Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Συγνώμη κιόλας πιθανόν να έχει σχολιασθει κάπου στο φόρουμ αλλά πρώτη φορά το είδα αυτό το πακέτο δεν γνώριζα βασικά ότι υπάρχουν τέτοιες κάρτες μη-μηνιαίες. 

https://www.germanos.gr/product/smarthome-diktuaka/mobile-internet/prepaid/cosmote-mobile-internet-me-karta-sim-only-pack/?productId=20373370&fname=&fvalue=

Δήλ αν κατάλαβα με 20 ευρώ αγοράζω μια κάρτα σιμ την οποία τοποθετώ στο κινητό(έχω Dual sim) και από την ενεργοποίηση της έχω 12gb για έναν χρόνο? Χωρίς να χρειάζεται κάθε μήνα ανανεώσεις τύπου whatsup/F2go και τα υπόλοιπα. 

(Εργάζομαι σαν οδηγός και συχνά χρησιμοποιώ χάρτη και κάνω αναζητήσεις. Μπορεί ένα μήνα να ξοδέψω 3gb έναν μόλις 200mb, υπάρχει μια αστάθεια και θεωρώ ότι κάτι τέτοιο με βολεύει να το έχω σαν συμπληρωματικά.) 

Edited by aaaaztek84

Ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Είναι μόνο data sim και την τοποθετείς στη θέση sim 2. Σου δίνει 12gb για ένα χρόνο. Αν υπάρχουν μήνες που χρησιμοποιείς 2-3 gb, δεν ξέρω αν θα σε καλύψει.

Αν την παραγγείλεις και την παραλάβεις, θα πρέπει να περάσεις από ένα κατάστημα Γερμανός για να κάνουν ταυτοποίηση και ενεργοποίηση.

Τώρα, όταν τελειώσουν τα 12 gb, για να αγοράσεις επιπλέον data, έχει πακέτα που είναι πολύ ακριβά. Γι'αυτό πολλοί λένε, να βάλεις την κάρτα στο συρτάρι και να αγοράσεις άλλη. Και πάλι από την αρχή.

Thank you είσαι άψογος. Ξέρεις τι. Επειδή στη κανονική μου κάρτα που είναι wind κάθε καλοκαίρι κάνουν το κλασσικό απεριόριστο με 10 ευρώ και μου στέλνουν συχνά ανάλογες προσφορές έχω τους μίσους μήνες άνεση. Θέλω να έχω κάποια gb stand by (ειδικά για τη δουλειά) τους άλλους και αυτή μου καλό φάνηκε. 

Νταξει αν αναλογιστεις ότι τα κλασσικά πακέτα των 12ευρων όλων των παροχών σε καρτοκινητη μαζί με όλα τα εξτραδακια δίνουν 2-5 max giga γιά έναν μάλιστα μήνα δεν με χαλάει ένα 12ρι το χρόνο με είκοσι ευρώ. 

Την έχω τη κάρτα 2 μήνες και ακόμη δεν έχω καταναλώσει σχεδόν τίποτα. Πώς;

Την 1 Νοεμβρίου έβαλα 12 ευρώ στη κανονική μου κάρτα Q και πήρα 2gb δώρο. Με αυτά βγήκε ο μήνας. Τέλος Νοεμβρίου αγόρασα ένα countdown με χρόνο ομιλίας και 1gb δώρο για ένα μήνα. Έτσι βγήκε και ο Δεκέμβριος. Γύρω στα Χριστούγεννα άλλο countdown με ομιλία και data. Έτσι έχω φτάσει μέχρι σήμερα χωρίς να χρησιμοποιήσω την Cosmote.

Ναι, έτσι είναι χρήσιμο να την έχουμε, αν οι απαιτήσεις μας σε data δεν είναι μεγάλες. Άλλωστε τώρα υπάρχει παντού WiFi, οπότε το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται έτσι.

Καλησπερίζω

Προσφατα περασα από καρτοκινητη σε cosmote mobile basic (~5 eyro/μηνα). Το θέμα μου ειναι πως καθε μερα (μετα τα μεσανυχτα) μου ρχεται ενα sms που λεει:

"Εχετε καταναλωσει το 100% των δωρεαν ΜΒ σας. Για να συνεχισετε την πλοηγηση στο ιντερνετ επιλεξτε ενα πακετο ΕXTRA MB στο myinternet.cosmote.gr TΕΛ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ bla bla..."

1ον: Πέρα του οτι ειναι κριπυ μεσα στη νυχτα να ακους μηνυμα (θα μπορουσα να απενεργοποιησω τον ηχο αλλα χρησιμοποιω το κινητο για ξυπνητηρι), υπαρχει τροπος να σταματησω αυτο το μηνυμα να ρχεται συνεχεια?? Αν απενεργοποιησω το my internet στελνοντας END MI στο 1333 (έτσι ωστε να μην εχω καθολου ιντερνετ στο κινητο), ναι μεν σταματα να ρχετε το sms, απο την αλλη όμως για να ξαναεχω ιντερνετ θα πρεπει να το ξαναενεργοποιησω  (στελνοντας ΜΙ στο 1333). Κανω κατι λαθος?

και

2ον: Γιατι μου ρχεται μηνυμα πως εχω υπερβει τα ΜΒ, απο τη στιγμη που δεν εχω χρησιμοποιησει ΚΑΘΟΛΟΥ δεδομενα? Μονο με wifi δουλευω το κινητο...

Αν ξερει καποιος ας δωσει τα φωτα του...

Edited by Haris1977
Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;)

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά
Επαναφέρω ένα παλιό θέμα για να μην ανοίγω καινούριο
Προσπαθώ εδώ και μέρες να κάνω συγχώνευση κλήσεων κοινός συνακρόαση στο Iphone και δεν μπορώ. ενώ προσπαθώ να περάσω την δεύτερη κλήση πατάω κανονικά το κουμπί φαίνεται ότι πατιέται η συνακρόαση αλλά τίποτα μέχρι εκεί.  Μίλησα τηλεφωνικά με την cosmote μου είπε από εμάς είναι όλα εντάξει δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. πέρασα από κατάστημα Γερμανός να ρωτήσω τον τεχνικό λέω σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω από μένα... μου λέει αυτό το καιρό είναι ανάδρομος ο Ερμής δοκίμασε προς το καλοκαίρι. Τη μπορεί να φταίει ? θέλει κάποια ρύθμιση γνωρίζει κάποιος?

• 2 weeks later...

Αγόρασε η μητέρα μου στην Κέρκυρα triple sim postpaid από cosmote και πληρώνει 49€ το μήνα (για πρώτους 24 μήνες). 

Στην σελίδα της Cosmote δεν βρήκα πληροφορίες για το συγκεκριμένο πακέτο. Δηλαδή είναι 3 sim κάρτες με το ίδιο νούμερο? Μοιράζουν η τρις κάρτες τα ίδια δεδομένα κινητής τηλεφωνίας; 

Δύο κάρτες, άμα θυμάμαι καλά, η μητέρα της έβαλε σε router για να έχει ίντερνετ στο σπίτι. 

Η τρίτη SIM κάρτα την έβαλα στο κινητό μου, όμως δεν έχει σήμα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί. Δηλαδή άμα την ενεργοποιήσω θα έχω δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή θα πρέπει να πληρώσω extra για να έχω ίντερνετ; 

Δεν καταλαβαίνω καν γιατί πρέπει να ενεργοποιηθεί ή SIM κάρτα αφού η μητέρα έκλεισε το συμβόλαιο. 

Άμα είναι extra για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, τότε που είναι το νόημα; 

On 22/12/2022 at 10:02 ΜΜ, andval said:

Γεια χαρά, γνωρίζει κάποιος κάνα εξωτερικό συνεργάτη, κτλ για να βρω καμια προσφορά για το gigamax unlimided με νέο όμως νούμερο (όχι φορητοτητα);

Βρήκες τίποτα;

Μήπως είναι απλά για όταν δεν δουλεύει η δεύτερη κάρτα να δουλεύει η τρίτη και απλά είναι προς εξυπηρέτηση σου ώστε να μην βάζεις-βγάζεις συνέχεια τις sim από τη μια συσκευή στην άλλη; Δλδ πρώτα να πρέπει να βγάζεις οφφ την δεύτερη και μετά να βλέπει το δίκτυο την τρίτη και να σου δίνει πρόσβαση. Πρώτη φορά το ακούω βέβαια αυτό σαν υπηρεσία αλλά ίσως κάτι τέτοιο να παίζει

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Triple sim για χρονια εννοουν οτι η καρτα σπαει σε 3 μεγεθη, Mini-SIM, Micro-SIM, Nano-SIM

Postpaid = Συμβόλαιο

Δεν έχω ακουσει ποτε ενας φακελος να εχει 3 sim μεσα και θα χρειαστω φωτογραφια για να το πιστεψω και να μαθω κατι καινουργιο σημερα.

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Καλησπέρα,

Εδω και κάποιες μέρες οι γονείς μου δέχονται κλήσεις από αγνώστους στο σταθερό οι οποίοι τους ρωτούν αν πιστεύουν ότι ο Θεός μας αγαπάει. Κάποια άλλη κυρία που καλεί ισχυρίζεται ότι σκνΚ συγγενής με τη μητέρα μου και τη ζητά με το ονοματεπώνυμό της. Όταν ο πατέρας μου τη ρώτησε πού βρήκε το τηλέφωνο εκείνη είπε ότι το βρήκε στον τηλεφωνικό κατάλογο. Ψάχνοντας το όνομα της μητέρας μου όντως βρήκα όχι μόνο το τηλέφωνό της αλλά και τη διεύθυνση του σπιτιού(!). Μίλησα με το 13888 και μου είπαν ότι από την εταιρεία υπάρχει ενεργοποιημένο το μητρώο 11 και η απόκρυψη του αριθμού από τους καταλόγους. Μάλιστα επειδή φώναζα μου είπαν να κάνω καταγγελία στην Ε.Ε.Τ.Τ. Αν κάνω την καταγγελία κατά της cosmote θα βγάλω άκρη; Με μια γρήγορη έρευνα υπάρχει και το δικό μου κινητό επίσης πάρα τη θέλησή μου κάτι που με έχει ενοχλήσει πολύ. Υπάρχει η διεύθυνση μου και στο σπίτι υπάρχει η εγκυμονούσα σύντροφός μου. Τι μπορώ να κάνω για να εξαφανιστούν τα τηλέφωνα; Σκέφτομαι τη μετάβαση όλων των αριθμών στη Vodafone ή τη NOVA μετά από αυτό. Τι να κάνω;

11 minutes ago, Gv2008 said:

Καλησπέρα,

Εδω και κάποιες μέρες οι γονείς μου δέχονται κλήσεις από αγνώστους στο σταθερό οι οποίοι τους ρωτούν αν πιστεύουν ότι ο Θεός μας αγαπάει. Κάποια άλλη κυρία που καλεί ισχυρίζεται ότι σκνΚ συγγενής με τη μητέρα μου και τη ζητά με το ονοματεπώνυμό της. Όταν ο πατέρας μου τη ρώτησε πού βρήκε το τηλέφωνο εκείνη είπε ότι το βρήκε στον τηλεφωνικό κατάλογο. Ψάχνοντας το όνομα της μητέρας μου όντως βρήκα όχι μόνο το τηλέφωνό της αλλά και τη διεύθυνση του σπιτιού(!). Μίλησα με το 13888 και μου είπαν ότι από την εταιρεία υπάρχει ενεργοποιημένο το μητρώο 11 και η απόκρυψη του αριθμού από τους καταλόγους. Μάλιστα επειδή φώναζα μου είπαν να κάνω καταγγελία στην Ε.Ε.Τ.Τ. Αν κάνω την καταγγελία κατά της cosmote θα βγάλω άκρη; Με μια γρήγορη έρευνα υπάρχει και το δικό μου κινητό επίσης πάρα τη θέλησή μου κάτι που με έχει ενοχλήσει πολύ. Υπάρχει η διεύθυνση μου και στο σπίτι υπάρχει η εγκυμονούσα σύντροφός μου. Τι μπορώ να κάνω για να εξαφανιστούν τα τηλέφωνα; Σκέφτομαι τη μετάβαση όλων των αριθμών στη Vodafone ή τη NOVA μετά από αυτό. Τι να κάνω;

Πάρε τηλ και ζήτησε απόκρυψη από όλους τους ονομαστικους καταλόγους όλων των γραμμών που ειναι στο όνομα σου.

Επέμεινε.

Προφανώς δεν στα είχαν αποκρύψει. 

Και μένα παλιότερα μ το είχαν κάνει.τα στοιχεία εμφανιζονταν ενώ είχα ζητήσει απόκρυψη.

Τώρα α. Θα βγάλεις κάποια άκρη από καταγγελία αυτό δε το γνωρίζω.

Αλλά είναι κρίμα μα αλλάξεις νούμερα απλά για αυτό.

Υπάρχουν τρόποι.

Edited by Nickchris36

Edge SA For Ever

1 minute ago, Nickchris36 said:

Πάρε τηλ και ζήτησε απόκρυψη από όλους τους ονομαστικους καταλόγους όλων των γραμμών που ειναι στο όνομα σου.

Επέμεινε.

Προφανώς δεν στα είχαν αποκρύψει. 

Και μένα παλιότερα μ το είχαν κάνει.τα στοιχεία εμφανιζονταν ενώ είχα ζητήσει απόκρυψη.

Το ζήτησα και μου είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν και ότι ήδη το έχουν κάνει 

8 minutes ago, Gv2008 said:

Το ζήτησα και μου είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν και ότι ήδη το έχουν κάνει 

Μπες σε ο ομαστικους καταλόγους και ψάξε να δεις με τα στοιχεία σου αν εμφανίζεται κάτι.

Αν δε βρεις τίποτα σημαίνει πως αποκρυφτηκαν.

Εγώ τ έχω κάνει και σε νόβα και σε κοσμοτε και πλέον δε φαίνονται.πουθενα.

Θέλει κάποιο διάστημα για την αλλαγή αυτή.

Ίσως αν έκανες πρόσφατα το αίτημα για αυτό να εμφανίζονται.

Περίμενε λίγες μέρες και ξανατσεκαρε το.

Αν δεις πως εμφανίζονται ακόμα πάρε τη ξέχεσε τους μετά και κάνε καταγγελία.

Edited by Nickchris36

Edge SA For Ever

24 minutes ago, Gv2008 said:

Καλησπέρα,

Πριν λιγο καιρο έψαξα από περιέργεια τα στοιχεια μου στο Google και εβγαλε στο site του 11888 , το καρτοκινητό μου!!(ουτε καν το σταθερο) Και την διεύθυνση μου. Εκανα φορητότητα σε Nova και χωρίς να με ρωτήσουν αν θελω να εμφανίζομαι σε καταλόγους ή οχι, δεν υπάρχει πλέον το νουμερο και η διεύθυνση μου στην σελίδα. Προτείνω να κανεις και εσυ φορητότητα σε κάποια αλλη εταιρεία. 

Edited by panos43

17 minutes ago, Nickchris36 said:

Μπες σε ο ομαστικους καταλόγους και ψάξε να δεις με τα στοιχεία σου αν εμφανίζεται κάτι.

Αν δε βρεις τίποτα σημαίνει πως αποκρυφτηκαν.

Εγώ τ έχω κάνει και σε νόβα και σε κοσμοτε και πλέον δε φαίνονται.πουθενα.

Θέλει κάποιο διάστημα για την αλλαγή αυτή.

Ίσως αν έκανες πρόσφατα το αίτημα για αυτό να εμφανίζονται.

Περίμενε λίγες μέρες και ξανατσεκαρε το.

Αν δεις πως εμφανίζονται ακόμα πάρε τη ξέχεσε τους μετά και κάνε καταγγελία.

Αυτοί λένε ότι είναι ήδη κλειστό 

6 minutes ago, panos43 said:

Πριν λιγο καιρο έψαξα από περιέργεια τα στοιχεια μου στο Google και εβγαλε στο site του 11888 , το καρτοκινητό μου!!(ουτε καν το σταθερο) Και την διεύθυνση μου. Εκανα φορητότητα σε Nova και χωρίς να με ρωτήσουν αν θελω να εμφανίζομαι σε καταλόγους ή οχι, δεν υπάρχει πλέον το νουμερο και η διεύθυνση μου στην σελίδα. Προτείνω να κανεις και εσυ φορητότητα σε κάποια αλλη εταιρεία. 

Αυτό ακριβώς θα κάνω. 

22 minutes ago, panos43 said:

Εμφανίστηκε και εμένα από το πουθενά. Στην extrasim που απέκτησα πρόσφατα βλέπω ότι ο υπάλληλος στο συμβόλαιο τσέκαρε το να φαίνεται ο αριθμος μου στους καταλόγους. 
Έστειλα μόλις στο τσατ, σε 5’ μου απάντησε και λέει σε 10 μέρες θα κρυφτούν.. 

5 minutes ago, paanos said:

Εμφανίστηκε και εμένα από το πουθενά. Στην extrasim που απέκτησα πρόσφατα βλέπω ότι ο υπάλληλος στο συμβόλαιο τσέκαρε το να φαίνεται ο αριθμος μου στους καταλόγους. 
Έστειλα μόλις στο τσατ, σε 5’ μου απάντησε και λέει σε 10 μέρες θα κρυφτούν.. 

Εμένα μου λένε και στο chat και τηλεφωνικά ότι φαίνεται ήδη απενεργοποιημένο κρυμμένο 

Επικοινώνησε με τον δικηγόρο σου και εάν έχεις αναγνώριση κλήσεων δώσε τα τηλέφωνα που σε ενόχλησαν στην αστυνομία. Πρώτα όμως συμβουλέψου τον δικηγόρο σου. 

Banned for 14 days

1 hour ago, cmvr said:

Smart-Select-20230306-151422-Viber.jpg

Πρέπει επειγόντως να φτιάξουν νέο site και καινούρια εφαρμογή 

30 minutes ago, paanos said:

Η εφαρμογή τι έχει;

Δεν εξνΞ εύχρηστη 

Καλησπέρα, όπως λέει ο τίτλος έχω μεγάλα προβλήματα στη γραμμή με αποσυνδέσεις τακτικές, δεν θα επεκταθώ πολύ στο πρόβλημα αλλά στις λύσεις που υπάρχουν τώρα.

Έχω 50αρα cosmote σύνδεση η οποία περνάει από καφάο vodafone, με δεκάδες αποσυνδέσεις το καλοκαίρι, στη καλύτερη έφτανα 2 μέρες σερί. Μετά από πολλές κλήσεις και βλάβες, τους τελευταίους μήνες είχε σταθεροποιηθεί και κοβόταν μία φορά ανά 5-10 μέρες, ώσπου επανήλθαμε πρόσφατα και με νέα βλάβη που άνοιξα μου είπαν ότι βλέπουν 40(!) DC τη μέρα. Τώρα έχουν αραιώσει σε αριθμό αλλά γίνονται σχεδόν καθημερινά.

Όσο τα πράγματα είχαν "στρώσει", μετά από DC συγχρόνιζε εντός 3 λεπτών, όταν το πρόβλημα είναι συχνότερο, μπορεί να κάνει μισή ώρα προσπάθειες να συγχρονίσει. Πέρα από το ότι μου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα online games, γράφω τώρα διότι θα εργάζομαι σε νέα δουλειά που η μισή εβδομάδα είναι τηλεργασία.

Για όσο δε λύνεται το πρόβλημα, ψάχνω λοιπόν πως θα καλύπτομαι στα κενά διαστήματα που μπορεί να είναι από 5 λεπτά έως 1 ώρα σπαστά τη μέρα και θα ήθελα γνώμες για τη  πιο συμφέρουσα λύση μήπως δεν έχω σκεφτεί κάτι.

• Η απλή πρώτη σκέψη είναι να ανοίγω hotspot από το κινητό, αν εξαιρέσουμε τα κάποια γίγα που δίνει για κάποιες ημέρες η cosmote όποτε έχω βλάβη, οι επιλογές είναι giga πακέτα ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία. Το τελευταίο είναι ακριβό ενώ για τα ημερήσια 1.50-2 ευρώ πάλι δε νομίζω να συμφέρουν αν χρειαστούν 3 μέρες τη βδομάδα.
  • Η άλλη επιλογή είναι κάποιο πακέτο με usb stick που έχει data και φορτίζεται, αλλά οποιουδήποτε δικτύου είναι 20+ ευρώ μηνιαία, σαν να πληρώνω 2πλά τη σταθερή γραμμή
  • Στο cosmote app, είδα την επιλογή Internet backup που ουσιαστικά είναι σαν τη 2η λύση, και γράφει για 100 γίγα με 10 ευρώ το μήνα όταν δεν έχω internet. Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι διαθέσιμο αυτόματα συνέχεια ή πρέπει να φαίνεται ότι δε μπαίνει το router ή υπάρχουν και άλλοι παράμετροι. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο ας το πει.

Στην τηλεργασία, θα χρειάζεται να έχω και calls οπότε για αυτό ψάχνω κάτι που μπορώ να χρησιμοποιώ περιστασιακά μεν, αλλά άμεσα. Αντίστοιχα για το gaming, λέω να πάρω ένα usb stick για wifi στο desktop ώστε να μπορώ να μπαίνω αν τρώω DC ingame και να ολοκληρώσω το παιχνίδι χωρίς ποινές κλπ.

Nokia 3210-3510-7360-6233-7230-701-Xiaomi Redmi Note 4 3/32 Snapdragon - Xiaomi Redmi Note 10 pro

ότι πιο φτηνό υπάρχει αρκεί να έχει καλό σήμα η Vodafone την βάζεις την κάρτα ή στο κινητό ή σε 4g modem tplink
φωτό τα πακέτα 4ed553acdb6ad841a3f3b685b582127f.jpg

για εμένα πήγαινε το κινητό στην frog έχει συνδυαστικό πακέτο ομιλία δεδομένα με 10gb 13gb 15gb
το πρώτο έχει 8.90.....

και αν κάνεις ανανέωση με payzy έχεις αλλά 3gb δώρο
συν ότι θα είσαι στο cosmote one λόγο του σταθερού θα σου δίνει με την πληρωμή του σταθερού αλλά 2gb δεν θυμάμαι για πόσες μέρες ...

• The title was changed to Πως θα ξεφορτωθώ το παρακάτω spam μήνυμα της Cosmote?