marvin Δημ. November 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2006 Κατα τα αλλα, αν το παιδι μου μιλαει ετσι οταν γινει 13 θα συμβουλευτω παιδοψυχολογο. Απο την αλλη, αν εγω μιλαω ετσι οταν το παιδι μου γινει 13, θα πρεπει να με δει νευρολογος γιατι το εμενταλ θα ειναι σε προχωρημενο σταδιο και ουτε ενα αλτζχαιμερ δεν θα μπορω να παραγγειλω. Συνήθως το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει. Οπότε φαντάσου τους γονείς αυτού του παιδιού - από τις περιπτώσεις που καλύτερα να είχε χαθεί η επικοινωνία στην οικογένεια. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. November 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2006 παντως η isolde ειναι η μοναδικη που εγραψε κατι επι της ουσιας, κ οχι αερολογιες χωρις επιχειρηματα. Χρειαζεσαι επιχειρηματα απεναντι σε προκατ και σικε δημοσιογραφια και σε τοσο ξυλινη γλωσσα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2006 Δεν ξέρω αν κόλλησαν άλλοι, εμένα πάντως το πρόβλημά μου με το κείμενο δεν ήταν αυτό και το λέω από το πρώτο ποστ. Όσο για τα υπόλοιπα: έχω βαρεθεί να ακούω (και δεν αναφέρομαι στο δικό σου ποστ ειδικά) γενικότητες του τύπου "έχει χαθεί η επικοινωνία". Ε, sorry δεν είμαι ειδικός για να το αναλύσω περαιτέρω :p Πριν το πούμε αυτό, σκεφτόμαστε τι ακριβώς σημαίνει? Δεν απαιτώ να είμαστε λεπτολόγοι, αλλά τουλάχιστον να μην καταφεύγουμε σε κοινοτοπίες, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς εννούμε. Ειδικότερα: ξέρει κανείς αν η επικοινωνία γονέων & παιδιών ήταν μεγαλύτερη, καλύτερη ή συχνότερη το 1821, το 1930, το 1972 απ'ό,τι σήμερα? Ρωτάω σοβαρά. Το ότι τα παιδιά σήμερα πάιζουν με το Xbox και όχι με τους βόλους σημαίνει ότι δεν επικοινωνούν με τους γονείς τους ή ότι απλώς σε κάθε εποχή τα παιδιά έχουν άλλα χόμπυ? Άλλο να παίζεις με τους βόλους παρέα με άλλα παιδιά, κι άλλο να παίζεις με το xbox κλεισμένος στο σπίτι. Βέβαια αυτό δεν έχει σχέση με την επικοινωνία γονέα-παιδιού. Το ότι το 1960 στην Ελλάδα έτρωγες 3 χαστούκια αν η γειτόνισσα μαρτυρούσε στον πατέρα σου ότι έκανες βόλτα (βόλτα!!) στο παρκάκι με έναν΄"μαλλιά/γιεγιέ/τεντυμπόι" ήταν σημάδι καλύτερης και συχνότερης επικοινωνίας? Όχι. Το να βγαίνουν τα 15χρονα σαν ξέ**λα στους δρόμους, ούτε κι αυτό είναι σημάδι καλύτερης επικοινωνίας. Από το ένα άκρο έχουμε πάει στο άλλο. Λοιπόν, για να μη γράφω έκθεση ιδεών, θα πω απλώς το εξής. Αδιαφορία, ανούσιες σχέσεις, κακή διαπαιδαγώγηση, εγκληματικότητα (και oh yes, ακόμα και παιδική εγκληματικότητα) υπήρχαν πάντα όπως υπάρχουν ΄και σήμερα. Ναι, μόνο που σήμερα υπάρχουν όλα σε μεγαλύτερο βαθμό. Είναι πολύ εύκολο να τα αποδίδουμε όλα στην ξεπεσμένη εποχή μας και στα άσεμνα ήθη και έθιμα, στα κινητά, το playstation καθώς και στο Haagen Dasz ή δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού. Δε μίλησε κανείς για ήθη και έθιμα, αλλά για συνήθειες τρόπο ζωής και πρότυπα που δεν ευνοούν τη σωστή διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού. Όταν ένα παιδί βλέπει βία, sex, υπερκατανάλωση κτλ παντού, λογικό είναι να επηρεάζεται αρνητικά παίρνοντας. Αν βάλεις και την αδιαφορία/έλλειψη χρόνου των γονέων, εξηγείται εν μέρει την κατάσταση. Εκτός κι αν σου φαίνονται όλα καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν, οπότε οκ.. Όσο για το πότε θα προλάβεις να ασχοληθείς με τα παιδιά σου όταν βλέπεις τηλεόραση..Πρώτη φορά ακούω την τηλεόραση ως λόγο μη ενασχόλησης με το παιδί. Να μου λεγες ότι η καημένη η Isolde που είναι δικηγόρος και δουλεύει μέχρι τις 7 δεν προλαβαίνει να δει τα παιδιά της το καταλαβαίνω. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο σημείο των καιρών ;) Δε μιλάω για την τηλεόραση, αλλά για την υπερβολική χρήση της. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
capacitor Δημ. November 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2006 Gnomi mou einai pos ftqine oi goneiz alla pio poli i tileorasi me ta protipa pou provallei.Episis,oi goneis den metadidoun sostes aksies sto paidi tous eite giati tous exei faei o singxronos tropos zois eite giati den exoun kiolas na metadosoun.Den simfono sto oti den uparxei epikoinwnia giati fantasteite ta paliotera xronia stis agrotikes perioxes pou oli mera douleuan sta xorafia kai ta paidia voithousan tous goneis tote doulevan vevaia kai gi'auto eginan anthropoi me tin metaforiki ennoia tis leksis.Me liga logia oute tote upirxe.Paliotera i koinonia pigaine kala,tora exei arxisei na xanei tis aksies tis.Ara prepei na anazitisoume tous logous sto ti aksies anametadidei o goneas sto paidi.Den ginetai o goneas na leei sto paidi na uiothetisei merikes aksies enw autos o idios den tis efarmozei. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. November 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2006 που ζείτε ακόμα και μιλάτε περι ελλείψεως επικοινωνίας,παραβατικές συμπεριφορές ,προβληματικές οικογένειες,κτλ κτλ?? κανείς δεν το έχει συνειδητοποιήσει οτι αυτά δεν είναι προβλήματα της ελλάδας,αλλά αναγκαστικά παρατηρούνται και στην ελλάδα σε ελάχιστο βαθμό ακόμα (το τονίζω) λόγω τρομερών αλλαγών στην παγκόσμια οικονομία και στην παγκοσμοιποίηση που στο τέλος όλοι θα γίνουμε ενα μικρό χωριό?? αυτά τα προβλήματα τα αμερικανάκια τα είχαν απο τε τέλη του 70 που υπήρχαν συμμορίες ανηλίκων και παιδική εγκληματικότητα και όπως ήταν αναμενόμενο ήρθαν στην ελλάδα μετά απο 10-15 χρόνια. οτι γίνεται στα αμερικανάκια είναι προάγγεος εξελίξεων. όποιος έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο είναι εντελώς καραγκιοζάκος και δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. υπάρχουν παράπονα για την ελληνική οικογένεια που είναι ίσως η μοναδική στα ευρωπαικά δεδομένα που διατηρεί άρρηκτους δεσμούς μέχρι το παιδί να γίνει 50 και να μεγαλώσει?που μένουν τα παιδιά σπίτι και τους τρέφουν αποκλειστικά οι γονείς χωρίς να προσφέρουν τίποτα?αυτό είναι και το ευχαριστώ? ελάτε μια βολτίτσα απο αγγλία που τα παιδιά 16-17 χρονών τι κάνουν απο το σπίτι με ελαφρά πηδηματάκια και οι γονείς δεν ξέρουν αν ζούν ή πέθαναν. εξωπραγματικό πραγματικά το κείμενο αυτό. και δε μπορώ να καταλάβω το εξής,όταν σε μια τόσο υπερκαταναλωτική κοινωνία υπάρχουν τόσο αυξημένες ανάγκες σε χρήματα,πως μπορεί να καθίσει ο γονιός ατάραχος χωρίς άγχος και να απαγγείλει καβάφη δίπλα στο τζάκι??μετά το παιδί τι θα φάει,πως θα μορφωθεί,τι θα φορέσει,τι εξέλιξη θα έχει?? πως να μην έχει άγχος ο γονιός και πως να βρεί ελέυθερο χρόνο όταν απασχολείται τόσες ώρες στην δουλειά για να καλύψει μόνο και μόνο τις ανάγκες του παιδιού?? και το ξαναλέω όλοι θα έπρεπε να λένε αυχαριστώ αντί να είναι αχάριστοι,γιατί αυτό μόνο στην ελλάδα γίνεται. και ό υπερκαταναλωτισμός τα fame story,τα αμάξια,η χλίδα δεν γεννήθηκαν στην ελλάδα.είναι οι συνέπειες που φαίνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής.και είναι τουλάχιστον άτοπο και ηλίθιο να κατηγορούνται οι γονείς για τα παραπάνω. μπορεί και να το έγραψε 13χρονος.δε μπορώ να πιστέψω οτι υπάρχουν άνθρωποι σε μεγαλύτερες ηλικίες μορφωμένοι που να πιστεύουν οτι έγραψαν. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. November 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 8, 2006 Εχει καποιο δικιο ο 33 χρονων (και περισοτερο) ο μαθητης γυμνασιου:) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ploiarxos Δημ. November 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2006 Στο βωμό του χρήματος όλα θυσιάζονται (1). Δεν θα κριτικάρω την ηλικία του –μπορεί να μην το επινόησε αυτός αλλά κάποιος άλλος. Το μήνυμα που πήρα εγώ κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι πως αυτή είναι η κοινωνική πραγματικότητα του σήμερα. (1) η τηλεόραση χτύπησε τρελά νούμερα τηλεθέασης με τα τεκταινόμενα του Λυκείου της Αμαρύνθου. Οι εφημερίδες τι έκαναν??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mbokota Δημ. November 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2006 Ένα έχω να πω. Μπράβο του που θα γράψει άριστα στις πανελλήνιες στην έκθεση. Παράθεση Ας μη το κρύβουμε. Διψάμε για ουρανό! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cpapa Δημ. November 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2006 isolde και alfiegen +10000% Γιατί δεν μας προτείνει και καμιά λύση ο συγγραφέας;Λύση εφικτή έτσι;Όχι του στυλ "πάμε όλοι στα χωριά μας που έχει καθαρό αέρα και καλύτερο βιοτικό επίπεδο".Μόνο κατηγορίες και καμία πρόταση.Επίσης παντελής έλλειψη κατανόησης της σύγχρονης πραγματικότητας!!Μάλλον δεν έχει καταλάβει που έχουν φτάσει οι απαιτήσεις σήμερα.Δεν έχει ιδέα προφανώς πόσο κάνει ένα βιβλίο σήμερα και πόσες ώρες πρέπει να δουλεύει ένας γονιός για να του αγοράσει όχι μόνο βιβλία αλλά και όλα τα απαραίτητα. Α,να χαθείτε,με συγχήσατε μεσημεριάτικα...Πάω να λιώσω στο xbox μου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. November 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2006 Μ'αυτά και μ'αυτά μόλις πήραμε σαν δεδομένο ότι όλη η νέα γενιά,όλα τα σημερινά παιδιά ηλικίας 13-17 ετών έχουν τις ίδιες τάσεις παραβατικότητας (sic) σαν και αυτές που περιγράφει ο συντάκτης του κειμένου.Ε όχι,δεν θα βάλουμε όλους τους έφηβους στο ίδιο τσουβάλι επειδή κάπου κάπου μαθαίνουμε για περιπτώσεις σαν και αυτή στην Αμάρυνθο!Και μήπως παρόμοια περιστατικά γίνονταν και στο παρελθόν απλά τότε δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα για να προβληθούν και να τα μάθουμε μετά εμείς; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
prowler7 Δημ. November 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2006 παντως η isolde ειναι η μοναδικη που εγραψε κατι επι της ουσιας, κ οχι αερολογιες χωρις επιχειρηματα. Η isolde, φίλε μου, δεν κατάλαβε καν τι γράφει το κείμενο. Ο συγγραφέας του συγκεκριμένου κειμένου (όποιος κι αν είναι αυτός), με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν τελευταία, προσπαθεί να εντοπίσει τις αιτίες, που δεν είναι άλλες από την σημερινή οικογένεια αλλά και γενικότερα τη σημερινή κοινωνία. Το ότι φέρνει ως παράδειγμα την οικογένεια του παρελθόντος (αρκετά μακρινού, κατά πάσα πιθανότητα, καθώς κι εγώ που μεγάλωσα το '80 και '90 δεν έζησα ό,τι περιγράφει ο συγγραφέας του κειμένου) οφείλεται στο γεγονός ότι τότε υπήρχαν κάποιες αξίες και η οικογένεια ήταν πιο δυνατή ως θεσμός. Πουθενά όμως δεν λέει ότι πρέπει να αρχίσουμε τα παιδια στο ξύλο για να μάθουν, ούτε να τα κουρεύουμε γουλί. Και το ότι αναφέρει (και πάλι ως παράδειγμα) μία ρομαντική στιγμή, όπως είναι το παιδί που κάθεται με τους γονείς διαβάζοντας ποίηση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ρίξουμε όλοι μαζί στην ποίηση για να διορθωθεί η συμπεριφορά των νέων σήμερα. Η ουσία είναι ότι μέσα από μία τόσο απλή στιγμή ενδυναμώνονταν οι σχέσεις γονέα-παιδιού. Ή μήπως είναι ψέματα ότι η σημερινή οικογένεια θυμίζει περισσότερο την οικογένεια του Al Bundy? Όσον αφορά το αν είναι ή δεν είναι 13χρονος, πως είστε ορισμένοι τόόόόόσο σιγουροι ότι δεν είναι? (δεν λέω, κι εγώ είμαι επιφυλακτικός, αλλά βλέπω ότι μερικοί το πήρατε ως δεδομένο ότι δεν είναι... έτσι, επειδή το υφάκι του είναι μεγαλίστικο). Παράθεση http://www.smileyhut.com/smileys/blob6.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2006 isolde και alfiegen +10000% Γιατί δεν μας προτείνει και καμιά λύση ο συγγραφέας;Λύση εφικτή έτσι;Όχι του στυλ "πάμε όλοι στα χωριά μας που έχει καθαρό αέρα και καλύτερο βιοτικό επίπεδο".Μόνο κατηγορίες και καμία πρόταση. Δηλαδή όποιος βγαίνει και εκφράζει την άποψή του για κάποιο πρόβλημα πρέπει να προτείνει και λύση; Δεν είναι λογική αυτή. Επίσης παντελής έλλειψη κατανόησης της σύγχρονης πραγματικότητας!!Μάλλον δεν έχει καταλάβει που έχουν φτάσει οι απαιτήσεις σήμερα.Δεν έχει ιδέα προφανώς πόσο κάνει ένα βιβλίο σήμερα και πόσες ώρες πρέπει να δουλεύει ένας γονιός για να του αγοράσει όχι μόνο βιβλία αλλά και όλα τα απαραίτητα. Α,να χαθείτε,με συγχήσατε μεσημεριάτικα...Πάω να λιώσω στο xbox μου... Και ποιός φταίει που κάνει το βιβλίο τόσα λεφτά; Η κοινωνία η οποία έφτασε εδώ από τους μεγάλους, οπότε καλά κάνει και ρίχνει σε αυτούς την ευθύνη. Τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα... "Αλλά όταν έρθει η ώρα να δείτε κατάμουτρα το δημιουργικό σας χάλι, την κατάντια σας, αντί να προσπαθήσετε να επανορθώσετε, λέτε πως δεν μας αναγνωρίζετε." Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. November 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2006 πωπω ο καθείς βυθισμένος στα προβλήματα του και πετάει και μία άποψη. απλά για να πει έπειτα "κάτι είπα και εγώ":ninja: Παράθεση Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 πωπω ο καθείς βυθισμένος στα προβλήματα του και πετάει και μία άποψη. απλά για να πει έπειτα "κάτι είπα και εγώ":ninja: Μόλις έκανες το ίδιο, χωρίς μάλιστα να πεις κάτι που να προσφέρει επάνω στο θέμα. Ακόμα χειρότερα δηλαδή από αυτό που κατακρίνεις πως κάνουν οι άλλοι... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miranta Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 καλημέρα... κάθε ηλικία εχει απαιτησεις και κάθε ανθρωπος,κάθε ηλικίας εχει τα ορια και τις επαναστασεις του... εγω προτεινω επιμονη και υπομονη στο καθε τι...ο καθε ενας απο μας ακομα και οι γονεις μας πιστευει οτι ειναι ειδικος στα πάντα...ισως και να ειναι...αλλά το θέμα είναι πως η καθε απάντηση η ακομα και λυση διαφέρει στην προσωπικοτητα του καθενος... κατανόηση διαλογος και καλη καρδια και ολα γινονται... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 Η isolde, φίλε μου, δεν κατάλαβε καν τι γράφει το κείμενο. Ο συγγραφέας του συγκεκριμένου κειμένου (όποιος κι αν είναι αυτός), με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν τελευταία, προσπαθεί να εντοπίσει τις αιτίες, που δεν είναι άλλες από την σημερινή οικογένεια αλλά και γενικότερα τη σημερινή κοινωνία. Η αλήθεια είναι, δικέ μου φίλε, ότι όχι, δεν κατάλαβα τι λέει το κείμενο, αλλά ούτε και το δικό σου ποστ. Γι'αυτό και ζητάω από όποιον έχει ευχαρίστηση να μου εξηγήσει, αν έχει χρόνο, αναλυτικά ποια είναι ακριβώς τα μειονεκτήματα του σημερινού οικογενειακού περιβάλλοντος σε σχέση με του 1950. Καθώς επίσης και τι εννοούμε όταν χρησιμοποιούμε (ως νεαροί και άξιοι χρήστες της ξύλινης γλώσσας) αδιακρίτως και κατά κόρον την τιμημένη έκφραση (and I quote) "οι αιτίες δεν είναι άλλες από...γενικότερα τη σημερινή κοινωνία". on edit: δεν υποστηρίζω - γιατί απ'ό, τι φαίνεται δεν έχει γίνει σαφές- ότι σήμερα (τέλοσπάντων η δική μου γενιά, ή η τωρινή) τα κάνει όλα καλύτερα, ότι ζούμε καλύτερα απ' ό,τι το 1950, το 1940,το 1770 και ούτω καθεξής (εξάλλου δεν είμαι σε θέση να κάνω τέτοιου είδους σύγκριση, αλλά ας πούμε ότι την κάνουμε). Απλώς η αυτονόητη άπάντηση στο θέμα αυτό ότι κάθε εποχή μπορεί να φέρνει και κάτι αρνητικό αλλα και κάτι θετικό σε σχέση με την προηγούμενη, φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο αυτονόητη. Όχι, αντ'αυτού, προτιμάμε να κακομοιριάζουμε και να απαισιοδοξούμε, δοξάζοντας τις αξίες του παρελθόντος. Να σας δω όλους εσάς που τα γράφετε αυτά, εφήβους την εποχή που δεν μπορούσαν οι άντρες να βγουν έξω με γκόμενα μέχρι να παντρέψουν τη μικρότερη αδερφή. Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 Μόλις έκανες το ίδιο, χωρίς μάλιστα να πεις κάτι που να προσφέρει επάνω στο θέμα. Ακόμα χειρότερα δηλαδή από αυτό που κατακρίνεις πως κάνουν οι άλλοι... δεν είχα πρόθεση να πω κάτι για το θέμα, έγραψα αυτό που παρατήρησα! Παράθεση Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ryback3 Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 Εκφράσεις τύπου τσιφτετέλληνες, νινί σέρνει καράβι κτλ., μου έφεραν στο μυαλό κείμενα του Ν.Δημου ή Κ.Καβαθά. Να συμφωνήσω με Pro, alfiegen και isolde!;) Όλα πλέον πάμε να τα ισοπεδώσουμε! Θεοποιούμε το παρελθόν, λες και όλα ήταν μέλι-γάλα παλαιοτέρα! Κάθε εποχή είναι διαφορετική με τα καλά και τα άσχημα της! Αλίμονο σε όποιον δεν αφουγκράζεται τις απαιτήσεις των καιρών και μένει προσκολλημένος-αναπολεί το παρελθόν! Συμforumιτες είπαν όμορφα λόγια πάνω σ' αυτό και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο! Αυτό που θα πω είναι, ότι η συγκεκριμένη μητέρα, θα πρέπει να ντρέπεται διότι εξέθεσε το γιο της, γράφοντας η ίδια το κείμενο!:shifty: Παράθεση http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif My love for you insatiable, not superficial You 'LL never waLk aLone! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xrysaygh Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 Και γιατί παρακαλώ, να μην το έγραψε 13χρονος? Διαβάζω δικά μου άρθρα από αυτή την ηλικία και απορώ με τον ίδιο μου τον εαυτό... Ναι λοιπόν, είμαι κι εγώ όχι ένα από αυτά τα βουτηροπαιδάκια -όπως προσπαθείτε ορισμένοι να χαρακτηρίσετε- που ο παππούς μου, μου διάβαζε ποίηση και ας μην καταλάβαινα από παιδάκι... Ακόμα όμως "Στ' αυλάκια του μυαλού μου..." έχει μείνει το "άρωμα ανθισμένης γαζίας" ... Στο Δημοτικό ήδη είχα διαβάσει όλα τα βιβλία του Λουντέμη και προσπαθούσα η αδαής να αναλύσω Καζαντζάκη... Και δεν αναφέρομαι μόνο σε εμένα... Έχει τύχει να συνομιλώ σε chat με αγόρι 14 ετών και νόμιζα οτι μιλώ με συνταξιούχο λέκτορα του ΑΠΘ. Όταν τον γνώρισα, έπαθα σόκ!!! Αnyway... Δε νομίζω πως είναι αυτό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί... :ninja: Παράθεση Αγάπη δεν θα πεί να κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα μάτια... Αλλά να κοιτάζουν και οι δύο πρός την ίδια κατεύθυνση... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
coolajami Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 παιδιά μπορεί να μου εξηγήσει κανείς τι σημαίνει η φράση "καταλυτική αποχαύνωση;" Γράφει οτι ναναι και επειδη ειναι 13χρονος πρεπει να χειροκροτησουμε αντι να προβληματιστουμε που αντι να παιζει διαβάζει καβαφη(by the way για να καταλάβω τι λένε τα περισσοτερα κείμενα νεολληνικής χρειάστηκα 2 χρονια φροντηστήριο) Εκτός αν είναι παιδί θαύμα οπότε ας δώσει απο τώρα πανελλήνιες να πάει στο φιλολογικό. Ασε που διαφωνώ στο σύνολο του κειμένου.Αν δε θέλει κάτι απο αυτά που του δίνουν ας μη το πάρει κ αν πιστεύει οτι οι γονείς του το μεγαλώνουν λάθος ας πάρει τον κοινωνικό λειτουργό.Φαίνεται να ξέρει το τηλέφωνο του. Άσχετο και πάλι. Γνωστοποίησα το κείμενο σ'ενα γνωστό μου που δουλεύει ως ψυχολόγος-αναλυτής(η κάτι τέτοιο) στην Αγγλία και το ρώτησα αν μπορεί να μου κάνει ενα γρήγορο προφίλ του ατόμου που το έγραψε. Μου απάντησε οτι το κείμενο φαίνεται να το έγραψε γυναίκα 35-45 χρονών,υψηλής μόρφωσης και νοημοσύνης. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Οτι αν είχε γράψει το παιδί το κείμενο ήδη θα'χαν πλακώσει οι δημοσιογράφοι σπίτι του και θα του έπαιρναν συνεντέυξεις.Είναι τυχαίο που δεν τον είδαμε ζωντανά πουθενά; Παράθεση Fasten Your Seatbelt Dorothy Because Cansas is going Bye Bye Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris79 Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 Εκφράσεις τύπου τσιφτετέλληνες, νινί σέρνει καράβι κτλ., μου έφεραν στο μυαλό κείμενα του Ν.Δημου ή Κ.Καβαθά. Να συμφωνήσω με Pro, alfiegen και isolde!;) Όλα πλέον πάμε να τα ισοπεδώσουμε! Θεοποιούμε το παρελθόν, λες και όλα ήταν μέλι-γάλα παλαιοτέρα! Κάθε εποχή είναι διαφορετική με τα καλά και τα άσχημα της! Αλίμονο σε όποιον δεν αφουγκράζεται τις απαιτήσεις των καιρών και μένει προσκολλημένος-αναπολεί το παρελθόν! Συμforumιτες είπαν όμορφα λόγια πάνω σ' αυτό και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο! Αυτό που θα πω είναι, ότι η συγκεκριμένη μητέρα, θα πρέπει να ντρέπεται διότι εξέθεσε το γιο της, γράφοντας η ίδια το κείμενο!:shifty: Γιατί ρε μεγάλε να μην αναπολουμε τα παλιά; Κακό είναι; Ή μήπως έκανες καμια αμαρτία και δεν θες να το θυμάσαι; Κατα την γνωμη μου είναι καλό να αναπολούμε τα παλια και για τα παθηματα μας. Να κρατάμε τα καλα για να τα επαναλαμβανουμε και τις ευχαριστες στιγμες για να θυμόμαστε πως ζουσαμε καλύτερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 Η αλήθεια είναι, δικέ μου φίλε, ότι όχι, δεν κατάλαβα τι λέει το κείμενο, αλλά ούτε και το δικό σου ποστ. Γι'αυτό και ζητάω από όποιον έχει ευχαρίστηση να μου εξηγήσει, αν έχει χρόνο, αναλυτικά ποια είναι ακριβώς τα μειονεκτήματα του σημερινού οικογενειακού περιβάλλοντος σε σχέση με του 1950. Καθώς επίσης και τι εννοούμε όταν χρησιμοποιούμε (ως νεαροί και άξιοι χρήστες της ξύλινης γλώσσας) αδιακρίτως και κατά κόρον την τιμημένη έκφραση (and I quote) "οι αιτίες δεν είναι άλλες από...γενικότερα τη σημερινή κοινωνία". on edit: δεν υποστηρίζω - γιατί απ'ό, τι φαίνεται δεν έχει γίνει σαφές- ότι σήμερα (τέλοσπάντων η δική μου γενιά, ή η τωρινή) τα κάνει όλα καλύτερα, ότι ζούμε καλύτερα απ' ό,τι το 1950, το 1940,το 1770 και ούτω καθεξής (εξάλλου δεν είμαι σε θέση να κάνω τέτοιου είδους σύγκριση, αλλά ας πούμε ότι την κάνουμε). Απλώς η αυτονόητη άπάντηση στο θέμα αυτό ότι κάθε εποχή μπορεί να φέρνει και κάτι αρνητικό αλλα και κάτι θετικό σε σχέση με την προηγούμενη, φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο αυτονόητη. Όχι, αντ'αυτού, προτιμάμε να κακομοιριάζουμε και να απαισιοδοξούμε, δοξάζοντας τις αξίες του παρελθόντος. Να σας δω όλους εσάς που τα γράφετε αυτά, εφήβους την εποχή που δεν μπορούσαν οι άντρες να βγουν έξω με γκόμενα μέχρι να παντρέψουν τη μικρότερη αδερφή. Δεν αναπόλησε κανείς το 1950 :blink: Γιατί πας στο άλλο άκρο; Όπως είπες κάθε εποχή έχει τα αρνητικά και τα θετικά της. Σίγουρα το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο, αλλά τα παιδιά πλέον είναι εκτεθιμένα σε περισσότερα πράγματα από το παρελθόν, οπότε πρέπει να δωθεί ακόμα περισσότερη προσοχή στη διαπαιδαγώγησή τους απ' ότι στο παρελθόν. Αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο λόγω αδιαφορίας/έλλειψης χρόνου (δικαιολογία - ο καλός γονέας πάντα βρίσκει χρόνο για το παιδί του) των γονιών, με αποτέλεσμα να έχουμε μια γενιά η οποία αδιαφορεί για κάποιες αξίες. Δε λέμε να γίνουν όλα αυστηρά όπως το 1950, αλλά και τώρα νομίζω πως έχουμε αρχίσει να τείνουμε σιγά-σιγά στο τελείως αντίθετο άκρο. Και αντί να κατακρίνουν μερικοί τους εαυτούς τους που έκαναν έτσι τη σημερινή γενιά, κάθονται και κατηγορούν τα παιδιά που είναι τα τελευταία που φταίνε. Αυτο λέει το κείμενο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ryback3 Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 Γιατί ρε μεγάλε να μην αναπολουμε τα παλιά; Κακό είναι; Ή μήπως έκανες καμια αμαρτία και δεν θες να το θυμάσαι; Ελα μεγάλε!:p Ιστορία μου αμαρτία!:D Ντρέπομαι μονό γι' αυτά που δεν έκανα! Δεν εννοούσα να μην αναπολούμε τις δικές μας πράξεις, και να μην μαθαίνουμε από τα λάθη μας!;) Εννοούσα να μην αναπολούμε και λιβανίζουμε περασμένες εποχές...του στυλ...αχ τι καλά ήμασταν το 1950, 1970 που ήμασταν έτσι, αλλιώς κτλ. Κάθε εποχή έχει τα καλά της, τα αρνητικά της και καλό θα είναι να προσαρμοζόμαστε στο κάλεσμα των καιρών και έτσι να πορευόμαστε! Παράθεση http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif My love for you insatiable, not superficial You 'LL never waLk aLone! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
prowler7 Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 Η αλήθεια είναι, δικέ μου φίλε, ότι όχι, δεν κατάλαβα τι λέει το κείμενο, αλλά ούτε και το δικό σου ποστ. Γι'αυτό και ζητάω από όποιον έχει ευχαρίστηση να μου εξηγήσει, αν έχει χρόνο, αναλυτικά ποια είναι ακριβώς τα μειονεκτήματα του σημερινού οικογενειακού περιβάλλοντος σε σχέση με του 1950. Καθώς επίσης και τι εννοούμε όταν χρησιμοποιούμε (ως νεαροί και άξιοι χρήστες της ξύλινης γλώσσας) αδιακρίτως και κατά κόρον την τιμημένη έκφραση (and I quote) "οι αιτίες δεν είναι άλλες από...γενικότερα τη σημερινή κοινωνία". Εξήγησα γιατί το κείμενο δεν χαρακτηρίζεται από παρελθοντολαγνεία, αλλά φαίνεται δεν το διάβασες ολόκληρο (είναι το τμήμα από το post που δεν έκανες QUOTE για να μου απαντήσεις). Τονίζω, μάλιστα, (με έντονη γραμματοσειρά) ότι ο συγγραφέας φερνει ως παράδειγμα την ποίηση. Τα σημερινά παιδιά ΔΕΝ θα διορθωθούν διαβάζοντας Ρίτσο ή Καβάφη (καθώς από μόνοι τους δεν αποτελούν πανάκεια για τα προβλήματα των νέων). Η ουσία βρίσκεται στην επαφή γονέα-παιδιού όταν αφιερώνουν χρόνο για μία προσωπική στιγμή, όπως αυτή που περιγράφει το κειμενο, όπου π.χ. πατέρας και γιος διαβάζουν μαζί Καζαντζάκη. Στη θέση του Καζαντζάκη ή του Ρίτσου μπορείς κάλλιστα να βάλεις ο,τιδήποτε άλλο (π.χ. όταν οι γονείς πηγαίνουν μαζί με τα παιδιά τους στην εξοχή ή επισκέπτονται ένα μουσείο ή πηγαίνουν σινεμά ή θέατρο). Μην κολλάς στην δραστηριότητα και το παρελθόν, αλλά στην επαφή μεταξύ γονέα και παιδιού, που συμβάλλει στην διαπαιδαγώγηση του δεύτερου (καθώς έτσι μεταδίδονται από τη μία γενιά στην άλλη κάποιες αξίες και ιδανικά που σήμερα τείνουν να εκλείψουν). Το λέει, μαλιστα, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την "αλλοδαπή ανεκπαίδευτη προβληματική baby sitter" που αρκετοί γονείς αναγκάζονται να προσλάβουν για να προσέχει τα παιδιά τους ενώ αυτοί δουλεύουν (κάνοντας, πολλοί από αυτούς, ακόμα και 2 δουλειές για να τα φέρουν βόλτα, με αποτέλεσμα να μη μένει χρόνος για να ασχοληθούν με τα παιδιά τους ;)). Και για να πάμε ακόμα παραπέρα, μήπως είναι σύμπτωση ότι το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύεται ακριβώς τη στιγμή που γινόταν λόγος για ελαστικό ωράριο εργασίας μέχρι και 65 ώρες εβδομαδιαίως από την ΕΕ? ;) Αν ακόμα δεν κατάλαβες τι θέλω να πώ... Γράφει οτι ναναι και επειδη ειναι 13χρονος πρεπει να χειροκροτησουμε αντι να προβληματιστουμε που αντι να παιζει διαβάζει καβαφη(by the way για να καταλάβω τι λένε τα περισσοτερα κείμενα νεολληνικής χρειάστηκα 2 χρονια φροντηστήριο) Εκτός αν είναι παιδί θαύμα οπότε ας δώσει απο τώρα πανελλήνιες να πάει στο φιλολογικό. Επιτέλους, αν το μόνο που κοιτάμε είναι το γεγονός ότι ένας 13χρονος μπορεί να καταλαβαίνει περισσότερα και να γράφει καλύτερα σε σχέση με την αφεντιά μας, τότε το πρόβλημα το έχουμε εμείς κι όχι αυτός που διαβάζει Καβάφη απ' τα 13 του. :rolleyes: Ασε που διαφωνώ στο σύνολο του κειμένου.Αν δε θέλει κάτι απο αυτά που του δίνουν ας μη το πάρει κ αν πιστεύει οτι οι γονείς του το μεγαλώνουν λάθος ας πάρει τον κοινωνικό λειτουργό.Φαίνεται να ξέρει το τηλέφωνο του. Μόλις επιβεβαίωσες τα λεγόμενα του συγγραφέα: "Αλλά όταν έρθει η ώρα να δείτε κατάμουτρα το δημιουργικό σας χάλι, την κατάντια σας, αντί να προσπαθήσετε να επανορθώσετε, λέτε πως δεν μας αναγνωρίζετε." ;) Είναι κακό ένα παιδί στην ηλικία των 13 να θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με τους γονείς του? :rolleyes: Πάντως ένα είναι σίγουρο. Οτι αν είχε γράψει το παιδί το κείμενο ήδη θα'χαν πλακώσει οι δημοσιογράφοι σπίτι του και θα του έπαιρναν συνεντέυξεις.Είναι τυχαίο που δεν τον είδαμε ζωντανά πουθενά; Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι πολλά παιδιά αγνοούν κάποια πράγματα, ορίστε ολόκληρο το άρθρο, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην "Ε". Έτσι, θα σας λυθούν οι απορίες για το πως γίνεται ένας 13χρονος να γράφει έτσι ("Χρειάστηκε μία εβδομάδα να τελειώσει το κείμενο", "Η επιστολή αποπνέει την αθωότητα ενός παιδιού 13 χρόνων, έχει ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που διορθώθηκαν..." κλπ, κλπ, κλπ ;)). Επίσης, διάβασα σε άλλο forum ότι το άρθρο σχολιάστηκε στην τηλεόραση, ενώ στις ειδήσεις βγήκε η μητέρα του πιτσιρικά. ΥΓ1: +1 στον gkr41 που φαίνεται είναι ο μόνος (άντε και 2-3 άλλοι) που έπιασε το νόημα. :) Μ΄αρέσει, όμως, που οι υπόλοιποι με τα λεγόμενά σας βγάλατε αληθινή μέχρι και την τελευταία λέξη του δημοσιεύματος. ΥΓ2: Ιδού και μία χιουμοριστική προσέγγιση του περιστατικού: «Σε σας μιλάω, προλετάριοι…» :lol: :p ΥΓ3: Sorry για το σεντόνι! :p Παράθεση http://www.smileyhut.com/smileys/blob6.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 εγω δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι ολοι πρεπει να σπιλωσουν το ονομα του μικρου εφοσον η ουσια ειναι αλλου.... κομπλεξ παλι? αποκλειεται,δεν το εγραψε εκεινος, η μανα του το εγραψε με βιτρινα τον γιο δηλαδη πρεπει κανει που ξεχωριζει σε αυτον τον κοσμο να το θαψουμε με την μια? μαλλον οχι κομπλεξ ρατσισμος λεγεται... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts