Jump to content

Ποιο είναι το ΟΛΙΚΟ κόστος για ενεργοποίηση του ADSL;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος guru ( 5 Φεβ. 2004 , 20:42)

Να τους ξαναπάρεις και να τους πιέσεις είτε να σου κλείσουν αμέσως ραντεβού με τους τεχνικούς είτε (καλύτερα) να σου δώσουν τα τηλέφωνά τους για να συνεννοηθείς. Αν δεν τα καταφέρεις με το καλό, πήγαινε στο κατάστημα, πάρε φίλτρα και μόντεμ και σύνδεσέ τα μόνος σου. Όταν έρθει ο λογαριασμός πήγαινε στον προϊστάμενο και πες του να σού αφαιρέσει τα 45 € +ΦΠΑ διότι οι τεχνικοί δεν ήρθαν ποτέ και τα έκανες μόνος σου. Α, και πες μας την έκβαση της προσωπικής σου ιστορίας με τον ΟΤΕ!

Εν τω μεταξύ έχουν περάσει και οι 12 μέρες της εγκατάστασης και ενεργοποίησης (αν και πιθανότερα θα έχει ενεργοποιηθεί)...

Υ.Γ. Πολλοί (ήδη 4) μαζεύτηκαν με Nokia 6600 σ' αυτή τη συζήτηση.

tous pira kai tous ksexesa....kai mou edosan to tilefono tou grafeio ton texnikon kai tha paro tin deutera!miso giati kati paixtike kai den to katalava!ennoeis oti tora emena mou exoun energopoihsei tin adsl eno oi kolotexnikoi den exun filotimeithei na me paroun tilefono meta apo 14 kai vale meres????dld ton epomeno mina tha prepei ego na pliroso to pagio kai tin energopoihsh ths adsl eno akoma den exo modem kai ton ipoloipo eksoplismo gia ton opoio itan ipeuthinos o pote na mou ton paradosei spiti mou???? :blink: :worry:

ALWAYS FEAR OF A GOOD SNIPER, UNLESS YOU ENCOUNTER HIM FROM BEHIND

(CS RULES)

• Απαντήσεις 440
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα αφού λειτουργεί κανονικά το τηλέφωνο. Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, θα το δεις στον επόμενο λογαριασμό!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

Xerome para poly pou to Dsl exei er8ei kai exei egatasta8ei pleon epitelous pia sthn Ellada.

Egw zw afth thn stigmh sthn Germania

exw sndesh Nefkom-Dsl (1000kb/sec)

kai plhrwnw

57,22 euro to mhna ola mazi

dhladh plhrwnw thn Flatrate 25 euro peripou to mhna

to isdn gyrw sta 20

kai 13 euro peripou to internet thn syndesh eimai apolytos eyxaristimenos.

Exw kanei syndesh gia 36 mhnes kai giayto mou dwsan oles tis syskeyes tzaba!! To Dsl Moden to NTBA kai to ISDN Adapter kai thn Netcard ayto me entypwsiase.

8a skeftosaste twra giati 36 mhnes syndesh paei poly,

Idou o logos

Ma8ainw edw pera mhxanikos kataskeywn kai paei 3 1/2 xronia gia na ma8w ayto to eppaglema.

Molis teleiwsw me to epaggelma mou teleiwnei kai h syndesh meta etsi kai alliws katebenw pali ellas.

http://www.footballheaven.net/acatalog/poak2.jpg

Eimai Xalia blepw enan Aeto me dio Kefalia!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος psychogr ( 8 Φεβ. 2004 , 02:23)

Xerome para poly pou to Dsl exei er8ei kai exei egatasta8ei pleon epitelous pia sthn Ellada.

Egw zw afth thn stigmh sthn Germania

exw sndesh Nefkom-Dsl (1000kb/sec)

kai plhrwnw

57,22 euro to mhna ola mazi

dhladh plhrwnw thn Flatrate 25 euro peripou to mhna

to isdn gyrw sta 20

kai 13 euro peripou to internet thn syndesh eimai apolytos eyxaristimenos.

Exw kanei syndesh gia 36 mhnes kai giayto mou dwsan oles tis syskeyes tzaba!! To Dsl Moden to NTBA kai to ISDN Adapter kai thn Netcard ayto me entypwsiase.

8a skeftosaste twra giati 36 mhnes syndesh paei poly,

Idou o logos

Ma8ainw edw pera mhxanikos kataskeywn kai paei 3 1/2 xronia gia na ma8w ayto to eppaglema.

Molis teleiwsw me to epaggelma mou teleiwnei kai h syndesh meta etsi kai alliws katebenw pali ellas.

file den tha xareis omos kai toso poli molis epistrepseis stin ellada kai peseis apo ta 1000kb/sec sta 100kb/sec to poli kai an plironeis ta karata sou tha exeis autin tin taxitita :eek: :alien:

(CS RULES)

Kai edw pera 8ymame htan poly akriba mexri pou egeine kapote to bam kai epefte h timh kai den stamatouse.

Sygekrimena egeine apo thn kratikh TELEKOM (OTE)

pou eixe bgalei 512kb/sec gia kati me 70 euro 8ymame kai meta arxisan ta panigiria! :-D

8elw na pros8esw pws ayth h Nefkom einai topiki einai sthn Nirembergi Fyrth kai perixwra den einai se olh tnh Germania kai afto maresei.

Dhladh san na ebgene Dsl apo kapoious pou htan mono gia tous katoikous tou Amarousiou kai ton allo dio perioxwn kapws etsi!

Einai poly kalh kai eimai eyxaristimenos

http://www.footballheaven.net/acatalog/poak2.jpg

Eimai Xalia blepw enan Aeto me dio Kefalia!

telika pira tous texnikous kai ekleisa rantevou!akouste to allo to koulo mou eipan pos stamathsan na diathetoun ta modem tis intracom kai mou eipan na paro tis alcatel!exei akousei kaneis tpt gia auto to modem? (over pstn panta)

(CS RULES)

Ο φίλος μας ο psychogr,μας μιλάει για ΑDSL 4Mbit k 8Mbit ,κάτι που ακόμα θα αργήσουμε να δούμε καθώς το μέγιστο που μπορεί να έχει ιδιώτης εδώ στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 2Mpbs με την Vivodi :)
The Future Belongs To The Brave

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pipitop@pi ( 9 Φεβ. 2004 , 16:10)

telika pira tous texnikous kai ekleisa rantevou!akouste to allo to koulo mou eipan pos stamathsan na diathetoun ta modem tis intracom kai mou eipan na paro tis alcatel!exei akousei kaneis tpt gia auto to modem? (over pstn panta)

Ε? Ο ΟΤΕ δεν διαθετει πια modem της intracom? Τι κουφο ειναι αυτο? Ε ρε τι εχουμε να τραβηξουμε.. Εκτος απο DSLAM ξεμειναν και απο modem? Και τωρα? Τιμη σου ειπαν?

.. Και ειπε ποτέ σου μην κοιτάς τον άλλο μες τα μάτια, γιατι καθρέφτης γίνεσαι και όλοι σε σπαν κομμάτια ..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος symplektis ( 9 Φεβ. 2004 , 18:39)

Ε? Ο ΟΤΕ δεν διαθετει πια modem της intracom? Τι κουφο ειναι αυτο? Ε ρε τι εχουμε να τραβηξουμε.. Εκτος απο DSLAM ξεμειναν και απο modem? Και τωρα? Τιμη σου ειπαν?

etsi mou eipan sto tilefono!kai omos einai dinaton!fovamai mipos exoun meinei tpt alcatel ston pote kai thelei na ta ksefortothei dld mpas kai auto pou mou eipan gia ta modem tis intracom einai moufa??? :wacko: oute timh oute tpt!an kapoios exei dokimasei to modem tis alcatel pls as dosei ligo ta fota tou!

(CS RULES)

να ρωτησω και γω... δηλ αν βαλεις adsl πανω απο isdn... και το δικτυο του isdn τα φτυσει (οπως συμβαινει πολυ συχνα στην περιοχη μου) παει και το adsl περιπατο ετσι; Σκεφτομουν να κανω τη μετατροπη, αλλα μετα τα προσφατα χαλια με το isdn λεω να περιμενω μεχρι να ληξει και η συνδρομη μου στην οτενετ.... παιδια φοβαμαι οτι στους ολυμπιακους θα ριξουν ολο το βαρος εκει και μεις θα επικοινωνουμε με σηματα καπνου... (και για ιντερνετ ουτε λογος...) Και μαλλον οι τιμες θα παρουν το μαυρο κατηφορο σε λιγο.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος princess ( 9 Φεβ. 2004 , 23:09)

να ρωτησω και γω... δηλ αν βαλεις adsl πανω απο isdn... και το δικτυο του isdn τα φτυσει (οπως συμβαινει πολυ συχνα στην περιοχη μου) παει και το adsl περιπατο ετσι;

Όχι, όσο και αν σε εκπλήσει τα δύο δίκτυα είναι αρκετά ανεξάρτητα... :)

Είμαστε όλοι εδώ

αυτο τι σημαινει; οτι κι αν τα φτυσει το δικτυο του isdn, δε θα εχω μεν τηλ αλλα θα εχω νετ? (αν ειναι ετσι παω να βαλω αυριο διοτι τηλεφωνο δε χρησιμοποιω, αλλα με το ρημαδονετ δουλευω κι οταν κοβεται η isdn εγω καταστρεφομαι)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Τι γίνεται ρε παιδιά...; Εξαφανίστηκαν τα modems της Intracom, την κάνει με ελαφρά και ο Κόκκαλης...και όλα αυτά προεκλογικά..χμμμ :)

EDIT: Στην πρώτη προσπάθεια να κάνω το παραπάνω post έφαγα disconnect...! θα μου την πέσει και το FBI σε λίγο! :p

EvEn DeAtH MaY DiE

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος princess (10 Φεβ. 2004 , 00:02)

αυτο τι σημαινει; οτι κι αν τα φτυσει το δικτυο του isdn, δε θα εχω μεν τηλ αλλα θα εχω νετ?

Αν δεν έχεις τηλέφωνο λόγω προβλήματος στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ, λόγω bug, κακής ρύθμισης κτλ όπως έγραφες σε άλλο μήνυμά σου, δεν πρόκειται να σου δημιουργήσει πρόβλημα στο ADSL. Αν βέβαια δεν έχεις ISDN γιατί π.χ. κόπηκε η γραμμή σου, ή γιατί κοπήκαν όλες οι συνδέσεις του κέντρου του ΟΤΕ με τα υπόλοιπα κέντρα λόγω ζημιάς στους οπτικούς δακτυλίους, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα έχεις ούτε ADSL.

Είμαστε όλοι εδώ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nrakos ( 6 Φεβ. 2004 , 01:33)

Δεν νομίζω να έχει ενεργοποιηθεί η ADSL, διότι αν έχει ενεργοποιηθεί και δεν έχεις βάλει φίλτρο ή spliter δεν μπορείς να πάρεις αλλά ούτε να σε πάρουν τηλέφωνο, αφου δεν μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός.

Παιδιά, εδώ κάνετε ένα μικρό λαθάκι.

Μπορεί κάλλιστα να λειτουργεί το τηλέφωνο (ISDN/PSTΝ) αν έχει ενεργοποιηθεί το DSL στη γραμμή, ακόμα και αν δεν έχετε εγκαταστήσει splitter ή φίλτρο!!!

Αυτό συμβαίνει γιατί το σήμα του DSL βρίσκεται σε μη-επικαλυπτόμενη (non-overlapping) μπάντα συχνοτήτων που δεν επηρρεάζει ούτε το απλό τηλέφωνο ούτε και το netmod γιατί πολύ απλά δεν στέλνει σήματα στην μπάντα λειτουργίας τους. Το φίλτρο ή ο διαχωριστής προστατεύουν ουσιαστικά το DSL modem γιατί τα παραδοσιακά τηλέφωνα ή το Netmod (επειδή δεν έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα καθώς δημιουργήθηκαν πολύ πριν εφευρεθεί το DSL) μπορεί να κάνουν παράσιτα στη ζώνη λειτουργίας του DSL και να αποσυντονίσουν τη σύνδεση του μόντεμ με το κέντρο (δείτε και οδηγίες ΟΤΕshop για σύνδεση τηλεφώνου/φίλτρου, λέει ότι αν βάλετε τηλεφωνική συσκευή χωρίς φίλτρο μπορεί να αποσυντονίσετε το μόντεμ, από εκεί και πέρα όμως η απλή τηλεφωνία είτε είναι PSTN είτε είναι ISDN δεν επηρρεάζεται από τη λειτουργία του DSL γιατί το DSL έχει κατασκευαστεί εξαρχής έτσι ώστε σε καμμία περίπτωση να μην δημιουργεί παράσιτα στην μπάντα λειτουργίας της απλής τηλεφωνίας - κάτι που δεν γίνεται με τα απλά τηλέφωνα ή το ΝΤ-Network Termination του ISDN που στην Ελλάδα είναι το Netmod)

Επειδή λοιπόν, στο θέμα μας, κι εγώ περιμένω ήδη 10 ημέρες το πολυπόθητο τηλέφωνημα των τεχνικών, θα κάνω ό,τι έκανα και τότε που περίμενα το ISDN: βρήκα το τηλέφωνό τους και τους πήρα εγώ τηλέφωνο γιατί αυτοί δεν είναι και πολύ πρόθυμοι...

Σας εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι το κόστος ενεργοποίησης πλέον έχει πέσει γιατί ακόμα και αν αγοράσετε το μόντεμ από τον ΟΤΕ, δεν είναι υποχρεωτικό πλέον να σας το εγκαταστήσει ο ΟΤΕ και να πληρώσετε τα 50 Ευρώ χωρίς λόγο.

Αν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε ΔΩΡΕΑΝ παράδοση του μόντεμ μέσω κούριερ και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας!

Σας παραπέμπω στο ανάλογο thread που δημοσίευσα πριν λίγο.

Καλημερα! Μολις τωρα εφυγε ο τεχνικος του ΟΤΕ και η ISDN μου αποτελει παρελθον.. Τωρα ποτε μπορω να κανω αιτηση για aDSL και σε ποσο καιρο συνηθως την ενεργοποιουν?
.. Και ειπε ποτέ σου μην κοιτάς τον άλλο μες τα μάτια, γιατι καθρέφτης γίνεσαι και όλοι σε σπαν κομμάτια ..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος symplektis (12 Φεβ. 2004 , 10:03)

1) Τωρα ποτε μπορω να κανω αιτηση για aDSL

2) σε ποσο καιρο συνηθως την ενεργοποιουν?

1) Από τώρα.

2) Αυτό είναι σχετικό.

Don't criticize... what you can't understand...!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος supernet (12 Φεβ. 2004 , 10:18)

1) Από τώρα.

2) Αυτό είναι σχετικό.

Δυστυχως δεν μπορω να κανω αιτηση απο τωρα.. Μετα απο επικοινωνια με το 134 μου ειπαν πως για να κανω αιτηση για DSL πρεπει πρωτα να ενημερωθει το συστημα για την αλλαγη της γραμμης μου.. Ο τεχνικος μου ειπε δευτερα και το 134 αυριο. Το κακο ειναι οτι δεν εχω ουτε αναγνωριση και δεν μπορω ακομα να την ενεργοποιησω..

Οσο για τους χρονους ενεργοποιησης το ξερω οτι ειναι σχετικο απλα ηθελα να μου πουν οσοι εχουν εμπειρια απο Πειραια ποσο καιρο τους πηρε γιατι απο το 134 μου ειπαν σε 12 μερες (δηλαδη το μεγιστο χρονικο διαστημα)..

• 1 month later...
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (31 Μάρ. 2004 , 22:42)

παιδια εαν θελω να βαλω μια συνδεση στα 512/128 ποσο θα πληρωσω? θα ξεπερναει τα 50 ευρω τον μηνα?

Ουυυυυυ...

Τόσο περίπου πάει μαζί για 384/128 με ΟΤΕ και έναν φθηνό ISP, ενώ με Vivodi λίγο πιο κάτω.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (31 Μάρ. 2004 , 22:42)

παιδια εαν θελω να βαλω μια συνδεση στα 512/128 ποσο θα πληρωσω? θα ξεπερναει τα 50 ευρω τον μηνα?

Πάνω από 50 € θα δίνεις στον ΟΤΕ μόνο για την πρόσβαση.

44,99 € * 1,18 = 53,09 €

Άλλα τόσα υπολόγιζε για τον ISP.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

xtes to apogevma ekana tin aitisi gia energopoiisi tou adsl meso tis selidas http://www.ote-shop.gr. Meta apo 20lepta me peiran tilefono apo ton ote.Poli grigoroi den itan? Distixos den ipirxe diathesimotita (apo thires) stin perioxi mou ston Volo kai eimai se lista proteraiotitas.

Itan oloi tous evgenikoi, synenoisimoi kai grigoroi.

To tilefonima pou dextika apo ton ote itan apo thes/ki kai oxi apo volo.

[ f i l i p p o s ]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος filippos ( 2 Απρ. 2004 , 03:45)

xtes to apogevma ekana tin aitisi gia energopoiisi tou adsl meso tis selidas http://www.ote-shop.gr. Meta apo 20lepta me peiran tilefono apo ton ote.Poli grigoroi den itan? Distixos den ipirxe diathesimotita (apo thires) stin perioxi mou ston Volo kai eimai se lista proteraiotitas.

Itan oloi tous evgenikoi, synenoisimoi kai grigoroi.

To tilefonima pou dextika apo ton ote itan apo thes/ki kai oxi apo volo.

Γιατί δε ρωτάς τη Vivodi αν σου βάζει αυτή γραμμή;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]