Jump to content

Apple Mac OS X VS Microsoft Windows


AchilleasMac
 Κοινοποίηση

Apple Mac OS X vs Microsoft Windows  

60 members have voted

  1. 1. Apple Mac OS X vs Microsoft Windows

    • Apple Mac OS X
      32
    • Microsoft Windows
      28


Recommended Posts

perasa 1 xrono "audio" douleias mou me "sigxrono" apple molis vgikan ta imac... eipa de tin ksanapatao... akriva mixanimata, arga gia tin timi tous, mi epektasima 'i panakriva stis epektaseis tous, distropo leitourgiko pou kolaei otan vrei ta skoura xoris na ksereis ti egine...

antistoixa, ta pc einai fthina, me trelles epektaseis kai anavathmiseis... den iparxoun mple othones kai kourafeksala apo epoxis NT (gia XP oute sizitisi kai opoiou tou vgazei tha pige na aferesei kamia mnimi tin ora pou tha etrexe kanena memory scan), poli grigora kai fthina gia tosi isxii, kai trelles simvatotites me to +90% tis agoras se periferiaka kai programmata...

 

prin viastite na me peite asxeto, na anafero oti to proto mou personal computer itan mac to 1985 kai to deftero ena ibm pc xt to 1987...

 

kai stin teliki... mporei ta window na moiazoun me mac os... mia fora to mac os tosa xronia vgazei emulators gia windows... kai olos tixeos pleon mporoun na treksoun kathara windows (kai oxi mesa apo parathiro) kati prepei na sas leei...

 

epilego wintel platforma giati me eksipiretoun kalitera, einai fthinotera gia afto pou kanoun, exei oti periferiaka goustaro xoris ton fovo an einai macOS simvata, de plirono ton kouko aidoni giati einai i amerikania "apple" trendy design kai den eksartomai apo enan ilithio antiprosopo pou kapelonei tis times opos goustarei!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν τα υπέρ των Windows συγκεντρώνονται μόνο στο γεγονός ύπαρξης χιλιάδων προγραμμάτων προγραμμάτων τότε αυτόματα το mac os x βγαίνει καλύτερο γιατί δεν χρειάζεται extra προγράμματα για να δουλέψει καλύτερα. Όσο για την τιμή δεν το συζητώ....η ultimate έκδοση των vista στοιχίζει 6 φορρές πάνω από το mac os x και πάλι δεν είναι καλύτερη!! Αφού συγκρίνουν λειτουργικό του 2007 με λειτουργικό του 2005 αυτό λέει πολλά....ακόμα και στο cnet για τα ultimate οι χρήστες δίνουν 5.2 ενώ για τα tiger δίνουν 8.3 :lol:

Υπάρχουν πάρα πολλά συγκριτικά τεστ που δείχνουν πόσο γρήγορα τρέχει η ίδια εφαρμογή σε windows και mac και η ανωτερότητα των τελευταίων είναι αποδεδειγμένη. Δεν ξέρω τι χρήση κάνετε στους δικούς σας υπολογιστές αλλά όταν ο Αcer που είχα πληρώσει 2099 ευρώ και είχε μέσα windows xp home το πιο φτηνό λειτουργικό, μετά από ένα χρόνο άρχισε να σέρνεται λόγω registry. το macbook το πήρα 1150 μετά από 9 μήνες bootarei πιο γρήγορα και από symbian κινητό και έχω γραφικά και ταχύτητα χωρίς τις απαιτήσεις που έχουν τα vista που για ημιδιάφανα παραθυρα και expose χρειάζονται super υπολογιστή :lol:

Αν νομίζετε ότι τα windows είναι το καλύτερο λειτουργικό τότε απλά έτσι έχετε μάθει γιατί και εγώ windows είχα άλλα είπα να την ψάξω λίγο περισσότερο....

Link to comment
Share on other sites

 

Άλλα πράγματα όμως είναι τελείως λάθος:

 

 

Το ότι δεν κατάλαβες τι εννοώ δεν σημαίνει ότι είμαι τελείως λάθος.

 

Όταν λέω αλλαγή αρχιτεκτονικής, εννοώ αλλαγές σε συμβατότητες hardware, λόγω ιδιοτροπιών της intel π.χ. που έβγαζε δέκα διαφορετικά σόκετ για κάθε προσέσορα, το πέρασμα από ΑΤΑ σε ΣΑΤΑ και πάει λέγοντας. 3 φορές σε μια δεκαετία δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στις αλλαγές στα PC.

 

Η εκπαίδευση δεν είναι τα σεμινάρια για να μάθεις το Χ, είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

 

ΟΚ, γράψε λάθος. Αυτό που είπα πάντως ισχύει.

Πάντως μακ σε σχολείο η Πανεπιστήμιο της χώρας μας δεν έχω δει πουθενά, όχι ότι αποτελεί μέτρο σύγκρισης.

 

Ο κόσμος στην Ελλάδα την ξέρει από τότε που είχε την χορηγία των καλλιστείων της Miss Ελλάς.

 

Το ότι δεν έχει τα φόντα και τα προσόντα είναι δική σου κρίση.

 

Εδώ κάνεις εσύ τελείως λάθος. Δεν είναι δικιά μου κρίση, είναι η εικόνα της αγοράς εδώ και δυο+ δεκαετίες.

 

Αλλά ξέρεις κάτι, μη σώσει και αποκτήσει το market share των Windows.

 

Το'ξερα ότι θα το'λεγες! :D

 

 

 

 

 

 

ΤΥΛΕΡ:

 

Αν τα υπέρ των Windows συγκεντρώνονται μόνο στο γεγονός ύπαρξης χιλιάδων προγραμμάτων προγραμμάτων τότε αυτόματα το mac os x βγαίνει καλύτερο γιατί δεν χρειάζεται extra προγράμματα για να δουλέψει καλύτερα.

 

Καλό επιχείρημα, δεν λέω, αλλά όπως και πολλά άλλα, λειτουργεί και αντίστροφα. Πρώτον, τα προεγκατεστημένα προγράμματα είναι ταυτόχρονα και προπληρωμένα.

 

 

Δεύτερον, τα έξτρα προγράμματα δεν τα θέλει κάποιος για να κάνει το λειτουργικό να τρέξει καλύτερα (επειδή όπως υποννοείς δεν τρέχει καλά) αλλά για να του προσθέσει δυνατότητες που δεν έχει.

 

Δλδ το Χ έρχεται με προεγκατεστημένα παιχνίδια π.χ; Τα Λεξικά που δουλεύω για παράδειγμα δεν υπάρχουν ούτε για πλάκα σε μακ.

 

Και τρίτον, τα προεγκατεστημένα προγράμματα, τα έχει επιλέξει κάποιος άλλος για σένα, πριν από σένα χωρίς εσένα ( :p ). Εμένα πάντως δεν με ενθουσιάζει η σκέψη.

 

Μάλλον τα πράγματα δεν είναι και τόσο προφανή όσο τα παρουσιάζεις, ε;

 

Όσο για την τιμή δεν το συζητώ....η ultimate έκδοση των vista στοιχίζει 6 φορρές πάνω από το mac os x και πάλι δεν είναι καλύτερη!!

 

Βέβαια, παραλείπεις να αναφέρεις ότι με ένα μακ, θα πληρώσεις το Χ θες δεν θες.

 

Και μην αρχίσεις το κήρυγμα ότι δεν είναι σωστό. Ξέρω τι είναι. Παράγοντας διείσδυσης.

 

Αφού συγκρίνουν λειτουργικό του 2007 με λειτουργικό του 2005 αυτό λέει πολλά....ακόμα και στο cnet για τα ultimate οι χρήστες δίνουν 5.2 ενώ για τα tiger δίνουν 8.3 :lol:

 

Πες μου ειλικρινά, πιστεύεις ότι έχει σημασία μια εκτός πραγματικότητας δημοσκόπηση (δλδ που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα γύρω μας) για την επιλογή του ενός ή του άλλου λειτουργικού;

 

 

 

 

Δεν ξέρω τι χρήση κάνετε στους δικούς σας υπολογιστές αλλά όταν ο Αcer που είχα πληρώσει 2099 ευρώ και είχε μέσα windows xp home το πιο φτηνό λειτουργικό, μετά από ένα χρόνο άρχισε να σέρνεται λόγω registry. το macbook το πήρα 1150 μετά από 9 μήνες bootarei πιο γρήγορα και από symbian κινητό και έχω γραφικά και και ταχύτητα χωρίς τις απαιτήσεις που έχουν τα vista που για ημιδιάφανα παραθυρα και expose χρειάζονται super υπολογιστή :lol:

 

Άρα βρήκες τον υπολογιστή που καλύπτει τις ανάγκες σου. Απλά τα πράγματα.

 

Αν νομίζετε ότι τα windows είναι το καλύτερο λειτουργικό τότε απλά έτσι έχετε μάθει γιατί και εγώ windows είχα άλλα είπα να την ψάξω λίγο περισσότερο....

 

Nομίζω ότι είναι αυτό που με εξυπηρετεί καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Θα αναφέρεσε φαντάζομαι στα home Vista γιατί τα minimum requirments για όλες τις άλλες εκδόσεις είναι:

 

# 1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor

# 1 GB of system memory

# 40 GB hard drive with at least 15 GB of available space

# Support for DirectX 9 graphics with:

* WDDM Driver

* 128 MB of graphics memory (minimum)

* Pixel Shader 2.0 in hardware

* 32 bits per pixel

 

Οπότε αυτόματα χρειαζόσουν αναβάθμιση δίσκου (φυσικά) μνήμης και κάρτας γραφικών.

 

Αλήθεια έχεις δοκιμάσει αντί για clean installation να κάνεις ποτέ upgrade από προηγούμενη έκδοση λειτουργικού; Φαντάζομαι δεν χρειάστηκε.

 

Τα vista φτιαχτηκαν για καινουρια pc, τι περιμενες χρεπια του 2002 να τρεχουν και το aero?

 

Εμενα το δευτερο pc μου ειναι του 2003, απο τα σχετικα φθηνα λογου athlonXP και μεσα στα χρονια εγιναν και καποιες αλλαγες, μια dx9 καρτα πρωτης γενιας και αλλα 512Mb, δλδ 250ε, τα vista τρεχουν κανονικα με το aero.

 

Αλλα εκει που τα vista δινουν ρεστα ειναι στο πρωτο μου pc με c2d@3,5GHz μια τελευταιας γενια dx9c καρτα γραφικων, εναν σκληρο στις 10,000rpm και 2Gb ddr-II 1000MHz μνημες.

 

A και τo καλυτερο ειναι οτι μου κοστισε λιγοτερο απο εναν μετριο i-mac.

 

Και οχι upgrade ρε παιδια, πατε αγοραστε ενα ide καλωδιο και παρτε μια dsp για το "καινουριο σας pc" που φτιαχνεται "κομματι-κομματι".

Link to comment
Share on other sites

Κοντολογίς, τα διαθέσιμα προγράμματα για παράθυρα απλά δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα για απλ. Είναι και θέμα μεγέθους. Και για να προλάβω κάποιον που θα βρεθεί να ρωτήσει «Τι θες για PC που δεν υπάρχει για μακ;» η απάντηση είναι ότι δεν βρίσκω όσα θέλω και στην τιμή που τα θέλω. Και επειδή η απάντηση σε αυτό είναι μα τι να τα κάνω δέκα προγράμματα αφού έχω ένα και καλό, η απάντηση είναι ότι δεν μου φτάνει.

 

Εγώ θα ήθελα για μια φορά να αντιστρέψω την ερώτηση ως εξής.

Τι μας έχουν δείξει τα windows που δεν το έχει δείξει τουλάχιστον μια 2ετία πριν ένα mac.

 

Αφού μια εταιρεία υπολογιστών καταφέρνει και επιβιώσει πουλώντας ΜΡ3 players (κοινώς: γουόκμαν) πάλι καλά να λέτε.

 

Δεν επιβιώνει με ενα κοινό MP3 player η apple ταρακούνησε μια αυτοκρατορία στο χώρο όπως η Sony (που καθίερωσε το ονομα walkman ως συνόνυμο του mp3 player την προηγούμενη δεκαετία), και της πήρε τα σκήπτρα χωρίς περιθώρια αντίδρασης.

 

Πρέπει να παραδεχτείς ότι σε ότι καταπιαστεί η apple δεν κάνει απλά μια από τα ίδια. Δεν έχει να παρουσιάσει απλά νέες ιδέες, και λύσεις όλοι θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό λίγο πολύ (άσχετα που για παράδειγμα η microsoft ειδικά επιλέγει να μην το κάνει).

Με ότι καταπιαστεί η apple έχεις την αίσθηση, ότι έχεις στα χέρια σου μια εντελώς νέα εφεύρεση, που ναι μπορεί να κάνει ότι κάνουν και άλλες αλλα το κάνει με τόσο διαφορετική προσέγγιση και φιλοσοφία που απλά αναιρεί και ξεπερνά ότι γνώριζες μέχρι τώρα. Και αυτό είναι συναρπαστικό.

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια τι είναι αυτό το aero που έχει τόσες απαιτήσεις?? που είναι τα πολύπλοκα γραφικά??? Για δείτε λιγο στο youtube τι κάνουν και τι γραφικά έχουν τα Linux beryl και δεν χρειάζονται ούτε την μισή υπολογιστική ισχύ για να το καταφέρουν...αλλά έτσι είναι όταν η microsoft σε αναγκάζει να παίρνεις καινούριο υπολογιστή και να κάνεις αναβαθμιση είναι λογικό όλoi οι κατασκευαστές να την υποστηρίζουν. Επίσης είναι λογικό να αφήνει τα windows ασταθή και επιρρεπή σε ιούς κτλπ. Να μην κλείσουν και οι καημένες εταιρείες που φτοιχνουν προγράμματα για προστασία και βελτιστοποίηση των windows. Ένας παγκόσμιος φαύλος κύκλος που τρώει τα λεφτά του κόσμου την στιγμή που ένα μηχάνημα Apple απλά δουλεύει για χρόνια όπως την πρώτη μέρα και υποστηρίζει κάθε νέο λειτουργικό της Αpple. Πολλοί πάνε σε mac ελάχιστοι φεύγουν...αυτό σημαίνει πάρα μα πάρα πολλά...δεν σε αναγκάζει η Apple na μείνεις στην πλατφόρμα της αλλά σε σκλαβώνει η λειτουργικότητα πράγμα πολύ σπάνιο στον τομέα της τεχνολογίας
Link to comment
Share on other sites

Δεν επιβιώνει με ενα κοινό MP3 player η apple ταρακούνησε μια αυτοκρατορία στο χώρο όπως η Sony (που καθίερωσε το ονομα walkman ως συνόνυμο του mp3 player την προηγούμενη δεκαετία), και της πήρε τα σκήπτρα χωρίς περιθώρια αντίδρασης.

 

Πρέπει να παραδεχτείς ότι σε ότι καταπιαστεί η apple δεν κάνει απλά μια από τα ίδια. Δεν έχει να παρουσιάσει απλά νέες ιδέες, και λύσεις όλοι θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό λίγο πολύ (άσχετα που για παράδειγμα η microsoft ειδικά επιλέγει να μην το κάνει).

Με ότι καταπιαστεί η apple έχεις την αίσθηση, ότι έχεις στα χέρια σου μια εντελώς νέα εφεύρεση, που ναι μπορεί να κάνει ότι κάνουν και άλλες αλλα το κάνει με τόσο διαφορετική προσέγγιση και φιλοσοφία που απλά αναιρεί και ξεπερνά ότι γνώριζες μέχρι τώρα. Και αυτό είναι συναρπαστικό.

 

Ποια sony και ποια walkman? Τα φορητα κασετοφωνα λες ή τα minidisk?

Η sony ηταν καμμενο χαρτι απο τις μαμακιες που ηθελε να πλασαρει και δεν εβλεπε μπροστα της το κυμα mp3.

 

Εχω διπλα μου ενα ram του 2000 με αφιερωμα στo κυμα mp3, τοτε που ενα 64Mb mp3 player κοστιζε περιπου 400ευρω! Ε, λοιπον δεν βλεπω κανενα sony, ουτε philips, ουτε creative και γενικα τπτ με μεγαλο ονομα πλην ενος samsung. Μετα απο ενα χρονο κυκλοφορισε το ipod με 5gb και 400$!

Οποτε δεν ειχε και κανεναν σοβαρο αντιπαλο η apple στο τομεα mp3 να πεις οτι προσφερε κατι πραγματικα καινοτομο και συναρπαστικο, απλα οι αλλοι ηταν για κλαματα, επεσε και πολυ hollywood προωθηση και φτασαμε σημερα να κανει και καπου σχεδον μονοπωλιο η apple.

Και παλι αφου σκεφτηκε λογικα και εδωσε το itunes + ipod συνχρονισμο και για pc, αλλιως παλι θα εκλεγε την μοιρα της.

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια τι είναι αυτό το aero που έχει τόσες απαιτήσεις?? που είναι τα πολύπλοκα γραφικά??? Για δείτε λιγο στο youtube τι κάνουν και τι γραφικά έχουν τα Linux beryl και δεν χρειάζονται ούτε την μισή υπολογιστική ισχύ για να το καταφέρουν...αλλά έτσι είναι όταν η microsoft σε αναγκάζει να παίρνεις καινούριο υπολογιστή και να κάνεις αναβαθμιση είναι λογικό όλoi οι κατασκευαστές να την υποστηρίζουν. Επίσης είναι λογικό να αφήνει τα windows ασταθή και επιρρεπή σε ιούς κτλπ. Να μην κλείσουν και οι καημένες εταιρείες που φτοιχνουν προγράμματα για προστασία και βελτιστοποίηση των windows. Ένας παγκόσμιος φαύλος κύκλος που τρώει τα λεφτά του κόσμου την στιγμή που ένα μηχάνημα Apple απλά δουλεύει για χρόνια όπως την πρώτη μέρα και υποστηρίζει κάθε νέο λειτουργικό της Αpple. Πολλοί πάνε σε mac ελάχιστοι φεύγουν...αυτό σημαίνει πάρα μα πάρα πολλά...δεν σε αναγκάζει η Apple na μείνεις στην πλατφόρμα της αλλά σε σκλαβώνει η λειτουργικότητα πράγμα πολύ σπάνιο στον τομέα της τεχνολογίας

 

Ναι τo ειδα και τι εγινε? Σου φανηκε ελαφρυ?

 

Τωρα εσυ μπαινε στο internet χωρις firewall ακομα και με mac και θα ψαχνεσαι μια μερα. Επισεις και για mac υπαρχουν ιοι και trojans, εσυ που δεν εχεις antivirus και να υποθεσω και firewall, πως εισαι τοσο σιγουρος οτι αυτην την στιγμη δεν τρεχεις καποιο trojan και καποιος εχει κανει τον mac σου ζομπι μιας και ολες οι πορτες σου ειναι τριπλατα ανοιχτες?

Link to comment
Share on other sites

Ποια sony και ποια walkman? Τα φορητα κασετοφωνα λες ή τα minidisk?

 

Walkman is a very popular Sony brand used to market its portable audio players, and is synonymously used to refer to the original Walkman portable personal stereo player and as a generic term for similar devices from other manufacturers. The original Walkman introduced a change in music listening habits, allowing people to carry their own choice of music with them.

 

The names "Walkman", "Pressman", "Watchman", "Scoopman", "Discman", and "Talkman" are trademarks of Sony, and have been applied to a wide range of portable entertainment devices manufactured by the company. Sony continues to use the "Walkman" brand name for most of their portable audio devices, after the "Discman" name for CD players was dropped in the late 1990s.

 

Τυπογραφικό εννοώ ότι η Sony είχε ταυτίσει το όνομα της για μια ολόκληρη δεκαετία με όποια συσκευή έπαιζε μουσική εν κινήσει.

Link to comment
Share on other sites

Μα τι λέτε; Το να αλλάξεις τρεις φορές τον επεξεργαστή των μηχανημάτων σου είναι το ίδιο με τη μετάβαση από ΑΤΑ σε SATA; 100 εκατομμύρια iPods πωλήθηκαν λόγω της προώθησης και του marketing; Το ότι το ένα κάρο trialware που έχουν όλα τα laptops είναι καλύτερο από το iLife; Πόσοι έχετε πράγματι καθίσει να δουλέψετε όλα αυτά που κατακρίνετε;
Link to comment
Share on other sites

Walkman is a very popular Sony brand used to market its portable audio players, and is synonymously used to refer to the original Walkman portable personal stereo player and as a generic term for similar devices from other manufacturers. The original Walkman introduced a change in music listening habits, allowing people to carry their own choice of music with them.

 

The names "Walkman", "Pressman", "Watchman", "Scoopman", "Discman", and "Talkman" are trademarks of Sony, and have been applied to a wide range of portable entertainment devices manufactured by the company. Sony continues to use the "Walkman" brand name for most of their portable audio devices, after the "Discman" name for CD players was dropped in the late 1990s.

 

Τυπογραφικό εννοώ ότι η Sony είχε ταυτίσει το όνομα της για μια ολόκληρη δεκαετία με όποια συσκευή έπαιζε μουσική εν κινήσει.

 

Και εγω ουσιαστηκα σου λεω οτι καταφερε και πεταξε με αποτυχημενες τεχνολογιες ολη αυτην την φημη.

Τωρα μουσικη εν κινησει = ipod, σε λιγο καιρο και αυτα θα αντικατασταθουν απο κινητα, μπορει να εχουν το "i" μπροστα, μπορει και οχι.

 

Η SE καταφερε και ανεστησε το ονομα walkman στα κινητα, που απ'οτι φαινεται ο ορος mp3 εχει αρκετη αξια και πουλαει, η apple δεν μπορουσε να κατσει με σταυρωμενα χερια, ξερει σε λιγο καιρο ολα τα κινητα θα εχουν πανω απο 4Gb μνημη και θα παιζουν mp3 και aac με ποιοτητα stand alone mp3 player οποτε επρεπε να αντιδρασει ωστε να μην χασει την πηγη εσοδων της που ειναι τα ipods και το itunes.

Link to comment
Share on other sites

emena moy aresei pou oloi oi mac users PREPEI na einai pio exper kai pio mpasmenoi apo tous wintel users kai fisika oti kinisi kanei i apple einai kai i pio sosti kai i pio psagmeni...

re paidia iremiste... den exete piasei ton papa apo ta... mi niothete toso monadikoi kai exper... apla eiste ligoi... tipota parapano!

Link to comment
Share on other sites

Το topic είναι πλέον στο Computing, το οποίο είναι και το αρμόδιο forum. Επειδή τέτοιου είδους θέματα δημιουργούν προβλήματα, θα πρέπει να γράφετε με μεγάλη προσοχή και μόνο όταν έχετε κάποιο επιχείρημα.
Link to comment
Share on other sites

Ναι τo ειδα και τι εγινε? Σου φανηκε ελαφρυ?

 

Τωρα εσυ μπαινε στο internet χωρις firewall ακομα και με mac και θα ψαχνεσαι μια μερα. Επισεις και για mac υπαρχουν ιοι και trojans, εσυ που δεν εχεις antivirus και να υποθεσω και firewall, πως εισαι τοσο σιγουρος οτι αυτην την στιγμη δεν τρεχεις καποιο trojan και καποιος εχει κανει τον mac σου ζομπι μιας και ολες οι πορτες σου ειναι τριπλατα ανοιχτες?

 

Φίλε μου δεν ξέρω πόσο ελαφρύ είναι αλλά τα έχουμε βάλει στο λαπτοπ του φίλου μου και σε πληροφορώ ότι bootarei πιο εύκολα και όση ώρα και να κάνει ς λειτουργίες με γραφικά, ο υπολογιστής δεν ανάβει οπότε το cooler δεν δουλεύει ασταμάτητα και μάλιστα το εργαλείο που δείχνει το πόρους που χρησιμοποιούνται, δείχνει ότι ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται στο μισο σε σχέση με τα vista. Τι σημαίνει αυτό? Καλογραμμένος κώδικας που αξιοποιείται πολυ καλύτερα απο τον επεξεργαστή γι'αυτό και υπάρχει τόση ταχύτητα με τέτοια γραφικά...Από τη άλλη τα vista με το άερο καταναλώνουν πολύ περισσότερους πόρους και κάνουν έναν μέτριο υπολογιστή να σέρνεται....για το τίποτα! Τα γράφικα οφείλονται κυρίως στον κώδικα που τρέχει και όχι στην κάρτα γραφικών που η microsoft ζητάει να αλλάξεις...αν βάλεις ποτέ σου αυτή την έκδοση του linux που είναι δωρεάν θα διαπιστώσεις ξαφνικά πόσο γρήγορος είναι ο υπολογιστής σου...

 

Επίσης ψάξε λίγο στα φόρουμ και βρες πόσοι users serfaroun sto internet ελεύθερα και πόσοι κόλλησαν ιό! Το mac os x εχει ενσωματωμένο firewall (φυσικά αυτό δεν το ήξερες απ'ότι φαίνεται) και μπορείς φυσικά να δεις τι τρέχει από πίσω...Ανοίγω ότι σελίδα θέλω ακόμα και σελίδες που ξέρω ότι έχουν κακόβουλα προγράμματα από πίσω και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ούτε πρόκειται να υπάρξει από την στιγμή που το mac os είναι βασισμένο σε unix και οποιαδήποτε εφαρμογή προσπαθήσει κρυφά να αλλάξει ρύθμιση στον υπολογιστή θα μου ζητήσει άδεια με password κάτι που ακόμα δεν έχω δει με τα μάτια μου!

 

Κάτι ακόμα.....ανασυγκρότητηση δισκου??? έλεγχος σφαλμάτων??? και scaning για ιούς??? Αφιερώνετε ώρες (ειδικά αν έχεις τεράστιους δίσκους) για την φροντίδα του υπολογιστή? Στα Apple αυτα δεν υπάρχουν επόμένως για ακόμα μια φορά δεν αφιερώνεις χρόνο στον υπολογιστή αλλά στην δουλεία σου

Link to comment
Share on other sites

Τα Vista με 512mb RAM σέρνονται στην κυριολεξία, ακόμα κι αν είναι τα basic.

 

Οποτε δεν ειχε και κανεναν σοβαρο αντιπαλο η apple στο τομεα mp3 να πεις οτι προσφερε κατι πραγματικα καινοτομο και συναρπαστικο, απλα οι αλλοι ηταν για κλαματα.

 

Σκέψου τι λες: το ότι πήγαν οι Αμερικανοι στη Σελήνη πρώτοι δεν ήταν τίποτε πρωτοποριακό, απλά οι άλλοι ήταν άχρηστοι και δεν πήγαν νωρίτερα. Μα, αυτός είναι ο ορισμός της πρωτοπορίας αγαπητέ.

 

Το ότι η Apple έσβησε την τρομερή και φοβερή Sony (με τους άπειρους πόρους σε marketing, διείσδυση αγοράς κλπ.) από το χάρτη της φορητής μουσικής είναι ένα απίθανο case study για το μέλλον.

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Επίσης ψάξε λίγο στα φόρουμ και βρες πόσοι users serfaroun sto internet ελεύθερα και πόσοι κόλλησαν ιό! Το mac os x εχει ενσωματωμένο firewall (φυσικά αυτό δεν το ήξερες απ'ότι φαίνεται) και μπορείς φυσικά να δεις τι τρέχει από πίσω...Ανοίγω ότι σελίδα θέλω ακόμα και σελίδες που ξέρω ότι έχουν κακόβουλα προγράμματα από πίσω και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ούτε πρόκειται να υπάρξει από την στιγμή που το mac os είναι βασισμένο σε unix και οποιαδήποτε εφαρμογή προσπαθήσει κρυφά να αλλάξει ρύθμιση στον υπολογιστή θα μου ζητήσει άδεια με password κάτι που ακόμα δεν έχω

δει με τα μάτια μου!

 

Κάτι ακόμα.....ανασυγκρότητηση δισκου??? έλεγχος σφαλμάτων??? και scaning για ιούς??? Αφιερώνετε ώρες (ειδικά αν έχεις τεράστιους δίσκους) για την φροντίδα του υπολογιστή? Στα Apple αυτα δεν υπάρχουν επόμένως για ακόμα μια φορά δεν αφιερώνεις χρόνο στον υπολογιστή αλλά στην δουλεία σου

 

Οποτε οταν ακομα και εσυ κανεις χρηση firewall με το macosx, που ειναι η απολυτη μειοψηφια στα desktop σε σχεση και με το linux, (φαινεται απο το ποσοι σερφαρουν με safari), γιατι κατηγορεις την microsoft οτι διμιουργησε αυτην την κατασταση? Η οποια ξεκινησε απο το unix πριν μερικα χρονια και λογικο ηταν να επεκταθει στα windows που χρησιμοποιει το 95% της αγορας και κυριως καθημερινοι χρηστες.

 

Ανασυγκροτηση δισκων κανεις μονο στο κυριο partition και συνηθως ειναι μικρο, οποτε ειναι λιγα λεπτα υποθεση καθε βδομαδα, scanning για ιους μια φορα την εβδομαδα τα ξημερωματα που συνηθως δεν δουλευει κανεις.

 

Σκέψου τι λες: το ότι πήγαν οι Αμερικανοι στη Σελήνη πρώτοι δεν ήταν τίποτε πρωτοποριακό, απλά οι άλλοι ήταν άχρηστοι και δεν πήγαν νωρίτερα. Μα, αυτός είναι ο ορισμός της πρωτοπορίας αγαπητέ.

 

Το ότι η Apple έσβησε την τρομερή και φοβερή Sony (με τους άπειρους πόρους σε marketing, διείσδυση αγοράς κλπ.) από το χάρτη της φορητής μουσικής είναι ένα απίθανο case study για το μέλλον.

 

Αν οντως πηγαν οι αμερικανοι στο φεγγαρι ειναι μια μεγαλη πρωτοπορια γιατι ειχαν και μια ΕΣΣΔ αντιπαλο στα διαστημικα προγραμματα και ενα τετοιο κατορθωμα ειναι σαφως πιο σημαντικο απο ενα mp3 player.

 

Η apple ποιον εχει και ειχε βασικο αντιπαλο ...την creative και την "κινα".

 

Η sony διεγραψε μονη της το ονομα walkman, λογο λαθος επιλογων και εμμονων σε περιεργα format και players.

Και το επανεφερε με τα κινητα της SE που πανε ιδιαιτερα καλα.

Link to comment
Share on other sites

παρακαλώ να αλλάξει η δημοσκόπηση. μιας και αφήνει το Linux απέξω.

 

που είναι το καλύτερο σύστημα για "δεύτερο" (supportάρισμα). στο κάθε πισί μου το έχω dual boot με Kubuntu 7.04 ;)

 

επίσης ανάμεσα σε X και λίνουξ (μιας και είναι της ίδιας φαμίλιας) προτιμώ απίστευτα το δεύτερο. γιατί? Open source/free/no-brand (aapl suckz) :lol:

 

προς το παρόν ψηφίζω msft γιατί μου αρέσει να σε έχουν όλοι στην μπούκα και στο τέλος τη ημέρας να σε γλύφουν...

 

υπάρχει αντίστοιχο θέμα εδώ (και κάπως πιο ενδιαφέρον): http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=122854

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Link to comment
Share on other sites

Στο τελευταίο training που χρειάστηκε να πάω και πήρα μαζί μου το macbook

εγώ έτρεξα το cisco client για να κάνω το vpn connection μου με τον server της εταιρία, έδωσα user name και password και παρακολούθησα training μια χαρά κάνοντας τα παραδείγματα κτλ

 

Ολοι οι υπόλοιποι που ήρθαν με τα συμβατά laptop (sony vaio, toshiba, ibm ότι τραβά η όρεξή σου) συμπεριλαμβανομένου και του administrator της συγκεκριμένης (μεγάλης εταιρίας) και του trainer δεν κατόρθωσαν να συνδεθούν ποτέ μεσω του cisco vpn client από τα laptop τους και παρακολούθησαν το σεμινάριο από τον projector.

Ο δε trainer συνδέθηκε τελικά συνδέθηκε στο δίκτυο με smartcard από ένα desktop για να κάνει την παρουσίαση.

 

Το ότι έρχομαι στην δουλειά κάθε πρωί και όταν ανοίξω το XP SP2 που έχω για να τρέχει ένα απλό outlook και κάνει μετά από τους 2 πρώτους μήνες 25 λεπτά να ανοίξει το outlook και να το κάνει syncronization με τον exchange και μέχρι να ολοκληρωθεί όλα είναι freeze ε ναι συγνώμη για μένα είναι πρόβλημα.

 

Το ότι για να αλλάξω domain πρέπει να βγω πρώτα σε workgroup να κάνω restart να κάνω join στο άλλο domain να ξανακάνω restart χάνω πολύτιμο χρόνο και ναι για μένα είναι πρόβλημα.

 

Σε αντίθεση όταν φέρνω το mac μαζί για να συνδεθώ σε κάποιο domain απλά δίνω user name και password (φυσικά όταν το μάθει ο administrator μας αυτό θα πάθει εγκεφαλικό γιατί το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τα user ids που σε κάνουν add από τον ένα domain στον άλλο και έρχετε και στα βάζει τα μηχανήματα ο ίδιος, και εδώ βλέπουμε πόσο high security έχουν και τα windows που αφήνουν έναν mac να κάνει join έτσι απλά).

 

Το ότι κάνω uninstall κάποιες εφαρμογές και τα windows επιμένουν να προσπαθούν να ανοίξουν με τις συγκεκρικένες εφαρμογές αρχεία γιατί έχουν κρατήσει πληροφορίες σχετικές με αυτες στο registry ναι είναι πρόβλημα.

 

Το ότι πρέπει να τρέξω στο background ένα clean up πρόγραμμα εκτός του ότι πρεπει να το ψάξω να το βρω να δοκιμάσω και 2-3 γιατί να βρω ποιο θα δουλέψει αποτελεσματικά και να μου τρώει πολύτιμα resources και σέρνεται όλο το σύστημα όταν εγώ καίγομαι να τελειώσω την δουλειά μου είναι πρόβλημα

 

Στο mac σέρνω τις εφαρμογές έξω από το application folder και είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

 

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όσοι έχετε αυτή την ισχυρή γνώμη υπέρ των windows απλά δεν τα έχετε τεστάρει σε περιβάλλον εργασίας.

 

Το να κάνεις rip στο σπίτι σου ένα dvd ή να φτιάξεις μία παρουσίαση δεν είναι εργασία.

Link to comment
Share on other sites

Στο τελευταίο training που χρειάστηκε να πάω και πήρα μαζί μου το macbook

εγώ έτρεξα το cisco client για να κάνω το vpn connection μου με τον server της εταιρία, έδωσα user name και password και παρακολούθησα training μια χαρά κάνοντας τα παραδείγματα κτλ

 

Ολοι οι υπόλοιποι που ήρθαν με τα συμβατά laptop (sony vaio, toshiba, ibm ότι τραβά η όρεξή σου) συμπεριλαμβανομένου και του administrator της συγκεκριμένης (μεγάλης εταιρίας) και του trainer δεν κατόρθωσαν να συνδεθούν ποτέ μεσω του cisco vpn client από τα laptop τους και παρακολούθησαν το σεμινάριο από τον projector.

Ο δε trainer συνδέθηκε τελικά συνδέθηκε στο δίκτυο με smartcard από ένα desktop για να κάνει την παρουσίαση.

 

Το ότι έρχομαι στην δουλειά κάθε πρωί και όταν ανοίξω το XP SP2 που έχω για να τρέχει ένα απλό outlook και κάνει μετά από τους 2 πρώτους μήνες 25 λεπτά να ανοίξει το outlook και να το κάνει syncronization με τον exchange και μέχρι να ολοκληρωθεί όλα είναι freeze ε ναι συγνώμη για μένα είναι πρόβλημα.

 

Το ότι για να αλλάξω domain πρέπει να βγω πρώτα σε workgroup να κάνω restart να κάνω join στο άλλο domain να ξανακάνω restart χάνω πολύτιμο χρόνο και ναι για μένα είναι πρόβλημα.

 

Σε αντίθεση όταν φέρνω το mac μαζί για να συνδεθώ σε κάποιο domain απλά δίνω user name και password (φυσικά όταν το μάθει ο administrator μας αυτό θα πάθει εγκεφαλικό γιατί το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τα user ids που σε κάνουν add από τον ένα domain στον άλλο και έρχετε και στα βάζει τα μηχανήματα ο ίδιος, και εδώ βλέπουμε πόσο high security έχουν και τα windows που αφήνουν έναν mac να κάνει join έτσι απλά).

 

Το ότι κάνω uninstall κάποιες εφαρμογές και τα windows επιμένουν να προσπαθούν να ανοίξουν με τις συγκεκρικένες εφαρμογές αρχεία γιατί έχουν κρατήσει πληροφορίες σχετικές με αυτες στο registry ναι είναι πρόβλημα.

 

Το ότι πρέπει να τρέξω στο background ένα clean up πρόγραμμα εκτός του ότι πρεπει να το ψάξω να το βρω να δοκιμάσω και 2-3 γιατί να βρω ποιο θα δουλέψει αποτελεσματικά και να μου τρώει πολύτιμα resources και σέρνεται όλο το σύστημα όταν εγώ καίγομαι να τελειώσω την δουλειά μου είναι πρόβλημα

 

Στο mac σέρνω τις εφαρμογές έξω από το application folder και είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

 

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όσοι έχετε αυτή την ισχυρή γνώμη υπέρ των windows απλά δεν τα έχετε τεστάρει σε περιβάλλον εργασίας.

 

Το να κάνεις rip στο σπίτι σου ένα dvd ή να φτιάξεις μία παρουσίαση δεν είναι εργασία.

 

Aυτό ακριβώς λέω και εγώ...οι χαρακτηρισμοί Apple suckz και τα σχετικά δέιχνουν άγνοια και μόνο....Στο γραφείο είμαστε συνεχώς online και δεχόμαστε καθημερινά 100+e-mail με πολλά να ειναι φορτωμένα spywares, το να γίνεται σε κάθε email scaning για ιούς καθυστερούσε τον υπολογιστή υπερβολικά και η χρήση της access των windows ήταν πολύ βαριά για τις βάσεις δεδομενων που έχουμε. Τώρα με τoυς imac παίρνουμε τα e-mail σε δευτερόλεπτα, και χρησιμοποιούμε to FileMaker 8.5pro που είναι απίστευτα δυνατή και ελαφριά εφαρμογή για βάσεις δεδομένων. Ο αδερφός μου που χρησιμοποιεί windows για chat φυσικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. :lol:

Aπλά με τους Apple απλά δουλεύεις.....ούτε partition, ουτε, format, ούτε ανασυγκροτησεις, ούτε scaning για ιούς ούτε registry cleaning ούτε ουτε ουτε.....δεν έχει τέλος:X

Link to comment
Share on other sites

...(aapl suckz) :lol:

 

Νομίζω ότι αυτές οι 2 λέξεις λένε τα πάντα. Πιστεύω πως, ό,τι κι αν κάνει η Apple, ποτέ δε θα το κρίνεις αντικειμενικά, είτε είναι καλό είτε είναι άσχημο.

Link to comment
Share on other sites

Είναι αστείο να προσπαθείς να αποδείξεις ότι κάτι είναι καλό όταν όλος ο κόσμος λέει το αντίθετο....Μπορώ να δεχτώ ότι σε κάποιον απλά δεν αρέσουν τα Αpple, ή ότι δεν θέλει να αλλάξει αυτό που έχει μάθει αλλά όχι και να λέμε ότι τα windows είναι πολύ καλα!!

 

Υ.Γ. open source εφαρμογές και μάλιστα επιστημονικές τρέχουν και τα mac εκτός του linux. Μου αρέσει που εκθιάζετε τα linux αλλά χρησιμοποιείτε Windows.Αφου είναι ακριβά τα Αpple βγάλτε τα Windows και βάλτε μόνο linux αλλά ξέρετε ότι αυτό δεν γινεται γιατί αυτόματα χάνετε πολλές εμπορικές εφαρμογές και φυσικά δεν είναι τόσο φιλικά όσο τα mac που για να κάνεις install απλά σέρνεις ένα εικονίδιο.:D To πρωτέρημα των linux είναι ότι είναι free αλλά αυτό είναι και το μεγάλο τους μείον.

Link to comment
Share on other sites

Το "όλος ο κόσμος λέει το αντίθετο" δεν είναι επιχείρημα:

Ο περισσότερος κόσμος φοβάται του ξένους

Ο περισσότερος κόσμος αδιαφορεί για το περιβάλλον

και άλλα χιλιάδες πραγματάκια... Μόνο οι πολιτικοί επικαλούνται την πλειοψηφία όταν τους συμφέρει.

 

Ένα τέτοιο vs thread δεν έχει καμιά αξία γιατί: τα λειτουργικά της microsoft τρέχουν σε όλα τα pc, ενώ το OS X όχι. Το λίνουξ τρέχει μέχρι και στο χτυπητήρι για τον καφέ σου και είναι δωρεάν ενώ για τα άλλα πληρώνεις.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ και τα 3:

OS X για κύριο λειτουργικό, ναι, μετά από 15+ χρόνια ενασχόλησής μου με υπολογιστές, ευχαριστιέμαι να δουλεύω σε ένα μακ, χωρίς να ανυσηχώ για το που είναι τι, πως κάνω απεγκατάσταση, δεν καθαρίζω registry, δεν κάνω defrag (μου έχουν λείψει) δεν κάνω τίποτα εκτός από τη δουλειά μου. Τέτοια χαρά έχω να νοιώσω από την amiga μου.

Windows γιατί τρέχω εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο μακ. Έχω ένα pc (ΧΡ SP2)που αν πάθει κάτι δεν θα ασχοληθώ καθόλου μα καθόλου: έχω πάρει ένα image και αν γίνει κάτι, φορμάτ και το image από πάνω.

Linux: server, ftp, router, printer server και όλες τις "βρωμοδουλειές" τις κάνει ένα ταπεινό Pentium I με gentoo. Ότι και να γίνει στα άλλα 2, τρέχω στο σερβεράκι που κρατάω τα backup (raid) και έρχονται όλα πίσω. ΙΙS? 2003 server??? Μπα, δεν θα πάρω.

Σε όλα τα παραπάνω, δεν υπερτερεί κανένα συνολικά, παρα μόνο κατά περίπτωση. Απλά εκμεταλλεύομαι τον καλύτερο "εαυτό" κάθε λειτουργικού. :)

 

Alex είσαι θεός! Απο βιστομάχος το γύρισες Kubuntu!!!! Άντε και Solaris συν το χρόνω.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα pc (ΧΡ SP2)που αν πάθει κάτι δεν θα ασχοληθώ καθόλου μα καθόλου: έχω πάρει ένα image και αν γίνει κάτι, φορμάτ και το image από πάνω.

 

Για να κάνεις format σε και να ξαναστήσεις XP2 θέλεις 35 λεπτά με το ρολόι.

Για να πετάξεις το image επάνω δεν θες ούτε 5 λεπτά.

 

Το image σου φαντάζομαι ότι θα έχει και τα applications που χρησιμοποιείς εγκατεστημένα .

 

Εγώ αμα πετάξω image με εγκατεστημένα τα προγράμματα που θέλω οκ γλιτώνεις το installation δηλαδή την μισή ώρα και άντε αλλη μισή μέρα για τις εφαρμογές.

 

Για να σετάρεις ξανα πχ ένα websphere ώστε να βλέπει τα cvs και να τρέχει τα portals και τις βάσεις δεδομένων σου ξέρεις πόσες μέρες θες;

Link to comment
Share on other sites

...

Για να σετάρεις ξανα πχ ένα websphere ώστε να βλέπει τα cvs και να τρέχει τα portals και τις βάσεις δεδομένων σου ξέρεις πόσες μέρες θες;

Τα πάντα εγκατεστημένα είναι στο image. Άμα κάτσω να εγκαταστήσω τις εφαρμογές που έχω θέλω ένα Σαββατοκύριακο. Σε 20 λεπτά έχω το PC πεντακάθαρο με όλες τις εφαρμογές.

Το τελευταία που ανέφερες (websphere, cvs κλπ.) δεν με αφορά. Οι βάσεις δεδομένων (postgesql, δωρεάν) που τρέχω είναι στο linuxάκι μου και πίστεψέ με, δεν έχει χρειαστεί ΠΟΤΕ να ξανασετάρω τίποτα. Εδώ και 3 χρόνια δουλεύει ανελειπώς, άσε που κρατάω και backup. Με ένα copy τα πάντα online στο χρόνο που χρειάζονται να αντιγραφούν στο δίσκο.

 

Είπα και στο πιο πάνω post ότι οι επιλογές του λειτουργικού είναι θέμα αναγκών. Κάποιοι παίζουν μόνο παιχνίδια, άλλοι γράφουν κώδικα, έχουν web servers κ.ο.κ. Αυτό που κάνει για μένα δεν είναι απαραίτητα λειτουργικό για σένα. :)

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι αυτές οι 2 λέξεις λένε τα πάντα. Πιστεύω πως, ό,τι κι αν κάνει η Apple, ποτέ δε θα το κρίνεις αντικειμενικά, είτε είναι καλό είτε είναι άσχημο.

υπάρχει μια λέξει που λέγεται 'χούμορ' :lol:

 

δείχνει πολλά πράγματα (χωρίς επιχειρήματα) μια τέτοια κίνηση... καλό θα είναι να υπάρχει στα θρεντ όπως και στη ζωή. :!:

 

απλά μου αρέσει να σας "αντιπορώνω" (from time2time) γιατί όλοι οι μηλάδες είναι ίδιοι. ενώ πολύ δύσκολα βρίσκεις πορωμένο με τα windows (που να μη δουλεύει για την msft). ;)

 

και η πόρωση μπορεί αρχικά να φταίνεται ωραία αλλά σχεδόν πάντα καταλήγει σε παρορμητισμούς και άλλα τέτοια.

 

τώρα στο θέμα μας. το ότι κανείς δε χρησιμοποιεί mac εκτός από το 2% παγκοσμίως και πολύ λιγότεροι στην Ελλάδα, φταίει η aapl και όχι η msft. έχει κλειδώσει το OS να τρέχει μόνο σε δικές συσκευές.

 

αυτές οι πολιτικές είναι καταστροφικές. αν δεν έφερναν το ipod with windows η aapl θα είχε ζημίες τώρα. και δε το λέω εγώ αλλά οι γύρο του CFO. αν τώρα μια εταιρία με τέτοια νοοτροπία μπορεί να θεωρείται "ηρωίδα" (φυσικά ούτε η msft είναι) τότε τι να πω.

 

αλλά επειδή το vs. για OS είναι θέμα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. και πάντα υπάρχουν τα ίδια επιχειρήματα, καταντάει βαρετό. ο καθένας διαλέγει και παίρνει ότι θέλει. αν τώρα για μένα που θέλω να τρέχω μηχανογράφιση της SAP πρέπει να έχω windows είναι καθαρά δικό μου θέμα.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...