Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

και για να καταλάβετε πως λειτουργούν οι επιδοτήσεις ακούστε και αυτό το παράδειγμα .

πελάτης με πάγιο 50 /μήνα έχει επιδότηση 140 € και αγοράζει συσκευή αξίας 240 € ,

έχουμε και λέμε τώρα 240 - φπα 23% = 185 περίπου

αν από τα 185 € βγάλουμε και το κέρδος της εταιρείας, που στο χειρότερο σενάριο υποθέτω θα είναι στο 15-18% , μένει μία καθαρή αξία περίπου 150 €

τώρα εσείς πληρώνεται 240-140 = 100€

αλλά στη ουσιά κοστίζεται για την εταιρεία 150-140=10€

πληρώσατε 100 και κοστίσατε 10 , 100-10= 90 €(μεικτά) καταλαβαίνετε ποιος τα κέρδισε αυτά ε??

εσείς στη διάρκεια του χρόνου μόνο από τα πάγια σας θα τους δώσετε 12*50 = 600€

για σκεφτείτε το.....μια απλή σκέψη μου είναι !!!

Πρέπει να υπολογίσεις και τα 140€ που σε επιδοτεί η εταιρεία.

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

@Panagioths: +1

πρεπει να καταλαβει ο κοσμος οτι απο τη στιγμη που σε εχουν 'σιγουρο' για 12 μηνες, λογικο ειναι να σε εχουν και λιγο 'γραμμενο'.. και ξαφνικα στο 11μηνο αρχιζει το 'γλυψιμο'.. Εγω προτιμω να μαζευω λεφτα και να αγοραζω τη συσκευη που θελω, παρά να την παρω με επιδοτηση και μετα να μου μιλαει ο (καθε) υπαλληλος σαν να ειμαι σε καμια ΔΕΗ και ΟΤΕ..

Να ρωτησω κατι. Εγω, αφου περασε ο χρονος, αντι για επιδοτηση, πηρα την εκπτωση παγιου και αλλαξα πακετο. Πηγα στο unlimited 45 & internet γιατι οταν το εκανα ειχα σκοπο να το χρησιμοποιησω μαζι με επιδοτηση για το iphone. Τωρα που πηρα απο αλλου το iphone και πηρα την εκπτωση του παγιου, ποτε μπορω ν'αλλαξω προγραμμα; Να το κανω δλδ unlimited 30 και να βαλω εγω οσα δεδομενα θελω;

Κάθε 30 ημέρες μπορείς να κάνεις αλλαγή προγράμματος όταν δεν έχεις κάποια δέσμευση.

Εαν κάποιος έχει σκοπό να μείνει τους επόμενους 12 μήνες στο ίδιο δίκτυο εννοείται πως το πιο καλό είναι να πάρει την επιδότηση. Εαν όχι τότε δεν ανανεώνει το συμβόλαιο και είναι ελεύθερος. Και η επιδότηση που δίνουν για νέα σύνδεση/ανανέωση θα την πληρώσουμε/πληρώσαμε μέσα από τα πάγια που (θα) δώσουμε.

Κάθε 30 ημέρες μπορείς να κάνεις αλλαγή προγράμματος όταν δεν έχεις κάποια δέσμευση.

Χμ... Pas mal... Να ρωτησω κατι. Ξερει κανεις αν υπαρχει ενα προγραμμα, πολυ απλο, αλλα να μου δινει τα εξης: αρκετο χρονο ομιλιας για 2-3 vf νουμερα, αρκετο χρονο ομιλιας για διαφορα αλλα σταθερα/κινητα και πολλα mb; Καλα για τα mb αγοραζω εγω καποιο πακετακι. Αλλα για τα αλλα; Και να ειναι καπως οικονομικο επισης.

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Εαν κάποιος έχει σκοπό να μείνει τους επόμενους 12 μήνες στο ίδιο δίκτυο εννοείται πως το πιο καλό είναι να πάρει την επιδότηση. Εαν όχι τότε δεν ανανεώνει το συμβόλαιο και είναι ελεύθερος. Και η επιδότηση που δίνουν για νέα σύνδεση/ανανέωση θα την πληρώσουμε/πληρώσαμε μέσα από τα πάγια που (θα) δώσουμε.

το θεμα ειναι οτι εαν εισαι καπου ενδιαμεσα στο υποχρεωτικο 12μηνο και ξαφνικα συμβει αυτο που εγινε στη cosmote, αυτοι που θελουν να φυγουν, δε θα μπορουν.. η φαντασου να κανεις ανανεωση κ ξαφνικα να βγει ενα φοβερο προγραμμα, η φοβερη επιδοτηση και να μη μπορεις να κανεις τπτ!

Αυτό που έγινε στην Κοσμοτέ είναι μεμονωμένο και δεν είναι λόγος για να αλλάξει κάποιος τόσο εύκολα δίκτυο. Εαν γινόταν κάτι τέτοιο κάθε μήνα ναι σίγουρα.

Εαν βγει κάποιο φοβερό πρόγραμμα/επιδότηση κτλ τότε σπας το μη φοβερό υπάρχων και μεταφέρεσαι και η επιστροφή θα πληρωθεί από την επιδότηση που θα πάρεις από το νέο δίκτυο οπότε δεν θα χάσεις οικονομικά.

το θεμα ειναι οτι εαν εισαι καπου ενδιαμεσα στο υποχρεωτικο 12μηνο και ξαφνικα συμβει αυτο που εγινε στη cosmote, αυτοι που θελουν να φυγουν, δε θα μπορουν.. η φαντασου να κανεις ανανεωση κ ξαφνικα να βγει ενα φοβερο προγραμμα, η φοβερη επιδοτηση και να μη μπορεις να κανεις τπτ!

Το εχω παθει... Αυτο ειναι ο ορισμος του γκαντεμη. Αλλα και να γινει, παλι μετα ο αλλος μπορει να βγαλει κατι καλυτερο. Ειναι και τι αναγκες θελει να καλυψει ο καθενας, αλλα και τι κολληματα εχει επισης. Πολλοι μενουν σε ενα δικτυο γιατι απλα τους αρεσει το χρωμα...

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Αυτό που έγινε στην Κοσμοτέ είναι μεμονωμένο και δεν είναι λόγος για να αλλάξει κάποιος τόσο εύκολα δίκτυο. Εαν γινόταν κάτι τέτοιο κάθε μήνα ναι σίγουρα.

Εαν βγει κάποιο φοβερό πρόγραμμα/επιδότηση κτλ τότε σπας το μη φοβερό υπάρχων και μεταφέρεσαι και η επιστροφή θα πληρωθεί από την επιδότηση που θα πάρεις από το νέο δίκτυο οπότε δεν θα χάσεις οικονομικά.

σωστος τροπος σκεψης, αλλά μη ξεχναμε οτι η φορητοτητα παιρνει καποιες μερες, που σημαινει οτι το πιο πιθανον να χασεις τη προσφορα. Και οι περισσοτεροι δεν αλλαζουν αριθμο..

βγάλουμε και το κέρδος της εταιρείας, που στο χειρότερο σενάριο υποθέτω θα είναι στο 15-18% , μένει μία καθαρή αξία περίπου 150 €

Μια παρατήρηση... το κέρδος που έχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις συσκευές ξεκινάει από 1-5 ευρώ. Αυτό το 15-18% δεν υπάρχει.

Μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προσφέρει δίκτυο και όχι συσκευές. Την νοιάζει να πουλάει πολλές συσκευές για να κερδίζει από το δίκτυο.

σωστος τροπος σκεψης, αλλά μη ξεχναμε οτι η φορητοτητα παιρνει καποιες μερες, που σημαινει οτι το πιο πιθανον να χασεις τη προσφορα. Και οι περισσοτεροι δεν αλλαζουν αριθμο..

Ναι αλλα οταν κανεις αιτηση φορητοτητας την ημερα που εχει την προσφορα, δε σου κρατανε τα στοιχεια οτι θες να μπεις στην εταιρια με αυτο το προγραμμα; Αρα οταν γινει εσυ εχεις κανονικα την προσφορα που θες;

Όταν τρέχει μια προσφορά για νέες συνδέσεις τότε ισχύει και για φορητότητες (κυρίως για φορητότητες). Η εταιρεία που θα σε κάνει συνδρομητή της δεσμεύεται από την προσφορά σύμφωνα με όσα ισχύουν την ημέρα υποβολής του αιτήματος φορητότητας σε αυτή οπότε δεν υπάρχει ανησυχία να χαθεί η προθεσμία. Δηλαδή και σήμερα να βγει ένα δίκτυο και να πει "προσφορά μόνο για σήμερα για νέα σύνδεση/φορητότητα μπλα μπλα μπλα" και κάνεις σήμερα το αίτημα σε αυτούς τότε σε συμπεριλαμβάνει :)

Είσα Σίγουρος ότι τα πήγαινες καλά στα μαθηματικά ; ή μήπως αφαίρεσες ΔΥΟ φορές το 140 ;

Όχι ρε συ δεν το αφαίρεσα δύο φορές ,

στη πρώτη υπολογίζω το κόστος για το πελάτη και στη δεύτερη το πραγματικό κόστος για την εταιρεία .

σίγουρα δεν πρόκειται για οικονομική ανάλυση του MIT αλλά μία απλή σκέψη μου που αν ισχύει έστω και στο 50% , δείχνει πως η επιδότηση που παρουσιάζουν οι εταιρείες ως δώρο δεν είναι και τόσο δώρο όσο νομίζουν μερικοί .

όσο αφορά στην ανάρτηση κάποιου φίλου που λέει πως οι εταιρείες καρδίζουν 1-5 € από κάθε σύσκευή ,

να απαντήσω πως δεν ισχύει αυτό με τίποτα όμως .

όταν οι υπάλληλοι έχουν έκπτωση στις συσκευές 7% περίπου , σίγουρα το περιθώριο κέρδους τους είναι μεγαλύτερο από αυτό το 7% ,

εκτός αν πιστεύει κανείς πως μπαίνουν και μέσα για να πάρουν πιο φθηνά οι υπάλληλοι της .:lol:

«Μη στενοχωριέσαι, άφησε τα πράγματα να πάνε μόνα τους. Οι ηλίθιοι και οι κακοί θα νικηθούν στο τέλος.» - Λάο Τσε

όσο αφορά στην ανάρτηση κάποιου φίλου που λέει πως οι εταιρείες καρδίζουν 1-5 € από κάθε σύσκευή ,

να απαντήσω πως δεν ισχύει αυτό με τίποτα όμως .

όταν οι υπάλληλοι έχουν έκπτωση στις συσκευές 7% περίπου , σίγουρα το περιθώριο κέρδους τους είναι μεγαλύτερο από αυτό το 7% ,

εκτός αν πιστεύει κανείς πως μπαίνουν και μέσα για να πάρουν πιο φθηνά οι υπάλληλοι της .:lol:

Αυτό σου εξηγώ φίλε μου. Μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να μπει μέσα όταν πουλάει μια συσκευή γιατί περιμένει ότι την χασούρα θα την βγάλει από την χρήση του δικτύου της (τηλέφωνα, sms, internet).

Η Vodafone κάνει παροχή δικτύου και όχι συσκευών.

Η Vodafone κάνει παροχή δικτύου και όχι συσκευών.

όλες οι εταιρείες είτε θέλουν είτε δε θέλουν να το αποδεχτούν κάνουν και παροχή συσκευών .

και όχι μόνο κάνουν εμπόριο συσκευών , αλλά η αξιοπιστία αυτών καθώς και το service που παρέχει ο κάθε πάροχος παίζει το σημαντικότερο ρόλο στις φορητότητες των πελατών από τη μία στην άλλη εταιρεία .

αν δεν είχαν κέρδος από αυτό δεν θα ασχολιόντουσαν καν με τις συσκευές , θα έδιναν δωροεπιταγές στους πελάτες και θα τους έστελναν να αγοράσουν άπό το κωτσόβολο, τα multirama, το πλαίσιο...κτλ

«Μη στενοχωριέσαι, άφησε τα πράγματα να πάνε μόνα τους. Οι ηλίθιοι και οι κακοί θα νικηθούν στο τέλος.» - Λάο Τσε

όλες οι εταιρείες είτε θέλουν είτε δε θέλουν να το αποδεχτούν κάνουν και παροχή συσκευών .

και όχι μόνο κάνουν εμπόριο συσκευών , αλλά η αξιοπιστία αυτών καθώς και το service που παρέχει ο κάθε πάροχος παίζει το σημαντικότερο ρόλο στις φορητότητες των πελατών από τη μία στην άλλη εταιρεία .

αν δεν είχαν κέρδος από αυτό δεν θα ασχολιόντουσαν καν με τις συσκευές , θα έδιναν δωροεπιταγές στους πελάτες και θα τους έστελναν να αγοράσουν άπό το κωτσόβολο, τα multirama, το πλαίσιο...κτλ

1) Η αξιοπιστία της συσκευής είναι θέμα κατασκευαστικής εταιρείας και όχι κινητής. Παράδειγμα το iPhone4 έχει πρόβλημα με την κεραία του η vodafone φταίει?

Το service είναι ΠΟΛΥ βασικός παράγοντας και όντως παίζει μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις των συνδρομητών.

2) Όταν μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας συνεργάζεται με το κωτσόβολο, τα multirama, το πλαίσιο...κτλ έχει κάποιο κόστος (προμήθεια προς τον πωλητή).

Γιατί να μην πουλάει συσκευές η ίδια η εταιρεία και να γλιτώνει την προμήθεια?

1) Η αξιοπιστία της συσκευής είναι θέμα κατασκευαστικής εταιρείας και όχι κινητής. Παράδειγμα το iPhone4 έχει πρόβλημα με την κεραία του η vodafone φταίει?

Το service είναι ΠΟΛΥ βασικός παράγοντας και όντως παίζει μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις των συνδρομητών.

2) Όταν μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας συνεργάζεται με το κωτσόβολο, τα multirama, το πλαίσιο...κτλ έχει κάποιο κόστος (προμήθεια προς τον πωλητή).

Γιατί να μην πουλάει συσκευές η ίδια η εταιρεία και να γλιτώνει την προμήθεια?

ο κόσμος ( οι πελάτες δλδ ) και αναφέρομαι στη συντριπτική πλειοψηφία τους , θεωρεί υπεύθηνη για την αξιοπιστία ή όχι μιας συσκευής τον πάροχο - έμπορο και όχι τον κατασκευαστή.

Η πλειοψηφία είναι αυτή που ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού , και όταν αυτή λέει κάτι δεν μπορούν οι εταιρείες να κλείνουν τα αυτιά τους και να πετάνε το μπαλάκι στο κατασκευαστή .

απο τη στιγμη που ενας κατασκευαστης θελει να εχει περισσοτερα σημεια πωλησης, σιγουρα θα πληρωνει και το τιμημα..

ο κόσμος ( οι πελάτες δλδ ) και αναφέρομαι στη συντριπτική πλειοψηφία τους , θεωρεί υπεύθηνη για την αξιοπιστία ή όχι μιας συσκευής τον πάροχο - έμπορο και όχι τον κατασκευαστή.

Η πλειοψηφία είναι αυτή που ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού , και όταν αυτή λέει κάτι δεν μπορούν οι εταιρείες να κλείνουν τα αυτιά τους και να πετάνε το μπαλάκι στο κατασκευαστή .

Διαφωνώ κάθετα! Δεν είναι υπεύθυνος ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνία για την αστοχία υλικολογισμικού του κατασκευαστή μίας τερματικής συσκευής!

Αυτό ίσως ίσχυε παλαιότερα... Δεν νομίζω ότι ισχύει πλέον...

Ο πάροχος-έμπορος είναι αυτός που τα "ακούει", γιατί ο πελάτης αυτόν βλέπει μπροστά του - αυτός του πούλησε την συσκευή. Δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να κάνει κάτι.

Αυτές οι λανθασμένες αντιλήψεις και ιδέες πρέπει να αλλάξουν.

Όσο για το εάν η πλειοψηφία πιστεύει κάτι τέτοιο θα μου επιτρέψεις να έχω αντιρρήσεις. Τα παράπονα για ελαττωματικές συσκευές είναι ελάχιστα και πλέον οι συνδρομητές ξέρουν την διαφορά μεταξύ παρόχου συσκευής και παρόχου δικτύου.

Από τη στιγμή που η Vf κατήργησε όλα τα καλά προγράμματά της,πλέον είναι δύσκολη αυτή η αλλαγή.Μόνο με unlimited μπορεις να παιζεις κ με οικονομικα.Εγω πχ που εχω surf and talk,αν το βγαλω καηκα κ δεν θα μπορω να ξαναβρω τέτοιο πακέτο από αυτή την εταιρεία.

Από τη στιγμή που η Vf κατήργησε όλα τα καλά προγράμματά της,πλέον είναι δύσκολη αυτή η αλλαγή.Μόνο με unlimited μπορεις να παιζεις κ με οικονομικα.Εγω πχ που εχω surf and talk,αν το βγαλω καηκα κ δεν θα μπορω να ξαναβρω τέτοιο πακέτο από αυτή την εταιρεία.

η κοπελια ξερει παραπανω απο οτι μας ελεγε πριν λιγες μερες..

Υπαρχει καποιο πακετο μονο για sms; Οπως ειναι πχ το πακετο των 500 λεπτων για vf. Δε με ενδιαφερει να ειναι μονο για vf το πακετο, αλλα γενικο.

Υπαρχει καποιο πακετο μονο για sms; Οπως ειναι πχ το πακετο των 500 λεπτων για vf. Δε με ενδιαφερει να ειναι μονο για vf το πακετο, αλλα γενικο.

απ'οτι γνωριζω δεν πρεπει να υπαρχει κατι σε SMS, πλέων τα εχουν ενσωματωσει στα unlimited πακετα, παλιοτερα ειχαν καποια ευελικτα προγραματα αλλα πλεων ειναι εμπορικα μη διαθεσιμα

απ'οτι γνωριζω δεν πρεπει να υπαρχει κατι σε SMS, πλέων τα εχουν ενσωματωσει στα unlimited πακετα, παλιοτερα ειχαν καποια ευελικτα προγραματα αλλα πλεων ειναι εμπορικα μη διαθεσιμα

Ναι το ειδα. Ηλπιζα οτι απλα δε θα ειδα καλα. Πλεον μονο τα iphone προγραμματα εχουν και sms για εκτος vf.

Πολυ μπερδεμα η επιλογη ενος καλο προγραμματος ή ενος καλου συνδυασμου εστω....

Edited by Areian0s

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών