Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις


mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λογικά χρειάζεσαι μια κάρτα AGP. Περισσότερες πληροφορίες για το hardware του μηχανήματος θα μάθεις χρησιμοποιώντας τα utilities που θα βρεις στο σχετικό post στο Computing FAQ: Πως μπορώ να δω περισσότερες πληροφορίες για το hardware του μηχανήματος μου;

 

εκείνος ο υπολογιστής δυστυχώς δεν έχει ίντερνετ κι εγώ είμαι μακριά για να πάω εκεί να εγκαταστήσω την εφαρμογή. Επειδή έχω χάσει λίγο την επαφή με τις αλλεπάλληλες αλλαγές θυρών, πρωτοκόλλων κτλ τα τελευταία χρόνια, ούτε για την θύρα δεν ήμουν σίγουρος. Φαντάζομαι αν ξέρω ότι είναι απλή AGP έχω κάποιο στοιχείο για να ψάξω.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα. Έχω ένα λάπτοπ που έχει καεί η κάρτα γραφικών του πάνω από ένα χρόνο. Θα ήθελα να μάθω αν αγοράσω μία από τις παρακάτω κάρτες από το e-bay αν θα λειτουργήσουν.

 

Μία από τις παραμέτρους που μπορεί να μου δημιουργήσουν πρόβλημα και να αγοράσω τζάμπα καινούρια κάρτα γραφικών είναι η ειδική κόλλα που υπάρχει στο τέλος του ψυκτικού στοιχείου η οποία πρέπει να εφάπτεται πάνω στα τσιπ της κάρτας γραφικών. Αν π.χ. αγοράσω μία ολοκαίνουρια 8600m gt θα δουλέψει ή όχι; Χρειάζεται να τοποθετήσω καινούρια κόλλα;

 

http://www.ebay.co.uk/itm/150961972391?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

http://www.ebay.co.uk/itm/271134336527?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

http://www.ebay.co.uk/itm/281048614047?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

http://www.ebay.co.uk/itm/221142549081?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

http://www.ebay.co.uk/itm/160949292598?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

 

Στοιχεία του λάπτοπ μου:

 

Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo Processor T7500 (4 MB Cache, 2.20 GHz, 800 MHz FSB).

Οθόνη: 15.4'' WXGA Crystal Glare TFT display, με ανάλυση 1.280 x 800.

Μνήμη: 2048MB (2x 1024MB) DDR2 667 MHz (επεκτάσιμη στα 4GB).

Σκληρός Δίσκος: 250GB (SATA 5400RPM) από την Western Digital (WD2500BEVS).

Οπτικός Δίσκος: DVD Super Multi (Double Layer) drive.

Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.

Κάρτα γραφικών: NVIDIA Geforce 8600M GT με 512MB αποκλειστική μνήμη.

Ενσύρματη επικοινωνία: V.92, Gigabit Ethernet LAN.

Ασύρματη επικοινωνία: Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N), Bluetooth Type II.

Διασυνδέσεις: 5-in-1 Card Reader (υποστηρίζει SD Card, Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card), RJ-11, RJ-45, 4 x USB 2.0, i.LINK (IEEE 1394), headphone (stereo), HDMI, TV Tuner MMCX TV Antenna In, DC-in, External monitor VGA, external microphone.

Θέσεις επέκτασης: 1x Express Card slot.

Ήχος: Intel High Definition Audio (Azalia Audio 5.1 Channel Output), ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία με subwoofer.

Συσκευή κατάδειξης: Touch Pad και ενσωματωμένο Multimedia Key Center 9 πλήκτρων.

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Hybrid (αναλογικό και ψηφιακό) TV Tuner, 1.3 Megapixel Video Camera, αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, Anti-Theft σύστημα προστασίας από κλοπή, Bluetooth, Τσάντα μεταφοράς.

Διαστάσεις (W x L x H): 367 x 280 x 34mm.

Βάρος: 2,9 Kg.

Μπαταρία: Λιθίου Ιόντων 6 κελιών.

 

Φωτογραφίες λάπτοπ - κάρτας γραφικών:

http://s1222.beta.photobucket.com/user/elef8eros/library/Laptop%20-%20nvidia%20geforce%208600m%20GT

Link to comment
Share on other sites

Η κόλλα που λες είναι η θερμοαγώγιμη πάστα και την βρίσκεις πολύ εύκολα σε καταστήματα πληροφορικής. Πρέπει να την βάλεις οπωσδήποτε αλλιώς θα την κάψεις και την νέα κάρτα. Όσον αφορά την 8600 έχω ακούσει ότι είναι προβληματική και έχουν καεί πάρα πολλές (μάλλον το διαπίστωσες και μόνος σου), οπότε θα σου πρότεινα να δεις κάποια άλλη που να είναι συμβατή με το λάπτοπ σου. Επίσης βλέπω στα λινκ σου μια 9500, καλύτερα να την αποφύγεις και αυτή γιατί μια τέτοια είχε καεί στο δικό μου λάπτοπ. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο γιατί δεν ξέρω πολλά πάνω στο θέμα (εμένα την άλλαξε άλλος την κάρτα και έβαλε πάλι 9500...) και γενικά οι κάρτες γραφικών για λάπτοπ είναι πολύ δυσεύρετες. Νομίζω όμως ότι αυτό το σάιτ μπορεί να σε βοηθήσει: http://www.mxm-upgrade.com/ Edited by johnnytifosi
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ναι, το γνωρίζω ότι οι κάρτες αυτές βγάλανε πρόβλημα και γενικώς καίγονται. Το έχω διαβάσει σε διάφορα forum. Το θέμα με την θερμοαγώγιμη κόλλα είναι κατά πόσο δεν έχει χαλάσει η παλιά ή πρέπει να είναι φρέσκια και να εφαρμόσει-κολλήσει πάνω στην καινούρια κάρτα γραφικών. Βέβαια δεν νομίζω να είναι ακριβή, οπότε καλού κακού αν τελικά αγοράσω μία καινούρια κάρτα, θα αγοράσω και τοποθετήσω και καινούρια κόλλα.

 

Το σκέφτομαι ακόμη γιατί είναι πολλά τα 80-120 ευρώ που κοστίζει μια κάρτα... Δηλαδή έλεος, έχω αλλάξει DVD Writer το οποίο το πλήρωσα πανάκριβα, όπως άλλαξα και μία από τις δύο μνήμες RAM γιατί μου κάηκε. Και όλα αυτά μέσα σε 2 χρόνια. Είναι πραγματικά ξεφτίλα αν αναλογιστεί κανείς ότι έδωσα πάνω από 1000 ευρώ για το λάπτοπ... Άλλη φορά θα πάρω επώνυμο λαπτοπ (ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!) και θα βάλω και επιπλέον εγγύηση. Συγνώμη για την κλάψα αλλά 1000+ ευρώ για 3 χρόνια που κράτησε το λάπτοπ είναι ΠΟΛΛΆ!!!

 

Σταθερός και πάλι σταθερός! Είναι εγγύηση!

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται να βάλεις καινούρια πάστα, η παλιά έχει πια φύγει. Καθαρίζεις καλά ψύκτρα και κάρτα και βάζεις ελάχιστη ποσότητα στο κέντρο του τσιπακίου της κάρτας. Έπειτα τοποθετείς την κάρτα και την πιέζεις για να απλωθεί η πάστα. Για να σου δώσω να καταλάβεις, εγώ από το Πλαίσιο είχα πάρει ένα φακελάκι 1γρ. με 2 ευρώ, το οποίο αρκεί για να βάλεις δυο φορές.

 

Έχω βλαστημήσει κι εγώ πολλές φορές με τα λάπτοπ. Είναι πολύ πιο αναξιόπιστα από τα ντέσκτοπ, κυρίως γιατί ανεβάζουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό τους, και τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα και πανάκριβα. Στα 2 λάπτοπ της οικογένειας έχουν καεί: κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό και σκληρός. Έχω ορκιστεί το επόμενο μου PC να είναι ντέσκτοπ! :lol:

Edited by johnnytifosi
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας παιδια

Εχω αυτη την μητρικη GIGABYTE GA-73PVM-S2H κ προσφατα (αφου εκανα την βλακεια κ χαλασα τα pins της dvi θυρας) συνδεσα την οθονη μου με hdmi καλωδιο

Το θεμα ειναι ομως οτι με το hdmi καλωδιο σε αναλυση 1920x1080 recommended (οπως ειχα σε dvi) μου μεγαλωνει/ξεχιλωνει οπως θελετε πειτε το την εικονα (το x πανω δεξια δεν το βλεπω δηλαδη) με αποτελεσμα να ριχνω την αναλυση σε 1769x992 για να γινει fit αλλα δυστηχως βλεπω χειροτερα πιο θολα απο πριν με dvi

Ενας γνωστος μου ειπε οτι το προβλημα ειναι επειδη εχω ενσωματωμενη καρτα γραφικων κ οτι αν παρω μια ξεχωριστη εστω κ σε χαμηλη κατηγορια τιμης καρτα γραφικων τοτε θα ειναι ολα οκ με το Hdmi..

Eσεις τι λετε?? Κ αν ισχυουν τα παραπανω τι καρτα γραφικων να παρω ας πουμε μεχρι 50euro με βαση την μητρικη μου. ?? (Games,ταινειες κτλ δεν με απασχολουν)

 

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-73pvm-s2h_10/overview/

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Το pc είναι συνδεδεμένο σε τηλεόραση; Οι τηλεοράσεις by default κόβουν λίγο από το περίγραμμα της εικόνας όταν παίρνουν είσοδο από το hdmi. Δεν ξέρω αν το κάνουν και τα μόνιτορ. Τέλος πάντων, το πρόβλημα δεν είναι στο pc. Mπορείς να το διορθώσεις από τις ρυθμίσεις της εικόνας της τηλεόρασης/μόνιτορ, δεν ξέρω να σου πω ποια ακριβώς γιατί κάθε οθόνη έχει τις δικές της ρυθμίσεις, αλλά δοκίμασε με aspect ratio κλπ.
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την συμμετοχη

 

Επαιξα λιγο με το aspect ratio του μονιτορ κ το εκανα απο 16:9 που ηταν default σε just scan ( ;;; ) κ εγινε fit η εικονα κ ειναι λιγο καλυτερη...Αλλα κ παλι δεν με ενθουσιαζει γμτ... Το control panel της καρτας γραφικων πως το βρισκω?? Drivers για τα windows 7 δεν εχει στο site της gigabyte... (μονο για vista κ πιο πριν εχει)

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητα το aspect ratio, σε μια τηλεόραση (samsung) χρειάστηκε απλά να βάλω 16:9 από αυτόματο, σε μια sony έπρεπε να επιλέξω κάπου "full pixel". Δοκιμάζεις και βλέπεις τα αποτελέσματα. Εννοείται πρώτα έχεις ρυθμίσει την ανάλυση σε 1920χ1080.

 

Αν δεν έχεις drivers, πως κατάφερες να βάλεις τέτοια περίεργη ανάλυση στην οθόνη; Μπορείς να κατεβάσεις τον τελευταίο driver από το σάιτ της nvidia εδώ: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Επιλέγεις κατά σειρά nforce, nforce 6 series, nforce 630i/geforce 7100, το λειτουργικό σου, driver.

Αφού τον εγκαταστήσεις, μπορείς να βρεις τις ρυθμίσεις του στο control panel των windows, και να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις πειράξει το scaling ώστε να θωλώνει η εικόνα.

Edited by johnnytifosi
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X
Link to comment
Share on other sites

To κατεβασα

Οτι κ να κανω δεν διορθωνεται τιποτα johnnytifosi ...

Απο το control panel παταω No scale κ apply κ δεν κανει τιποτα...Μου το γυρναει αυτοματα στο use my displays built in scaling κ ξανα τα ιδια με τη θολουρα κ μου το ξεχιλωνει σε native resolution με αποτελεσμα να σωζετε λιγο οπως ειπα πιο πανω αν μπω στις ρυθμισεις του monitor με το aspect ratio

Εχεις να προτινεις καμια καρτα γραφικων ρε johnnytifosi μεχρι 30 euro να δω τι θα κανω??

Ευχαριστω παντως για την βοηθεια

Link to comment
Share on other sites

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι θέμα της κάρτας σου αλλά των ρυθμίσεων. Για ανεξάρτητη κάρτα δεν ξέρω προτείνω κάτι, όμως στα 30 ευρώ μην νομίζεις ότι παίρνεις κάτι αξιόλογο.
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X
Link to comment
Share on other sites

Μια τελευταια βοηθεια

Η μητρικη μου δεχετε λεει pci express x16

Στο skroutz πρεπει να ψαξω αναγκαστικα αυτην την κατηγορια ή κανουν κ οι pci espress x16 2.0 ??

Link to comment
Share on other sites

Τα pci express 1.0 και 2.0 είναι συμβατά: http://www.pcisig.com/news_room/faqs/pcie2.0_faq/#T4
Nokia 6510 -> Sony Ericsson W700i -> Sony Ericsson Xperia Ray (LegacyXperia CM11), Nokia 101 -> OnePlus X
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια! Ηθελα και εγω να κανω καποιες ερωτησεις επειδη θελω να αλλαξω καρτα γραφικων. Εχω intel core i7-920 και μητρικη MB ECS X58 AE SLI (S1366/DDR3/X58) και θελω να παρω αυτη Palit Geforce GTX650 2GB (DDR5). Μπορει καποιος ειδικος να μου πει αν ειναι συμβατη με τον υπολογιστη μου?

 

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/Palit-Geforce-GTX650-2GB-DDR5-WOW-NE5X650P1341F.htm

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια! Ηθελα και εγω να κανω καποιες ερωτησεις επειδη θελω να αλλαξω καρτα γραφικων. Εχω intel core i7-920 και μητρικη MB ECS X58 AE SLI (S1366/DDR3/X58) και θελω να παρω αυτη Palit Geforce GTX650 2GB (DDR5). Μπορει καποιος ειδικος να μου πει αν ειναι συμβατη με τον υπολογιστη μου?

 

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/Palit-Geforce-GTX650-2GB-DDR5-WOW-NE5X650P1341F.htm

 

Φυσικά και είναι συμβατή αυτή η κάρτα, όπως και οποιαδήποτε άλλη με επαφή σύνδεσης PCI EXRESS x16.

I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και είναι συμβατή αυτή η κάρτα, όπως και οποιαδήποτε άλλη με επαφή σύνδεσης PCI EXRESS x16.

 

Σε ευχαριστω για την απαντηση!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση!

 

Αφού το τροφοδοτικό σου την ''σηκώνει''

 

εκείνος ο υπολογιστής δυστυχώς δεν έχει ίντερνετ κι εγώ είμαι μακριά για να πάω εκεί να εγκαταστήσω την εφαρμογή. Επειδή έχω χάσει λίγο την επαφή με τις αλλεπάλληλες αλλαγές θυρών, πρωτοκόλλων κτλ τα τελευταία χρόνια, ούτε για την θύρα δεν ήμουν σίγουρος. Φαντάζομαι αν ξέρω ότι είναι απλή AGP έχω κάποιο στοιχείο για να ψάξω.

 

Ευχαριστώ.

 

Είναι μια AGP 8X θύρα :)

Edited by mcde

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Την καλημερα μου και καλη 25η,καλα να περασουμε ολοι!

Στο ψητο τωρα.

Εχουμε 3 καρτες γραφικων,εκ των οποιων οι 2 δεν απαιτουν PCI ρευμα.

Η καρτα 1 ( οπως θα τη λεμε απο εδω και περα )απαιτει.

Βαζοντας τις καρτες 1, 2 και 3 στον δικο μου υπολογιστη δουλευουν κανονικα.

Βαζοντας ομως τις καρτες 2 και 3 στον υπολογιστη της μαμας ( :P ) δε δουλευουν.

Βαζοντας την καρτα 1 στον υπολογιστη της μαμας δουλευει κανονικα.

Τι στον κορακα συμβαινει?

ΕΔΙΤ

Τελικα ειχε τελειωσει το τροφοδοτικο και δεν εδινε αρκετο ρευμα στη μητρικη για να λειτουργησει η καρτα.

Εδινε ομως ισα ισα ρευμα για να λειτουργησει η καρτα με την εξωτερικη τροφοδοσια..

Edited by webassasin
Βρηκαμε λυση :P
Link to comment
Share on other sites

Καλημερες!

 

Φτιαχνω ενα pc καινουριο και ειμαι αναμεσα σε 2 καρτες. gtx 650 και radeon hd7770.Και απο ποια εταιρια?Γιατι εβλεπα καποιες διαφορες στο memory clock.Και το PSU θα το αντεχει γενικα με ολα αυτα ή θελει μεγαλυτερο?

 

Για να εχετε μια ιδια για το ολο συστημα πολυ πιθανον να ειναι αυτο:

 

CPU: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559643

μητρική: http://www.e-shop.gr/showD...?id=PER.526916

2x (16gb) RAM: http://www.e-shop.gr/showD...?id=PER.550382

hhd: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301911

τροφοδοτικό: http://www.e-shop.gr/showD...?id=PER.650961

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το πρόβλημά μου είναι οτι με το που κάνω update στην κάρτα μου και τελειώνει παγώνει τελείως ο υπολογιστής. Αναγκάζομαι

να μπω σε ασφαλή λειτουργεία και να κάνω επαναφορά συστήματος για να ξεκολλήσει. Μέχρι τώρα έκανε όλα τα update κανονικά (δύο χρόνια που έχω το PC) Η κάρτα μου είναι η nvidia Geforce GTS 250 και έχω κάνει update μέχρι την έκδοση 306.97.Εκανα και πλήρη απεγκατάσταση των drivers και πέρασα το update αλλα το ίδιο κάθε φορά. Εχω δοκιμάσει και τις 3 νέες εκδοσεις μετά την 306 (beta και final) αλλά μπα χαμπάρι. κάποια βοήθεια?

Link to comment
Share on other sites

Σβήσιμο ό,τι εγγραφές υπάρχουν για την κάρτα γραφικών με το Drivesweeper και πέρασμα ξανά τους official drivers

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Σβήσιμο ό,τι εγγραφές υπάρχουν για την κάρτα γραφικών με το Drivesweeper και πέρασμα ξανά τους official drivers

ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Δυστυχώς μια από τα ίδια. Ετρεξα το πρόγραμμα. Καθάρισα ότι είχε σε nvidia κατέβασα την τελευταία ενημέρωση την πέρασα και ....... πάλι πάγωμα.

Ασφαλή λειτουργεία επαναφορά συστήματος για να ξεκολλήσει. Ευχαριστώ και πάλι.

Edited by spiros2012
Link to comment
Share on other sites

Για δοκιμή, ξαναβαλε τους drivers που έπαιζαν καλά πριν.

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Eπειδη δε βρισκω κατι με το search,μπορειτε να μου πειτε 2 λογια για bake vga,η να μου παραθεσετε λινκ εαν εχει συζητηθει?

Θελω να πειραματιστω λιγο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
καλησπέρα παιδιά εχω την κάρτα γραφικών του τίτλου και μετά από φορματ πέρασα τα driver 314.22 αλλά μου τα δείχνει πολύ μικρά και στις σελίδες πολύ μαζεμένα στην μέση αν αλλάξω ανάλυση θαμπώνει έχω win 7 64bit και μου έχει προεπιλεγμένη 1680Χ1050
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...