Jump to content

Apple iPod Video: Σχόλια και ερωτήσεις

ταξιδιωτης22
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

5ης γενιάς, 09/2005: 30 και 60 γίγα

5.5 γενιάς, 09/2006: 30 και 80 γίγα.

Αν είναι 60άρι, είναι 5ης, αν είναι 80άρι είναι 5.5. Αν είναι 30άρι και το serial number τελειώνει σε V9K, V9P, V9M, V9R, V9L, V9N, V9Q, V9S, WU9, WUA, WUB, WUC ή X3N τότε είναι 5.5 γενιάς, αλλιώς 5ης (αυτά τα serials δεν ισχύουν για U2 iPod).

To μενού ρυθμίσεις/σχετικά λέει μόνο ποια έκδοση του software έχεις, όχι τη γενιά του iPod.

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

40gb ipod video δεν υπήρξε ποτέ. Η 5g έκδοση έβγαινε σε 30/60gb και η 5.5g σε 30/80gb. H 5.5g δεν δίνει cd (όπως και τα 2nd gen nano) και τα νέα ακουστικά ΔΕΝ χρειάζονται σφουγγαράκι.

btw, το dock εκτός απ το ότι είναι apple, τι το ιδιαίτερο κάνει ώστε να δικαιολογεί τα 40€ του;

Τελικά το τελευταίο πήρα 5.5.Από το serial το είδα.

Το itunes το είχα πριν ακόμα πάρω το ipod:p ,οπότε ουδόλως με ενδιαφέρει το CD.

Κοίταξε το dock πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει αντί να είναι χύμα έτσι.Βέβαια αυτά είναι γούστα και κολλήματα.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο:αν θέλω να συνδέσω το ipod με την TV πρέπει να πάρω το αυθεντικό ΑV cable?(Apple ή Belkin)Kαμιά πατέντα δε θα είναι συμβατή?Ακόμα με το Dock,το οποίο έχει S-video ένα απλό καλώδιο τέτοιου τύπου θα δουλέψει?

Επιπλέον το αυτοκίνητό μου έχει line-in αλλά καλώδιο από το line-out του ipod σε line-in δεν υπάρχει ή από την ipod dock connector σε line-in?(Καμία πρόταση?)

Και τέλος sorry αν σας κούρασα αλλά είμαι καινούριος σε αυτο το είδος... έχω συνδέσει το ipod με τη usb και εδώ και καμιά ώρα λέει "Μην αποσυνδέετε",γιατί?

Με το dock και ένα οποιοδήποτε S-video καλώδιο (και ένα για ήχο) κάνεις τη δουλειά σου. Το AV cable βγάζει 3 καλώδια, παίζουν και άλλα αντίστοιχα καλώδια εξίσου καλά αλλά έχουν αλλάξει τα σήματα οπότε αλλάζεις το που συνδέεις ποιο καλώδιο και παίζει. Καλώδια για το αυτοκίνητο θα βρεις αλλά αν θες να χειρίζεσαι το iPod από το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου πρέπει να βρεις λύσεις πιο συγκεκριμένες. Για να το αποσυνδέσεις αν δεν το κάνει μόνο του πάτα το eject εικονιδιάκι δίπλα στο όνομά του στο iTunes (μήπως το έχεις σε disk use;)

Χρήσιμο λινκ: http://www.apple.com/support/ipod101/

Είμαι ένας νέος κάτοχος ipod 80 GB, εγκατέστησα το itune, επιλέγω τραγούδια αλλά δεν ξέρω πως θα τα στείλω στο ipod

Απλά θα συνδέσεις το iPod σου με τον υπολογιστή και τα τραγούδια θα περαστούν αυτόματα.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Μπορώ να διαγράψω ένα άλπουμ με τραγούδια που ήδη έχω περάσει στο ipod;

Δοκίμασα το MediaMonkey το οποίο είναι καταπληκτικό, πέρασε τραγούδια με την φωτό τους, ενώ με το iTunes τα τραγούδια περάσανε χωρίς φωτό.

Και το iTunes περνάει artwork αν τσεκάρεις την αντίστοιχη επιλογή (και βρίσκει κιόλας αν δεν έχουν).

Παίδες χαιρετώ. Λοιπόν, για πείτε γιατί μπερδεύτηκα:blink: ο άνθρωπος. Λέμε οτι το iPod δεν υποστηρίζει την αντιγραφή τραγουδιών από αυτό σε PC, σωστά? (εκτός αν είναι αγορασμενα απο το iTunesStore). Αν όμως είσαι σε ενα φίλο και θέλεις να μεταφερεις μουσικη ή whatever που εχει αυτος (οχι απαραιτητα σε iTunes) απο τον Η/Υ του στον δικο σου τί γινεται? Έχει δοκιμασει κανεις να:

1. "ενεργοποιησει" το iPod ως σκληρό δίσκο και να αντιγραψει την μουσική ή ο,τι άλλο θελει ως δεδομένα σε ενα καινουριο φακελο,

2. να τα παει σπιτι του και να τα περάσει στο PC του και

3. να τα περασει στο iTunes και απο εκεί στο iPod ως τραγούδια? Αυτός μου φαινεται ένας καλός τρόπος να μεταφερεις μουσικη απο ενα PC σε άλλο. Τι λετε?

Επίσης, μπορείς να έχεις τα δεδομενα σου αποθηκευμενα και παράλληλα το iPod να λειτουργεί ως music player? Υποθέτω πως δεν υπαρχει πρόβλημα. Άρα στην διαδρομη ακους και τη μουσική σου :D

PS. Εδώ φαινεται οτι μπορεις να κανεις το iPod σκληρο δισκο και χωρις μεσολαβηση iTunes. Λογικα πρεπει να δουλευει...

If you're going through hell, keep going

Α. Για να μεταφέρεις οποιουδήποτε είδους αρχεία με το iPod πρέπει να ενεργοποιήσεις το disk use. Αυτό μπορείς να το έχεις πάντα ενεργοποιημένο αν θες (αλλά τότε θα πρέπει να το κάνεις eject κάθε φορά). Αν δεν θες να το έχεις πάντα, τότε το κάνεις όπως λέει το link που βρήκες, αν και, όταν συνδέσεις ένα iPod σε ένα pc χωρίς iTunes θα το δει σα σκληρό από μόνο του χωρίς να κάνεις τίποτα. Συνήθως. Αν δεν το κάνει, κάνεις ό,τι λέει το link.

Έτσι λοιπόν μπορείς να μεταφέρεις ό,τι αρχεία θες. Αν τα αρχεία αυτά είναι mp3, θα μπορέσεις να τα ρίξεις μετά στο iTunes σου και κατ'επέκταση στο iPod (σαν τραγούδια πλέον) αλλά μέχρι να το κάνεις αυτό δεν θα μπορείς να τα ακούσεις. Θα υπάρχουν σαν αρχεία μόνο στο δίσκο σου, δε θα τα γνωρίζει και σαν τραγούδια.

Β. Εκτός από τα παραπάνω, μπορείς να μεταφέρεις ΚΑΙ τραγούδια ΑΠΟ το iPod σε έναν υπολογιστή. Χρειάζεσαι μια εφαρμογή όπως το PodUtil. (Τα τραγούδια τα αποθηκεύει σε ένα hidden folder με κάτι δικά του ονόματα. Θα μπορούσες να τα πάρεις κατευθείαν από εκεί όταν το iPod είναι σε disk use mode, αλλά δεν θα καταλάβεις ποτέ ποιο τραγούδι είναι ποιο. Τo PodUtil κάνει αυτή τη διαδικασία εύκολη.)

Μπορείς αν θες να βάλεις στο iPod λοιπόν ένα folder με τo iTunes και το PodUtil (ή όποιες άλλες σχετικές εφαρμογές χρειάζεσαι) και να τα έχεις πάντα μαζί σου, οπότε αν πας μετά σε έναν φίλο σου να μπορείς να κάνεις ό,τι θες.

1) Με το Shrink μετατρέπω ταινίες σε Ifo για να τις βάζω σε DVD, μπορώ ένα Folder

του PC που περίχει τέτοια ταινία να την μετατρέψω ολόκληρη για Ipod και να την μεταφέρω σε αυτό; Στο Ipod έχει την επιλογή ' Κηνιματογραφικές Ταινίες "

2) Υπάρχει κάποιο site να μπορούμε να κατεβάσουμε Free videoclip;

ΕΚτος απο το Anapod και το Itunes, αλλα για το πρωτο δεν υπαρχει "κλειδι" και το δευτερο δεν ειναι πολυ καλο. Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα για να μεταφερω τα βιντεο με drag and drop στο Ipod;

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

ΕΚτος απο το Anapod και το Itunes, αλλα για το πρωτο δεν υπαρχει "κλειδι" και το δευτερο δεν ειναι πολυ καλο. Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα για να μεταφερω τα βιντεο με drag and drop στο Ipod;

Εγώ έχω αυτό.

Γιώργος

Ναι καιεγω το εχω αυτο, αλλα ειναι μονογια μουσικη και οχι για βιντεο.

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

Ναι καιεγω το εχω αυτο, αλλα ειναι μονογια μουσικη και οχι για βιντεο.

Εγώ τα μεταφέρω στον φάκελο Songs κου μου τα βγάζει στις κινηματογραφικές ταινίες στο iPOD.

Γιώργος

Καλώδια για το αυτοκίνητο θα βρεις αλλά αν θες να χειρίζεσαι το iPod από το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου πρέπει να βρεις λύσεις πιο συγκεκριμένες.

Αυτό που δείχνει στο παρακάτω link θέλω να καταφέρω.Τι καλώδιο χρειάζομαι λοιπόν?

εδώ

Αυτό που δείχνει στο παρακάτω link θέλω να καταφέρω.Τι καλώδιο χρειάζομαι λοιπόν?

εδώ

Τί αυτοκίνητο έχεις και τί stereο;

Άμα είναι εργοσταστικό το ηχοσύστημα πάς στην αντιπροσοπία και παίρνεις ένα εξάρτημα που στο τοποθετούν αυτοί και γίνεται η δουλειά σου εαν είναι διαθέσιμο αυτό τοπράμγα για το αυτοκίνητό σου.

Το δικό μου ηχοσύστημα έχει USB είσοδο στην πρόσοψη και συνδέω το καλώδιο που σύνδεση (αυτό που είναι για τον υπολογιστή) και βλάπει κανονικά όλα τα τραγούδια και φορτίζει.Σε μερικά όμως δεν βλέπει καθόλου το ipod μόνο τα usb stick.Αρα λίγη προσοχή αν θες να αγοράσεις καινούργιο ηχοσύστημα.

Γιώργος

εδώ

Προφανώς έχεις Mini, οπότε αν κατάλαβα καλά, χρειάζεσαι το ειδικό καλώδιο για να το συνδέσεις με το υπάρχον στερεοφωνικό. Θα μπορούσες να το συνδέσεις μέσω line out αλλά τότε θα πρέπει να χειρίζεσαι τα πάντα από το iPod. Αυτό που δείχνει το link που έδωσες είναι σύνδεση μέσω dock connector, που, και (ελαφρά) καλύτερη ποιότητα ήχου έχει αλλά και σου επιτρέπει να χειρίζεσαι το iPod μέσω του στερεοφωνικού του αυτοκινήτου. Εγώ έχω ένα Kenwood, πήρα το αντίστοιχο καλώδιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δες και εδώ: http://www.apple.com/ipod/carintegration.html

Προφανώς έχεις Mini, οπότε αν κατάλαβα καλά, χρειάζεσαι το ειδικό καλώδιο για να το συνδέσεις με το υπάρχον στερεοφωνικό. Θα μπορούσες να το συνδέσεις μέσω line out αλλά τότε θα πρέπει να χειρίζεσαι τα πάντα από το iPod. Αυτό που δείχνει το link που έδωσες είναι σύνδεση μέσω dock connector, που, και (ελαφρά) καλύτερη ποιότητα ήχου έχει αλλά και σου επιτρέπει να χειρίζεσαι το iPod μέσω του στερεοφωνικού του αυτοκινήτου. Εγώ έχω ένα Kenwood, πήρα το αντίστοιχο καλώδιο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δες και εδώ: http://www.apple.com/ipod/carintegration.html

Το είχα δει αυτό το link αλλά στην ίδια σελίδα σε πηγαίνει.

Ναι το καλώδιο μάλλον είναι από dock connector σε line-in αλλά ρε παιδιά υπάρχει αυτό?Γιατί δεν το βρίσκω!

Υποθέτω ότι είναι κάτι που αγοράζεις εξτρά. Καλύτερα να ρωτήσεις σε κάποια αντιπροσωπεία ή καλό σχετικό κατάστημα.

Οκ,θα το ψάξω...

Θα πάω μία και από κανά applestore αλλά και από την αντιπροσωπεία.Ευχαριστώ πάντως:)

applestore στο Κεντρο της Αθηνας που εχει ακριβως..? :worry:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Οκ,θα το ψάξω...

Θα πάω μία και από κανά applestore αλλά και από την αντιπροσωπεία.Ευχαριστώ πάντως:)

applestore στο Κεντρο της Αθηνας που εχει ακριβως..? :worry:

Έχει στη Στουρνάρη και στην Ακαδημίας.

Αν ξέρουν βέβαια έστω και το παραμικρό σχετικά, θα εκπλαγώ πάρα πολύ! Σημειωτέον ότι τα applestores δεν πουλάνε τίποτα, απλά στα δείχνουν (ό,τι έχουν). Εγώ θα κοίταγα στην αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου, του στερεοφωνικού, search στο google (έχει αρκετά απ'ότι είδα) ή θα ρώταγα ένα κατάστημα ειδικευμένο στα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου.

Οκ,θα το ψάξω...

Κοίτα τι βρήκα!

http://www.kalogeropoulos.gr/ProductList.asp?ITMID=6449

:)

Έχει στη Στουρνάρη και στην Ακαδημίας.

Αν ξέρουν βέβαια έστω και το παραμικρό σχετικά, θα εκπλαγώ πάρα πολύ! Σημειωτέον ότι τα applestores δεν πουλάνε τίποτα, απλά στα δείχνουν (ό,τι έχουν). Εγώ θα κοίταγα στην αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου, του στερεοφωνικού, search στο google (έχει αρκετά απ'ότι είδα) ή θα ρώταγα ένα κατάστημα ειδικευμένο στα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου.

A! Ευχαριστω για την διευκρινηση..το ηθελα για να παω να παρω τιποτα εξτρα(θηκη,φορτιστη).Τοτε θα την ψαξω σε αλλο καταστημα.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]