Jump to content

Oικιακό ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi και Internet στα Windows)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλώδιο??? μα εγώ θέλω να εκμεταλευτώ τις κάρτες ασύρματου δικτύου που έχουν! Οσο για το πρώτο παιδί που απάντησε δοκίμασα να το κάνω όπως λες αλλά αυτο που έχω καταφέρει είναι και τα δυο να ψάχνουν για κάποιο ασύρματο δίκτυο... Το θέμα είναι ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να το ένα να εκπέμπει και το άλλο να ψάχνει... Δυσυχώς δεν έχω καταλάβει πως.. Αν κάποιος το έχει κάνει παρακαλώ να απαντήσει!! Μιλάμε πάντα για ασύρματη σύνδεση

Βρες κάπου την επιλογή ad-hoc ή Peer to Peer, μην το βάζεις σε infrastructure ή να ψάχνει για ΑΡ.

• Απαντήσεις 267
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

λοιπον τα ξαναγράφω!!!

Έχω δύο υπολογιστές ... θέλω να τους κάνω δίκτυο, δεν έχω κάρτες δικτύου κανονικές αλλά και οι δύο έχουν ασύρματες κάρτες δικτύου... Γίνεται??? Με τους οδηγούς το μόνο που καταφέρνω έιναι να φτανω σε ένα σημείο όπου και οι δύο υπολογιστές ψάχνουν κάπου να συνδεθούν ενώ αυτό που θα ήθελα είναι νομίζω ό ένας να ψάχνει και ο άλλος να λέει ΕΔΩ είμαι :D .. Το έχει κάνει κάποιος????

καρπούζι!:blink:

σωστά κάποια στιγμή θα βάλετε και ADSL, να μην χρειάζεται ο ένας να έχει τον υπολογιστή ανοιχτό για να μπαίνει στο net ο άλλος

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

Γίνετε.

Θα βάλεις και τους 2 σε ad-hoc, θα περάσεις ΙΡς από πρίν, θα βάλεις το ίδιο SSID και κανάλι και στους 2, και μετά πρέπει να συνδεθούν μόνοι τους. Κάνε ένα Ping από τον ένα στον άλλο για να ψάξει να τον βρει ασύρματα.

Ουπς!!! Ενταξει βρε παιδια μην βαρατε!!! Χα! Χα! Χα!

Ειπαμε σε αυτο το θεμα ειμαι εντελως αρχαριος.

Παντως ναι κατα πως το βλεπω τελικα θα βαλω dsl.Συμφερει απ'ολες τις αποψεις.

Μονο που θα πρεπει πρωτα να κανω την μεταφορα της γραμμης στο καινουργιο σπιτι και μετα να ζητησω dsl? H γινεται πακετο?

Στον Ο.Τ.Ε μαλλον θα γινεται πακετο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μονο που θα πρεπει πρωτα να κανω την μεταφορα της γραμμης στο καινουργιο σπιτι και μετα να ζητησω dsl? H γινεται πακετο?

Στον Ο.Τ.Ε μαλλον θα γινεται πακετο.

Όλες οι λύσεις DSL απαιτούν να υπάρχει γραμμή τηλεφώνου. Άρα πρώτα βάζεις το τηλέφωνο και μετά κάνεις την αίτηση.

• 2 weeks later...
sorry pou argisa na kita3o gia me to network stumbler,x8es lipon to ebala sto pc pou exo ton client ala den i3era oti 8eli wireless pci karta gia na doulepsi nomiza oti 8a bri kai to ap kai etsi den katafera na to metriso...den exo pci karta gia na sindeso kateu8ian tin kerea kai na metriso to sima,prepi na agoraso mia kai na to metriso.exete kamia kali na mou protinenete 8a tin paro pou 8a tin paro as einai kamia kali. :cool:

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτήσω και εγω αν γίνεται και πώς βήμα βήμα θα συνδεσω 2 φορητούς με ενσωματωμένες ασύρματες καρτες δικτύου δεν υπάρχει internet (θελω να ανταλλαζουμε αρχεια οπως οταν το κανουμε με το καλώδιο δικτύου)

Τους βάζεις να παίζουν σε ad-hoc ή peer to peer, βάζεις ίδιο κανάλι και ίδιο ssid, τον έναν από τους δύο να δίνει ΙΡ, κάνεις το σταυρό σου και προσεύχεσε προς την Μέκκα :D

Καλησπερα!Λοιπον ειμαι φοιτητης και μαζι με εναν αλλο συμφοιτητη μου θελουμε να κανουμε ασυρματο δικτυο.Τα σπίτια μας εχουν απόσταση περιπου 100 μέτρα και τα μπαλκονια οχι και τοσο καλη οπτικη επαφη.Τί ακριβως θα χρειαστούμε?Θα ηθελα να αποφυγουμε αν ειναι δυνατον τις εξωτερικες κεραιες.Στο δικο μου σπιτι απο την αρχη του χρονου θα στηθει ενα 2ο pc που θα εχει τον ρολο server και μεσω αυτου θα μοιραζομαστε dsl.Να ξαναπω οτι απο ασυρματα δικτυα ειμαι ασχετος και δεν εχω ιδεα για το τι θα χρεαστω για την υλοποιηση του δικτυου.Θα θελαμε επισης να βγει οσο το δυνατον φθηνοτερο.Καθε βοηθεια δεχτη.Ευχαριστω εκ των προτερων κ συγγνωμη για το μεγαλο ποστ. :O

katarxin den xriazete server gia thn doulia pou to thes. iparxoun asirmata router ta opia ta sindeeis sto modem kai meta meso mias asirmatis kartas apo to kathe pc tha exeis prosvasi sto router. mou fenete ligo diskolo gia tetia apostasi na iparxei router kai an iparxei tha einai poli akrivo kai poli pithanon na mhn exeis megales taxitites logo kakou simatos. exei peseitoso poli i adsl pou den axizei tetia istoria. me 100 euro exeis gia 5 mhnes 512 kai opos fenete tha pesei kialo. gia pion logo thes na ftiaxeis tetio diktio?

Μαλλον ομως εγινε καποιο λαθος στους μηνιαιους υπολογισμους.

Γιατι το dsl ειναι γυρω στα 50 ευρω τον μηνα που σημαινει οτι καθε διμηνο που θα ερχεται ο λογαριασμος θα ειναι γυρω στα 100 ευρω.

Αρα καπου οικονομικα και μονο με το σκεπτικο οτι και σε προηγουμενο ποστ ειπα οτι εγω δινω τωρα με απλη γραμμη 60 με 80 ευρω τον διμηνο, οικονομικα και μονο δεν συμφερει.

Τωρα βεβαια θα μου πειτε για 40 με 20 ευρω τον μηνα κανεις ετσι, οταν θα εχεις καλυτερη ταχυτητα και χωρις χρονοχρεωση?

Τελος παντων.

Σημασια εχει απ'οτι καταλαβα οτι πρεπει πρωτα να κανω την μεταφορα της γραμμης μου στο νεο μου σπιτι και μετα να κανω αιτηση.

Ετσι?

Δηλαδη δεν γινεται συγχρονως?

Η να κανω εδω που θα μεινω ακομη για 1μιση μηνα την αιτηση για dsl?

Μετα μεταφερεται? Ειναι ευκολο? Η ειναι διαδικασια?

Για πειτε μου βρε παιδια τι να κανω?

Και τελος το σκεπτικο μου ειναι να εχω πλεον αμα το κανω και ασυρματο ιντερνετ.

Οποτε τι προτεινεται? Και ποιον φορεα?

Εγω παντως με βλεπω για οτε για να τα εχω ολα στον λογαριασμο καθε διμηνο να τα πληρωνω.

Ευχαριστω πολυ. :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το ad-hoc είναι το mode λειτουργείας που θα δουλέψουν

Τελικά κατάφερα να συνδεθούν με ad-hoc τωρα με την ip τι πρέπει να κάνω? Βλέπω οτι εχουν διαφορετική.

Θα βάλεις IPw και τους δύο υπολογιστές ως εξείς :

192.168.0.1 το ΑΡ

192.168.0.2 το 1ο PC

192.168.0.3 το 2ο PC

192.168.0.xxx για ότι άλλη συσκευή θες

Subnet mask 255.255.255.0

Gateway : 192.168.0.χχχ (όπου χχχ η ΙΡ αυτού που θα σας βγάλει στο ίντερνετ, είτε ενός από τα PC εάν κάνεις Ιnternet Sharing, είτε του adsl router εάν υπάρχει και είναι συνδεδεμένος με ethernet επάνω στο δίκτυο).

DNS Server : είτε το ίδιο με το Gateway είτε του ISP που χρησιμοποείτε (πχ για ΟΤΕΝΕΤ 195.170.2.1)

Μαλλον ομως εγινε καποιο λαθος στους μηνιαιους υπολογισμους.

Γιατι το dsl ειναι γυρω στα 50 ευρω τον μηνα που σημαινει οτι καθε διμηνο που θα ερχεται ο λογαριασμος θα ειναι γυρω στα 100 ευρω.

Πράγματι κάπου έχεις κάνει εσύ κάποιο λάθος στυςο μηνιαίους υπολογισμούς !

Προσφορά Hol, με 199ευρω + ΦΠΑ έχεις 2 μήνες, δηλαδή 199+19% / 12 =>237/12= ~20 ευρώ τον μήνα με τον ΦΠΑ, ή 40€ το δίμηνο....

Προσφορά ΟΤΕΝΕΤ OnDsl Kit : 89€ για 2+2 μήνες (89+19% /4 => ~106/4=~26€ τον μήνα) και μετά 50% μείωση παγίων για τους επόμενους 8 μήνες, δηλαδή 34.80-50%+19%=20.7€ μήνα ή 41.4€ το δίμηνο.

Προσφορά Forthnet adsl in a box : 109€ για 3+2 μήνες = 21.8+19%= ~26€ μήνα για τους πρώτους 5 μήνες, και μετά συνεχίζεις με το adsl 1bill, με τιμές από 26€ εώς 30€ τον μήνα.

'Ολα τα παραπάνω είναι με ΦΠΑ, τώρα που εσύ είδες 50 ευρώ τον μήνα δεν μπορώ να καταλάβω, αφού και χωρίς προσφορά, κανένας δεν πρέπει να έχει πλέον την 384 με 50€/μήνα, ακόμα και το πακέτο της HOL για την 1024/256 με 12μηνη σύνδεση, έρχετε στα 42.5€ τον μήνα με τον ΦΠΑ...

Καλησπερα!Λοιπον ειμαι φοιτητης και μαζι με εναν αλλο συμφοιτητη μου θελουμε να κανουμε ασυρματο δικτυο.Τα σπίτια μας εχουν απόσταση περιπου 100 μέτρα και τα μπαλκονια οχι και τοσο καλη οπτικη επαφη.Τί ακριβως θα χρειαστούμε?Θα ηθελα να αποφυγουμε αν ειναι δυνατον τις εξωτερικες κεραιες.Στο δικο μου σπιτι απο την αρχη του χρονου θα στηθει ενα 2ο pc που θα εχει τον ρολο server και μεσω αυτου θα μοιραζομαστε dsl.Να ξαναπω οτι απο ασυρματα δικτυα ειμαι ασχετος και δεν εχω ιδεα για το τι θα χρεαστω για την υλοποιηση του δικτυου.Θα θελαμε επισης να βγει οσο το δυνατον φθηνοτερο.Καθε βοηθεια δεχτη.Ευχαριστω εκ των προτερων κ συγγνωμη για το μεγαλο ποστ. :O

Explain "όχι και τόσο καλή οπτική επαφή"...

Θελω να βαλω σερβερ ωστε τα μελη του δικτυου να τον βαζουν να κατεβαζει και να τον εχουμε και ως αποθηκευτικό χωρο ωστε οτι κατεβαινει να ειναι εκει και να μην κατεβαζουμε 2η φορα το ιδιο πραγμα.Επισης θελουμε το δικτυο για να παιζουμε παιχνιδια σε λαν.Ειναι καποια ατομα που δεν μπορουν να πληρωσουν και τα 120 ευρω για την βιβοντι και τα 67ευρω για το τελος ενεργοποιησης της τηλεφωνικης γραμμης γιατι ημαστε 1ο εξαμηνο και οι περισοτεροι δεν εχουν τηλεφωνο.Οταν λεω οχι και τοσο καλη ορατοτητα εννοω οτι ενω το σπιτι ειναι ακριβως απεναντι στα ~100μετρα καπου στην μεση παρεμβαλεται λιγο η γωνια ενος σπιτιου,ελπιζω να καταλαβενετε τι θελω να πω.Σε πρωτη φαση στο δικτυο θα υπαρχουν 4 η 5υπολογιστες.2 δικοι μου,ενας που θα βρισκεται στο διαμερισμα διπλα και ενας η δυο στο απεναντι σπιτι που σας ειπα.Την 384 την εχουμε αποκλεισει αφου υπαρχουν αρκετοι στο δικτυο.Κατωτερη ειναι το 512 και σκεφτομαστε να βαλουμε 1mbit.Περιμενουμε την γνωμη σας.Ισωσ ανεβασω και μια φωτο για να καταλαβετε τι ορατοτητα εχουμε.

To "σε κόβει λίγο η γωνία" δεν είναι καλό.

Βέβαια τόσο κοντά μπορεί να δουλέψει.

Υπάρχει κάποια επιφάνει να κάνει ανάκλαση το σήμα ? (να σου έρθει από σπόντα)

Υπαρχουν πολυκατοικιες αρκετες που θα μπορουσαν να ανακλασουν το σημα,αν εννοεις αυτο.

Θα δοκιμασω μολις παρουμε μια wifi card για το pc του παιδιου απεναντι.Εχω ενα προβλημα ομως!Προσπαθω να δημιουρησω ενα ασυρματο απο το laptop μου αλλα μεσω του οδηγου των windows οταν μου ζηταει ονομα δικτυου (ssid) οτι και να γραψω μου λεει οτι δεν ειναι εγκυρο:wacko: !Δοκιμαζω με αγγλικους χαρακτηρες και εχω ενεργοποιησει την καρτα αλλα παλι τπτ.Υπαρχει καποια λυση;

βάλε πρώτα την καρτούλα να παίζει σε ad-hoc (ή peer to peer) mode.

η καρτα ειναι preinstalled στο laptop,πως θα το κανω αυτο που λες;Το εγραψα στο subject οτι ειμαι ασχετος:D