Jump to content

Σχολές. Μετανοιώσατε εκεί που σπουδάζετε;

jim19
 Κοινοποίηση

Μετανοιωσατε εκει που σπουδαζετε??  

130 members have voted

1. 1. Μετανοιωσατε εκει που σπουδαζετε??

• Ναι
      56
    • Οχι
      74

Recommended Posts

Σχολές. Μετανοιώσατε εκεί που σπουδάζετε;

Τόσα θέματα υπάρχουν βρε παιδιά αλλά το από πάνω είναι ακριβώς το ίδιο. Θα βρείτε κ απόψεις από άλλους φοιτητές. Άμα ήταν να ανοίγουμε ένα θέμα για ΙΕΚ, ένα για ΑΕΙ, ένα για ΤΕΙ ένα για μπλα μπλα τη βάψαμε :p

• Απαντήσεις 199
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εγω το μετανοιωσα πραγματικα για τη σχολη που επελεξα(βασικα δεν την επελεξα εγω.οι γονεις μου με παροτρυναν να μπω εκει που μπηκα.αναθεμα την ωρα και τη στιγμη που τους ακουσα!).ειναι πολυ δυσκολη.βασικα θελει πολυ διαβασμα,αλλα θελει και ικανοτητα.η σχολη μου εχει να κανει πολυ με γλωσσες προγραμματισμου,μαθηματικα,φυσικη τα οποια εγω δεν χωνευω με τιποτα.βεβαια περναω 3 περιπου μαθηματα στο καθε εξαμηνο,αλλα ειλικρινα δεν μου αρεσουν.εγω ηθελα κατι πιο θεωρητικο.π.χ. παιδαγωγικο.με λιγο διαβασμα η σχολη βγαινει ανετα σε 4 χρονακια.εγω πως να τη βγαλω αυτη τη σχολη σε 5 χρονια??σε καμια 10αρια ισως...:(

ασχετα ομως με τη σχολη και τον βαθμο δυσκολια της,γενικα περναω υπεροχα στη φοιτητικη μου ζωη...:happy:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ουτε εγω μετανοιωσα για την επιλογη μου αν και η ζωη δεν ειναι και η ευκολοτερη δυνατη.Το να εισαι κλεισμενος σε μια σχολη με καποιες ωρες εξοδου την εβδομαδα διχως στην ουσια να εχεις γενικα μια καθημερινη ζωη εξω ειναι δυσκολη κατασταση.Ομως εχει και αρκετα θετικα οπως πχ η πρακτικη εκπαιδευση που θα παω σε 1 μηνα , το αντικειμενο , το οτι φτιαχνεις παρεες πιο ευκολα κτλ..Βεβαια ζηλευω πολλες φορες τους φοιτητες που μου λενε οτι περνανε πολυ καλα αφου ειναι πολυ πιο χυμα , με περισοτερο ελευθερο χρονο.Παραταυτα ομως επειδη ηθελα να μπω στη σχολη που ειμαι μου αρεσει.

• 3 weeks later...
Απόφοιτος ΟΔΕ ΑΣΟΕΕ. Ικανοποιημένος, σε καμία περίπτωση μετανιωμένος, αλλά δυστυχώς μη-αρκετή. Τώρα αρχίζει το στοίχημα...

Μετανιωσα για τη σχολη που διαλεξα.... γιατι θελει τοσο διαβασμα τελικα που δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο.....τα 5 χρονια 10 θα τα κανω!!!!:cry:

• 1 month later...

θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε ο Μηχανολόγος στο Τ.Ε.Ι..

Τι ακριβώς κάνει,δηλαδή ποιές ειναι οι δουλειές που μπορεί κάποιος να εργαστεί;

Μπορεί για Παράδειγμα Μηχανικός αυτοκινήτων?

Είναι σχετικά αυτα?

θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε ο Μηχανολόγος στο Τ.Ε.Ι..

Τι ακριβώς κάνει,δηλαδή ποιές ειναι οι δουλειές που μπορεί κάποιος να εργαστεί;

Μπορεί για Παράδειγμα Μηχανικός αυτοκινήτων?

Είναι σχετικά αυτα?

Σαν μηχανολόγος ΑΕΙ ή ΤΕΙ υπάρχει ένα ευρύτατο φάσμα δουλειών με τις οποίες μπορείς να ασχοληθείς είτε στην βιομηχανία είτε στις εγκαταστάσεις. Ο μηχανικός αυτοκινήτων είναι μεν συναφές αλλά πολύ πιο περιορισμένο αντικείμενο με έμφαση στην πραξη. Σαν μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε. έχω την εντύπωση ότι αποκτάς αυτοδίκαια και άδεια μηχανικού αυτοκινήτων σε περίπτωση που σώνει και ντε θες να ασχοληθείς με αυτό. Δηλαδή σαν μηχανολόγος αν ήσουν σε βιομηχανική χώρα θα σχεδίαζες τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου και τον τρόπο παραγωγής τους ενώ ο μηχανικός αυτοκινήτων τα επισκευάζει.

Καλή επιτυχία! ;)

'Οταν ήμουν στην σχολή (Κοινωνιολογίας, Αιγαίου).. δεν είχα μετανιώσει τόσο για την επιλογή μου, κι ας είμαι από το νησί κι ας μην έχω φύγει - για σπουδές - αλλού ...

Πήρα το πτυχίο μου στα 4 χρόνια, είχα τελειώσει σχετικά νωρίς γιατί τα μαθήματα ήταν εύκολα - εγώ δεν αντιμετώπισα δυσκολίες, δλδ- είχα βρει ενδιαφέρον σε αυτά, κτλ..

Μετανιώνω όμως τώρα ... μετά από 2 χρόνια που έχω το πτυχίο... και κυνηγάω ένα γ@μημένο μεταπτυχιακό ... μέχρι στιγμής έχω φάει 3 άκυρα + 1 (στο οποίο δεν πήγα να δώσω), τα 2 μάλιστα σε λιγότερο από ένα μήνα!

Απογοητεύτηκα ακόμα πιο πολύ, γιατί 4 χρόνια στη σχολή, μας έλεγαν το Παν. Αιγαίου, δίνει προτεραιότητα στα "παιδιά" του, όταν πρόκειται για μεταπτυχιακό, κτλ .. Σαχλαμάρες ..τπτ δεν ίσχυσε (στη δική μου την περίπτωση). "Είχα τις προϋποθέσεις, αλλά προτίμησαν", λέει "άτομα που είχαν ήδη μεταπτυχιακό" .. !!! :X

Μετάνιωσα, που είχα περάσει σε ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας και με τις κwλο - καταλήψεις που έτυχαν τότε, δεν κατάφερα να γραφτώ.. τώρα θα ήμουν στο δεύτερο έτος... και δεν θα παρακαλούσα κανέναν να μου δώσει την ευκαιρία (έχοντας προσόντα) για ένα μεταπτυχιακό...

Ελπίζω τώρα, που κατέθεσα ξανά μηχανογραφικό.. να αλλάξω τελείως κατεύθυνση .. και να αρχίσω από την αρχή.. Έχω την όρεξη να συνεχίσω.. αρκεί να μην μου κόψουν πάλι τα φτερά..

Αν δεν κάτσει ούτε κι αυτό ... τότε... ενδεχομένως να κυνηγήσω κανά ΙΕΚ, ή ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα (αν έχουν μονοετή κύκλο σπουδών) κι από το 2009, μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Γιατί στην Ελλάδα... δεν έχουμε ελπίδες... δυστυχώς...!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

'Οταν ήμουν στην σχολή (Κοινωνιολογίας, Αιγαίου).. δεν είχα μετανιώσει τόσο για την επιλογή μου, κι ας είμαι από το νησί κι ας μην έχω φύγει - για σπουδές - αλλού ...

Πήρα το πτυχίο μου στα 4 χρόνια, είχα τελειώσει σχετικά νωρίς γιατί τα μαθήματα ήταν εύκολα - εγώ δεν αντιμετώπισα δυσκολίες, δλδ- είχα βρει ενδιαφέρον σε αυτά, κτλ..

Μετανιώνω όμως τώρα ... μετά από 2 χρόνια που έχω το πτυχίο... και κυνηγάω ένα γ@μημένο μεταπτυχιακό ... μέχρι στιγμής έχω φάει 3 άκυρα + 1 (στο οποίο δεν πήγα να δώσω), τα 2 μάλιστα σε λιγότερο από ένα μήνα!

Απογοητεύτηκα ακόμα πιο πολύ, γιατί 4 χρόνια στη σχολή, μας έλεγαν το Παν. Αιγαίου, δίνει προτεραιότητα στα "παιδιά" του, όταν πρόκειται για μεταπτυχιακό, κτλ .. Σαχλαμάρες ..τπτ δεν ίσχυσε (στη δική μου την περίπτωση). "Είχα τις προϋποθέσεις, αλλά προτίμησαν", λέει "άτομα που είχαν ήδη μεταπτυχιακό" .. !!! :X

Μετάνιωσα, που είχα περάσει σε ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας και με τις κwλο - καταλήψεις που έτυχαν τότε, δεν κατάφερα να γραφτώ.. τώρα θα ήμουν στο δεύτερο έτος... και δεν θα παρακαλούσα κανέναν να μου δώσει την ευκαιρία (έχοντας προσόντα) για ένα μεταπτυχιακό...

Ελπίζω τώρα, που κατέθεσα ξανά μηχανογραφικό.. να αλλάξω τελείως κατεύθυνση .. και να αρχίσω από την αρχή.. Έχω την όρεξη να συνεχίσω.. αρκεί να μην μου κόψουν πάλι τα φτερά..

Αν δεν κάτσει ούτε κι αυτό ... τότε... ενδεχομένως να κυνηγήσω κανά ΙΕΚ, ή ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα (αν έχουν μονοετή κύκλο σπουδών) κι από το 2009, μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Γιατί στην Ελλάδα... δεν έχουμε ελπίδες... δυστυχώς...!

Μπλέχτηκα κοιν/για τελείωσες και ψάχτηκες μετά για μηχανολόγία?

Μπλέχτηκα κοιν/για τελείωσες και ψάχτηκες μετά για μηχανολόγία?

χμ.. ηλεκτρολογία πέρασα με 10%. άλλαξα τελείως πεδίο... όταν έδωσα πανελλήνιες ήμουν 1ο-5ο. και τώρα έχω πάει 4ο-5ο. (λόγω καλύτερης βαθμολογίας). ήμουν θεωρητική αλλά στις πανελλήνιες έγραψα καλύτερα σε "θετικά" μαθήματα κι όχι της κατεύθυνσης.

Anyway.. δεν πάω να τα συνδυάσω... δεν έχουν καμία σχέση σαν επαγγέλματα... αλλά επειδή τελικά δεν βγάζει κ πουθενά η "θεωρία" κ είμαι περισσότερη της "πράξης" .... κατευθύνομαι τελείως "τεχνολογικά" .. άλλωστε πάντα αυτή ήταν και συνεχίζει να είναι η μεγάλη μου αγάπη.

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Το χω μετανοιωσει χιλιες φορες!!! Μακαρι να αποφασιζα να εφευγα Αγγλια..

πριν 2,5 χρόνια και εγώ την ίδια άποψη είχα αλλά τελικά τώρα είναι όλα οκ... μην απογοητε'υεσαι

Και ποτε θα αρχισεις να κολας ενσημα;

http://i30.photobucket.com/albums/c328/amyntas/astra123.jpg

Και ποτε θα αρχισεις να κολας ενσημα;

Εννοείς πότε θα αρχίσω να δουλεύω...?

γιατί αν εννοείς αυτό... δουλεύω από το 2002... υπήρξα και μόνιμο στέλεχος σε ασφαλιστική εταιρεία, αλλά έφυγα..

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Ίσα ίσα. Όσο περνούν τα έτη αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον η σχολή που είμαι, τα 2 πρώτα έτη ήταν λίγο βαρετά αλλά το 3ο που μόλις πέρασα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και το 4ο ακόμη περισσότερο, ελπίζω

Ίσα ίσα. Όσο περνούν τα έτη αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον η σχολή που είμαι, τα 2 πρώτα έτη ήταν λίγο βαρετά αλλά το 3ο που μόλις πέρασα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον. Και το 4ο ακόμη περισσότερο, ελπίζω

Στην σχολή της Πάτρας; μηχανολόγων και αεροναυπηγων;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Στην σχολή της Πάτρας; μηχανολόγων και αεροναυπηγων;

Όχι καμία σχέση, μην σε ξεγελάει το nick μου:p

Όχι καμία σχέση, μην σε ξεγελάει το nick μου:p

Και σε ποια σχολή είσαι; αν επιτρέπεται..απλά γράφεις ότι είναι ενδιαφέρον αλλά όνομα δεν ανέφερες..

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Και σε ποια σχολή είσαι; αν επιτρέπεται..απλά γράφεις ότι είναι ενδιαφέρον αλλά όνομα δεν ανέφερες..

Θεολογική σχολή - Τμήμα Θεολογίας

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

• 2 years later...
Σπουδαζω Φαρμακευτικη στην Ιταλια,η αληθεια ειναι πως στην αρχη δεν ηθελα καθολου να ασχοληθω με αυτο..ειμαι τελειως κολλημενη με την μουσικη κ μονο οτι ειχε σχεση με αυτη ηθελα να κανω...αλλα λιγο οτι η μητερα μου εχει φαρμακειο κ εχω ετοιμη δουλεια λιγο οτι μου αρεσε το εξωτερικο...here i am:happy:

Και πλεον ειμαι πολυ χαρουμενη με αυτο που επελεξα...μολις παρω πτυχειο ομως θα προσπαθησω να ασχοληθω κ με το κολλημα μου πιο σοβαρα:p

Χαιρεται! :worry:

Παιδια αν μπορει καποιος να με βοηθησει.Ειμαι φοιτητρια στο Οικονομικο Πανεπιστημιο Αθηνων αλλα φετος παιρνω το πτυχιο μου και εχω σκοπο να κανω στροφη 180 μοιρων και να ξεκινησω σπουδες Φαρμακευτικης στην Ιταλια.

Υπαρχει καποιος που ξερει να μου πει ποια πολη να διαλεξω?

Ψαχνω μια πολη που να σποδαζουν πολλοι Ελληνες γιατι δεν θα την παλεψω αλλιως 5 χρονια, αλλα που να μην σου φυγει ο πατος να τελειωσεις διοτι δεν εχω και παρα πολλες αντοχες...

Μετα απο πολυ ψαξιμο εχω βρει την πολη Urbino

Εχει κανεις υποψη του καμια αλλη?

Εχει καποια αλλη πολη να μου προτεινει?

Ποσο παιζει να διαφερει το επιπεδο απο την ΑΣΟΕΕ που ειμαι τωρα με αυτες τις σχολες? :confused:

Έχω κάνει (σε άλλο αντικέιμενο) erasmus στο Urbino το 2001. Οπότε, ό,τι σου γράφω είναι πληροφορίες 2001-2002:

Έχει ελληνάκια στην φαρμακευτική, και από όσο μου λέγανε τα παιδιά την είχαν διαλέξει για την καλή σχέση ποιότητας σπουδών / δυσκολία σχολής. Συγκεκριμένα μια κοπέλα με μητέρα με φαρμακείο είχε έρθει στο Urbino γιατί το είχε θεεωρήσει, τότε, την καλύτερη περίπτωση για να τελειώσει γρήγορα και να πάει στο φαρμακείο της μητέρας της το συντομότερο. Δεν ξέρω τι έγινε τελικά, όμως...

Το Urbino είναι μικρή πόλη και δεν έχει καμιά φοβερή ζωή, ήσυχα εώς βαρετά, αλλά αυτό μπορεί να είναι και καλό για το διάβασμα σου. Έχει αρκετούς Έλληνες (και Κύπριους) οι οποιοι κάνουν παρέα μεταξύ τους και φυσικά ενίοτε τσακώνονται και αγρίως!

Προσωπικά, που πήγα στο Urbino σε μεγάλη, αναλογικά, ηλικία, πέρασα πάρα πολύ ωραία, ήταν υπέροχα, προσασμόστηκα σε dt και νοσταλγώ συχνά-πυκνά τις μέρες μου εκεί. Βέβαια, ήμουν εράσμους και όχι 5 χρόνια κανονική σχολή και δεν είχα και ιδιαίτερο οικονομικό θέμα οπότε νοικιασα ένα διαμέρισμα μόνη μου αρκετά ακριβό αλλά που μου άρεσε πολύ. Το λέω γιατί πολλοί φοιτητές νοικιάζουν για οικονομία ένα κρεβάτι σε δωμάτιο με συγκάτοικο σε σπίτι με άλλα παιδιά, το οποίο εμέναμου φαίνεται φρικτό και θα είχα περάσει πολύ άσχημα αν το είχα κάνει, γιατί λόγω ηλικίας ήθελα τον χώρο μου και την ησυχία μου.

Επίσης, το Urbino έχει σχετικά εύκολη και φτηνή πρόσβαση με πλοίο από Πάτρα προς Ancona (και μετά τρένο και λεωφορείο), όχι και τόσο εύκολη και φτηνή με αεροπλάνο αφού πρέπει να πας Ρώμη ή Μιλάνο και μετά να πάρεις εσωτερική πτήση για Ancona και μετά πάλι τρένα και λεωφορεία -εκτός κι αν παίρνεις ρεφενέ ταξί από τη Ρώμη...

Στείλε πμ αν θέλεις κάτι παραπάνω.

Edited by tseapis

τελείωσα διεθνών και ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών στην ΑΣΟΕΕ και ΔΕΝ μετανιώνω!αλλά αν ξαναέδιαν θα ηθελα να μπώ στο Διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας στην ΑΣΟΕΕ!!πολύ εύκολο και πάρα μα πάρα πολύ καλοί βαθμοί....

Εγώ είχα περάσει στην Ενεργειακή τεχνολογία του ΤΕΙ Αθήνας,στην αρχή της σχολής δεν μάρεσε καθόλου γιατί την είχα υποτιμήσει πολύ την σχολή,νόμιζα οτι επειδή ήταν ΤΕΙ θα ήταν σχετικά εύκολα αλλά τα πράγματα ήταν διαφορετικά,τα εργαστήρια ήθελαν αρκετό χρόνο και κόπο για να τελειώσω τις εργασίες οι θεωρίες ήτανε δύσκολες και χωρίς παρακολούθηση ήμουν χαμένος από χέρι και μερικοί καθηγητές ήτανε πολύ αυστηροί και απαράδεκτοι.

Όταν στα επόμενα εξάμηνα έβαλα τα δυνατά μου με πρόγραμμα διαβάσματος τα πήγα πολύ καλύτερα και μου άρεσε πάρα πολύ το αντικείμενο σπουδών και τα μαθήματα. Παραλίγο να τελειώσω και 1ος και να πάρω υποτροφία,αλλά.....

Τώρα που τελείωσα έχω απογοητευθεί πάλι διότι ακόμα το κράτος δεν έχει εκδώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα του τμήματός μου,τα ΤΕΙ είναι κοινωνικά απαξιωμένα και έχω βαρεθεί να περιμένω τον κάθε υπουργό και υφυπουργό να μας λέει τι θα γίνει για το θέμα,και τα πράγματα φαίνονται σκούρα τουλάχιστον για μένα που ήθελα να απασχοληθώ ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Eγω σπουδαζω στο Ιστορικο-Αρχαιολογικο της Αθηνας αν και πρωτη επιλογη ειχα νομικες σχολες.Το πρωτο χρονο ψιλοβαρεθηκα ειναι η αληθεια αν και μου αρεσει η ιστορια δεν ειχα ενθουσιαστει ομως.Ομως μολις μπηκαν τα μαθηματα ιστοριας τεχνης απο το δευτερο ετος δεν χανω μαθημα.....Ο πιο ενδιαφερον κλαδος-τομεας του τμηματος με διαφορα και αν και επαγγελματικα δεν εχει πολλες προοπτικες ειναι η αληθεια....