Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

To Mulholland Drive τo έχει στο fnac με 6,90 ευρώ... Ότι πρέπει.

Όσο για τις απορίες του SIRHC, είναι (α) θέμα πλοκής (β) κουβέντα να γίνεται (γ) σε δουλειά να βρισκόμαστε και (δ) τα f/x να'ναι καλά! :p

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Χθες το βράδυ είδα το τρίτο και απ' ότι φαίνεται όχι τελευταίο μέρος των X-Men.

Είχα διαβάσει αρκετές αρνητικές κριτικές ως προς την σκηνοθεσία του Μπρετ Ράτνερ (αφού ο Μπράιν Σίνγκερ απεχώρησε για να γυρίσει το Σούπερμαν) και μπορώ να πω ότι ήμουν επιφυλακτικός. Εν τέλει η δική μου άποψη είναι διαφορετική. Ακριβώς λόγω των κριτικών, είχα δει ξανά και τις δύο προηγούμενες ταινίες, ακριβώς για να μπορώ να κάνω τη σύγκριση. Σίγουρα η τρίτη ταινία δεν είναι στα επίπεδα της δεύτερης, την οποία θεωρώ την μέχρι τώρα καλύτερα, ούτε της πρώτης. Είναι όμως μια εξαιρετικά τίμια ταινία, η οποία κλείνει την τριλογία με πολύ καλό τρόπο. Πολλοί αναφέρουν ότι οι ερμηνείες δεν ήταν καλές και αυτό δείχνει την ανικανότητα του σκηνοθέτη να κατευθύνει τους ηθοποιούς. Διαφωνώ. Θεωρώ ότι μια ταινία του είδους των X-Men δεν προσφέρεται για κορυφαίες ερμηνείες. Όλοι οι ηθοποιοί ήτο πολύ καλοί στον ρόλο τους, κορυφαίος όλων ο ΜακΚέλαν, ο οποίος φαίνεται να λατρεύει το ρόλο του. Σημαντικότατη η προσθήκη περισσότερων μεταλλαγμένων, αφού βοηθάει αρκετά στην πλοκή της ταινίες. Τα εφέ ήταν φυσικά κορυφαία και οι σκηνές δράσης καλογυρισμένες. Πολύ καλές οι σεναριακές ανατροπές. Δεν νομίζω ότι η ταινία ήταν τόσο κακή όσο θέλουν ορισμένοι να την παρουσιάσουν. Πρόκειται για μια πολύ καλή ταινία δράσης, την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα για τον κινηματογράφο.

Υ.Γ. Για όσους το είδαν,

το τέλος πως σας φάνηκε; Αν και ο Μαγκνήτο μπορεί να επιστρέψει ως μεταλλαγμένος, ο Cyclops, ο Xavier, η Jean είναι νεκροί, η Mystique και η Rogue δεν έχουν υπερδυνάμεις. Τι μένει;

pssssssss....G@MISE T@!!!:X akomi kai an bgei sinexia (pou den pisteuw kathos exw akousei oti einai trilogia-eksou kai o titlos Last Stand) den tha einai to idio...i Tainia itan katapliktiki!!! m' arese trela... ekei pou o

o Xavier pethane...

emeina:eek: :shock: eipa den ginetai...k omws...:worry: AAA twra pou to thimithika tha bgei tainia Wolverine...opou tha einai san to X-men kai tha protagwnistei o idios...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι κι αυτή είναι η μόνη μας παρηγοριά (προς το παρόν θέλω να ελπίζω).

η ταινία είχε πολύ καλά εφφέ. Ήταν μάλλον η καλύτερη απο τις 3 και σ'εκείνο το σημείο στο σπίτι όντως έδωσαν τα ρέστα τους οι δημιουργοί. Επίσης όταν τους πέρνει παραμάζομα στο νησί, εκεί πέφτει για ποοοοοοοοολύ εφφέ. Μπράβο..δεν νομίζω να δούμε 4ο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

βασικα εχω πολυ αργη συνδεση για να μπορεσω να το κατευασω.ελεγα μηπως ξερει κανενα site κανενας να το αγορασω η αν το εχει κανεις απο εδω μεσα να το αγορασω απο αυτον.αλλα κ στην χειροτερη θα το κατευασω.:p

δεν το εχω πετυχει ποτε στην tv..εχει παιξει σε αντεννα η mega?

Η ταινια υπαρχει σε 2 μαλιστα εκδοσεις στο Amazon (http://www.amazon.com) και σε πολυ χαμηλες τιμες (7 & 10 περιπου $US - 5.5 & 8 Euros αντιστοιχα)

Gia (Unrated Edition)

Gia

Tελος υπαρχει και στο Αγγλικο Amazon (http://www.amazon.co.uk) στα £10 (16 Euros)

Gia

FNK Creative Workshop

http://fb.com/fnk.creative

Εγώ είδα το shopgirl . Ελληνικός τίτλος "Κορίτσι για 2".

Ήσυχη ταινία για ήσυχη νύχτα. Θα την χαρακτήριζα ώς μελαγχολική κωμωδία.

Έχει κάποιες απίστευτες φάσεις αλλά γενικώς το σενάριο είναι μέτριο. Πρόκειται για μια κοπέλα που ψάχνεται στην ζωή της γενικώς και γνωρίζει 2 τυπάδες , μεταξύ των οποίων και ο Στίβ Μάρτιν.

Προτείνεται εφόσον έχουνε τελειώσει οι 2 - 3 καλές επιλογές που υπάρχουν αυτή την εποχή στα dvd clubs. Όχι ότι απογητεύτικα, αλλά περίμενα τουλάχιστον τον Στίβ Μάρτιν περισσότερο ενεργητικό. Ίσως όμως ο ρόλος του ήταν τέτοιος.

Καλά, ο άλλος τύπος δεν παίζεται, αφασία:)

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Μπορεί κάποιος να μου πεί ορισμένα πράγματα για την "Οικογενειακή γιορτή" του Winderberg (Festen, 1998);

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Μπορεί κάποιος να μου πεί ορισμένα πράγματα για την "Οικογενειακή γιορτή" του Winderberg (Festen, 1998);

Imdb is your friend :)

http://www.imdb.com/title/tt0154420/

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Danke für deine Hilfe.Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Το είχα ξεχάσει.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Danke für deine Hilfe.Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Το είχα ξεχάσει.

Ich freue mich, dass ich dir behilflich war :p

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Ich freue mich, dass ich dir behilflich war :p

Ασε. Σήμερα έδωσα για Grundstuffe στο Goethe. Αλλά κι εσύ δεν πας πίσω.;) :p

Μήπως προβλέπεται να το βάλει (σ.σ. το Festen) καμια εφημερίδα σε DVD;

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Χθες το βράδυ είδα το Omen. Αναφέρω εξ αρχής ότι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δεν έχω δει την παλιά ταινία. Δεν ξέρω αν λοιπόν αν η ταινία είναι ένα remake με ακριβώς τις ίδιες σκηνές με την πρώτη και χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Η ταινία γενικά ήταν καλή. Είχε μια μέτρια σκηνοθεσία, η οποία όμως δεν ήταν τόσο κακή ώστε να υποβαθμίζει την ταινία. Οι σκηνές ήταν αρκετά καλά γυρισμένες και αρκετές από αυτές δημιουργούν το κατάλληλο σασπένς που είναι απαραίτητο σε μια τέτοια ταινία. Όσον αφορά τους ηθοποιούς, ο πρωταγωνιστής Liev Schreiber δεν ήταν καλός. Δεν είχε το απαραίτητο συναισθηματικό υπόβαθρο για να αποδώσει στον ρόλο του, ο οποίος ήταν εξαιρετικά σημαντικός. Η Julia Stiles προσπάθησε και της το αναγνωρίζω, να αποδώσει σωστά την βασανισμένη μητέρα, αλλά τελικά κι αυτή δεν αποδίδει και τόσο καλά. Ο μικρός Seamus Davey-Fitzpatrick (Damien), ήταν εξαιρετικός και εκφραστικότατος. H Mia Farrow, ήταν αρκετά καλή, όχι όσο καλή θα περίμενε κανείς με την "προϋπηρεσία" που είχε...

Γενικά η ταινία μου άρεσε. Δεν ενθουσιάστηκα, αλλά και δεν λυπήθηκα τα οκτώ ευρώ του εισιτηρίου. Την συστήνω ως εναλλακτική επιλογή, αλλά νομίζω ότι ο "Ποσειδώνας" (που ήταν η άλλη ταινία που σκεφτόμουν αν δω), αποτελεί πρώτη επιλογή της εβδομάδας. Επαναλαμβάνω όμως, ότι δεν έχω δει την παλαιότερη ταινία. Αυτοί που την έχουν δει μπορεί να θεωρήσουν ως αχρείαστο να δουν το remake.

Οι στρατιωτικού περιεχομένου ταινίες δεν μου αρέσουν αλλά είδα πρόσφατα μια που αποτελεί εξαίρεση.

JarHead είναι ο τίτλος της ταινίας στα Αγγλικά και πρόκεται για την Ιστορία ενός πεζοναύτη, την εκπαίδευση του, την θητεία του στο Ιράκ και την συνέχεια..

Η ταινία είναι πραγματικά καλή, παρουσιάζει τα πράγματα με ρεαλισμό και όχι με τον κλασσικό αμερικανισμό( we will save the earth). Μου άρεσε το αφηγηματικό στύλ που έχει, γιατί έτσι καταφέρνει να πετύχει τον απαραίτητο συνδιασμό δράσης και συναισθηματισμού. Είναι μια ξεχωριστή στρατιωτική ταινία που αξίζει να την δείτε.

----

Μια δεύτερη ταινία που επέλεξα να δώ λέγεται Down in the valey. Μια μέτρια δραματική ταινία με αργό ρυθμό και μέτρια σκηνοθεσία. Πρωταγωνιστής ο edwart norton, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο για να την νοικιάσει κάποιος, αφού ο συγκεκριμένος ηθοποιός είναι κορυφαίος του είδους.

Γενικά, δεν προτείνεται εκτός κι αν έχουν τελειώσει οι σωστές επιλογές:p

Επόμενος σταθμος το : Get rich or die tryin με τον 50cent :)

Είδα σήμερα το Poseidon.

Όπως ακριβώς και με την προφητεία, δεν έχω δει την παλιά ταινία. Είχα αναφέρει πιο πάνω ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή της εβδομάδας. Είχα κάνει λάθος. Παρ' όλα αυτά, η ταινία ήταν πραγματικά καλή. O Petersen αποδεικνύει ότι το υγρό στοιχείο είναι το δυνατό... στοιχείο του, αφού η σκηνοθεσία του είναι αρκετά καλή και σε αρκετά σημεία δημιουργεί την απαιτούμενη αγωνία. Γενικά σκηνοθετεί και παρουσιάζει πολύ καλά την ταινία σε συνδυασμό βέβαια και με τα ειδικά εφέ, τα οποία είναι εξαιρετικά, από τα καλύτερα που έχω δει, ενώ σε μερικές περιπτώσεις δεν καταλαβαίνεις καν ότι πρόκειται για εφέ κατασκευασμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν κακές. O Kurt Russell (Robert Ramsey), έμοιαζε να βαριέται τη ζωή του, ο Josh Lucas (Dylan Johns) ήταν ανούσιος, ο Richard Dreyfuss (Richard Nelson), ήταν ο καλύτερος όλων, αλλά απλά μέτριος, ενώ Jacinda Barrett (Maggie James) και Emmy Rossum (Jennifer Ramsey) ήταν απλά άνοστες. Το σενάριο αν και δεν χρειαζόταν να είναι τίποτα ιδιαίτερο, είχε αρκετά κενά, ενώ οι διαλόγοι των ηθοποιών σε ορισμένα σημεία ήταν σχεδόν αστείοι, παιδικοί, απλοϊκοί.

Η ταινία εν γένει αποτελεί καλή επιλογή για κινηματογράφο multiplex, οθόνη με μέγεθος γηπέδου ποδοσφαίρου και μπόλικο ποπ κόρν. Σίγουρα είναι αυτό που θα λέγαμε ταινία "κινηματογράφου", αφού αρκετή από την μαγεία της εικόνας και του ήχου ίσως να χαθεί αν η ταινία ειδωθεί σε DVD. Δεν είναι όμως η καλύτερη επιλογή της εβδομάδας. Αυτή είναι η Προφητεία, η οποία κατά τη γνώμη μου ικανοποιεί τον θεατή περισσότερο.

Είδα σήμερα το Poseidon.

H Fergie (των BlackEyedPeas) έπαιζε κανά ρολάκο, ή απλά τραγουδούσε στο πλοίο? :shifty:

H Fergie (των BlackEyedPeas) έπαιζε κανά ρολάκο, ή απλά τραγουδούσε στο πλοίο? :shifty:

Βασικά μόνο τραγουδούσε και σε μία φάση αγκαλιάζει τον καπετάνιο

λίγο πριν γεμίσει η αίθουσα με νερό.

Είδα σήμερα το Poseidon.

To είδα προχτές και πραγματικά έκλαψα τα λεφτά που έδωσα! :cry: :down: :down: :down:

Όπως είπες και συ, οι ερμηνίες πολύ κακές! Το σενάριο προβλέψιμο μέχρι αηδίας και με τρύπες που έμπαζαν από παντού! :blink:

Συγνώμη που είμαι τόσο αυστηρός, αλλά είχα πραγματικά πολύ καιρό να δω τόσο κακή ταινία! :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

"To Be or Not to Be a Snarf"?

That's the real question!

Συγνώμη που είμαι τόσο αυστηρός, αλλά είχα πραγματικά πολύ καιρό να δω τόσο κακή ταινία! :(

Ελεύθερα. Οι ερμηνείες ήταν πραγματικά άθλιες και δεν τις βοηθούσε ούτε το - πολύ - κακό σενάριο...

Get rich or die tryin..

50 cent..

Πολύ σωστή επιλογή να ακολουθήσει τα χνάρια του rapper και όχι του ηθοποιού γιατί "δεν το έχει". Παρόλαυτα, η ταινία είναι αδύνατον να αφήσει παραπονεμένους και απογητευμένους τους φαν του είδους της γιατί έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά. Gansters, ναρκωτικά, γυναίκες, συμμορίες και όπλα αποτελούν εκρηκτικό συνδιασμό και εγγυημένη επιτυχία. Παρόλαυτα, ο 50 cent δεν καταφέρνει να δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα στον ρόλο του. Διέκρινα μια νωχελικότητα και έλειψη δυναμισμού, κάτι που απαιτείται όταν αυτοαποκαλείσαι gansta rapper..

Η ταινία περιέχει πολλά γεγονότα που έχουν συμβεί και στην πραγματική ζωή του 50cent , όπως οι 9 πυροβολισμοί που έχει δεχθέι και έχει επιζήσει και άλλα.. Κάτι σαν το 8 mile του Eminem , σε πολύ όμως χαμηλότερο επίπεδο δράσης και σεναρίου.

Εδώ μια ατάκα λέει στο P.I.M.P. και θες να κόψεις τις φλέβες σου... :down:

Παιδιά εγώ είδα προχτές σε dvd το Derailed ( Εκτός τροχιάς ) ... Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσείς για την ταινία ... αλλά ήταν φοβερή... Φοβερή η πλοκή της και ανατρεπτικότατο και έξυπνο το τέλος της ...!!

Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!!!!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Xthes eida duo tainies kapaki sto cinema! To "The Omen" kai to "Poseidon". Gia to proto exw na pw pws itan polu kalo...7,5/10 Gia to Pos itan arketa kalo alla uparxoun polles paromoies tainies...kai enw den einai sou fenetai kapws aplo... Emena auto pou me arese stin tainia itan ta optika efe...kai kuriws otan 'skaei' to kuma panw sato ploio...(i oli fasi thimize polu Titaniko) 7/10...oso gia to telos...anamenomeno.

-Veco... ontws sto The Omen to paidiaki epaize katapliktiko rolo...kuriws

to sataniko:devil: gelio pou eixe sto telos...to opoio den me arese toso polu...afou ola ginan telika gia to tpt

Tha uparksei kai sinexia i mpa?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά εγώ είδα προχτές σε dvd το Derailed ( Εκτός τροχιάς ) ... Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσείς για την ταινία ... αλλά ήταν φοβερή... Φοβερή η πλοκή της και ανατρεπτικότατο και έξυπνο το τέλος της ...!!

Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!!!!

To Derailed τα σπαει...την ειδα την περασμενη βδομαδα και μου αρεσε παρα πολυ. Η πλοκη ηταν πανεξυπνη και οι ερμηνειες εκπληκτικες.

http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg

In this light and on this evening