Tyxerakias Δημ. September 22, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2012 @drdino: Προφανως την βδομαδα. @tyxerakias: Στις προτεινομενες οι τιμες παιζουν απο 150-200 λιρες κυριως, το θεμα είναι πόσο μακρία θα βρεθεί από το city για να φτασει περίπου αυτή την τιμή? Κοίτα εξαρτάται από το σε τι είδους "τρύπα" θέλει να μείνει. Με 120 που είπες πριν δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση. Ούτε με 150. Με 200 γίνεται. Και πάλι θα παίρνει κάποιο είδος συγκοινωνίας για να πάει, αλλά όλοι οι κοινοί θνητοί αυτό κάνουμε... στη 2η ζώνη θα βρει σιγουρα, στην πρωτη όχι . Σου προτείνω για ενδεικτικές τιμές να δεις στο findaproperty.com . Παράθεση - Alex Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DanaeT Δημ. October 2, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2012 Πραγματικα οι πληροφοριες σου ειναι πολυ ενδιαφερουσες.. σ'ευχαριστω πολυ!! Απο ΤΕΙ τελειωνω.... κ λογικα θα βγαλω καπου στο 7,5. Εχεις δικιο πρεπει ν αρχισω με τις αιτησεις.. Απλα σκεφτομαι οτι ο μεσος ορος μου τωρα αν τους στειλω π.χ αναλυτικη θα ναι πιο χαμηλος απο αυτον που θα χω στο τελος.. κ δν ξερω κατα ποσο θα επηρεασει. Αν αρχισω απο Ιανουαριο λες να ναι καλα; Τελος παντων.. να σου πω την αληθεια κ γω προτιμαω περισσοτερο το York! Εσυ με τι ασχολεισαι; Κ παλι σ'ευχαριστω για τον χρονο σου! :) Συγνωμη που καθυστερησα να απαντησω αλλα ηταν ενα τρελο 2βδομαδο. Δουλευα χρονια ως ακαδημαικος συμβουλος και εχω ζησει χρονια Αγγλια εξου και γνωριζω τα περισσοτερα πανεπιστημια..ειτε απο προσωπικες εμπειριες με αυτα ειτε μεσα απο τα μαθητουδια μου:p Ετσι και αλλιως η αναλυτικη σου σε αυτη την φαση δε δειχνει μεσο ορο και πιστεψε με κανεις δε θα ασχοληθει να βγαλει τον μεσο ορο. Επισης δεν ειναι απαραιτητο να σου ζητησουν αναλυτικη τωρα μιας και οι βαθμοι σου ειναι pending οποτε και θα γινει conditional offer. Καποια θα το κανουν-ειδικα τα πιο σοβαρα- αλλα θα σου ελεγα να το χειριστεις με τον εξης τροπο: να παρεις απο την σχολη ενα προγραμμα σπουδων και να στειλεις τα μαθηματα πριν σου ζητησουν βαθμους...επισης ζητα απο τους καθηγητες που θα σου γραψουν συστατικη να κανουν ενα prediction σχετικα με τον τελικο βαθμο. Εαν μπορεις να παρεις και καποια συστατικη απο εργοδοτη σε συναφες αντικειμενο δε θα ηταν ασχημο γιατι το ΤΕΙ σου θα χρειαστει ενισχυση...θα μου κανει μεγαλη εντυπωση αν σου κανει προσφορα το York, οσο υψηλος και να ειναι ο βαθμος. Θα σου ελεγα να ριξεις ενα αναγνωριστικο μαιλ σε ολα οπου θα τους λες ποια εισαι, τι εχεις κανει για να δεις τι θα σου πουν. Απο την στιγμη που δεν θα εχεις κανει αιτηση δε θα σου δωσουν οριστικη απαντηση αλλα θα ξερεις αν αποκλειεσαι λογω ΤΕΙ η οχι για να κανεις τα κουμαντα σου;) Ιανουαριος δεν ειναι αργα αλλα ελεγξε και τα deadlines των προγραμματων για να εισαι σιγουρη. Ιανουαριο ομως να εχεις ολοκληρωσει την διαδικασια για αυτο και τονιζω οτι πρεπει να αρχισεις την προετοιμασια νωριτερα. Συστατικες, βιογραφικο, μεταφρασεις πτυχιων, σεμιναριων, personal statement..ολα αυτα πρεπει να εχουν κατατεθει μεχρι Ιανουαριο. Επισης θα δεις οτι 9 στα 10 πανεπιστημια ζητουν οι αιτησεις να γινουν online οποτε αρχισε να παιζεις λιγο με τα διαφορα application portals για να εξοικειωθεις αλλιως θα χασεις την μπαλα τελευταια στιγμη...και το πιο σημαντικο ολων. IELTS. Επειδη πλεον υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος, δειχνουν μεγαλυτερη προτιμηση σε οσους υποψηφιους ειναι ετοιμοι/ες. Αυτο δε σημαινει οτι δε θα σου κανουν conditional offer αν σε θεωρησουν αξιολογη αλλα σιγουρα θα προτιμησουν καποιον με τα ιδια προσοντα και προφιλ με σενα που εχει ομως ετοιμα και τα αγγλικα του/της. Καλη τυχη με τις αιτησεις σου!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lini Δημ. October 5, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2012 Συγνωμη που καθυστερησα να απαντησω αλλα ηταν ενα τρελο 2βδομαδο. Δουλευα χρονια ως ακαδημαικος συμβουλος και εχω ζησει χρονια Αγγλια εξου και γνωριζω τα περισσοτερα πανεπιστημια..ειτε απο προσωπικες εμπειριες με αυτα ειτε μεσα απο τα μαθητουδια μου:p Ετσι και αλλιως η αναλυτικη σου σε αυτη την φαση δε δειχνει μεσο ορο και πιστεψε με κανεις δε θα ασχοληθει να βγαλει τον μεσο ορο. Επισης δεν ειναι απαραιτητο να σου ζητησουν αναλυτικη τωρα μιας και οι βαθμοι σου ειναι pending οποτε και θα γινει conditional offer. Καποια θα το κανουν-ειδικα τα πιο σοβαρα- αλλα θα σου ελεγα να το χειριστεις με τον εξης τροπο: να παρεις απο την σχολη ενα προγραμμα σπουδων και να στειλεις τα μαθηματα πριν σου ζητησουν βαθμους...επισης ζητα απο τους καθηγητες που θα σου γραψουν συστατικη να κανουν ενα prediction σχετικα με τον τελικο βαθμο. Εαν μπορεις να παρεις και καποια συστατικη απο εργοδοτη σε συναφες αντικειμενο δε θα ηταν ασχημο γιατι το ΤΕΙ σου θα χρειαστει ενισχυση...θα μου κανει μεγαλη εντυπωση αν σου κανει προσφορα το York, οσο υψηλος και να ειναι ο βαθμος. Θα σου ελεγα να ριξεις ενα αναγνωριστικο μαιλ σε ολα οπου θα τους λες ποια εισαι, τι εχεις κανει για να δεις τι θα σου πουν. Απο την στιγμη που δεν θα εχεις κανει αιτηση δε θα σου δωσουν οριστικη απαντηση αλλα θα ξερεις αν αποκλειεσαι λογω ΤΕΙ η οχι για να κανεις τα κουμαντα σου;) Ιανουαριος δεν ειναι αργα αλλα ελεγξε και τα deadlines των προγραμματων για να εισαι σιγουρη. Ιανουαριο ομως να εχεις ολοκληρωσει την διαδικασια για αυτο και τονιζω οτι πρεπει να αρχισεις την προετοιμασια νωριτερα. Συστατικες, βιογραφικο, μεταφρασεις πτυχιων, σεμιναριων, personal statement..ολα αυτα πρεπει να εχουν κατατεθει μεχρι Ιανουαριο. Επισης θα δεις οτι 9 στα 10 πανεπιστημια ζητουν οι αιτησεις να γινουν online οποτε αρχισε να παιζεις λιγο με τα διαφορα application portals για να εξοικειωθεις αλλιως θα χασεις την μπαλα τελευταια στιγμη...και το πιο σημαντικο ολων. IELTS. Επειδη πλεον υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος, δειχνουν μεγαλυτερη προτιμηση σε οσους υποψηφιους ειναι ετοιμοι/ες. Αυτο δε σημαινει οτι δε θα σου κανουν conditional offer αν σε θεωρησουν αξιολογη αλλα σιγουρα θα προτιμησουν καποιον με τα ιδια προσοντα και προφιλ με σενα που εχει ομως ετοιμα και τα αγγλικα του/της. Καλη τυχη με τις αιτησεις σου!! Σ'ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου..! :rolleyes: Να σου πω... τί εννοείς όταν λες οτι θα σου κάνει εντύπωση αν μου κάνει offer το York; Είναι τόσο απίθανο;; :( Παράθεση Fly anywhere u want... Live like a butterfly... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DanaeT Δημ. October 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2012 Σ'ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου..! :rolleyes: Να σου πω... τί εννοείς όταν λες οτι θα σου κάνει εντύπωση αν μου κάνει offer το York; Είναι τόσο απίθανο;; :( Τιποτα δεν ειναι απιθανο. Μπορεις να εχεις εργασιακη εμπειρια η οποια θα τους κανεις εντυπωση..μπορει οι συστατικες σου να ειναι τοσο δυνατες ωστε να αποκτησουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο οση συνηθως δινουν. Ακομα και ενα καλο personal statement θα κανει την διαφορα. Ειναι εντελως υποκειμενικο και καποιες φορες εχει να κανει και με την τυχη οποτε συμβουλη μου ειναι να παρουσιασεις οτι καλυτερο και να κανεις αιτησεις οπου θες. Καλυτερα να ζεις με πια απορριψη παρα με την αμφιβολια για το τι θα μπορουσε να γινει αν το προσπαθουσες;) Ειχα δυο μαθητριες, με ακριβως τα ιδια προσοντα....δεν υπερβαλλω, ακριβως τα ιδια. Ειχαν μεγαλωσει μαζι και ουσιαστικα ηταν αχωριστες οποτε ειχαν παρακολουθησει τα ιδια πραγματα, ειχαν κανει τις ιδιες δραστηριοτητες, ηταν εθελοντριες στους ιδιους οργανισμους. Ενα πανεπιστημιο εκανε στην μια unconditional offer, στην αλλη rejection :blink: Δε χανεις τιποτα με το να κανεις μια αιτηση ακομα και δε σου στοιχιζει τιποτα οποτε μη σκεφτεσαι πιθανα αποτελεσματα και προχωρα το! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
armadellis Δημ. November 7, 2012 Κοινοποίηση Δημ. November 7, 2012 Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τη διαδικασία για αιτήσεις σε αγγλικά πανεπιστήμια. Το κεντρικό site, studiesinuk.net, έχει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για σπουδές στην αγγλία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
toolrules Δημ. November 24, 2012 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2012 καλημερα κ συγχαρητηρια για το forum (το μονο που βρηκα σημαντικες κ πρακτικες πληροφοριες τοσο για διαφορα courses οσο κ για απλα καθημερινα θεματα).ειμαι 28 χρονων με πτυχιο στο τμημα διοικησης επιχειρησεων του πανεπιστημιου πατρων,βαθμος πτυχιου 6,8 (το πτυχιο ηρθε φετος).η εργασιακη μου εμπειρια ειναι 3μηνη πρακτικη σε τραπεζα,2 ετη σχεδον σε ιδιωτικη εταιρεια κ 5 μηνη παρουσια σε γνωστη ασφαλιστικη εταιρεια.βρισκομαι σε ερευνα εδω κ πολυ καιρο για msc κυριως στην σκωτια με δευτερη επιλογη την αγγλια.ενδιαφερομαι κυριως για εξειδικευση se finance κ ειδικοτερα σε banking (corporate).το msc θελω να το κανω κυριως για να παρω γνωσεις κ σαν εφοδιο να μπορεσω να εργαστω εξωτερικο (μεγαλη βρετανια κ ευρωπη γενικοτερα). θα ηθελα την βοηθεια σας σε μερικα πραγματακια: με δεδομενο οτι απεχω καιρο απο τα ακαδημαικα πραγματα θα μπορεσω να ανταπεξελθω σε 1 τετοιο msc? πριν να εχω κανει καν αιτησεις κ με την υποθεση οτι δυσκολα θα μπορεσω να μπω σε δυνατα business schools ( π.χ lancaster ) βλεπω πολυ θετικα το university of glascow-business school k απο αγγλια το university of leeds-business school.οποιαδηποτε πληροφορια κυριως για το πρωτο θα με βοηθουσε πολυ (κ ακαδημαικα κ οσον αφορα την αγορα εργασιας κ το ποσο μετραει) κ γενικα αν εχετε να προτεινετε οτιδηποτε αλλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ElTommo Δημ. November 27, 2012 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2012 Καλησπέρα! :rolleyes: Θέλω να σπουδάσω Νομική στην Αγγλια και συγκεκριμένα στο Manchester! Σκέφτομαι να στείλω και στα 2 πανεπιστήμια του Manchester email,για να τους ρωτήσω μερικά πραγματάκια που θελω να ξερω οπως τι βαθμο(Μ.Ο) να βγαλω φετος,αν χρειαζεται να παρακολουθησω κανενα σεμιναριο , για το IELTS!Το πρόβλημα μου είναι ότι,θα ειναι λιγο ακυρο να στειλω email στο Manchester University & στο Manchester Metropolitan Uni ,τωρα που παω Β'λυκειου και οχι Γ λυκειου? :/ Kαι επισης θα θελα να μου πειτε σχετικα με την πολη ,αν ειναι ασφαλης και για την εγκληματικότητα εκει και για το νοίκι περίπου..Αν εχετε σπουδασει στο Manchester ή αν ξέρετε κατι για τα πανεπιστήμια εκει θα παρακαλουσα να μου το πειτε :) Και επισης αν γνωρίζεται κανενα αλλο αξιολογο πανεπιστήμιο,let me know it will help me a lot :) Και κάτι τελευταιο,για το student loan μπορει να κανει αιτηση ο καθε μαθητης?Δηλαδη μπορουν να σου απορριψουν την αιτηση; Ευχαριστω εκ των προτέρων !! :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lini Δημ. January 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2013 Παιδιααα!!! θελω να ρωτησω κατι! πλιζ χελπ μι! :p 1) ολα τα αγγλικα πανεπιστημια ειναι αναγνωρισμενα εδω στην Ελλαδα; κ 2) Γνωριζετε κατι σχετικα με το York St John univesity;; Ευχαριστω εκ των προτερων. Παράθεση Fly anywhere u want... Live like a butterfly... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johntfsi Δημ. January 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2013 Παιδιααα!!! θελω να ρωτησω κατι! πλιζ χελπ μι! :p 1) ολα τα αγγλικα πανεπιστημια ειναι αναγνωρισμενα εδω στην Ελλαδα; κ 2) Γνωριζετε κατι σχετικα με το York St John univesity;; Ευχαριστω εκ των προτερων. Για το ποιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο είναι αναγνωρισμένο σχετικά με το αντικείμενο σπουδών σου, θα πρέπει να απευθυνθείς στο ΔΟΑΤΑΠ. Εκεί θα σε ενημερώσουν για ότι θέλεις σχετικά με τις σπουδές στο εξωτερικό και την αναγνώριση τίτλων σπουδών από το εξωτερικό. Παράθεση Hello ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lini Δημ. January 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2013 Σ'ευχαριστω πολυυ!! αν γνωριζει κατι καποιος γενικα για το York St John university ας μου πει.....πλιζζ! :) Παράθεση Fly anywhere u want... Live like a butterfly... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstantina123 Δημ. February 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2013 Παιδιά καλησπέρα!Ψάχνω για Μάστερ στο Μάνατζμεντ και μάλλον κλείνω προς το Εδιμβούργο....έχω ακούσει καλά λόγια.....Ξέρετε τι παίζει με τα δάνεια όμως γιατί έχω μπερδευτεί τελείως και αν εμείς δικαιούμαστε? Ευχαριστώ :)) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikaelpap Δημ. February 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2013 http://www.ucas.ac.uk/students/applying/howtoapply/personalstatement/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikaelpap Δημ. February 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2013 (edited) http://www.ucas.ac.uk/students/wheretostart/ Edited February 18, 2013 by mikaelpap ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstantina123 Δημ. February 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2013 Σε ευχαριστώ πολύ αλλά απ' ότι κατάλαβα μόνο οι προπτυχιακοί μπορούν να πάρουν δάνειο :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
j_im7 Δημ. March 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2013 Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τη διαδικασία για αιτήσεις σε αγγλικά πανεπιστήμια. Το κεντρικό site, studiesinuk.net, έχει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για σπουδές στην αγγλία. απαπαπαπα!! μακρια από τους καλοθελητές των foundation. Προσοχή παιδια μεγάλη στα γραφεία που επιλέγετε.:!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. May 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2013 Καλημερα, Γνωριζετε περιπου, για να μου εξηγησετε, ποια ειναι η διαδικασια με την οποια υποβαλλει ενας 18χρονος τελειοφοιτος της Γ' Λυκειου για σπουδες στο Ηνωμενο Βασιλειο; Ισχυει οτι το χρονικο διαστημα που μεσολαβει απο τη στιγμη που θα στειλω την αντιστοιχη αιτηση μεχρι τη πιθανη αποδοχη της φοιτησης μου σε καποιο πανεπιστημιο ειναι ενα ακαδημαικο ετος; Επιπροσθετα θα με βοηθουσατε πολυ εαν με ενημερωνατε για το Αγγλικο Ινστιτουτο στη Θεσσαλονικη; Εγω γνωριζω μονο γαι το Γαλλικο... Υπαρχει κατι αντιστοιχο για το Ηνωμενο Βασιλειο η οχι; Ευχαριστω Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johntfsi Δημ. June 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2013 Καλημερα, Γνωριζετε περιπου, για να μου εξηγησετε, ποια ειναι η διαδικασια με την οποια υποβαλλει ενας 18χρονος τελειοφοιτος της Γ' Λυκειου για σπουδες στο Ηνωμενο Βασιλειο; Ισχυει οτι το χρονικο διαστημα που μεσολαβει απο τη στιγμη που θα στειλω την αντιστοιχη αιτηση μεχρι τη πιθανη αποδοχη της φοιτησης μου σε καποιο πανεπιστημιο ειναι ενα ακαδημαικο ετος; Επιπροσθετα θα με βοηθουσατε πολυ εαν με ενημερωνατε για το Αγγλικο Ινστιτουτο στη Θεσσαλονικη; Εγω γνωριζω μονο γαι το Γαλλικο... Υπαρχει κατι αντιστοιχο για το Ηνωμενο Βασιλειο η οχι; Ευχαριστω Από εδώ κάνεις αίτηση για προπτυχιακές σπουδές στο UK. http://www.ucas.ac.uk/ Αν θυμάμαι καλά, μπορείς να κάνεις αίτηση μόνο για 2 σχολές-Πανεπιστήμια μέσω ucas (ίσως κάνω και λάθος). Όμως για πληροφορίες σχετικά με το κάθε Πανεπιστήμιο και την κάθε σχολή, θα πρέπει να απευθυνθείς (με emails) ξεχωριστά σε κάθε Πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει. Οι admission tutors των σχολών-Πανεπιστημίων θα σου απαντήσουν-βοηθήσουν σε ότι απορία έχεις. To Βρετανικό Ινστιτούτο έχει γραφεία και στην Θεσ/κη. Τσιμισκή 43, 546 23 Θεσσαλονίκη Telephone number +30 210 369 2333 Alternative telephone number 801 500 3692 Fax number +30 2310 282 498 http://www.britishcouncil.gr/contact Παράθεση Hello ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FestoNero Δημ. August 25, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2013 Καλημερα, Γνωριζετε περιπου, για να μου εξηγησετε, ποια ειναι η διαδικασια με την οποια υποβαλλει ενας 18χρονος τελειοφοιτος της Γ' Λυκειου για σπουδες στο Ηνωμενο Βασιλειο; Ισχυει οτι το χρονικο διαστημα που μεσολαβει απο τη στιγμη που θα στειλω την αντιστοιχη αιτηση μεχρι τη πιθανη αποδοχη της φοιτησης μου σε καποιο πανεπιστημιο ειναι ενα ακαδημαικο ετος; Επιπροσθετα θα με βοηθουσατε πολυ εαν με ενημερωνατε για το Αγγλικο Ινστιτουτο στη Θεσσαλονικη; Εγω γνωριζω μονο γαι το Γαλλικο... Υπαρχει κατι αντιστοιχο για το Ηνωμενο Βασιλειο η οχι; Ευχαριστω Για να σπουδάσεις αυτόν τον Σεπτέμβρη, έχεις αργήσει. Για τον επόμενο, είσαι άνετος. Για πτυχίο, οι αιτήσεις (μηχανογραφικό) γίνονται στη σελίδα του UCAS μέχρι αρχές Ιανουαρίου. Για μεταπτυχιακό νομίζω επικοινωνείς κατευθείαν με τα πανεπιστήμια. Μπορείς να επιλέξεις μέχρι 5 πανεπιστήμια στην αίτηση σου. Θα πρέπει να κάνεις την έρευνα σου σε κάθε πανεπιστήμιο, για το course (αντίστοιχο με το τμήμα, για Ελλάδα) που θέλεις να παρακολουθήσεις, ποιά μαθήματα (modules) έχει το καθένα και να δεις τα απαιτούμενα του. Τα περισσότερα έχουν αντιστοιχία βαθμών για το "Apolyterion", απλά πρέπει να το βρεις στη σελίδα του κάθε course. Επικοινώνησε και μέσω email για περαιτέρω πληροφορίες, δεν είναι απόλυτα αυτά που λένε στη σελίδα. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μπορέσεις να μπεις και με χαμηλότερη βαθμολογία, για παράδειγμα. Οι περισσότεροι θα απαντήσουν ότι δεν μπορούν να σου πουν αν θα σε πάρουν σίγουρα ή όχι, κάνε αίτηση και βλέπουμε. Αυτό κάπου διάβασα οτι συμβαίνει επειδή ανάλογα με τη "ζήτηση" που έχει κάθε πανεπιστήμιο, παίρνει και μεγαλύτερη χρηματοδότηση, οπότε σε πιάνουν κορόιδο και σου τρώνε μία από τις 5 θέσεις. Πρέπει να γράψεις motivational letter και να βρεις κάποιον καθηγητή σου ή κάποιον που να έχει κάποια επίσημη ιδιότητα να σου γράψει συστατική επιστολή. Εμείς οι Έλληνες τη συστατική τη γράφουμε οι ίδιοι συνήθως. Αφού γράψεις το motivational (υπάρχουν οδηγοί και παραδείγματα στο ίντερνετ) πήγαινε στον καθηγητή αγγλικών σου να σου τη συμμαζέψει λίγο. Μην τα παραβλέψεις αυτά γιατί είναι σημαντικά! Τα αγγλικά πανεπιστήμια δεν αρκούνται στη βαθμολογία αλλά θέλουν οι φοιτητές τους να έχουν ενδιαφέροντα, χόμπι, και προσωπικότητες που θα προσφέρουν στο πανεπιστήμιο και στη φήμη του. Γι'αυτό λέω οτι μπορεί να μπεις και με χαμηλότερη από την απαιτούμενη βαθμολογία. Μέσα σε 2-3 μήνες σου απαντούν (εμένα μου απάντησε το πρώτο σε 2 βδομάδες, με unconditional οπότε ούτε να κάτσω σε αναμμένα κάρβουνα δε πρόλαβα) και ανάλογα με τις απαντήσεις πράττεις. Υποχρεωτικά σου απαντούν μέχρι αρχές Ιουνίου. Υπάρχουν διάφορες απαντήσεις. Οι θετικές είναι: Unconditional offer - προσφορά χωρίς όρους, σε δέχτηκαν και τέλος. Conditional offer - προσφορά με όρους, σχεδόν πάντα αποτελέσματα πανελληνίων και IELTS, ιδίως εφόσον είσαι ακόμη 3η λυκείου τον Ιανουάριο. Αν πάρεις αρνητική, μπορείς να τους στείλεις email ρωτώντας τους ευγενικά τι παραπάνω θέλουν και τι μπορείς να κάνεις γι'αυτό. Εκεί μπορείς να τους απαντήσεις είτε με firm αποδοχή, που σημαίνει ότι δέχεσαι τη προσφορά, είτε με λιγότερο δεσμευτικές απαντήσεις τύπου "αν δεν μου προτείνουν καλύτερο" κλπ. Δεν τα θυμάμαι καλά αυτά, αλλά τα εξηγεί στο ucas. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τις απαντήσεις, μπορείς να αρνηθείς (ίσως λίγο ριψοκίνδυνο) και να περιμένεις το UCAS Extra που είναι τύπου 2ος γύρος αιτήσεων, ή το Clearing που γίνεται τον Αύγουστο για να κλείσουν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των πανεπιστημίων. Θα πρέπει να επικυρώσεις το απολυτήριο σου στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μετά με σφραγίδα Apostille για να το πας στο μεταφραστικό ωστε να το πάρεις στα αγγλικά, θα στο ζητήσουν. Εφόσον τελειώνεις το λύκειο, δικαιούσαι δάνειο από την Ε.Ε. για τα δίδακτρα σου (που είναι 11.000 ευρώ το χρόνο), το οποίο δάνειο το πληρώνεις με ευνοϊκούς όρους (και επιτόκιο) ΑΦΟΥ πάρεις πτυχίο, και πιάσεις δουλειά που βγάζεις πάνω από 24.000 λίρες το χρόνο. Και πάλι οι δόσεις είναι χαμηλές. Συμφέρει, εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα και οι γονείς σου μπορούν να σου πληρώσουν τα πάντα για Αγγλία. Υπολόγισε κόστος γύρω στα 24.000 ευρώ το χρόνο, μαζί με τα δίδακτρα. Σκωτία έχει χαμηλότερα δίδακτρα και κάπου διάβασα πως στο τέλος των σπουδών σου τα επιστρέφουν κιόλας. Αγγλία οι σπουδές είναι 3 χρόνια, ενώ Σκωτία είναι 4. Το Βρεταννικό συμβούλιο δεν βοηθάει ιδιαίτερα, πέρα ενός ενημερωτικού σεμιναρίου 2 ωρών που κάνει, γιατί έχει υπηρεσία επί πληρωμή για να σε βοηθήσει (νομίζω 2000€; ), αλλά αναλαμβάνουν αρκετά πράγματα. Ότι ερώτηση είχα κάνει στο Αθηναϊκό γραφείο μου απαντούσαν οτί γι' αυτό έχουν την υπηρεσία αυτή. Υπάρχουν και ιδιωτικά γραφεία που σε βοηθούν, αλλά κάποια απ'αυτά είναι λίγο απατεώνες γιατί σου λένε πως θα τους πληρώσεις μόνο αν μπεις σε σχολή, φροντίζοντας όμως να σου ρίχνουν τις βλέψεις ώστε να κάνεις αίτηση σε πανεπιστήμιο χαμηλότερου επιπέδου με απαιτήσεις που πληρείς για να πληρώσεις σίγουρα. Νομίζω οτι αναλαμβάνουν και τα πάντα (αιτήσεις, motivational, συστατικές, κλπ). Οπότε θέλει προσοχή και να ρωτήσεις τους γύρω σου που πήγαν. Δεν είναι δύσκολο πάντως να το κάνεις μόνος σου, απλά χαώνεσαι λίγο στην αρχή, το οποίο είναι καλό γιατί από Σεπτέμβρη θα'σαι μόνος σε ξένη χώρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. August 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2013 Για να σπουδάσεις αυτόν τον Σεπτέμβρη, έχεις αργήσει. Για τον επόμενο, είσαι άνετος. Για πτυχίο, οι αιτήσεις (μηχανογραφικό) γίνονται στη σελίδα του UCAS μέχρι αρχές Ιανουαρίου. Για μεταπτυχιακό νομίζω επικοινωνείς κατευθείαν με τα πανεπιστήμια. Μπορείς να επιλέξεις μέχρι 5 πανεπιστήμια στην αίτηση σου. Θα πρέπει να κάνεις την έρευνα σου σε κάθε πανεπιστήμιο, για το course (αντίστοιχο με το τμήμα, για Ελλάδα) που θέλεις να παρακολουθήσεις, ποιά μαθήματα (modules) έχει το καθένα και να δεις τα απαιτούμενα του. Τα περισσότερα έχουν αντιστοιχία βαθμών για το "Apolyterion", απλά πρέπει να το βρεις στη σελίδα του κάθε course. Επικοινώνησε και μέσω email για περαιτέρω πληροφορίες, δεν είναι απόλυτα αυτά που λένε στη σελίδα. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μπορέσεις να μπεις και με χαμηλότερη βαθμολογία, για παράδειγμα. Οι περισσότεροι θα απαντήσουν ότι δεν μπορούν να σου πουν αν θα σε πάρουν σίγουρα ή όχι, κάνε αίτηση και βλέπουμε. Αυτό κάπου διάβασα οτι συμβαίνει επειδή ανάλογα με τη "ζήτηση" που έχει κάθε πανεπιστήμιο, παίρνει και μεγαλύτερη χρηματοδότηση, οπότε σε πιάνουν κορόιδο και σου τρώνε μία από τις 5 θέσεις. Πρέπει να γράψεις motivational letter και να βρεις κάποιον καθηγητή σου ή κάποιον που να έχει κάποια επίσημη ιδιότητα να σου γράψει συστατική επιστολή. Εμείς οι Έλληνες τη συστατική τη γράφουμε οι ίδιοι συνήθως. Αφού γράψεις το motivational (υπάρχουν οδηγοί και παραδείγματα στο ίντερνετ) πήγαινε στον καθηγητή αγγλικών σου να σου τη συμμαζέψει λίγο. Μην τα παραβλέψεις αυτά γιατί είναι σημαντικά! Τα αγγλικά πανεπιστήμια δεν αρκούνται στη βαθμολογία αλλά θέλουν οι φοιτητές τους να έχουν ενδιαφέροντα, χόμπι, και προσωπικότητες που θα προσφέρουν στο πανεπιστήμιο και στη φήμη του. Γι'αυτό λέω οτι μπορεί να μπεις και με χαμηλότερη από την απαιτούμενη βαθμολογία. Μέσα σε 2-3 μήνες σου απαντούν (εμένα μου απάντησε το πρώτο σε 2 βδομάδες, με unconditional οπότε ούτε να κάτσω σε αναμμένα κάρβουνα δε πρόλαβα) και ανάλογα με τις απαντήσεις πράττεις. Υποχρεωτικά σου απαντούν μέχρι αρχές Ιουνίου. Υπάρχουν διάφορες απαντήσεις. Οι θετικές είναι: Unconditional offer - προσφορά χωρίς όρους, σε δέχτηκαν και τέλος. Conditional offer - προσφορά με όρους, σχεδόν πάντα αποτελέσματα πανελληνίων και IELTS, ιδίως εφόσον είσαι ακόμη 3η λυκείου τον Ιανουάριο. Αν πάρεις αρνητική, μπορείς να τους στείλεις email ρωτώντας τους ευγενικά τι παραπάνω θέλουν και τι μπορείς να κάνεις γι'αυτό. Εκεί μπορείς να τους απαντήσεις είτε με firm αποδοχή, που σημαίνει ότι δέχεσαι τη προσφορά, είτε με λιγότερο δεσμευτικές απαντήσεις τύπου "αν δεν μου προτείνουν καλύτερο" κλπ. Δεν τα θυμάμαι καλά αυτά, αλλά τα εξηγεί στο ucas. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τις απαντήσεις, μπορείς να αρνηθείς (ίσως λίγο ριψοκίνδυνο) και να περιμένεις το UCAS Extra που είναι τύπου 2ος γύρος αιτήσεων, ή το Clearing που γίνεται τον Αύγουστο για να κλείσουν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των πανεπιστημίων. Θα πρέπει να επικυρώσεις το απολυτήριο σου στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μετά με σφραγίδα Apostille για να το πας στο μεταφραστικό ωστε να το πάρεις στα αγγλικά, θα στο ζητήσουν. Εφόσον τελειώνεις το λύκειο, δικαιούσαι δάνειο από την Ε.Ε. για τα δίδακτρα σου (που είναι 11.000 ευρώ το χρόνο), το οποίο δάνειο το πληρώνεις με ευνοϊκούς όρους (και επιτόκιο) ΑΦΟΥ πάρεις πτυχίο, και πιάσεις δουλειά που βγάζεις πάνω από 24.000 λίρες το χρόνο. Και πάλι οι δόσεις είναι χαμηλές. Συμφέρει, εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα και οι γονείς σου μπορούν να σου πληρώσουν τα πάντα για Αγγλία. Υπολόγισε κόστος γύρω στα 24.000 ευρώ το χρόνο, μαζί με τα δίδακτρα. Σκωτία έχει χαμηλότερα δίδακτρα και κάπου διάβασα πως στο τέλος των σπουδών σου τα επιστρέφουν κιόλας. Αγγλία οι σπουδές είναι 3 χρόνια, ενώ Σκωτία είναι 4. Το Βρεταννικό συμβούλιο δεν βοηθάει ιδιαίτερα, πέρα ενός ενημερωτικού σεμιναρίου 2 ωρών που κάνει, γιατί έχει υπηρεσία επί πληρωμή για να σε βοηθήσει (νομίζω 2000€; ), αλλά αναλαμβάνουν αρκετά πράγματα. Ότι ερώτηση είχα κάνει στο Αθηναϊκό γραφείο μου απαντούσαν οτί γι' αυτό έχουν την υπηρεσία αυτή. Υπάρχουν και ιδιωτικά γραφεία που σε βοηθούν, αλλά κάποια απ'αυτά είναι λίγο απατεώνες γιατί σου λένε πως θα τους πληρώσεις μόνο αν μπεις σε σχολή, φροντίζοντας όμως να σου ρίχνουν τις βλέψεις ώστε να κάνεις αίτηση σε πανεπιστήμιο χαμηλότερου επιπέδου με απαιτήσεις που πληρείς για να πληρώσεις σίγουρα. Νομίζω οτι αναλαμβάνουν και τα πάντα (αιτήσεις, motivational, συστατικές, κλπ). Οπότε θέλει προσοχή και να ρωτήσεις τους γύρω σου που πήγαν. Δεν είναι δύσκολο πάντως να το κάνεις μόνος σου, απλά χαώνεσαι λίγο στην αρχή, το οποίο είναι καλό γιατί από Σεπτέμβρη θα'σαι μόνος σε ξένη χώρα. Σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντησή σου καθώς ακόμη με ενδιαφέρουν οι σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η Ιατρική και σε επικοινωνία που είχα με το Βρετανικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη μου γνωστοποίησαν πως συγκεκριμένα για αυτή την επιλογή οι απαιτήσεις είναι υψηλές και πως από τους Έλληνες κάθε χρόνο επιλέγονται 4~5 άτομα ενώ στην διαδικασία clearing είναι σχεδόν απίθανο να με πάρουν. Μάλιστα οι ίδιοι , καθώς και ένα Πανεπιστήμιο με το οποίο επικοινώνησα με ηλεκτρονική αλληλογραφία, μου πρότειναν να συμμετάσχω σε GCE A-levels ή International Baccalaureate. Μπορείς να μου εξηγήσεις όμως τί είναι αυτά; Είναι οι αντίστοιχες των Πανελλαδικών στην Αγγλία και Παγκόσμια; Χρειάζομαι ειδική προετοιμασία; Ευχαριστώ Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
angelique_dim Δημ. August 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2013 ναι τα GCE είναι κάτι σαν τις Αγγλικές "Πανελλάδικές" (έτσι μπαίνουν στα πανεπιστήμια τους και οι Αγγλοι) και οπωσδήποτε χρειάζεσαι ειδική προετοιμασία... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. August 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2013 ναι τα GCE είναι κάτι σαν τις Αγγλικές "Πανελλάδικές" (έτσι μπαίνουν στα πανεπιστήμια τους και οι Αγγλοι) και οπωσδήποτε χρειάζεσαι ειδική προετοιμασία... Ενώ το International Baccalaureate τί είναι; Η μέθοδος των δύο αυτών εξετάσεων αυξάνει τις πιθανότητες να εισαχθώ στην Ιατρική ή είναι η μοναδική δυνατότητα που έχω. Με λίγα λόγια χωρίς προετοιμασία για τις " Πανβρετανικές " υπάρχει λόγος να κάνω τα χαρτιά μου ή τσάμπα έξοδα; Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
angelique_dim Δημ. August 26, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2013 Ενώ το International Baccalaureate τί είναι; Η μέθοδος των δύο αυτών εξετάσεων αυξάνει τις πιθανότητες να εισαχθώ στην Ιατρική ή είναι η μοναδική δυνατότητα που έχω. Με λίγα λόγια χωρίς προετοιμασία για τις " Πανβρετανικές " υπάρχει λόγος να κάνω τα χαρτιά μου ή τσάμπα έξοδα; δεν ξερω για το baccalaureate, εγω με GCE είχα πάει Αγγλία, και είχα κάνει προετοιμασία. Αυτά που είχα δώσει βεβαια ήταν θεωρητικής κατευθυνσής (sociology κλπ) και ήταν υλή που δεν κάναμε στο σχολείο στην ελλάδα, οπότε χρειάζοταν ειδική προετοιμασία οπωσδήποτε, για ιατρική δεν ξέρω...Πάρε καλυτερα τηλ το British Counsil να στα πούνε όλα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kl1993 Δημ. September 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2013 Γειά στο φόρουμ, Σκέφτομαι για μεταπτυχιακό στην Αγγλία στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων. Έχω δει μεταπτυχιακά στο Leeds και στο Exeter! Θέλω την γνώμη σας σχετικά με αυτά τα πανεπιστήμια ή και για άλλα που προσφέρουν "καλά" μεταπτυχιακά στον κλάδο. Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Joannaa Δημ. September 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2013 Καλησπερα και απο εμενα..Λογω του οτι ειδα σπουδες στην Αγγλια, ειπα να γραψω και εγω επειδη ειμαι αρκετα μπερδεμενη σχετικα με καποια σιτε που ηδη εχω ψαξει απο μονη μου και δεν εχω βρει ακρη!! Θα ηθελα να ρωτησω αρχικα εαν καποιος-α γνωριζει εαν υπαρχει η ειδικοτητα "ενδυματολογια", σε πανεπιστημια στη Σκωτια και αν ναι σε ποια. Ευχαριστω εκ των προτερων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
j_im7 Δημ. September 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2013 (edited) Καλησπέρα σας, ακούω πολύ καλά λόγια για το De Montfort University Leicester, σπουδάζει κανείς εκεί νομική ή κάτι άλλο;;;;Ένα από τα πιο ταχύτατα εξελισσόμενα πανεπιστήμια, με τις πιο μοντερνες βραβευμένες εγκαταστάσεις, με teaching quality και έρευνα που κοιτάει λέει στα μάτια το cambridge σε ορισμένα μαθήματα όπως ρομποτική,αγγλική φιλολογία κ.α. Σύμφωνα και με την τελευτάια RAE. Γενικά είναι κανείς στο λέστερ να μας πει δυο λόγια; ευχαριστώ:) Edited September 15, 2013 by j_im7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts