Jump to content

Harry Potter: Βιβλία

billyavl
 Κοινοποίηση

Ποιο/α βιβλίο/α Harry Potter σας άρεσαν περισσότερο;  

157 members have voted

1. 1. Ποιο/α βιβλίο/α Harry Potter σας άρεσαν περισσότερο;

• Ο ΧΠ και η φιλοσοφική λίθος
    • Ο ΧΠ και η κάμαρα με τα μυστικά
    • Ο ΧΠ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν
    • Ο ΧΠ και το Κύπελλο της φωτιάς
    • Ο ΧΠ και το Τάγμα του Φοίνικα
    • Ο ΧΠ και ο ημίαιμος πρίγκιπας
    • Ο ΧΠ και οι κλήροι του θανάτου
    • Διάβασα κάποιο και δε μου άρεσε καθόλου
    • Δεν έχω διαβάσει κανένα και ούτε πρόκειται
    • Δεν έχω διαβάσει κανένα αλλά θα ήθελα να διαβάσω κάποιο

Recommended Posts

Όντως το 7ο Χάρι Πότερ θα ονομάζεται "Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου", γιατί στην ιστοσελίδα του Ψυχογιού έτσι το μετέφραζε το deathly hallows (στο "αναπάντητα ερωτήματα" κάτω κάτω)

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

• Απαντήσεις 743
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μολις το τελειωσα κι εγω. Ρε παιδια,

δε σας την εσπασε που το κοβει αποτομα μετα τη νικη του Χαρι και αμεσως παει 19 χρονια μετα? Ελεος! Εγω θα ηθελα πολυ να δω τι ακριβως εκαναν αφοτου εφυγαν απο το Χογκουαρτς ή ακομη και τι μεσολαβησε σε αυτα τα 19 χρονια...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ειναι οντως σπαστικο αυτο που λες n_wildgirl....!

Προσωπικα μου την εσπασε περισσοτερο

που ο χαρι νικησε τοσο απλα χωρις να χασει και ο ιδιος κατι... Οκ παραλιγο να πεθανει αλλα τον ζωντανεψε αμεσως και μου φανηκε καπως... Ναι μεν τα χρειαστηκα οταν "πεθανε" για λιγο, αλλα...

Αποψη μου ετσι...

@Mbokota: Παντως ευτυχως που ανακοινωθηκε και απο αλλου ο τιτλος, γιατι δεν πολυ-εμπιστευομαι μια σελιδα με τιτλο "Τα 5 αναπαντητα ερωτηματα" και απο κατω εχει μια λιστα με 7....:p:p:p

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ο πονηρός δικαιολογείται...

Και ο ηλίθιος επιμένει...

@Mbokota: Παντως ευτυχως που ανακοινωθηκε και απο αλλου ο τιτλος, γιατι δεν πολυ-εμπιστευομαι μια σελιδα με τιτλο "Τα 5 αναπαντητα ερωτηματα" και απο κατω εχει μια λιστα με 7....:p:p:p

Αμάν αυτή η καχυποψία σου αμάν. :p Ενώ εγώ το άφησα στο "ντούκου"

Παρεπιπτόντως, σήμερα κατέβασα το βιβλίο σε pdf μορφή. Θα το ξεκινήσω σιγά σιγά. Αν και ξέρω το τέλος.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Γενικά είχα την αίσθηση ότι όλα ήταν "στριμωγμένα" στο βιβλίο, ειδικά μετά

την επιστροφή του Χάρι στο Χόγκουαρτς.

...It does not do to dwell on dreams and forget to live...

Γενικά είχα την αίσθηση ότι όλα ήταν "στριμωγμένα" στο βιβλίο, ειδικά μετά

την επιστροφή του Χάρι στο Χόγκουαρτς.

Σωστος!!

Που απο εκει που δεν ηξερε σχεδον τιποτα για το στεμμα της Ραβενκλοου(ή ο,τι ηταν τεσπα αυτο) τα ανακαλυπτει ολα εν ριπη οφθαλμου!!! Μα τι ιδιοφυια...:p

Επισης δεν αναπτυσσει καθολου το ειδυλλιο Ρον-Ερμιονη. Εδω και 2-3 βιβλια ειναι ερωτευμενοι ο ενας με τον αλλον και δε γινεται τιποτα. Ε, εγινε που εγινε στο τελευταιο, ας περιγραψει και κανενα χοντρο φασωμα! Οχι μονο το βιαστικο φιλακι (που ουτε γλωσσα δεν πρεπει να συμπεριελαμβανε...) στο Χογκουαρτς!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φοβερό το βιβλίο αλλά αυτό που με κάνει να λυπάμαι είναι ότι δεν εξηγεί τι ήταν το πέπλο κ η πόρτα στο τμήμα μυστηρίων. Επείσης είναι πολύ ξεκάρφωτο που βρίσκει το στέμα της Ravenclaw αμέσως

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άλλοι άνθρωποι. Γνώμες κάποιου άλλου είναι οι σκέψεις τους, μίμηση οι ζωές τους, αντιγραφή τα πάθη τους.

http://matiapouklaine.blogspot.com/

Επισης ηθελα να προσθεσω στο χθεσινο μου ποστ...

Δε δινει καθολου βαση στους θανατους Λουπιν, Τονκς και Φρεντ. Ειδικα στον τελευταιο... Το λουκι που θα περασε ο καημενος ο Τζωρτζ χωρις το διδυμακι του... Τα αφηνει να περασουν χωρις να δειξει καθολου τη στεναχωρια των αλλων (που σιγουρα θα ηταν μεγαλη γιατι, περαν του Φρεντ, και ο Λουπιν και η Τονκς ηταν αγαπητοι) κι ετσι μενει μονο η χαρα απο τη νικη υπερ του Βολντεμορτ. Δε λεω οτι ειναι λιγο που πεθανε ο Βολντεμορτ... Αλλα οι απωλειες δεν παυουν να υπαρχουν!

[sIGPIC][/sIGPIC]

+1

Μερικές από τις απώλειες ορισμένων αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα επιδερμικά...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Και εγω συμφωνω σε αυτο...

Βασικα δε μ'αρεσε που απλα ανακοινωνονταν οι θανατοι και τιποτα περισσοτερο....

Και δεν ειδαμε κανενα "ηρωικο" σκηνικο πχ λουπιν vs γκρειμπακ ή τονκς vs μπελατριξ....

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Τι έχετε να πείτε για την χρήση των Unforgivable Curses από τον Χάρι;

Εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το Expelliarmus αντί να σκοτώσει, αλλά δεν τον ενοχλούσε να χρησιμοποιεί την Εξουσιαστική και τη Βασανιστική Κατάρα!

Και κάτι άλλο...

Πώς ακριβώς προήλθε ο θάνατος του Ποντικοουρά; Είχε προβλέψει ο Βόλντεμορτ όταν κατασκεύασε το χέρι ότι ίσως ο Χάρι του ζητούσε να του χαρίσει τη ζωή;

Και εγω συμφωνω σε αυτο...

Βασικα δε μ'αρεσε που απλα ανακοινωνονταν οι θανατοι και τιποτα περισσοτερο....

Και δεν ειδαμε κανενα "ηρωικο" σκηνικο πχ λουπιν vs γκρειμπακ ή τονκς vs μπελατριξ....

Για μενα ο Νεβιλ επρεπε να σκοτωσει τη Μπελατριξ :rolleyes:;

Τι έχετε να πείτε για την χρήση των Unforgivable Curses από τον Χάρι;

Εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το Expelliarmus αντί να σκοτώσει, αλλά δεν τον ενοχλούσε να χρησιμοποιεί την Εξουσιαστική και τη Βασανιστική Κατάρα!

Και κάτι άλλο...

Πώς ακριβώς προήλθε ο θάνατος του Ποντικοουρά; Είχε προβλέψει ο Βόλντεμορτ όταν κατασκεύασε το χέρι ότι ίσως ο Χάρι του ζητούσε να του χαρίσει τη ζωή;

Ο Χαρουλης ηταν απλα...unforgivable:p

Αν θυμασαι, ο Νταμπλντορ ειχε πει στον Χαρι οταν ο τελευταιος εσωσε τη ζωη του Ποντικοουρα, οτι ο Ποντικοουρας θα του ειναι αιωνια υποχρεωμενος... Οποτε μαλλον η "αυτοβουλη δραση" του ασημενιου χεριου του Ποντικοουρα ειναι κατι σαν τον συνδεσμο των ραβδιων Χαρι-Βολντεμορτ: μια απο τις πτυχες της μαγειας που δυσκολα εξηγουνται...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε συμπληρωση του ποστ με τις λεξεις σε αγγλικα και ελληνικα:

Pensieve = Κιβωτος των Στοχασμων

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν θυμασαι, ο Νταμπλντορ ειχε πει στον Χαρι οταν ο τελευταιος εσωσε τη ζωη του Ποντικοουρα, οτι ο Ποντικοουρας θα του ειναι αιωνια υποχρεωμενος... Οποτε μαλλον η "αυτοβουλη δραση" του ασημενιου χεριου του Ποντικοουρα ειναι κατι σαν τον συνδεσμο των ραβδιων Χαρι-Βολντεμορτ: μια απο τις πτυχες της μαγειας που δυσκολα εξηγουνται...

Μάλλον πολλά στο βιβλίο εξηγούνταν ως... πτυχές μαγείας που δύσκολα εξηγούνται!

Περισσότερα για το μέλλον των πρωταγωνιστών: http://www.msnbc.msn.com/id/19959323/

Μάλλον πολλά στο βιβλίο εξηγούνταν ως... πτυχές μαγείας που δύσκολα εξηγούνται!

:lol:Σωστος! Επισης ολα σχεδον τα βιβλια εχουν διαφορα "κενα", αλλα νομιζω δε γινοταν αλλιως σε μια τοσο μπλεγμενη ιστορια!

Επισης το αρθρακι στο λινκ που εδωσες...ΤΑ ΣΠΑΕΙ! :respect:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν εχω διαβασει τα ελληνικα βιβλια αλλα υποθετω οτι

Παραφρονες = Dementors

Πεμπτουσιωτες = Ηοrcruxes;)

Επισης:

Auror = Χρυσουχος

Patronus = Προστατης (Expecto Patronum = Καλω τον Προστατη)

Floo Network = Δικτυο Μαγικης ροης

Apparate - Disapparate = Διακτινιζομαι

Stun = Αποχαυνωνω

Αυτα μου ηρθαν ετσι...

Και απο ξορκια...

Crucio = Βασανους

Imperio = Εξουσιους

Αccio = Προσελθε

Expelliarmus = Αφοπλισιους

Stupefy = Αποχαυνωσιους

Αν θυμηθω κι αλλα θα ξαναποσταρω...

Σε συμπληρωση του ποστ με τις λεξεις σε αγγλικα και ελληνικα:

Pensieve = Κιβωτος των Στοχασμων

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Υ.Γ.Μόλις βρήκα 2 σελίδες με λεξικο χαρρυ ποττερ στα αγγλο-αγγλικα,αλλα ειναι πολυ καλες και περιεχουν παρα πολλα!:)

http://www.scholastic.com/harrypotter/books/glossary.htm#
http://www.mo-river.net/a_harry_potter_dictionary.htm

Y.Γ.2: Εγώ είμαι στη σελίδα 230 περίπου...

:lol:Σωστος! Επισης ολα σχεδον τα βιβλια εχουν διαφορα "κενα", αλλα νομιζω δε γινοταν αλλιως σε μια τοσο μπλεγμενη ιστορια!

Μάλλον με τον ίδιο τρόπο εξηγείται και το πώς ο Ρόν κατάφερε να ανοίξει την Κάμαρα με τα Μυστικά!!! Τι ξενέρωμα έφαγα σε εκείνο το σημείο! Δηλαδή τα ερπετικά μαθαίνονται, έτσι;

Μάλλον με τον ίδιο τρόπο εξηγείται και το πώς ο Ρόν κατάφερε να ανοίξει την Κάμαρα με τα Μυστικά!!! Τι ξενέρωμα έφαγα σε εκείνο το σημείο! Δηλαδή τα ερπετικά μαθαίνονται, έτσι;

Μαλλον ετσι γινεται η δουλεια.....;)

Ετσι ανοιγεται και μια νεα καριερα για το χαρι.... Καθηγητης ερπετικων.....:lol::lol::lol:

Πραγματικα ηταν ξενερωμα εκεινο το σημειο....

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Αν δεν κάνω λάθος ο Ρον

μπορούσε να μιμείται, κάτι με μίμιση έκανε και σ'αυτό το βιβλίο.

Απλά επανέλαβε το "άνοιξε" που άκουγε κάθε τόσο από τον Χάρι.

:)

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Πες τα!!!!!!!!!!!! Μιλαμε για ΤΟ ξενερωμα, οντως!!!!!!!!!!

Επισης ο Ρον παρακολουθουσε με τρομερη προσοχη πώς μιλαει ερπετικα ο Χαρι, γιατι ηξερε οτι θα του χρειαστουν!!!!

@takis91

+1 για τη νεα καριερα του Χαρι ως καθηγητη ερπετικων:lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισης ηθελα να προσθεσω στο χθεσινο μου ποστ...

Δε δινει καθολου βαση στους θανατους Λουπιν, Τονκς και Φρεντ. Ειδικα στον τελευταιο... Το λουκι που θα περασε ο καημενος ο Τζωρτζ χωρις το διδυμακι του... Τα αφηνει να περασουν χωρις να δειξει καθολου τη στεναχωρια των αλλων (που σιγουρα θα ηταν μεγαλη γιατι, περαν του Φρεντ, και ο Λουπιν και η Τονκς ηταν αγαπητοι) κι ετσι μενει μονο η χαρα απο τη νικη υπερ του Βολντεμορτ. Δε λεω οτι ειναι λιγο που πεθανε ο Βολντεμορτ... Αλλα οι απωλειες δεν παυουν να υπαρχουν!

Μόλις τελείωσα κι εγώ και συμφωνώ και εγώ με αυτό πάρα πολύ!

Κάποια σημεία,εντάξει,ήταν λίγο "χτυπητά",όπως αυτό με το Ρον που μιλούσε ερπετικά,αλλά γενικά ειμαι πολύ ευχαριστημένη απο το βιβλίο!!!

Επίσης,όπως αναφέρθηκε,θα ηταν πολυ καλυτερα αν μας ελεγε τιποτα παραπανω για τη σχεση Ρον-Ερμιονης...

Τέλος,μένω με την απορία:Ποια χαζή παντρεύτηκε τον Ντράκο Μαλφόι;;;:lol:

Ίσως η Pansy Parkinson!

Επίσης,όπως αναφέρθηκε,θα ηταν πολυ καλυτερα αν μας ελεγε τιποτα παραπανω για τη σχεση Ρον-Ερμιονης...

Ναι, όμως το σημείο με το φιλί στη μέση της μάχης δεν ήταν πολύ δυνατό;

Ίσως η Pansy Parkinson!

Ναι, όμως το σημείο με το φιλί στη μέση της μάχης δεν ήταν πολύ δυνατό;

Ήταν ήταν!!! Εμενα μου κοπηκαν τα ποδια απο τη χαρα! Ε μα πια! Θα επρεπε ομως εφοσον κινδυνευαν και να πεθανουν, να το χοντρυνουν λιγο παραπανω, ξερεις, να πιασει τιποτα ο Ρον, να κανει τιποτα και η Ερμιονη........... :X:lol:

Όντως η Πανσι θα μπορουσε. Αλλωστε ηταν μεγαλο ζωον (και ειμαι σιγουρη οτι ηταν επισης ενα κακασχημο μπαζο...δεν ξερω γιατι, καπως ετσι τη φανταζομαι ομως !

[sIGPIC][/sIGPIC]

ELeos re paidia?TI perimenate na perigrapsei kai kamia tsonta?Ena fili einai arketo :p

Pws vazoume spoiler?8elw na pw kapia pragmata alla dn 8elw na apokalipsw se paidia pou to exoun diavasei

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.myspace.com/jimator

Εγώ προσωπικά εννοούσα κατά τη διάρκεια του βιβλίου,όπως π.χ. έλεγε για το Χάρυ που σκεφτόταν την Τζίνι!

ELeos re paidia?TI perimenate na perigrapsei kai kamia tsonta?Ena fili einai arketo :p

Pws vazoume spoiler?8elw na pw kapia pragmata alla dn 8elw na apokalipsw se paidia pou to exoun diavasei

Γράψε αυτό που θες και βάλ'το ανάμεσα σε αυτό !

αλλά στο 2ο θα βάλεις και μια κάθετο μετα την αγκυλη,έτσι [/

Δε στο γραφω κανονικα,γιατι δε θα φαινεται!!!