DrStorage Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Το σιγουρο ειναι οτι εφυγα απο την αιθουσα "φουσκωμενη" σαν παγωνι, με εντονη εθνικιστικη διαθεση:rolleyes: και ενα υψηλοτατο αισθημα πατριωτισμου. Το κακο ειναι οτι ολα αυτα τα νιωθουμε σαν Ελληνες μονο οταν παιρνουμε κανενα κυπελλο ή οταν εξυμνειται ο ελληνισμος μας απο το χολλυγουντ...;) Μα κατά τα άλλα και πάλι σαν Έλληνες φερόμαστε! "Ωχ αδερφέ.... Έλα μωρέ στην Ελλάδα ζούμε!", οπότε καλό είναι να έχουμε και καμμιά τονωτική ενεσούλα (έστω και από σκηνής Tonotil) ώστε να μην ήμαστε όλο στην κλάψα. Η ταινία, κατ' εμέ, είναι όντως μια εξαιρετική μεταφορά ενός κόμικ (το οποίο παρεπιπτόντως ασχολείται με ιστορία Ελληνικού ενδιαφέροντος) και δικαίως κάνει τόσο ντόρο. Αλήθεια, τώρα που η Ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία αναιρεί όλα τα ηρωϊκά του Έθνους στοιχεία, μήπως ν' αρχίσουν να προβάλλουν το "300" στις αίθουσες διδασκαλίας; Παράθεση Όταν η κούραση και το άγχος με καταβάλλουν, τότε, πιότερο, χρειάζομαι το χαμόγελό σου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
salonicafan_TASO Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Αλήθεια, τώρα που η Ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία αναιρεί όλα τα ηρωϊκά του Έθνους στοιχεία, μήπως ν' αρχίσουν να προβάλλουν το "300" στις αίθουσες διδασκαλίας; Μήπως αντί για την ιστορία να διαβάζουν το κόμικ 300 ; Παράθεση ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Η ταινία είναι εξαιρετική.Την βρήκα καλύτερη από το «Troy» και από το «Alexander». Σε καθηλώνει και σε εντυπωσιάζει με τις προσεγμένες σκηνές μάχης. Επιπλέον,οι ιστορικές ανακρίβειες είναι ελάχιστες.Το μοναδικό κραυγαλέο ιστορικό λάθος είναι η αποχώρηση των Θεσπιών πριν από την τελική μάχη.Στην πραγματικότητα θυσιάστηκαν κι εκείνοι,μαζί με τους Σπαρτιάτες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Η ταινία δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία. Therefore, κανένα λάθος..! όπως ήταν στο κόμικ, έτσι και στην μεγάλη οθόνη Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Η ταινία δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία. Therefor, κανένα λάθος..! όπως ήταν στο κόμικ, έτσι και στην μεγάλη οθόνη Ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες δεν είναι ιστορικά πρόσωπα; Η μάχη των Θερμοπυλών δεν είναι ιστορικό γεγονός; Εξυπακούεται πως η ταινία όχι μόνο σχετίζεται,αλλά βασίζεται στην Ιστορία.Απλά δε στοχεύει στην πλήρη αναπαράστασή της. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 H ταινία έχει σχέση με το κόμικ. Η μεταφορά του κόμικ έγινε άψογα. Τώρα αν με το κόμικ έχεις κάποια διαφωνία τότε ναι.. Αυτά που λές είναι σωστά, ΜΟΝΟ ΑΝ αναφέρεσαι στο κόμικ και οχι στην ταινία. Άποψή μου φυσικά! Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 H ταινία έχει σχέση με το κόμικ. Η μεταφορά του κόμικ έγινε άψογα. Τώρα αν με το κόμικ έχεις κάποια διαφωνία τότε ναι.. Αυτά που λές είναι σωστά, ΜΟΝΟ ΑΝ αναφέρεσαι στο κόμικ και οχι στην ταινία. Άποψή μου φυσικά! Αφού η μεταφορά του κόμικ έγινε άψογα,η ταινία και το κόμικ έχουν την ίδια σχέση με την ιστορική πραγματικότητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sofi-k Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες δεν είναι ιστορικά πρόσωπα; Η μάχη των Θερμοπυλών δεν είναι ιστορικό γεγονός; Εξυπακούεται πως η ταινία όχι μόνο σχετίζεται,αλλά βασίζεται στην Ιστορία.Απλά δε στοχεύει στην πλήρη αναπαράστασή της. Οχι βασιζεται στο κομικ που με την σειρα του βασιστηκε στην Ιστορια. Ειναι τελειως διαφορετικο. Επομενως μονο με το κομικ το συγκρινουμε, οχι με τα ιστορικα γεγονοτα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Totos Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Αφού η μεταφορά του κόμικ έγινε άψογα,η ταινία και το κόμικ έχουν την ίδια σχέση με την ιστορική πραγματικότητα. Ναι αλλά αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιον για "ιστορική ανακρίβεια" αυτό είναι το κόμικ και όχι την ταινία... Παράθεση no sig... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Εξυπακούεται πως η ταινία όχι μόνο σχετίζεται,αλλά βασίζεται στην Ιστορία. Σχετίζεται μονάχα. Βασίζεται στο κόμικ. Υ.Γ. Ακριβώς, Tote. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Ναι αλλά αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιον για "ιστορική ανακρίβεια" αυτό είναι το κόμικ και όχι την ταινία... Τις ίδιες ιστορικές ανακρίβειες που περιέχει το κόμικ περιέχει και η ταινία.Επομένως βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Totos Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Ναι αλλά εσύ κι εγώ το ξέρουμε.Γιατί να το συζητάμε σαν ΟΛΟΥΣ τους άλλους που σχολιάζουν την ταινία χωρίς να έχουν ιδέα για το κόμικ? Το θέμα είναι πως η βασικά ιδέα της ταινίας είναι κάποιος διάβασε το κόμικ και ήθελε να το κάνει ταινία.Απλά απλά.Τώρα αν αυτός τα πιστεύει αυτά ή αν έπρεπε να το ψάξει για να κάνει την ταινία να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι άλλο θέμα.( Άσε που δεν ξέρουμε τί έγινε στην πραγματικότητα...) Παράθεση no sig... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 O Κωστάκης σκότωσε την Σοφία με το χασαπομάχαιρο και μετά αυτοκτόνησε. έρχεσαι και μου λες την ιστορία και μου λές ότι ο Κωστάκης χρησιμοποίησε ρόπαλο και μετά με τα απομηναρια έκανε στοιφάδο. εγώ σαν ο μεγάλος σκηνοθέτης που είμαι το κάνω ταινία βασισμένη στα λεγόμενά σου! πρέπει ο κόσμος να κατηγορεί ΕΜΕΝΑ ή ΕΣΕΝΑ που τα παραποίησες? εγώ ΑΠΛΑ εκανα ταινία αυτά που μου είπες... nothing more nothing less.. Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Να προσέχεις από που παίρνεις τις πηγές σου... :wink: :rotfl: :p Σωστά. Εξάλλου δεν κατηγόρησα κάποιον.Απλά επισήμανα την κυριότερη ιστορική ανακρίβεια που παρατήρησα στην ταινία,η οποία και αποτελεί το θέμα της συζήτησης. Δε με ενδιαφέρει το που οφείλεται,απλά το ότι υπάρχει. Ας φέρω κι εγώ ένα παράδειγμα. Ο Γιώργος γράφει ένα κείμενο με κάποια εκφραστικά λάθη.Εγώ απαγγέλλω τα γραφόμενά του με τα ίδια εκφραστικά λάθη. Δε θα μπορούσε κάποιος να παραλείψει το κείμενο του Γιώργου,μένοντας μόνο στην ομιλία μου,για να επισημάνει τα συγκεκριμένα λάθη; Προσωπικά,πιστεύω πως ναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Totos Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Αυτό δηλαδή που σου ανέφερα πιο πάνω έτσι? Τώρα αν αυτός τα πιστεύει αυτά ή αν έπρεπε να το ψάξει για να κάνει την ταινία να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι άλλο θέμα.( Άσε που δεν ξέρουμε τί έγινε στην πραγματικότητα...) Παράθεση no sig... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Σωστά. Εξάλλου δεν κατηγόρησα κάποιον.Απλά επισήμανα την κυριότερη ιστορική ανακρίβεια που παρατήρησα στην ταινία,η οποία και αποτελεί το θέμα της συζήτησης. Δε με ενδιαφέρει το που οφείλεται,απλά το ότι υπάρχει. Ας φέρω κι εγώ ένα παράδειγμα. Ο Γιώργος γράφει ένα κείμενο με κάποια εκφραστικά λάθη.Εγώ απαγγέλλω τα γραφόμενά του με τα ίδια εκφραστικά λάθη. Δε θα μπορούσε κάποιος να παραλείψει το κείμενο του Γιώργου,μένοντας μόνο στην ομιλία μου,για να επισημάνει τα συγκεκριμένα λάθη; Προσωπικά,πιστεύω πως ναι. Με τη μόνη διαφορά πως εφόσον εσένα σου άρεσε το κείμενο του Γιώργου με τα εκφραστικά του λάθη, δεν μπορεί κάποιος να σε κατηγορήσει ότι τα έκανες εσύ, καθώς εσύ έχεις κάνει γνωστό εξ αρχής ότι το κείμενο που απαγγέλλεις βασίζεται σε ότι ακριβώς έχει γράψει ο Γιώργος... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Σωστά. Εξάλλου δεν κατηγόρησα κάποιον.Απλά επισήμανα την κυριότερη ιστορική ανακρίβεια που παρατήρησα στην ταινία,η οποία και αποτελεί το θέμα της συζήτησης. Δε με ενδιαφέρει το που οφείλεται,απλά το ότι υπάρχει. Ας φέρω κι εγώ ένα παράδειγμα. Ο Γιώργος γράφει ένα κείμενο με κάποια εκφραστικά λάθη.Εγώ απαγγέλλω τα γραφόμενά του με τα ίδια εκφραστικά λάθη. Δε θα μπορούσε κάποιος να παραλείψει το κείμενο του Γιώργου,μένοντας μόνο στην ομιλία μου,για να επισημάνει τα συγκεκριμένα λάθη; Προσωπικά,πιστεύω πως ναι. Οχι.. ΜΠΡΑΒΟ σου που το απήγγειλες με τον τρόπο με τον οποιο IT WAS MEANT TO ΒΕ ,BY THE AUTHOR! Το έιπες όπως ήθελε ο συγγραφέας! Μετά θα σου κινούσε αγωγή ότι άλλαξες τα γραφόμενά του Ποιος είσαι εσύ, εγώ ο άλλος πάρα δίπλα που θα αποφασίσει να αλλάξει το ποίημα? Η δουλειά μας είναι να απαγγέλουμε αυτό που μας δίνουνε!! Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Η ταινία είναι εξαιρετική.Την βρήκα καλύτερη από το «Troy» και από το «Alexander». Σε καθηλώνει και σε εντυπωσιάζει με τις προσεγμένες σκηνές μάχης. Επιπλέον,οι ιστορικές ανακρίβειες είναι ελάχιστες.Το μοναδικό κραυγαλέο ιστορικό λάθος είναι η αποχώρηση των Θεσπιών πριν από την τελική μάχη.Στην πραγματικότητα θυσιάστηκαν κι εκείνοι,μαζί με τους Σπαρτιάτες. Συμφωνώ για την ταινία και ειδικά για αυτό που είπες συγκριτικά με την Τροία και τον Αλέξανδρο.. Και εγώ πιστεύω επίσης ότι η ταινία έχει προφανώς σχέση με την Ιστορία(οκ, και με το κόμικ, δεν αλλάζει κάτι), χωρις αυτό να σημαίνει οτι η ταινία έπρεπε υποχρεωτικά να είναι πιστή μεταφορά της ιστορικής αλήθειας. Οπότε, οποιαδήποτε επισήμανση σχετικά με ανακρίβιες, δεν έχει τη μορφή κατηγορίας απλά για να θυμόμαστε την Ιστορία και τίποτα άλλο. Αυτό με τους Θεσπιείς δεν το θυμόμουν. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. March 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2007 Η ταινία τελικά ήταν κάτι που βλέπεται άνετα αν θέλεις μια action movie με αρκετά εφέ, slow-mo, hack n slash, πολεμικές τέχνες, και ωραία σχεδιασμένα τοπία. Δεν είδα ιδιαίτερες ερμηνείες (ούτε νομίζω το επιδίωκε κανείς, ούτε καν ο Butler που ξελαρρυγγίστηκε). Αλλά όπως και στο Sin City η ταινία έχει τρόπο να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα σκοτεινή και συγχρόνως 'πολεμοχαρή'. Σε σχέση με το κόμικ, μένει πιστό σε πολλές σκηνές (κάποιες είναι ακριβώς καρμπόν από το κόμικ), αλλά παίρνει και κάποιες όχι και τόσο ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες ίσως από την ανάγκη να δοθεί/επεκταθεί ο ρόλος και στους άλλους ηθοποιούς πέραν του Λεωνίδα. Δε θυμάμαι στο κόμικ καθόλου την όλη ιστορία με τη γυναίκα του Λεωνίδα και τον "προδότη", τα πατέρας-γιός θέματα, το μενταγιόν που δίνει η βασίλισσα στον Λεωνίδα και αυτός της το γυρίζει πίσω στο τέλος... Επίσης οι ιαχές α-ου (νομίζω ήταν κάποια αναφορά στο γρύλισμα του λύκου που σκότωσε ο Λεωνίδας)... ήταν κακή επιλογή. Όπως και η ψηφιακά επεξεργασμένη φωνή του Ζέρξη. Ο αφηγητής ήταν απαραίτητος σε σημεία, και σε άλλα εκνευριστικός. Οι μάχες είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο στην ταινία. Οι μάχες, η ποικιλία των τεράτων/εχθρών που πέφτουν πάνω στους 300, οι εναλλαγές slow-mo σε κανονικό ρυθμό και πάλι slow-mo, και το σχετικά πειστικό cgi. Επίσης ενδιαφέρουσα βρήκα τη σκηνή με την Oracle (που την είχα σταμπάρει από το trailer). Nice. Έχω την εντύπωση ότι αν δεν είχα διαβάσει το κόμικ θα είχα περισσότερες σκηνές να "μνημονεύσω", αλλά τώρα πολλές απο αυτές μου φάνηκαν διαδικαστικές. Καλή και η μουσική στις περισσότερες σκηνές. Το δέσιμο των σκηνών είναι κάπως απότομο. Ίσως φταίει το ότι και στο κόμικ κάποια πράγματα γίνονται απότομα από το ένα καρέ στο άλλο. Στο μονταζ πάλι των σκηνών στη μάχη μου δόθηκε η εντύπωση ότι η σκηνή άλλαζε λίγο πριν γίνει μια στραβή και χαθεί η μαγεία. lol ήταν κάπως αστείο όσο το σκέφτομαι. Όσο αφορά την ίδια την πλοκή στην ταινία, έχει κάποιες τρύπες. Ειδικά στη συνάντηση Λεωνίδα - Εφιάλτη μου ήρθε ένα έντονο "not very bright though" στο μυαλό για τον Λεωνίδα... Ναι έτσι κάπως γίνεται και στο κόμικ. Αλλά στο κόμικ κάπως το "σώζει" o Miller όταν ο Εφιάλτης αυτοκτονεί, οπότε μπορείς να υποθέσεις ότι ο Λεωνίδας το έμαθε και τον θεώρησε νεκρό και ότι έκλεισε η πιθανή 'διαρροή'. All in all, πολύ ανώτερη από άλλες μετριότητες, ελάχιστα βαρετή σε σημεία -αρκετά πορωτική σε άλλα. Διασκεδάζεις αρκεί να θέλεις να δεις κάτι τέτοιο, if you know what I mean. Παει και αυτό... τώρα φέρτε μου το Spiderman 3... btw ενα αυστηρό 7.5 στα 10 απο μένα Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. March 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2007 Τώρα είναι ανάγκη να γεμίζουμε 10 σελίδες όταν κάποιος κάνει μια απλή αναφορά στην ιστορία; Μια κουβέντα είπε ο DENIOR εντελώς καλοπροαίρετα, και αρχίσαμε πάλι τις αναλύσεις για στο κόμικ. Ας μη γινόμαστε κι εμείς υπερβολικοί, γιατί όσο γραφικό είναι το να γκρινιάζει κάποιος συνεχώς για παραποίηση της ιστορίας, άλλο τόσο είναι να αντιτείνει ο άλλος πως βασίζεται στο κόμικ με την παραμικρή ευκαιρία και δίχως ουσιαστική αφορμή. Όπως είπε κι ο ddr2, από τη στιγμή που ή βάση είναι η Ιστορία και το κόμικ πατάει πάνως σε αυτή, δε μπορείς να αποκλείσεις τη σύνδεση και της ταινίας με την Ιστορία. Δεν είπαμε να το ψειρίζουμε και να γκρινιάζουμε, αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι αναπόφευκτο να γίνονται και τέτοιες αναφορές. Δηλαδή εσείς που το είδατε δε σκεφτήκατε ΚΑΘΟΛΟΥ και την Ιστορία, αλλά είχατε το μυαλό σας μόνο στο κόμικ; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. March 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2007 Δηλαδή εσείς που το είδατε δε σκεφτήκατε ΚΑΘΟΛΟΥ και την Ιστορία, αλλά είχατε το μυαλό σας μόνο στο κόμικ; Εμ, ναι... Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος, αλλά όταν έβλεπα την ταινία δεν πέρασε από το μυαλό μου ούτε για ένα δευτερόλεπτο τα ιστορικά δεδομένα... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. March 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2007 Συμφωνώ για την ταινία και ειδικά για αυτό που είπες συγκριτικά με την Τροία και τον Αλέξανδρο.. Και εγώ πιστεύω επίσης ότι η ταινία έχει προφανώς σχέση με την Ιστορία(οκ, και με το κόμικ, δεν αλλάζει κάτι), χωρις αυτό να σημαίνει οτι η ταινία έπρεπε υποχρεωτικά να είναι πιστή μεταφορά της ιστορικής αλήθειας. Οπότε, οποιαδήποτε επισήμανση σχετικά με ανακρίβιες, δεν έχει τη μορφή κατηγορίας απλά για να θυμόμαστε την Ιστορία και τίποτα άλλο. Ακριβώς.Επιτέλους συμφωνούμε σε κάτι :D . Εμ, ναι... Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος, αλλά όταν έβλεπα την ταινία δεν πέρασε από το μυαλό μου ούτε για ένα δευτερόλεπτο τα ιστορικά δεδομένα... Δε συνέβη το ίδιο μ'εμένα.Συνεχώς παραλλήλιζα τα γεγονότα της ταινίας με την ιστορική πραγματικότητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. March 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2007 ... Επειδή βαριέμαι να εξηγώ τα αυτονόητα , με κάλυψε ο PMNEDM ! Και ίσως την άλλη φορά να μην είσαι και τόσο προσβλητικός και είρωνας - διάβαζε καλύτερα τι γράφουμε και μετά πες τα δικά σου... Με όλο το σεβασμό στο λέω και δεν το συνεχίζω παραπέρα και συγνώμη σε όλους για το off topic!Δεν ξύπνησα ενα πρωϊ και είπα να σε ειρωνευθώ. Προκάλεσες την αντίδρασή μου αυτή η οποία ήταν ίσως και ακραία για γραπτό λόγο. Ζητώ συγγνώμη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sovjohn Δημ. March 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2007 Ήρθε και στην Αγγλία η ταινία χτες...Και πήγαμε και την είδαμε όσοι δεν αντέχαμε άλλο από τα ατελείωτα σημάδια πώρωσης που μας έδειχναν οι Έλληνες φίλοι μας...(Βλέπε από φωτογραφίες στο MSN μέχρι υπογραφές σε φόρουμ μέχρι οτιδήποτε...) Μου έκανε εντύπωση που στην μικρή πόλη που είμαι και ενώ είναι νεκρή περίοδος (τέλος εξαμήνου, άρα άδεια η πόλη) στην προβολή των 23:10 είχε ΑΡΚΕΤΟ κόσμο (βλέπε πάνω από 50 άτομα). Και φυσικά αρκετούς άγγλους και άλλες εθνικότητες... Η ταινία απλά τα σπάει. Είναι ένα πολύ, πολύ, πολύ καλοδουλεμένο αποτέλεσμα με τους συμβιβασμούς που πρέπει να αποδεχτούμε (π.χ. βάση στο κόμικ και όχι στον Ηρόδοτο και την Ιστορία γενικά). Το feeling ήταν απίστευτο σε όλη την ταινία και χωρίς να έχουμε και υπότιτλους που να το ενισχύουν (π.χ. εγώ δεν θυμόμουν ότι είχε πει ο Λεωνίδας για το δείπνο στον Άδη, και μέχρι να το διαβάσω / θυμηθώ εδώ μέσα, το Κόλαση που έλεγε στα αγγλικά στην ταινία μου είχε μείνει...όχι ότι χαλάστηκα φυσικά!) Η ταινία είναι ΣΙΓΟΥΡΟ κομμάτι της (μικρής γενικά) DVD συλλογής μου και κατά πάσα πιθανότητα θα την ξαναδώ και στο σινεμά (πράγμα που έχω κάνει ελαχιστότατες φορές...) Μπράβο σε όλους τους συντελεστές που μας χάρισαν μια πολύ πιο ουσιώδη ταινία από άλλες του είδους "ανασταίνω ένα αρχαίο ήρωα" που βγήκαν αντικειμενικά πολύ πιο χλιαρές! Χίλια μπράβο, απλά! Παράθεση Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. March 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2007 Ας φέρω κι εγώ ένα παράδειγμα. Ο Γιώργος γράφει ένα κείμενο με κάποια εκφραστικά λάθη.Εγώ απαγγέλλω τα γραφόμενά του με τα ίδια εκφραστικά λάθη. Δε θα μπορούσε κάποιος να παραλείψει το κείμενο του Γιώργου,μένοντας μόνο στην ομιλία μου,για να επισημάνει τα συγκεκριμένα λάθη; Προσωπικά,πιστεύω πως ναι. Θα μπορούσε να τα παραλείψει αν όντως μπορούσε να τα αναγνωρίσει.;) Έξυπνος είσαι το έπιασες. Δεν νομίζω ότι ο Σνάιντερ ενδιαφέρθηκε και πολύ για την ιστορική ακρίβεια της ταινίας. Μάλλον του ήταν τελείως αδιάφορη. Είχε έναν μπούσουλα (το κόμικ) και αυτό ακολουθούσε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts