Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η vodafone θα συνεχισει οτι και να γινει,το ονομα της εχει και μια δυναμικη σε σχεση με τη wind που απλα ειναι μονη της και αβοηθητη,πιο λογικο ειναι να ενσωματωθει η wind στη voda παρα η voda στη wind,η δευτερη περιπτωση θα ηταν κουτη,τα οικονομικα μεγεθη της wind προφανως και ειναι πολυ μικροτερα απο αυτα της vodafone ποσο μαλλον απεναντι στην cosmote.

Οσο αναφορα τα δικτυα το ιδιο και εδω,προφανως η vodafone εταιρια με περισσοτερες επενδυσεις απο τη wind εχει καλυτερη καλυψη,ετσι πανε αυτα,εαν βαλουμε και το διπλασιο φασμα που εχουν cosmote/vodafone αστο θα χαθει η μπαλα,εγω πιστευω το αντιθετο απο αυτο που γραφει ο Μανος,η vodafone εχει καλυτερη εξυπηρετηση και καλυτερες υπηρεσιες απο οποιαδηποτε εταιρια στην Ελλαδα,ακομη και απο cosmote,η εικονα της εταιριας φαινεται και απο τον ιστοχωρο της,απο την οργανωση και το σχεδιασμο της,ολα συντελουν προς αυτη την κατευθυνση.....κι ολα αυτα τα γραφω γιατι εχω δυο Ε51 με netmonitor και με τις δυο εταιριες...

Μιχάλη αν γίνει το ''πάντρεμα'' λεω αν,...............σε βλέπω να οδευεις προς το πράσινο δίκτυο δηλαδή στο group T Mobile.........

Όποια με συμφέρει στο roaming...

Από εκεί και πέρα άλλαξε το δίκτυο Σοφάδες. Εκτός από 1800mhz/3g πάνω στον ιστό της Vodafone πλέον και 900mhz. Η συχνότητα από την κεραία του Καρποχωρίου άλλαξε (δεν έχω καταλάβει ποια είναι) και μετακινήθηκε στην κεραία της Vodafone.

Άρχισε το πάντρεμα; :p

Το ch45 από το colocation έχει ένα θέμα... Ενώ έχει πιο δυνατό σήμα σε πολλές περιπτώσεις σε ένα κομμάτι της πόλης σε πετάει και μετά φαίνεται σαν να μην έχει κάνει resolve C1/C2 :blink: Περίεργο πράγμα...!?! αλλά κάτι δε πάει καλά. Θα το δω πιο αναλυτικά. Δηλαδή πχ το ch22 που υποτίθεται ότι μπορεί να έχει 5dB λιγότερα σε σχέση με το ch45 συνδέεται σε αυτό χωρίς να έχει κάποια προτεραιότητα. Συμβαίνει. Όχι συχνά αλλά συμβαίνει. Huawei...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

οσο αφορα το παντρεμα που ειπα, το κουτσομπολιό απο φιλους και στις 3 εταιριες λεει οτι θα συνεχισουν να υπαρχουν ξεχωριστα wind και voda, απλα θα χρησιμοποιουν ο ενας τις κεραιες του αλλου (εκει που δε θα εχουν καλυψη). Δε γινεται να υπαρξουν μονο 2 εταιριες στην αγορα (λογω υγειας ανταγωνισμου).

εγω, οταν γινει η ενοποιηση, θελω να δω διαφημιση σηματος voda+wind (θα γινει χαμός...)

Η vodafone θα συνεχισει οτι και να γινει,το ονομα της εχει και μια δυναμικη σε σχεση με τη wind που απλα ειναι μονη της και αβοηθητη,πιο λογικο ειναι να ενσωματωθει η wind στη voda παρα η voda στη wind,η δευτερη περιπτωση θα ηταν κουτη,τα οικονομικα μεγεθη της wind προφανως και ειναι πολυ μικροτερα απο αυτα της vodafone ποσο μαλλον απεναντι στην cosmote.

Οσο αναφορα τα δικτυα το ιδιο και εδω,προφανως η vodafone εταιρια με περισσοτερες επενδυσεις απο τη wind εχει καλυτερη καλυψη,ετσι πανε αυτα,εαν βαλουμε και το διπλασιο φασμα που εχουν cosmote/vodafone αστο θα χαθει η μπαλα,εγω πιστευω το αντιθετο απο αυτο που γραφει ο Μανος,η vodafone εχει καλυτερη εξυπηρετηση και καλυτερες υπηρεσιες απο οποιαδηποτε εταιρια στην Ελλαδα,ακομη και απο cosmote,η εικονα της εταιριας φαινεται και απο τον ιστοχωρο της,απο την οργανωση και το σχεδιασμο της,ολα συντελουν προς αυτη την κατευθυνση.....κι ολα αυτα τα γραφω γιατι εχω δυο Ε51 με netmonitor και με τις δυο εταιριες...

Σε τι ειναι καλυτερη? Απ τους 12 λογαριασμους το χρονο τους 11 σε χρεωνει παραπανω, κ αν τους παρεις χαμπαρι εχει καλος.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Σε τι ειναι καλυτερη? Απ τους 12 λογαριασμους το χρονο τους 11 σε χρεωνει παραπανω, κ αν τους παρεις χαμπαρι εχει καλος.

Αν και βγαίνουμε οff topic θα συμφωνήσω με τον Picard, η Vodafone έχει καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, περισσότερες υπηρεσίες και πολύ καλύτερο δίκτυο 3G. Η WIND είναι πιο ελαφρώς πιο οικονομική με μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων. Αυτό που λες για τους λογαρισμούς είναι υπερβολικό, αν ήταν έτσι δεν θα είχε μείνει άνθρωπος. Σε κάθε περίπτωση γίνεται αναβάθμιση στο billing τους αυτές τις μέρες.

οσο αφορα το παντρεμα που ειπα, το κουτσομπολιό απο φιλους και στις 3 εταιριες λεει οτι θα συνεχισουν να υπαρχουν ξεχωριστα wind και voda, απλα θα χρησιμοποιουν ο ενας τις κεραιες του αλλου (εκει που δε θα εχουν καλυψη) (θα γινει χαμός...)

πότε αναμένετε να γίνει αυτό?

πειραματικά είχανε κάνει κάτι τέτοιο παλιότερα νομίζω στο χανια και την καλαματα

Να ρωτήσω κάτι;

Ποιος την έστησε την κεραία της WIND στους Σοφάδες στο σημείο αυτό http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=212002037617799976705.0004b1ce91cb423ab9ff2&ie=UTF8&ll=39.31305,22.208519&spn=0.210908,0.445976&t=m&z=12&vpsrc=6&iwloc=0004b71f426086176fc49 ;;;;

Ρε παιδιά θα πέσουν τα μαλλιά μου... Έλεγα κάτι δε πάει καλά με το ch45, κάτι δε πάει καλά, γιατί σε πετάει με τόσο δυνατό σήμα... Λίγο προσοχή...

Προς τεχνικό τμήμα WIND: έχετε βάλει τις ίδιες συχνότητες στις δύο κεραίες που καλύπτουν την πόλη από το παραπάνω σημείο και από αυτό... http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=212002037617799976705.0004b1ce91cb423ab9ff2&ie=UTF8&t=m&vpsrc=6&ll=39.336023,22.068958&spn=0.054834,0.111494&z=14&iwloc=A&q=%CE%86%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82

Λοιπόν, CH45/(fhop 47&45) στα CELLID: 10843(Καρποχώρι) και 12163(Νεκροταφείο Σοφάδες-Colocation με Vodafone). Δεν έχω μηχανάκια να το δω και δυσκολεύτηκα να το παρατηρήσω.

Γρήγορα διόρθωση γιατί έχει γίνει @#$%^&* το σήμα στην περιοχή... Δε παλεύεται. Δε μπορώ να ψυχολογήσω την κίνηση αυτή. Φεύγει το σήμα και ξαναέρχεται. Ένας χαμός!!! Την κατάσταση σώζουν οι γειτονικές κεραίες όπου το κινητό μεταπηδά για να γλιτώσει την παρεμβολή...

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

οσο αφορα το παντρεμα που ειπα, το κουτσομπολιό απο φιλους και στις 3 εταιριες λεει οτι θα συνεχισουν να υπαρχουν ξεχωριστα wind και voda, απλα θα χρησιμοποιουν ο ενας τις κεραιες του αλλου (εκει που δε θα εχουν καλυψη). Δε γινεται να υπαρξουν μονο 2 εταιριες στην αγορα (λογω υγειας ανταγωνισμου).

εγω, οταν γινει η ενοποιηση, θελω να δω διαφημιση σηματος voda+wind (θα γινει χαμός...)

για να δούμε. Εγώ θα ήθελα και δωρεάν χρόνο και προς vodafone μετά,όπως και προς wind (τώρα). ;)

Εντάξει ρε συ Μιχάλη, μπορεί και να μην γίνει η ένωση, ποτέ δεν ξέρεις... Εγώ πάντως απορώ μ'αυτήν την φημολογούμενη ένωση:η Wind δεν είναι μόνο δίκτυο κινητής, αλλά και σταθερής και internet. Αν την εξαγοράσει η VF υποθετικά, η VF θα παρέχει σταθερή τηλεφωνία μέσω της Wind, μέσω της HOL ή μέσω και των 2; Το πιο λογικό είναι να γίνει ένωση των υποδομών, αλλά η κάθε μία να παρέχει τις υπηρεσίες της ως έχουν τώρα. Άλλα αυτό απέχει πολύ με το να λέμε ότι θα πωληθεί στον ανταγωνιστή της;)

Και επιμένω ότι αν ήταν για τα μπάζα το δίκτυό της θα είχε κλείσει, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει... Άλλοι ευθύνονται για την οικονομική της κατάσταση άλλωστε..;)

Καμία σχέση. Απλά επειδή οι περισσότεροι στην Ελλάδα εθελοτυφλούμε και το "mouth to mouth" ζει και βασιλεύει, υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται μέχρι θανάτου προκάτ αντιλήψεις, ανεξαρτήτως αν είναι σωστές ή όχι. Δεν γνωρίζω να μιλήσω για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αυτό που ξέρω σίγουρα όμως είναι ότι το σήμα της Cosmote είναι fake. Υπάρχουν σημεία που με τη Wind μπορώ να κάνω κλήσεις, ενώ με την Cote δεν προφταίνω τα drop calls. Σημασία δεν έχει μόνο η κάλυψη, αλλά και η ποιότητα του δικτύου.

Εδώ και μια ώρα δεν έχω καθόλου σήμα. Περιοχή κοντά στο μετρό Πανόρμου Αμπελόκηποι. Είχε ξανά συμβεί αυτό πριν κανένα 2μηνο περίπου. Τι να πω???:X Edited by fotisk13
Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

Αφού δεν έχω καθόλου σήμα πως θα πάρω το 1260;
Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

1260 (με χρέωση)

6935601260 (με χρέωση κινητού)

2106158000 (αστική)

2105100000 (αστική)

800 888 7316 (χωρίς χρέωση)

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

1260 (με χρέωση)

6935601260 (με χρέωση κινητού)

2106158000 (αστική)

2105100000 (αστική)

800 888 7316 (χωρίς χρέωση)

Ευχαριστώ.

neither 3g nor gsm?:wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

βρες ένα καρτοτηλέφωνο και κάλεσε τον αριθμό που ξεκινάει απο 800 μπροστά είναι δωρεάν η κλήση οπότε δεν θα χρειαστείς τηλεκαρτα ή πάρε απο καποιο κινητό ή σταθερό κάποιου κοντινου φίλου ή γνωστού.

Παιδιά ευχαριστώ για της απαντήσεις σας. Πριν κανένα 40 λεπτό ήρθε το σήμα κανονικά. Τώρα τι συνέβη δεν ξέρω...:(

Να ρωτήσω κάτι;

Ποιος την έστησε την κεραία της WIND στους Σοφάδες στο σημείο αυτό http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=212002037617799976705.0004b1ce91cb423ab9ff2&ie=UTF8&ll=39.31305,22.208519&spn=0.210908,0.445976&t=m&z=12&vpsrc=6&iwloc=0004b71f426086176fc49 ;;;;

Ρε παιδιά θα πέσουν τα μαλλιά μου... Έλεγα κάτι δε πάει καλά με το ch45, κάτι δε πάει καλά, γιατί σε πετάει με τόσο δυνατό σήμα... Λίγο προσοχή...

Προς τεχνικό τμήμα WIND: έχετε βάλει τις ίδιες συχνότητες στις δύο κεραίες που καλύπτουν την πόλη από το παραπάνω σημείο και από αυτό... http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=212002037617799976705.0004b1ce91cb423ab9ff2&ie=UTF8&t=m&vpsrc=6&ll=39.336023,22.068958&spn=0.054834,0.111494&z=14&iwloc=A&q=%CE%86%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82

Λοιπόν, CH45/(fhop 47&45) στα CELLID: 10843(Καρποχώρι) και 12163(Νεκροταφείο Σοφάδες-Colocation με Vodafone). Δεν έχω μηχανάκια να το δω και δυσκολεύτηκα να το παρατηρήσω.

Γρήγορα διόρθωση γιατί έχει γίνει @#$%^&* το σήμα στην περιοχή... Δε παλεύεται. Δε μπορώ να ψυχολογήσω την κίνηση αυτή. Φεύγει το σήμα και ξαναέρχεται. Ένας χαμός!!! Την κατάσταση σώζουν οι γειτονικές κεραίες όπου το κινητό μεταπηδά για να γλιτώσει την παρεμβολή...

Λοιπόν, το πρόβλημα κατεγράφη μέσω εξυπηρετησης πελατών και καταστήματος WIND. Ακόμα να λυθεί. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι περιμένουνε στο radio planning. Ας κλείσουν μία από τις δύο κεραίες τουλάχιστον. Το έχουν αλλοιώσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ- για να μη πω κάτι πιο βαρύ - το σήμα στην περιοχή. Ας κάνουν κάτι ΓΡΗΓΟΡΑ. ΦΤΑΝΕΙ... Ξυπνήστε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Περιοχή Αμαρουσίου. WIND συμβόλαιο.

Το τελευταίο διάστημα σε διάφορα κινητά που κάνω δοκιμές, ενώ δείχνει ότι η κεραία έχει σήμα, ωστόσο πολλές εισερχόμενες κλήσεις δεν έρχονται και εξερχόμενες κλήσεις με το ζόρι γίνονται.

Στις εισερχόμενες χαμένες κλήσεις λαμβάνω μηνύματα SMS ότι με κάλεσαν.

Το έχει δει κάποιος άλλος αυτό; Αφορά διαθεσιμότητα δικτύου άραγε;

Λύθηκε ... 3G στο κινητό ...

Edited by Nikos_Vita

=========

NIKOS_VITA

Περιοχή Αμαρουσίου. WIND συμβόλαιο.

Το τελευταίο διάστημα σε διάφορα κινητά που κάνω δοκιμές, ενώ δείχνει ότι η κεραία έχει σήμα, ωστόσο πολλές εισερχόμενες κλήσεις δεν έρχονται και εξερχόμενες κλήσεις με το ζόρι γίνονται.

Στις εισερχόμενες χαμένες κλήσεις λαμβάνω μηνύματα SMS ότι με κάλεσαν.

Το έχει δει κάποιος άλλος αυτό; Αφορά διαθεσιμότητα δικτύου άραγε;

Καλείς 1260 και επικοινωνείς με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών προκειμένου να καταγραφεί. Το 3G δεν είναι λύση αλλά ημίμετρο.

Μου φαίνεται κάποιος μέσα στη WIND στο radio planning δεν κάνει σωστά τη δουλειά του... Πραγματικά έχω εκνευριστεί :angry::protest:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε με αφορα καθολου αυτο που λες γιατι ειμαι καρτοκινητος,απο κει και περα εχει να κανει με μεμονωμενες περιπτωσεις διαφορετικα δε θα ειχε μεινει κοσμος στα συμβολαια της vodafone...

Οσο αναφορα τη συγκριση της καλυψης των δυο δικτυων,η vodafone σκαει περισσοτερα φραγκα,εχει διπλασιο φασμα και περισσοτερες κεραιες-μικροκεραιες,αυτο ειναι αποδεδειγμενο αλλωστε,εχουν γινει μετρησεις πανω σε αυτο και στο ιντερνετ(αν και δεν εχει μεγαλη σημασια για μενα διοτι οι τιμες ειναι απαγορευτικες),η voda εχει πιο πυκνο δικτυο σε ολη την επικρατεια και σε συνδυασμο με το 3G αποψη δικη μου ειναι οτι εχει το καλυτερο δικτυο αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα,ας πανε να κοκορευονται αυτοι της κοσμοτε,η voda παντοτε εκανε πιο συχνα αναβαθμισεις και ειχε καλυτερο ελεγχο του δικτυου της,μετα το black out πριν 10 χρονια θωρακισε πολυ τα συστηματα της,αντιθετως η wind θα τη χαρακτηριζα την καλυψη της μετρια,εδω και πολλα χρονια δηλαδη παραμενουν καποια μικροπροβληματα,δε μπορει να μου εχεις δυο κεραιες στα 1000 μετρα χωρις οπτικη επαφη και να χανονται τα καναλια(πρεπει δηλαδη να εχεις οπτικη επαφη με την κεραια στη wind για να εισαι ενταξει??? ελεος)να σου βγαζει εκτος δικτυου,ειναι ελαχιστες οι περιπτωσεις που η wind ειναι αψογη σε καποιες περιοχες...και τα λεω εγω που καποτε εκραζα τη voda για την καλυψη της πριν κατι χρονακια.....για να ειμαι δικαιος και οχι οπαδος η υποστηρικτης καποιας εταιριας μια που σε λιγο καιρο πηγαινω σε wind σταθερη και πρεπει να εχω κινητο wind για να καλω δωρεαν στο 13800...

Φίλε mixtri πέρασα από Σοφάδες σήμερα και δεν διαπίστωσα κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρεις!

Διορθώθηκε φίλε μου μετά από αρκετό καιρό προβλημάτων (δε ξέρω πότε ακριβώς παρουσιάστηκε,λογικά από την ημέρα που έγινε colocation σε vodafone αλλά γι'αυτό δεν είμαι σίγουρος) μέσα στην ημέρα. Αν ερχόσουν χθες για παράδειγμα δε θα μπορούσες να μιλήσεις όντας στο CH45 πάνω στην Εθνική Οδό και μέσα στην πόλη σε πολλά σημεία λόγω παρεμβολών.

Έκλεισε το ένα cell από Καρποχώρι (Cell ID: 10843), δε το βλέπω από HUAWEI GENEX ούτε κάποια νέα συχνότητα. Ειλικρινά δε ξέρω τι μπορεί να συνέβη!?! Δε το θεωρώ οριστική λύση αλλά it's ok, σταμάτησαν 100% τα drop calls και οι παραμορφώσεις στον ήχο και πλέον το δίκτυο πετάει ακόμα και με μία κεραία εκτός. Ελπίζω το cell να μπει σύντομα σε λειτουργία, σε άλλη συχνότητα ελπίζω 900άρα (αν υπάρχει διαθέσιμη) καθώς καλύπτει κάποιες σκιές μέσα στην πόλη η κεραία στο Καρποχώρι που οι άλλες 2 κεραίες δε βλέπουνε. Δεν είναι σημαντική η συμβολή της πλέον, μετά το colocation με Vodafone, αλλά είναι το κερασάκι στην τούρτα :p

Έχεις ΡΜ!

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα παιδιά μετά απο χρόνια στην κοσμοτε σκέφτομαι να παω προς την γουιντ αλλα δεν ξέρω από θέμα σήματος τι παίζει στην κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο λασίθι όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει...Ευχαριστώ

Καλησπέρα παιδιά μετά απο χρόνια στην κοσμοτε σκέφτομαι να παω προς την γουιντ αλλα δεν ξέρω από θέμα σήματος τι παίζει στην κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο λασίθι όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει...Ευχαριστώ

Μια χαρά είναι δεν θα έχεις πρόβλημα.