Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

θα σας εξηγήσω αμέσως. Υπάρχει κλειστός χώρος στάθμευσης στην πυλωτή στον οποίο ανήκουν 19τ.μ. χώρος πρασίνου (κήπος) αποκλειστικής χρήσης, και όλα αυτά μαζί ανήκουν σε διαμέρισμα του 2ου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε τι σημαίνει "αποκλειστική χρήση" και ο καθένας λέει τα δικά του. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης επιμένει ότι μπορεί να βγάζει τα τραπεζάκια του και τις απλώστρες του εκεί αλλά η συντήρηση του κομματιού αυτού πάει στα κοινόχρηστα, και οι υπόλοιποι διαφωνούμε. Πάντως η σύσταση γράφει ότι "στους κοινόχρηστους και στους αποκλειστικής χρήσης χώρους απαγορεύεται η τοποθέτηση και η αποθήκευση πραγμάτων", οπότε μάλλον σωθήκαμε από τις απλώστρες και τα εσώρουχα. Αλλά με την συντήρηση του κήπου τι γίνεται? Δεν μπορεί να πληρώνω εγώ ιδιοκτησίες άλλων!
...And yet I know the worst is still to come...

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

θα σας εξηγήσω αμέσως. Υπάρχει κλειστός χώρος στάθμευσης στην πυλωτή στον οποίο ανήκουν 19τ.μ. χώρος πρασίνου (κήπος) αποκλειστικής χρήσης, και όλα αυτά μαζί ανήκουν σε διαμέρισμα του 2ου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε τι σημαίνει "αποκλειστική χρήση" και ο καθένας λέει τα δικά του. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης επιμένει ότι μπορεί να βγάζει τα τραπεζάκια του και τις απλώστρες του εκεί αλλά η συντήρηση του κομματιού αυτού πάει στα κοινόχρηστα, και οι υπόλοιποι διαφωνούμε. Πάντως η σύσταση γράφει ότι "στους κοινόχρηστους και στους αποκλειστικής χρήσης χώρους απαγορεύεται η τοποθέτηση και η αποθήκευση πραγμάτων", οπότε μάλλον σωθήκαμε από τις απλώστρες και τα εσώρουχα. Αλλά με την συντήρηση του κήπου τι γίνεται? Δεν μπορεί να πληρώνω εγώ ιδιοκτησίες άλλων!

Φιλε μου η αποκλειστική χρήση ειναι ΜΟΝΟ χρηση αυτου που του ανηκει ο χωρος

Σαφως και εχει δικιο ο τυπος και μαλιστα αφου εχετε υπογραψει συμβολαια εχετε βαλει υπογραφη οτι αποδεχεστε την αποκληστικη χρηση

Αν παει δικαστικώς ο τυπος θα κερδισει

φιλικα

επειδη το εχω ψαξει πολυ αυτο το θεμα, οταν ενοουμε αποκλειστικη χρηση σημενει οτι εχει προσβαση μονο ο ιδιοκτητης και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι το κοστος για οτι προκυψει ειναι δικο του. δεν πληρωνετε εσεις τιποτα για οτι δημιουργηθει εκει. οσο αφορα το θεμα για τα τραπεζια κανονικα δεν επιτρεπεται να βαλει οτιδηποτε σε αυτον τον χωρο αλλα μπορειτε να κανετε τα στραβα ματια.

επειδη το εχω ψαξει πολυ αυτο το θεμα, οταν ενοουμε αποκλειστικη χρηση σημενει οτι εχει προσβαση μονο ο ιδιοκτητης και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι το κοστος για οτι προκυψει ειναι δικο του. δεν πληρωνετε εσεις τιποτα για οτι δημιουργηθει εκει. οσο αφορα το θεμα για τα τραπεζια κανονικα δεν επιτρεπεται να βαλει οτιδηποτε σε αυτον τον χωρο αλλα μπορειτε να κανετε τα στραβα ματια.

Αυτο που λες δεν ισχυει διοτι αν εχει φθορες υπολογιζεται στα κοινοχρηστα

Απο την στιγμη που υπογραψαν στα συμβολαια το εχουν αποδεχθει

Κοιταξε το

Εγω εχω αποκλειστικη χρηση παρκινγκ και το ρευμα της πυλωτης το πληρωνουν ολοι

οπως και οτι αλλο συμβει

φιλικα

Αυτο που λες δεν ισχυει διοτι αν εχει φθορες υπολογιζεται στα κοινοχρηστα

Απο την στιγμη που υπογραψαν στα συμβολαια το εχουν αποδεχθει

Κοιταξε το

Εγω εχω αποκλειστικη χρηση παρκινγκ και το ρευμα της πυλωτης το πληρωνουν ολοι

οπως και οτι αλλο συμβει

φιλικα

εννοειται πως το ρευμα το πληρωνουν ολοι οπως συμβενει και με τισ αποθηκες που εχουν ρευμα αλλα αμα χαλασει κατι ειναι δικο σου το κοστος γιατι μπορει εσει να το εχεις προκαλεσει.

στα συμβολαια δεν αποδεχεσαι κοστος πουθενα αποδεχεσαι την αποκλειστικη χρηση οτι εκει εχει προσβαση μοναχα ο ιδιοκτητης αλλα οχωροσ αυτος δεν θεωρειται ιδιοκτησια του γιατι ειναι κοινοκτητος και οι κοινοκτητοι χωροι δεν ανηκουν σε εναν μονο αλλα σε ολους.

Τα στραβά μάτια για τα απλωμένα και τις καρεκλίτσες δεν τα κάνω με τίποτα γιατί πρόκειται για το ωραιότερο σημείο του κήπου, ακριβώς στην γωνία του οικοπέδου και στην πλευρά απ' όπου η πολυκατοικία φαίνεται ωραιότερη. Έχω καταχρεωθεί για να αγοράσω αυτό το σπίτι στην συγκεκριμένη περιοχή και δεν θα ανεχτώ κανέναν να χαλάει την αισθητική όλης της πολυκατοικίας με το συμπεριφέρεται στους κοινόχρηστους χώρους σαν να είναι τσαντήρι. Αφού είμαι καλυμμένη και από τον κανονισμό, θα το παλέψω όσο πάει...
...And yet I know the worst is still to come...

εγω θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση:η πολοικατοικια που μενω ειναι τριοροφη,και εγω ειμαι ιδιοκτητης ενος διαμερισματος εκ των τριων.

το παρκινγκ ειναι υπαιθριο διπλα απο τον κηπο δηλαδη,και ανοικτο απο επανω,ειναι 5 θεσων τις οποιες τις ειχε αγορασει απο τον οικοπεδουχο ολες τις θεσεις ο ιδιοκτητης του τριτου οροφου,και εχει και συμβολαιο.

τι ισχυει σε αυτη την περιπτωση?

γιατι δεν μας αφηνει να παρκαρουμε χωρις αμοιβη,ζηταει 1500 ευρω το χρονο ανα αυτοκινητο.

ισχυει αυτου του ειδους η αγοροπωλησια?

υπαρχει πιλοτη υπαιθρια?

αν ειναι οντως δικοι του οι χωροι,μπορει να τους νοικιασει σε τριτους εκτος πολοικατικιας,γιατι μας εκβιαζει κατα αυτο τον τροπο,οτι αν δεν τον πληρωσουμε θα τις δωσει αλλου τις θεσεις..

εγω θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση:η πολοικατοικια που μενω ειναι τριοροφη,και εγω ειμαι ιδιοκτητης ενος διαμερισματος εκ των τριων.

το παρκινγκ ειναι υπαιθριο διπλα απο τον κηπο δηλαδη,και ανοικτο απο επανω,ειναι 5 θεσων τις οποιες τις ειχε αγορασει απο τον οικοπεδουχο ολες τις θεσεις ο ιδιοκτητης του τριτου οροφου,και εχει και συμβολαιο.

γιατι δεν μας αφηνει να παρκαρουμε χωρις αμοιβη,ζηταει 1500 ευρω το χρονο ανα αυτοκινητο.

υπαρχει πιλοτη υπαιθρια?

αν ειναι οντως δικοι του οι χωροι,μπορει να τους νοικιασει σε τριτους εκτος πολοικατικιας,γιατι μας εκβιαζει κατα αυτο τον τροπο,οτι αν δεν τον πληρωσουμε θα τις δωσει αλλου τις θεσεις..

Ναι οι υπαίθριες θέσεις σταθμεύσεως πωλούνται και αγοράζονται κανονικά. Συνεπώς και νοικιάζονται.

υπαρχει πιλοτη υπαιθρια?

Χωρίς να ξέρω αν υπάρχει σχετικός νόμος και τι προβλέπει,και λογικά να το πάρεις αφού έχει συμβόλαιο στα χέρια του ότι του ανήκουν όλες οι θέσεις λογικό είναι να τις εκμεταλλευτεί όπως θέλει αυτός.

...το παρκινγκ ειναι υπαιθριο διπλα απο τον κηπο δηλαδη,και ανοικτο απο επανω,ειναι 5 θεσων τις οποιες τις ειχε αγορασει απο τον οικοπεδουχο ολες τις θεσεις ο ιδιοκτητης του τριτου οροφου,και εχει και συμβολαιο.

...

Εννοεις οτι,οικοδομη,παρκιν,κηπος ολα ειναι εντος των οριων του οικοπεδου ?

Ασχετα με το τι συμβολαια εχει,εγω θα το εψαχνα το θεμα,μια και ως ιδιοκτητης διαμερισματος,εχεις και δικαιωμα ποσοστου επι του οικοπεδου.Εχουν δηλωθει αυτες οι θεσεις στην εφορεια και πολεοδομια ?

Λιγο παραξενο μου φαινεται ολο το θεμα της πωλησης.Για κοιτα το μηπως και δικαιωθεις και αρχησει ο αλλος το κλαμα !!!

Μαιιιισα Σεληνη........Νικο παλι εγραψες !

Μικρα & αλλα ενδιαφεροντα στην ιστοσελιδα μου

• 1 month later...

Εκτος απο τα γνωστα προβληματα που ολοι μας εχουμε στις οικοδομες,καμια φορα προκειπτουν και ερωτηματα λιγο περιεργα.

1).Οταν παραδοθει μια οικοδομη στους ιδιοκτητες,ο εργολαβος δινει και μια κατασταση οπου αναφερονται τα ποσοστα-χιλιοστα με τα οποια γινετε και ο υπολογισμος χρεωσης της θερμανσης.

Ειναι αληθινη αυτη η λιστα ?

Θα μου πειτε φυσικα ναι.

Το ερωτημα εδω ειναι το εξης.Σηκωνει μια οικοδομη ενας εργολαβος , η οποια εχει και ημιυπαιθριους (κουτοπονηρο Ελληνικο συστημα) και καταθετει στην εφορια-πολεοδομια τα σχεδια και πληρωνει τα σχετικα.Οταν ομως τους ημιυπαιθριους τους εχει κλεισει και τους εχει μοσχοπουλησει,τι εχει καταθεσει ?

Μηπως υπαρχει και μια κρυφη λιστα ποσοστων για την περιπτωση που καποιος ξερει η πονηρευτει και την ζητησει,οποτε χωρις δευτερη κουβεντα την δινει για να μην υπαρξουν παρενεργειες αν τυχον ο περιεργος παει στην πολεοδομια ??? (1η υπηρεσια του κρατους στην διαπλοκη).

Και συνηθως παντα καποιοι χρεωνονται χωρις να εχουν τα πραγματικα ποσοστα.

2).Ο εργολαβος και ο ιδιοκτητης του οικοπεδου κανουν ενα συμφωνιτικο για την αντιπαροχη οπου λεπτομερως αναφερονται οι εργασιες που θα γινουν.Σκεπη,πεζοδρομια καποιοι αλλοι χωροι που θα καλυφθουν με κατι κλπ.Αν ο εργολαβος δεν κανει κατι και γινει παραλαβη της οικοδομης,ποιος θα πληρωσει τις δουλειες που δεν εγειναν ?

Εγω πιστευω ο ιδιοκτητης που υπεγραψε το συμφωνιτικο κατασκευης(ως οικοπεδουχος που ηταν -γιατι μετα ο οικοπεδουχος πεθανε).

Πιστευω δε οτι αυτο το συμφωνιτικο βρισκεται εκτος απο τον συμβολαιογραφο και σε καποια αλλη υπηρεσια(εφορια η πολεοδομια) και οτι αν ποτε χρειαστει να γινουν αυτες οι δουλειες ειναι υποχρεωμενος να τις κανει ο εχων βαλει την υπογραφη και που συνηθως κανει την παπια .

Αν υπαρχει καποιο αλλο σκεπτικο θα ηθελα τις απαντησεις σας.

1).Οταν παραδοθει μια οικοδομη στους ιδιοκτητες,ο εργολαβος δινει και μια κατασταση οπου αναφερονται τα ποσοστα-χιλιοστα με τα οποια γινετε και ο υπολογισμος χρεωσης της θερμανσης.

Ειναι αληθινη αυτη η λιστα ?

2)Πιστευω δε οτι αυτο το συμφωνιτικο βρισκεται εκτος απο τον συμβολαιογραφο και σε καποια αλλη υπηρεσια(εφορια η πολεοδομια) και οτι αν ποτε χρειαστει να γινουν αυτες οι δουλειες ειναι υποχρεωμενος να τις κανει ο εχων βαλει την υπογραφη και που συνηθως κανει την παπια .

Αν υπαρχει καποιο αλλο σκεπτικο θα ηθελα τις απαντησεις σας.

1)Οσο αφορά τα χιλιοστά της θέρμανσης αλλά και όλα τα χιλιοστά οικοδομής αυτά έχουν υπολογιστεί χωρίς τους ημιυπαίθριους χώρους αυτό είναι σίγουρο.Αν κάποιος θέλει εκ των υστέρων μπορεί να ζητήσει απο τον μηχανολόγο που έφτιαξε τα χιλιοστά της θέρμανσης να ξαναφτιάξει καινούργιο πίνακα συμπεριλαμβανομένου και τους ημιυπαίθριους για την εξυπηρέτηση της πολυκατοικίας.

2)Το συμφωνητικό αυτό ή αλλιώς εργολαβικό κατατίθεται και στην πολεοδομία αλλά και στο ΙΚΑ στο φάκελλο του έργου της οικοδομής.

Οσο γι' αυτό που αναφέρει οτι κάποιος περίεργος μπορεί να πάει στην πολεοδομία και να υπάρξουν παρενέργειες.

Ο κάθε πολίτης που αγοράζει ένα διαμέρισμα, στο συμβόλαιο που κάνει ,αναφέρονται επακριβώς τα τετραγωνικά που αγοράζει σαν κατοικία ,και τα τετραγωνικά σαν ημιυπαίθριους χώρους .Οταν έχουν γίνει συμβόλαια και τα διαμερίσματα έχουν πωληθεί ο εργολάβος δεν φέρει καμμία ευθύνη έναντι καμμίας υπηρεσίας (πολεοδομία, εφορία) γιατί απλά βάσει συμβολαίου έχει παραδώσει ημιυπαίθριο χώρο και οχι κλειστό. Οι παρενέργειες απο εκεί και πέρα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες.

1)...<<συμπεριλαμβανομένου >> και τους ημιυπαίθριους για την εξυπηρέτηση της πολυκατοικίας.

Βλεπω οτι το προσεξες το θεμα !!!

Ναι εκει ειναι η διαπλοκη της μη πραγματικης δηλωσης και της διαπλοκης με τυχον πρωην οικοπεδουχο.

Αν κάποιος θέλει εκ των υστέρων μπορεί να ζητήσει απο τον μηχανολόγο που έφτιαξε τα χιλιοστά της θέρμανσης να ξαναφτιάξει καινούργιο πίνακα συμπεριλαμβανομένου και τους ημιυπαίθριους για την εξυπηρέτηση της πολυκατοικίας.

O μηχανολόγος δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει και θα πληρωθεί επιπλέον για αυτόν τον νέο πίνακα.

ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος-ιδιοκτήτης μπορεί να αποτανθεί σε όποιον μηχανολόγο θέλει να του φτιάξει αυτόν τον πίνακα.http://www.greekcomics.gr/forums/style_emoticons/default/bighithere.gif

Βλεπω οτι το προσεξες το θεμα !!!

Γιάυτό δεν το έγραψες για να το προσέξουμε !!!

http://smilies.sofrayt.com/fsc/smile4.gif

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 20ΕΤΙΑΣ , ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΑΝΣΕΡ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ(6) ΟΡΟΦΟ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ !!!!!!!!!!!!

ΔΙΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ 9 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ.ΟΠΟΥ ΤΑ 3 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΙΑΝΙ ΜΑΖΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΛΑ,ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΧΑΛΟΥΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ,ΩΣΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΣ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ,Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ(ΕΧΕΙ ΑΠΛΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ)ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ 5-6 ΟΡΟΦΟΥ(ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΟΝΕΤΑ)ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΔΥΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΑΛΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΑΝΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΡΕΨΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ''ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ'' ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΩΝΙΑ.

ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΔΕΡΦΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΘΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΥΣΤΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΥΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΟΡΟΦΟ!!!1

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ....

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!!!

Αν η τυπικη λογικη, ισχυει και στις δικαστικες αποφασεις, (πραγμα για το οποιο δεν παιρνω ορκο), θα πρεπει να υποχρεωθουν να δωσουν τα λεφτα, παιρνοντας δανειο απο την Τραπεζα.

Η αλλη εναλλακτικη, ειναι να το πουλησετε και να εξαφανιστειτε.

Εν τω μεταξυ, μπορειτε να συμβουλευτειτε δικηγορο, τουλαχιστον,. (Αργησατε κι ολας, αν δεν το εχετε κανει).

Θοδωρος.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 20ΕΤΙΑΣ , ..............................

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ....

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!!!

αν μπορείτε οι υπολυποι εκτος τους 2 (οικονομικα)τοποθετήστε το και μπορείτε να βάλετε κλειδί (το κάνουν πολλές οικοδομές)

και μην δίνετε στους 2 κλειδί και οταν θέλουν θα πληρώσουν περισσότερο (βάση χαρτιού απο συνέλευση που θα κανετε)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!!!:):):)

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΤΣΙ????

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ?

ΣΕ ΠΟΙΟΝ?

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ???ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΣΕΡ!!!!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΟΡΟΦΟΥΣ,ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ''ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΣΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΠΟΤΕ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ''.

ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ!!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΞΗΣ:

TO ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΔΙΑ ΤΟ 7(ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΟΥ)

ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΘΕΙ Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΕΣΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ????

ΑΚΟΜΑ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ.....ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ!!!:D

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ!!(ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ!).

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΛΕΙΔΙ..ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ?ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ??

ΕΙΑΝΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ?

ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ,ΑΝ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ???

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΚΟΜΑ....

ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΑΣΑΝΣΕΡ??

ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?

αν δεν εχετε κανονισμό στην οικοδομή ειναι λιγο φασαρία τα δικαστήρια !

γιαυτο αν μπορείτε αυτο το ποσο που ''περισσεύει'' απο τους 2 που δεν θέλουν να το μοιραστείτε και να το κάνετε με κλειδί !

Απο ποια περιοχή εισαι ανσασερ ?

EDIT: μην γράφεις κεφαλαία, δεν διαβάζονται εύκολα και ειναι σαν να φωνάζεις ! ;)

Το κλειδι, δεν ειναι προβλημα. Απλως, καθε οροφος, θα εχει κλειδαρια, και τα κλειδια θα τα εχουν μονο αυτοι που εχουν πληρωσει. Ετσι, θα μπορουν να κινουνται μονο οι πληρωσαντες.

Αυτο βεβαια για να γινει, και στην Ελληνικη πραγματικοτητα των απυθμενα λαικιστικων δικαστικων αποφασεων, πρεπει να εχει εξασφαλισει καποια υπευθυνη γνωμη, η αποφαση, δεσμευτικη για το τι μελλει γενεσθαι.

Γιατι για φαντασου, να πανε αυτοι οι γυφτοι αυριο στον Αυτια, και να κλαυτουν οτι και καλα οι κακοι συγκατοικοι, τους στερησαν την προσβαση απο το ασνσερ, που ειναι και ανημποροι, κλπ., κλπ.

Και να βγει καποιος εισαγγελεας και να πει, βγαλτε τις κλειδαριες...

Κανεις φονο τοτε, η δεν κανεις;

Γι αυτο, η αποφαση που θα παρετε, πρεπει να περασει τουλαχιστον απο καλο δικηγορο.

Σου συνιστω επισης και καποιο συλλογο που υπαρχει και ασχολειται με τις πολυκατοικιες και τα προβληματα τους.( Νομιζω λεγεται Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ).Θα πληρωσεις βεβαια κατι, αλλα αυτοι εχουν ειδικευμενους δικηγορους, που ξερουν καλα τη δουλεια τους.

Αντε και καλα ξεμπερδεματα.

Θοδωρος.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Μα φωνάζωωωωωω!!!!Για αυτό γραφω και κεφαλαία!!!:p:p:p

Μένουμε Αθήνα περιοχή Κολονού.Εχεις καμιά ιδεα για εταιρία που τοποθετεί ασανσερ????

Ξέρετε πόσο στοιχίζει η όλη εγκατάσταση????

Αυτό που λες εχει κάποια βάση.Αλλά θα το δεχτούν????

Και αν έπειτα πανε σε καμία τηλεόραση οι ''ανήμποροι''?

(Γιατι για φαντασου, να πανε αυτοι οι γυφτοι αυριο στον Αυτια, και να κλαυτουν οτι και καλα οι κακοι συγκατοικοι, τους στερησαν την προσβαση απο το ασνσερ, που ειναι και ανημποροι, κλπ., κλπ.

Και να βγει καποιος εισαγγελεας και να πει, βγαλτε τις κλειδαριες...

Κανεις φονο τοτε, η δεν κανεις;):mad:...οπως λέει και ο Θοδωρής!!!

Δεν ξέρωωωωω....

Εμεις μπορουμε σαν οικογένεια να πάμε δικαστικός εναντιον ολης της

πολυκατοικίας???Πολύ θα το ηθελα αυτό!!!!!!

Ετσι,για να πληρώσουν αυτα που μας έκαναν...

Αληθεια πλέον νομίζω οτι τους αξίζει!!!!!!

καλα πως τους αξιζει ? δικαιωμα τους ειναι να μην θελουν να πληρωσουν ! δηλαδη αυτοι που μενουν στον πρωτο χαζοι( μην το πω αλλιως..) ειναι να πληρωσουν ? να βλεπεις τα πραγματα απο ολες τισ οπτικες γωνιες παντα !

καλα πως τους αξιζει ? δικαιωμα τους ειναι να μην θελουν να πληρωσουν ! δηλαδη αυτοι που μενουν στον πρωτο χαζοι( μην το πω αλλιως..) ειναι να πληρωσουν ? να βλεπεις τα πραγματα απο ολες τισ οπτικες γωνιες παντα !

Δεν πάει έτσι.Τα έξοδα πρέπει να μοιράζονται.Δηλαδη εγώ αν έμενα σε πολυκατοικία θα μπορούσα να πω ότι έγω θέλω τα σκαλία βρώμικα και δεν πληρώνω καθαρήστρια;Ή ότι όταν ανεβαίνω τις σκάλες δεν ανάβω το ρεύμα και συνεπως απαλλάσωμαι από το μερίδιό μου;

Δεν πάει έτσι.Τα έξοδα πρέπει να μοιράζονται.Δηλαδη εγώ αν έμενα σε πολυκατοικία θα μπορούσα να πω ότι έγω θέλω τα σκαλία βρώμικα και δεν πληρώνω καθαρήστρια;Ή ότι όταν ανεβαίνω τις σκάλες δεν ανάβω το ρεύμα και συνεπως απαλλάσωμαι από το μερίδιό μου;

Ετσι κι αλλιως οι κατοικοι στον 1ο οροφο πληρωνουν μικροτερο μεριδιο ασανσερ στα κοινοχρηστα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

1. Προσλαμβάνεις έναν μηχανολόγο-μηχανικό ο οποίος θα γνωματεύσει για την κατάσταση του ανελκυστήρος και το κόστος επισκευής ή την αναγκαιότητα αγοράς νέου.

2. Στέλνεις μία εξώδικο διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση προς τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, με αίτημα να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αποκατάσταση της λειτουργίας του ανελκυστήρος.

3. Εάν κωφεύσει ο διαχειριστής, έχεις 2 λύσεις :

Α. Πληρώνεις το κόστος αποκατάστασης και με βάση το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών και αγοράς υλικών, κάνεις αγωγή στον καθένα εκ των συνιδιοκτητών και αιτείσαι το ποσοστό συμμετοχής του με βάση τον πίνακα δαπανών.

Β. Δίχως να πληρώσεις, κάνεις την ίδια αγωγή, και αιτείσαι τα ανωτέρω με βάση επίσημη και υπογεγγραμένη προσφορά ιδιώτου.

Και στις δύο περιπτώσεις, αιτείσαι την αναγνώριση του δικαιώματός σου όπως κάνεις χρήση του ανελκυστήρος και να σου δοθεί η άδεια από το Δικαστήριο να προβείς σε όλες τις απαραίτητες εργασίες για την τοποθέτηση-επισκευή του ανελκυστήρος..