Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανακοίνωσε μερίδια κινητής η ΕΕΤΤ (!)

Η Cosmote απο 52,4 έπεσε στο 45,2

Η Vodafone απο 25,9 πήγε στο 35,1

Η Wind απο 21,7 έπεσε στο 19,5.

Η Cyta ειναι στο 0,2.

Όποτε δικαίως θα απορήσω, σύμφωνα με τους Wind fans η VF κατρακυλούσε και η Wind εκτοξευόταν στην πρώτη θέση....

-7% η Cosmote! Απίστευτο.

Καλό είναι που γίνεται αναδιανομή συνδρομητών πάντως.

Από που και ως που η Wind στην κορυφή; Τώρα άρχισε να φτιάχνει δίκτυο. Σε κανένα χρόνο και αν διατηρήσει τις καλές τιμές θα ανέβει σε πελάτες.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ανακοίνωσε μερίδια κινητής η ΕΕΤΤ (!)

Η Cosmote απο 52,4 έπεσε στο 45,2

Η Vodafone απο 25,9 πήγε στο 35,1

Η Wind απο 21,7 έπεσε στο 19,5.

Η Cyta ειναι στο 0,2.

Όποτε δικαίως θα απορήσω, σύμφωνα με τους Wind fans η VF κατρακυλούσε και η Wind εκτοξευόταν στην πρώτη θέση....

δ/νση για να βρούμε το αρχείο?

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Άλλο η καταγγελία του συμβολαίου και άλλο η διακοπή ισχύουσας έκπτωσης.(την οποία είχα απαιτήσει και στην ηχογράφηση στην ανανέωση συμβολαίου να αναφέρεται το 2013) Στην περίπτωση μου πάντως διορθώθηκε το ζήτημα και πιστώθηκαν οι λανθασμένες χρεώσεις.

Καμμία διαφήμιση δεν πιστεύω.Έπετρεψε μου όμως ως νομικός να διαφωνήσω με τη δυνατότητα ενός εμπλεκομένου να καταγγείλει το οτιδήποτε μονομερώς χωρίς να έχει έννομες συνέπειες.

Έχεις βέβαια το δικαίωμα να διαφωνείς με τις θέσεις μου είτε είσαι νομικός είτε όχι, Αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να βάζεις λέξεις στο στόμα μου που δεν είπα και μετά να διαφωνείς.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος ποτέ εγώ δεν είπα αυτό το "χωρίς έννομες συνέπειες"

Αν έχεις κάτι να πεις για αυτά που είπα με χαρά θα σε ακούσω

Τα υπόλοιπα (απαντήσεις σε όσα δεν είπα ) απλά τα αγνοώ.

Πατατρακ η κοσμοτε ... το -7 ειναι ενα μεγαλο ποσοστο φαινεται οτι η vodafone ειναι η μονη κερδισμενη και κατα πολυ μαλιστα.Τελικα το κορυφαιο δικτυο και η φτηνη wind εχουν δωσει στην vodafone ενα μεγαλο ποσοστο συνδρομητων.... που οπως φαινεται εχει δωσει και τα 2 και γιαυτο αυτο το μεγαλο + στο ποσοστο της συνδρομητικης της βασης.

Έχεις βέβαια το δικαίωμα να διαφωνείς με τις θέσεις μου είτε είσαι νομικός είτε όχι, Αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να βάζεις λέξεις στο στόμα μου που δεν είπα και μετά να διαφωνείς.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος ποτέ εγώ δεν είπα αυτό το "χωρίς έννομες συνέπειες"

Αν έχεις κάτι να πεις για αυτά που είπα με χαρά θα σε ακούσω

Τα υπόλοιπα (απαντήσεις σε όσα δεν είπα ) απλά τα αγνοώ.

Κοίτα κι εγώ ποτέ δε μίλησα για καταγγελία συμβολαίου,αλλά για αθέτηση όρων του συμβολαιου...μην παίζουμε με τις λέξεις όμως.

Όταν λοιπόν λες ότι μπορεί το κάθε μέρος να καταγγείλει μονομερώς και οποτεδήποτε ένα συμβόλαιο έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αυτό ισχύει σε όλα τα συμβόλαια και όχι μόνο για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Απλά μετά θα υποστεί και τις ανάλογες συνέπεις..οπότε δε διαφωνούμε επουδενί.

Και δε θεωρώ κομψό εκ μέρους σου την τελευταία σου παρατήρηση τόσο στο αρχικό σου μήνυμα όσο και στο υπάρχον.

(Ούτε έγω μίλησα ΄΄για πάντα΄΄)

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Να πω ότι υπάρχει κάποια σύβμαση με όρους που έχει υπογραφεί και από τις 2 πλευρές, το καταλαβαίνω. Μπορεί να έχει αντίστοιχη ισχύ η διαβεβαίωση ενός υπαλλήλου από το customer care σε ένα e-mail; Μακάρι, αλλά με βάση τη λογική δεν μου φαίνεται τόσο εύκολο. Ακόμη και να υπήρχε κάποιος τρόπος να πατήσεις νομικά σε αυτό το e-mail, έχω την εντύπωση πως μπορούν να βρουν πατέντες να στο αυξήσουν αν θέλουν. Για παράδειγμα όπως γράφει ο φίλος ότι το πακέτο λέγεται red 1 old, αν σου πουν ότι καταργείται το συγκεκριμένο και έχεις επιλογή είτε να πας σε κάποιο άλλο με νέα σύμβαση είτε να φύγεις και να αλλάξεις εταιρεία.

Υ.Γ. δεν είμαι με τη μεριά της εταιρείας εννοείται, απλά εξηγώ τους λόγους που εγώ δεν θα "κοιμόμουν ήσυχος" απλά και μόνο με τη διαβεβαίωση από το e-mail. Και επαναλαμβάνω, δεν λέω ότι σκοπεύουν να του το αυξήσουν. Απλά η πιθανότητα να γίνει κάποτε δεν είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, μηδενική.

Προφανώς λίγο μπέρδευτηκε το ζήτημα χωρίς λόγο.Οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα προφανώς, αλλά και ο κάθε συνδρομητής μπορεί να διαπραγματευτεί και να ζητήσει συγκεκριμένους όρους στο συμβόλαιο του όταν δεν υπάρχει σε γραπτή μορφή αλλά απορρέει μόνο από τηλεφωνική επιβεβαίωση.

Πάμε παρακάτω λοιπόν. Στην τηλεφωνική ανανέωση το 2013 έκανα συμβόλαιο 1 έτους(λήξη Ιούνιο του 2014) με συγκεκριμένες εκπτώσεις τις οποίες απαίτησα να καταχωρηθούν και στην τηλεφωνική ηχογράφηση,περάν της έγγραφης αναφοράς(και όχι διαβεβαίωσης) τους μέσω email.

Ορθότατα ο φίλος λέει ότι το συμβόλαιο έχει μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.Δεν κοιμάμαι ήσυχος, τρόποι υπάρχουν για την εταιρεία να κάνει αλλαγές. Απλά και ο συνδρομητής έχει τρόπους αντίδρασης, υπάρχει ένα σκέλος που λέγεται αθέμιτη εμπορική πρακτική και δίκαιο των συμβάσεων για όσους γνωρίζουν και το τελειώνω εδώ.

Νομίζω πως έχει μπερδευτεί η έννοια του συμβολαίου και της έκπτωσης. Καταρχάς μιλάμε για συμβόλαιο που έχει λήξει και έχει μετατραπεί σε αορίστου, σωστά; Από εκεί και πέρα, όταν κάνεις ένα νέο συμβόλαιο ή ανανέωση ενός παλαιού, σου δίνουν κάποια επιδότηση, όπως ξέρουμε όλοι. Είτε με τη μορφή έκπτωσης σε κάποια συσκευή, είτε σαν έκπτωση στα πάγια. Μετά το τέλος του συμβολαίου, το λογικό είναι η συγκεκριμένη έκπτωση να αφαιρεθεί εαν δεν υπάρχει ανανέωση. Τουλάχιστον έτσι είχε συμβεί σε εμένα έστω και για 1 μήνα πριν το διακόψω. Τώρα αν μιλάμε για άλλη έκπτωση, πέραν αυτής από την επιδότηση, δεν ξέρω πως μπορεί και σε αυτήν την περίπτωση να είναι εξασφαλισμένος κανείς. Δηλαδή αν αποφασίσει μια μέρα η εταιρεία να την κόψει, εφόσον δεν υπάρχει ανανέωση και το συμβόλαιο είναι πλέον αορίστου χρόνου, δεν βλέπω που έχει θέμα νομικό από την πλευρά της για να έχει πιθανότητες για να πετύχει κανείς κάτι μέσω ΕΕΤΤ και συνήγορο του καταναλωτή, όπως αναφέρθηκε. Το πιθανότερο, για μένα, είναι να κρατάει το λογαριασμό ως είχε γιατί δεν θέλει να χάσει 2 γραμμές. Αλλά πιστεύω πως τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι θα μπορεί να υπάρχει αυτή η έκπτωση επ'άπειρον χωρίς ανανέωση συμβολαίου.

Η τελευταία σου πρόταση δε θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχη... αυτή την περίοδο θέλουν να αποσυμφορήσουν τα συμβόλαια αορίστου χρόνου.

Edited by Mark_K

Τελειωνει το συμβολαιο μου σε λιγες μερες και τους πηρα τηλ για να το γυρισω σε καρτα cu. Και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω και 20 € για την διακοπη συμβολαιου. Ετσι ειναι ρε παιδια; χρεωνουν και την διακοπη; αν ειναι να κανω φορητοτητα αλλου.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελειωνει το συμβολαιο μου σε λιγες μερες και τους πηρα τηλ για να το γυρισω σε καρτα cu. Και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω και 20 € για την διακοπη συμβολαιου. Ετσι ειναι ρε παιδια; χρεωνουν και την διακοπη; αν ειναι να κανω φορητοτητα αλλου.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πρωτη φορα το ακουω για συμβολαιο που ληγει...Αν κανεις αιτηση για φορητοτητα θα ...το ξανασκεφτουν .

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Γράφει στον τιμοκατάλογο της Vodafone για "Τέλος οριστικής αποσύνδεσης από το δίκτυο της Vodafone " με χρέωση 20,16€. Ωστόσο η μετατροπή σε καρτοκινητό λογαριάζεται ως αποσύνδεση; Πριν 1 χρόνο είχα πληρώσει 10€ τέλος διακοπής που το έκανα καρτοκινητό. Εννοείται αν είναι 20, φορητότητα αμέσως....

Γράφει στον τιμοκατάλογο της Vodafone για "Τέλος οριστικής αποσύνδεσης από το δίκτυο της Vodafone " με χρέωση 20,16€. Ωστόσο η μετατροπή σε καρτοκινητό λογαριάζεται ως αποσύνδεση; Πριν 1 χρόνο είχα πληρώσει 10€ τέλος διακοπής που το έκανα καρτοκινητό. Εννοείται αν είναι 20, φορητότητα αμέσως....

Άλλο οριστικη αποσυνδεση αν και νομιζω σε φορητοτητα σε άλλο παροχο δεν ισχυει η "ποινη" και άλλο μεταρτοπη συμβολαιου που εληξε σε καρτοκινητο.Εγω ετσι το καταλαβαινω.

Σε καρτοκινητο που δεν κανεις καμια ανανεωση μεσα σε ένα χρονο και ληγει τι ποινη μπορουν να σου βαλουν ?Απλα χανεις τον αριθμο .

Φιλικά Γιάννης

Το τέλος αυτό το βρήκα στον τιμοκατάλογο των συμβολαίων, να διευκρινίσω. Εννοείται σε καρτοκινητό δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο.

Sent from my XT1562

Το τέλος αυτό το βρήκα στον τιμοκατάλογο των συμβολαίων, να διευκρινίσω. Εννοείται σε καρτοκινητό δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο.

Sent from my XT1562

Γιατι λοιπον γραφεις :

Πριν 1 χρόνο είχα πληρώσει 10€ τέλος διακοπής που το έκανα καρτοκινητό

Φιλικά Γιάννης

Γιατί αναφέρεται στον κατάλογο των συμβολαίων. Και όταν το χρέωσαν ήταν ακόμα συμβόλαιο.

Έχω ένα συμβόλαιο με προνομιακή έκπτωση μέχρι 10/11/2016. Η προσφορά έγινε, μετά από απειλή φορητότητας. Επειδή ήθελα να τους καλοπάρω τους λέω κάντε το 24μηνών ετσι ώστε και γω να εχω την εκπτωση για δυο χρονια και αυτοι να μην με χασουν απο πελατη. Η βλακεια ομως ειναι ότι αυτοί έκαναν διχρονο συμβόλαιο αλλά την προσφορά την έβαλαν για ένα χρόνο, χωρίς να διευκρινιστεί τίποτα εκ μερους τους οταν μιλουσαμε στο τηλεφωνο για να συμφωνησω σε ακυρωση της φορητοτητας. Απλά μου ειπαν αυτό οτι θα το κανουμε διχρονο με εκπτωση και θεωρησα οτι και η εκπτωση θα είναι διχρονη.

Η ερώτησή μου είναι τι θα γίνει μετά το πέρας της έκπτωσης; Θα μπορώ να φυγω εφόσον το συμβόλαιο δεν έχει λήξει; Νιωθω εγκλωβισμένος και δεν ξερω τι να κανω.

http://www.imagebam.com/image/f6afb9495998574

Ξερουμε ποσοστό σε συμβόλαια ή σε καρτοκινητά?

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Έχω ένα συμβόλαιο με προνομιακή έκπτωση μέχρι 10/11/2016. Η προσφορά έγινε, μετά από απειλή φορητότητας. Επειδή ήθελα να τους καλοπάρω τους λέω κάντε το 24μηνών ετσι ώστε και γω να εχω την εκπτωση για δυο χρονια και αυτοι να μην με χασουν απο πελατη. Η βλακεια ομως ειναι ότι αυτοί έκαναν διχρονο συμβόλαιο αλλά την προσφορά την έβαλαν για ένα χρόνο, χωρίς να διευκρινιστεί τίποτα εκ μερους τους οταν μιλουσαμε στο τηλεφωνο για να συμφωνησω σε ακυρωση της φορητοτητας. Απλά μου ειπαν αυτό οτι θα το κανουμε διχρονο με εκπτωση και θεωρησα οτι και η εκπτωση θα είναι διχρονη.

Η ερώτησή μου είναι τι θα γίνει μετά το πέρας της έκπτωσης; Θα μπορώ να φυγω εφόσον το συμβόλαιο δεν έχει λήξει; Νιωθω εγκλωβισμένος και δεν ξερω τι να κανω.

http://www.imagebam.com/image/f6afb9495998574

Δεν μου φαίνεται λογικό το συμβόλαιο να είναι 24μηνο αλλά η έκπτωση 12μηνη. Τους υπόλοιπους 12 μήνες δηλαδή που δεν λαμβάνεις έκπτωση, τι ακριβώς απόσβεση κάνεις και διατηρείται το συμβόλαιο? Εκτός βέβαια και αν πήρες και επιδότηση μαζί. Αλλά καλό είναι να ρωτήσεις, ή να ζητήσεις την ηχογραφημένη, μήπως έχει γίνει λάθος.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κι εγώ πέρυσι που έκανα το φοιτητικό συμβόλαιο καρτοκινητό CU 10 ευρώ είχα πληρώσει, αλλά μάλλον αυξήθηκε το ποσό. Η καλύτερη λύση είναι φορητότητα και ξανά επιστροφή, άσε που δεν περιμένεις 30 ημέρες. Εγώ τα'δωσα πέρυσι τα 10, αλλά 20 ευρώ, έλεος. Θα προτιμούσα την "ταλαιπωρία" της φορητότητας.

Αν γίνει φορητότητα σε άλλη εταιρεία δεν χρεώνεται ο συνδρομητής τέλος αποσύνδεσης!

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Παιδια ποτε ξεκιναει η καλοκαιρινη προσφορα 2gb για τους συνδρομητες;

Επι του παροντος δεν υπαρχει τετοια προσφορα. Η κοσμοτε εδωσε στα νεα συμβολαια οχι τα παλια 10gb και τους ξεβρακωσε ολους. Στου μπαμπα μου ενεργοποιηθηκε κανονικα. Σε μενα σε vodafone red1......

Edited by impreza_sti

Ξαφνικά με το έτσι θέλω η Vodafone μου αφαίρεσε μια έκπτωση απο το συμβόλαιο που είχα ανανεώσει τον Γενάρη του 2016 για 2 χρόνια.

Βάζω έδω το link για το ποστ που έκανα σε άλλο αντίστοιχο θέμα. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6845856#post6845856

Τι μπορώ να κάνω τώρα εγώ;; Το ίδιο ακριβώς έγινε και σε φίλο μου. Και του λένε πρέπει να δώσεις 200€ για να σπάσεις το συμβόλαιο...

Λοιπον για σε μενα για 3 red1 πληρωνα 45 ευρω !!!Ξαφνικα μου ηρθε συνολικος λογαριασμος χωρις καμμια υπερβαση 60 ευρω . Πηρα τηλ και μου ειπαν και οντως ετσι είναι ότι εκαναν διπλη εκπτωση στο vodafone 4sharing όχι μοο σε μενα αλλα και σε αλλους συνδρομητες και το βρηκαν . Το πρόβλημα ηταν δικο τους (συστημικο) αλλα από εδώ και περα θα πληρωνω 19,5 τελικη τιμη το καθενα οσο πραγματι είχαμε συμφωνησει .

Φιλικά Γιάννης

Εγώ είχα συμφωνήσει να δίνω 28-29 ευρώ το μήνα. Και ξαφνικά μου το πήγαν στα 36,5€. 7€ για μένα είναι υπερβολική.

Και να έχω τον υπάλληλο της vodafone να μου λέει δεν είχατε συμφωνήσει ποσο είχατε συμφωνήσει 50% έκπτωση του παγίου η οποία ισχύει ακόμα και τώρα. Εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα και του κάνω δηλαδή εσείς αν σε μια νύχτα αποφασίσετε το red 1 να το πάτε 1000€ θα μου ζητήσετε εμένα 500€;;; Δεν συμφώνησα καμία έκπτωση, συμφώνησα να δίνω 29€.

Και μου λέει δίνατε 29 λόγω συστημικού λάθους που εκμεταλευόσασταν τόσους μήνες. Μου πουλήσατε ένα πακέτο 29€, το πως το πουλήσατε δεν με ενδιαφέρει. Δεν μπορείτε χωρίς καμία προειδοποιήση να μου κάνετε τόσο μεγάλη αύξηση...

Το θεωρώ απαράδεκτη τακτική της Vodafone και σίγουρα με έχει χάσει απο πελάτη εμένα και όλη την οικογένεια μου...

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών