Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο νόμος λέει ότι αν δεν πάρεις απόδειξη δεν πληρώνεις.

Τώρα στην πραξη πως μπορεί να γίνει αυτό?

Αν έχεις υπογράψει συμβόλαιο ήδη, να δεις αν αναφέρεται κάτι για μίσθωμα και προκαταβολή.

Αν το συμβόλαιο λέει 150€ είσαι νομικά εντάξει να δίνεις 150€. Είναι απλά τα πράγματα.

Αν το συμβόλαιο γράφει 300 τότε δίνεις 300. Αν δεν σου δίνει απόδειξη τα καταθέτεις στο ταμείο και γράφεις ότι είναι ενοίκιο κλπ και δεν σου δίνει απόδειξη.

Πόσο πιο απλά να το πούμε? Αν είσαι σε ανάγκη κάνεις την πάπια και ξεχνάς τον νόμο. Ο νόμος δεν είναι με το μέρος σου ώστε να λειτουργήσει εκβιαστικα, σε κάποιον που παρανομεί. Γιατί τότε είσαι και εσύ υπολογος.

Καθαρά πράγματα.

ο μόνος λόγος που επανήλθα ήταν γιατί γράφτηκε κάποιο ειρωνικό σχόλιο από μέλος προς το οποίο και απάντησα.

Με έχετε καλύψει όλοι πλήρως και τον επόμενο μήνα θα γίνει η καταθεση στο ΤΠΔ για να είμαστε εμείς από μέρους μας εντάξει. και αυτός ας πάει να κουρεύεται.

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Θα βρεθείς εκτεθειμένος νομικώς..η παρακατάθεση στο Τ.Π.Δ. γίνεται μόνον σε περίπτωση υπερημερίας (= αδικαιολόγητης άρνησης) του δικαιούχου να παραλάβει το ποσόν, ή σε περίπτωση εύλογης αμφιβολίας του δικαιούχου του ποσού..

Επομένως, για να έχει έγκυρα νομικά αποτελέσματα η παρακατάθεση θα πρέπει να προσφερθεί το ποσόν τοις μετρητοίς με εξώδικο και δικαστικό επιμελητή στον δικαιούχο εκμισθωτή, και εν συνεχεία να αρνηθεί να το παραλάβει..στο εξώδικο θα πρέπει να ορίζεται, ότι σε περίπτωση άρνησής του, εις το εξής άπαντα τα μελλοντικά μισθώματα θα παρακατατεθούν στο ταμείο και τα γραμμάτια παρακατάθεσης θα ευρίσκονται εις χείρας σου απ' όπου θα μπορεί να τα παραλάβει τάδε ημέρες και ώρες...

ο μόνος λόγος που επανήλθα ήταν γιατί γράφτηκε κάποιο ειρωνικό σχόλιο από μέλος προς το οποίο και απάντησα.

Με έχετε καλύψει όλοι πλήρως και τον επόμενο μήνα θα γίνει η καταθεση στο ΤΠΔ για να είμαστε εμείς από μέρους μας εντάξει. και αυτός ας πάει να κουρεύεται.

Ομολογώ ότι ξαναδιάβασα ότι έχει γραφτεί για το θέμα σου και δεν κατάλαβα και εγώ ποιο είναι το θέμα.

Έχετε κάνει συμβόλαιο άνθρωπε μου; Αν ναι, τι ποσό αναφέρει; Δεν γίνεται να λέει 300 και να σου δίνει 150 απόδειξη, πρέπει να είναι χαζός. Αν δεν έχετε κάνει πως θα πας στο ΤΠΔ να κάνεις κατάθεση χωρίς να έχεις έστω συμβόλαιο. Επίσης να ξέρεις ότι η διαδικασία στο ΤΠΔ είναι όπως την περιέγραψε ο greece_gus, δεν είναι "πάω, καταθέτω, κόψε το λαιμό σου".

Επίσης αυτός ο ψιλόεξυπνάκιας τι σχέση έχει με τη γιαγιά την 70χρόνη που δρα για λογαριασμό της;

ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΔΕΝ ΚΑΤΆΛΑΒΑ ακόμη το πρόβλημα σου.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Πληρώνεις 300.

Παίρνεις απόδειξη για 150.

Το συμβόλαιο τι γράφει?

Αυτός πόσα δηλώνει στην εφορία το μήνα?

Εσύ τι δηλώνεις στην εφορία οτι πληρώνεις? 150? 300? Τίποτα?

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

εγώ δίνω 300 γιατι τόσα θέλει,αυτός στο συμβόλαιο εμφανίζει 150 προφανώς για να εχει μικρότερα έσοδα να φαίνονται στην εφορία.

αυτός βγαίνει κερδισμένος δηλαδή από την εν λόγω κατάσταση με 2 τρόπους.

η γιαγια κλπ κλπ είνα απλά μια περιγραφή της κατάστασης όχι κάτι ουσίας.

εγώ δίνω 300 γιατι τόσα θέλει,αυτός στο συμβόλαιο εμφανίζει 150 προφανώς για να εχει μικρότερα έσοδα να φαίνονται στην εφορία.

Και τι πάει να πει "στο συμβόλαιο εμφανίζει 150"; Το συμβόλαιο για να είναι έγκυρο θέλει και τη δική σου υπογραφή και κατάθεση στην εφορία. Αν υπέγραψες σημαίνει ότι συμφώνησες σε κάτι τέτοιο. Έχεις υπογράψει το συμβόλαιο;

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Μεταξύ μας, πιστεύω ότι αν μιλήσετε σωστά θα τα βρείτε, γιατί αν πάτε νομικά θα χάσετε κι οι δύο.

Πιστεύω αν του προτείνεις να του δίνεις 200€, ήρεμα όμως και του εξηγήσεις και παζαρεψεις, θα καταλήξετε στα 220€ περίπου και θα είσαι και ωφελημενος κατά κάποια €.

Θέμα διπλωματίας είναι τελικά και όχι νομικό. Όπως όλα στη ζωή.

Μεταξύ μας, πιστεύω ότι αν μιλήσετε σωστά θα τα βρείτε, γιατί αν πάτε νομικά θα χάσετε κι οι δύο.

Πιστεύω αν του προτείνεις να του δίνεις 200€, ήρεμα όμως και του εξηγήσεις και παζαρεψεις, θα καταλήξετε στα 220€ περίπου και θα είσαι και ωφελημενος κατά κάποια €.

Θέμα διπλωματίας είναι τελικά και όχι νομικό. Όπως όλα στη ζωή.

Εγώ διαφωνώ. Τι πάει να πει "να τα βρείτε"; Τα βρήκαν στα 300 € και πρέπει να τιμήσουν και οι 2 την συμφωνία.

- Αν υπάρχει συμφωνία στα 300 και συμβόλαιο στα 150 υπογεγραμμένο και από τους 2 τότε ο φίλος kritikaros1 πάει να εκμεταλλευτεί αυτό πληρώνοντας τα μισά και μη τηρώντας τη συμφωνία. Φυσικά και οι 2 σε αυτή την περίπτωση είναι παράνομοι.

- Αν υπάρχει συμφωνία στα 300, δεν υπάρχει συμβόλαιο και αυτός ο τύπος δίνει αυθαίρετα αποδείξεις 150 τότε είναι παράνομος ο ιδιοκτήτης. Ο kritikaros1 σε αυτή την περίπτωση έχει δίκιο αλλά αντί να το βρει με τον σωστό τρόπο κάνει και εκείνος κάτι εξίσου μη ηθικό: να δώσει τα μισά από τα συμφωνηθέντα. Βέβαια γεννιούνται ερωτηματικά εδώ όπως πως έκανε έναρξη στη ΔΕΗ ή πως θα δηλώσει 300 ή 150 αν δεν υπάρχει συμβόλαιο ο ενοικιαστής.

- Αν υπάρχει συμφωνία στα 300 και συμβόλαιο στα 300 και δίνει αποδείξεις 150 πάλι εκτεθειμένος είναι ο ιδιοκτήτης και ο kritikaros1 δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί αυθαίρετα να δίνει τα μισά.

Εγώ διαφωνώ. Τι πάει να πει "να τα βρείτε"; Τα βρήκαν στα 300 € και πρέπει να τιμήσουν και οι 2 την συμφωνία.

μεγαλη κουβεντα

- Αν υπάρχει συμφωνία στα 300 και συμβόλαιο στα 150 υπογεγραμμένο και από τους 2 τότε ο φίλος kritikaros1 πάει να εκμεταλλευτεί αυτό πληρώνοντας τα μισά και μη τηρώντας τη συμφωνία. Φυσικά και οι 2 σε αυτή την περίπτωση είναι παράνομοι.

εδω ειναι απολυτως νομιμοι δηλωνουν νομιμα οτι εχουν υπογραψει.ηθικα ειναι παρανομοι :lol:

- Αν υπάρχει συμφωνία στα 300, δεν υπάρχει συμβόλαιο και αυτός ο τύπος δίνει αυθαίρετα αποδείξεις 150 τότε είναι παράνομος ο ιδιοκτήτης. Ο kritikaros1 σε αυτή την περίπτωση έχει δίκιο αλλά αντί να το βρει με τον σωστό τρόπο κάνει και εκείνος κάτι εξίσου μη ηθικό: να δώσει τα μισά από τα συμφωνηθέντα. Βέβαια γεννιούνται ερωτηματικά εδώ όπως πως έκανε έναρξη στη ΔΕΗ ή πως θα δηλώσει 300 ή 150 αν δεν υπάρχει συμβόλαιο ο ενοικιαστής.

- Αν υπάρχει συμφωνία στα 300 και συμβόλαιο στα 300 και δίνει αποδείξεις 150 πάλι εκτεθειμένος είναι ο ιδιοκτήτης και ο kritikaros1 δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί αυθαίρετα να δίνει τα μισά.

αστα να πανε :lol:

Edited by impreza_sti
Διόρθωση κώδικα παράθεσης
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Ναι, κάποιος παρανομεί καραμπινατα, κάποιος πήρε πρέφα και κοιτάει να βολευτεί.

Έτσι είναι η ζωή. Προσέχουμε που βάζουμε υπογραφή γιατί υπάρχουν συνέπειες.

Ας πρόσεχε όμως ιδιοκτήτης, να μοιραστεί το κέρδος από την μη πληρωμή φόρου. Η απληστία έχει και το ρίσκο.

Λοιπόν φίλε επιμένω να τα βρείτε. Κάπου στη μέση και μην διαστάσεις να του επισημανεις την θέση του και ότι πρέπει να σου κάνει μια έκπτωση. Μια μοιρασιά της λειας. Νομίζω είναι αρκετά τίμιο. :D

Eσύ όμως τι δηλώνεις στην εφορία οτι πληρώνεις κάθε μήνα; 150 ή 300;

Γιατί αν δηλώνεις κι εσύ 150 τότε έχεις κι εσύ όφελος απο την εφορία, άρα:

-Ή δεν μιλάς καθόλου γιατί βολεύεστε και οι δύο ή,

-Κάνετε συμβόλαια για 300, παίρνεις απόδειξη για 300, δηλώνεις 300 (μεγαλώνουν όμως τα τεκμήρια κλπ).

Αν δεν δηλώνεις τίποτα (το κρύβεις δηλαδή), τότε γιατί σε πειράζει που ο άλλος δηλώνει τα μισά και γλυτώνει τη φορολογία απο τα άλλα μισά;

Ο ιδιοκτήτης αποκρύπτει 150 € μηνιαίως, ήτοι χ 12 μήνες= 1.800 € χ 11% αυτοτελώς φορολογούμενα, ήτοι 198 € φόρος ετησίως...μάλιστα...για τέτοιο τερατώδες ποσό μιλάμε..έλεος..

Ναι, κάποιος παρανομεί καραμπινατα, κάποιος πήρε πρέφα και κοιτάει να βολευτεί.

Έτσι είναι η ζωή. Προσέχουμε που βάζουμε υπογραφή γιατί υπάρχουν συνέπειες.

Ας πρόσεχε όμως ιδιοκτήτης, να μοιραστεί το κέρδος από την μη πληρωμή φόρου. Η απληστία έχει και το ρίσκο.

Λοιπόν φίλε επιμένω να τα βρείτε. Κάπου στη μέση και μην διαστάσεις να του επισημανεις την θέση του και ότι πρέπει να σου κάνει μια έκπτωση. Μια μοιρασιά της λειας. Νομίζω είναι αρκετά τίμιο. :D

Ο ιδιοκτήτης αποκρύπτει 150 € μηνιαίως, ήτοι χ 12 μήνες= 1.800 € χ 11% αυτοτελώς φορολογούμενα, ήτοι 198 € φόρος ετησίως...μάλιστα...για τέτοιο τερατώδες ποσό μιλάμε..έλεος..

Όπως κατάλαβες φίλε pavlitakis1 το πρόβλημα μάλλον δεν είναι ότι ο kritikaros1 είναι ένας ευσυνείδητος πολίτης που προσπαθεί να βάλει λεφτά στα ταμεία του κράτους. Το θέμα είναι πως πάει να επωφεληθεί της κατάστασης και να γλυτώσει €150/μήνα, ήτοι €1.800 το χρόνο. Οπότε η πρότασή σου για "μοιρασιά" ή "κάπου στη μέση" δεν είναι καθόλου δίκαιη.

Το σωστό είναι να τιμάμε τα παντελόνια μας στη συμφωνία που έχουμε κάνει ΚΑΙ να ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι θέλουμε όλο το ποσό απόδειξη (αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο). Φυσικά από τη μικρότερη απόδειξη, έμμεσα, μπορεί να επωφεληθεί και ο ενοικιαστής καθώς μπορεί να μην θέλει να εμφανίζει μεγάλο εισόδημα.

Αν λοιπόν ο ιδιοκτήτης είναι παράνομος, ο kritikaros1 είναι 2 φορές παράνομος: ηθικά και νομικά.

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.

Κατ αρχάς η άποψη περί παντελονιού είναι ξεπερασμένη πλέον και ατυχής στην περίπτωση μας.

Κάποιος ιδιοκτήτης (χωρίς παντελόνια) για λίγα € εκβιάζει έναν ενοικιαστή, με καθαρό (εκβιαστικο) τρόπο. Ο ενοικιαστής δέχεται γιατί έχει ανάγκη, αλλά σιγά σιγά καταλαβαίνει την θέση του και απαιτεί τα δικαιώματα του.

Αυτά που απλώς είναι αυτονόητα.

Η υπαναχωρηση στην προφορική "συμφωνία" είναι νόμιμη και θεμιτή.

Η πρότασή μου για παζάρια είναι μιας μορφής "τιμωρίας" στον ιδιοκτήτη, αλλά και ζωτικής σημασίας για τον ενοικιαστή καθότι το μισθιο φαίνεται υπερεκτιμημενο.

Γι αυτό και η αντίδραση του φίλου. Δλδ αν είναι ευχαριστημενος, δεν γκρινιάζει. Αν όμως διαισθανεται την "κακομοιριά" του σπιτονοικοκυρη και τα επερχόμενα τερτίπια του, δεν είναι παράλογο να θέλει να πάρει τα μέτρα του.

Δεν ξέρει από αυτά όμως, σε αντίθεση με σένα που ως ιδιοκτήτης γνωρίζεις και καταφεύγει σε ένα φόρουμ.

Το να του προσαπτουμε όμως ανανδρια, όταν απλώς ζητάει τρόπο να πάρει μια απόδειξη........ ε δεν είναι δίκαιο.

Αν μη τι άλλο πες τα σε μένα που βάζω κακές ιδέες.

Φιλικά πάντα και ότι γράφω το κάνω για να βοηθήσω.

Καταρχήν (όπως έχω πει παλαιότερα) έχω υπάρξει και ιδιοκτήτης και ενοικιαστής. Συνεπώς ξέρω την ψυχολογία και των δύο.

Κατά δεύτερον που ακριβώς είναι ο εκβιασμός; Εξήγησε μου ποιος εκβιάζει και με τι τον εκβιάζει.

Τρίτον, δεν γνωρίζεις αν είναι υπερεκτιμημένο το ενοίκιο γιατί δεν ξέρουμε τετραγωνικά σπιτιού, όροφο, περιοχή και επίσης πρόκειται για επιπλωμένο διαμέρισμα, μην το ξεχνάμε.

Τέταρτον η χώρα "βρωμάει" από άδεια σπίτια και οι προσφορές είναι πολλές σε επιπλωμένα και μη. Συνεπώς μπορείς άνετα να βρεις και σε καλές τιμές.

Πέμπτο γιατί πρέπει να "τιμωρηθεί" ο ιδιοκτήτης; Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν τελικά έχουμε συμβόλαιο στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά αν πάρω τη χειρότερη περίπτωση όπου ο ιδιοκτήτης δίνει αυθαίρετα τη μισή απόδειξη, να τιμωρηθεί νομικά και ποινικά σε ότι ευθύνες του αναλογούν. Εδώ έχουμε αυτοδικία ουσιαστικά με ενδεχόμενο δόλο, τι ενδεχόμενο με καθαρό δόλο το κέρδος του ενοικίου.

Η άποψη περί παντελονιού δεν είναι καθόλου ξεπερασμένη. Αυτό που προτείνεις να κάνει εσύ λέγεται "ζούγκλα". Αυτό που λέω εγώ λέγεται πολιτισμός και εφαρμογή των νόμων.

Επειδή βγαίνουμε εκτός θέματος.

Συμβόλαιο έχει ο φίλος και είναι 300€. Δεν έχεις διαβάσει όλα τα ποστ. Είπε ότι δεν είχε επιλογές σε επιπλωμένα λόγω επαρχίας.

Δεν είναι ζούγκλα η διαπραγματευση, ζούγκλα είναι η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη που παγιδεύει το θύμα. Το δε θυμα καλύπτεται από τον νόμο στην έννοια της αυτοάμυνας. Άλλο η αυτοδικια νομίζω, αλλά βέβαια δεν είμαι ειδικός.

Θα σου πρότεινα να μην το συνεχίσουμε εδώ. Χάνουμε χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. Αν θέλεις πιο πολύ κουβέντα, έλα στο zello.

Παιδια εχετε μεγαλοποιήσει τα πράγματα,

το συμβόλαιο εμφανίζει το ποσό των 150 ευρω μηνιαίος ως μισθωμα και το υπέγραψα για τους λόγους που έχω ήδη αναφέρει από το πρώτο μου ποστ.

φίλε Lurker πλέκεις μεγάλα σενάρια σο μυαλό σου και κάνεις λογικά άλματα που δεν έχουν σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση.

εγώ έχω σκοπο να δίνω κανονικά το ενοίκιο αλλά υπάρχει η ανησυχία επειδή δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση με τόσο ανισόροπο ιδιοκτήτη.

Επίης δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι μόλις πήρε την προκαταβολή και το 1ο ενοίκιο,αρρωστησε κάποιος στο χωρίο και έφυγε αρον-αρον αφήνοντας με μεν,μέσα στο σπίτι επί της ουσίας ξεκρέμαστο γιατι δεν έχω ουτε συμβόλαιο ούτε αποδείξεις έστω των 150ευρώ στα χέρια μου.

Η ανησυχία μου θεωρώ,συνεκτιμώντας τα παραπάνω,είναι εύλογη.

Λες και μετά να "ξεχάσει" ότι του τα έχεις πληρώσει?

Πάντως μόλις τον δεις πες του ότι για να του δώσεις το νέο ενοίκιο, να σου δώσει και τις αποδείξεις για τα προηγούμενα...

Παιδια εχετε μεγαλοποιήσει τα πράγματα,

το συμβόλαιο εμφανίζει το ποσό των 150 ευρω μηνιαίος ως μισθωμα και το υπέγραψα για τους λόγους που έχω ήδη αναφέρει από το πρώτο μου ποστ.

φίλε Lurker πλέκεις μεγάλα σενάρια σο μυαλό σου και κάνεις λογικά άλματα που δεν έχουν σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση.

εγώ έχω σκοπο να δίνω κανονικά το ενοίκιο αλλά υπάρχει η ανησυχία επειδή δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση με τόσο ανισόροπο ιδιοκτήτη.

Επίης δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι μόλις πήρε την προκαταβολή και το 1ο ενοίκιο,αρρωστησε κάποιος στο χωρίο και έφυγε αρον-αρον αφήνοντας με μεν,μέσα στο σπίτι επί της ουσίας ξεκρέμαστο γιατι δεν έχω ουτε συμβόλαιο ούτε αποδείξεις έστω των 150ευρώ στα χέρια μου.

Η ανησυχία μου θεωρώ,συνεκτιμώντας τα παραπάνω,είναι εύλογη.

Κανένα σενάριο δεν έκανα. Εξέτασα τις πιθανές περιπτώσεις μιας και δεν είχες προλάβει να απαντήσεις ακόμη και το συζητούσαμε. Το ότι δεν έχεις συμβόλαιο στα χέρια σου ακόμη ενώ το έχεις υπογράψει δεν είναι και τόσο τραγικό. Το συμβόλαιο θα στο δώσει, υποθέτω, αφού το καταθέσει στην εφορία (έχει 1 μήνα). Απόδειξη επίσης δεν είναι και τόσο τραγικό, γιατί για την μεν εγγύηση το λέει στο συμβόλαιο, για τον έναν μήνα εντάξει μπορείς να την πάρεις και μετά (δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που παίρνει απόδειξη αργότερα).

Αν έχεις σκοπό να δίνεις κανονικά το ποσό τότε προς τι η κατάθεση του ενοικίου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (post #3228); Ο μόνος λόγος να το καταθέσεις εκεί είναι η άρνηση είσπραξης μισθωμάτων από τον ιδιοκτήτη και ο μόνος λόγος να αρνηθεί είναι να του δώσεις 150 αντί για 300. Αλλιώς του τα βάζεις σε τράπεζα αν δεν θες να τον βλέπεις για κάποιο λόγο αλλά εκεί θα βρεθείτε και οι 2 εκτεθειμένοι (φορολογικά) σε περίπτωση καταγγελίας ή ελέγχου.

Επίσης, συμφώνησες σε κάτι, δεν βλέπω εκβιασμό που αναφέρει ο pavlitakis1 (ο οποίος έκανε λάθος με το συμβόλαιο).

Τέλος με φράσεις "δεν ξερω τι καπνο φουμαρει ο τύπος με κάποιο τρόπο να είμαι διασφαλισμένος ότι έχω την καβατζα", "στο πρωτο σουξου-μουξου" και "μην με πολυζαλίζεις γιατι σε παω στην εφορία και μπλεκεις χειροτερα" αρχίζω να πιστεύω ότι είχε δίκιο ο greece_gus που είπε "φρονώ ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα αλλά απλώς κουβέντα να γίνεται".

Το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι να δηλωθεί το ενοικιοστάσιο στην εφορία ώστε να μην έχεις μελλοντικό πρόβλημα, παράδειγμα για επιδότηση πετρελαίου.

Για να έχεις κάτι στα χέρια σου, μπορείς να του καταθέτεις τα 150 στην τράπεζα ώστε να κρατάς την απόδειξη.

(Τα υπόλοιπα 150 του τα δίνεις στο χέρι).

Δε νομίζω ότι αξίζει να έρθετε στα μαχαίρια με τον ιδιόκτητη γιατί σε κρατάει κι αυτός. Αν του πεις "σου δίνω 300 αλλά δηλώνεις 150", το ίδιο θα σου πει κι αυτός: "Φέρε τη δήλωση της εφορίας να δω αν περνάς ως έξοδα 300 ευρώ το μήνα, 'η 150..."

Από την στιγμή που το μίσθιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τις οποίες μισθώθηκε, μπορεί κάποιος να καταγγείλει την μίσθωση και να αποχωρήσει...το ίδιο συμβαίνει και όταν υφίστανται λόγοι ανωτέρας βίας, όπως π.χ. προβλήματα υγείας ή μεταθέσεις δημ. υπαλλήλων και στρατιωτικών κ.λ.π.

Στην περίπτωση της παραβιάσεως του ωραρίου κοινής ησυχίας, αλλά και της υπερβολικής εκπομπής θορύβου (ή και άλλων οχλήσεων όπως π.χ. έχουμε αναφέρει παλαιότερον, εκπομπή φωτός ή και δυσοσμίας κ.λ.π.) μπορείς πάντοτε να επικαλεσθείς ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά σου και δη η πτυχή της ψυχολογικής σου ηρεμίας λόγω του ανθρωπίνως αδυνάτου να απολαύσεις το βασικό και θεμελιώδες αγαθό του ύπνου και της ξεκούρασης...δικαστικώς μπορείς είτε να στραφείς κατά των προσβαλλόντων (αφού και η απλή κατοχή του μισθίου προστατεύεται δικαστικώς και όχι μόνον η νομή και η κυριότητα), είτε σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης με τον εκμισθωτή σου, να επικαλεσθείς λόγους που πέραν της σφαίρας του ελέγχου και της επιρροής σου, καθιστούν αδύνατη την παραμονή σου στο μίσθιο..

Εϊναι γεγονός ότι ο εκμισθωτής μπορεί να διεκδικήσει δικαστικώς τα υπολοιπόμενα μέχρις λήξεως της μισθώσεως μισθώματα, για όσο χρονικό διάστημα παραμένει τούτο κενό άνευ ιδικής του υπαιτιότητος..όμως σε μία περίπτωση όπως η ανωτέρω, θα κριθεί εάν εύλογα και δίκαια ο μισθωτής προέβη σε καταγγελία της μισθώσεως και αποχώρησε εκ του μισθίου..προσωπικώς θα έστελνα ενα λεπτομερές εξώδικο με τα τεκταινόμενα στις γειτόνισσες, κοινοποιούμενο και στον ιδιοκτήτη προς γνώσιν του, ώστε να μην θεωρηθεί πιθανώς προσχηματική και καταχρηστική η καταγγελία της μισθώσεως..και εννοείται πως μπροστά στον ύπνο δεν προτάσσω κανέναν ενδοιασμό ή επιφύλαξη..

Η εγγύηση, τέλος, δεν μπορεί να συμψηφισθεί με μελλοντικά μισθώματα διότι όπως έχω εξηγήσει πολλάκις, καταστρατηγείται ωσαύτως ο σκοπός για τον οποίον εδώθη, ήτοι η κάλυψις τυχόν ζημιών και οφειλών του μισθωτού...τέλος, ενώ σε πολλά μισθωτήρια τίθεται ο όρος καταπτώσεως της εγγυήσεως σε περίπτωση μή τηρήσεως των όρων της μισθώσεως, όπως έχω τοποθετηθεί προσφάτως, θεωρώ ότι δεν είναι σύννομη μία τέτοια ''μεταμόρφωση'' της εγγυήσεως σε ποινική ρήτρα για τους ίδιους ανωτέρω λόγους...

Σκοπευω να αποχωρησω με το περας του Φεβρουαριου. Τι κινησεις πιστευεις οτι πρεπει να κανω μεχρι τοτε? Μεχρι στιγμης εχω μιλησει με τον διπλανο μου γειτονα, ο οποιος εχει και αυτος προβλημα με το θορυβο, αλλά οχι τοσο μεγαλο, καθως δεν τους εχει ακριβως απο πανω του. Για να καταγγείλω τη μισθωση τι πρεπει ακριβως να κανω? Σημειωνω οτι ξεκινησαν και θορυβο στις 3 το πρωι πλεον, οποτε καταλαβαινεις οτι η κατασταση εχει ξεφυγει..

Μιας και παμε με το τυπικο του θεματος (και εισαι νομικος απ'οτι καταλαβα), το συμβολαιο ειναι υπογεγραμμενο μονο στην τελευταια σελιδα, χωρις μονογραφη στις υπολοιπες. Ποια η ισχυς του?

Εφ' όσον υπάρχει υπογραφή στο τέλος του κειμένου το μισθωτήριο είναι καθ' όλα ισχυρό και νόμιμο..

Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να αποστείλλεις μία εξώδικη διαμαρτυρία προς τον εκμισθωτή, επισημαίνοντάς του το σοβαρό θέμα της αδυναμίας σου να συνεχίσεις την μίσθωση για λόγους ανωτέρας βίας όπως οι συνεχόμενοι και ανεξέλεγκτοι θόρυβοι από τις γειτόνισες που έχουν κάνει την ζωή σου παντελώς αφόρητη λόγω έλλειψης ύπνου...

Έχει σημασία να επισημάνεις ότι δεν πρόκεισαι περί υποχόνδριου και παράξενου ως προς τον ύπνο, αλλά ότι αντικειμεινικώς ο μέσος άνθρωπος και κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, θα αδυνατούσε να απολαύσει τον ύπνο του υπό τέτοιες συνθήκες. Επί πλέον καλό θα ήταν να του έτασσες μία προθεσμία να παρέμβει ο ίδιος προς τις γειτόνισες μετά την άπρακτο πάροδο της οποίας θα θεωρήσεις λελυμένη την μίσθωση λόγω καταγγελίας από την μεριά σου για πολύ σπουδαίο λόγο...εννοείται ότι θα πρέπει να συμβουλευθείς δικηγόρο για τα περαιτέρω..

Αν έχεις γυναίκα και παιδιά, μήπως να έγραφες οτι ούτε αυτοί μπορούν να κοιμηθούν σαν άνθρωποι?