Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπον φιλε μου μπορεις να λαμβανεις και να στελνεις email απο το κινητο σου σιγουρα αν εχεις λογαριασμο στο mycosmos.gr Τωρα οσο αφορα να λαμβανεις και να στελνεις email απο αλους λογαριαμους αυτο γινεται σιγουρα στο gmail.com yahoo.com,gr και γενικα σε email που υποστυριζουν pop3.

Για να το πετυχεις αυτο χρειαζεται να εχεις τις ρυθμισεις pop3 των λογαριασμων αλλα θα πρεπει να εχεις ενεργοποιησει στο λογαριασμο σου το internet acces μεσα απο την υπηρεσια internet easy που ειναι χωρις παγιο και χρεωση ανα kb απο 0,0045 ευρω/kb για τα πρωτα 1000kb 0.0030 ευρω/kbγια τα επομενα 1000kb και 0,0012 ευρω/kb

Τωρα βεβαια μπορεις να ενεργοποιησεις το internet acces με καποια απο τα πακετα internet data της cosmote που με καποιο παγιο εχεις δωρεαν kb.

Καλησπερα,

Χρησιμοποιω το web interface του mycosmos και εχω την εξης απορια:

Βλεποντας οτι χρησιμοποιουν MS Exchange server 2003 στο site της Mycosmos σκεφτηκα πως μπορω να "φερω" ολα τα folders του Mycosmos account μου στο Outlook στο pc μου. Η Mycosmos μου δινει access και αν ναι ποια ειναι τα settings για να "κουμπωσω" στον server?

Στην περιπτωση που αυτο που θελω δεν γινεται ποια ειναι τα settings (pop and smtp) για να κατεβαζω τουλαχιστον τα email μου?

Ευχαριστω

Λοιπον φιλε μου μπορεις να λαμβανεις και να στελνεις email απο το κινητο σου σιγουρα αν εχεις λογαριασμο στο mycosmos.gr Τωρα οσο αφορα να λαμβανεις και να στελνεις email απο αλους λογαριαμους αυτο γινεται σιγουρα στο gmail.com yahoo.com,gr και γενικα σε email που υποστυριζουν pop3.

Για να το πετυχεις αυτο χρειαζεται να εχεις τις ρυθμισεις pop3 των λογαριασμων αλλα θα πρεπει να εχεις ενεργοποιησει στο λογαριασμο σου το internet acces μεσα απο την υπηρεσια internet easy που ειναι χωρις παγιο και χρεωση ανα kb απο 0,0045 ευρω/kb για τα πρωτα 1000kb 0.0030 ευρω/kbγια τα επομενα 1000kb και 0,0012 ευρω/kb

Τωρα βεβαια μπορεις να ενεργοποιησεις το internet acces με καποια απο τα πακετα internet data της cosmote που με καποιο παγιο εχεις δωρεαν kb.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το πρόβλημα είναι πως μου είπαν 4 διαφορετικά άτομα χτες από την cosmote πως παρότι γίνεται να λαμβάνω μηνύματα, δεν γίνεται να στέλνω, παρά μόνο από το λογαριασμό του MyCosmos. Δοκίμασα και από το κινητό τις ρυθμίσεις, αλλά τίποτα.

To internet easy που αναφέρεις, μου είπαν πως μόνο αυτό μπορεί να κάνει, δηλαδή να δέχεσαι από οποιονδήποτε pop/imap αλλά να στέλνεις από το mycosmos (αυτό λέει άλλαξε από φέτος το καλοκαίρι).

Φιλε μου θα πρεπει για να δουλευει σωστα και η αποστολη email να ενεργοποιησεις τη υπηρεσια μεσα απο τις ρυθμισεις του λογαριασμου σου gmail,yahoo κτλ.

Εγω προσωπικα μπορω να στελνω απο λογαριασμο gmail μεσα απο το κινητο μου nokia 6680i.

Φιλε μου θα πρεπει για να δουλευει σωστα και η αποστολη email να ενεργοποιησεις τη υπηρεσια μεσα απο τις ρυθμισεις του λογαριασμου σου gmail,yahoo κτλ.

Εγω προσωπικα μπορω να στελνω απο λογαριασμο gmail μεσα απο το κινητο μου nokia 6680i.

Επειδή μετά το μήνυμά σου ξαναπήρα την εξυπηρέτηση της Cosmote και μου είπαν πάλι τα ίδια (δε θέλω να φύγω χωρίς να είμαι σίγουρος μετά από τόσα χρόνια), στέλνεις σίγουρα μέσω gprs/3g; Μήπως είχες κάνει παλιότερα την ενεργοποίηση και για κάποιο λόγο η καινούρια πολιτική ισχύει για ενεργοποιήσεις μετά από το καλοκαίρι; Σήμερα επιβεβαίωσαν πάλι πως παρότι λαμβάνεις κανονικά από όποιον λογαριασμό θέλεις, αν θελήσεις να στείλεις, το email μπορεί να φύγει μόνο από το λογαριασμό με διεύθυνση στο mycosmos.gr. Ο μοναδικός τρόπος να φύγει από δικό σου (στην περίπτωση μου username@mydomain.com) είναι μέσω της υπηρεσίας Data & Fax (Ε.Π.Α.Κ. αν κατάλαβα καλά τι εννοούσε).

Επειδή τους εξήγησα πως ήταν πολύ σημαντική η αποστολή από δικό μου λογαριασμό (δεν εννοώ server, ας είναι από δικό τους SMTP, αρκεί να εμφανίζεται ως διεύθυνση η δική μου, username@mydomain.com), τους είπα πως είναι αρκετά σημαντική ώστε να αναγκαστώ να φύγω από την Cosmote από τη στιγμή που συνειδητά δεν το παρέχουν, ώστε να σε αναγκάζουν να στέλνεις από το xxxxxxx@mycosmos.gr και μου είπαν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αυτή είναι η πολιτική της εταιρίας, λυπούμαστε.

Καλησπερα,

Χρησιμοποιω το web interface του mycosmos και εχω την εξης απορια:

Βλεποντας οτι χρησιμοποιουν MS Exchange server 2003 στο site της Mycosmos σκεφτηκα πως μπορω να "φερω" ολα τα folders του Mycosmos account μου στο Outlook στο pc μου. Η Mycosmos μου δινει access και αν ναι ποια ειναι τα settings για να "κουμπωσω" στον server?

Στην περιπτωση που αυτο που θελω δεν γινεται ποια ειναι τα settings (pop and smtp) για να κατεβαζω τουλαχιστον τα email μου?

Ευχαριστω

δυστυχως εχουν κοψει τη προσβαση μεσω Pop kai smtp server.... :(

δυστυχως εχουν κοψει τη προσβαση μεσω Pop kai smtp server.... :(

...και την επιτρέπουν μόνο αν συνδέεσαι στο internet με cosmote gprs intenet ενώ παλιότερα υπήρχε κανονικά πρόσβαση μέσω pop3 και smtp από οποιονδήποτε provider :mad: :mad:

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Wirelessly posted (Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Symbian OS; Nokia N70/3.0546.2.3; 6367) Opera 8.00 [en])

Απλά τώρα και λίγες μέρες όλες οι εταιρίες βάζουν τις τιμές με τον φπα ενώ παλιά της έβαζαν χωρίς. Αυτό νομίζω ότι είναι.

Ναι,αυτό είναι ;)

Επειδή μετά το μήνυμά σου ξαναπήρα την εξυπηρέτηση της Cosmote και μου είπαν πάλι τα ίδια (δε θέλω να φύγω χωρίς να είμαι σίγουρος μετά από τόσα χρόνια), στέλνεις σίγουρα μέσω gprs/3g; Μήπως είχες κάνει παλιότερα την ενεργοποίηση και για κάποιο λόγο η καινούρια πολιτική ισχύει για ενεργοποιήσεις μετά από το καλοκαίρι; Σήμερα επιβεβαίωσαν πάλι πως παρότι λαμβάνεις κανονικά από όποιον λογαριασμό θέλεις, αν θελήσεις να στείλεις, το email μπορεί να φύγει μόνο από το λογαριασμό με διεύθυνση στο mycosmos.gr. Ο μοναδικός τρόπος να φύγει από δικό σου (στην περίπτωση μου username@mydomain.com) είναι μέσω της υπηρεσίας Data & Fax (Ε.Π.Α.Κ. αν κατάλαβα καλά τι εννοούσε).

Επειδή τους εξήγησα πως ήταν πολύ σημαντική η αποστολή από δικό μου λογαριασμό (δεν εννοώ server, ας είναι από δικό τους SMTP, αρκεί να εμφανίζεται ως διεύθυνση η δική μου, username@mydomain.com), τους είπα πως είναι αρκετά σημαντική ώστε να αναγκαστώ να φύγω από την Cosmote από τη στιγμή που συνειδητά δεν το παρέχουν, ώστε να σε αναγκάζουν να στέλνεις από το xxxxxxx@mycosmos.gr και μου είπαν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αυτή είναι η πολιτική της εταιρίας, λυπούμαστε.

Εμενα μου δουλευει κανονικα μεσα απο pop/3g.

Μηπως στις ρυθμισεις για το internet βαζεις σημειο προσβασης το internet?

Αν ειναι ετσι τοτε θα πρεπει να το αλλαξεις και να βαλεις 3g-internet αφου εισαι χρηστης 3g.

Εμενα μου δουλευει κανονικα μεσα απο pop/3g.

Μηπως στις ρυθμισεις για το internet βαζεις σημειο προσβασης το internet?

Αν ειναι ετσι τοτε θα πρεπει να το αλλαξεις και να βαλεις 3g-internet αφου εισαι χρηστης 3g.

Δεν έχω ενεργοποιήσει καν την υπηρεσία ακόμη, πήρα τηλέφωνο στο 1212 να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω και μου είπαν πως ούτως ή άλλως δε γίνεται. Κράτησαν το τηλέφωνό μου, με πήραν από το αρμόδιο τμήμα οι ίδιοι, μου είπαν πως αποστολή δεν επιτρέπεται! Αν τελικά γίνεται, είναι πολύ :X γιατί ήδη πήγα χτες για να πάρω το Qtek με σύνδεση και πακέτο 3G από τη Vodafone.

Το Nokia 6600 που έχω τώρα δεν υποστηρίζει 3g, αλλά ίσως πάω αύριο να ενεργοποιήσω Internet μέσω gprs μόνο για να δω αν θα δουλέψει - ούτως ή άλλως έχω άλλους 2 μήνες για να λήξει το συμβόλαιο με cosmote.

Υπάρχει άλλος με cosmote ο οποίος να έκανε πρόσφατα την ενεργοποίηση για 3g/gprs και να μπορεί να στέλνει email χωρίς πρόβλημα από το κινητό του;

Δεν έχω ενεργοποιήσει καν την υπηρεσία ακόμη, πήρα τηλέφωνο στο 1212 να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω και μου είπαν πως ούτως ή άλλως δε γίνεται. Κράτησαν το τηλέφωνό μου, με πήραν από το αρμόδιο τμήμα οι ίδιοι, μου είπαν πως αποστολή δεν επιτρέπεται! Αν τελικά γίνεται, είναι πολύ :X γιατί ήδη πήγα χτες για να πάρω το Qtek με σύνδεση και πακέτο 3G από τη Vodafone.

Το Nokia 6600 που έχω τώρα δεν υποστηρίζει 3g, αλλά ίσως πάω αύριο να ενεργοποιήσω Internet μέσω gprs μόνο για να δω αν θα δουλέψει - ούτως ή άλλως έχω άλλους 2 μήνες για να λήξει το συμβόλαιο με cosmote.

Υπάρχει άλλος με cosmote ο οποίος να έκανε πρόσφατα την ενεργοποίηση για 3g/gprs και να μπορεί να στέλνει email χωρίς πρόβλημα από το κινητό του;

Ρε φιλε ξεσκαλωσε λιγο.

Ρε φιλε ξεσκαλωσε λιγο.

:p

Μάλλον κάτι παρεξήγησες. Ευχαριστώ για τη βοήθεια και ακριβώς επειδή είπες όσα είπες θα πάω αύριο να κάνω την ενεργοποίηση του gprs για να δω τελικά τι γίνεται - ίσως απλά στις νέες ενεργοποιήσεις να μην επιτρέπουν την αποστολή e-mail από δικό σου λογαριασμό. Όπως και να χει, από τη στιγμή που αυτό μου έχουν πει 5 φορές στο τηλέφωνο και διευκρινίζουν κάθε φορά πως μόνο από το λογαριασμό του mycosmos μπορείς να στείλεις, θέλω δε θέλω τους πιστεύω. Αφού λες πως εσύ στέλνεις, θα πάω αύριο για να δω τι γίνεται, μήπως απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται στην εξυπηρέτηση πελατών.

Τώρα το ξεσκάλωσε που κολλάει δεν κατάλαβα :D

Αυτό με τις ρυθμίσεις πάντως είναι απαράδεκτο για τις ελληνικές εταιρείες.

Δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να είχαν έτοιμες ρυθμίσεις για τις συσκευές που πωλούνται απο το δίκτυο τους και όταν κάποιος χρήστης χρειαζόταν κάτι να έστελνε πχ ένα μήνυμα σε ένα απο τα 4ψηφια τους και να του απαντούσε με μήνυμα αποθήκευσης ρυθμίσεων και έτσι να τελειώνει εκεί το θέμα.

Τελικά θέλουν να τα πέρνουν χοντρά, αφού είναι και απο τους ακριβότερους στην ΕΕ σύμφωνα με τα όσα λέει τελευταία η κοινότητα και ταυτόχρονα μας έχουν και γραμμένους κανονικότατα.

Το καλύτερο τηλέφωνο που είχα ήταν το 1998 το Philips Genie

Λοιπόν, νεότερα για όσους τους ενδιαφέρει επίσης το θέμα. Με ενεργοποίηση του GPRS Internet και προς πείσμα του τμήματος εξυπητέρησης καθώς και του τμήματος data της cosmote, όχι μόνο έλαβα αλλά και έστειλα κανονικά email μέσω του κινητού :D.

εβαλα

Connection Type: GPRS

APN Address: Internet

Username: user

Password: pass

DNS IP: 0.0.0.0

δεν δουλευει

Μου είπαν και μένα πως θα με πάρουν να μου πουν τις ρυθμίσεις αλλά καθυστέρησαν και τις βρήκα στο internet:

Connection Type: GPRS

APN Address: Internet

Username:

Password:

DNS IP: 195.167.65.194

To site που τις βρήκα είναι http://www.access-sys-eu.com/accesspoints.html#404 αλλά και το http://www.kh-gps.de/gprsset.htm. Σε μένα πάντως δούλεψαν κανονικά, δοκίμασέ τις.

An kapoios me vodafone milaei me Cosmote, aftos pou exei vodafone ousiastika exei FR sketo?

ε,ναι ουσιαστικά...

Και στο 3g για να καταλάβεις την ποιότητα πρέπει να μιλάς 3g->σταθερά ή προς άλλα 3g(εκτός από vodafone που η ποιότητα με απλή SIM τουλάχιστον είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια με το GSM)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

ε,ναι ουσιαστικά...

Και στο 3g για να καταλάβεις την ποιότητα πρέπει να μιλάς 3g->σταθερά ή προς άλλα 3g(εκτός από vodafone που η ποιότητα με απλή SIM τουλάχιστον είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια με το GSM)

me opoion kai na milas ti poiotita tou 3g tin katalavaineis, eidika an kata ti diarkeia ths klisis ''gurisei'' se GSM opou i diafora einai emfanis...

Oso gia ti vodafone me apli sim kai i poiotita sto 3g einai apsogi. Me to gsm exo kapoia mikroprovlimatakia merikes fores an kai tora gia kapoio agnosto logo exei veltiothei kai auto (periergo...)

Η ποιότητα με το 3G είναι σαφώς ανώτερη από 2,5G. Το ερώτημα είναι αν αξίζει να "ψήνεσαι" με το δίκτυο 3ης γενιάς με αντάλλαγμα καλύτερη ποιότητα ήχου...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

• The title was changed to Περί... Cosmote γενικά
  • The title was changed to Πως θα ξεφορτωθώ το παρακάτω spam μήνυμα της Cosmote?
  • The topic was pinned