Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 ώρα πριν, one2377 said:

Έκανα αίτημα φορητότητας από τη vodafone προς την cosmote και με κάλεσαν σχεδόν μια ώρα μετά και μου έκαναν προσφορά το Unlimited New στα 15.60 ευρώ. Θα ανέβει 1.5 ευρώ τον δεύτερο χρόνο.  Φυσικά και δέχτηκα.

Πολύ καλή τιμή 

💩 τους πάει όταν ακούνε για φορητότητα, μακάρι να ήταν όμως έτσι οι τιμές χωρίς τέτοιες διαδικασίες 😒

5 ώρες πριν, one2377 said:

Έκανα αίτημα φορητότητας από τη vodafone προς την cosmote και με κάλεσαν σχεδόν μια ώρα μετά και μου έκαναν προσφορά το Unlimited New στα 15.60 ευρώ. Θα ανέβει 1.5 ευρώ τον δεύτερο χρόνο.  Φυσικά και δέχτηκα.

Έκανες αίτημα μέσω του site της κοσμοτε; Προσφορά με επιδότηση σου έδωσαν,μετά το αιτήματα της φορητότητας, ή μονο με έκπτωση παγίου;

11 ώρες πριν, one2377 said:

Γίνεται και από καρτοκινητό Vodafone αίτηση φορητότητας για cosmote ?

Στα 14,70€ μου έδωσαν χθες προσφορά το red 10GB

6 ώρες πριν, Giwrgos8 said:

Έκανες αίτημα μέσω του site της κοσμοτε; Προσφορά με επιδότηση σου έδωσαν,μετά το αιτήματα της φορητότητας, ή μονο με έκπτωση παγίου;

Μέσω του site του What's Up έκανα το αίτημα φορητότητας, μου ήρθε η σιμ, έκανα την διαδικασία ενεργοποίησης μέσω της εφαρμογής What'sUp, και μετά από λίγη ώρα με κάλεσαν και μου έκαναν την προσφορά. Είναι φυσικά μόνο με έκπωση παγίου. Δεν έχει επιδότηση.

Πριν το αίτημα φορητότητας είχα πάλι συμβόλαιο στη Βόντα, αλλά άλλο πρόγραμμα και φυσικά πολύ πιο ακριβό.

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

Την ακύρωση στην cosmote πως την κάνατε μετά; 

Πήρατε τηλέφωνο; 

18 ώρες πριν, one2377 said:

Σωστός ο παίκτης! Μακάρι να βγάλουν καμία προσφορά στο 20άρικο για black friday.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

57 minutes ago, Antonio21 said:

Την ακύρωση στην cosmote πως την κάνατε μετά; 

Πήρατε τηλέφωνο; 

Όταν με πήραν τηλέφωνο από τη Βόντα για να μου κάνουν την προσφορά και εγώ την δέχτηκα, τους ρώτησα τι πρέπει να κάνω για να ακυρωθεί το αίτημα φορητότητας. Μου έδωσαν ένα τηλέφωνο να καλέσω που έχει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα και πληκτρολόγησα τον αριθμό της αίτησης (πάλι αυτοί μου τον έδωσαν) και αυτό ήταν. Σε λίγα λεπτά ήταν ακυρωμένο το αίτημα.

Edited by one2377

Είχατε ήδη ενεργοποιηθεί στην cosmote? 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! 

44 minutes ago, Antonio21 said:

Είχατε ήδη ενεργοποιηθεί στην cosmote? 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! 

Όχι.

Το αίτημα φορητότητας ουσιαστικά γίνεται αφού παραλάβεις την σιμ. 

Μπαίνεις στην εφαρμογή του What'sUp και ζητάει το serial number της σιμ, ταυτότητα, στοιχεία κτλ... και πατάς υποβολή. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, υπάρχει περίπου ένα περιθώριο 6 ώρες ώστε να γίνει η ενεργοποίηση στην νέα εταιρία. Αυτό είναι το χρονικό "παράθυρο" που έχει η παλιά εταιρία να κάνει αντιπροσφορά και να σε κρατήσει.

Μιλώντας με τον υπάλληλο στις 12 περίπου το μεσημέρι, μου είπε οτι η φορητότητα ήταν προγραμματισμένη να ενεργοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα. Οπότε, εγώ φυσικά δεν είχα προλάβει να μεταβώ στην νέα εταιρία. 

Edited by one2377

30 minutes ago, one2377 said:

Όμως από όσο γνωρίζω υπάρχει και ένα διάστημα 14 ημερών όπου κάποιος έχει το περιθώριο να υπαναχωρίσει. Δηλαδή ακόμα και να ενεργοποιηθεί στην νέα εταιρία, αν του κάνουν μια προσφορά που τον ενδιαφέρει από την παλιά, τότε μπορεί να γυρίσει πίσω χωρίς κάποια ποινή.

Οχι,δεν παει έτσι. Αυτό που περιγράφεις είναι "προγραμματισμένη" φορητοτητα (σε αντίθεση με την επιλογή για αμεση,που υπάρχει στις αιτησεις, και προφανως κατι τετοιο ήταν η περίπτωση σου). Στην περίπτωση που περιγράφεις η διαδικασία της μεταφοράς  ξεκινάει μετά τις 14 ημέρες. Αν περάσουν δηλαδή 14 μέρες δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Δεν ενεργοποιείσαι στη νέα εταιρεία στο διάστημα αυτό.

Edited by kmpatra

3 minutes ago, kmpatra said:

Οχι,δεν παει έτσι. Αυτό που περιγράφεις είναι "προγραμματισμένη" φορητοτητα (σε αντίθεση με την επιλογή για αμεση,που υπάρχει στις αιτησεις, και προφανως κατι τετοιο ήταν η περίπτωση σου). Στην περίπτωση που περιγράφεις η διαδικασία της μεταφοράς  ξεκινάει μετά τις 14 ημέρες. Αν περάσουν δηλαδή 14 μέρες δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω. Δεν ενεργοποιείσαι στη νέα εταιρεία στο διάστημα αυτό.

Εντάξει. Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Δεν το ήξερα αυτό. Θα το σβήσω από το αρχικό μήνυμά μου για να μην μπερδεύει.

5 ώρες πριν, kmpatra said:

Ισχύει αυτό που περιέγραψε.

Η διαφορά της άμεσης φορητότητας με αυτή που διατηρείς το δικαίωμα υπαναχώρησης σύμβασης από απόσταση εντός 14 ημερών, είναι πότε ξεκινάει η διαδικασία που περιέγραψε. Εάν δεν ζητήσεις άμεση φορητότητα, για 14 μέρες μένει "στο συρτάρι" η αίτηση, και αμέσως μετά οι δύο περιπτώσεις είναι πανομοιότυπες.

Το παράθυρο υπαναχώρησης είναι μέχρι να γίνουν τεχνικές ενέργειες από τον πάροχο προς τον οποίο γίνεται η φορητότητα.

On 14/11/2024 at 9:17 ΜΜ, one2377 said:

Συνήθως η vf  "αντιδρά" αμέσως και δραστικά, και για 2 χρόνια ξενοιασες.

2 ώρες πριν, minast said:

Ισχύει αυτό που περιέγραψε.

Η διαφορά της άμεσης φορητότητας με αυτή που διατηρείς το δικαίωμα υπαναχώρησης σύμβασης από απόσταση εντός 14 ημερών, είναι πότε ξεκινάει η διαδικασία που περιέγραψε. Εάν δεν ζητήσεις άμεση φορητότητα, για 14 μέρες μένει "στο συρτάρι" η αίτηση, και αμέσως μετά οι δύο περιπτώσεις είναι πανομοιότυπες.

Το παράθυρο υπαναχώρησης είναι μέχρι να γίνουν τεχνικές ενέργειες από τον πάροχο προς τον οποίο γίνεται η φορητότητα.

ετσι οπως το περιεγραψε εγω καταλαβα πως εννοουσε οτι μεσα στις 14 μπορει να ενεργοποιηθει και να γυρισει πισω αν θελει. Οπως το γραφεις εσυ ειναι το σωστο και το ιδιο εννοούσα, εκτος απο το τελευταιο παραθυρο που περιγραφεις. Στην περιπτωση των 14 ημερων δεν σε βαζουν να υπογραψεις οτι μετα τις 14 χανεις το δικαιωμα υπαναχωρησης?

Καλημέρα παιδιά. 

Επειδή δυστυχώς απέχω από το forum - λόγω υποχρεώσεων - έχω χάσει κάποια επεισόδια.

Θα ήθελα να ρωτήσω τί συμβαίνει στη λήξη του συμβολαίου κινητού Vodafone εάν δεν κάνεις τίποτα. 

Έχει γίνει η αλλαγή σε σχέση με παλιά; Θέλω να πω, συνεχίζεις το συμβόλαιο αλλά αορίστου και κρατάς την έκπτωση ή επιστρέφεις στην αρχική τιμή του προγράμματος; 

Σας ευχαριστώ. 

[sIGPIC][/sIGPIC]

24 minutes ago, pakitis said:

Καλημέρα παιδιά. 

Επειδή δυστυχώς απέχω από το forum - λόγω υποχρεώσεων - έχω χάσει κάποια επεισόδια.

Θα ήθελα να ρωτήσω τί συμβαίνει στη λήξη του συμβολαίου κινητού Vodafone εάν δεν κάνεις τίποτα. 

Έχει γίνει η αλλαγή σε σχέση με παλιά; Θέλω να πω, συνεχίζεις το συμβόλαιο αλλά αορίστου και κρατάς την έκπτωση ή επιστρέφεις στην αρχική τιμή του προγράμματος; 

Σας ευχαριστώ. 

Αορίστου με πάγιο χωρίς έκπτωση. Συνήθως σε καλούν πριν λήξει για ανανέωση με νέα προσφορά λίγο πιο ακριβή. 

RIP Cashback...1485709620_Screenshot_20241105_MyVodafone.thumb.jpg.b2cbc5c521f81c29c403b7ca2f7b0b43.jpg

8 ώρες πριν, kmpatra said:

ετσι οπως το περιεγραψε εγω καταλαβα πως εννοουσε οτι μεσα στις 14 μπορει να ενεργοποιηθει και να γυρισει πισω αν θελει. Οπως το γραφεις εσυ ειναι το σωστο και το ιδιο εννοούσα, εκτος απο το τελευταιο παραθυρο που περιγραφεις. Στην περιπτωση των 14 ημερων δεν σε βαζουν να υπογραψεις οτι μετα τις 14 χανεις το δικαιωμα υπαναχωρησης?

Το υπογράφεις, αλλά στην πράξη για τις λίγες ώρες από τη στιγμή που θα ενημερωθεί ο παλιός πάροχος και πριν γίνουν τεχνικές ενέργειες από τον νέο πάροχο, μπορείς να υπαναχωρήσεις χωρίς να διεκδικήσουν τέλη πρόωρης διακοπής (σε συμβόλαιο) και χωρίς να χρειάζεται να κάνεις νέα φορητότητα για να γυρίσεις στον παλιό πάροχο.

Εξάλλου, και στην περίπτωση των 14 ημερών, η αίτηση ξεκινάει να "τρέχει" μετά την εκπνοή τους, και μόνο τότε ενημερώνεται ο παλιός πάροχος.

Η έκπληξη στην υπόθεση της φορητότητας είναι το αυτοματοποιημένο τηλέφωνο που αναφέρει ο κύριος παραπάνω. Ξέρουμε πιο είναι αυτό? 

Γλιτώνεις ένα άγχος "θα προλάβω, δεν θα προλάβω" κτλ.

Κάποια εποχή υπήρχαν κάποια πενταψήφια για τη φορητότητα και αν δεν έχει αλλάξει κάτι νομίζω αυτά δίνουν ακόμα και για τις ακυρώσεις πλέον. Η κοσμοτε ειχε το 13897.

Edited by kmpatra

5 ώρες πριν, EllinikoNisi said:

Η έκπληξη στην υπόθεση της φορητότητας είναι το αυτοματοποιημένο τηλέφωνο που αναφέρει ο κύριος παραπάνω. Ξέρουμε πιο είναι αυτό? 

Γλιτώνεις ένα άγχος "θα προλάβω, δεν θα προλάβω" κτλ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Ο αριθμός που πρέπει να καλέσει κάποιος για ακύρωση της φορητότητας προς την cosmote είναι 6971013866.

Έπειτα πληκτρολογείς κωδικό αίτησης και σου λέει ότι το αίτημά σου καταχωρήθηκε. Αυτό.