Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω την εντυπωση οτι η ποιοτητα του youtube στην τηλεοραση ρυθμιζεται αυτοματα αναλογα με το διαθεσιμο bandwidth.Δεν ε

χω δει καποια χειροκινητη ρυθμιση.

Ωραια, σε ευχαριστω πολυ φιλε!

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Η εφαρμογη youtube που χρησιμοποιώ στην smartTV δεν μου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίζω την ποιότητα του κάθε βίντεο (720p,1080p κτλπ κτλπ). Παραβλέπω κάτι ή έτσι είναι; Γιατι με 24mbps ταχύτητα δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εχω την εντυπωση οτι η ποιοτητα του youtube στην τηλεοραση ρυθμιζεται αυτοματα αναλογα με το διαθεσιμο bandwidth.Δεν εχω δει καποια χειροκινητη ρυθμιση.

Έχεις την σωστή εντύπωση.

Καλησπέρα κύριοι.είμαι σε αναζήτηση για τηλεόραση για το υπνοδωμάτιο.<br />

Οπωσδήποτε να έχει ρύθμισή εικόνας πλήρης,κι εννοώ ως προς το μέγεθος στο να γεμίζει την οθόνη κι επίσης καλό μέγεθος υποτίτλων καθώς παίζω πολύ με εξωτερικούς δίσκους.<br />

Η τιμή τώρα,να μην υπερβαίνει τα 400 ευρώ,άντε 450.το ερώτημά,υπάρχει κάτι αξιόλογο σε αυτά τα χρήματά?καλή εικόνα και γενικά καλό πακέτο?<br />

Προσανατολίζομαι προς sony,samsung.<br />

ΤΑ φώτα σας παρακαλώ.<br/>

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Οπωσδήποτε να έχει ρύθμισή εικόνας πλήρης,κι εννοώ ως προς το μέγεθος στο να γεμίζει την οθόνη κι επίσης καλό μέγεθος υποτίτλων καθώς παίζω πολύ με εξωτερικούς δίσκους.<br />

Η τιμή τώρα,να μην υπερβαίνει τα 400 ευρώ,άντε 450.το ερώτημά,υπάρχει κάτι αξιόλογο σε αυτά τα χρήματά?καλή εικόνα και γενικά καλό πακέτο?<br />

Εγώ στο υπνοδωμάτιο έχω μια Samsung 32". Τις είδα όλες σαν την οθόνες της Samsung δεν είχε καμμιά. Από εικόνα δεύτερη θα ππροτιμούσα Sony. Νομίχω ότι τα χρήματα που διαθέτεις είναι υπέρ αρκετά.

Φιλικά Γιώργος

Εγώ στο υπνοδωμάτιο έχω μια Samsung 32". Τις είδα όλες σαν την οθόνες της Samsung δεν είχε καμμιά. Από εικόνα δεύτερη θα ππροτιμούσα Sony. Νομίχω ότι τα χρήματα που διαθέτεις είναι υπέρ αρκετά.

32 με τίποτα,πήρα μία lg και την πούλησα

Καθολου δευτερες οι σονυ. Πρωτες και με την βουλα. Η δικια μου η 50αρα στα 800hz τις παταγε ολες κατω. Ειδικα τις σαμσουνγκ.

Τα hz είναι ενδεικτικά,άλλο τι βγάζουν,στο θέμα μου τώρα?

Τα hz είναι ενδεικτικά,άλλο τι βγάζουν,στο θέμα μου τώρα?

Παρε μια 40'' εκει .. δεν ειναι αναγκη να ειναι και smartTV εδω που τα λεμε . Εγώ έχω μια 32'' για το υπνοδωματιο .. μια HYUNDAI (έχω αμάξι hyundai, σκουπα hyundai τώρα και tv hyundai!! ) 100hz 1080p και παίζει αξιοπρεπέστατα.

Προτίμησε samsung καθώς έχουν τον καλύτερο player (απο άποψη codec αναπαραγωγής και ρυθμίσεων). 40'' σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα απο 32''.

Παράδειγμα η samsung UE40H5000, καλή τηλεόραση με 50hz πραγματικά, χωρίς smart. Αν θέλεις και smart την H5500, αν προτιμάς περαν των άλλων την καλύτερη δυνατή εικόνα στα SD κανάλια μας (upscale) πάρε την sony W605 (είναι και smart αλλά λίγο χειρότερη σε media player).

Απο εκεί και πέρα 100hz πραγματικά και 3d συμβαδίζουν στις ανώτερες σειρές (samsung σειρά UEH6XXX, Sony σειρά W8xx) και μάλλον περισσότερο αχρείαστα είναι για τηλεόραση κρεβατοκάμαρας.

Ελπίζω να βοήθησα!

Βασίλης!

Καθολου δευτερες οι σονυ. Πρωτες και με την βουλα. Η δικια μου η 50αρα στα 800hz τις παταγε ολες κατω. Ειδικα τις σαμσουνγκ.

Κάνε το εξής. Μπες σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών που να έχει πολλές τηλεοράσεις μαζί. Κοίτα από μακρυά πια έχει την καλύτερη εικόνα με τα πιο ζωντανά χρώματα. Θα είναι Samsung.:)

Φιλικά Γιώργος

Κάνε το εξής. Μπες σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών που να έχει πολλές τηλεοράσεις μαζί. Κοίτα από μακρυά πια έχει την καλύτερη εικόνα με τα πιο ζωντανά χρώματα. Θα είναι Samsung.:)

σωστος, εμενα παντα μου κανουν ενα κλικ στο ματι καλυτερες οι σαμσουνγκ. μετα οι lg.

σωστος, εμενα παντα μου κανουν ενα κλικ στο ματι καλυτερες οι σαμσουνγκ. μετα οι lg.

Δεν νομίζω οτι ισχύει αυτό. Όλες οι τηλεοράσεις έχουν σαν προρύθμιση (και αυτή χρησιμοποιούν τα μαγαζιά για εντυπωσιασμό) το "Δυναμικό" με όλα τα ρυθμιστικά (φωτεινότητα, κίνηση, αντίθεση) στο ...τέρμα. Επιπλέον για λόγους προώθησης κάποιων τηλεοράσεων πειράζουν τις ρυθμίσεις σε άλλες που θέλουν να πουλήσουν "λιγότερο" δημιουργόντας ψευδαίσθηση στον καταναλωτή ότι η "εντυπωσιακή" τηλεόραση που είδε και προωθούν είναι η καλύτερη.

Η ρύθμιση του δυναμικού όμως είναι μόνο για εκεί (για τα μαγαζιά δλδ) καθώς τα χρώματα είναι "κουκουρούκου" (:p, κοινώς ξεφεύγουν πολύ απο τα σωστά), ενώ και η φωτεινότητα ταλαιπωρεί και κουράζει (η σωστή ρύθμιση κανονικά για το μέσο σαλόνι είναι η "cinema").

Ευτυχώς όλες οι τηλεοράσεις (λίγο πολύ) ρυθμίζονται για να απεικονίζουν "πραγματικά" χρώματα και όχι pastel με την εξαίρεση μικρότερων εταιριών (πχ f&u, turbox κλπ) που πέρα απο ρίσκο έχουν μερική ως πλήρη απουσία ρυθμίσεων. Και είναι ένας απο τους λόγους που πάντα πρέπει να προτιμούνται τηλεοράσεις μεγάλων εταιριών έναντι των φτωχών εξαδέλφων τους. Αυτά απο εμένα, δεν σας ζαλίζω άλλο:lol:!

Βασίλης!

Συμφωνώ απόλυτα με τον Coolgreek.

Όσο για τις samsung στα λίγο παλαιότερα μοντέλα τα χρώματα είναι λάθος. Έχει μία η γιαγιά μου και δεν μπορώ με τίποτα να πετύχω σωστά χρώματα. Ειδικά το χρώμα δέρματος από πρόσωπα κλπ είναι τραγικό.

Δεν νομίζω οτι ισχύει αυτό. Όλες οι τηλεοράσεις έχουν σαν προρύθμιση (και αυτή χρησιμοποιούν τα μαγαζιά για εντυπωσιασμό) το "Δυναμικό" με όλα τα ρυθμιστικά (φωτεινότητα, κίνηση, αντίθεση) στο ...τέρμα. Επιπλέον για λόγους προώθησης κάποιων τηλεοράσεων πειράζουν τις ρυθμίσεις σε άλλες που θέλουν να πουλήσουν "λιγότερο" δημιουργόντας ψευδαίσθηση στον καταναλωτή ότι η "εντυπωσιακή" τηλεόραση που είδε και προωθούν είναι η καλύτερη.

Η ρύθμιση του δυναμικού όμως είναι μόνο για εκεί (για τα μαγαζιά δλδ) καθώς τα χρώματα είναι "κουκουρούκου" (:p, κοινώς ξεφεύγουν πολύ απο τα σωστά), ενώ και η φωτεινότητα ταλαιπωρεί και κουράζει (η σωστή ρύθμιση κανονικά για το μέσο σαλόνι είναι η "cinema").

Ευτυχώς όλες οι τηλεοράσεις (λίγο πολύ) ρυθμίζονται για να απεικονίζουν "πραγματικά" χρώματα και όχι pastel με την εξαίρεση μικρότερων εταιριών (πχ f&u, turbox κλπ) που πέρα απο ρίσκο έχουν μερική ως πλήρη απουσία ρυθμίσεων. Και είναι ένας απο τους λόγους που πάντα πρέπει να προτιμούνται τηλεοράσεις μεγάλων εταιριών έναντι των φτωχών εξαδέλφων τους. Αυτά απο εμένα, δεν σας ζαλίζω άλλο:lol:!

Σίγουρα δεν αντιλέγω... αλλά όλα τα μεγάλα καταστήματα προωθούν την αγία τριάδα. Sony-Samsung-LG. Από κει πέρα είναι θέμα επιλογών.

Αυτό είχα κάνει.. δίπλα δίπλα .. πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων η σονυ. Άσε που ήταν και πιο κομψή! Τι να πω .. ο καθείς με τα γούστα του.

Αυτό είχα κάνει.. δίπλα δίπλα .. πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων η σονυ. Άσε που ήταν και πιο κομψή! Τι να πω .. ο καθείς με τα γούστα του.

Αυτό ξαναπέστο.:)

Συμφωνώ απόλυτα με τον Coolgreek.

Όσο για τις samsung στα λίγο παλαιότερα μοντέλα τα χρώματα είναι λάθος. Έχει μία η γιαγιά μου και δεν μπορώ με τίποτα να πετύχω σωστά χρώματα. Ειδικά το χρώμα δέρματος από πρόσωπα κλπ είναι τραγικό.

Μάλλον θα μιλάμε για πολύ παλιό μοντέλο.

Φιλικά Γιώργος

Μάλλον θα μιλάμε για πολύ παλιό μοντέλο.

Ακριβώς ποιο μοντέλο είναι δεν ξέρω, πάντως η τηλεόραση έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg-4. Οπότε δεν θα την έλεγα και αρχαία. ;)

Για μενα οι σαμσουνγκ ειναι κορυφαιες τβ. Οσο για τις σονυ , οταν η πολυδιαφημησμενη σειρα sony bravia εκανε μεγαλη επιτυχια γιατι φορουσε οθονες samsung νομιζω αυτο τα λεει ολα

Ακριβώς ποιο μοντέλο είναι δεν ξέρω, πάντως η τηλεόραση έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή mpeg-4. Οπότε δεν θα την έλεγα και αρχαία. ;)

Με σύγχρονα εργαλεία την έχεις την γιαγιά.:lol:

Φιλικά Γιώργος

Βασικά είναι τελείως λάθος ο τρόπος επιλογής από μαγαζί. Εκτός του ότι κάποια demos που δείχνουν είναι βελτιστοποιημενα για τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις και δείχνουν την μισή αλήθεια, δύο-τρεις απλές ρυθμίσεις να είναι πειραγμενες, η εικόνα βγαίνει εντελώς λάθος και η απόφαση γίνεται εντελώς υποκειμενική. Μέσα από σωστά reviews θα βγάλετε άκρη. Στη δική μου 46αρα samsung έφαγα ώρες ατελείωτες μέχρι να βρω τις ρυθμίσεις που μου ταιριάζουν και φαίνονται πιο ρεαλιστικές σε βίντεο με διαφορετικές ποιότητες παρ'όλο που το panel της είναι πολύ καλό. Τα default ήταν χάλια.

Σε 42 τι προτείνετε?

Από sony η samsung?

Βασικά αληθεύει ότι η sony έχει πουλήσει το τμήμα tv?

Σε 42 τι προτείνετε?

Από sony η samsung?

Βασικά αληθεύει ότι η sony έχει πουλήσει το τμήμα tv?

H Sony μαζί με τη Samsung είχαν από κοινού μια εταιρεία κατασκευής panel. Αυτή πουλήθηκε εξολοκλήρου στην Samsung.

Εννοείται ότι οι Samsung είναι πολύ καλύτερες.:)

Φιλικά Γιώργος

H Sony μαζί με τη Samsung είχαν από κοινού μια εταιρεία κατασκευής panel. Αυτή πουλήθηκε εξολοκλήρου στην Samsung.

Εννοείται ότι οι Samsung είναι πολύ καλύτερες.:)

Νομιζω πως υπερβαλλεις . Ταξιδιωτη πανε δες τες και θα κρινεις μονος σου τι σε συμφερει καλυτερα.

Νομιζω πως υπερβαλλεις . Ταξιδιωτη πανε δες τες και θα κρινεις μονος σου τι σε συμφερει καλυτερα.

Αναφέρεσαι στο "πολύ καλύτερη" γιατί από τα panel έφυγε. Όσο αφορά την εικόνα συμφωνώ γιατί είναι και υποκειμενικό. Ας πάει από καντά να τα δει.

Φιλικά Γιώργος

απο χθες η tv χανει τα καναλια.

χθες: εχασε ολα τα μονά. δηλαδη ειχε μονο 1,3,5,7 κλπ. τα 2,4,6 κλπ ουτε υπηραν σαν επιλογες, πουθενα

σημερα: δεν εδειχνε καναλια. πχ alpha, skai, ant1, mega, star, κλπ "της σειρας" δεν υπηρχε σημα.

τι παιζει; προβλημα στην τιβι ή κατι αλλο;

απο χθες η tv χανει τα καναλια.

χθες: εχασε ολα τα μονά. δηλαδη ειχε μονο 1,3,5,7 κλπ. τα 2,4,6 κλπ ουτε υπηραν σαν επιλογες, πουθενα

σημερα: δεν εδειχνε καναλια. πχ alpha, skai, ant1, mega, star, κλπ "της σειρας" δεν υπηρχε σημα.

τι παιζει; προβλημα στην τιβι ή κατι αλλο;

Μάλλον θέλει επανασυντονισμό για τις συχνότητες των ψηφιακών καναλιών. Εδώ στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον χρειάστηκε.

Φιλικά Γιώργος