Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρέπει να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες, όχι όμως και επιπέδου slr όπως λέει η sony στο site της (!), απλά δεν μου αρέσουν αισθητικά οι τόσο λεπτές μηχανές.Είναι και θέμα πρακτικότητας πια όσον αφορά το πώς θα την πιάνεις! Επίσης εμένα δεν θα με βόλευε η οθόνη αφής.Οι οθόνες αφής να ξέρεις είναι αρκετά πιο ευαίσθητες και θέλουν αρκετή προσοχή.Τουλάχιστον πριν ένα-δυο χρόνια ήταν συχνό φαινόμενο οι σπασμένες οθόνες αφής.Τώρα φαντάζομαι όμως θα 'ναι καλύτερα τα πράγματα.Λίγη προσοχή θέλει.Αν εσένα σου αρέσει όμως σαν μηχανή τότε να την πάρεις.Υπόσχεται καλές φωτος και video.

ευχαριστώ για τα κατατοπιστικα σου σχόλια απλά την βρήκα προσφορά γύρω στα 200 ευρώ. κοιτάω κσι την dsc w390 στα 150 ευρώ.ποιά η γνώμη σου?

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Για μένα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μόνο canon! Είναι η μόνη made in Japan και δεν χαλάει με τίποτα.. Και από τεχνικά χαρακτηριστικά επίσης πολύ καλές.

Οι άλλες (και πάλι γνώμη μου) είναι φιγουρατζήδικες με προβλήματα στο μέλλον.

Μόνο Nokia!

Για μένα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μόνο canon! Είναι η μόνη made in Japan και δεν χαλάει με τίποτα.. Και από τεχνικά χαρακτηριστικά επίσης πολύ καλές.

Ας αποφεύγουμε τις ακρότητες, δε κάνουν καλό στη συζήτηση. Μια φωτογραφική μου π.χ. δεν είναι Canon αλλά είναι made in Japan.

Όπως έχω δει φωτογράφο να τραβά φωτογραφίες με εξοπλισμό που ήταν για γέλια και να βγάζει αριστουργήματα. Το υλικό χωρίς ικανότητες δεν προσφέρει απόλυτη ποιότητα το αντίθετο όμως (ικανότητες με υποδεέστερο εξοπλισμό) μπορούν να δημιουργήσουν ποιότητα. ;):)

Δηλαδή οι νίκον είναι φιγουρατζίδικες και προβληματικές?:blink:

Τα παραλές. Και εγώ είμαι φίλος της νίκον, αλλά δεν κάνω και έτσι.

Nikon, canon και ολύμπους είναι κορυφαίες μάρκες.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Δηλαδή οι νίκον είναι φιγουρατζίδικες και προβληματικές?:blink:

Τα παραλές. Και εγώ είμαι φίλος της νίκον, αλλά δεν κάνω και έτσι.

Nikon, canon και ολύμπους είναι κορυφαίες μάρκες.

Ολύμπους και Νίκον είναι επίσης καλές όμως αυτές που κοστίζουν ακριβά.

Ολύμπους πχ με 250 σε σύγκριση με canon 250€ σημειώσατε 2!

Γενικά για την canon την γνώμη μου λέω. Μπορεί και να κάνω λάθος..

Μόνο Nokia!

Ολύμπους και Νίκον είναι επίσης καλές όμως αυτές που κοστίζουν ακριβά.

Ολύμπους πχ με 250 σε σύγκριση με canon 250€ σημειώσατε 2!

Γενικά για την canon την γνώμη μου λέω. Μπορεί και να κάνω λάθος..

Δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους. Είναι θέμα προτιμήσεων. Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν μια μηχανή καλή ή κακή.

Πχ μεταξύ άλλων έχω και την νίκον P60 η οποία έχει εκπληκτική ποιότητα χρωμάτων, πολύ καλό φακό γενικά, αλλά στο σκοτάδι αργεί να εστιάσει (ή δεν εστιάζει και καθόλου μερικές φορές) και αργεί να φορτώσει το φλάς , πράγματα που με χαλάνε πολύ. Όμως, κάποιος άλλος μπορεί να τα προσπερνά και να δίνει περισσότερη βάση στην ποιότητα της φωτογραφίας, που είναι κορυφαία.

Τα πράγματα είναι πάντα, λίγο έως πολύ, σχετικά.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Κοίτα, κι η δική μου η Lumix made in Japan είναι, οπότε να μη λέμε ανακρίβειες.Όπως επίσης κι ότι οι canon δεν χαλάνε με τίποτα. Εχω δει αρκετές canon με πρόβλημα στο φακό μετά από καιρό.Εχει όμως πολύ καλό service η canon. Eγώ πιστεύω ότι εξαρτάται το μοντέλο.Υπάρχουν μοντέλα και μοντέλα.Όλες οι εταιρίες έχουν και καλά μοντέλα και λιγότερα καλά.Αυτό που δεν μου αρέσει στην canon είναι ότι στη μεσαία κατηγορία των καλών compact μηχανών, βάζουν κάτι τεράστιες wide οθόνες για εντυπωσιασμό, κι όταν τις ανοίξεις το κομμάτι της οθόνης που χρησιμοποιείται είναι πολύ μικρότερο! Κι αριστερά και δεξιά είναι οι ενδείξεις των ρυθμίσεων.Δεν ξέρω αν αλλάζει αυτό από το μενού αλλά δεν θεωρώ φυσική μια τόσο μακρόστενη οθόνη.Σίγουρα είναι καλές μηχανές αλλά ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι.Εγώ προσωπικά πολύ καλές θεωρώ και τις Pentax αν και τα τελευταία compact μοντέλα που έβγαλε είναι μέτρια από κατασκευαστικής άποψης.Αν έβγαζε η Pentax καμμιά με καλό ζοομ, μικρό μέγεθος, καλή κατασκευή και καλό video,αυτή θα επέλεγα.Tωρα σκέφτομαι για lumix tz10, fuji f500, ή nikon s9100.Eίναι και οι 3 πολύ καλές.Θα δούμε!

ευχαριστώ για τα κατατοπιστικα σου σχόλια απλά την βρήκα προσφορά γύρω στα 200 ευρώ. κοιτάω κσι την dsc w390 στα 150 ευρώ.ποιά η γνώμη σου?

Eπειδή βλέπω ότι σ'αρέσουν οι sony, σου προτείνω την w570.Καινούριο μοντέλο, hd video, carl zeiss φακος (καλύτερος από της 390) kαι μικρή.Ξεκινάει από 160 Ευρώ.Καλύτερα η συναλλαγή που θα κάνεις να είναι επιτόπου.Μην την πληρώσεις, την παραγγείλεις, κι όποτε στη φέρουν!Δε νομίζω βέβαια να σε κοροϊδέψουν, απλά για να μην ταλαιπωρηθείς. Εννοω Online μαγαζιά κλπ.Πάρτους τηλ. την έχετε? Πέρνα και πάρτην.

Eπειδή βλέπω ότι σ'αρέσουν οι sony, σου προτείνω την w570.Καινούριο μοντέλο, hd video, carl zeiss φακος (καλύτερος από της 390) kαι μικρή.Ξεκινάει από 160 Ευρώ.Καλύτερα η συναλλαγή που θα κάνεις να είναι επιτόπου.Μην την πληρώσεις, την παραγγείλεις, κι όποτε στη φέρουν!Δε νομίζω βέβαια να σε κοροϊδέψουν, απλά για να μην ταλαιπωρηθείς. Εννοω Online μαγαζιά κλπ.Πάρτους τηλ. την έχετε? Πέρνα και πάρτην.

Tώρα που το ξανασκέφτομαι, ελπίζω να μη σε μπερδέψω, για κοίτα και την w270.Εγώ μεταξύ των 3, w390,w570,w270 την w270 θα έπαιρνα.Να σου πω γιατί.Δεν ξέρω αν φαίνεται από το ιντερνετ, από τις φωτογραφίες, αλλά η w270 έχει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Κοίτα ειδικά την πίσω πλευρα με τα κουμπιά για να καταλάβεις τι εννοώ. Άσε που την είδα σε μια συναυλία που την είχε κάποιος και τράβαγε πολύ καλά και χωρίς φλας! Μπορεί λιγάκι να είναι πιο παχιά,αλλά νομίζω είναι πολύ καλύτερη.Τα 12 megapixels είναι υπεραρκετά ακόμα και για εκτύπωση Α4.Εχει κι αυτή hd video.Φοβάμαι ότι οι πιο πολλές μηχανές σιγά σιγά γίνονται πιο ψεύτικες.Ακόμα και η ναυαρχίδα της lumix compact με μεγάλο ζοομ, η ΤΖ10, έβγαλε τώρα καινούριο μοντέλο την ΤΖ18 και ΤΖ20 και από τις φωτός που είδα, τα υλικά ειδικά στην πίσω πλευρά είναι εμφανώς πιο φτηνά! Αν σου αρέσει σαν εμφάνιση η w270, χτύπα την! Είναι πολύ καλή!Την είδα στο skroutz κάπου στην Αθήνα, 157 Ευρώ. Πάρε τηλ να δεις αν την έχουν. To μόνο μείον,σε εισαγωγικά, είναι ότι παίρνει κάρτα μνήμης pro duo.Eίναι λιγάκι πιο ακριβή αλλά δεν θα παίρνεις και κάρτες μνήμης συνέχεια! Μία φορά την παίρνεις.

Edited by thief
Απαγορεύονται τα συνεχόμενα μηνύματα - παρακαλώ να χρησιμοποιείς την "τροποποίηση" κάτω από το αρχικό μήνυμα

Camerakias, λίγη προσοχή με τα συνεχόμενα μηνύματα - δεν επιτρέπονται, μπορείς να χρησιμοποιείς την τροποποίηση ή την πολλαπλή παράθεση.

Ευχαριστώ

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Κοίτα, κι η δική μου η Lumix made in Japan είναι, οπότε να μη λέμε ανακρίβειες.Όπως επίσης κι ότι οι canon δεν χαλάνε με τίποτα. Εχω δει αρκετές canon με πρόβλημα στο φακό μετά από καιρό.Εχει όμως πολύ καλό service η canon. Eγώ πιστεύω ότι εξαρτάται το μοντέλο.Υπάρχουν μοντέλα και μοντέλα.Όλες οι εταιρίες έχουν και καλά μοντέλα και λιγότερα καλά.Αυτό που δεν μου αρέσει στην canon είναι ότι στη μεσαία κατηγορία των καλών compact μηχανών, βάζουν κάτι τεράστιες wide οθόνες για εντυπωσιασμό, κι όταν τις ανοίξεις το κομμάτι της οθόνης που χρησιμοποιείται είναι πολύ μικρότερο! Κι αριστερά και δεξιά είναι οι ενδείξεις των ρυθμίσεων.Δεν ξέρω αν αλλάζει αυτό από το μενού αλλά δεν θεωρώ φυσική μια τόσο μακρόστενη οθόνη.Σίγουρα είναι καλές μηχανές αλλά ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι.Εγώ προσωπικά πολύ καλές θεωρώ και τις Pentax αν και τα τελευταία compact μοντέλα που έβγαλε είναι μέτρια από κατασκευαστικής άποψης.Αν έβγαζε η Pentax καμμιά με καλό ζοομ, μικρό μέγεθος, καλή κατασκευή και καλό video,αυτή θα επέλεγα.Tωρα σκέφτομαι για lumix tz10, fuji f500, ή nikon s9100.Eίναι και οι 3 πολύ καλές.Θα δούμε!

Tώρα που το ξανασκέφτομαι, ελπίζω να μη σε μπερδέψω, για κοίτα και την w270.Εγώ μεταξύ των 3, w390,w570,w270 την w270 θα έπαιρνα.Να σου πω γιατί.Δεν ξέρω αν φαίνεται από το ιντερνετ, από τις φωτογραφίες, αλλά η w270 έχει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Κοίτα ειδικά την πίσω πλευρα με τα κουμπιά για να καταλάβεις τι εννοώ. Άσε που την είδα σε μια συναυλία που την είχε κάποιος και τράβαγε πολύ καλά και χωρίς φλας! Μπορεί λιγάκι να είναι πιο παχιά,αλλά νομίζω είναι πολύ καλύτερη.Τα 12 megapixels είναι υπεραρκετά ακόμα και για εκτύπωση Α4.Εχει κι αυτή hd video.Φοβάμαι ότι οι πιο πολλές μηχανές σιγά σιγά γίνονται πιο ψεύτικες.Ακόμα και η ναυαρχίδα της lumix compact με μεγάλο ζοομ, η ΤΖ10, έβγαλε τώρα καινούριο μοντέλο την ΤΖ18 και ΤΖ20 και από τις φωτός που είδα, τα υλικά ειδικά στην πίσω πλευρά είναι εμφανώς πιο φτηνά! Αν σου αρέσει σαν εμφάνιση η w270, χτύπα την! Είναι πολύ καλή!Την είδα στο skroutz κάπου στην Αθήνα, 157 Ευρώ. Πάρε τηλ να δεις αν την έχουν. To μόνο μείον,σε εισαγωγικά, είναι ότι παίρνει κάρτα μνήμης pro duo.Eίναι λιγάκι πιο ακριβή αλλά δεν θα παίρνεις και κάρτες μνήμης συνέχεια! Μία φορά την παίρνεις.

κοιταξα τα δύο μοντέλα που μου είπες και με τις λίγες γνώσεις που εχω δεν μου φαίνονται να είναι καλύτερες από την dsc w390.ειδικά. με την dsc tx9 νομίζω ότι είναι ένα επίπεδο πιο κάτω.δεν ξέρω μπορεί και να κάνω λάθος αλλά όπως προειπα δεν είμαι και γνώστης...

κοιταξα τα δύο μοντέλα που μου είπες και με τις λίγες γνώσεις που εχω δεν μου φαίνονται να είναι καλύτερες από την dsc w390.ειδικά. με την dsc tx9 νομίζω ότι είναι ένα επίπεδο πιο κάτω.δεν ξέρω μπορεί και να κάνω λάθος αλλά όπως προειπα δεν είμαι και γνώστης...

Koίτα, η τχ9 βγάζει καλύτερο video.Αυτό ίσως μόνο.Θα σου θεσω ενα παραδειγμα.Εχω μια canon 4 megapixels 5 ετιας που είμαι σίγουρος ότι βγάζει απείρως καλύτερες φωτος από μια olympus πχ των 70 Ευρώ στα 12 megapixels.Την τχ9 εγώ δεν θα την έπαιρνα απλά επειδή δεν μου αρέσουν οι οθόνες αφής.Δακτυλιές, ευαίσθητη, πιο δύσκολη στο κράτημα.Μη νομίζεις ότι όλη η οθόνη αυτή θα είναι "διαθέσιμη" όταν τραβάς φωτος! Δες την σε λειτουργία αν μπορείς.Δεν είπα ότι δεν είναι καλή! Αλλα είναι και θέμα γούστου.Υποκειμενικό.Τώρα, η w390 είναι κι αυτή πολύ καλή.Αισθητικά και μόνο κι επειδή τις έχω πιάσει και τις 2, μου αρέσει περισσότερο η w270.Όποια και να αποφασίσεις, πήγαινε δες την κι από κοντά αν μπορείς.Να την πιάσεις, να δεις ποια σου "κάθεται" καλύτερα στο χέρι και στο μάτι!

• 2 weeks later...

Μήπως γνωρίζει κάποιος, αν η Sony TX10 έχει έξοδο HDMI κατευθείαν στην συσκευή;

Γιατί λέει ότι έχει τέτοια έξοδο, αλλά μπερδεύτηκα λίγο με την ΤΧ9 η οποία λέει ότι και αυτή έχει HDMI, αλλά είναι επάνω στην Docking Station, και όχι στην συσκευή κατευθείαν.

αν ξέρει κάποιος με σιγουριά να απαντήσει.

Κωστας - Κατερινη

Γιατί λέει ότι έχει τέτοια έξοδο, αλλά μπερδεύτηκα λίγο με την ΤΧ9 η οποία λέει ότι και αυτή έχει HDMI, αλλά είναι επάνω στην Docking Station, και όχι στην συσκευή κατευθείαν.

http://www.docs.sony.com/release/DSCTX10_EN_ES.pdf

Ειναι αρχειο pdf με το manual.Για δες στην 11η σελίδα.Δείχνει τη μηχανή και τις υποδοχές της.Νομίζω είναι πάνω στη μηχανή.Κάτω από το πλαινο καπάκι.

την πηρα την προηγουμενη εβδομαδα απο Public.. Εχει hdmi mini input (το καλωδιο δεν περιεχεται οπως επισης και η καρτα μνημης)

s21 ultra 256

Παιδιά αυτές τις μέρες θα δώσω το ν8 μου στον αδερφό μου και θα κρατήσω ένα samsung galaxy s.θα μου πείτε και τι μας νοιάζει ; το νοκια έκανα μεγάλη χρήση την κάμερα του τόσο σε φωτογραφία όσο και σε βίντεο ..ψάχνω λοιπόν μια φωτογραφική που να βγάζει ισάξιες photos να γράφει βίντεο ισάξιο του n8 να είναι μικρή στο μέγεθος(να μπαίνει στο τσαντάκι μου μέσα ) να παίρνει αν γίνεται micro sd καρτα μνήμης και να είναι σε λογική τιμή..

Έχετε να μου προτείνετε κάτι ; γιατί από κάμερες δεν τα πάω και τόσο καλα ..

καμια βοήθεια παιδες....?:p

δεν ζηταω πολλα....καλες Photos νυχτα μερα καλο βιντεο και καλη τιμη....:p

εχω καταληξει σε αυτη(σχεδον...)

http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=56223&selectedCategoryId=13

τι λετε αξιζει...?

Edited by freddaras

Καλή αγορά φαίνεται.Κοίτα όποια μηχανή και να πάρεις, στάνταρ θα βγάζει καλύτερα από το κινητό σου.Δεν είναι μόνο τα megapixels που κάνουν μια καλή φωτό.Είναι πολλά.Τα κινητά βγάζουν αρκετά καλά μόνο κάτω από πολύ καλές συνθήκες φωτισμού.Αλλά καμμία σχέση με τις φωτογραφικές.Εχω φωτογραφική 4megapixels που αμφιβάλλω αν το n8 ή το pixon ή το galaxy μπορεί να τη φτάσει στη φωτογραφία.Όλες οι φωτογραφικές πλέον παίρνουν κάρτα sd.Aν έχεις micro sd, με έναν αντάπτορα που πιθανότατα είχε μαζί γίνεται sd.Όταν τη βάλεις στη φωτογραφική κάνε της κι ένα format κι εισαι έτοιμος!

Καλή αγορά φαίνεται.Κοίτα όποια μηχανή και να πάρεις, στάνταρ θα βγάζει καλύτερα από το κινητό σου.Δεν είναι μόνο τα megapixels που κάνουν μια καλή φωτό.Είναι πολλά.Τα κινητά βγάζουν αρκετά καλά μόνο κάτω από πολύ καλές συνθήκες φωτισμού.Αλλά καμμία σχέση με τις φωτογραφικές.Εχω φωτογραφική 4megapixels που αμφιβάλλω αν το n8 ή το pixon ή το galaxy μπορεί να τη φτάσει στη φωτογραφία.Όλες οι φωτογραφικές πλέον παίρνουν κάρτα sd.Aν έχεις micro sd, με έναν αντάπτορα που πιθανότατα είχε μαζί γίνεται sd.Όταν τη βάλεις στη φωτογραφική κάνε της κι ένα format κι εισαι έτοιμος!

εχω τυπωσει σε 10Χ15 φωτο απο το σατιο και απο την τz7 και αν σου πω ποιανου ειναι ποια δεν θα καταλαβεις .

εχω τυπωσει σε 10Χ15 φωτο απο το σατιο και απο την τz7 και αν σου πω ποιανου ειναι ποια δεν θα καταλαβεις .

Θα καταλάβω! Αλλά όπως σου είπα νομίζω ότι εξαρτάται από τις συνθήκες.Με φως ήλιου, οκ και τα κινητά βγάζουν καλά.Σε συννεφιά, ή εσωτερικούς χώρους, τα αποτελέσματα δεν είναι καλά όμως...

Θα συμφωνήσω. Απλά δεν έχουν τον απαραίτητο φακό ώστε να βγάλουν καλύτερες φωτογραφίες σε δυσκολότερες συνθήκες.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Θα καταλάβω! Αλλά όπως σου είπα νομίζω ότι εξαρτάται από τις συνθήκες.Με φως ήλιου, οκ και τα κινητά βγάζουν καλά.Σε συννεφιά, ή εσωτερικούς χώρους, τα αποτελέσματα δεν είναι καλά όμως...

αν εισαι φωτογραφος η ασχολεισαι με την φωτο σιγουρα θα καταλαβεις.

εγω μαλλον οχι .και το σατιο και το Ν8 λογω ξενον φλασ βγαζει και στο σκοταδι πολυ καλη φωτο.

σιγουρα δεν ειναι φωτογραφικη μηχανη αλλα εχουν φτασει σε πολυ καλο επιπεδο.

για βραδυνες φωτο χωρις flash μέχρι 200 ευρώ ξέρει κανείς; δε περιμενω θαυματα, χρειαζεται και σταθεροτατο χέρι αλλά λέω μήπως έχει δοκιμάσει κανείς....

για βραδυνες φωτο χωρις flash μέχρι 200 ευρώ ξέρει κανείς; δε περιμενω θαυματα, χρειαζεται και σταθεροτατο χέρι αλλά λέω μήπως έχει δοκιμάσει κανείς....

Eγώ έχω την Nikon S8000 και βγάζει αρκετά καλές φώτο με χαμηλό φωτίσμό. Την είχα πάρει το καλοκαίρι του 2010 περίπου 280 ευρώ μαζί με κάρτα μνήμης και θήκη σήμερα η τιμη της είναι κάπου στα 200.

Αν και σιγούρα θα υπάρχουν στην αντίστοιχη τιμή μηχανές με ιδιες ή καλύτερες δυνάτοτητες νομίζω όμως εχετην στα υπόψιν σου.

Επίσης την έχω συγκρίνει με μηχάνη των 100 ευρώ σε χαμηλό φωτίσμο και η διαφόρα ειναι αρκετά αισθητή στο μάτι.

http://www.akalavrentzos.gr/product.php?products_id=697

Ericsson 788 , Ericsson T10 , Nokia 5210 , Nokia 6020 , Nokia 6151 , Nokia N73 , Nokia E52, Xiaomi Redmi Note 4X

• 4 weeks later...

http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=19&Category=1000000963&Products=1624245,1623990

ποια απο τις 2???Olympus Digital Camera VG-120(100ε) ή

Olympus Digital Camera VR-310(150ε)

θελω μια απλη μηχανη να βγαζει γρηγορες και ποιοτικες φωτογραφιες και μερα και νυκτα.περιμενω εντυπωσεις απο κ ατοχους.ευχαριστω

=

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

την 310 :D την εχει η ξαδελφη μου και ειναι πολυ καλη... εχει και διπλασιο οπτικο ζουμ και μεγαλυτερο φακο ;)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Προ καιρού ήθελα μια απλή φωτογραφική για τη σύζυγο και της πήρα τη μικρή αδελφή της VG 120 την 110 (μικρότερο zoom 4Χ έναντι 5Χ ίδιο αισθητήρα αλλά με λιγότερα mp και δεν έχει hd video κάτι που θεωρώ δευτερεύον για φωτογραφική). Γρήγορη μηχανή εύκολη με αρκετά δυνατό φλας μια και θέλεις να φωτογραφίζεις και νύχτα και θα τη προτιμούσα από την 310. Την οποία 310 ομολογώ ότι δε την έχω δοκιμάσει αλλά και πάλι 50% διαφορά στη τιμή σε αυτή τη κατηγορία τη θεωρώ αρκετά μεγάλη.

Αν ψάξεις μπορεί να τις βρεις φθηνότερα σε άλλα φυσικά καταστήματα.

Καλησπέρα.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (χωρίς να μου είναι άμεσα απαραίτητη) ωστόσο αποφάσισα να ξεκινήσω την αναζήτηση από τώρα για να κάνω όσον το δυνατόν καλύτερη επιλογή.

Προσωπικά δεν έχω καμία προηγούμενη εμπειρία με ψηφιακή μηχανή και χρειάζομαι την φωτογραφική για απλή (αν όχι απλούστατη) χρήση. Για να αποτυπώνω φωτογραφίες από ταξίδια άλλά και φωτογραφίες που ανεβάζω στό διαδίκτυο.

Η ψηφ. φωτογραφική μηχανή που ψάχνω θέλω όπωσδηποτε να έχει αρκετά καλή ποιότητα εικόνας (και ρωτώ εσάς που γνωρίζετε καλύτερα επειδή όπως διάβασα τα "πιξελ" δε παίζουν και μεγάλο ρόλο), να καταγράφει βίντεο HD 720p (1080p επιθυμητό) και θα προτιμούσα να είναι αξιόλογης κατασκευάστικής εταιρείας ( μέχρι στιγμής κινούμαι σε Nikon, Sony χωρίς να έχω ιδιαίτερη γνώση ) ώστε η ποιότητα κατασκευής της να είναι καλή. Τα λεφτά που διατίθεμαι να ξοδέψω είναι το πολύ 150ε (μάξιμουμ καλύτερα γύρω στα 130ε) χωρίς καν να γνωρίζω εάν μπορώ να βρω αυτά που ζητάω σε τέτοια τιμή.... Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας...

Ευχαριστώ

:dance: