Jump to content

Motorola Edge 60 Pro

fotisbasm_
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν κρατήθηκα και το πήρα χθες.. Φορτιστή για αρχή έχω το παλιό του poco x5 pro, 67w. Βγάζει την προστασία, αυτό με το 80% και ότι ειναι turbo γράφει, το αν είναι γρήγορο δε μπορώ να το καταλάβω γιατί το ποκο φόρτιζε σε μισή ώρα.. Θα παραγγείλω τον αντίστοιχο της motorola και βλέπουμε.. 
Με χαλάει μόνο που δεν έχει εφαρμογή συλλογής και μουσικής στοκ, διότι της google δεν με βολεύει. 

On 31/1/2026 at 1:24 ΜΜ, r31134 said:

Αυτα για τα software updates δεν ισχυουν

Τα δε updates τα εχουμε αναφερει εδω και στο fusion μολις βγαινουν και με ιστορικο ενημερωσεων. 

Το πρώτο update που αναφέρθηκε στο εδώ θέμα ήταν πίσω στον Δεκέμβριο για update Οκτωβρίου. Το εδώ θέμα ήταν ανενεργό για μισό χρόνο.....

Επίσης να υπενθυμίσω ότι το κινητο θα λάβει 3 μεγάλες αναβαθμίσεις συνολικά και 4χρόνια security updates, που ειναι η μικρότερη υποστήριξη της κατηγορίας του, αφού πλέον οι περισσότεροι δίνουν 4 μεγάλες αναβαθμισεις και 6χρονια security updates.

Τα Xiaomi/Poco τα αναφέρω γιατί ήταν στο παρελθον οτι το χειρότερο σε υποστήριξη, και όχι σαν αντιπρόταση στο κινητό του θέματος.

Τελος πέραν της επιλογής του επεξεργαστή, η εταιρεία έκανε και κάποιες υποβαθμίσεις σε σχέση με το προηγούμενο Edge 50 Pro.

1521616681_2765B24C-CF86-480A-8002-6588A8A922FC.thumb.png.86cca51e325457b2f1a876cabfb3acd9.png

On 31/1/2026 at 1:24 ΜΜ, r31134 said:

Το τσιπακι ειναι υπεραρκετο για την πλειοψηφια και εφοσον δουλευει απροβληματιστα, δεν βλεπω κατι το αρνητικο σε σχεση με snapdragon που μας εχουν πιπιλησει τον εγκεφαλο οι youtubers και καποια sites. Και ο 7300 και ο 8350 δεν ειχαν/εχουν ουτε μιση δυσλειτουργια ως σήμερα στα χερια μου.

Το αδυναμο στα χαρτια δεν αντικατροπτιζεται στην καθημερινοτητα.

Αλλο πράγμα το αν ένα τσιπάκι ειναι αρκετό για καθημερινή χρήση, και άλλο αν ένα τσιπάκι είναι καλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό στα χρήματα του.

Και τα pixel έχουν μια χαρά τσιπάκι για καθημερινή χρήση ή οι Exynos σε Samsung μεριά, αλλά αντικειμενικά ειναι κατώτερα του ανταγωνισμού/χρημάτων τους.

Για την τιμή των 330ευρώ που αναφέρθηκε τώρα τις γιορτές, ήταν όντως μια πάρα πολύ καλή προσφορά, πιθανώς οτι καλύτερο συνολικά σαν συσκευή σε αυτά τα χρήματα.

Προφανώς αν κάποιος αγόρασε την κάθε συσκευή πολύ φθηνότερα, τότε εννοείται ότι είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Και ο @tsimisdeπου ειχε προηγουμένως το Realme GT 7, άλλη άποψη ειχε για την συσκευή στα 420ευρώ, και άλλη στα 800ευρώ που έχει επίσημη τιμή.

Γενικά είμαι υπέρ του να αναφέρονται τα πάντα για μια συσκευή, θετικά και αρνητικά, να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα, πέραν της τιμής που αλλάζει συνεχώς.

Edited by Fulgore1

19 minutes ago, Fulgore1 said:

Το πρώτο update που αναφέρθηκε στο εδώ θέμα ήταν πίσω στον Δεκέμβριο για update Οκτωβρίου. Το εδώ θέμα ήταν ανενεργό για μισό χρόνο.....

Επίσης να υπενθυμίσω ότι το κινητο θα λάβει 3 μεγάλες αναβαθμίσεις συνολικά και 4χρόνια security updates, που ειναι η μικρότερη υποστήριξη της κατηγορίας του, αφού πλέον οι περισσότεροι δίνουν 4 μεγάλες αναβαθμισεις και 6χρονια security updates.

Τα Xiaomi/Poco τα αναφέρω γιατί ήταν στο παρελθον οτι το χειρότερο σε υποστήριξη, και όχι σαν αντιπρόταση στο κινητό του θέματος.

Τελος πέραν της επιλογής του επεξεργαστή, η εταιρεία έκανε και κάποιες υποβαθμίσεις σε σχέση με το προηγούμενο Edge 50 Pro.

1521616681_2765B24C-CF86-480A-8002-6588A8A922FC.thumb.png.86cca51e325457b2f1a876cabfb3acd9.png

Αλλο πράγμα το αν ένα τσιπάκι ειναι αρκετό για καθημερινή χρήση, και άλλο αν ένα τσιπάκι είναι καλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό στα χρήματα του.

Και τα pixel έχουν μια χαρά τσιπάκι για καθημερινή χρήση ή οι Exynos σε Samsung μεριά, αλλά αντικειμενικά ειναι κατώτερα του ανταγωνισμού/χρημάτων τους.

Για την τιμή των 330ευρώ που αναφέρθηκε τώρα τις γιορτές, ήταν όντως μια πάρα πολύ καλή προσφορά, πιθανώς οτι καλύτερο συνολικά σαν συσκευή σε αυτά τα χρήματα.

Προφανώς αν κάποιος αγόρασε την κάθε συσκευή πολύ φθηνότερα, τότε εννοείται ότι είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Και ο @tsimisdeπου ειχε προηγουμένως το Realme GT 7, άλλη άποψη ειχε για την συσκευή στα 420ευρώ, και άλλη στα 800ευρώ που έχει επίσημη τιμή.

Γενικά είμαι υπέρ του να αναφέρονται τα πάντα για μια συσκευή, θετικά και αρνητικά, να υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα, πέραν της τιμής που αλλάζει συνεχώς.

Απο εκεί και μετα ανα μηνα υπαρχει update,δεν ξερω αν σχετιζεται με το επικειμενο android 16. Στο fusion που ειναι πιο πισω σε updates απο Ιουνιο μεχρι τελη Νοεμβριου πηρε 5-6 updates. Και τωρα πηρε και το 16.

Το αρνητικο ποιο ειναι στον επεξεργαστη; Η μαρκα του; Γιατι πρεπει να το συγκρινω παντα με αλλα αφου με εξυπηρετει σε ολα; Ειναι πολυ καλος,ειναι υπεραρκετος. Και στα χαρτια και στις αναγκες μου. Υστερει σε κατι που θα με δυσκολεψει ή θα ζοριστει να το κανει; Τα τσιπακια στο συνολο τους περιλαμβανουν και την τιμη τους. Οχι δεν αξιζει 100-200 ευρω παραπανω για οτι δεν μου χρειαστει ποτε η επειδη το λενε στα χαρτια σε benchmarks κλπ. Το κανουν τα pixels,το κανε και η moto και αλλες. Αν ηταν ετσι, μονο συσκευες με το κορυφαιο επεξεργαστη καθε χρονιας θα αγοραζαμε και τιποτα αλλο. Και θα το αλλαζαμε την επομενη (πολλοι το κανουνε,οχι επειδη δεν τους εφτανε η ισχυς αλλα για το μικροβιο ή προσωπικους λογους αυτοικανοποιησης).

Εγω εφυγα απο snapdragon 8 gen 1 σε snapdragon 8 gen 2, μετα πηγα σε mediatek 7300 και κατεληξα εδω σε mediatek 8350 xtreme και ακομα δεν μπορω να πω οτι σκαλωσα καπου. Μονο ψυχολογικο ειναι το θεμα.

Η υποβαθμιση ταχυτητας φορτισης ειναι μειον αλλα η αυξηση χωρητικοτητας μπαταριας ειναι συν. Επισης δεν αναφερθηκε. Τα 90w δεν ειναι και λιγα. Οι της samsung τα βλεπουν και κλαινε ολα αυτα.

Το θεμα με τις μεγαλες αναβαθμισεις θα ειχε αξια να το πουνε οσοι πραγματικα σκοπευουν να κρατησουν τοσα χρονια συσκευη. Ελαχιστοι ειναι αυτοι. Απλα μονο το λενε ως αρνητικο για να δικαιολογησουν τις επιλογες τους. Το βλεπω καθημερινα με τα pixel που θα παιρνουν εναν αιωνα updates και τα αλλαζουν απο γενιά σε γενιά καθε χρονο. 3 εκδοσεις android και 4 χρονια security ειναι νορμαλ,ουτε η καλυτερη ουτε η χειροτερη υποστηριξη. Eιχα sony και asus και εχω πονεσει πολυ περισσότερο απο το μεσο χρηστη. Επεξεργαστης ουτε ο καλυτερος,ουτε ο χειροτερος, παντως ειναι απο καλη σειρα της mediatek. Καμερες ουτε huawei ουτε poco ουτε σειρα 50 και πισω. Software πολυ καθαρο και ευχαριστο, διαρκεια μπαταρίας πολυ καλη κατα γενικη ομολογια.

Τα εχει ολα, οχι στις καλυτερες διαθεσιμες εκδοσεις τους που υπαρχουν στην αγορα ομως δουλεουν μια χαρα για τα λεφτα που δαπανησαμε. Και μιλαμε για αγορα απο μεγαλες αλυσιδες με επισημες εγγυησεις 2+1 ετη) και service στη χωρα (οχι το καλυτερο απ οσο λενε). 

Μιας και έγινε η σχετική αναφορά για τα τσιπάκια, να πω το εξής. Αισθάνομαι φουλ κορόιδο που έσκασα στο παρελθόν τρέλα ποσά, επηρεασμένος από τα AnTuTu scores, από τα σχόλια περί τσιπ ναυαρχίδας κτλ

Για τη χρήση που κάνουμε οι περισσότεροι σε καθημερινή βάση, δε χρειαζόμαστε flagship συσκευή για να κάνουμε τη δουλειά μας, ένα midrange μας καλύπτει. 

Επειδή όμως για ένα μήνα και κάτι έζησα με το Edge 60 Fusion, ξεκάθαρα προτιμώ το Edge 60 Pro. Θεωρητικά, δεν είναι η βολίδα σε επιδόσεις, δεν με απασχολεί όμως, κάνει όσα του ζητάω και με ικανοποιεί πλήρως κάθε φορά. 

Εντυπωσιακές οι κοκκορομαχίες του AnTuTu score, δεν αφορούν όμως τους πάντες....

12 ώρες πριν, malou092 said:

Δεν κρατήθηκα και το πήρα χθες.. Φορτιστή για αρχή έχω το παλιό του poco x5 pro, 67w. Βγάζει την προστασία, αυτό με το 80% και ότι ειναι turbo γράφει, το αν είναι γρήγορο δε μπορώ να το καταλάβω γιατί το ποκο φόρτιζε σε μισή ώρα.. Θα παραγγείλω τον αντίστοιχο της motorola και βλέπουμε.. 
Με χαλάει μόνο που δεν έχει εφαρμογή συλλογής και μουσικής στοκ, διότι της google δεν με βολεύει. 

Fossify gallery για φωτογραφίες για μουσική εγώ είχα αγοράσει το jetaudio+ πριν πολλά χρόνια αλλά έχει αρκετές εφαρμογές για μουσική στο play store 

Για εφαρμογή μουσικής, έχω τη συγκεκριμένη, είναι μια χαρά επιλογή, πληρώνεις μια κι έξω (ένα μικρό ποσό, έχει καιρό και δε θυμάμαι πόσο....) και δεν έχεις διαφημίσεις καθόλου

Screenshot_20260202-091301_Moto App Launcher.png

Εγω εχω simple gallery pro για φωτογραφιες, επι πληρωμη αλλα καποτε ηταν δωρεαν και vlc για μουσικη και βιντεο.

Αντιμετώπισα "τρελό" πρόβλημα χθες. Έκανε restart το mesh που έχω με 20 συσκευές πάνω, κάμερες, λάμπες κτλ. Δεν συνδεόταν στο wifi με τίποτα. IP configuration failure έλεγε. Βάζω άλλο κινητό hotspot, τίποτα. Το mesh λειτουργούσε κανονικά, αφού με data έμπαινα στις συνδεδεμένες συσκευές. 

Η λύση ήταν να κάνω share το δίκτυο από άλλο κινητό γιατί αν έκανα delete το δίκτυο, θα έπρεπε να ξανασυνδέσω όλες τις συσκευές στο mesh δίκτυο...

22 ώρες πριν, r31134 said:

Γιατι πρεπει να το συγκρινω παντα με αλλα αφου με εξυπηρετει σε ολα; Ειναι πολυ καλος,ειναι υπεραρκετος. Και στα χαρτια και στις αναγκες μου. 

Το θεμα με τις μεγαλες αναβαθμισεις θα ειχε αξια να το πουνε οσοι πραγματικα σκοπευουν να κρατησουν τοσα χρονια συσκευη. Ελαχιστοι ειναι αυτοι. Απλα μονο το λενε ως αρνητικο για να δικαιολογησουν τις επιλογες τους. 

Γιατί ένα γενικό μου σχόλιο το γυρνάς επι προσωπικού?

Εσένα και το τσιπάκι του φθηνότερου 60 Fusion σε καλύπτει. Τι πάει να πει αυτό, ότι δεν θα πείραζε αν το 60Pro είχε το ίδιο τσιπάκι?

Ούτε και για τις μεγάλες αναβαθμίσεις ισχύει αυτό που γράφεις. Ο περισσότερος κόσμος κρατάει παραπάνω πλέον τις συσκευές, ειτε λόγω ακρίβειας, είτε μιας και οι συσκευές κάθε χρονο ειναι μια από τα ίδια.

1215611928_BD516DEE-C0B7-4815-B509-1AB16E2F5724.thumb.png.ac9ce64a8a3984eee0bb71345dcf3ba3.png

672629690_60E73788-C5E4-4F3F-B933-0A83A845C243.thumb.png.1824baf47a18f8153869b01647ac7a6e.png

15 ώρες πριν, tsimisde said:

Μιας και έγινε η σχετική αναφορά για τα τσιπάκια, να πω το εξής. Αισθάνομαι φουλ κορόιδο που έσκασα στο παρελθόν τρέλα ποσά, επηρεασμένος από τα AnTuTu scores, από τα σχόλια περί τσιπ ναυαρχίδας κτλ

Για τη χρήση που κάνουμε οι περισσότεροι σε καθημερινή βάση, δε χρειαζόμαστε flagship συσκευή για να κάνουμε τη δουλειά μας, ένα midrange μας καλύπτει. 

Κανένας δεν είπε ότι το Edge 60 Pro έπρεπε να έχει κορυφαίο τσιπάκι.

Απλά όταν έχουμε μια συσκευή των 600ευρώ(Edge 60 Pro),να φοράει το ίδιο τσιπάκι με άλλη συσκευή στα μισά χρήματα(Nord CE 5 300ευρώ),προφανώς και κακοφαίνεται αυτή η επιλογή. Δεν ειπάμε να έχει κορυφαιο τσιπάκι οπως σε Poco/Realme κλπ.

Υποτίθεται το Edge 60pro ήταν η Edge ναυαρχίδα της εταιρείας πέρυσι. Μην μου πεις ότι δεν μπορούσαν να βάλουν κάτι λίγο καλύτερο.

Και με το προηγούμενο Moto Edge 50 Pro, πάλι το ίδιο θέμα υπήρχε.

Το ξαναλέω. Το Edge 60Pro είναι All around μια από τις καλύτερες συσκευές σε αυτά τα χρήματα,ειδικά για όσους το πήραν φθηνότερα τις γιορτές.

Απλά σε ορισμένους τομείς θα μπορούσε και καλύτερα σε σχέση με τον τεράστιο Android ανταγωνισμό.

Edited by Fulgore1

37 minutes ago, Fulgore1 said:

Γιατί ένα γενικό μου σχόλιο το γυρνάς επι προσωπικού?

Εσένα και το τσιπάκι του φθηνότερου 60 Fusion σε καλύπτει. Τι πάει να πει αυτό, ότι δεν θα πείραζε αν το 60Pro είχε το ίδιο τσιπάκι?

Ούτε και για τις μεγάλες αναβαθμίσεις ισχύει αυτό που γράφεις. Ο περισσότερος κόσμος κρατάει παραπάνω πλέον τις συσκευές, ειτε λόγω ακρίβειας, είτε μιας και οι συσκευές κάθε χρονο ειναι μια από τα ίδια.

1215611928_BD516DEE-C0B7-4815-B509-1AB16E2F5724.thumb.png.ac9ce64a8a3984eee0bb71345dcf3ba3.png

672629690_60E73788-C5E4-4F3F-B933-0A83A845C243.thumb.png.1824baf47a18f8153869b01647ac7a6e.png

Κανένας δεν είπε ότι το Edge 60 Pro έπρεπε να έχει κορυφαίο τσιπάκι.

Απλά όταν έχουμε μια συσκευή των 600ευρώ(Edge 60 Pro),να φοράει το ίδιο τσιπάκι με άλλη συσκευή στα μισά χρήματα(Nord CE 5 300ευρώ),προφανώς και κακοφαίνεται αυτή η επιλογή. Δεν ειπάμε να έχει κορυφαιο τσιπάκι οπως σε Poco/Realme κλπ.

Υποτίθεται το Edge 60pro ήταν η Edge ναυαρχίδα της εταιρείας πέρυσι. Μην μου πεις ότι δεν μπορούσαν να βάλουν κάτι λίγο καλύτερο.

Και με το προηγούμενο Moto Edge 50 Pro, πάλι το ίδιο θέμα υπήρχε.

Το ξαναλέω. Το Edge 60Pro είναι All around μια από τις καλύτερες συσκευές σε αυτά τα χρήματα,ειδικά για όσους το πήραν φθηνότερα τις γιορτές.

Απλά σε ορισμένους τομείς θα μπορούσε και καλύτερα σε σχέση με τον τεράστιο Android ανταγωνισμό.

Ειναι ή δεν ειναι καλος και αξιοπρεπης ο επεξεργαστης; Για να μην πλατιασουμε παλι. Ποιον επρεπε να φοραει για να δικαιολογει τα 600€; 

Στο σκρουτζ παντως δεν εχει 600€ ουτε το motorola. Και απο εξελιξη τιμης εκει,δεν εχουν μεγαλη διαφορα με το nord. Τουλαχιστον οχι διπλασια οπως θες να τα συγκρινεις.

Ο μεσος ορος κατοχης πεφτει παλι παρολο που δινουν περισσοτερα χρονια αλλοι τα τελευταια χρονια. Αυτη ειναι η μοιρα των συσκευων οσο προχωραει η τεχνολογια. Οποτε τα 3 χρονια δεν βλεπω γιατι κατατασουν μια εταιρεια στις χειροτερες.

Αυτα απο εμενα. Προχωραμε

Edited by r31134

Αναβάθμιση. Μας κακομαθαινετε κύριε πρέσβη....

Screenshot_20260202-210601_Ενημέρωση λογισμικού Motorola.png

Edited by tsimisde

32 minutes ago, tsimisde said:

Αναβάθμιση. Μας κακομαθαινετε κύριε πρέσβη....

Screenshot_20260202-210601_Ενημέρωση λογισμικού Motorola.png

Δεν ζητουσαμε κανενα εκατομμύριο...;;; 

Και βαρβατο update θα ελεγα

Το κινητό αυτό είναι φανταστικό.Αυτη η κυρτή οθόνη δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο.Το μόνο ας πούμε ψεγάδι είναι ότι αυτό το φυσικό κουμπί στα αριστερά έπρεπε να σε αφήνει να του βάζεις λειτουργίες.Ο φακος για παράδειγμα δεν ανοίγει εύκολα με αυτήν την κίνηση.Εσεις το ανοίγετε εύκολα;Αντίθετα το διπλό ταπ-ταπ στην πλάτη με έχει βολεψει γιατί έχω βάλει να ανοίγει εφαρμογή.

3 minutes ago, glofiish said:

Το κινητό αυτό είναι φανταστικό.Αυτη η κυρτή οθόνη δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο.Το μόνο ας πούμε ψεγάδι είναι ότι αυτό το φυσικό κουμπί στα αριστερά έπρεπε να σε αφήνει να του βάζεις λειτουργίες.Ο φακος για παράδειγμα δεν ανοίγει εύκολα με αυτήν την κίνηση.Εσεις το ανοίγετε εύκολα;Αντίθετα το διπλό ταπ-ταπ στην πλάτη με έχει βολεψει γιατί έχω βάλει να ανοίγει εφαρμογή.

Εγω συνηθισα να τον ανοιγω με το κουνημα. Το αλλο δεν το πετυχαινα σαν σημειο και το παρατησα

16 minutes ago, r31134 said:

Εγω συνηθισα να τον ανοιγω με το κουνημα. Το αλλο δεν το πετυχαινα σαν σημειο και το παρατησα

Δοκίμασε το.Μην κοιτας εκεί που λέει δοκιμή.Βαλε μια λειτουργία η μια εφαρμογή και στην πράξη θα το δεις .Πατα στο κενό σημείο δίπλα στις κάμερες.