Jump to content

Sony Ericsson K850

john74
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να σας ρωτησω κατι αλλο, εβγαλα μια Φωτο... ειναι η δεν ειναι καλη αυτη?

Υποψιν ειναι μερα και με φωτισμο. Δεν ειναι οσο καλη θα επρεπε λετε?

Αν αρέσει σε σένα φίλε μου, είναι καλή :)

Είναι μια τυπική φωτογραφία του Κ850 τραβηγμένη με iso100. Καλή για κινητό που φαίνεται ακόμα καλύτερη αν γίνει resize.

Είναι όλα στο Αυτόματο και ανάλυση 3MP. Απλά ρωτάω κάποιους που ξέρουν καλύτερα από μένα, να μου πουν πως το κόβουν σε σχέση με το δικό τους K850. Πάντως όταν είναι στα κανονικά της η Φώτο φαίνονται οι κόκκοι που λέμε...

Είμαι Ninja ... ΤΕΛΟΣ!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εμένα δεν με ικανοποιεί η φωτογραφία. Τίγκα στο θόρυβο είναι. Ασε που υπάρχει τρομερή ασάφεια, λες και τραβάς με 1MP κάμερα. Μπορεί να συγκριθεί με τις φωτογραφίες του τύπου στο esato? Κάτι δεν παει καλά ρε γα μωτο

Μην απορείς. Δεν υπάρχει διαφορά με τις φωτογραφίες στο esato.

Πρόσεξε ότι οι περισσότερες φωτογραφίες στο esato είναι τραβηγμένες σε απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου. Εκεί η κοντινή λήψη και η εστίαση του Κ850 κάνει θαύματα. Δεν το βλέπεις και στο δικό σου Κ850 αυτό;

Στις περισσότερες όμως φωτογραφίες τοπίου που είναι "κρυστάλινες", έχει γίνει resize στα 800X600. Έτσι φυσικά ο θόρυβος γίνεται πολύ λιγότερος. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες τοπίου με την πραγματική ανάλυση είναι οι κλασικές φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει κάποιος με το κινητό αυτό.

Πολύ με στεναχωρούν όλα αυτά τα προβλήματα που έχει το Κ850. Ακόμα περισσότερο με στεναχωρεί η SE που δε βιάζεται να τα διορθώσει.

Σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια απόδοση από αυτό το τηλέφωνο. :(

Had: Philips Diga, Nokia 6110, Nokia 6210, Nokia 7110, Nokia 5210, Nokia 8310, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson T230, Samsung E700, Sony Ericsson T290i, LG KU990 Viewty, Nokia Lumia 620.

Have: Xiaomi Mi A1, Sony Ericsson K750i.

Πολύ με στεναχωρούν όλα αυτά τα προβλήματα που έχει το Κ850. Ακόμα περισσότερο με στεναχωρεί η SE που δε βιάζεται να τα διορθώσει.

Σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια απόδοση από αυτό το τηλέφωνο. :(

Σίγουρα έτσι όπως είναι τα πράγματα μέχρι στιγμής, το Ν95 που το απεχθάνομαι, τραβάει καλύτερες φωτογραφίες τελικά. Ελπίζουμε στην αναβάθμιση του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου να φτιάξει το πράγμα. Ετσι έγινε και με το κ750 θυμάμαι. Το οτι αργούν, μάλλον καλό είναι.

Σίγουρα έτσι όπως είναι τα πράγματα μέχρι στιγμής, το Ν95 που το απεχθάνομαι, τραβάει καλύτερες φωτογραφίες τελικά. Ελπίζουμε στην αναβάθμιση του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου να φτιάξει το πράγμα. Ετσι έγινε και με το κ750 θυμάμαι. Το οτι αργούν, μάλλον καλό είναι.

Στις φωτογραφίες τοπίου είναι σίγουρα καλύτερο-καθαρότερο το Ν95. Στις υπόλοιπες είναι σίγουρα καλύτερο το Κ850.

Προσωπικά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος με την αναβάθμιση. Μακάρι να μας διαψεύσει η SE.

Από ότι βλέπω σε όσες φώτος του K850 έχω δει, το κυρίως πρόβλημα που υπάρχει είναι ο χρωματικός θόρυβος, ακόμα και σε αυτες στο esato που είναι και αρκετά καλα φωτισμένες. Αυτό φαίνεται κυρίως στις σκοτεινές περιοχές των φώτο, όπως και με τον κανονικό θόρυβο.

Είναι καθαρά θέμα του αισθητήρα και δεν το βλεπω να διορθωνεται εύκολα με firmware update. Kάτι αναλογο είχαν και οι πρώτες εκδόσεις του k750, και μετα απο update μειώθηκε αρκετά, αλλα είχε σαν αποτέλεσμα να χάνουν μεγάλο μερος της οξύτητας τους οι φώτος. Σε αυτό έφταιγε η μεγαλύτερη συμπίεση των jpegs, που είχαν βάλει στο καινουριο firmware update.

Εχετε δεί φωτογραφίες απο το N82? Καλύτερες και απο το Ν95. Κρίμα που είναι symbian. Θα το χτυπούσα αμέσως.

Εχετε δεί φωτογραφίες απο το N82? Καλύτερες και απο το Ν95. Κρίμα που είναι symbian. Θα το χτυπούσα αμέσως.

to n82 eixe 3 mpixel photo an den kanw la8os.. oso pio mikri h photo toso pio ka8ari k piotiki! oso anebenoun ta mpixel an den megalosi to mege8os tou estitira toso pio xalia bgenoun

to n82 eixe 3 mpixel photo an den kanw la8os.. oso pio mikri h photo toso pio ka8ari k piotiki! oso anebenoun ta mpixel an den megalosi to mege8os tou estitira toso pio xalia bgenoun

5mp είναι το Ν82.

Καλύτερες φωτογραφίες το βράδυ. Φυσικό είναι αφού διαθέτει ξένον φλας ανάλογο του Κ850. Κατά τα άλλα στα ίδια επίπεδα είναι οι φωτογραφίες.

Και για το Ν82 τα ίδια με το Κ850 έχουμε. Εκεί αναρωτιούνται αν τελικά το Ν82 είναι καλύτερο από το Ν73 που είναι στα 3,2mp. Το Ν73 ήταν το αντίπαλο δέος για το Κ800 την εποχή που κυκλοφόρησε. Στα ίδια επίπεδα με το Κ800 και μάλλον λίγο χειρότερο, χωρίς το φλας του Κ800 και πολύ αργό στην λήψη της φωτογραφίας.

Για να πάρετε μια ιδέα ρίξτε μια ματιά σε ένα συγκριτικό μεταξύ του Ν82 και του Ν73

http://nseries-mobile.blogspot.com/2007/11/nokia-n82-v-nokia-n73-camera-test.html

Δηλαδή για να καταλάβω, λέτε οτι αν τραβάω με 3MP θα έχω λιγότερο θόρυβο, άρα καθαρότερη φωτογραφία?

Δηλαδή για να καταλάβω, λέτε οτι αν τραβάω με 3MP θα έχω λιγότερο θόρυβο, άρα καθαρότερη φωτογραφία?

enoeite

Θα υπάρχει όμως λιγότερη λεπτομέρεια στη φωτό,αφού δε θα αξιοποιούνται όλα τα pixels του αισθητήρα...

αν βρειτε αλλο κινητο να τροβαει αναλογες φωτογραφιες το βραδυ πειτε μου :lol:

http://img155.imageshack.us/img155/2222/dsc01164hl0.jpg

http://img841.imageshack.us/img841/4100/macuse.jpg

MacUse.net  For Apple Fun's  we Just think Different

αν βρειτε αλλο κινητο να τροβαει αναλογες φωτογραφιες το βραδυ πειτε μου :lol:

http://img155.imageshack.us/img155/2222/dsc01164hl0.jpg

To φλας κάνει καλή δουλειά!

Γεια σας!!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι προβλήματα διορθώνει η έκδοση R1CA037 και συγκεκριμένα αν διορθώνει το πρόβλημα με το κλείστρο

της κάμερας! answer please!

Λογικά εξαλείφει το πρόβλημα με το κλείστρο,αν κι εγώ που την έχω,2-3 φορές δεν άνοιξε το κλείστρο....όσον αφορά τον κακό συγχρονισμό του φλας δε γνωρίζω γιατί δεν είχα ποτέ κάποιο τέτοιο πρόβλημα...Πάντως,έπρεπε επειγόντως να βγάλουν νέα έκδοση μέσα στον Δεκέμβρη...Όχι ν'αφήσουν να περάσουν 3 μήνες με τόσα χοντρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πιο πολλοί.....Απαράδεκτοι...Ας βελτίωναν τουλάχιστον κάποια λίγα προβλήματα στην αρχή και ας έβγαζαν κι άλλη αναβάθμιση τον Γενάρη...Απ'το ολότελα.....

Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτοχος της συσκευής να το κάνει αυτό; Αν ναι, μπορεί να postάρει κάποιο δείγμα;

Λογικά εξαλείφει το πρόβλημα με το κλείστρο,αν κι εγώ που την έχω,2-3 φορές δεν άνοιξε το κλείστρο....όσον αφορά τον κακό συγχρονισμό του φλας δε γνωρίζω γιατί δεν είχα ποτέ κάποιο τέτοιο πρόβλημα...Πάντως,έπρεπε επειγόντως να βγάλουν νέα έκδοση μέσα στον Δεκέμβρη...Όχι ν'αφήσουν να περάσουν 3 μήνες με τόσα χοντρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πιο πολλοί.....Απαράδεκτοι...Ας βελτίωναν τουλάχιστον κάποια λίγα προβλήματα στην αρχή και ας έβγαζαν κι άλλη αναβάθμιση τον Γενάρη...Απ'το ολότελα.....

Συμφωνώ απόλυτα!!! Έπρεπε να βγάλουν 2 αναβαθμίσεις λογισμικού σε αυτό το διάστημα.

Εκτός κι αν προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα...

Had: Philips Diga, Nokia 6110, Nokia 6210, Nokia 7110, Nokia 5210, Nokia 8310, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson T230, Samsung E700, Sony Ericsson T290i, LG KU990 Viewty, Nokia Lumia 620.

Have: Xiaomi Mi A1, Sony Ericsson K750i.

Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτοχος της συσκευής να το κάνει αυτό; Αν ναι, μπορεί να postάρει κάποιο δείγμα;

Η φωτο που εβαλα εγω με το S ηταν 3MP. Ειναι στην προηγουμενη σελιδα! :)

Είμαι Ninja ... ΤΕΛΟΣ!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εβγαλα εγώ να σου δώσω ένα δείγμα.

Η πρώτη είναι στα 5mp και η δεύτερη στα 3mp.

http://img410.imageshack.us/img410/3259/5mpjp2.th.jpg

http://img172.imageshack.us/img172/8167/3mppn8.th.jpg

Πάντα στα 5mp θα τραβάτε τις φωτος, το να τραβήξει κανείς στα 3 δεν έχει νοημα, μιας και ο αισθητήρας είναι 5mp έτσι και αλλιώς. Το μόνο που γίνεται είναι να βγει η φώτο σε μικροτερη ανάλυση.

Πάντως καλό είναι να μην μπαίνει κανείς στο τριπάκι να ψάχνει και την παραμικρή λεπτομέρεια στις φώτος απο ένα κινητό γιατι πάντα θα βρίσκει ατέλειες. Απο εκει και μετά οποιος ψάχνεται περισσότερο καλύτερα να κοιτάξει για κάποια κανονική φωτογραφική, compact ή slr.

Θα βγει σε μικρότερη ανάλυση μεν, με αισθητά λιγότερο θόρυβο δε. Αντί λοιπόν να αφαιρώ τον θόρυβο με το photoshop ή να κάνω μόνιμα resize τις φωτογραφίες στον υπολογιστή, προτιμώ να έχω μόνιμα την ρύθμιση στα 3ΜΡ.

Έτσι και αλλιώς οι φωτογραφίες που τραβάει κάποιος με το κινητό δεν είναι για διαγωνισμό φωτογραφίας αλλά για έκθεση στον υπολογιστή. Μετά τις πρώτες μέρες που το έψαχνα, δεν το ξαναγύρισα στα 5ΜΡ. Μπορεί να δει κάποιος την διαφορά αν ανοίξει τις φωτογραφίες του lefteris112 σε πλήρες μέγεθος.

Γιατί όμως να έχει λιγότερο θόρυβο;Ναι μεν μικραίνει η ανάλυση αλλά η απόσταση μεταξύ των pixels του αισθητήρα παραμένει αμετάβλητη...Ένας βασικός παράγοντας του θορύβου είναι η διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος από ένα pixel στα γειτονικά του...Η SE διατήρησε το ίδιο μέγεθος αισθητήρα με το Κ800 και με μια τεχνική μείωσης των διαστάσεων των pixels κατάφερε να χωρέσει 2 εκατομμύρια pixels επιπλέον στην ίδια επιφάνεια...Σχετικά ανέξοδος τρόπος για κατασκευή ενός αισθητήρα επιπλέον αναλυσης,μέχρι να βγει κάτι το "πραγματικά" καλό...(βλ. επόμενο μοντέλο...) ;) Επομένως,αφού μειώνοντας την ανάλυση,απλά χρησιμοποιούνται λιγότερα pixels χωρίς άλλη ουσιαστική διαφορά γιατί να μειώνεται ο θόρυβος;; :confused: (Δεν κάνω τον έξυπνο,απλά εξήγηση ζητάω.. :) )

ειναι μεγαλη η διαφορα οντως :blink:

πολυ καλυτερο αποτελεσμα ,πραγματικα :)

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

• The title was changed to Sony Ericsson K850