Jump to content

suboceana

Members
  • Δημοσιεύσεις

    71
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About suboceana

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 27

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

suboceana's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Έχω μερικές σκέψεις - προβληματισμούς - αντιρρήσεις σε αυτά που λες αλλα θα επανέλθω το βράδυ διότι έχουμε και δουλειά
  2. Έτσι έλεγαν και οι άλλοι στον Λούσιο και να. Σαφώς και δεν ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη αλλα και σαφώς η microsoft έμαθε να γράφει εφαρμογές πάνω στο mac. Το office το ξεκίνησε σαν εφαρμογή για mac όταν η ίδια έτρεχε μόνο dos. Ετσι όλα αυτά τα features τα "έκλεψε" έντεχνα και τα μετέφερε στην δική της πλατφόρμα. Μόλις έβγαλε τα windows σκοπίμως υποβάθμισε τις εκδόσεις του office για mac για να χρησιμοποιούν όλοι windows. O δε Explorer για mac είναι τα μαύρα του τα χάλια τι συνέβει ξαφνικά ξέχασε να φτιάχνει "καλούς" browser; Βρε πάρα πολύ καλή είναι η βελτίωση αλλα να υπάρχει και μία συνέπεια. Και εδώ θα ξαναπώ ότι όλοι οι mac users ή έστω το 95% έχουν πολύ καλή γνώση των windows. χμμμμμ δεν θα με χάλαγε... να είχα αυτό το it να το στέλνω να χαστουκίζει κάποιες που έχω κατα νου. χμμμμμ! αχ αμερικανιές ο dilbert αλλά όλα μέσα από την ζωή... ουτε το ζώδιο δεν μου βγαίνει έτσι.
  3. Ακριβώς γι αυτό είπα θα πούλαγα λίνουξ αλλά θα φρόντιζα να είχα πολύ καλή υποστήριξη στο λίνουξ και σε open source λύσεις. Για να γυρίσει σε σένα και σε επεκτάσεις και σε συντήρηση και σε εξιδικευμένες λύσεις που θα χρειαστεί Τα windows και οι εφαρμογές τους δεν νομίζω να αφήνουν μεγάλο περιθώριο κέρδους όταν και το λογισμικό είναι ακριβό και ο ανταγωνισμός στην αγορά είναι μεγάλος τι θα βγάλεις εσύ. Το αν συμφέρει αν πουλάς mac είναι επίσης υπό συζήτηση.
  4. Συνήθως ότι λέω τα πρεσβεύει ο Scott Adams... Άλλος ένας Adams και θα κάνω συλλογή πρεσβευτών...
  5. Αν το έβλεπα από την εμπορική πλευρά εγώ προσωπικά θα πούλαγα στον επαγγελματία τα linux και θα φρόντιζα να του παρέχω μια πολύ καλή υποστήριξη σε λειτουργικό και σε open source λογισμικό (τα οποία θα φρόντιζα να ξέρω καλά) Σε όλα τα πιτσιρίκια το ακριβότερο hardware με τα Vista και full παιχνίδια. Και αν έβλεπα κάποιον ποιο ιδιαίτερο που ψάχνει νέες συγκινήσεις θα του προτεινα να δοκιμάσει τα mac. Και φυσικά πάνω από όλα ότι συμφέρει εσένα να προωθήσεις. Αλλα όταν δίνεις στον καθένα αυτό που χρειάζεται ή νομίζει ότι χρειάζεται δεν χάνεις ποτέ.
  6. τότε θα έλεγα να το προσέξεις... ακριβώς και εγώ τον δικό μου φούρνο μικροκυμάτων είχα στο μυαλό μου που για να ζεστάνω το φαγητό κάθε φορά ανοίγω το manual. Tragic. Θα κάνω την παραδοχή ότι οι εφαρμογές που ανέφερες ότι τρέχουν καλά και στα 2 λειτουργικά. Το περιβάλλον προσφέρει τις ευκολίες που κάνουν τη διαφορά. Εμένα με διευκολύνει αφάνταστα ότι αν θέλω να κάνω minimize την εφαρμογή μου για να δω κάτι άλλο που έχω ανοιχτώ πίσω από αυτήν απλά θα κουνήσω το ποντίκι μου στην αριστερή κάτω γωνία (που έχω ορίσει εγώ) και θα κάνω click στην ανοιχτή εφαρμογή που θέλω και θα έρθει μπροστά. (Και φυσικά πάω το πρωί στην δουλειά κάνω την ίδια κίνηση, μηχανικά, δεν γίνεται τίποτα και βρίζω.) Με διευκολύνει αφάνταστα να ξέρω ότι όποια εφαρμογή του mac αλλά και third party ανοίξω τα File Edit View αλλα και τα Preferences θα τα βρω στο ίδιο σημείο του μενού ότι το search θα το βρω στο ίδιο σημείο κάθε παραθύρου εφαρμογής, browser, του συστήματος, και αν αναζητήσω κάτι θα μου δώσει άμεσα την αντίστοιχη απάντηση (internet, file, κτλ) ανάλογα με το που βρίσκομαι κάθε φορά. Η microsoft δεν έχει κατορθώσει να κρατήσει τα preferences στο ίδιο σημείο ούτε στις διαφορετικές εκδόσεις του outlook. Το δε search... Υπάρχουν πάρα πολλές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Ακόμα και όσα θεωρούμε πλέον δεδομένα στο pc τα απλά copy/paste, drag & drop και τα κάθε είδους λογής shortcuts ήταν ιδέα που πρωτοεφαρμόστηκε και κλάπηκε απο τα εκάστοτε λειτουργικά της apple.
  7. Πολύ καλή η ερώτησή σου! RaZoR333 Πρώτα θα σου αναφέρω ότι εγώ αποφεύγω πλέον να προτείνω λύσεις σε τρίτους και κυρίως σε άσχετους εκτός αν είναι πολύ στενοί μου φίλοι. Ο λόγος στατιστικά πάντα υπάρχει κάποιος που θα κάνει τον ξερόλα στο περιβάλλον του/της οπότε ας το κάνει ο ξερόλας γιατί να τρώω το πακέτο εγώ. Επίσης με το που θα αγοράσει κάποιος τρίτος κάτι που του έχεις προτείνει εσύ αποκτάς αυτόματα μια άτυπη υποχρέωση οτιδήποτε του πάει και στραβά πρώτα παίρνει εσένα και μετά το σερβις. Θα σου απαντήσω όμως ειλικρινά στην περίπτωση που αποφασίσω να ανακατευτώ τι θα προτείνω. Φυσικά αν πρέπει να τρέξει συγκεκριμένες εφαρμογές πχ λογιστικές που τρέχουν πάνω σε windows μονο δεν έχω περιθώρια να του προτείνω κάτι άλλο. Αν όμως δεν υπάρχουν περιορισμοί τέτοιου είδους θα πρότεινα: Ubuntu 7.04 OpenSuSE 10.2 Fedora 7.0 σε κάποιον άσχετο που παρεπιπτώντος θα τον μισούσα και πολύ. Windows XP αν μου ήταν αδιάφορος (aka βάλε ένα windows και ξεφορτώσου με). Αν ήταν αδιάφορος δε με τάση προς αχώνευτος θα του έλεγα να πάρει και Vista. και τέλος Mac OS μόνο σε όσους συμπαθώ πραγματικά και μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα μαζί τους.
  8. από αυτά που γράφεις παραπάνω καταλαβαίνω ότι έχεις μάθει να σκέφτεσαι πολύπλοκα για να κάνεις απλά πράγματα. Το ζητούμενο είναι το ανάποδο. Το usability είναι πολύ σημαντική παράμετρος σε οποιοδήποτε συσκευή / εφαρμογή χρησιμοποιείς Ο υπολογιστής είναι τόσο σημαντικό εργαλείο που πρέπει να μπορεί να το χρησιμοποιεί από το παιδί ως ένα ηλικιωμένο με την ίδια ευκολία σαν να κρατά απλά στο χέρι του ένα μολύβι, i believe. ΥΣ. Αρκεί το μολύβι να μην θέλει ειδικό setup βέβαια
  9. έχω να προσθέσω και πόσο εξυπηρετικό είναι και τις κρύες νύχτες του χειμώνα...
  10. Alexkass: αν δεν γίνομαι αδιάκριτη αλήθεια εσύ σε τι μηχάνημα δουλεύεις compaq, ΙΒΜ, κάτι άλλο;
  11. Νομίζω ότι δεν μπορώ να κατατάξω μια τέτοια συσκευή στις "Loved" ή "Hated" αλλα μάλλον θα μείνει για πάντα στις "I don't care".
  12. Ναι η αλήθεια ειναι ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει tablet Alex. Δεν βλέπω λόγo για τους χαρακτηρισμούς σου όμως. Προφανώς παρανόησα ότι είχες ως issue ότι το mac δεν υποστηρίζει tablet συσκευές. Το tablet pc λοιπόν δεν μπορώ να το κρίνω αν είναι λειτουργικό ή όχι γιατί αλλά και πάλι δεν λείπει και από την καθημερινότητά μου. Αλλά αυτό που μου περιγράφεις περισσότερο χρήσιμο σε κάποιον σερβιτόρο είναι παρά σε μένα. ΥΓ. Δεν μιλάω υποτιμητικά για τους σερβιτόρους με αυτή την αναφορά.
  13. Η σχέση που έχουν όλα αυτά με το θέμα είναι ότι η κριτική που διαβάζουμε εδώ είναι από μή χρήστες και ανθρώπους που απλά έχουν διαβάσει μονόπλευρες κριτικές για την Apple και το macOS και δεν το έχουν δει ποτέ στην ζωή τους. Το ατυχές επιχείρημα ότι δεν υποστηρίζετε το Wacom Tablet αν μη τι άλλο θα έπρεπε να το τσεκάρουν πριν το πούν. Εγώ δεν το γνώριζα ούτε με ενδιαφέρει να αγοράσω tablet αλλά ένα απλό google search μου έλυσε όλες τις απορίες. Η δε μη πλήρης συμβατότητα μερικών παλαιότερων μοντέλων όπως αναφέρεται στο site της Wacom είναι καθαρά θέμα ενός adaptor τρίτου προς τις δύο εταιριών κατασκευαστή, που και οι δύο εταιρίες έχουν έρθει σε συνεόηση μαζί του για την επίλυση του θέματος αυτού. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι το γεγονός στην περίπτωση των windows XP πρέπει να έχεις εγκαταστήσει την ειδική έκδοση windows XP Tablet edition για να τα τρέξεις. Εδώ θα προσθέσω τι λέει το επίσημο site της Microsoft για την ειδική αυτή έκδοση στις συχνές ερωτήσεις της Installation, Setup, and Updates Q1: Where can I purchase a copy of Windows XP Tablet PC Edition? A1: Because Windows XP Tablet PC Edition has specific hardware requirements, it can only be obtained pre-installed on a Tablet PC computer. You cannot buy Windows XP Tablet PC Edition separately. Q2: Can I upgrade my portable computer to Windows XP Tablet PC Edition? A2: No. Windows XP Tablet PC Edition is only available pre-installed on Tablet PC hardware. Because there are specific hardware requirements to run Windows XP Tablet PC Edition, upgrading non-Tablet hardware is not supported. Q3: Can I use Windows Update with Windows XP Tablet PC Edition? A3: Yes. Because Windows XP Tablet PC Edition is a superset of Windows XP Professional, updates are released and available on the Microsoft Windows Update Web site. This includes both Windows XP and Tablet PC Edition-specific updates. Σε αντίθεση με τα παραπάνω αγοράζοντας ένα Tablet για mac απλά το συνδέεις με το Mac και τρέχεις τους drivers.
  14. http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?find=wacom&btn.y=0&btn.x=0 Σαν να το υποστηρίζει λοιπόν η apple και το Wacom Table για το οποίο έχεις τόση εμονή. http://www.wacom.com/ στο support download drives θα βρεις και drives για Mac OS για όλα τα προιόντα της Wacom Applies to these operating systems: Mac OS X, Applies to these tablet models: Graphire, Graphire2, Graphire3, Graphire4, Graphire Bluetooth, Intuos, Intuos2, Intuos3, Cintiq 18SX, Cintiq 17SX, Cintiq 21UX,
  15. Ok λοιπόν εγώ το 1993 ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα Macintosh LC-III και ένα LC 475 που έτρεχε αν θυμάμαι καλά το system 7 τότε. Είχαμε και ethernet. Επίσης είχαμε και ένα ibm κάπου εκεί σε μια μεριά διακοσμητικό διότι τότε έτρεχε μόνο dos. Θυμάμαι όταν έφτασαν στα χέρια μου 2 δισκέτες με τα windows 3.11 ή 3.10 δεν θυμάμαι καλά και τα τρέξαμε στο ibm με την πράσινη μονόχρωμη οθόνη και γελάγαμε. Επειδή ο boss είχε τρέλα με την τεχνολογία κάθε χρόνο αγόραζε και ένα καινούργιο μοντέλο apple. Σουπερ. Ετσι τα έχω δει σχεδόν όλα τα μοντέλα ως το 98. Και έχω δουλέψει από το System 7 έως το macos 9 (και φυσικά πλέον το macos 10) Τότε στο σπίτι είχα pc. Μετά η "τύχη" με έριξε στα pc. Από το 99 και μετά δούλεψα λόγω των εκάστοτε απαιτήσεων σε NT Workstation/Server, 95, 98, 98 SE, 2000 + sp1,sp2,sp3,sp4, Windows XP και SP1 και SP2 (Home, Professional και τα Tablet) και Windows Server 2003. Επίσης Siebel για ένα εξάμηνο και Novel (νομίζω 7 κάτι) και ελάχιστα linux (δηλαδή έβαλα στο mac μια διανομή του Knoppix Linux,για να δώ κάτι πολύ συγκεκριμένο που ήθελα και το έβγαλα αμέσως) οπότε δεν δικαιούμαι να εκφέρω γνώμη για linux. Τώρα στο σπίτι έχω mac. Έχω χρησιμοποιήσει για πολλά χρόνια παράλληλα σχεδόν όλα τα λειτουργικά και των δύο εταιρειών οπότε δικαιούμαι να έχω άποψη.
×
×
  • Create New...