Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μα ούτε αυτοί που έχουν συνδρομή μπορούν να χρησιμοποιήσουν HDMI! Ο λόγος είναι απλός, τι σε εμποδίζει να πάρεις την ταμπλέτα και να πας σε φίλο η ακόμα και σε μαγαζί και να κανείς ιδιωτική προβολή;

Ακόμα και να δίνεις σε φίλο ή μαγαζί τον κωδικό με το αζημίωτο...

Ας τελειώσει το θέμα με το novago εδώ παρακαλώ όμως γιατί είναι εντελώς off topic.

To θέμα μας είναι οι τηλεοράσεις.

καλημερα παιδια χθες παρηγγειλα μια τηλεοραση και συγκεκριμενα LG 42LB731V 42'' CINEMA 3D LED SMART TV FULL HD την εχει κανενας ή αν ξερει κατι παραπανω πως ειναι η τηλεοραση σε γενικες γραμμες!την ειχε σε προσφορα από 729€ σε 584.9€

Καλησπερα παιδια...Για τις Turbo X τηλεορασεις που εχει το πλαισιο τι γνωμη εχετε?Για τα λεφτα που δινεις,ειναι καλη επιλογη?Η μαπα το καρπουζι?

Καλησπερα παιδια...Για τις Turbo X τηλεορασεις που εχει το πλαισιο τι γνωμη εχετε?Για τα λεφτα που δινεις,ειναι καλη επιλογη?Η μαπα το καρπουζι?

H 32άρα τους με 189Ε είναι καλή περίπτωση αν θες κάτι οικονομικό, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Είναι HD βέβαια, αλλά στα 199 παίρνεις την full hd αν θες. Έχουν εύκολο μενού, ελληνικά και διαβάζουν φλασάκια. Πήρα την 32άρα πριν 10 μέρες και είμαι ικανοποιημένος για την ώρα.

καλημερα παιδια χθες παρηγγειλα μια τηλεοραση και συγκεκριμενα LG 42LB731V 42'' CINEMA 3D LED SMART TV FULL HD την εχει κανενας ή αν ξερει κατι παραπανω πως ειναι η τηλεοραση σε γενικες γραμμες!την ειχε σε προσφορα από 729€ σε 584.9€

Επειδή την είδα και εγώ αυτήν απλά δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω 42άρα ή 47άρα. Η απόσταση από την TV και εμένα είναι ακριβώς 3 μέτρα. Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος;

TCL 40 NXTPAPER

Επειδή την είδα και εγώ αυτήν απλά δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω 42άρα ή 47άρα. Η απόσταση από την TV και εμένα είναι ακριβώς 3 μέτρα. Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος;

Βήμα 1

Μετρήστε την απόσταση από τον καναπέ σας μέχρι τη θέση που προορίζετε να βάλετε την TV σας. Μετατρέψτε μετά τα εκατοστά σε ίντσες. Σε ίντσες μετράμε το μέγεθος της οθόνης, σε ίντσες θα υπολογίσουμε αναγκαστικά και την απόσταση. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο: 1 εκατοστό ισούται με 0,4 ίντσες ή βρείτε έναν από τους πολλούς online μετατροπείς ιντσών σε εκατοστά.

Βήμα 2

Η απόσταση θέασης είναι ιδανική όταν είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από τις ίντσες της οθόνης. Αν, για παράδειγμα, η απόσταση είναι 3 μέτρα (118 ίντσες), τότε καλό είναι να μην πάρετε τηλεόραση μικρότερη από 40 ίντσες (οι ίντσες της οθόνης υπολογίζονται διαγώνια). Αν διαιρέσετε την απόσταση με το 2, τότε έχετε τις μεγαλύτερες δυνατές διαστάσεις εικόνας που σηκώνει ο χώρος σας

οποτε 118 /2 = ...... η μεγαλυτερη οθονη που μπορειτε να παρετε για την αποσταση των 3 μετρων.

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Βήμα 1

Μετρήστε την απόσταση από τον καναπέ σας μέχρι τη θέση που προορίζετε να βάλετε την TV σας. Μετατρέψτε μετά τα εκατοστά σε ίντσες. Σε ίντσες μετράμε το μέγεθος της οθόνης, σε ίντσες θα υπολογίσουμε αναγκαστικά και την απόσταση. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο: 1 εκατοστό ισούται με 0,4 ίντσες ή βρείτε έναν από τους πολλούς online μετατροπείς ιντσών σε εκατοστά.

Βήμα 2

Η απόσταση θέασης είναι ιδανική όταν είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από τις ίντσες της οθόνης. Αν, για παράδειγμα, η απόσταση είναι 3 μέτρα (118 ίντσες), τότε καλό είναι να μην πάρετε τηλεόραση μικρότερη από 40 ίντσες (οι ίντσες της οθόνης υπολογίζονται διαγώνια). Αν διαιρέσετε την απόσταση με το 2, τότε έχετε τις μεγαλύτερες δυνατές διαστάσεις εικόνας που σηκώνει ο χώρος σας

οποτε 118 /2 = ...... η μεγαλυτερη οθονη που μπορειτε να παρετε για την αποσταση των 3 μετρων.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το είχα διαβάσει αυτό αλλά για να πώ την αλήθεια μου φάνηκαν πολλές οι ιδανικές ίντσες που αναφέρει και ήθελα την γνώμη κάποιου που έχει την TV στην πράξη. Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω η 47άρα θα είναι ότι πρέπει.

TCL 40 NXTPAPER

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το είχα διαβάσει αυτό αλλά για να πώ την αλήθεια μου φάνηκαν πολλές οι ιδανικές ίντσες που αναφέρει και ήθελα την γνώμη κάποιου που έχει την TV στην πράξη. Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω η 47άρα θα είναι ότι πρέπει.

Μην σου πω και 50αρα.. ;)

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

εγω για την συγκεκριμενη τηλεοραση θελω να μαθω αν ειναι καλη γενικα και αυτα που προσφερει :p θα μπορω πχ να κανω screenmonitor με το σ3 που εχω σε αυτην καπου ειχα διαβασει οτι κανει μονο με LG συσκευες και σκαλωσα λιγο! η οπιος εχει κατι παρομοιο δλδ τηλεοραση 3D πως ακριβως δουλευει πρεπει να κατεβω απο συγκεκριμενο store μεσα απο την τηλεοραση συγκεκριμενες ταινιες πχ ή μπορω αλλιως και σε πια πραγμτα; συγνωμη αν σας κουρασα και αν ειμαι off-topic

μια χαρα θα ειναι, και εγω 47 εχω για 3 μετρα απαοσταση

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Μην σου πω και 50αρα.. ;)

Θα συμφωνήσω και εγώ. Σε πολύ λίγο καιρό θα έχεις μετανιώσει γιατί δεν πήρες την μεγάλη.

Φιλικά Γιώργος

μια χαρα θα ειναι, και εγω 47 εχω για 3 μετρα απαοσταση

και εγω 46 εχω και ειναι μια χαρα. μην σου πω οτι σε 3D θες και μεγαλυτερη. ανετα και 50-55.

και εγω 46 εχω και ειναι μια χαρα. μην σου πω οτι σε 3D θες και μεγαλυτερη. ανετα και 50-55.

Και επειδή οι 50" και 55" πουλάνε καλύτερα νομίζω ότι θα βρεθεί καλύτερη "best value for money".

Φιλικά Γιώργος

Παίδες πως γίνεται να παίξει η smartTV μας κανονικό Bluray , πέρα από ψευτοbluray των 7gb που υπάρχουν στα torrents και να αντικρύσουμε έτσι αυτή την κρυστάλλινη οθόνη που βλέπουμε και στα μαγαζια;

Παίδες πως γίνεται να παίξει η smartTV μας κανονικό Bluray , πέρα από ψευτοbluray των 7gb που υπάρχουν στα torrents και να αντικρύσουμε έτσι αυτή την κρυστάλλινη οθόνη που βλέπουμε και στα μαγαζια;

Ή παίρνεις Bluray, είναι φτηνά τώρα, ή βρίσκεις αρχεία των 30-35gb.

Φιλικά Γιώργος

Bluray player κι ενοικίαση η καλύτερη λύση

Είδα κάτι bluray players στο internet παίδες.. όντως κυμαίνονται από 23-54Ε , άρα είναι φθηνά. Το θέμα όμως είναι το εξής, θα πρέπει υποχρεωτικά να ενοικιάζω bluray disks για να πιάνει το 100% των δυνατοτήτων της η smartTV; Έχουν επίσης και θύρα USB τα bluray players, αυτή θα ανταγωνίζεται σε ποιότητα τα bluray disks αν βάλω στο στικάκι μέσα μια σπασμένη bluray movie;

ggazas δεν βρίσκω πουθενά ταινίες των 30-35gb παρά μόνο κάτι άλλες που κυμαίνονται από 7-14gb..

Το θέμα όμως είναι το εξής, θα πρέπει υποχρεωτικά να ενοικιάζω bluray disks για να πιάνει το 100% των δυνατοτήτων της η smartTV;

Καταρχήν τα "ψευτοbluray των 7 gb" δεν είναι bluray, είναι BLURAY Rips, δεν ισχυρίζονται το αντίθετο, στο λένε. Ειδικά αυτά που είναι 7 με 8 giga με ανάλυση 1080p έχουν εξαιρετική ποιότητα.

Τέλος " να πιάνει το 100% των δυνατοτήτων της η smartTV" δεν σημαίνει να απεικονίζει bluray ταινίες από player, οι smart λειτουργίες είναι άλλες. Κυρίως αυτές που βλέπεις πατώντας το κουμπί smart στο τηλεκοντρόλ.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Είδα κάτι bluray players στο internet παίδες.. όντως κυμαίνονται από 23-54Ε , άρα είναι φθηνά. Το θέμα όμως είναι το εξής, θα πρέπει υποχρεωτικά να ενοικιάζω bluray disks για να πιάνει το 100% των δυνατοτήτων της η smartTV; Έχουν επίσης και θύρα USB τα bluray players, αυτή θα ανταγωνίζεται σε ποιότητα τα bluray disks αν βάλω στο στικάκι μέσα μια σπασμένη bluray movie;

ggazas δεν βρίσκω πουθενά ταινίες των 30-35gb παρά μόνο κάτι άλλες που κυμαίνονται από 7-14gb..

Αν μιλάς για εικόνα ναι η καλύτερη λύση είναι τα κανονικά bluray. Τα καλά rips είναι πολύ κοντά αλλά εξαρτάται σε τι σύστημα θα τα παίξεις. Το media player που έχει η τηλεόραση είναι ότι πιο βασικό υπάρχει, η βέλτιστη λύση είναι ένα media center pc με καλή κάρτα γραφικών και κάποιο καλό πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο όπου με τους κατάλληλους αλγόριθμους θα έχεις πολύ καλή εικόνα. Αλλά πάει μακρυά η βαλίτσα..

Το media player που έχει η τηλεόραση είναι ότι πιο βασικό υπάρχει, η βέλτιστη λύση είναι ένα media center pc με καλή κάρτα γραφικών και κάποιο καλό πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο όπου με τους κατάλληλους αλγόριθμους θα έχεις πολύ καλή εικόνα. Αλλά πάει μακρυά η βαλίτσα..

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω.

Εδώ και 3 χρόνια βλέπω αρχεία βίντεο 720p και 1080p (mkv) στους ενσωματωμένους player της Samsung. Κανένα κόλλημα, κανένα σπάσιμο κανένα πρόβλημα με τον ήχο (η οπτική στέλνει 5.1, DTS, Dolby κανονικά σε ενισχυτή), 3D, 2D, ότι θες. Το μέγιστο που έχω προσωπικά δοκιμάσει είναι 15giga αρχείο.

Τα δε μοντέλα του 2013 και μετά έχουν και dual core επεξεργαστές συνεπώς δεν τίθεται θέμα αναπαραγωγής.

Δεν παίζουν bluray iso (τουλάχιστον οι 3 Samsung που ξέρω) αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Εδώ και 3 χρόνια βλέπω αρχεία βίντεο 720p και 1080p (mkv) στους ενσωματωμένους player της Samsung. Κανένα κόλλημα, κανένα σπάσιμο κανένα πρόβλημα με τον ήχο (η οπτική στέλνει 5.1, DTS, Dolby κανονικά σε ενισχυτή), 3D, 2D, ότι θες. Το μέγιστο που έχω προσωπικά δοκιμάσει είναι 15giga αρχείο.

Τα δε μοντέλα του 2013 και μετά έχουν και dual core επεξεργαστές συνεπώς δεν τίθεται θέμα αναπαραγωγής.

Δεν παίζουν bluray iso (τουλάχιστον οι 3 Samsung που ξέρω) αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, μια SONY 50W829 έχω των 800hz και πραγματικά φυσαει! Απλά ήθελα να χρησιμοποιησω στο μεγιστο τις δυνατοτητες της.

Φυσικά και μπορείς να διαφωνήσεις αλλά η άποψη σου είναι υποκειμενική. Εδώ μιλάμε για αντικειμενικά κριτήρια και τι είναι καλύτερο. Ο επεξεργαστής κλπ δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα της εικόνας αλλά οι αλγόριθμοι για το post processing, το resize, deblocking κλπ έχουν. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο πως έχει φτιαχτεί το rip. Για να καταλάβεις την τεράστια διαφορά θα πρέπει να βάλεις ένα από αυτά τα rips σε projector και μετά ένα bluray. Θα χάσεις πάσα ιδέα.

Δεκτό ότι σε μικρότερες τηλεοράσεις οι διαφορές δεν είναι τόσο ορατές αλλά υπάρχουν. Κι αυτό μπορεί να μην ικανοποιεί τον οποιονδήποτε. Σε κάθε περίπτωση η λύση bluray είναι η καλύτερη.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά. Πήρα την lg lb 731v και όταν συνδέω τον σκληρό δίσκο δεν μου αναγνωρίζει τους ελληνικούς υπότιτλους. Μου εμφανίζει σύμβολα αντί για ελληνικά. Άλλαξα την κωδικοποίηση και αν επιλέξω Unicode,Unicode big indian ή UTP 8 τους εμφανίζει αλλά όχι πάντα και υπάρχουν στιγμές που ενώ τους δείχνει κανονικά στα ελληνικά μετά δείχνει σύμβολα και μετά πάλι ελληνικά. Έχω επιλέξει στις ρυθμίσεις των υπότιτλων σαν πρώτη γλώσσα ελληνικά. Γνωρίζει κανείς την λύση για να μην χρειαστεί να πάρω αύριο την εξυπηρέτηση πελατών;

EDIT: Με ένα τηλεφώνημα στην εξυπηρέτηση πελατών σε 30'' λύθηκε το πρόβλημα. Απλά όταν παίζει η ταινία πατάς οκ και έχει επιπλέον ρυθμίσεις και εκεί στην κωδικοποίηση ήταν τα λατινικά επιλεγμένα.

Edited by snapp

TCL 40 NXTPAPER

Η εφαρμογη youtube που χρησιμοποιώ στην smartTV δεν μου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίζω την ποιότητα του κάθε βίντεο (720p,1080p κτλπ κτλπ). Παραβλέπω κάτι ή έτσι είναι; Γιατι με 24mbps ταχύτητα δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Η εφαρμογη youtube που χρησιμοποιώ στην smartTV δεν μου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίζω την ποιότητα του κάθε βίντεο (720p,1080p κτλπ κτλπ). Παραβλέπω κάτι ή έτσι είναι; Γιατι με 24mbps ταχύτητα δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εχω την εντυπωση οτι η ποιοτητα του youtube στην τηλεοραση ρυθμιζεται αυτοματα αναλογα με το διαθεσιμο bandwidth.Δεν εχω δει καποια χειροκινητη ρυθμιση.

Edited by NetSurfer_g7