eliasj Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 eksartatai panta file apo to ti thes na spoudaseis.kai mh nomizeis oti se pairnoun etsi ta kala panepistimia.an thes to kalitero pigaine gambridge..alla xreiazesai 50 xiliades dollaria to xrono peripou gia ta eksoda +na se dextoune.kati apithano diladi.vevaia tora exei polla oikonomika panepisthmia alla nomizo oti de aksizei na pas na skaseis tosa lefta gia mia pipa.perimene kana 6 mhno na rthoun ta idiotika sthn ellada kai pigaine edo.thn idia aksia me ekso tha xoun kai meta pas kai kaneis kai kana master ekso.nomizo gia management kai oikonomika iparxoun idi kapoia edo sthn athina.kai kala malista ksenoglossa.psakto.// Καλο είναι εάν δε ξερεις κατι να μη το γραφεις. Firstly, στα λεφτα εισαι λαθος γιατι δεν χρησιμοποιουν το δολλαριο αλλα την αγγλικη λιρα (₤);) . Secondly, why would it be highly unlikely for somebody to get admitted at Cambridge or Oxford or Warrick or whichever university, if he/she is capable and can afford it? Μη αρχισουμε ρε guys παλι τα vs amongst Hellenic on one hand and British and American Universities on the other. Ποιο εκπαιδευτικο συστημα είναι καλυτερο, νομιζω ότι τα αποτελεσματα μιλουν από μονα τους παγκοσμιως. Βρεττανικη και Αμερικανικη εκπαιδευση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 Φοιτητές Αγγλίας θα είναι. Και θα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα. Κάτοικοι Αγγλίας δε θα είναι. Κάτοικος Αγγλίας γίνεσαι μετά απο 3 συναπτά έτη παραμονής σε έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να έχεις απουσιάσει περισσότερο απο 90 ημέρες σε κάθε ημερολογιακό έτος. Υπήκοος Αγγλίας γίνεσαι μετά απο 5 συναπτά έτη παραμονής σε έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να έχεις απουσιάσει 450 ημέρες σύνολο και όχι παραπάνω απο 90 ημέρες το τελευταίο έτος. Σε περίπτωση γάμου με Αγγλικό υπήκοο, τότε μπορείς να κάνεις αίτηση για να αποκτήσεις την Βρετανική υπηκοότητα, εφόσον έχεις ζήσει 3 συναπτά έτη σε έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να έχεις απουσιάσει 270 ημέρες σύνολο, και όχι παραπάνω από 90 ημέρες το τελευταίο έτος. OK, τοτε δεν ισχυει αυτο που ειπα. Κι αν η Lloyds TSB δεν ανοιγει λογαριασμους σε μη κατοικους, οι περισσοτερες μεγαλες τραπεζες το κανουν, αρκει να εισαι φοιτητης με διευθυνση στην Αγγλια (αυτο εννοουσα οταν ειπα κατοικος). Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 Μη αρχισουμε ρε guys παλι τα vs amongst Hellenic on one hand and British and American Universities on the other. Ποιο εκπαιδευτικο συστημα είναι καλυτερο, νομιζω ότι τα αποτελεσματα μιλουν από μονα τους παγκοσμιως. Βρεττανικη και Αμερικανικη εκπαιδευση. Ναι, μην αρχισουμε παλι. Ολοι ξερουμε οτι εμεις γ...με τους υπολοιπους :lol: Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 OK, τοτε δεν ισχυει αυτο που ειπα. Κι αν η Lloyds TSB δεν ανοιγει λογαριασμους σε μη κατοικους, οι περισσοτερες μεγαλες τραπεζες το κανουν, αρκει να εισαι φοιτητης με διευθυνση στην Αγγλια (αυτο εννοουσα οταν ειπα κατοικος). H εμπειρία μου λέει ότι φοιτητικό λογαριασμό σε ξένους, ανοίγει μόνο η HSBC και η Barclays. Η HSBC σου δίνει χρεωστική κάρτα SOLO. Η Βarclays πάλι, σε χρεώνει 5 λίρες το μήνα, εάν το υπόλοιπο σου είναι κάτω απο 2000 λίρες. Ωστώσο, σου δίνει VISA χρεωστική κάρτα. Έχω ψάξει αρκετά το θέμα, και δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη τράπεζα που ανοίγει φοιτητικό λογαριασμό σε ξένους. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eliasj Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 Ναι, μην αρχισουμε παλι. Ολοι ξερουμε οτι εμεις γ...με τους υπολοιπους :lol: I wouldn’t quite put it, in such a way Snowball :p , αλλα κοιτα την ελληνικη εκπαιδευση από τις ριζες τις. Μη μου πει κανεις ότι είναι δυνατον το δημοσιο σχολειο να σου δωσει τα ιδια εφοδια με ένα απο τα 4 καλα κολλεγια – σχολεια που εχουμε, ετσι? Αφου δε μπορουν τα σχολεια, θα μπορεσουν τα πανεπιστημια, ειδικα με το συστημα εισαγωγης που ισχυει?;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, η καλύτερη μου φίλη τελείωσε φέτος νομική στο Warwick όπου έγινε δεχτή πριν τρία χρόνια χωρίς όρους και χωρίς προβλήματα. Δεν συγκρίνεται η εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο με καμιάς άλλης χώρας πλην των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eliasj Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, η καλύτερη μου φίλη τελείωσε φέτος νομική στο Warwick όπου έγινε δεχτή πριν τρία χρόνια χωρίς όρους και χωρίς προβλήματα. Δεν συγκρίνεται η εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο με καμιάς άλλης χώρας πλην των Ηνωμένων Πολιτειών. Especially in finance it’s in the top 10 in the world. Very good university Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 I wouldn’t quite put it, in such a way Snowball :p , αλλα κοιτα την ελληνικη εκπαιδευση από τις ριζες τις. Μη μου πει κανεις ότι είναι δυνατον το δημοσιο σχολειο να σου δωσει τα ιδια εφοδια με ένα απο τα 4 καλα κολλεγια – σχολεια που εχουμε, ετσι? Αφου δε μπορουν τα σχολεια, θα μπορεσουν τα πανεπιστημια, ειδικα με το συστημα εισαγωγης που ισχυει?;) Κανε μια αναδρομη στο θρεντ... Το εχουμε εξαντλησει το θεμα. Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 Αρχισαμε παλι. Ενταξει ρε παιδια ολοι οι μεγαλοι επιστημονες ειναι στο uk και usa. ολοι οι αλλοι ειναι για τα γκραβαρα και στην ελλαδα η χειροτερη εκπαιδευση. τι να πω. μπραβο σας ρε παιδια. εμεις δεν μετραμε τπτ μπροστα σας. ρε με τα κολεγια και τα πανεπιστημια στο uk. λοιπον ειδατε οτι αμα πληρωνουμε πως υποστιρηζουμε αυτο που κανουμε. Παιδια οσο αναφορα τραπεζες για μενα καλυτερη η natwest. Εβγαλα solo καρτα η οποια ειναι δεχτη σχεδον παντου εκτος καποια site. δεν χρεωνεσαι τπτ και ειναι η μονη τραπεζα που μου εδωσε καρτα. ολες οι αλλες μου λεγαν για τρια χρονια κατοικος uk κλπ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 Αρχισαμε παλι. Ενταξει ρε παιδια ολοι οι μεγαλοι επιστημονες ειναι στο uk και usa. ολοι οι αλλοι ειναι για τα γκραβαρα και στην ελλαδα η χειροτερη εκπαιδευση. τι να πω. μπραβο σας ρε παιδια. εμεις δεν μετραμε τπτ μπροστα σας. ρε με τα κολεγια και τα πανεπιστημια στο uk. λοιπον ειδατε οτι αμα πληρωνουμε πως υποστιρηζουμε αυτο που κανουμε. Παιδια οσο αναφορα τραπεζες για μενα καλυτερη η natwest. Εβγαλα solo καρτα η οποια ειναι δεχτη σχεδον παντου εκτος καποια site. δεν χρεωνεσαι τπτ και ειναι η μονη τραπεζα που μου εδωσε καρτα. ολες οι αλλες μου λεγαν για τρια χρονια κατοικος uk κλπ. Ειπαμε να μην το συνεχισουμε. Τι απαντας εσυ στον αλλο τωρα; Η switch (επισης debit card) ειναι αποδεκτη σε ακομα περισσοτερα μερη στην Αγγλια. Νομιζω ομως πως η Delta, Solo και Electron υπαρχουν και στην Ελλαδα, αντιθετα με την switch (αν δεν κανω λαθος). Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. August 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2006 Ειπαμε να μην το συνεχισουμε. Τι απαντας εσυ στον αλλο τωρα; Η switch (επισης debit card) ειναι αποδεκτη σε ακομα περισσοτερα μερη στην Αγγλια. Νομιζω ομως πως η Delta, Solo και Electron υπαρχουν και στην Ελλαδα, αντιθετα με την switch (αν δεν κανω λαθος). δεν απαντω φιλε snowball αλλα (για το λογο αθτο δεν υπαρχει και παραθεση). ηθελα να γραψω για τη solo και παρασυρθηκα διοτι δεν αντεξα. παλι τα ιδια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telePS Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 H εμπειρία μου λέει ότι φοιτητικό λογαριασμό σε ξένους, ανοίγει μόνο η HSBC και η Barclays. Η HSBC σου δίνει χρεωστική κάρτα SOLO. Η Βarclays πάλι, σε χρεώνει 5 λίρες το μήνα, εάν το υπόλοιπο σου είναι κάτω απο 2000 λίρες. Ωστώσο, σου δίνει VISA χρεωστική κάρτα. Έχω ψάξει αρκετά το θέμα, και δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη τράπεζα που ανοίγει φοιτητικό λογαριασμό σε ξένους. Διαφωνώ. Εγώ έχω λογαριασμό NATWEST και παράλληλα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μου έχει δώσει switch αλλα τωρα νομίζω πως δίνει μονο maestro. Μάλιστα μέχρι 31/12 αν ανοίξεις λογαριασμό φοιτητικό σου δίνει δωρο Railcard για 5 χρονια (= 33% έκπτωση στα τρένα!) :D Παράθεση Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου Πάτρας - Ειδήσεις από την Πάτρα - Car upholstery cleaner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Μάλιστα μέχρι 31/12 αν ανοίξεις λογαριασμό φοιτητικό σου δίνει δωρο Railcard για 5 χρονια (= 33% έκπτωση στα τρένα!) :D Mπορεί να κάνω και λάθος, αλλά φοιτητικό λογαριασμό μπορείς να ανοίξεις μόνο ως undergraduate και όχι για μαστερ (τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει παλιά στη Natwest). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telePS Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Mπορεί να κάνω και λάθος, αλλά φοιτητικό λογαριασμό μπορείς να ανοίξεις μόνο ως undergraduate και όχι για μαστερ (τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει παλιά στη Natwest). Αυτην την λεπτομέρεια δεν την γνωρίζω. Οποιος πάει πάνω πάντως ας περάσει και μια βόλτα απο Natwest. :happy: Παράθεση Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου Πάτρας - Ειδήσεις από την Πάτρα - Car upholstery cleaner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Mπορεί να κάνω και λάθος, αλλά φοιτητικό λογαριασμό μπορείς να ανοίξεις μόνο ως undergraduate και όχι για μαστερ (τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει παλιά στη Natwest). Όχι, λάθος κάνεις. Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό και για μεταπτυχιακό. Λέγεται Graduate account. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Διαφωνώ. Εγώ έχω λογαριασμό NATWEST και παράλληλα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μου έχει δώσει switch αλλα τωρα νομίζω πως δίνει μονο maestro. Μάλιστα μέχρι 31/12 αν ανοίξεις λογαριασμό φοιτητικό σου δίνει δωρο Railcard για 5 χρονια (= 33% έκπτωση στα τρένα!) :D Εκπλήσομαι να σου πω την αλήθεια, γιατί όταν πήγα εγώ, ευγενικά μου έδειξαν την έξοδο, λέγοντας μου να έρθω όταν έχω κλείσει 3 χρόνια στην Αγγλία. Όρίστε και τι γράφει στο online application για φοιτητικό λογαριασμό: Eligibility Criteria To apply online you must: be a permanent UK resident (a permanent UK resident is someone who has been ordinarily resident in the UK for three years or more) Be on a full time course, that lasts for 2 years, at a university or college of higher education in the United Kingdom (1 year for post-graduates) Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Ειπαμε να μην το συνεχισουμε. Τι απαντας εσυ στον αλλο τωρα; Η switch (επισης debit card) ειναι αποδεκτη σε ακομα περισσοτερα μερη στην Αγγλια. Νομιζω ομως πως η Delta, Solo και Electron υπαρχουν και στην Ελλαδα, αντιθετα με την switch (αν δεν κανω λαθος). H Solo δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η Switch έχει πλέον αντικατασταθεί από το Maestro και έχει σταματήσει να εκδίδεται. Περισσότερο αποδεκτό είναι η VISA και το Maestro (ίδιο με το Switch δηλαδη). Την Solo για παράδειγμα δε την δέχονται στις αγορές εισιτηρίων τρένων, όπως επίσης στο Debenhams. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 εδω και κατι μηνες, εγω εχω κανει την υπηρεσια U! Start (για φοιτητες που θα πανε Αγγλια να σπουδασουν) στην HSBC, τους πηρα τηλ. και τους ρωτησα αν θα χρειαστει να ανοιξω και εκει λογαριασμο με την ΗSBC και μου ειπαν οχι. Γι' αυτο τον λογο εκανα το U! Start και μου εδωσαν και διαφορες καρτες. 1. Μια για να κανω τις αγορες μου και να εχω εκπτωσεις σε βιβλια, κτλ 2. Μια VISA με συνδρομη 1ευρω τον μηνα 3. Αν χασω την αεροπορικη πτηση (μου πληρωνει το μισο του εισιτηριου) 4. Μια καρτα, για τους γονεις μου, να μου βαζουν χρηματα απο την Ελλαδα και να μου ερχονται στην Αγγλια σε λιρες αυτοματα χωρις εξοδα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Αυτην την λεπτομέρεια δεν την γνωρίζω. Οποιος πάει πάνω πάντως ας περάσει και μια βόλτα απο Natwest. :happy: ego master kano kai i moni trapeza pou mou edose karta itan i natwest. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Όχι, λάθος κάνεις. Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό και για μεταπτυχιακό. Λέγεται Graduate account. Nai alla o graduate account den einai to idio me ton student account pou sou dinei δωρο Railcard ;) (opws anaferthike parapanw). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PUK Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 akoma ki otan kaneis master, pali student account exeis. graduate ginetai o student account, afou teleiwseis me o,ti spoudes exeis. Exei kapoia benefits alla basika polu pronomiako epitokio gia na 3eplhrwseis to overdraft pou eixes otan spoudazes (kai eixes student account) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telePS Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 akoma ki otan kaneis master, pali student account exeis. graduate ginetai o student account, afou teleiwseis me o,ti spoudes exeis. Exei kapoia benefits alla basika polu pronomiako epitokio gia na 3eplhrwseis to overdraft pou eixes otan spoudazes (kai eixes student account) Στους Ελληνες νομιζω δεν δίνουν overdraft. (Overdraft είναι το δικαίωμα να πηγαίνει ο λογαριασμός μείον) Εγω παρ'ολο που έχω 5,5 χρόνια λογαριασμό, πριν λιγο καιρό έκανα το λάθος και τον πήρα -5 λίρες μείον και έφαγα προστιμάκι £25 :( Και το κακό ειναι πως επειδη δεν είμαι Αγγλία, θα τα στείλω με webBanking απο Ελλάδα και θα μου πάρει κανα 10αρι ευρώ έξοδα... Παράθεση Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου Πάτρας - Ειδήσεις από την Πάτρα - Car upholstery cleaner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Στους Ελληνες νομιζω δεν δίνουν overdraft. (Overdraft είναι το δικαίωμα να πηγαίνει ο λογαριασμός μείον) Εγω παρ'ολο που έχω 5,5 χρόνια λογαριασμό, πριν λιγο καιρό έκανα το λάθος και τον πήρα -5 λίρες μείον και έφαγα προστιμάκι £25 :( Και το κακό ειναι πως επειδη δεν είμαι Αγγλία, θα τα στείλω με webBanking απο Ελλάδα και θα μου πάρει κανα 10αρι ευρώ έξοδα... Γι'αυτο μαλλον φταιει η προηγουμενη γενια που αφηνε τρελα φεσια με τα οβερντραφτ οταν τελειωνε και επεστρεφε Ελλαδα. Ξερω αρκετους που το εκαναν και μαλιστα εναν τον κυνηγησαν και στην Ελλαδα για να το ξεπληρωσει! Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Πλεον η HSBC χρεωνει 5 λιρες το μηνα, σε καθε νεο φοιτητικο λογαριασμο (για ξενους μιλαμε παντα). Περισσοτερα εδω http://www.hsbc.co.uk/1/2/personal/current-accounts/student-service/international-students Για οσους βαριουντε, λεει... The International Student Service has a subscription charge of £5 per month for a 12 month minimum term, then is renewable monthly. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 18, 2006 Φιλε telePS, εαν ανοιξες τον λογαριασμο σου πριν 5,5 χρονια, τοτε το καταλαβαινω. Με τα σημερινα δεδομενα, φοιτητικο λογαριασμο σε ξενους ανοιγουν μονο η HSBC και η Barclays. Οπως ειπα πιο πανω, η HSBC εχει μηνιαια χρεωση 5 λιρες, ενω η Barclays εχει και αυτη χρεωση 5 λιρες, αλλα μονο εαν το υπολοιπο σου πεσει κατω απο 2000 λιρες (χρεωνεσαι μια φορα το μηνα, και οχι πολλαπλες φορες εαν το υπολοιπο σου πεσει πανω απο μια φορα στον ιδιο μηνα). Εαν καταλαβα καλα, η HSBC πλεον δινει Maestro χρεωστικες καρτες και οχι SOLO. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts