Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

i xazi erwtisi ths hmeras:

mono me diavatirio pas agglia?

Και με ταυτότητα, κατά προτίμηση από τις καινούργιες που γράφουν το ονοματεπώνυμο και με λατινικούς χαρακτήρες.

• 2 weeks later...
παιδιά, παλιά είχε δώσει κάποιος ένα link απο τους Times με την κατάταξη των Αγγλικών πανεπιστιμίων ανά course. Μήπως το έχει κανένας πρόχειρο, ή καμία παραπλήσια λίστα?:rolleyes:

παιδιά, παλιά είχε δώσει κάποιος ένα link απο τους Times με την κατάταξη των Αγγλικών πανεπιστιμίων ανά course. Μήπως το έχει κανένας πρόχειρο, ή καμία παραπλήσια λίστα?:rolleyes:

Times

Guardian

:google: :)

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το πώς λειτουργούν οι εστίες των πανεπιστημίων.

Μπήκα για παράδειγμα στο UCL (ένα από τα πανεπιστήμια όπου θα κάνω αίτηση) και βλέπω ότι για εστίες αναφέρει : Halls of Residence , Student Houses , Intercollegiate Halls . Ποια η διαφορά μεταξύ αυτών?

Επίσης μπαίνοντας να δω τις τιμές βλέπω ότι υπάρχουν διαφορετικές τιμές για Twin, Single, 1 bed flat. Τι σημαίνουν αυτά?

Και αν μπορείτε να μου πείτε, η αίτηση για να μείνεις στην εστία γίνεται χώρια από την αίτηση για να πας για το μάστερ σου στο πανεπιστήμιο??

Ααα! Και κάτι ακόμα... Συγκριτικά, αν νοικιάσεις μια γκαρσονιέρα ας πούμε, ποια θα είναι η χρηματική διαφορά συγκριτικά με το να μείνεις στο πανεπιστήμιο στην εστία??

kalispera..thelw na kanw mia erwthsh..an mporei kapoios na m apadisei..spoydazw sto deree k epeidi den m aresei lew na kanw metafora mathimatwn gia agglia..prepei na parw toefl?gt exw kanei olo to foundation sto deree..kai enimerwtika ta xrimata posa einai an spoydazeis perifereiaka alla koda sxetika me to londino??panw apo 7.0000 eyrw to xrono???

kalispera..thelw na kanw mia erwthsh..an mporei kapoios na m apadisei..spoydazw sto deree k epeidi den m aresei lew na kanw metafora mathimatwn gia agglia..prepei na parw toefl?gt exw kanei olo to foundation sto deree..kai enimerwtika ta xrimata posa einai an spoydazeis perifereiaka alla koda sxetika me to londino??panw apo 7.0000 eyrw to xrono???

Τι ενοεις λεγοντας μεταφορα μαθηματων? Αν ενοεις να σε δεχτουν στο β ετος λογω καποιων μαθηματων που εχεις περασει, αυτο θα το ρωτησεις απ ευθειας στο πανεπιστημιο στο οποιο ενδιαφερεσαι να πας, αλλα με τα σημερινα δεδομενα θα εχεις προβλημα αναγνωρισης απο το ΔΟΑΤΑΠ. Τυπικα απαιτειτα TOEFL h IELTS αλλα και με απλο Lower δε θα εχεις προβλημα, και αφου εχεις κανει foundation σε δεχονται στο α ετος. Βεβαια δε μας ειπες τι σχολη σ ενδιαφερει γιατι αν σ ενδιαφερουν ιατροφαρμακευτικες ισως δε φτανουν αυτα και οι διαδικασιες ειναι αλλες. Οσο για το κοστος, για να ζεις αξιοπρεπως υπολογισε 1100-1200 ευρω το μηνα εκτος Λονδινου

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Γεια σε όλους.Μια απλή ερώτηση θέλω να κάνω,απορώ πως δεν την έχω κάνει τόσο καιρό.Τέσπα,ξέρω ότι για να κάνεις μάστερ(δε ξέρω αν ισχύει για όλα),πρέπει να δώσεις κάποιες εξετάσεις.Τό ίδιο ισχύει και για να σπουδάσεις για αρχικό πτυχίο έξω?

Hello

Καταρχάς να ενημερώσω όλους τους πιθανα ενδιαφερομενους ότι σε μερικές μέρες θα γίνει έκθεση βρετανικών πανεπιστημίων στο hilton

Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων, Αθήνα

Πότε -> Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007, 13.00–20.00

Πού -> Athens Hilton

Βασ. Σοφίας 46

115 28 Αθήνα

Τηλέφωνο +30 210 728 1000

Φαξ +30 210 728 1111

http://www.hilton.gr

http://www.britishcouncil.org/gr/greece-education-uk-exhibitions.htm

Με την σειρά μου λοιπόν θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις σε όσους γνωρίζουν ώστε να το σιγουρέψω.

Έχω τελειώσει ΤΕΙ Αθηνας Ηλεκτρονική και θα με ενδιέφερε να το μετατρέψω σε χαρτί πολυτεχνείου. Aποσο γνωρίζω έχω δυο επιλογές, είτε να δώσω κατατακτήριες, είτε να πάω εξωτερικό. Για το πρώτο δεν το συζητάω σαν option διότι το καθεστώς δεν διευκολύνει τέτοιες προσπάθειες καποιου που ειναι ταυτοχρονα εργαζομενος. Προσπερνάω το γεγονός ότι χρειάζονται εισαγωγικές εξετάσεις (όπου μπαίνουν κυρίως όσοι τα σκάνε σε φροντιστήρια για να τους προετοιμάσουν για τα θέματα), προσπερναω ακομα και το άσχημο γεγονός ότι σε βάζουν στο τρίτο εξάμηνο οποτε θες ακομα 4 χρονια να τελειωσεις (ενώ παλαιότερα έμπαινες και στο πέμπτο κατευθείαν δηλαδή στο τελευταίο εξάμηνο γενικών μαθημάτων πριν από επιλογή ροών), αλλα πως να προσπερασω το γεγονός ότι ας πουμε οτι καποιος εργαζομενος καταφερει και παρακολουθήσει ένα εργαστήριο και το περάσει αλλα αν κοπεί στην θεωρία πρέπει να ξαναπαρακολουθήσει το εργαστήριο!!

Τεσπα ειναι λιγο τραγικη ιστορια για αυτο το λογο σκευτομαι την λυση του εξωτερικου. Από όσο έχω ακούσει από φίλους ισχύει ότι βάσει του πτυχίου που έχω (φανταζομαι ισχυει για τα περισσοτερα πτυχια) μπορώ να μπω στο δεύτερο χρόνο σπουδών σε κάποιο πανεπιστήμιο εξωτερικού και να κάνω το (2+1) που λενε ωστε να αναγνωριστει απο το ΔΟΑΤΑΠ. Δηλαδή πτυχίο τει (4 χρονια) + ΒENg σε καποιο Παν. Εξωτερικου (2 χρονια από τρία που ειναι αφού μπαίνω στο δεύτερο χρονο) + MSc (1 χρόνο).

Οι προυποθεσεις και τα κριτηρια (γενικα για σπουδες στο εξωτερικο) ωστε να σου αναγνωρισει το ΔΟΑΤΑΠ το πτυχιο απο οσο γνωριζω ειναι: τουλαχιστον 3 χρονια σπουδων, 2 πτυχια (ΒENg ή BSc και ΜSc), να ειναι το πανεπιστημιο στη λιστα των πανεπιστημιων που εχει ισοτιμια, ολοι οι καθηγητες σου να εχουν PHD, Διπλωματικη εργασια στο MSc, βαθμος ερευνας του πανεπιστημιου απο το rae2001 (πανω απο 4).

Ενδιαφέρομαι να μάθω για το ποσο άμεση είναι η αναγνώριση των 3 πτυχίων αυτών με ένα πολυτεχνείου εδώ. Δεδομενο οτι εχω πτυχιο ΤΕΙ Ηλεκτρονικης (~50 θεωρητικα μαθηματα) και ενδιαφερομαι να παρω πτυχιο Ηλεκτρολογου στην ισοτιμια/αντιστοιχια που δινει το ΔΟΑΤΑΠ. Τι θα παίξει το πιο σημαντικό ρολο? Aποσο έχω ακούσει η επιλογή power για κατεύθυνση μαζί με μια σχετική διπλωματική στο master έχω ακούσει σου δίνουν ισοτιμία ηλεκτρολόγου (απλα μερικες γενικες πληροφοριες για να τις εχω κατα νου στην επιλογη μαθηματων).

Το Subject που ενδιαφερομαι προφανως εχει να κανει με Electrical & Electronic Engineering και τα πανεπιστήμια στα οποια προσανατολίζομαι είναι το Surrey, Loughborough, Manchester, Sheffield, Edinburgh (αν καποιος εχει να προσθεσει καποιο που μου διαφευγει ας το κανει ωστε να το κοιταξω). Tα εχω επιλεξει βαση των αποτελεσματων απο Timesonline και Guardian.

Να ξαναγραψω οτι με ενδιαφερει να μαθω καταρχας ποσο ισχυει 2+1 για το ελληνικο οργανισμο αναγνωρισης ΔΟΑΤΑΠ και κατα ποσο το δεχονται και τα συγκεκριμενα πανεπιστημια που εχω αναφερει (οποιος γνωριζει/το εχει κανει).

Ευχαριστω

Οι 86 λίρες πόσα ευρώ είναι?

ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ΜΕ 1,5 ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ,ΔΗΛΑΔΗ...

86 ΕΠΙ 1,5 = ΠΕΡΙΠΟΥ 129 ΕΥΡΩ

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ...ΨΑΞΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Να ξαναγραψω οτι με ενδιαφερει να μαθω καταρχας ποσο ισχυει 2+1 για το ελληνικο οργανισμο αναγνωρισης ΔΟΑΤΑΠ και κατα ποσο το δεχονται και τα συγκεκριμενα πανεπιστημια που εχω αναφερει (οποιος γνωριζει/το εχει κανει).

Ευχαριστω

Με τα σημερινα δεδομενα για να παρεις ισοτιμια και αντιστοιχια με καποια πολυτεχνικη σχολη, θα πρεπει να κανεις στην Αγγλια 3 χρονια Beng + MSc η απ ευθειας Meng το οποιο ειναι 4ετες προγραμμα. Επιπλεον θα δωσεις και καποια μαθηματα (3-4)εδω. Τα περισοτερα πανεπιστημια θα σε δεχτουν στο 2° ετος αλλα θα εχεις προβλημα με την αναγνωριση γιατι ο ΔΟΑΤΑΠ απαιτει να εχουν γινει εξω ολα τα χρονια σπουδων και οχι να ξεκινησεις απο το 2° ετος.

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Με τα σημερινα δεδομενα για να παρεις ισοτιμια και αντιστοιχια με καποια πολυτεχνικη σχολη, θα πρεπει να κανεις στην Αγγλια 3 χρονια Beng + MSc η απ ευθειας Meng το οποιο ειναι 4ετες προγραμμα. Επιπλεον θα δωσεις και καποια μαθηματα (3-4)εδω. Τα περισοτερα πανεπιστημια θα σε δεχτουν στο 2° ετος αλλα θα εχεις προβλημα με την αναγνωριση γιατι ο ΔΟΑΤΑΠ απαιτει να εχουν γινει εξω ολα τα χρονια σπουδων και οχι να ξεκινησεις απο το 2° ετος.

Χμμμ, απο οσο γνωριζω το ΔΟΑΤΑΠ λεει οτι θελει 3 τουλαχιστον χρονια σπουδων (2+1) και οπως αναφερεις Beng+MSc. Αυτο που σκευτομουν (και κανει ενας φιλος μου στο Loughborough) ειναι βασει των μαθηματων που εχει περασει στο ΤΕΙ να του αναγνωρισουν εξω τα μαθηματα του πρωτου χρονου και να τον βαλλουν ετσι αμεσα στο 2.

Με προβληματισε αυτο που ειπες σχετικα με το οτι πρεπει να τα παρακολουθησει ολα εκει. Διοτι το ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ειναι αναγνωρισμενο προφανως (μηπως αναφερεται για ιεκ?) και φανταζομαι ακομα και οταν γυρισω ελλαδα τα μαθηματα απο το τει μαζι με αυτα που εχω κανει εξω (ειτε 3 ειτε 4 χρονια) θα συνυπολογιστουν ολα μαζι (ωστε να μην χρωσταω κανενα στην αντιστοιχια... τι διαολο 50 μαθηματα εκανα στο τει!!).

Αλλιως τι να το κανεις το πτυχιο τει!!?!

Οποιος απο ΤΕΙ εχει δοκιμασει κατι τετοιο ή εστω το εχει ψαξει αρκετα και εχει πληροφοριες ας τις παραθεσει!

Τα πραγματα ειναι απλα. Ο ΔΟΑΤΑΠ με 3 χρονια προπτυχιακων σπουδων σε Beng και οχι 2+1 οπως αναφερεις, σου αναγνωριζει ισοτιμια με ΤΕΙ, με 3 Beng+Msc+ εξετασεις σου δινει ισοτιμια και αντιστοιχια με πολυτεχνικη σχολη. Απ οσο ξερω το πτυχιο του ΤΕΙ δε το λαμβανουν υπ οψιν. Και ο φιλος σου που ξεκινησε εξω απο το β ετος, αν δεν αλλαξει κατι με το ΔΟΑΤΑΠ θα εχει προβλημα αναγνωρισης. Βεβαια για επισημη ενημερωση καλυτερα να απευθυνθεις στο ΔΟΑΤΑΠ

Οι 86 λίρες πόσα ευρώ είναι?

http://finance.yahoo.com/currency

Βάλε British Pound (GBP) into Euro (EUR) :)

http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

paidia telika isxyei oti to na spoudazei kaneis agglia oxi londino(fysika) einai to idio pragma oikonomika me to an pernaga stis panellinies px stn patra??epeidi endiaferomai na kanw metagrafh apo ti sxoli mou gia agglia..poia panepistimia 8a mou protinate gia communication??ypopsin den eimai asteri gia metria epidosh milame.tnx

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το πώς λειτουργούν οι εστίες των πανεπιστημίων.

Μπήκα για παράδειγμα στο UCL (ένα από τα πανεπιστήμια όπου θα κάνω αίτηση) και βλέπω ότι για εστίες αναφέρει : Halls of Residence , Student Houses , Intercollegiate Halls . Ποια η διαφορά μεταξύ αυτών?

Επίσης μπαίνοντας να δω τις τιμές βλέπω ότι υπάρχουν διαφορετικές τιμές για Twin, Single, 1 bed flat. Τι σημαίνουν αυτά?

Και αν μπορείτε να μου πείτε, η αίτηση για να μείνεις στην εστία γίνεται χώρια από την αίτηση για να πας για το μάστερ σου στο πανεπιστήμιο??

Ααα! Και κάτι ακόμα... Συγκριτικά, αν νοικιάσεις μια γκαρσονιέρα ας πούμε, ποια θα είναι η χρηματική διαφορά συγκριτικά με το να μείνεις στο πανεπιστήμιο στην εστία??

theoritika pas proti fora stin agglia,opote sou protino kalitera esties.giati ta flat sto londino einai panakriva

halls of residence = afto pou psaxneis ( esties )

Intercollegiate Halls = diskola tha vreis thesi,alla pali einai esties.me mia diafora omos,oti tha stegazonte fitites apo diafora panepistimia.opos episis,tha einai kai se kapia apostasi X apo to panepistimio sou

episis,ta single etc orizoun pos tha einai to domatio sou. px en-suite simenei oti tha exeis diko sou mpanio. 1bed flat,kata pasa pithanotita simenei oti tha exeis kai dikia sou kouzina :cool:

opos kai na exei,an psakseis to site tous,tha vreis oles tis plirofories pou xreiazese

καλησπερα σε ολους...

εψαχνα στο ιντερνετ για σπουδες στην αγγλια και μολις βρηκα αυτο το site...ηθελα να διαβασω τις παλιες σας απαντησεις αλλα ειναι παρα πολλες....εχω καποιες αποριες και ελπιζω να υπαρχει καποιος που να μπορει να βοηθησει....Αρχικα...ειμαι 18 και θελω να σπουδασω οδοντιατρικη η ιατρικη στην αγγλια....το απολυτηριο μου ειναι 16,3....Δεν εχω παει ακομα στο British council....γιατι ειμαι στην Γερμανια τωρα....σκεφτομαι να ξεκινησω απο του χρονου....και θα ηθελα καποιες πληροφοριες...Απο περιοχες της Αγγλιας θα πηγαινα ευκολα στο Sheffield kai to Luton μιας και εχω καποιους γνωστους εκει...αλλα ισως και σε μια ασχετη περιοχη...Ποσο πανω κατω κοστιζουν τα διδιακτρα και η διαμονη?Με ποσα δηλαδη μπορει να ζησει ενας φοιτητης?Επισης θα ηθελα μερικες πληροφοριες για τις φοιτητικες εστιες...και ποσο πανω κατω θα κοστιζε ενα μικρο διαμερισμα...

Μια ακομα ερωτηση ειναι αν θα μπορεσουν να με βοηθησουν στο british council..αν θα με βοηθησουν με τις διαδικασιες....και η τελευταια μου ερωτηση......πως λειτουργει το θεμα με τις γνωσεις τησ αγγλικα γλωσσας...μονο Lower εχω και αυτο το εχω παρει εδω και 3 περιπου χρονια...Μπορω να κανω το αντιστοιχο foundation στην Ελλαδα?Γενικοτερα θα ηθελα να μαθω με ποιον τροπο θα μπορουσα να κανω αγγλικα στην Ελλαδα......Ευχαριστω παρα πολυ...και Please βοηθηστε με γιατι ειμαι Γερμανια και δεν μπορω να παω συντομα στο british council...

Μια γρηγορη απαντηση που θα σε απογοητευσει αν ηθελες να ξεκινησεις του χρονου

15 October 2007 : Closing date for applications to Oxford University, University of Cambridge and courses in medicine, dentistry and veterinary science or veterinary medicine

Οπως καταλαβαινεις εχασες τη προθεσμια αιτησης. Οσον αφορα τις αλλες ερωτησεις σου, κοιταξε τις 4-5 τελευταιες σελιδες του τοπικ και θα εχεις τις απαντησεις