα, εάν όλοι όσοι διαφωνούμε με την κατάσταση αυτή δεν διατυπώσουμε ορισμένα επιχειρήματα, πως θα την αλλάξουμε; Με τα κουμπούρια; Δεν πρέπει, σαν ώριμοι και ενήλικες πολίτες να μιλήσουμε πρώτα απ'όλα μεταξύ μας, να σχηματίσουμε μία κοινή άποψη και να πιέσουμε ώστε να σταματήσει κάποτε το όλο πανηγύρι;

 

Η κατάσταση της Υγείας στην χώρα μας είναι δραματική, γιατί ο κόσμος αυτό ακριβώς πιστεύει: ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.

 

Τώρα αν δεν ξέρεις φίλε τι ψάχνεις να βρείς? Ξέρεις πόσο κάνει η μία ένεση αντικαρκινικού φάρμακου? Ξέρεις πόσο βγαίνει το ποσοστό του γιατρού που δίνει στον καρκινοπαθή τη θεραπεία του? Θέλεις πραγματικά να μάθεις? ΟΚ, πες μου την πάθηση για να σου πω.

 

Γνωρίζω :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Χθες ειχα ενα μικρο ατυχημα με το μηχανακι και υστερα απο μερικες ενοχλησεις που ενιωσα αποφασισα να παω σε εναν ορθοπεδικο στην γειτονια.Ηταν συμβεβλημενος με την ασφαλιση μου και μετα την εξεταση μου λεει πανε στην γραμματεα για να κανει και το βιβλιαριο.Εκει εκπληκτος αντικρυσα την γραμματεα να κοβει ΤΡΙΑ χαρτακια εξετασης.Μονο που δεν την εβρισα.Σας εχει τυχει κατι τετοιο η μονο σε μενα συμβαινει γιατι και αλλη φορα ειχα πεσει σε γιατρο που εκοβε δυο χαρτακια συστηματικα.Μετα πως να μην ειναι μεσα ολα τα ταμεια...
Hakuna matatA
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...