Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Xαίρομαι που σε βοήθησα.:)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Γεια σας και απο μενα!

ΨΑχνω και εγω μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη με τη δυνατοτητα και ληψης video. Κοιταξα τα δυο μοντελα που προτεινετε παρα πανω, αλλα εχω μια βασικη απορια....χμ...λογω μεγαλης ασχετοσυνης με το θεμα.

Βασικα θελω να τραβαω βιντεο για αρκετη ωρα (δηλαδη εως και 2 ή 3 ωρες), οποτε με καλυπτουν τα παραπανω ως προς την αυτονομια της μπαταριας ή ως προς την χωρητικοτητα του οποιου αποθηκευτικου μεσου διαθετουν????

Μηπως ειναι καλυτερα να καταφυγω σε 2 συσκευες? ξεχωριστα φωτογραφικη μηχανη και καμερα???

Ευχαριστω εκ των προτερων για την οποιαδηποτε βοηθεια. :)

Εμένα όταν πήρα την canon μου, μου είπε ο πωλητής ο οποίος φαινόταν πολύ "ψαγμένος' ότι βίντεο με φωτογραφική θα τραβήξεις μόνο αν δεις τη γέφυρα του Ρίου - Αντίρριου να πέφτει η κάτι τέτοιο. η λήψη βίντεο με φηφιακή καταστρέφει τη μηχανή γιατί στην ουσία τραβάει αλλεπάλληλες φωτό

Καλησπέρα. Έχω εδώ και ένα χρόνο μία φωτογραφική κάμερα, την CANON DIGITAL IXUS 75.

Πριν μία εβδομάδα πήγα επαγγελματικό ταξίδι, όπου και κατά τις δύο πρώτες ημέρες η κάμερα λειτουργούσε απολύτως κανονικά.

Ξαφνικά μετά από κάποια στιγμή που την έκλεισα, παρατήρησα ότι όταν προσπάθησα να την ξανανοίξω ΔΕΝ άνοιγε με τίποτα.

Έβγαλα και έβαλα ξανά και ξανά την μπαταρία, την κάρτα μνήμης, αλλά τίποτα.

Φαντάστικα ότι θα ήταν η μπαταρία. Την φόρτισα πλήρως, αλλά και πάλι τίποτα.

Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημήτρης.

Τον ΠΑΟ μου, τον ΠΑΟ μου, τον αγαπώ...

Καλησπέρα! Παιδιά, τη γνώμη σας θέλω για κάτι που με προβληματισε! Εχω μια panasonic lumix fx35, από την οποία γενικά είμαι ευχαριστημένος.Πριν λίγες μέρες όμως σε μια συναυλία που πήγα, προσπαθούσα να βγάλω φωτογραφίες αλλά έβγαιναν χάλια.Χωρίς φλας βέβαια, αλλά έβγαιναν χάλια.Ο διπλανός μου είχε μια sony της σειράς w νομίζω. Κι έβγαζε πολύ καλές φωτός!! Και δεν τις συμπαθούσα ιδιαίτερα τις sony! Aλλά διαψεύσθηκα! Κι η panasonic δε λέω, βγάζει super φωτος αλλά σε πιο εύκολεςς συνθήκες.Είναι όντως τόσο καλή η sony??

Ευχαριστώ

Όταν λες έβγαιναν χάλια, πώς το εννοείς? Κουνημένες? Είχαν πολύ θόρυβο? Του διπλανού σου οι φώτος πού τις είδες ότι είναι καλύτερες? Στην οθόνη της μηχανής του ή είδες τις φωτογραφίες του σε υπολογιστή? Γιατί πχ μπορεί να είχε βάλει μεγάλο ISO και να έβγαιναν σταθερές και φωτεινές φωτογραφίες.. αλλά να ήταν μέσα στο θόρυβο και αυτό να μην φαινόταν στην οθόνη της μηχανής.

Εσύ τί ρυθμίσεις είχες βάλει?

Την είχα βάλει στην αυτόματη ρύθμιση.Του διπλανού μου δεν είδα τη ρύθμιση, αλλά όπως τις έβλεπα στην οθόνη της φωτογραφικής του, ήταν καθαρές και με καλό φωτισμό.Οι δικές μου ήταν θολές και σκοτεινές.Βοηθήστε με πριν φάει κανά σουτ η μηχανούλα μου, γιατί πολύ με απογοήτευσε! Μα η Sony καλύτερη από την lumix?!!

Eυχαριστω και πάλι

Λογικά είχε χαμηλό φωτισμό και αυτός με την sony θα είχε ανεβάσει το ISO. Δεν ξέρω πώς είναι στις panasonic.. αλλά στην δική μου την fuji στην αυτόματη επιλογή βάζω ISO πχ auto 400 το οποίο είναι αυτόματο αλλά δεν επιτρέπει να ξεπεράσει το ISO 400. Δηλαδή σε αρκετά χαμηλό φωτισμό δεν θα βγει και πολλή φωτεινή η φωτογραφία λόγω του ότι δεν θα μπορεί να ξεπεράσει αυτό το ISO. Βέβαια εγώ ποτέ δεν χρησιμοποιώ την αυτόματη επιλογή. Πάντα ρυθμίζω εγώ την μηχανή ανάλογα με το περιβάλλον και τον φωτισμό.

Αμφιβάλω ότι η sony που είδες είναι καλύτερη από την δική σου! Απλά ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις της μηχανής σου. Κάθισε ένα βράδυ και παίξε με τις ρυθμίσεις ώστε να πετυχαίνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εφόσον θέλεις βραδινές φωτογραφίες χωρίς φλας δοκίμασε να ανεβάσεις το ISO. Καλό είναι να βάλεις το πολύ μέχρι ISO 800 το οποίο λογικά θα έχει αποδεκτό θόρυβο.

Μα τις φωτογραφίες τις έβλεπε από την οθόνη της μηχανής της sony. Άμα τις έβλεπε στον υπολογιστή θα ήταν μέσα στον θόρυβο!!

Παιδιά, σκέφτομαι σοβαρά να κάνω ένα βήμα μπροστά και να πάρω μια φτηνή slr.

Γύρω στα 400, το πολύ 450 ευρώ, έχω δεί την D60.

Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε σε αυτές τις τιμές πάνω κάτω?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

...

Αμφιβάλω ότι η sony που είδες είναι καλύτερη από την δική σου! Απλά ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις της μηχανής σου. Κάθισε ένα βράδυ και παίξε με τις ρυθμίσεις ώστε να πετυχαίνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εφόσον θέλεις βραδινές φωτογραφίες χωρίς φλας δοκίμασε να ανεβάσεις το ISO. Καλό είναι να βάλεις το πολύ μέχρι ISO 800 το οποίο λογικά θα έχει αποδεκτό θόρυβο.

Αν δε δεις με τα δικά σου μάτια μην αμφιβάλεις ποτέ. :D

Το γιατί, το αναφέρεις ουσιαστικά στο δεύτερο μέρος της απάντησής σου.

"Πιο καλά να ξέρεις παρά να έχεις", λέει μια παροιμία. Ακόμα και κορυφαία μηχανή να έχει κάποιος αν δε ξέρει τι και πως να το κάνει μπορεί να "καταφέρει" να βγάλει φωτογραφίες χειρότερες και από το να έχουν βγει με κινητό. ;):)

(Υπερβολικό ίσως το ISO 800. Καλό θα ήταν να προσπαθούμε να βγάλουμε φωτογραφίες με όσο το δυνατό λιγότερο. Προσωπικά σε Sony πάνω από 200 δε βάζω ποτέ)

Sony καλυτερη απο Lumix...ΔΕΝ γινεται! Κατι παχτηκε με τις ρυθμισεις!

Μου αρέσουν οι απόλυτες απαντήσεις. :lol::lol:

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές! Εβαλα στη lumix ΙSO800 σε εσωτερικό χώρο, και μπορώ να πω ότι είδα αρκετή διαφορά! Θα ψάξω περισσότερο τις ρυθμίσεις.Ευχαριστώ!

Αν δε δεις με τα δικά σου μάτια μην αμφιβάλεις ποτέ. :D

Το γιατί, το αναφέρεις ουσιαστικά στο δεύτερο μέρος της απάντησής σου.

"Πιο καλά να ξέρεις παρά να έχεις", λέει μια παροιμία. Ακόμα και κορυφαία μηχανή να έχει κάποιος αν δε ξέρει τι και πως να το κάνει μπορεί να "καταφέρει" να βγάλει φωτογραφίες χειρότερες και από το να έχουν βγει με κινητό. ;):)

(Υπερβολικό ίσως το ISO 800. Καλό θα ήταν να προσπαθούμε να βγάλουμε φωτογραφίες με όσο το δυνατό λιγότερο. Προσωπικά σε Sony πάνω από 200 δε βάζω ποτέ)

Ποια sony έχεις? Για βραδυνές φωτογραφίες χωρίς φλας το ISO 200 είναι πολύ λίγο. Εγώ μέχρι 400 βάζω στην fujifilm f60 και είναι μια χαρά! Αν βάλω 800 πάλι σε προσαρμοσμένο μέγεθος εικόνας δεν βλέπεις θόρυβο! Δηλαδή είναι πάρα πολύ καλά για κανονικό μέγεθος εκτύπωσης.

Πριν πω να δοκιμάσει το πολύ μέχρι 800 κοίταξα δείγματα σε reviews. Βέβαια ο θόρυβος είναι περισσότερος με χαμηλό φωτισμό απ' ότι φαίνεται στα δείγματα με κανονικό φωτισμό. Παρ' όλα αυτά πιστεύω οτι το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Εξάλλου γι' αυτό είπα να κάνει και δοκιμές! :rolleyes:

Ποια sony έχεις? Για βραδυνές φωτογραφίες χωρίς φλας το ISO 200 είναι πολύ λίγο. Εγώ μέχρι 400 βάζω στην fujifilm f60 και είναι μια χαρά! Αν βάλω 800 πάλι σε προσαρμοσμένο μέγεθος εικόνας δεν βλέπεις θόρυβο! Δηλαδή είναι πάρα πολύ καλά για κανονικό μέγεθος εκτύπωσης.

... Εξάλλου γι' αυτό είπα να κάνει και δοκιμές! :rolleyes:

Την H9 έχω και με τις ρυθμίσεις στο χειροκίνητο και ψάξιμο και όχι στο αυτόματο βγάζει ότι της ζητήσω. :)

haki συμφωνώ. :D:p

:wacko:Παιδιά τί λέτε γιά τή sony DSC-T500; Καί αν μπορεί κάποιος νά βοηθήσει μέ ρυθμίσεις γιά καλύτερες φωτογραφίες θά τού ήμουν ευγνώμων.

:wacko:Παιδιά τί λέτε γιά τή sony DSC-T500; Καί αν μπορεί κάποιος νά βοηθήσει μέ ρυθμίσεις γιά καλύτερες φωτογραφίες θά τού ήμουν ευγνώμων.

Για την Τ500 δεν ξέρω να σου πώ.

Για τις ρυθμίσεις πάντως, αν τις έχει χειροκίνητες να ξέρεις τα εξής:

1. όσο μεγαλύτερο iso τόσο πιο φωτεινή η φωτογραφία αλλά και με περισσότερο θόρυβο.

2.όσο μικρότερη ταχύτητα διαφράγματος επίσης πιο φωτεινή η φωτογραφία, αλλά και μεγαλύτερος κίνδυνος να βγεί κουνημένη/θολή (ακόμα και με ενεργοποιημένο το σταθεροποιητή).

Άρα, σε όλα πρέπει να βρείς τη χρυσή τομή, πράγμα που σημαίνει πολλές ώρες δοκιμών και συγκρίσεων των φωτογραφιών στο pc.:)

3. όσο μεγαλύτερο κλείστρο επίσης πιο φωτεινή η φωτογραφία. :rolleyes:

Το θέμα βέβαια είναι και το τί δυνατότητες σου δίνει η μηχανή για χειροκίνητες ρυθμίσεις!

3. όσο μεγαλύτερο κλείστρο επίσης πιο φωτεινή η φωτογραφία. :rolleyes:

Το θέμα βέβαια είναι και το τί δυνατότητες σου δίνει η μηχανή για χειροκίνητες ρυθμίσεις!

Ναι, γι αυτό του είπα ότι δεν ξέρω αν η Τ500 έχει τις ρυθμίσεις χειροκίνητες ή όχι και ποιές.

Λογικά το iso θα το έχει, αλλά τα υπόλοιπα παίζει. Δεν ξέρω καθόλου το μοντέλο αυτό.

1. όσο μεγαλύτερο iso τόσο πιο φωτεινή η φωτογραφία αλλά και με περισσότερο θόρυβο.

2.όσο μικρότερη ταχύτητα διαφράγματος επίσης πιο φωτεινή η φωτογραφία, αλλά και μεγαλύτερος κίνδυνος να βγεί κουνημένη/θολή (ακόμα και με ενεργοποιημένο το σταθεροποιητή).

Άρα, σε όλα πρέπει να βρείς τη χρυσή τομή, πράγμα που σημαίνει πολλές ώρες δοκιμών και συγκρίσεων των φωτογραφιών στο pc.:)

Ευχαριστώ φίλε, όποιος άλλος μπορεί να μού δώσει περισσότερη βοήθεια αλλά καί νά μού αναλύσει τά υπέρ καί τά κατά είναι όλα δεκτά. Γιατί τά μηχανήματα Sony όσον αφορά εικόνα καί ήχο τά εμπιστεύομαι μέ κλειστά μάτια. Καί ειδικά όταν είναι made in japan όπως είναι ή συγκεκριμένη.

Ευχαριστώ φίλε, όποιος άλλος μπορεί να μού δώσει περισσότερη βοήθεια αλλά καί νά μού αναλύσει τά υπέρ καί τά κατά είναι όλα δεκτά. Γιατί τά μηχανήματα Sony όσον αφορά εικόνα καί ήχο τά εμπιστεύομαι μέ κλειστά μάτια. Καί ειδικά όταν είναι made in japan όπως είναι ή συγκεκριμένη. Όλες οι άλλες στό ράφι τού καταστήματος πού την αγόρασα, ακόμη καί άλλα μοντέλα Sony ήταν made in china, ακόμη καί Βιετνάμ είδα. Καί πρός τιμήν τού καταστήματος πού στό κάθε ταμπελάκι έγραφε καί τή χώρα προέλευσης.

Ευχαριστώ φίλε, όποιος άλλος μπορεί να μού δώσει περισσότερη βοήθεια αλλά καί νά μού αναλύσει τά υπέρ καί τά κατά είναι όλα δεκτά. Γιατί τά μηχανήματα Sony όσον αφορά εικόνα καί ήχο τά εμπιστεύομαι μέ κλειστά μάτια. Καί ειδικά όταν είναι made in japan όπως είναι ή συγκεκριμένη. Όλες οι άλλες στό ράφι τού καταστήματος πού την αγόρασα, ακόμη καί άλλα μοντέλα Sony ήταν made in china, ακόμη καί Βιετνάμ είδα. Καί πρός τιμήν τού καταστήματος πού στό κάθε ταμπελάκι έγραφε καί τή χώρα προέλευσης.

Ε, και τι σημασία έχει? Σάμπως με τα χέρια τις φτιάχνουν?

Δεν έχουν πια σημασία αυτά. Οι προδιαγραφές είναι ίδιες, όπου και αν βρίσκεται το εργοστάσιο.

Μην κολλάς στην μάρκα. Το ότι η sony βγάζει ένα σωρό διαφορετικά προϊόντα και γενικώς έχει καλή φήμη δεν σημαίνει οτι αυτό είναι και καλό για όλα. Περισσότερο να κοιτάζεις μια εταιρεία η οποία αφοσιώνεται σε πιο συγκεκριμένα προϊόντα και δίνει μεγαλύτερη αφοσίωση σε αυτά!

Από μια σύντομη αναζήτηση που έκανα για την μηχανή.. δεν βρήκα κάποιο καλό συγκριτικό. Ωστόσο από reviews που βρήκα δεν δείχνει να έχει κάτι το εντυπωσιακό. Το μόνο που ίσως μπορείς να πεις οτι έχει θετικό είναι το βίντεο.. γιατί από φωτογραφίες είναι.... Μπορείς να δεις και αυτό το review.

Επίσης το μέγεθός της είναι όπως τις περισσότερες compact μηχανές, μην σε ξεγελάει ο σχεδιασμός. ;)

Γενικώς πάντως αν θέλεις μια καλή μηχανή compact για φωτογραφίες, μην κοιτάζεις καθόλου τις sony.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις προς fujifilm μεριά.. :)

Παρακολουθώ το thread εδώ και καιρό αλλά έχω μπερδευτεί πολύ τώρα που αποφάσισα να αγοράσω μηχανή.

Θα ήθελα να μου προτείνετε μια compact που να έχει καλές επιδόσεις στις νυχτερινές λήψεις η οποία να τραβάει φωτογραφίες και σε raw format.

Νυχτερινες επιδωσεις και compact δυστυχως δεν πανε μαζι, ποσα χρηματα διαθετεις για φωτογραφικη;

Απο canon που γνωριζω τραβανε μονο η g10, g9 και οι υπολοιπες για να βαλεις raw πρεπει να περασεις το chdk που ειναι ενα "πειραγμενο" firmware (το ειχα βαλει σε μια δικια μου και δουλευε τελεια).

Ευχαριστώ, φαίνονται καλές οι προτάσεις της canon. Για το chdk απ' οτι κατάλαβα είναι μόνο για canon και όχι για όλα τα μοντέλα της.

Επίσης βρήκα την Panasonic Lumix DMC-LX3 με τις ίδιες περίπου δυνατότητες και λίγο μικρότερο μέγεθος που με ενδιαφέρει, τι λέτε αξίζει τα λεφτά της;

Καλησπερα, θελω να αγορασω μια μηχανη μεχρι 150 ευρω. Δεν περιμενω να τραβαει τελειες φοτο απλα θελω να γραφει ικανοποιητικο video. Εψαξα λιγο και βρηκα την Panasonic lumix FS3, τι λετε?

Καποια αλλη προταση?