soublaki-3 Δημ. January 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2008 Έχουν πλέον καταργηθεί οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ 13 χωρών της ΕΕ χάρη στη συμφωνία Σένγκεν που έχει ενσωματωθεί στη νομοθεσία της ΕΕ. Οι κανόνες Σένγκεν καταργούν όλους τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα, ενισχύοντας συγχρόνως τα συστήματα ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, και καθιερώνουν κοινή πολιτική για τις θεωρήσεις. Πλήρη μέλη της συμφωνίας Σένγκεν είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Φινλανδία, (όχι όμως η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η Ισλανδία και η Νορβηγία (που δεν είναι μέλη της ΕΕ). Οι 12 χώρες που έχουν προσχωρήσει στην ΕΕ από το 2004 και μετά δεν συμμετέχουν ακόμη πλήρως στη συμφωνία Σένγκεν. Θα χρειαστείτε συνεπώς έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα για να ταξιδέψετε σε αυτές τις χώρες, καθώς επίσης στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν διέρχεστε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, χρειάζεστε έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα. Μπορεί, φυσικά, να χρειασθείτε το διαβατήριό σας κατά την έξοδό σας από την ΕΕ για να εισέλθετε στην χώρα προορισμού σας. Είναι καλύτερα να έχετε μαζί σας το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας όταν ταξιδεύετε στο εσωτερικό της ΕΕ διότι μπορεί να σας ζητηθεί να αποδείξετε τα στοιχεία ταυτότητάς σας. Κάθε φορά που λόγοι δημόσιας τάξης ή εθνικής ασφάλειας το επιβάλλουν, είναι δυνατόν να διεξάγονται ακόμη έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα για σύντομο όμως χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά που ταξιδεύουν μαζί σας έχουν δικό τους διαβατήριο ή ταυτότητα ή ότι το όνομά τους είναι καταχωρισμένο στο δικό σας διαβατήριο. Συμφωνίες με την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία δίνουν τη δυνατότητα στους υπηκόους τους να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους πολίτες της ΕΕ και να ταξιδεύουν στην ΕΕ μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο. Πηγή: Η Ευρώπη σου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ergaleios Δημ. January 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2008 πολυ απλα..αν η ταυτοτητα σου βγηκε πριν απο το 1997 δεν μπορεις να ταξιδεψεις! ego to 2000 taksidepsa apo ellada-agglia pou spoudaza me tautotita pou eixe ekdothei to 1995 (otan imoun 15)..tin palia kali me tous ellinikous xaraktires mono, epeidi den eixa prolabei na ananeoso to diabatirio mexri to telos dekembri, eneka giorton xristougennon. me koitaksan kapos stin agglia otan eftasa..alla me afisan na peraso :) episis..mexri na ksanakatebo to pasxa..piga apo agglia gallia, meta germania..me teliko proorismo tin ollandia (me nationalexpress) ki episis se opoia sinora perasa den eipan tipota gia tin tautotitoula mou :happy: an ithelan na poun..as eixan metafrasti na tous metafrasei episima ti elege..stin europaiki enosi den eimaste ki emeis? ;) Παράθεση Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnx Δημ. January 24, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2008 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Είχα απλώς αμφιβολία γιατί ήξερα ότι η Αγγλία ήταν εκτός Schengen και δεν ήμουν σίγουρος αν αυτό είχε να κάνει με την επάρκεια της αστυνομικής ταυτότητας ως αποδεικτικό μέσο εκεί...:wacko: Ευτυχώς έχω "καινούργια ταυτότητα" και γλιτώνω το φέσι! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioanna_io Δημ. February 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 29, 2008 Για να βγάλω διαβατήριο εκτός από φωτογραφίες, παράβολα και φωτοτυπία την ταυτότητα τι άλλο χρειάζομαι? Παράθεση Θέλω διακοπές! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. February 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. February 29, 2008 diavatiria.gr Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgaras Δημ. March 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2008 Παιδιά ταξίδι Αυστρία με παλιά ταυτότητα (χωρίς λατινικούς χαρακτήρες) γίνεται? Νομίζω η ταυτότητα έχει εκδοθεί το 1999 (ρωτάω εκ μέρους άλλου ατόμου). Επίσης αν κλείσω εισιτήρια (δηλώσω τον αριθμό της ταυτότητάς της) και μέχρι να ταξιδέψουμε βγάλει νέα ταυτότητα θα έχει πρόβλημα που θα έχει αλλάξει το νούμερο της ταυτότητας? Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. March 13, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2008 Όταν κλείνεις εισιτήρια δε χρειάζεται αριθμός ταυτότητας. Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. March 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2008 Παιδια επειδη εκτακτως εμαθα οτι υπαρχει μια πιθανοτητα να παω αιγυπτο, ξερει να μου πει κανεις τι γινεται με τα διαβατηρια?? ποσο καιρο κανει να βγει, ποσο παει το μαλλι, που το βγαζω κτλ.. εχω το παλιο το κοκκινο αλλα εχει ληξει κ νομιζω δεν ανανεωνεται... Αν ξερετε κ καμμια πληροφορια για αιγυπτο (βιζες, πιθανα εμβολια κτλ) επροσδεκτα!! Πρεπει να μαθω αμεσα να κανονισω αμα ειναι την αδεια μου αυριο στη δουλεια :) Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. March 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2008 καποια βοηθεια?γιατι ενδιαφερει κι εμενα,επισης για χωρες της ευρωπης οπως ξερω δεν χρειαζεται,εχω ακουσει ομως οτι η πρεπει να χει κανεις την καινουρια ταυτοτητα για να ταξιδεψει ιταλια ας πουμε,ισχυει αυτο?εγω δεν την εχω αλλαξει ακομα. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bored01 Δημ. March 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2008 καποια βοηθεια?γιατι ενδιαφερει κι εμενα,επισης για χωρες της ευρωπης οπως ξερω δεν χρειαζεται,εχω ακουσει ομως οτι η πρεπει να χει κανεις την καινουρια ταυτοτητα για να ταξιδεψει ιταλια ας πουμε,ισχυει αυτο?εγω δεν την εχω αλλαξει ακομα. Πρέπει η ταυτότητα από πίσω να έχει τα στοιχεία σου και με λατινικούς χαρακτήρες. Αλλιώς δεν ισχύει. Για διαβατήριο η αίτηση γίνεται σε συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα που έχουν υπηρεσία διαβατηρίων έχοντας μαζί τη ταυτότητα, τις απαραίτητες εγχρωμες φωτογραφίες (νομίζω 4) και κάποια παράβολα. Συνήθως σε 3-5 μέρες το έχεις. Περισσότερα εδώ http://www.passport.gov.gr/ ή στο 1564. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. March 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2008 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ Κατόπιν εφαρμογής του νόμου 3103/2003, από 1.1.2006 εκδίδονται νέα διαβατήρια υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία. Τα παλαιού τύπου διαβατήρια που έχουν εκδοθεί από τις Νομαρχίες και τις Προξενικές Αρχές έπαυσαν να ισχύουν μετά την 31.12.2006 ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης τους. Από 1.1.2007 ισχύουν μόνον τα νέα διαβατήρια, που έχουν εκδοθεί από την Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ισχύς και κόστος νέων διαβατηρίων: Για τους ενήλικες 5 χρόνια από την ημέρα έκδοσης με κόστος (ΕΥΡΩ 74) ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ή POSTAL ORDERS (Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές προσωπικές επιταγές και πιστωτικές κάρτες) Για τους ανηλίκους έως 14 ετών δύο χρόνια με κόστος (ΕΥΡΩ 57,50) ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ή POSTAL ORDERS (Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές προσωπικές επιταγές και πιστωτικές κάρτες) Για ανηλίκους άνω των 14 ετών έως τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους με κόστος (ΕΥΡΩ 57,50) ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ή POSTAL ORDERS (Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές προσωπικές επιταγές και πιστωτικές κάρτες) Στους ανυπότακτους εξωτερικού χορηγούνται διαβατήρια πενταετούς ισχύος (ΕΥΡΩ 74) ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ή POSTAL ORDERS (Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές προσωπικές επιταγές και πιστωτικές κάρτες) Τα διαβατήρια που εκδόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία από την 01.01.2006 μέχρι και την 25.8.2006 ισχύουν κανονικά μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους. Οι κατέχοντες τα ως άνω ελληνικά διαβατήρια εκδοθέντα από την Ελληνική Αστυνομία από 01.01.2006 έως 25.8.2006 μπορούν ωστόσο να ζητήσουν την αντικατάστασή τους με νέα ηλεκτρονικά διαβατήρια (οποία ενσωματώνουν και ολοκληρωμένο μικροκύκλωμα microchip), επανυποβάλλοντας τα σχετικά δικαιολογητικά και καταβάλλοντας μόνον την αξία του διαβατηρίου(ΕΥΡΩ 45) H ημερομηνία παραλαβής των διαβατηρίων εξαρτάται αποκλειστικά από τον χρόνο διεκπεραίωσης της αίτησης από την Ελληνική Αστυνομία και κυμαίνεται ενδεικτικά από 3 έως 5 εβδομάδες από την κατάθεση της αίτησης. Ειδικά για τους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό, εφ’ όσον ευρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα, δύνανται να υποβάλλουν αίτηση και δικαιολογητικά και στις αρμόδιες υπηρεσίες της προσωρινής διαμονής τους στο εσωτερικό της χώρας (βλ. κατάλογο αρμοδίων υπηρεσιών στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης http://www.ydt.gr) . ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΞΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ Η ΟΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ. ΕΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΜΜΙΣΘΑ Η ΑΜΙΣΘΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ Η ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ) ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ) Αίτηση (συμπληρώνεται στο Γ. Προξενείο) Προηγούμενο διαβατήριο (εφόσον υπάρχει). Το διαβατήριο αυτό θα επιστρέφεται στον κάτοχο μέχρι την παραλαβή του νέου, οπότε και θα προσκομίζεται προς ακύρωση. Πρόσφατη (τελευταίου μήνα) έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία 4Χ6 εκ. συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης http://www.ydt.gr. Παρατίθενται κατωτέρω συνοπτικές οδηγίες στα ελληνικά και αγγλικά. Επισημαίνουμε ότι εάν η φωτογραφία δεν πληροί τις συγκεκριμένες τεθείσες προδιαγραφές η αίτηση θα απορρίπτεται από την Κεντρική Υπηρεσία Έκδοσης Διαβατηρίων στην Αθήνα. Αστυνομική ταυτότητα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν ο αριθμός εγγραφής σε δημοτολόγιο που αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα έχει μεταβληθεί (π.χ. μετά από γάμο και συνακόλουθη αλλαγή δημοτικής μερίδας) θα πρέπει να γνωρίζετε τον εν ισχύ αριθμό δημοτολογίου (μετά από επικοινωνία με το Δήμο εγγραφής σας), οποίος και θα αναγραφεί στην αίτηση που θα υποβάλετε. Εάν ο αιτών δεν διαθέτει ελληνικό δελτίο ταυτότητας ή το δελτίο ταυτότητας έχει υποστεί φθορές ή έχει ακυρωθεί (είναι «κομμένο»), υποβάλλει πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης από το δήμο ή την κοινότητα όπου είναι εγγεγραμένος (Η ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού δεν μπορεί να απέχει πλέον των έξι μηνών από την ημερομηνία υποβολής του). Αν δεν διαθέτει πρωτότυπο εν λόγω πιστοποιητικό, το Γενικό Προξενείο μπορεί να το αναζητήσει αυτεπάγγελτα, κατόπιν προσυννενόησης στα τηλ. 02073135623 ή 02073135619 (13:00 – 16:00), και πάντως πριν την υποβολή της αίτησης. Υπεύθυνη δήλωση (συμπληρώνεται στο Γ. Προξενείο) όπου ο αιτών αναφέρει: - Εάν έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για συγκεκριμένα αδικήματα που αφορούν την έκδοση, χρήση, απώλεια ή την κλοπή διαβατηρίου - Εάν εκκρεμούν σε βάρος του ποινικές διώξεις ή έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τα παραπάνω αδικήματα - Εάν έχει κηρυχθεί ανυπότακτος ή λιποτάκτης - Εάν εκκρεμεί σε βάρος του απαγόρευση εξόδου από τη χώρα (ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΕΝΕΣ 19-45 ΕΤΩΝ) - Για όσους τελούν υπό αναβολή, θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβή ημερομηνία λήξης αναβολής τους, οποία και δηλώνεται στην αίτηση διαβατηρίου. - Για τους ανυπότακτους εξωτερικού πρωτότυπη βεβαίωση του στρατολογικού τους γραφείου στην Ελλάδα η οποία θα πιστοποιεί την εν λόγω ανυποταξία εξωτερικού(Η ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης δεν μπορεί να απέχει πλέον των έξι μηνών από την ημερομηνία υποβολής της). Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. March 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2008 Εγω παντως μια χαρα ταξιδεψα και στην Ιταλια και στην Ισπανια με την παλια ελληνικη ταυτοτητα... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. March 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2008 και δεν ηθελα να την αλλαξω,τοσα χρονια μαζι μου,κλαψ... Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2008 Παιδια επειδη εκτακτως εμαθα οτι υπαρχει μια πιθανοτητα να παω αιγυπτο, ξερει να μου πει κανεις τι γινεται με τα διαβατηρια?? ποσο καιρο κανει να βγει, ποσο παει το μαλλι, που το βγαζω κτλ.. εχω το παλιο το κοκκινο αλλα εχει ληξει κ νομιζω δεν ανανεωνεται... Αν ξερετε κ καμμια πληροφορια για αιγυπτο (βιζες, πιθανα εμβολια κτλ) επροσδεκτα!! Πρεπει να μαθω αμεσα να κανονισω αμα ειναι την αδεια μου αυριο στη δουλεια :) Στην Αίγυπτο θα βγάλεις τη VISA όταν φτάσεις εκεί. Για εμβόλια δες εδώ: http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations/egypt.htm#egyptimmun Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. March 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2008 Παιδια επειδη εκτακτως εμαθα οτι υπαρχει μια πιθανοτητα να παω αιγυπτο, ξερει να μου πει κανεις τι γινεται με τα διαβατηρια?? ποσο καιρο κανει να βγει, ποσο παει το μαλλι, που το βγαζω κτλ.. εχω το παλιο το κοκκινο αλλα εχει ληξει κ νομιζω δεν ανανεωνεται... Αν ξερετε κ καμμια πληροφορια για αιγυπτο (βιζες, πιθανα εμβολια κτλ) επροσδεκτα!! Πρεπει να μαθω αμεσα να κανονισω αμα ειναι την αδεια μου αυριο στη δουλεια :) passport.gov.gr Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. March 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2008 thanks guys!! ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝH ημερομηνία παραλαβής των διαβατηρίων εξαρτάται αποκλειστικά από τον χρόνο διεκπεραίωσης της αίτησης από την Ελληνική Αστυνομία και κυμαίνεται ενδεικτικά από 3 έως 5 εβδομάδες από την κατάθεση της αίτησης. Τιιιιιι?? πες μου οτι η8ελες να γραψεις μερες κ όχι εβδομάδες!!!! Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. March 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2008 Μέρες. Όχι εβδομάδες. Παντώς, χθες έγραψα την διεύθυνση του επίσημου site της υπηρεσίας διαβατηρίων εδώ σε αυτή τη συζήτηση - για να ενημερωθείτε κι αυτή διαγράφτηκε. Προς πάσα ενδιαφερόμενο: Παίδες.... μιλάμε για κρατική υπηρεία και όχι εμπορική! Αν σας πείραξε το submission έπρεπε να ενημερώσετε. Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
syl Δημ. March 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2008 παιδια μια βοήθεια. στη Βουλγαρία με παλιά ταυτότητα περνάω? ξέρει κανείς αν τις κοίτανε καθόλου? θα πάμε με δικό μας ΙΧ και δεν θέλω να μείνω στα σύνορα... thanks.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2008 ο ελληνας δεν τις κοιταει καν..ο βουλγαρος απλα (κανει πως )κοιταει πληρωνεις 5€ μετα τον ελεγχο που σου κανει ο βουλγαρος(διοδια) καλο θα ειναι να εχεις καινουρια ταυτοτητα ή διαβατηριο.οχι πως με παλια δεν περνας,αλλα μπορει να το κανουν θεμα.. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. March 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2008 παιδια μια βοήθεια. στη Βουλγαρία με παλιά ταυτότητα περνάω? ξέρει κανείς αν τις κοίτανε καθόλου? θα πάμε με δικό μας ΙΧ και δεν θέλω να μείνω στα σύνορα... thanks.. Θα πεις οτι πας Σαντανσκι ή Βλαγκοεβγκραντ για ψωνια δυο-τρεις ωρες και δεν θα εχεις προβλημα.Αν θελουν ομως δεν περνας με τιποτα με παλια ταυτοτητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. March 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2008 oi boulgaroi , einai , kompleksikoi , polles fore, epitides se ka8isteroun, apla gia na vgaloun to axti tous apo epoxes prin mpoun EU , pou oi ellines girnousan karavania voulgarous xwris visa pisw stin xwra tous, kamia fora, mporei na sou kanou 8ema gia tin palia ellliniki taftotita. vgalte more mia kainouria, , vgalte kai to axristo thriskeyma! Παράθεση So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
syl Δημ. March 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2008 gia logous douleias den thelw na bgalw nea tautotita kai diavatirio den prolavainw.. sto santanksi den mporw na pw oti paw giati tha exw ta ski panw sti sxara tou autokinitou (sto Bansko tha prospathisw na paw).. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apostol70 Δημ. March 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2008 oi boulgaroi , einai , kompleksikoi , polles fore, epitides se ka8isteroun, apla gia na vgaloun to axti tous apo epoxes prin mpoun EU , pou oi ellines girnousan karavania voulgarous xwris visa pisw stin xwra tous, kamia fora, mporei na sou kanou 8ema gia tin palia ellliniki taftotita. vgalte more mia kainouria, , vgalte kai to axristo thriskeyma! Ναι αλλά ξεχνάς ότι η αλλαγή ταυτότητας έχει και μπερδέματα, τρέξιμο σε τράπεζες, εφορίες κλπ για να δίνεις τον νέο αριθμό. Ένας από τους κύριους λόγους που δεν έχω αλλάξει ταυτότητα. Αν και θα ήταν πολύ εύκολο πια με την τεχνολογία να σου εκδίδουν ταυτότητα με τον ίδιο αριθμό, γιατί να μπλέκεις τον κόσμο με πειρττή γραφειοκρατεία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. March 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2008 αποστολ70 τοτε βγαζεις διαβατηριο κοστος : 90€ απαιτουμενος χρονος: μια εβδομαδα... και εχεις το κεφαλι σου ησυχο Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. April 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2008 Η ΑΡΧΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4. Το άρθρο 2 του Ν. 2472/97 ορίζει τα εξής: Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως: α) “Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα”, κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων. Δεν λογίζονται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα στατιστικής φύσεως συγκεντρωτικά στοιχεία, από τα οποία δεν μπορούν πλέον να προσδιορισθούν τα υποκείμενα των δεδομένων. Επίσης το άρθρο 4 του Ν. 2472/97 ορίζει τα εξής: 1. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να τύχουν νόμιμης επεξεργασίας πρέπει : α) Να συλλέγονται κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και να υφίστανται θεμιτή και νόμιμη επεξεργασία ενόψει των σκοπών αυτών. β) Να είναι συναφή, πρόσφορα, και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται εν όψει των σκοπών της επεξεργασίας. γ) Να είναι ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, να υποβάλλονται σε ενημέρωση. 5. Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση ενός προσώπου με χρήση βιομετρικών μεθόδων ή, αλλιώς, η ψηφιακή απεικόνιση ενός φυσικού χαρακτηριστικού, αποτελούν προσωπικά δεδομένα και, κατά τη γνωστοποίηση, θα τυγχάνουν επεξεργασίας. 6. Εξάλλου, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 1 του ν. 2472/1997 τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να συλλέγονται κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς (εδαφ. α) και να είναι συναφή, πρόσφορα και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται ενόψει των σκοπών της επεξεργασίας (εδαφ. β). Κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού δεν είναι νόμιμη. 7. Η επεξεργασία προσωπικού δεδομένου που δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού δεν είναι θεμιτή και όταν ακόμη το υποκείμενο παρέχει γι’ αυτήν την σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1 ή το άρθρο 7 παρ. 2 εδ. α του ν. 2472/1997, συγκατάθεσή του, διότι η τελευταία δεν επιτρέπει καθεαυτήν την επεξεργασία που αντίκειται στην αρχή του σκοπού και της αναγκαιότητας (απόφαση αριθ. 510/17/15.5.2000 της Αρχής). Έτσι, η συναίνεση δεν αναιρεί τον παράνομο χαρακτήρα της επεξεργασίας ακόμα και όταν το υποκείμενο δέχεται να εκτεθεί σε βιομετρικούς ελέγχους. Σχετικά με το ζήτημα της εναρμόνισης συγκεκριμένης επεξεργασίας με τον σκοπό και την αναγκαιότητά της, η Αρχή έχει εκδώσει ήδη τις με α.π. 245/9 και 9/2003 αποφάσεις. Συγκεκριμένα, α) η Αρχή, με απόφαση της 20.3.2000 (α.π. 245/9) επέβαλε τη διακοπή επεξεργασίας δακτυλοσκοπικών δεδομένων για τον έλεγχο εισόδου και εξόδου εργαζομένων σε δημοτικό κτήριο, ως υπερβαίνουσα το σκοπό της επεξεργασίας, υπέρβαση που δεν θεραπεύει η συγκατάθεση των υποκειμένων. Έκρινε μάλιστα ότι πρέπει να επιλέγονται ηπιότεροι τρόποι ελέγχου, με την παρατήρηση ότι το συνολικό πρόβλημα συλλογής των πληροφοριών με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα θα αντιμετωπισθεί με γενικούς κανονισμούς που επιφυλάσσεται να εκδώσει η Αρχή στο μέλλον, μετά από ενδελεχή μελέτη όλων των πτυχών του ζητήματος. β) Αντιθέτως, με την απόφαση 9/2003 η Αρχή, αφού επανέλαβε όσα αναφέρονται στην προηγούμενη απόφασή της, έκρινε, εφαρμόζοντας τα ίδια κριτήρια, ότι δεν παραβιάζονται τα, σύμφωνα με την οδηγία 115/2001 της Αρχής, δικαιώματα των εργαζομένων με την εγκατάσταση βιομετρικού συστήματος (στοιχεία της γεωμετρίας του χεριού) αποκλειστικώς για τον σκοπό του ελέγχου πρόσβασής τους στις κρίσιμες (ενν. ιδιαίτερα ευαίσθητες από πλευράς ασφαλείας των συγκοινωνιών) εγκαταστάσεις του Αττικού Μετρό. Όπως από τις αποφάσεις αυτές συνάγεται, κάθε σχετικό ζήτημα πρέπει να κρίνεται αυτοτελώς βάσει των πραγματικών στοιχείων που το συνοδεύουν. 8. Η συμβατότητα της χρησιμοποίησης βιομετρικών στοιχείων για την αναγνώριση προσώπων με την νομική προστασία των υποκειμένων από τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων τους της κατηγορίας αυτής, αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης στην Ελλάδα και διεθνώς, ακόμη και όταν υπεύθυνος επεξεργασίας είναι κρατικές υπηρεσίες. Στην κρινόμενη περίπτωση η επεξεργασία πρόκειται να γίνει από ιδιώτες στα πλαίσια πειράματος, παρόλον ότι τα ήδη εφαρμοζόμενα μέσα ελέγχου ταυτοπροσωπίας επιβατών εκπληρώνουν τον επιδιωκόμενο σκοπό. 9. Ενόψει των δεδομένων αυτών και των αποφάσεων της Αρχής που προηγήθηκαν, η επεξεργασία βιομετρικών στοιχείων για την αναγνώριση προσώπων για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος που γνωστοποίησε ο ΔΑΑ, εξεταζόμενη υπό το πρίσμα των αρχών του σκοπού και της αναγκαιότητας, δεν είναι νόμιμη και συνεπώς δεν επιτρέπεται η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων δακτυλοσκόπησης και ίριδας του ματιού για την επαλήθευση της ταυτότητας των επιβατών των συγκεκριμένων πτήσεων. Και αυτό διότι ο σκοπός που επιδιώκεται με τη μέθοδο που προαναφέρθηκε επιτυγχάνεται με το ηπιότερο μέσο της επίδειξης του διαβατηρίου σε συνδυασμό με το εισιτήριο και την κάρτα επιβιβάσεως. Έτσι, η προτεινόμενη επεξεργασία, δηλαδή η με χρήση βιομετρικών μεθόδων ψηφιακή απεικόνιση των φυσικών χαρακτηριστικών ενός συγκεκριμένου προσώπου δεν είναι πρόσφορη, διότι υπερβαίνει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που απαιτείται ενόψει του σκοπού της επεξεργασίας αυτής. Εξάλλου, η μέθοδος που προβλέπει το πιλοτικό πρόγραμμα φαίνεται ότι δεν εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες ασφαλείας των πτήσεων αλλά αποβλέπει στην εξυπηρέτηση οργανωτικών ζητημάτων των αεροπορικών εταιρειών. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η επεξεργασία βιομετρικών στοιχείων για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος που γνωστοποίησε ο ΔΑΑ με την με α.π. 2055, από 29-08-2003, γνωστοποίησή του, δεν είναι νόμιμη και συνεπώς δεν επιτρέπεται η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων δακτυλοσκόπησης και ίριδας του ματιού στον ΔΑΑ για την επαλήθευση της ταυτότητας των επιβατών που πρόκειται να ταξιδέψουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts