Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Ε.Ε.Ε.Τ. κινείται βάση νόμων και όχι βάσει της πλειοψηφίας στις απόψεις του κόσμου .

Παράδειγμα , και ο ΟΤΕ έχει πακέτα για σταθερά και κινητά , αλλά δεν παρέχει ενημέρωση υπολοίπου ,

Πέραν τούτου δεν γνωρίζω κανέναν νόμο που να υποχρεώνει τις εταιρείες να σου λένε το υπόλοιπο σου.

Δεν ξερω αν υπαρχει νομος, μπορει και να υπαρχει αλλα να μην τον γνωριζουμε. Εμενα η ενσταση μου, οπως και πολλων, ειναι το γεγονος οτι ενω η cosmote το παρεχει δωρεαν και για εκεινη την ωρα (αν δεν κανω λαθος γιατι δεν εχω cosmote, απ οτι διαβαζω), εμεις γιατι να πρεπει να καλουμε και να χρεωνομαστε; Εκει πρεπει να επεμβει η ΕΕΤΤ. Αλλα αυτο θελει ομαδικη καταγγελια. Αλλα δε βλεπω κανενα απ οσους το λενε και πραγματικα τους νοιαζει (γιατι εμενα δε με απασχολει να μαθω ποσα μου μενουν) να κανουν καποια κινηση. Να μαζευτουμε απο εδω 50-100 ατομα, να κανουμε μια ομαδικη καταγγελια και να το διεκδικησουμε. Στις αλλες χωρες ειναι πιο εξυπνοι ή πιο ικανοι;
Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Και τι θα πούμε στην καταγγελία;

Ότι δεν μας δίνει κάτι που δίνουν οι άλλοι;

Καταγγελία χωρίς να αναφέρεις νόμο απλά είναι χωρίς αντικείμενο θα την πετάξουν στα σκουπίδια , το πολύ πολύ να απαντήσουν ότι δεν έχει υποχρέωση ο πάροχος να σου το παρέχει.

Η αγορά είναι ελεύθερη , μπορείς να πας στους άλλους που σου το δίνουν .

Ο απλος πολιτης δεν ειναι σε θεση να ξερει αν υπαρχουν νομοι για τα παντα. Δεν εχουν σπουδασει ολοι νομικα. Εξαλλου, με το να προσπαθησεις, μπορει και να πετυχεις κατι. Με το να γυρνας την πλατη και να αδιαφορεις, δεν πετυχαινεις τιποτα. Η προσπαθεια ποτε δεν εβλαψε.
Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...

Απλά ο σωστός δρόμος είναι να στείλεις την καταγγελία ή αίτημα σου στην Vodafone . Αυτό θα έπρεπε να κάνει ο απλός πολίτης, Το να μπλέξεις με την ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ ( σε αυτό το θέμα) Ε.Ε.Τ.Τ. δεν έχει νόημα. Συμφωνό ότι δεν έχει αποτέλεσμα η αδιαφορία .

Δεν ξερω αν ειναι η ΕΕΤΤ ή το ΙΝΚΑ. Λογικα καποιος φορεας θα μπορει να βοηθησει. Το θεμα ειναι οτι θελει ομαδικοτητα. Πραγμα που τοσο καιρο δε βλεπω.

Δεν το έπιασα αυτό... Σου δίνει κάποιο όγκο δεδομένων και κατά την άποψή σου ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να σε ενημερώνει για το υπόλοιπο; Σκέψου το λίγο καλύτερα διότι ο περισσότερος κόσμος έχει αντίθετη άποψη...

Δεν έχει σημασία η άποψη του περισσότερου κόσμου, σημασία έχει ότι καμία εταιρία κινητής δεν υποχρεούται από κάπου να παρέχει ενημέρωση για ομιλία/sms/mb.

Εμενα η ενσταση μου, οπως και πολλων, ειναι το γεγονος οτι ενω η cosmote το παρεχει δωρεαν και για εκεινη την ωρα (αν δεν κανω λαθος γιατι δεν εχω cosmote, απ οτι διαβαζω), εμεις γιατι να πρεπει να καλουμε και να χρεωνομαστε; Εκει πρεπει να επεμβει η ΕΕΤΤ.

Δε σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις τηλέφωνο, αλλά, και να το κάνεις, δε σε υποχρέωσε καμία εταιρία. Μετρητές έχεις, το υπολογίζεις από κει ή με όποιον άλλον τρόπο θες.

Δεν ξερω αν ειναι η ΕΕΤΤ ή το ΙΝΚΑ. Λογικα καποιος φορεας θα μπορει να βοηθησει. Το θεμα ειναι οτι θελει ομαδικοτητα. Πραγμα που τοσο καιρο δε βλεπω.

Ας είναι και η WWF, καταγγελία γι'αυτό δεν μπορείς να κάνεις. Αν θέλουν, και οι 3, κόβουν την ενημέρωση στα πάντα, χάρη σου κάνουν που σου αναφέρουν τον υπολειπόμενο χρόνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα ο καταναλωτής πρέπει να είναι το θύμα, ο εξαπατημένος, ενώ η πολυεθνική να είναι πάντα η κακή...:rolleyes: Η ορθότητα μιας τέτοιας καταγγελίας είναι παρόμοια με το να μου κάνει καταγγελία ο γείτονας επειδή δεν του δίνω αναφορά για το μηνιαίο εισόδημά μου...:rolleyes:

Edited by kotsianis7

Ας είναι και η WWF, καταγγελία γι'αυτό δεν μπορείς να κάνεις. Αν θέλουν, και οι 3, κόβουν την ενημέρωση στα πάντα, χάρη σου κάνουν που σου αναφέρουν τον υπολειπόμενο χρόνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα ο καταναλωτής πρέπει να είναι το θύμα, ο εξαπατημένος, ενώ η πολυεθνική να είναι πάντα η κακή...:rolleyes: Η ορθότητα μιας τέτοιας καταγγελίας είναι παρόμοια με το να μου κάνει καταγγελία ο γείτονας επειδή δεν του δίνω αναφορά για το μηνιαίο εισόδημά μου...:rolleyes:

Ο γειτονας μου ομως δεν παιρνει απο το μισθο μου χρηματα για να παιρνει και ενημερωτικο. Εγω ομως ως καταναλωτης, οταν τους πληρωνω και με το παραπανω για τα ακριβα τους προγραμματα, τα οποια σε ολο τον κοσμο ειναι τουλαχιστον στα 2/3 της ελληνικης τιμης, και δινουν και πολλα περισσοτερα απ οτι αυτοι, εχω την απαιτηση απο την οποια εταιρια να μου προσφερει δωρεαν καποιες υπηρεσιες. Πληρωνω για μιλαω, να στελνω σμσ και να χρησιμοποιω δεδομενα. Βγαζουν και με το παραπανω το κερδος τους απο αυτα. Για να εχουν ικανοποιημενους πελατες πρεπει να δωσουν και κατι παραπανω. Οχι να βγαζουν και απο τη μυγα ξυγκι.

Ο γειτονας μου ομως δεν παιρνει απο το μισθο μου χρηματα για να παιρνει και ενημερωτικο. Εγω ομως ως καταναλωτης, οταν τους πληρωνω και με το παραπανω για τα ακριβα τους προγραμματα, τα οποια σε ολο τον κοσμο ειναι τουλαχιστον στα 2/3 της ελληνικης τιμης, και δινουν και πολλα περισσοτερα απ οτι αυτοι, εχω την απαιτηση απο την οποια εταιρια να μου προσφερει δωρεαν καποιες υπηρεσιες. Πληρωνω για μιλαω, να στελνω σμσ και να χρησιμοποιω δεδομενα. Βγαζουν και με το παραπανω το κερδος τους απο αυτα. Για να εχουν ικανοποιημενους πελατες πρεπει να δωσουν και κατι παραπανω. Οχι να βγαζουν και απο τη μυγα ξυγκι.

Ωραία όλα αυτά, συμφωνούμε απόλυτα εκτός απ'την πρώτη πρόταση. Εσύ δίνεις τα χρήματα στην εταιρία, δεν στα παίρνει με το ζόρι απ'την τσέπη, αλλά αυτό σε γενικές γραμμές δεν κολλάει στο ότι πρέπει να σου παρέχει ενημέρωση. Συνεπώς, καταγγελίες και τα σχετικά δεν ευσταθούν. Τι θέλουμε και μπλέκουμε ΕΕΤΤ, ΙΝΚΑ, ΣΟΥ'ΠΑ, ΜΟΥ'ΠΕΣ κλπ,κλπ με μία προαιρετική υπηρεσία την οποία επίσης χάρη σου κάνουν και στην παρέχουν δωρεάν και όχι επί πληρωμεί;

Edited by kotsianis7

Ωραία όλα αυτά, συμφωνούμε απόλυτα εκτός απ'την πρώτη πρόταση. Εσύ δίνεις τα χρήματα στην εταιρία, δεν στα παίρνει με το ζόρι απ'την τσέπη, αλλά αυτό σε γενικές γραμμές δεν κολλάει στο ότι πρέπει να σου παρέχει ενημέρωση. Συνεπώς, καταγγελίες και τα σχετικά δεν ευσταθούν. Τι θέλουμε και μπλέκουμε ΕΕΤΤ, ΙΝΚΑ, ΣΟΥ'ΠΑ, ΜΟΥ'ΠΕΣ κλπ,κλπ με μία προαιρετική υπηρεσία την οποία επίσης χάρη σου κάνουν και στην παρέχουν δωρεάν και όχι επί πληρωμεί;

Η εταιρια που τα δινει αυτα, για να λειτουργει και να συνεχισει να υπαρχει και να τα παρεχει ολα αυτα στον καταναλωτη, πρεπει ο καταναλωτης να την πληρωσει. Αν δεν την πληρωσει, κλεινει. Ο καταναλωτης λοιπον που δινει τα λεφτα του, εχει απαιτησεις. Αν θελει να τον εχει, πρεπει να τον εχει ικανοποιημενο. Οταν του παιρνει ενα σκασμο λεφτα για υπηρεσιες που τους κοστιζουν ελαχιστα, χωρις να δινουν κατι παραπανω, τοτε ο καταναλωτης πρεπει ν αντιδρασει. Ειτε με το να φυγει, ειτε με το να απαιτησει κατι παραπανω. Αν φυγει, η εταιρια δε θα μαθει ποτε το λογο που εφυγε. Θα πει ο πελατης "ημουν δυσαρεστημενος, ελλειπεις υπηρεσιες κλπ...". Με μια καταγγελια μαζικη, γινονται σαφης οι λογοι που ειναι δυσαρεστημενοι οι πελατες. Την καταγγελουν γι αυτο κι αυτο το λογο, και αν δεν κανει μια κινηση, ολοι αυτοι θα φυγουν. Πραγμα που καμια εταιρια δεν την συμφερει σε περιοδους κρισης. Εδω μονο και μονο που λεμε οτι θα παμε σε cosmote γιατι εχει λιγοτερο παγιο, αμεσως κανουν 50% εκτπωση. Στο να ενημερωσουν για αλλο ενα στοιχειο ακομα του λογαριασμου που δινουμε κολλανε;

Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με καταγγελίες σε επίσημους φορείς, νομίζω πως το εξαντλήσαμε το θέμα περί νομιμότητας της μη παροχής ενημέρωσης. Η "καταγγελία" ή, πιο σωστά, διαμαρτυρία πρέπει να γίνει στην ίδια την εταιρία, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Vasileios πιο πάνω.:)

Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με καταγγελίες σε επίσημους φορείς, νομίζω πως το εξαντλήσαμε το θέμα περί νομιμότητας της μη παροχής ενημέρωσης. Η "καταγγελία" ή, πιο σωστά, διαμαρτυρία πρέπει να γίνει στην ίδια την εταιρία, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Vasileios πιο πάνω.:)

Οταν ομως δεν πιανει η διαμαρτυρια στην ιδια; Τι κανεις; Απλα το αποδεχεσαι και παραιτεισαι; Δε δοκιμαζεις σε καποιο φορεα που σε "προστατευει"; Γιατι τους κανανε (περα απο το να καθονται και να πληρωνονται παντα...);

καταρχην χρονια πολλα!

θα ηθελα να ρωτησω εαν ειναι δυνατον με 3 νουμερα(εταιρικα) η vodafone να δινει επιδοτηση 167 ευρω.οι μηνιαιοι λογαριασμοι κυμαινοντουσαν παντα απο 110-150

οποτε με τετοιο ποσο θα διακοψω να παω σε αλλη εταιρια.

ποια ειναι η δικη σας γνωμη-εμπειρια?

Live2Di3 <FFvsSK>

UK burN 4 Me

το πιο πιθανο να σου πουνε 'εχουν πεσει ολες οι επιδοτησεις, λογω κρισης κτλ', οπότε εσυ πες τους 'οκ, καταλαβαινω, 100 ευρω ανα γραμμη, λογω κρισης, αλλιως θα σας ζητουσα 200 ανα γραμμη για να μεινω'

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τη λογική αυτή... Σου δίνει δεδομένα τα οποία πληρώνεις αλλά εσύ όχι μόνο ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να ενημερώνεσαι αλλά σου κάνει και χάρη που σου λέει το υπόλοιπο επί πληρωμή;

Με τέτοια νοοτροπία δεν θα φτιάξουν ποτέ οι υπηρεσίες στην Ελλάδα !!! Και μην το πάρεις προσωπικά, τη νοοτροπία καταδικάζω, όχι τους ανθρώπους!

Ασχέτως νομοθεσίας είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι θα ΠΡΕΠΕΙ να έχω κάποια ενημέρωση και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ. Και αν ίσχυε ότι άμα... θέλει στο δίνει, δεν είναι χαζή η κοσμοτέ να σε ενημερώνει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο για κάτι που δεν υποχρεούται να κάνει...

ΥΓ: Να σταθώ λίγο παραπάνω σε αυτό: μας κάνουν ΧΑΡΗ;;;; Με αυτή τη νοοτροπία δεν θα δούμε ποτέ σοβαρές τιμές και υπηρεσίες! ΧΑΡΗ τους κάνουμε ΕΜΕΙΣ που είμαστε πελάτες τους και τους τα ακουμπάμε ΧΟΝΤΡΑ !!! Και μόνον όταν το καταλάβουμε αυτό θα έχουμε όσα θέλουμε στις τιμές που θέλουμε. Στην υπόλοιπη Ευρώπη το πιστεύουν αυτό οι καταναλωτές και γι'αυτό έχουν καλύτερες τιμές από το λακαμά ελληνάρα... Χωρίς παρεξήγηση πάντα...

Edited by Nosferatu

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Πως μπορω να μαθω ποσο χρονο ομιλιας απο τα δωρεαν μου εχει μεινει ?? επισης για τα sms και τα mb ! Υπαρχει καποιος αριθμος που στελνουμε μνμ και μας στελνουν ?

Πως μπορω να μαθω ποσο χρονο ομιλιας απο τα δωρεαν μου εχει μεινει ??

Κλιση ή sms στο 1284 δωρεαν.Ενημερωση κινησης μεχρι την προηγουμενη μερα.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Κλιση ή sms στο 1284 δωρεαν.Ενημερωση κινησης μεχρι την προηγουμενη μερα.

Σε ευχαριστω πολυ !!! χρονια πολλα !! :D

Χρόνια πολλά . Αρχές Δεκεμβρίου έκανα αλλάγη συμβολαίου και έκπτωση 30% χωρίς συσκευή στο unlimeted 30 .Εάν φύγω τώρα για wind τι θα πληρώσω στην vodafobe;
London for ever

Χρόνια πολλά . Αρχές Δεκεμβρίου έκανα αλλάγη συμβολαίου και έκπτωση 30% χωρίς συσκευή στο unlimeted 30 .Εάν φύγω τώρα για wind τι θα πληρώσω στην vodafobe;

Για έναν μήνα την έκπτωση 30%.

Για έναν μήνα την έκπτωση 30%.

Μικρό το κακό . Το μόνο που μένει να δω αν αξίζει να πάω στην wind αλλά αυτό θα το ρωτήσω αλλού . Ευχαριστώ για την απάντηση σου και καλή χρονιά .

London for ever

Αν μιλάς πιο πολύ προς Wind φυσικά και αξίζει.

Δεν έχω πολλούς με wind . Αλλά θα έχω περισσότερα λεπτά προς άλλα δύκτια και σημαντική διφορά στο λογαριασμό από ότι με vodafone . Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με wind σαν αξιοπιστία δυκτίου.αφού τελευταία φορά που είμουνα πελάτης το κινητό έγραφε "TELESTET" .

London for ever

Δεν έχω πολλούς με wind . Αλλά θα έχω περισσότερα λεπτά προς άλλα δύκτια και σημαντική διφορά στο λογαριασμό από ότι με vodafone . Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με wind σαν αξιοπιστία δυκτίου.αφού τελευταία φορά που είμουνα πελάτης το κινητό έγραφε "TELESTET" .

Περισσότερα λεπτά προς άλλα δίκτυα;; Από πού προκύπτει αυτό; Αφού ίδια προγράμματα με την VF και την Cosmote έχει... ;) Αν η πλειονότητα των επαφών σου ωστόσο δεν είναι στην Wind, δε σε συμφέρει να πας.

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών