Jump to content

POCO X8 Pro/X8 Pro Max

tsimisde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως, με τη μέχρι τώρα εμπειρία, φαίνεται ότι όντως τα νούμερα λένε την αλήθεια εν προκειμένω και φυσικά, αναφέρομαι στη χωρητικότητα της μπαταρίας. Δεν έχω νιώσει μέχρι τώρα να αδειάζει σωρηδόν η μπαταρία, πέφτει αρκετά αργά, παρόλο που το πασπατευω συνεχώς επομένως, με χαλαρή χρήση, διήμερο το έχει άνετα. 

Επιτέλους μια συσκευή όπου μπορούμε να είμαστε ξέγνοιαστοι στο θέμα μπαταρία, τέλος στα powerbank από δω και πέρα....

• Απαντήσεις 122
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Σήμερα παρέλαβα το Poco X8 Pro Max το οποίο το προορίζω για την γυναίκα μου. Οι λόγοι που με έκαναν να της το πάρω, πρώτον η μπαταρία (για να σταματήσει η γκρίνια ότι μένει συνέχεια από μπαταρία - έχει το αρχαίο Xiaomi 11T Pro), η μεγάλη και χορταστική οθόνη, και φυσικά ο επεξεργαστής, τα 12GB μνήμης και ο γρήγορος χώρος αποθήκευσης. 

Όσο της το στήνω παρατηρώ τα εξής : Η Xiaomi συνεχίζει να μην δίνει ρυθμίσεις για την οθόνη (όπως και με το F8 Ultra που έχω εγώ) με αποτέλεσμα αυτή η οθονάρα να φαίνεται άτονη και ξεπλυμμένη. Ευτυχώς με το Shizuku και το eShell + τις κατάλληλες εντολές ή οθόνη στρώνει και έρχεται στα ίσα της μόνιμα. .

Δεύτερον 2 πράγματα που δεν μου άρεσαν είναι ο ήχος, που έχει ένταση αλλά δεν έχει καθόλου ποιότητα. Εντελώς βασικός ήχος απλώς για να ακούς. Και κάτι που με στεναχώρησε, για κάποιον λόγο δεν έχει ρυθμίσεις για "διπύρηνα γραφικά" όπως ονομάζεται η ρύθμιση στο F8 Ultra. Όπου στα βίντεο προσθέτουν frames για ποιο ομαλή μετάβαση. Το οποίο είναι καταπληκτικό όταν βλέπεις ταινία στο Netflix. 

Θα φωτογραφίες δεν με ενδιαφέρουν, 1-2 που έβγαλα βγήκαν οκ οπότε δεν ασχολήθηκα παραπάνω. 

On 27/3/2026 at 8:58 ΠΜ, tsimisde said:

Στα της φωτογραφίας, να πω ότι κάποιες από τις νυχτερινές φωτογραφίες που παρέθεσα, έχουν χαμηλωμένη τη φωτεινότητα εξαρχής, κατά τη διάρκεια της λήψης, για να αποφύγω τις αντανακλάσεις, ειδικά εκείνες με το άγαλμα. 

Δεν είπα ότι είναι τέλειο φωτογραφικά, γι' αυτό παρέθεσα και τα δείγματα, για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Προσωπικά μιλώντας, το περίμενα χειρότερο σε αυτό το κομμάτι, με βάση τα όσα σχόλια είχα κατά νου. 

Βασικό στοιχείο της κάμερας, είναι ότι έχει OIS, κάτι το οποίο δεν έχει το GT7 για παράδειγμα, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο για λήψεις εν κινήσει όπως η παρακάτω που παραθέτω. 

Η πολυ καλη βασική κάμερα του GT7 εχει σταθεροποιηση σε φωτο/βιντεο...ο επισης πολυ καλος τηλεφακός (οπου θα ηταν πολυ χρησιμοτερο το OIS) και ο γελοίος υπερευρυγωνιος δεν εχουν.

37 minutes ago, jbelsan said:

Η πολυ καλη βασική κάμερα του GT7 εχει σταθεροποιηση σε φωτο/βιντεο...ο επισης πολυ καλος τηλεφακός (οπου θα ηταν πολυ χρησιμοτερο το OIS) και ο γελοίος υπερευρυγωνιος δεν εχουν.

είναι δυνατόν να πάρεις στα σοβαρά τα ποστ του tsimisde έχει το realme gt7 με κύρια κάμερα 50mp 1/1.56 ιντσας φακο δεν ξέρει ότι έχει ois κ συγκρίνει μοντουλα καμερα 1/1,95 του μαξ

οσο να επέμβει ο επεξεργαστής στην φωτο θαύματα δεν γίνονται ειδικά οταν βγάλεις φωτο σε κλειστό χώρο ή εξωτερικές με μειωμένο φώς 

παρε το gt7 k το 8 x max στο βασιλεμα ηλίου κ βγαλε κανα 2 φωτό εξωτερικές κ ποσταρε τες να δουμε κάτι , αλλά με υδατογραφια να δείχνει το μοντέλο π τραβήχτηκε η φωτό 

Εξαιρετικες συσκευές οσο με αφορα τα Xiaomi/Poco και θα παρεμεναν στην κορυφή των επιλογών μου αν ειχα ακομα την διαθεση να ασχολουμαι με debloating,rooting και 1002 αλλα που δεν μου αρεσουν στο λογισμικο τους (περι ορεξεως εννοειται).

Παντως με αυτα τα χαρακτηριστικα που εχει αυτο το Poco και οταν πεσει κατω απο 400 ευρω μου μοιαζει υπερβολη να γκρινιαζουμε για τις καμερες.

Edited by jbelsan

On 27/3/2026 at 8:58 ΠΜ, tsimisde said:

Στα της φωτογραφίας, να πω ότι κάποιες από τις νυχτερινές φωτογραφίες που παρέθεσα, έχουν χαμηλωμένη τη φωτεινότητα εξαρχής, κατά τη διάρκεια της λήψης, για να αποφύγω τις αντανακλάσεις, ειδικά εκείνες με το άγαλμα. 

Δεν είπα ότι είναι τέλειο φωτογραφικά, γι' αυτό παρέθεσα και τα δείγματα, για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Προσωπικά μιλώντας, το περίμενα χειρότερο σε αυτό το κομμάτι, με βάση τα όσα σχόλια είχα κατά νου. 

Βασικό στοιχείο της κάμερας, είναι ότι έχει OIS, κάτι το οποίο δεν έχει το GT7 για παράδειγμα, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο για λήψεις εν κινήσει όπως η παρακάτω που παραθέτω. 

Μιλώντας για σύγκριση με το GT7, το Poco έχει Dolby Atmos, κάτι το οποίο δεν είχε το Realme και κούμπωσε τέλεια με κάτι earbuds Motorola που έχουν το Dolby Atmos.

Επίσης, να αναφερθώ και σε ένα άλλο χαρακτηριστικό του Πόκο. Αυτό είναι οι φωτιζόμενοι δαχτύλιοι στις κάμερες. Ακόμα προσπαθώ να αντιληφθώ πως ακριβώς λειτουργούν, μέχρι τώρα, έχω εντοπίσει δύο χρήσεις: Φωτορυθμικά για τη μουσική & Ειδοποιήσεις για εφαρμογές. Μπορεί να ρυθμιστεί ούτως ώστε να φωτίζει όταν έρχεται κάποια ειδοποίηση. Μπορεί να ρυθμιστεί για ποιες εφαρμογές το θέλουμε αυτό. Είδα να φωτίζει κατά τη διάρκεια της φόρτισης, ανάλογα με τη στάθμη της μπαταρίας, θυμίζει λίγο τα προ δεκαετίας Android που είχαν τα αντίστοιχα led ειδοποιήσεων. Βέβαια, χρήσιμο ως χαρακτηριστικό αν έχουμε το κινητό μπρούμυτα στο τραπέζι, για να δούμε αν έχουμε κάποια ειδοποίηση, χωρίς να κοιτάξουμε την οθόνη.

Όσον αφορά το σχόλιο που διάβασα περί διαφήμισης, δε θέλω να αναφέρω τα αυτονόητα, προφανώς και έβαλα από το υστέρημα μου για να αγοράσω τη συσκευή επομένως, ούτε μου χρωστάει η εταιρεία χάρη, ούτε της χαϊδεύω τα αυτιά. Όσοι με παρακολουθείτε στο φόρουμ, θα ξέρετε ότι όπως αναφέρω τα θετικά, θα αναφέρω και τα αρνητικά. 

Προφανώς και δεν είναι το μάννα εξ'ουρανου το Poco, όπως και καμία άλλη συσκευή στην αγορά, καθεμία καλύπτει διαφορετικές ανάγκες και για τις ανάγκες τις δικές μου, για την ώρα φαίνεται ότι είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή. 

IMG_20260326_173941.jpg

το θαυμαστικό κ η μπάρα καλά φαίνονται σε οθόνη 6ιντσ , αν τη βάλεις σε ριβι 40αρα κ πάνω μπορεί να βλέπεις μόνο την πινακίδα τα υπόλοιπα θολό τοπίο μιλάμε για μια μοντουλα των 8mp ultrawide η οποία δεν την βάζεις ουτε σε 200ε συσκευή, έπρεπε να έχει καταργηθεί κ ακόμη μπαίνει σε διάφορες συσκευές κινεζικές ανεξάρτητως μάρκας εν έτη 25  26 μιλάμε για σκουπίδι 

το gt7 στην κύρια κάμερα διαθέτει κ OIS

11 minutes ago, jbelsan said:

Εξαιρετικες συσκευές οσο με αφορα τα Xiaomi/Poco και θα παρεμεναν στην κορυφή των επιλογών μου αν ειχα ακομα την διαθεση να ασχολουμαι με debloating,rooting και 1002 αλλα που δεν μου αρεσουν στο λογισμικο τους (περι ορεξεως εννοειται).

Παντως με αυτα τα χαρακτηριστικα που εχει αυτο το Poco και οταν πεσει κατω απο 400 ευρω μου μοιαζει υπερβολη να γκρινιαζουμε για τις καμερες.

συμφωνώ αλλά μπορεί τοτε κ το φ7 σε μεταχειρο νανε καλύτερη αγορά βάση τιμής, αποτι διάβασα φ8 δεν θα βγεί με το x8 max καλύπτουν το κενό 

απο επεξεργαστή κ μπαταρία αν ψάχνεις πας 8x max για παιχνιδοκινητο

Edited by votis

8 minutes ago, votis said:

απο επεξεργαστή κ μπαταρία αν ψάχνεις πας 8x max για παιχνιδοκινητο

Νομιζω κυριως αυτο.

Αλλα ειναι καλη επιλογη και για όσους δεν αλλάζουν συχνά συσκευή,ως ένα τηλεφωνο που θα αντέξει πολλα χρονια πριν θεωρηθεί αδύναμο σε αυτονομια και επεξεργαστικη ισχυ.

3 ώρες πριν, votis said:

είναι δυνατόν να πάρεις στα σοβαρά τα ποστ του tsimisde έχει το realme gt7 με κύρια κάμερα 50mp 1/1.56 ιντσας φακο δεν ξέρει ότι έχει ois κ συγκρίνει μοντουλα καμερα 1/1,95 του μαξ

Ο συμφορουμίτης αυτές τις συσκευές έχει, αυτές δοκίμασε. 

Δεν θα τον σταυρώσουμε επειδή δεν γνώριζε ότι στο ένα κινητό του έχει ή δεν έχει OIS.

Ούτε καταλαβαίνω από που προκύπτει αυτή η μανία με τις κάμερες σε κινητό που δεν τις διαφημίζει καν αυτού του κόστους(359λιρες Αγγλίας early bird).

Edited by Fulgore1

Μιας και έγινε αναφορά, να τοποθετηθώ σχετικά. Επειδή το ανέφερε ο συνάδελφος πιο πάνω, συνειδητοποίησα ότι οι κουνημένες φωτογραφίες που είχα βγάλει με το Realme, ήταν με ζουμ, με τον τηλεφακό δηλαδή. 

Επίσης, δεν ακυρώνω το GT7, απλώς, σε κάποια πράγματα, η κάμερα του X8 Pro Max είναι πιο κοντά στα γούστα μου. Τον υπερευρυγώνιο δεν τον χρησιμοποιώ γενικά συνεπώς, μου είναι αδιάφορος, η κύρια κάμερα όμως, με ζουμ, μου φαίνεται αρκετά αξιοπρεπής. 

Ουδέποτε είπα ότι ακυρώνει κάμερες ακριβότερων συσκευών, απλώς, θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στην αρεσκεία μου οι λεπτομέρειες της κάμερας, ότι έχει πιο ζωντανά χρώματα και δεν είναι τόσο άσχημη όσο λέγεται. 

Σαφώς και δεν είναι καμεροκινητό, δε θα έλεγα όμως ότι είναι και για πέταμα. 

Ορίστε κάποια δείγματα, τα οποία επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, και με υδατογράφημα βεβαίως βεβαίως....

IMG_20260328_150406.jpg

IMG_20260328_150420.jpg

IMG_20260328_150433.jpg

IMG_20260328_150446.jpg

Παραθέτω και κάποιες από τις προχθεσινές φωτογραφίες με υδατογράφημα....

IMG_20260328_150702.jpg

IMG_20260328_150623.jpg

On 27/3/2026 at 5:58 ΜΜ, votis said:

οταν στα s σειρά της σαμσουνκ  κύριο μειων αναφοράς είναι η ιδιες κάμερες απο σ22 εδώ δεν ισχύει αυτό ;

???

Edited by Fulgore1

8 ώρες πριν, Fulgore1 said:

???

νόμιζα δεν απαγορεύεται να κοιτάς η να ποσταρεις σε διάφορες συσκευές, τυχαίνει ναχω s21fe σχόλια σε συσκευές του ομίλου ξιαομι απαγορεύεται η απαγορεύεται να γράφω στα σαμσουνκ γιατί εχω f7 k x7 pro; 

ξέμεινε στην κατοχή μ κ το oneplus 7 μήπως παίζει Κανά πρόστιμο 

οι νέες φωτό μου επιβεβαίωσαν αυτά που πίστευα για τις κάμερες οριακά στο μέσο όρο η κυρία  η υπερευρυγωνια αστο ,στο 8μαξ θα μπορούσαν να βαλουν ενα λίγο καλύτερο σεταπ κάμερας, αλλά δεν ήθελαν να κόψουν πωλήσεις απο χ8 προ η 8ουλτρα

4 ώρες πριν, votis said:

νόμιζα δεν απαγορεύεται να κοιτάς η να ποσταρεις σε διάφορες συσκευές, τυχαίνει ναχω s21fe σχόλια σε συσκευές του ομίλου ξιαομι απαγορεύεται η απαγορεύεται να γράφω στα σαμσουνκ γιατί εχω f7 k x7 pro; 

Το συγκεκριμένο κινητό φοράει το ίδιο σύστημα καμερών με το περσινό μοντέλο οπως σωστά ανέφερες στην προηγουμενη σελίδα.

Παρόλα αυτά στα υπόλοιπα σχόλια, το μόνο που βλεπουμε είναι γιατί δεν έχει καλύτερες κάμερες, προσπερνώντας όλα τα υπόλοιπα.

Σε αντίθεση, στα δίπλα θέματα της γνωστής εταιρειας, δεν έχεις γράψει/κριτικάρει το παραμικρό, παρόλο που σε ενδιαφέρει και για αγορά και μιλάμε για συσκευές 1000+ευρώ αρχικής τιμής.

Μέχρι και με τον κάτοχο συσκευής/συμφορουμίτη μπήκες και τα έβαλες, παρόλο που απλά είπε την άποψη του.

Αρα  δεν μιλάμε για απλή περίπτωση ''απλά λέω την γνώμη μου''.

Edited by Fulgore1

7 ώρες πριν, Fulgore1 said:

Το συγκεκριμένο κινητό φοράει το ίδιο σύστημα καμερών με το περσινό μοντέλο οπως σωστά ανέφερες στην προηγουμενη σελίδα.

Παρόλα αυτά στα υπόλοιπα σχόλια, το μόνο που βλεπουμε είναι γιατί δεν έχει καλύτερες κάμερες, προσπερνώντας όλα τα υπόλοιπα.

Σε αντίθεση, στα δίπλα θέματα της γνωστής εταιρειας, δεν έχεις γράψει/κριτικάρει το παραμικρό, παρόλο που σε ενδιαφέρει και για αγορά και μιλάμε για συσκευές 1000+ευρώ αρχικής τιμής.

Μέχρι και με τον κάτοχο συσκευής/συμφορουμίτη μπήκες και τα έβαλες, παρόλο που απλά είπε την άποψη του.

Αρα  δεν μιλάμε για απλή περίπτωση ''απλά λέω την γνώμη μου''.

σωστά αλλά  αν διαβάσεις πιο πίσω ανέφερα τις βελτιώσεις  τ χ8 μαξ απλα περίμενα μια καλύτερη καμερα για να το κάνω αγορα απο αμαζον hb

διαθέτω το φ7 συγκρίνετε τα σπεκς με χ8 μαξ περα απο τη μεγαλύτερη μπαταρία νομίζω στα υπόλοιπα δεν μη μου πεις για τον μεντιατεκ γιατι προτιμώσναπ κ ο 8ς gen4 είναι τουμπανακι, εγω που δεν παίζω παιχνίδια η μπαταρία στο 80% που το φορτίζω με βγάζει άνετα μέρα 

εμενα στο κινητό με ενδιαφέρει αν πιάνει σημα σε δύσκολα σημεία το σήμα το φ7 είναι σχεδόν άριστο ενα κλικ κάτω το χ7 προ που διαθέτω αλλά το φ7 έχει 2πλη κεραία με καλυτερα χορσποτ γιφι τα οποια στα σπεκ λέει τα ίδια για το χ7 προ αλλά στην πράξη έχει 1 κεραία,  αυτα τα ακάλυπτεις αφού τα χρησιμοποιείς 

μου αρεσει στη φωτο να μοιάζει στο πραγματικό  , αν γινει πολύ επεξεργασία απο τον επεξεργαστή σε μια φωτο αυτη θα μοιάζει ψεύτικη γιαυτό μια μοντουλα 1/1.95 είναι οριακά αποδεκτή με καλο φως με χαμηλό δύσκολα ,  οχι σε σημεία με πολλή περιμετρικο φωτισμό 

για το s26ultra τα ποιο πολλά μειων τα έγραψαν σε πιο πίσω ποστ απο το δικο μ , η κυρία κάμερα τ εχει λιγο μεγαλύτερο αισθητήρα απο το s25u κ βγάζει φωτο στα 24mp με την κυρια που όπως είδα δείγματα είναι πολύ καλές , απο μπαταρία ακόμη μια χρονιά η ίδια μικρή, για τα s26 δεν ασχολούμαι καθόλου απαξια ιδιες κάμερες απο σ22 εποχή με τον μέτριοτατο εξυνος σε σχεση με τον ελιτε τζεν 5

όσο για το 26u αν σπάσει το 1000 στα κοντα μπορεί να το χτυπήσω αν κ μου τη σπάει το πενακι κ η τρυπα στο σασι της συσκευής που τρώει χώρο για ισως μεγαλύτερη μπαταρία 

μια πολύ καλή αγορά είναι τα τωρα είναι τα ξιαομι 15τ προ κ ποκο χ8 προ το σεταπ των καμερών τ 15τ προ είναι λιγο καλύτερο,  ισως κ το χ8 ultra το οπιο δεν έπιασα να δω βάρος μεγεθος , το s26u το περιεργαστικα σε καταστημα κ μου αρεσε στο χέρι καλυτερα απο s25u 

2 ώρες πριν, votis said:

σωστά αλλά  αν διαβάσεις πιο πίσω ανέφερα τις βελτιώσεις  τ χ8 μαξ απλα περίμενα μια καλύτερη καμερα για να το κάνω αγορα απο αμαζον hb

διαθέτω το φ7 συγκρίνετε τα σπεκς με χ8 μαξ περα απο τη μεγαλύτερη μπαταρία νομίζω στα υπόλοιπα δεν μη μου πεις για τον μεντιατεκ γιατι προτιμώσναπ κ ο 8ς gen4 είναι τουμπανακι, εγω που δεν παίζω παιχνίδια η μπαταρία στο 80% που το φορτίζω με βγάζει άνετα μέρα 

Αφού σε ενδιαφέρει κυρίως η κάμερα παρά πχ ο επεξεργαστής, για ποιο λόγο κοιτάς ξανα σε Poco μεριά που γνώριζες και από πέρυσι ότι υστερούν τα φθηνότερα μοντέλα και όχι σε άλλη εταιρεία/άλλο μοντέλο, ειδικά μιας και μπορείς να ανέβεις χρηματικά μέχρι τα 1000?

Είναι σαν να πει κάποιος ότι τον ενδιαφέρει πχ η μεγάλη μπαταρία και ταχυφόρτιση και να τον βλέπεις στο θέμα των απλών Galaxy S(τρίχες κατσαρές κριτική έκαναν στα θέματα των S26).

Ο συμφορουμίτης @tsimisdeπροφανώς δεν πήρε το συγκεκριμένο κινητό για τις κάμερες του. Είχε και καλύτερο κινητό σε κάμερες πριν από αυτό(Moto 60 Pro).

Απλά ανέβασε κάποιες φωτογραφίες για όποιον δεν γνωρίζει και έχει περιέργεια πως αποδίδουν αυτές.

Edited by Fulgore1

30 minutes ago, votis said:

μια πολύ καλή αγορά είναι τα τωρα είναι τα ξιαομι 15τ προ κ ποκο χ8 προ το σεταπ των καμερών τ 15τ προ είναι λιγο καλύτερο,  ισως κ το χ8 ultra το οπιο δεν έπιασα να δω βάρος μεγεθος

Το 15Τ προ όπως επίσης και το f8 pro που μάλλον ήθελες να γράψεις είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένα κινητά, με όλα τα καλούδια του 8προ μαξ + καλύτερο σετ καμερών αλλά και με μικρότερη μπαταρία απ το συγκεκριμένο. Και ειδικά το 15Τ προ άλλη κατηγορία τιμης. 

Αλλά οκ, το εξαντλήσαμε νομίζω, το κινητό έχει τόσα άλλα καλά που είναι κρίμα να εστιάζουμε μόνο στις κάμερες, κάπως το αδικούμε νομίζω.

Προσωπικά ας πούμε θα ήθελα να μάθω τι παίζει με την μπαταρία, σε βαριά χρήση πχ πόσο μπορεί να διαρκεί? Ύστερα, πόση ωρα κάνει να φορτίσει γιατί εδώ μιλάμε πλέον για άλλα μεγέθη οπότε στάνταρ και η φόρτιση σιγουρα θα παίρνει περισσότερο χρόνο. Στα υπόλοιπα... λογισμικό, σήμα κτλ τι λέει, είναι όλα οκ ή έχουμε τίποτα περίεργα? Σκέφτομαι από μέρα σε μέρα να το χτυπήσω οπότε οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

skiniko  καλο ηταν το vs έγιναν αρκετές διευκρινίσεις , το χ8 προ μαξ είναι το βελτιωμένο f7 , αν ψάξεις σε κάποια σάιτ κ τα συγκρίνεις θα δεις το χ8 μαξ με δυνατότερο τσιπ μεντιατεκ μεγαλύτερη μπαταρία πιστεύω σοτ 10ωρες τοχει άνετα (ο tsimisde) μπορεί να μας πει για το σοτ , ποιο φωτεινή οθόνη το φ7 αν κ ίδια ανάλυση, αν θες τα 8.500 μα της μπαταρίας πας στο μαξ , αλλιώς πιστεύω το φ7 είναι καλύτερο για την τσέπη αν βρεις το 512 μια καλή τιμή μεταχειρο, τα περισοτερα φ7 αγοραστικαν απο το μπλακφρ κ μετα μιλάμε για μηνών συσκευές, οταν μπήκε αγορά ηταν ακριβό το φ7 κ δεν κουνούσε για πώληση 

αν κ έχω δυνατότητα για συσκευές των 1000+ε μαρεσουν τα δυνατά μιντρεητζ ή upper mid κατηγορία γιατί δεν σε δεσμεύουν οσο μια ακριβή συσκευή π θα την έχεις παραπάνω χρόνια κ χάνεις λιγότερα οταν το δώσεις 

αν εβαζε στο 8μαξ κυρία καμερα μ αισθητήρα 1/1.56 k ultrawide 12mp ή μια τελεφοτο θα μιλαγαμε για τη συσκευή της χρονιάς το απόλυτο upper mid στα 500ε 

βασικά το περίμενα χ8 προ η στο μαξ να γίνει κάτι στο σεταπ κάμερας 

Δεν έχω μετρήσει επακριβώς το sot της συσκευής. Το φόρτισα μια φορά Πέμπτη βράδυ και δεύτερη φορά, το φόρτισα χθες το βράδυ. Τη στιγμή που γράφω το μήνυμα, έχω 51% μπαταρία άρα πρακτικά, με βάση τη χρήση που κάνω, θέλω φόρτιση μία φορά ανά δύο μέρες. Παραθέτω και κάποια ενδεικτικά στοιχεία στο screenshot κάτω.

Σημειωτέον ότι αυτές τις ημέρες, βρισκόμουν εκτός συνεπώς, το ζόρισα λίγο παραπάνω με δεδομένα ανοιχτά σε 5G, GPS, Bluetooth ανοιχτό με συνδεδεμένο smartwatch, φουλ φωτεινότητα (εδώ να αναφέρω ότι είναι ευδιάκριτη η οθόνη σε ντάλα ήλιο, δίνει φωτεινότητα μεν, δεν ξεθωριάζει όμως στην υψηλή φωτεινότητα, καλό αυτό) και πραγματικά, δεν ένιωσα να αδειάζει ανεξέλεγκτα, πέφτει αρκετά χαλαρά η στάθμη. Παρεμπιπτόντως, παρόλο το ζόρισμα και κατά το αρχικό setup, με φωτογραφίες συνεχώς κτλ, δεν ένιωσα να ζεσταίνεται στο ελάχιστο, μόνο στην ταχεία φόρτιση. Μιλώντας για ταχεία φόρτιση, επειδή το άφησα να φορτίζει όλη τη νύχτα (για ένα πρώτο καλιμπράρισμα), δεν παρατήρησα πόσο χρόνο χρειάζεται για πλήρη φόρτιση. Σε sot δεν ξέρω πως μεταφράζεται η αυτονομία επακριβώς, επί του πρακτέου όμως, η μπαταρία είναι σούπερ. 

Έτσι για επίλογο, έτυχε σήμερα να βρεθώ σε παρέα με φανατικό iphoneάκια ο οποίος έχει κιόλας το Pro μοντέλο (το 16αρι). Έπαθε πλάκα με τα χρώματα της οθόνης και με τα 120 Hz και επίσης, έκανε καλά σχόλια και για την κάμερα, ειδικά για το stabilization. Κερδάμε αδέρφια....

IMG_20260329_230818.jpg

Edited by tsimisde

8 ώρες πριν, votis said:

αν θες τα 8.500 μα της μπαταρίας πας στο μαξ , αλλιώς πιστεύω το φ7 είναι καλύτερο για την τσέπη αν βρεις το 512 μια καλή τιμή μεταχειρο

Για να το κλείσουμε εδώ αυτό το κομμάτι, επειδή γράφονται τα ίδια και τα ίδια.

Αν κάποιον τον ενδιαφέρει η κάμερα/φωτογραφίες όπως και πιο καθαρό android skin ή οι πιο συχνές αναβαθμίσεις, κοιτάζει αλλού από τα φθηνότερα Poco γενικότερα.

Αν κάποιος δεν θέλει να ανέβει χρηματικά στα χρήματα του max, δεν μπλέκει με Poco F7 μτχ. Πάει κατευθείαν στο απλό X8 Pro, ειτε απο εξωτερικο, είτε απο Ελλάδα όταν πέσουν και σε αυτο οι τιμές.

1941797724_F87B4A2F-59A3-4C3C-99D9-055778F04094.thumb.png.8f8704dd2cc7c9868344f6013af11518.png

Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κινητό σε αυτά τα χρήματα να προσφέρει και τεράστια μπαταρία, και κορυφαίο επεξεργαστή, και πολύ καλές κάμερες.

Το περσινό Realme GT7 όπως και το Xiaomi 15T Pro day one επίσημη τιμή είχαν σχεδόν τα διπλά χρήματα από την early bird τιμή του X8 Pro Max.

Edited by Fulgore1

12 ώρες πριν, tsimisde said:

Σημειωτέον ότι αυτές τις ημέρες, βρισκόμουν εκτός συνεπώς, το ζόρισα λίγο παραπάνω με δεδομένα ανοιχτά σε 5G, GPS, Bluetooth ανοιχτό με συνδεδεμένο smartwatch, φουλ φωτεινότητα

Αρα αν μιλάμε για δύο μέρες με λογικά δυνατή χρήση λόγω οτι είναι και οι πρώτες μέρες που το σκαλίζεις κ κάπως παραπάνω τότε έχουμε μια πολύ καλή αυτονομία. Σε φάση δλδ που με μια μέτρια προς χαμηλή χρήση μπορεί να πηγαίνει ακόμα κ 3-4 μέρες. Εδώ γυρνάμε δλδ σε εποχές προ smartphone κ προ ιντερνετ που κρατούσαν κάτι νόκια κινητά 5 μέρες. χεχε

12 ώρες πριν, tsimisde said:

Έτσι για επίλογο, έτυχε σήμερα να βρεθώ σε παρέα με φανατικό iphoneάκια ο οποίος έχει κιόλας το Pro μοντέλο (το 16αρι). Έπαθε πλάκα με τα χρώματα της οθόνης και με τα 120 Hz και επίσης, έκανε καλά σχόλια και για την κάμερα, ειδικά για το stabilization. Κερδάμε αδέρφια....

Φαντάζομαι όταν έμαθε και για την μπαταρία είναι η στιγμή που συνειδητοποίησε ότι στα κινητά του δεν θα την δει ποτέ στη ζωή του😂

17 ώρες πριν, tsimisde said:

Το ανάποδο έπρεπε να συμβαίνει. Τα χρώματα της οθόνης είναι χάλια. Άτονα και ξεπλυμένα. Και αυτό γιατί η εταιρεία έχει κόψει τις ρυθμίσεις για επιλογή χρωματικής παλέτας P3/sRGB, κορεσμό, αντίθεση, τιμή, κλπ .. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό 

1 ώρα πριν, skiniko said:

Αρα αν μιλάμε για δύο μέρες με λογικά δυνατή χρήση λόγω οτι είναι και οι πρώτες μέρες που το σκαλίζεις κ κάπως παραπάνω τότε έχουμε μια πολύ καλή αυτονομία. Σε φάση δλδ που με μια μέτρια προς χαμηλή χρήση μπορεί να πηγαίνει ακόμα κ 3-4 μέρες. Εδώ γυρνάμε δλδ σε εποχές προ smartphone κ προ ιντερνετ που κρατούσαν κάτι νόκια κινητά 5 μέρες. χεχε

Φαντάζομαι όταν έμαθε και για την μπαταρία είναι η στιγμή που συνειδητοποίησε ότι στα κινητά του δεν θα την δει ποτέ στη ζωή του😂

Όσον αφορά το πρώτο, είναι η σκέψη μου ακριβώς, είχα καιρό να πιάσω συσκευή με τέτοια αυτονομία στα χέρια μου οπότε ναι, θυμίζει κάτι από τα παλαιά.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, εννοείται πως έμεινε παγωτό με τη χωρητικότητα της μπαταρίας και μάλιστα, συνεχάρη την καινοτομία με τις Silicon-Carbon μπαταρίες, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για χρήσιμη πρόοδο/καινοτομία.

24 minutes ago, MeddlingMageGR79 said:

Το ανάποδο έπρεπε να συμβαίνει. Τα χρώματα της οθόνης είναι χάλια. Άτονα και ξεπλυμένα. Και αυτό γιατί η εταιρεία έχει κόψει τις ρυθμίσεις για επιλογή χρωματικής παλέτας P3/sRGB, κορεσμό, αντίθεση, τιμή, κλπ .. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό 

Θέλει να δω τις σχετικές ρυθμίσεις και στις δύο συσκευές που έχω δουλέψει back to back (GT7 & X8 Pro Max),  έχοντας όμως τις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις, χωρίς να έχω πειράξει κάτι, έχω την αίσθηση ότι το Poco έχει πιο ζωηρά χρώματα και επίσης, για κάποιο λόγο, το Realme μου φαίνεται να έχει κάπως θαμπά χρώματα σε σημεία. 

Κάπου όμως το έχω στα υπόψιν το σχετικό σχόλιο με την οθόνη, κάπου έχουν ξαναναφερθεί οι όποιες περικοπές έχουν γίνει, σίγουρα πάντως, δεν είναι άσχημη η οθόνη, ότι κι αν λέμε....

35 minutes ago, s_nova said:

Εγω παντως σε ολα τα xiaomi κανω αυτα :

Screenshot_2026-03-30-17-26-44-763_com.android.settings-edit.jpg

Σε Xiaomi γίνονται. Σε Poco δεν γίνονται. Ούτε στο F8 Ultra ούτε στο X8 Pro Max.