isolde Δημ. September 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2007 Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μίνιμουμ χρέωσης γύρω στα 50 ευρώ την ώρα, το οποίο βέβαια ανεβαίνει ανάλογα με το δικηγορικό γραφείο. Το πιθανότερο όμως είναι, αν πας σε ένα μέσο, νορμάλ γραφείο, για μια απλή ερώτηση (που σημαίνει ότι μάλλον θα πας σε γνωστό γνωστού) να μην πληρώσεις τίποτα. Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. September 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2007 Μ' αρέσει που το 'χουμε σαν δεδομένο ότι ο δικ.αντιπρόσωπος πρέπει να πάρει ένα σωρό λεφτά για να είναι σωστός σε αυτό που θα κάνει.Δηλαδή χωρίς λεφτά τι;Ωραία λογική αυτή.. Εγώ αν ήμουν δικηγόρος θα ντρεπόμουν να μου έλεγαν πάρε 1000 για να μην κάνεις την λαδιά σου.Οχι θα δουλέψω αφιλοκερδώς και όλα θα είναι στην εντέλεια.Ετσι κι αλλιώς παίρνω 50€ την ώρα στην κανονική δουλειά μου (50€ παίρνει και ο κλειδαράς gmac,για 3 λεπτά δουλειά τσέπωσε το πενηντάρικο..μάλλον θα χρέωσε παραπάνω επειδή ήταν Κυριακή :p) Τα περί κούρασης σωματικής κ ψυχολογικής ας μην τα λέμε καλύτερα σαν δικαιολογία.Άλλοι θα περπατούσαν ξυπόλητοι στα κάρβουνα για να πάρουν 1000€ σε μια μέρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. September 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2007 Όχι. Εξ ορισμού δεν μιλάμε για ημερομίσθιο. Αν θέλεις να είσαι ακριβής, πρόκειται για αποζημίωση 100 -130 ευρώ περίπου την ημέρα, για μία εβδομάδα περίπου (ανάλογα και με τον τόπο που διορίζεται ο δικ. αντιπρόσωπος ). Άρα "εξ ορισμού", η αμοιβή αυτή αποσκοπεί στο να "αποζημιώσει" τον δικηγόρο για μία εβδομάδα περίπου, διάστημα κατά το οποίο αναγκαστικά αναστέλει τις λοιπές του δραστηριότητες. Όπως έχουν πει και άλλοι πιο πάνω, κάπως πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα κάνουν με υπευθυνότητα αυτή τη δουλειά. Και εν πάση περιπτώσει, μην συγχέετε την δουλειά (και κυρίως την ευθύνη) της εφορευτικής και του δικ. αντιπροσώπου. Προσοχή, συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο να καλούν τα μέλη της εφορευτικής χωρίς την παραμικρή αποζημίωση, αλλά όπως έιχει εξηγηθεί πάνω από 100 φορές στο θρεντ, δεν είναι ούτε υποχρεωμένοι να κάτσουν όλες τις ώρες της ψηφοφορίας, ούτε μετά, ούτε είναι η δουλειά τους και η ευθύνη τους συγκρίσιμη με αυτή του δικ. αντιπροσώπου. Τέλος, αν και ξέρω ότι θα φανεί πολύ περίεργο σε μερικούς εδώ, όχι, δεν σκίζονται όλοι οι δικηγόροι για να πάνε στις εκλογές. Αλλιώς δεν θα υπάρχαν τόσες αιτήσεις εξαίρεσης (από τον διορισμό) κάθε φορά. Μια εβδομαδα προετοιμασια; Στο Χαρτουμ θα ειναι δικαστικος αντιπροσωπος; :lol: Η δουλεια του ειναι Παρασκευη-Σαββατο- Κυριακη (εκ των οποιων Παρασκευη-Σαββατο δε κανει και τπτ). Σε λιγο θα μας πεις οτι πανε και με το ζορι ενω παρακαλανε να διοριστουνε (πολλοι βαζουν και βισμα!! ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2007 (50€ παίρνει και ο κλειδαράς gmac,για 3 λεπτά δουλειά τσέπωσε το πενηντάρικο..μάλλον θα χρέωσε παραπάνω επειδή ήταν Κυριακή :p) Και σε αυτό πίσω έχω μείνει. :X Ετσι κι αλλιώς παίρνω 50€ την ώρα στην κανονική δουλειά μου Αν μιλάμε για μεγάλο γραφείο όπου ο δικηγόρος πολλές φορες είναι υπάλληλος και όχι partner τα 50 Euro που χρεώνει το γραφείο δεν έχουν καμια σχέση με το ποσα βάζει ο δικηγόρος στην τσέπη του φαντάζομαι. ;) Για να σου δώσω παράδειγμα από άλλο κλάδο, εγώ δουλεύω σε consultancy (όχι στην Ελλάδα, αλλα δεν έχει σημασία) και η ημερήσια μου ταρίφα από την εταιρία στον πελάτη είναι περίπου το 50% του μηνιαίου μισθού μου. :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. September 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2007 Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Η αμοιβή του δικαστικού αντιπροσώπου φορολογείται; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. September 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2007 Nrg, στο Χαρτούμ μπορεί να μην πηγαίνει, αλλά οι εργασίες στα δικαστήρια αναστέλλονται για μεγαλύτερο διάστημα των 3 ημερών και ειδικά στην περίπτωση που διορίζεσαι μακριά από την έδρα σου, δεν χάνεις μόνο το ΠΣΚ (κάτι το οποίο μέχρι πρότινος, ως την κατάργηση του κωλύματος εντοπιότητας δηλ. ήταν ο κανόνας). Και ναι, το είπα ότι θα σας φανεί περίεργο, αλλά υπάρχουν δικηγόροι που ΔΕΝ θέλουν να πάνε. Άλλοι γιατί βγάζουν περισσότερα από 1000 σε 3 μέρες, οπότε το ποσό αυτό δεν τους συγκινεί, άλλοι γιατί βαριούνται κλπ κλπ. Προσωπικά, για κάθε δύο δικηγόρους που πάνε, ξέρω και έναν που δηλώνει εξαίρεση. Προσοχή, δεν λέω ότι είναι ο κανόνας αυτός, ούτε ότι όσοι πάνε το κάνουν με το ζόρι, απλώς μην σας κάνει εντύπωση που δεν σκίζονται όλοι. Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. September 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2007 Nrg, στο Χαρτούμ μπορεί να μην πηγαίνει, αλλά οι εργασίες στα δικαστήρια αναστέλλονται για μεγαλύτερο διάστημα των 3 ημερών και ειδικά στην περίπτωση που διορίζεσαι μακριά από την έδρα σου, δεν χάνεις μόνο το ΠΣΚ (κάτι το οποίο μέχρι πρότινος, ως την κατάργηση του κωλύματος εντοπιότητας δηλ. ήταν ο κανόνας). Τα δικαστηρια κλεινουν για 3 ημερες για ολους. Οποτε εξακολουθει να ισχυει πως για μια -ουσιαστικα- ημερα δουλειας παιρνουν 1000-1400 Ευρω εκ των οποιων ενα 20-30% ειναι εξοδα. Αν διοριστεις μακρια απο την εδρα σου ποσες μερες χρειαζεσαι; Γιατι εγω ξερω οτι αρκει να πας την Παρασκευη. Και ναι, το είπα ότι θα σας φανεί περίεργο, αλλά υπάρχουν δικηγόροι που ΔΕΝ θέλουν να πάνε. Άλλοι γιατί βγάζουν περισσότερα από 1000 σε 3 μέρες, οπότε το ποσό αυτό δεν τους συγκινεί, άλλοι γιατί βαριούνται κλπ κλπ. Προσωπικά, για κάθε δύο δικηγόρους που πάνε, ξέρω και έναν που δηλώνει εξαίρεση. Προσοχή, δεν λέω ότι είναι ο κανόνας αυτός, ούτε ότι όσοι πάνε το κάνουν με το ζόρι, απλώς μην σας κάνει εντύπωση που δεν σκίζονται όλοι. Εγω με 5 που μιλησα τελευταια και οι 5 ηθελαν να πανε, μαλιστα ο ενας που δεν κληρωθηκε εβαλε βισμα και τελικα πηγε. Περα του οτι βγαζουν ενα σημαντικο ποσο, ειναι ευκαιρια και για ενα ωραιο 3-4ημερο :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. September 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2007 Απαντώ επειδή με κάνεις quote, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο πάνω στο θέμα. Εντάξει, ναι, παίρνουν 1000 ευρώ για δουλειά δύο ημερών. Δεν υπαινίχθηκα κάπου ότι παίρνουν λιγότερα. Απλώς εξήγησα πώς ακριβώς γίνεται ο υπολογισμός. Το υπόλοιπο δε νομίζω ότι χρειάζεται να το σχολιάσω. Έχεις 5 γνωστούς που θέλουν σαν τρελοί να πάνε, εγώ έχω άλλους 10 γνωστούς που δεν θέλουν καθόλου, και εξήγησα γιατί. Oh well. PS Όχι ότι παίζει ρόλο, αλλά τα δικαστήρια δεν κλείνουν για 3 μέρες- δεν ξέρω ποιος στο είπε. Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. September 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2007 Απαντώ επειδή με κάνεις quote, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο πάνω στο θέμα. Εντάξει, ναι, παίρνουν 1000 ευρώ για δουλειά δύο ημερών. Δεν υπαινίχθηκα κάπου ότι παίρνουν λιγότερα. Απλώς εξήγησα πώς ακριβώς γίνεται ο υπολογισμός. Συμφωνουμε indeed. Τωρα για το αν ειναι πολλα ή λιγα ειναι υποκειμενικο. Θυμιζω οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο Ελληνων παιρνουν τα μισα για ενα μηνα δουλειας. PS Όχι ότι παίζει ρόλο, αλλά τα δικαστήρια δεν κλείνουν για 3 μέρες- δεν ξέρω ποιος στο είπε. Μα εσυ το ειπες :p αλλά οι εργασίες στα δικαστήρια αναστέλλονται για μεγαλύτερο διάστημα των 3 ημερών Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. September 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2007 "Μεγαλύτερο των 3 ημερών διάστημα", ήταν η σωστή διατύπωση. Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
malefrag Δημ. September 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2007 Βλέπω πολλούς κομ*****στές που θέλουν κλειδαράδες υδραυλικούς κλπ να παίρνουν τα ίδια λεφτά με τους δικηγόρους. Καλα....και πώς πήρε η Παπαρήγα ΜΟΝΟ 8% ?????? Ιδού το ερώτημα................ Παράθεση You will be wise not to seek too much from others. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. September 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2007 και ιδου η απαντηση: Ο κομ*****σμος σερνει καραβι, αλλα οχι ψηφοφορους. Αντιθετως, οι σοσια****** και οι καπιτα****** εχουν μεγαλο ρευμα, τριφασικο και χωρις συνημιτονο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 25, 2007 Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Η αμοιβή του δικαστικού αντιπροσώπου φορολογείται; οχι.η δικη του οπως και του γραμματεα θεωρειται "αποζημειωση" Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 Βάλανε την αδελφή μου εφορευτική επιτροπή. Ξερουμε πόσα λεφτά θα πάρει περίπου? Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 Τα απλά μέλη δεν πληρώνονται. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 Τα απλά μέλη δεν πληρώνονται. ....οχι μονο δεν πληρωνονται αλλα μενουν και νηστικα αν δεν εχουν καποιο δικο τους να τους φερει ενα πιατο φαι....:mad: Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 αχαχαχαχαχα θα της το πω να γελάσουμε!και φυσικα δεν θα πάει. Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 ....οχι μονο δεν πληρωνονται αλλα μενουν και νηστικα αν δεν εχουν καποιο δικο τους να τους φερει ενα πιατο φαι....:mad: Εγω παλι ξερω οτι οχι μονο νηστικα δε μενουν αλλα σκανε στο φαι, ειδικα στα χωρια (κερασμενα απο τους βουλευτες ή τον δικ. αντιπροσωπο). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spidey Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 Nαι τα μελη εφορευτικης επιτροπης δεν πληρωνονται, λες και δε θα μπορουσαν οι αχρειοι να δινουν ενα πενηνταρικο τουλαχιστον.Γι αυτο καλα κανουν και δεν πανε-κυριως στα αστικα κεντρα.Γι αυτο και παντα διαλεγω χωριο, επειδη ξερω οτι θα εχω εφορευτικη επιτροπη.Και τωρα σε χωριουδακι της Ελασσονας πηγαινω. Στις προηγουμενες παντως, φαγητο φερανε μονο σε μενα απο το δημαρχειο, ενω τα μελη πεταχτηκανε σπιτι τους . Το καλο με τα χωρια ειναι οτι το φαγητο ειναι καλυτερο, σκιζονται να σου φερουν ο,τι τους ζητησεις.Το κακο ειναι οτι μπορει να υπαρξουν ευκολα παρεξηγησεις, πχ, να θελει καποιος να ψηφισει χωρις ταυτοτητα με τη δικαιολογια οτι ζει εκει κ τον ξερουν ολοι..:D:p Παράθεση Ace of Hearts.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 Βάλανε την αδελφή μου εφορευτική επιτροπή. Ξερουμε πόσα λεφτά θα πάρει περίπου? Εμενα μου ειπαν να παω..85 ευρω μου ειπαν:worry: Αλλα δεν νομιζω να παω..οχι τιποτ αλλο αλλα πρεπει να ειμαι απο της εξι το πρωι εκει που μου ειπαν να παω και ειναι καπως μακρια οποτε πρεπει να σηκωθω απο τις 4μιση 5 οποτε αστο:p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 αχαχαχαχαχα θα της το πω να γελάσουμε!και φυσικα δεν θα πάει. Θα πάει... Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 Aσε μην το ψάχνεις, στην Ελλάδα ζεις. ΔΕΝ θα πάει και θα είναι και καλυμμένη. Φιλε Theo ως γραμματέας θα πάς ή ως απλό μέλος?Τα απλά μέλη δεν παίρνουν τίποτα. Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 Aσε μην το ψάχνεις, στην Ελλάδα ζεις. ΔΕΝ θα πάει και θα είναι και καλυμμένη. Φιλε Theo ως γραμματέας θα πάς ή ως απλό μέλος?Τα απλά μέλη δεν παίρνουν τίποτα. δεν ξερω ακριβως,,δεν μου το διευκρινησαν,,,ενας συγκενεις μου που ειναι κατι σε αυτα (δεν θυμαμαι τι) μου ειπε αν θελω να παω για 85 ευρω...δεν μου ειπε τι θα ειμαι,,, Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 Εγω παλι ξερω οτι οχι μονο νηστικα δε μενουν αλλα σκανε στο φαι, ειδικα στα χωρια (κερασμενα απο τους βουλευτες ή τον δικ. αντιπροσωπο). ...ημουν 4 φορες εφορευτικη επιτροπη....εμεις δεν ειχαμε χουβαρνταδες βουλευτες /δικαστικους αντιπροσωπους/δημαρχους....ενα πραγμα που εμαθα ειναι οτι δεν ξαναπαω ουτε νεκρος....νισαφι πια με τους καραγκοζηδες..... Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. May 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2009 THEO Mάλλον γραμματέας θα είσαι. Αν δεν βαριέσαι την πολύωρη διαδικασία πήγαινε. Πάντως ξεφτίλα 85 ευρώ ενώ οι δικαστικοι αντιπρόσωποι χτυπάνε τουλάχιστον μια 300άρα. Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts