Jump to content

ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. / Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και αναγνώριση πτυχίων

kinhtomania
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

skeftomai na spoydaso architecture stin anglia kai moy eipan pos gia tin askisei tou epagelmatos os arxitektonas den xreiazetai na sto anagnorisei to doatap , alla ginetai mesa apo to ypoyrgio esoterikon sto tmima isotimon...kati tetoia.:O

gnorizei tipota kapoios ?

• Απαντήσεις 358
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λοιπόν, υπάρχει εγκύκλιος του ΥΠΕΣΔΔΑ εγκύκλιος του ΥΠΕΣΔΔΑ που λέει μέχρι πόσο χρονικό διάστημα επιτρέπεται σε μια δημόσια υπηρεσία να απαντήσει και να διεκπεραιώσει κάποιο αίτημα πολίτη, και πως ο πολίτης μπορεί να ζητήσει να του καταβληθεί αποζημίωση σε περίπτωση που το αίτημά του δεν διεκπεραιωθεί μέσα σε 50 μέρες (άρθρο 7).

Για τη διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου τίθεται ο γενικός κανόνας, όλες οι ως άνω υπηρεσίες να απαντούν σε αιτήματα πολιτών και να διεκπεραιώνουν τις σχετικές υποθέσεις μέσα στην προθεσμία των πενήντα (50) ημερών, κατ’ ανώτατο όριο, εφόσον από ειδικές διατάξεις δεν προβλέπονται μικρότερες προθεσμίες. Όταν για τη διεκπεραίωση μιας υπόθεσης απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών, πιστοποιητικών ή στοιχείων, η προθεσμία αρχίζει από την υποβολή ή συγκέντρωση του συνόλου των στοιχείων αυτών.

Σε περιπτώσεις που ορισμένες υπηρεσίες κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη ορισμού μεγαλύτερης προθεσμίας για τη διεκπεραίωση υποθέσεων αρμοδιότητάς τους, που λόγω του αντικειμένου τους δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, θα πρέπει να προωθήσουν άμεσα την έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, εξηγώντας τους ειδικούς λόγους που επιβάλλουν μεγαλύτερη προθεσμία.

Το σχέδιο της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης θα πρέπει να υποβληθεί στην υπηρεσία μας το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι από τη δημοσίευση του νόμου 3242/04 (ΦΕΚ 102 Α’/24.5.2004) παύουν να ισχύουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που καθόριζαν μεγαλύτερες προθεσμίες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών.

Στο εν λόγω σχέδιο θα πρέπει επίσης να αναφέρονται συνοπτικώς οι ειδικοί λόγοι που επιβάλλουν τον ορισμό μεγαλύτερης προθεσμίας διεκπεραίωσης υποθέσεων των πολιτών.

Οπότε κάποιοι από δω μπορεί να την πάρουν αργά την αναγνώριση, αλλά μπορεί να την πάρουν τσάμπα...:)

Όταν ρώτησα το νομικό τους τμήμα, μου είπαν πάντως ότι το ΔΟΑΤΑΠ δεν εξαιρείται από αυτή την εγκύκλιο!

Όποιος γελάει όταν όλα πάνε στραβά, έχει βρει κάποιον να "του τα φορτώσει". :rolleyes:

• 4 weeks later...

Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η συζήτηση!

Θα ήθελα και γω με την σειρά μου να ρωτήσω κάτι..

Υπάρχει τρόπος να γραφτεί κάποιος απόφοιτος ΤΕΙ (μηχανικός) στο ΤΕΕ, κάνοντας κάποιο μεταπτυχιακό σε Ελληνικό ίδρυμα; Αν το μεταπτυχιακό είναι συνεργασία Αγγλικού Πανεπιστιμίου (Univ of Portsmouth) με Ελληνικό ΤΕΙ ,γίνεται κάποιου είδους ισοτιμία;

Ευχαριστώ και συγχωρέστε με αν είναι άσχετη η ερωτησή μου.

Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η συζήτηση!

Θα ήθελα και γω με την σειρά μου να ρωτήσω κάτι..

Υπάρχει τρόπος να γραφτεί κάποιος απόφοιτος ΤΕΙ (μηχανικός) στο ΤΕΕ, κάνοντας κάποιο μεταπτυχιακό σε Ελληνικό ίδρυμα; Αν το μεταπτυχιακό είναι συνεργασία Αγγλικού Πανεπιστιμίου (Univ of Portsmouth) με Ελληνικό ΤΕΙ ,γίνεται κάποιου είδους ισοτιμία;

Ευχαριστώ και συγχωρέστε με αν είναι άσχετη η ερωτησή μου.

Με τιποτα :(

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

• 3 weeks later...
Στην κοπέλα μου έχουν αναγνωρίσει ισοτιμία με ελληνικά πανεπιστήμια αλλά για αντιστοιχία λένε να δώσει 2 μαθήματα. ¨Ειναι μηχανικός,γνωρίζει κανείς αν μπορεί με την ισοτιμία να γραφτεί στο τεχνικό επιμελητήριο η χρειάζεται αντιστοιχία?

Σε ποιο πανεπιστημιο σπουδασε η κοπελα σου? Στο Open Univerisity ή σε αλλο?

Καλησπερα και απο μενα.

Προσφατα πηρα το BSc μου πανω στα δικτυα πληροφορικης, ο ακριβης τιτλος ειναι:

BSc Computer Networking. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι αν υπαρχει καποιος

που εχει παρει τον ιδιο ή παρομοιο τιτλο με το δικο μου, ωστε να μου πει:

1ον Τι πρεπει να κανω για να το αναγνωρισω (ισοτιμια και αντιστοιχια);

2ον Και πια απο τα σημερινα ΤΕΙ πιστευει οτι ειναι το πιο καταλληλο;

Αν καποιος γνωριζει και καποιο αλλο site ή forum που ειναι πιο καταλληλο μπορει να μου

στειλει ενα pm (αν δεν μπορει να το γραψει εδω);

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Έχω αρκετό καιρό να παρακολουθήσω το θέμα γιατί πίστευα πως έχω ξεμπερδεψει με την αθλιότητα της αναγνώρισης των πτυχίων.

Αναφέρω ότι έχω Bsc Applied Computer Technology και Msc Interactive Multimedia Systems, στην Αγγλία, και τα 2 αναγνωρισμενα ξεχωριστά ως ισότιμα και όχι ενσωματομένα σε ένα πτυχίο. Για αντιστοιχία του πρώτου ήθελα να δώσω και 2 μαθήματα (άσχετα με την πληροφορική αλλά τι να κάνουμε....φυσικά δεν τα έδωσα)

Εργάζομαι εκτός από τον ιδιοτικό τομέα και σαν Έργαστηριακός Συνεργάτης σε ΤΕΙ, οπότε ξέρω και βλέπω πολύ καλά πως είναι τα διπλώματα που πάνε να τα αναγνωρίσουν ως ισότιμα των πανεπιστημίων της Ε.Ε.

Πρόσφατα λοιπόν ξεκίνησε το παραλήρημα. Στα ΤΕΙ λοιπόν για εργαστηριακό συνεργάτη τα προσόντα είναι μεταξύ άλλων μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή ισότιμος της αλλοδαπής. Δεν αναφέρει τίποτα για βασικό (άλλωστε η λογική λέει ξεκάθαρα ότι χωρίς βασικό δεν μπορείς να πάρεις μεταπτυχιακό).

Επειδή λοιπόν ήθελαν να βολέψουν κάποιον άλλο στην θέση την δική μου, η οποία αφορά τα Πολυμέσα, ανακάλυψαν ότι δεν έχω αντιστοιχία του βασικού τίτλου. Τι και αν η προκήρυξη ζητάει ισοτιμια σε μεταπτυχιακο τίποτα αυτοί.

Λοιπόν ο άλλος που βολέψανε έχει Πτυχίο Πληροφορικής και Μεταπτυχιακό Πληροφορικής και πάλι, αλλά κατά τα λεγόμενα τους είναι πιο αρμόδιος γιατί ενώ έχω ισότιμο βασικό πτυχίο και σιότιμο μεταπτυχιακό δεν έχω αντίστοιχο με κάποιο ΑΕΙ (και αυτό επειδή δεν ξέρω μακρο-οικονομία και μικρο-οικονομια που πρέπει να δώσω) οπότε δεν είμαι κατάλληλος για τα Πολυμέσα, όπου είναι και το Μεταπτυχιακό μου.

Λοιπόν τι να πεις και που να βγάλεις άκρη; Να τους πας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο; Και τι θα καταφέρεις; Μέχρι να βγει η απόφαση θα έχω γεράσει.

Οπότε τα βροντάω και να πάνε να μαμηθούν και αυτοί και τα συστήματά τους.

Το όλο θέμα το ξεκίνησα για να πω πως αν το Bsc είναι με Hons ακόμα και με τον ΔΟΑΤΑΠ στο αναγνωρίζουν ως ισότιμο με ΑΕΙ και όχι με ΤΕΙ. Το αναφέρει στην σελίδα του ΔΟΑΤΑΠ. Άσχετο με αυτά που είπα αλλά έπρεπε να ξεσπάσω.

παρεπιπτοντως,απο βδομαδα γνωστος μου θα κανει αγωγη στο δοαταπ.

ειχε καταθεσει τα χαρτια του τον ιανουαριο,και ενω η διαδικασια σε ολους κανει καπου 2 μηνες,αυτος ακομη δεν εχει ουτε μια απλη ενημερωση.

απο οτι μου ειπε θα ζητησει πισω ολα τα χαρτια που εχει καταθεσει καθως και τα παραβολα που εχει πληρωσει.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

παρεπιπτοντως,απο βδομαδα γνωστος μου θα κανει αγωγη στο δοαταπ.

ειχε καταθεσει τα χαρτια του τον ιανουαριο,και ενω η διαδικασια σε ολους κανει καπου 2 μηνες,αυτος ακομη δεν εχει ουτε μια απλη ενημερωση.

απο οτι μου ειπε θα ζητησει πισω ολα τα χαρτια που εχει καταθεσει καθως και τα παραβολα που εχει πληρωσει.

Με αγωγές σε οργανισμούς δεν βγάζεις άκρη. Να προσπαθήσει να βρεί ονόματα αυτών που είναι στην παραλαβή και επεξεργασία και να τους μηνύσει για πλημμελή άσκηση καθηκόντων σε Δ.Υ να σφίξουν λίγο οι πωποί

[sIGPIC][/sIGPIC]

τι να σου πω,εγω το εμαθα τυχαια γιατι ξερω τον δικηγορο αλλα και το παιδι.αυτη τη βδομαδα θα συνταχτει η αγωγη(αφου πρωτα τους δοσουν αλλη μαι ευκαιρια ρωτοντας ευγενικα γιατι κανουν 10 μηνες για μια απλη ενημερωση,ενω σε ολους τους αλλους κανουν μολις 2 μηνες) και μετα βλεποντας και κανοντας.θα σας κρατησω ενημερους
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Έχω αρκετό καιρό να παρακολουθήσω το θέμα γιατί πίστευα πως έχω ξεμπερδεψει με την αθλιότητα της αναγνώρισης των πτυχίων.

Αναφέρω ότι έχω Bsc Applied Computer Technology και Msc Interactive Multimedia Systems, στην Αγγλία, και τα 2 αναγνωρισμενα ξεχωριστά ως ισότιμα και όχι ενσωματομένα σε ένα πτυχίο. Για αντιστοιχία του πρώτου ήθελα να δώσω και 2 μαθήματα (άσχετα με την πληροφορική αλλά τι να κάνουμε....φυσικά δεν τα έδωσα)

Εργάζομαι εκτός από τον ιδιοτικό τομέα και σαν Έργαστηριακός Συνεργάτης σε ΤΕΙ, οπότε ξέρω και βλέπω πολύ καλά πως είναι τα διπλώματα που πάνε να τα αναγνωρίσουν ως ισότιμα των πανεπιστημίων της Ε.Ε.

Πρόσφατα λοιπόν ξεκίνησε το παραλήρημα. Στα ΤΕΙ λοιπόν για εργαστηριακό συνεργάτη τα προσόντα είναι μεταξύ άλλων μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή ισότιμος της αλλοδαπής. Δεν αναφέρει τίποτα για βασικό (άλλωστε η λογική λέει ξεκάθαρα ότι χωρίς βασικό δεν μπορείς να πάρεις μεταπτυχιακό).

Επειδή λοιπόν ήθελαν να βολέψουν κάποιον άλλο στην θέση την δική μου, η οποία αφορά τα Πολυμέσα, ανακάλυψαν ότι δεν έχω αντιστοιχία του βασικού τίτλου. Τι και αν η προκήρυξη ζητάει ισοτιμια σε μεταπτυχιακο τίποτα αυτοί.

Λοιπόν ο άλλος που βολέψανε έχει Πτυχίο Πληροφορικής και Μεταπτυχιακό Πληροφορικής και πάλι, αλλά κατά τα λεγόμενα τους είναι πιο αρμόδιος γιατί ενώ έχω ισότιμο βασικό πτυχίο και σιότιμο μεταπτυχιακό δεν έχω αντίστοιχο με κάποιο ΑΕΙ (και αυτό επειδή δεν ξέρω μακρο-οικονομία και μικρο-οικονομια που πρέπει να δώσω) οπότε δεν είμαι κατάλληλος για τα Πολυμέσα, όπου είναι και το Μεταπτυχιακό μου.

Λοιπόν τι να πεις και που να βγάλεις άκρη; Να τους πας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο; Και τι θα καταφέρεις; Μέχρι να βγει η απόφαση θα έχω γεράσει.

Οπότε τα βροντάω και να πάνε να μαμηθούν και αυτοί και τα συστήματά τους.

Το όλο θέμα το ξεκίνησα για να πω πως αν το Bsc είναι με Hons ακόμα και με τον ΔΟΑΤΑΠ στο αναγνωρίζουν ως ισότιμο με ΑΕΙ και όχι με ΤΕΙ. Το αναφέρει στην σελίδα του ΔΟΑΤΑΠ. Άσχετο με αυτά που είπα αλλά έπρεπε να ξεσπάσω.

Τα εχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου νομιζω. Για να παρεις αντιστοιχια bsc 3 ετων πτυχιο ΑΕΙ πρεπει να "καψεις" το msc σου, οποτε σωστα σου ελεγαν οτι ο αλλος εχει καλυτερα προσοντα και λαθος λες "Το όλο θέμα το ξεκίνησα για να πω πως αν το Bsc είναι με Hons ακόμα και με τον ΔΟΑΤΑΠ στο αναγνωρίζουν ως ισότιμο με ΑΕΙ και όχι με ΤΕΙ. Το αναφέρει στην σελίδα του ΔΟΑΤΑΠ."

Τα εχεις λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου νομιζω. Για να παρεις αντιστοιχια bsc 3 ετων πτυχιο ΑΕΙ πρεπει να "καψεις" το msc σου, οποτε σωστα σου ελεγαν οτι ο αλλος εχει καλυτερα προσοντα και λαθος λες "Το όλο θέμα το ξεκίνησα για να πω πως αν το Bsc είναι με Hons ακόμα και με τον ΔΟΑΤΑΠ στο αναγνωρίζουν ως ισότιμο με ΑΕΙ και όχι με ΤΕΙ. Το αναφέρει στην σελίδα του ΔΟΑΤΑΠ."

pare 50 kai perimenoume kai tin dikia sou peripetia me to dikatsa-doatap :lol:

Gia na paro adistixia xriazome 3 mathimata. OXI den xriazete na kapso to Msc. Apla prepei na diavasete ta psila grammata. OXI se kamia periptosi den dexome oti o allos exei parapano prosoda. Panepistimiako diploma exume kai oi dio, METAPTIXIAKO ke oi dio. Ola ta alla ine blakies. Kserete ti paei na pei ISOTIMIA? Oloi mas to kserume ektos apo to Elliniko Dimosio.

ΚΑΝΟΝΑΣ 6

(Ειδική αρχή για αναγνώριση «ισοτιμίας» τίτλων της αλλοδαπής εντατικών προγραμμάτων τριετούς φοιτήσεως ως προς πτυχία τετραετούς φοιτήσεως της ημεδαπής)

Πτυχίο τριετούς φοιτήσεως της αλλοδαπής αναγνωρίζεται ως ισότιμο, μόνον εφόσον το αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών είναι εντατικό. Το εντατικό του προγράμματος προσδιορίζεται από τα εξής κριτήρια:

Αριθμός διδακτικών μονάδων (credits) μεγαλύτερος κατά 15% από το συνολικό αριθμό διδακτικών μονάδων που απαιτείται για τη λήψη του αντίστοιχου πτυχίου της αλλοδαπής.

Πτυχία με χαρακτηριστικό Honours. Δεν συγκαταλέγονται περιπτώσεις πτυχίων με χαρακτηριστικά Pass, Ordinary ή Unclassified.

Κατάταξη του προγράμματος (τμήματος ή σχολής) της αλλοδαπής μεταξύ των 10 πρώτων αντίστοιχων προγραμμάτων (τμημάτων ή σχολών) από αναγνωρισμένους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Για Ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτηρισμός του Τμήματος ή της Σχολής ανά ειδικότητα ως «4* και άνω» (σχετικό link

http://www.hero.ac.uk/rae/

to parapano gia na min sas pianun kotsus.

Ο κανονας 6 που παραθετεις αφορα τιτλους αλλοδαπης εντατικων προγραμματων,με οτι αυτο σημαινει, 3ετους φοιτησεως. Αρα δεν ισχυει για τα νορμαλ πραγραμματα Beng η Bsc. Κατα τα αλλα ειναι οπως τα λεει ο Nrg δλδ πρεπει να καψεις το Msc για να παρεις ισοτιμια/αντιστοιχια με ΑΕΙ, αλλιως μονο με 3ετες Beng/Bsc παιρνεις ΤΕΙ. Αλλο τι θα θελαμε, αλλο τι ισχυει
[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Ο κανονας 6 που παραθετεις αφορα τιτλους αλλοδαπης εντατικων προγραμματων,με οτι αυτο σημαινει, 3ετους φοιτησεως. Αρα δεν ισχυει για τα νορμαλ πραγραμματα Beng η Bsc. Κατα τα αλλα ειναι οπως τα λεει ο Nrg δλδ πρεπει να καψεις το Msc για να παρεις ισοτιμια με ΑΕΙ, αλλιως μονο με 3ετες Beng/Bsc παιρνεις ΤΕΙ. Αλλο τι θα θελαμε, αλλο τι ισχυει

Και εξακολουθώ να λέω ότι στην συνέχεια αναφέρει πότε ένα πρόγραμμα θεωρείτε εντατικο, και ένα από αυτά αναφέρει πτυχίο με Honours. Απλά όταν λένε εντατικό, εννούν όχι sandwich, που είναι μεν 4 χρόνια, αλλά ο ένας χρόνος είναι εργασία. Αλλά και για να μην τα πολιλογούμε εγώ έχω ισοτιμία Βασικού και Ισοτιμία Μεταπτυχιακού. Οπότε σίγουρα υπάρχει εξαίρεση και είναι αυτή που προανέφερα.

Χωρις να εχω καμια διαθεση ν αντιδικησω μαζι σου, το sandwich year, δεν εχει να κανει με το αν ενα προγραμμα χαρακτηριζεται εντατικο, αλλωστε ο κανονας 6 που αναφερεις πιο πανω αναφερει σαφως πως ενα προγραμμα οριζεται εντατικο. Δλδ εγω που δεν εχω επιλεξει sandwich year, κανω εντατικο προγραμμα?:wacko:

Ute ego thelo na antidikiso, na sas voithiso na min sas piasun ton kolo me to etsi thelo ke me tus paranomus kanones tus. Eimaste stin Evropaiki enosi, apo tin stigmi pu to Panepistimio su ine stin lista me ta anagnorismena apo tin E.E PANEPISTIMIAKA idrimata, den borei o ellinaras gia opiondipote logo tu katevei na su pei pos den ise apo panepistimio alla apo TEI. Prepei na stamatisei afto to esxos. Prepei na stamatisei apofoitos tu Cambridge, tis Oxfrord tu London School of Economics kai tu IMT na theorude isa ke omia me to TEI mesologiu, kavalas, Lefkadas, ke kathe kolopetinitsas. Ade gia ti ta peira tora (den milao gia rumania, den milao gia vulgaria, milao gia Pistopoihmena Evropaika Panepistimia).

Prepei na stamatisei afto to esxos. Prepei na stamatisei apofoitos tu Cambridge, tis Oxfrord tu London School of Economics kai tu IMT na theorude isa ke omia me to TEI mesologiu, kavalas, Lefkadas, ke kathe kolopetinitsas. Ade gia ti ta peira tora (den milao gia rumania, den milao gia vulgaria, milao gia Pistopoihmena Evropaika Panepistimia).

Συμφωνω μαζι σου και εχω την εντυπωση οτι τωρα με τις επαγγελματικες αναγνωρισεις των αποφοιτων των ΚΕΣ, θ αλλαξουν πολλα πραγματα. Αν και πολλοι παραγοντες (βολεμενοι καθηγηταραδες, κομματα που θελουν να καπελωνουν και να ελεγχουν καταστασεις, ΤΕΕ κλπ κλπ) αντιστεκονται μονο και μονο για να υπερασπισουν αποκλειστικα τα συμφεροντα τους. Η μονιμη δικαιολογια τους βεβαια ειναι η μη υποβαθμιση της ποιοτητας της δημοσιας εκπαιδευσης, λες και υπαρχει σημερα ποιοτητα εκπαιδευσης :p:lol:

Ute ego thelo na antidikiso, na sas voithiso na min sas piasun ton kolo me to etsi thelo ke me tus paranomus kanones tus. Eimaste stin Evropaiki enosi, apo tin stigmi pu to Panepistimio su ine stin lista me ta anagnorismena apo tin E.E PANEPISTIMIAKA idrimata, den borei o ellinaras gia opiondipote logo tu katevei na su pei pos den ise apo panepistimio alla apo TEI. Prepei na stamatisei afto to esxos. Prepei na stamatisei apofoitos tu Cambridge, tis Oxfrord tu London School of Economics kai tu IMT na theorude isa ke omia me to TEI mesologiu, kavalas, Lefkadas, ke kathe kolopetinitsas. Ade gia ti ta peira tora (den milao gia rumania, den milao gia vulgaria, milao gia Pistopoihmena Evropaika Panepistimia).

Nai, bebaia, oloi oi ellines spoudazoun sto Cambridge, sto LSE kai sto MIT kai oxi sto roayl polytechnic of Under Raxoula:P Ante giati to paremporio me ta agglika panepistimia, opou oi misoi foitites den kseroun kan agglika, exei katantisei anekdoto. Ston idiwtiko tomea pou den metrane auta i agora apofasizei poio einai kalutero. As min exoume complex , oi misoi me ta ellinka AEI kai TEI pou einai ...pistopoiimena (les kai uparxei kapoio antikeimeniko sistima aksiologisis gia panepistimia pou oi ka8igites tous ta episkeptontai mia fora to trimino), kai oi alloi misoi me ta "panepistimia" tou ekswterikou pou diabazei kaneis oli mera gia na perasei ena ma8ima (fusiko den einai an den kserei tin glwssa kai den exei ksanadiabasei pote sti zwi tou? )

Koita na deis prota apo ola anefera sigekrimena idrimata eksoteriku ta opia den ta plisiazun ta ellinika AEI ute sto miso. Afta loipon i Ellada ta anagnorizei isotima me TEI. Otan milao sigekrimena na milate ke eseis sigekrimena. Os edo loipon to theoreite dikaio?

Sinexizo.....Ego gia na apofitiso den emeina kammia xronia, se kanena mathima giati etsi itan to panepistimio. An emenes 2 fores sto idio mathima EFEVGES. Oxi san edo pu deinun 300 fores ena mathima ke sinexizun kanonika. OXI pu an de gustarun ena vathmo xamilo vazun ritra mexri na o perasun me megalo vathmo. Etsi ksero ke ego na apofoito me 10aria. Eimai kathigitis sta TEI kai ksero poli kala me ti epipedu mathites pane na me kanun isio ke omoio. OXI loipon den tha to dexto. Iparxun kala ke kaka panepistimia padu. Exo anafero tin sigrisi ton kaliteron panepistimion aglias ke kosmu, me ta katotera tis Ellados. Afto diladi pu kanei to elliniko kratos. AEI aglias me TEI ellados. APARADEXTO.

Complex exun oi ellines kathigites kai oi volmenoi pu tremei i karekla tus. Oi ekdotikoi oikoi pu tha xasun tis mizes ke ena soro alloi mizadoroi tu DOATAP kai oxi mono.

Den noeite sto eksoteriko na angnorizode mathimata akoma ke tu IEK, ke edo stin psarokostula tin ellada na epeikratei afto to xali.

Ma den amfisbitei, elpizw, kaneis oti to LSE kai to MIT parexei upsilotero epipedo spoudwn apo oti ka8e elliniko TEI, kai sta perissotera tmimata tous apo opoiodipote elliniko AEI. Alla den mporei kaneis na kanei episis sugkrisi tou panepistimiou mias kwmopolis 50K katoikwn tis Agglias, kati san to Mesologgi, me to Metsobio i me to Aristoteleio!

Oson afora oti den emeines kamia xronia, auto den mou leei tipota. Autoi pou den katafernoun na teleiwsoun ta agglika panepistimia einai elaxistoi, autoi pou den katafernoun ta ellinika einai para polloi. Kai oi perifimoi aiwnioi foitites sumperilambanoun autous pou douleuoun (kai den tous dinei o mpampas ta lefta gia na pane sta ksena), autous pou den patane pote kai grafontai apla gia tin anaboli, autous pou den tous endiaferei to antikeimeno. Anti8eta otan plirwneis tosa lefta ka8e mina, einai fusiko na kaneis ta panta gia na teleiwseis. Kai o ba8mos duskolias pistepse me einai polu upsiloteros sta sobara ellinika panepistimia/polutexneia apo oti sta perissotera agglika, me eksairesi isws ta liga top, pou den pairnoun opoion na einai.

Sto eksoteriko anagnorizontai ma8imata akoma kai apo IEK giati plirwneis, pigaine na piaseis douleia se kataskeuastiki tou ekswterikou san apofoitos tou IEK, tou TEI i tou Lancaster kai 8a baloun ta gelia....

Ma den amfisbitei, elpizw, kaneis oti to LSE kai to MIT parexei upsilotero epipedo spoudwn apo oti ka8e elliniko TEI, kai sta perissotera tmimata tous apo opoiodipote elliniko AEI. Alla den mporei kaneis na kanei episis sugkrisi tou panepistimiou mias kwmopolis 50K katoikwn tis Agglias, kati san to Mesologgi, me to Metsobio i me to Aristoteleio!

Oson afora oti den emeines kamia xronia, auto den mou leei tipota. Autoi pou den katafernoun na teleiwsoun ta agglika panepistimia einai elaxistoi, autoi pou den katafernoun ta ellinika einai para polloi. Kai oi perifimoi aiwnioi foitites sumperilambanoun autous pou douleuoun (kai den tous dinei o mpampas ta lefta gia na pane sta ksena), autous pou den patane pote kai grafontai apla gia tin anaboli, autous pou den tous endiaferei to antikeimeno. Anti8eta otan plirwneis tosa lefta ka8e mina, einai fusiko na kaneis ta panta gia na teleiwseis. Kai o ba8mos duskolias pistepse me einai polu upsiloteros sta sobara ellinika panepistimia/polutexneia apo oti sta perissotera agglika, me eksairesi isws ta liga top, pou den pairnoun opoion na einai.

Sto eksoteriko anagnorizontai ma8imata akoma kai apo IEK giati plirwneis, pigaine na piaseis douleia se kataskeuastiki tou ekswterikou san apofoitos tou IEK, tou TEI i tou Lancaster kai 8a baloun ta gelia....

Μαλιστα... δηλαδη οποιο πανεπιστημιο ειναι σε κωμοπολη, τοτε ειναι της κακιας της ωρας? Δεν νομιζω να το εννοεις πραγματικα...

Απο εκει και περα... ΔΕΝ παιζει φαση να στο εξωτερικο να τα καταφερνουν, και εδω να κοβωνται συνεχως... Μια ματια να ριξεις στους κανονισμους ακομα και ενος μετριου uni, ειναι πασιφανες πως απλα δεν γινετε. Οπως ειπε ο vatigoal παραπανω... στο UK, το μονο ευκολο ειναι να κοπεις και να μην ξαναγυρισεις. Εδω, μονο αν τα παρατησεις εσυ... και μονο....

Γενικως... καλο θα ηταν να δοκιμασεις και μετα να μιλησεις για το επιπεδο των uni της Αγγλιας γιατι σε βλεπω να εκφερεις αποψη με τρομακτικη ευκολια.

Τελος, θα πρεπει να σε συστησω σε φιλο μου, που εκανε 1 χρονο ΙΕΚ, 2 χρονια συνεχισε στο UK, και οχι απλα δεν τον απερριψε κανεις, αλλα ειναι ο συνεργατης της EADS τον οποιο και εχουν στειλει στην EAB στα πλαισια συνεργασιας. Θα ηθελα πολυ να σε δω να τον απαξιωνεις με τετοια ευκολια.

Κοινως... απομυθοποιησε τις εισαγωγικες εξετασεις. Δεν αποτελουν ΤΟ κριτηριο, και σκοτωνουν πολλα καλα μυαλα... τα οποια βρισκουν διεξοδο αλλου.

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

Esu apaksiwneis to TEI Mesologgioy apla kai mono epeidi einai sto Mesologgi. Giati ? As min krubomaste, mia kwmopoli den einai dunato na upostiriksei ena panepistimio, me elaxistotates eksaireseis istorikwn idrumatwn. To giati einai eunoito.

Fusika kai egw dokimasei kai to elliniko Polutexneio, kai to Aggliko Panepistimio gia na ekferw gnwmi. Kai pistepse me mprosta sto Polutexneio to Aggliko (mesa stins 10ada) Panepistimio emoiaze ekdromi. Den genikeuw omws, uparxoun safws eksaireseis, kai den lew fusika oti ola ta ellinika panepistimia einai anwtera, ka8e allo. Alla an den mporeis na katalabeis oti gia tous agglous oi ellines einai EMPORIO, kai gia auto dexontai tous pantes, kai afinoun na teleiwsoun oi pantes, ti na pw! Giati den dexontai etsi apla iatriki stin Agglia?

Enas filos, pou ekane ena xrono IEK kai 2 xronia agglia kai einai sunergatis stin EADS, so what? To 8ema einai se ti 8esi einai, ti mis8o pairnei, kai na mou eksigiseis to logw pou protimise to IEK stin Ellada. Alla akoma kai auto den leei kati, oi eksaireseis uparxoun sigoura. Oi eisagwgikes den einai to kritirio fusika, alla den mporeis na me peiseis oti kapoios pou pairnei katw apo ti basi sta ma8imatika gia 6 xronia mporei pote na perasei ta ola ta ma8imatika tou Polutexneiou se 2 prospa8eies. Einai apla adunato.

Kai gia na min sunexisoume mia koubenta pou exei ginei dekades fores, opws uparxoun kala panepistimia stin Ellada etsi uparxoun kala pantou. Kai fusika einai dedomeno oti anagnwrizetai to ptuxio tou LSE stin Ellada san to ptuxio tis ASOE, gia paradeigma. Pes mou omws pws den eixate p.x. kinezous i malaisianous , kuriws sta metaptuxiaka, pou pernagan kanonika xwris na kseroun kala kala na milane agglika! Omoiws kai edw eixame kapoion apo to Zair, kai twra uparxoun kapoioi albanoi (!), pou pernane ta ma8imata apla kai mono me ti logiki oti 8a fugoun apo edw, poios noiazetai! An einai magkas o apofoitos tou Mesologgiou i tou Lancaster, na paei na to deiksei ston idiwtiko tomea, eleos me tous ellines dimosious upallilous, exoume arketous.