Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 ώρα πριν, kalitexnis_g said:

Η αλήθεια είναι πως δεν με ενδιαφέρουν οι τρελές ταχύτητες. Μπορεί να έχει 30-50 παντού;; Αυτή η ανομαλία όμως δεν παλεύεται.

Απο κινητο ειναι ανουσιες οντως αυτες οι ταχυτητες αλλα αν σε ενδιαφερουν επαγγελματικα αυτα τα γκαζια ειναι απαραιτητες. 

Αλλα συμφωνω με αυτες τις αποκλισεις. 

1 ώρα πριν, MitsosDaBest13 said:

Μόλις "ανακάλυψα" κάτι. Αν βάλεις το Xiaomi κινητό στην εξοικονόμηση μπαταρίας, κλείνει το 5G

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που στα πρόσφατα ταξίδια μου προς Βόρεια Ελλάδα, δεν έβλεπα 5G σε πολλά σημεία του αυτοκινητοδρομου. Βέβαια, η Nova (που χρησιμοποίησα περισσότερο) έχει πολλές κεραίες ακόμα με σκέτο B20, οπότε κλάιν. 😅

Screenshot_2023-10-21-13-49-25-932_cz.mroczis.netmonster.jpg

Screenshot_2023-10-21-13-49-47-861_cz.mroczis.netmonster.jpg

Αν θες μπορείς να το ενεργοποιήσεις και όταν το κινητό είναι σε εξοικονόμηση μπαταρίας. Για τη nova πάντως, αν πιάσεις κάτι καλύτερο από σκέτη B20 είναι κεραία που καλύπτει κάποια πόλη. Όλες οι άλλες είναι σκέτες B20. Και η vodafone έχει ξεμείνει με πολλές B3+B20 αλλά τουλάχιστον αυτές δίνουν 100+mbps. 

Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU

4 minutes ago, dasnowy said:

Αν θες μπορείς να το ενεργοποιήσεις και όταν το κινητό είναι σε εξοικονόμηση μπαταρίας. Για τη nova πάντως, αν πιάσεις κάτι καλύτερο από σκέτη B20 είναι κεραία που καλύπτει κάποια πόλη. Όλες οι άλλες είναι σκέτες B20. Και η vodafone έχει ξεμείνει με πολλές B3+B20 αλλά τουλάχιστον αυτές δίνουν 100+mbps. 

Εξαρταται το backhaul παντα. 

Και αλλοι παραγοντες που επηρεαζουν το τελικο αποτελεσμα. 

Από την Vodafone στην Αθήνα είμαι λιγο απογοητευμενος στις περιοχές που εχω κινηθεί. 

Κολωνακι σε εσωτερικους χωρους είχαμε…

Νεα Σμύρνη ακόμα και εξωτερικά ανα σημεία είχαμε…

Κατω Χαλάνδρι σε εσωτερικους χωρους είχαμε…

Στην οδο Πειραιώς απ ότι μου λέει ο αδερφός μου έχει ακούσει και κει προβλήματα. Στην Ακτή Πειραιως εγώ χθες όπως ηδη ειπα είχα θέματα με τα sms (φοβερή η Νατασα χθες, και ο Κακοσαιος πολυ καλός) 

Στα νοτια προάστια πιάνει πολυ καλά. 

Edited by panos.k2

3 minutes ago, panos.k2 said:

Από την Vodafone στην Αθήνα είμαι λιγο απογοητευμενος στις περιοχές που εχω κινηθεί. 

Στην οδο Πειραιώς απ ότι μου λέει ο αδερφός μου έχει ακούσει και κει προβλήματα. Στην Ακτή Πειραιως εγώ χθες όπως ηδη ειπα είχα θέματα με τα sms (φοβερή η Νατασα χθες, και ο Κακοσαιος πολυ καλός) 

Χωρις να εχω περπατησει ετσι την Αθηνα ευστοχος σε ολα θεωρω με εξαιρεση την Νεα Σμυρνη που στην πλατεια βαραει ακομα και 1.5gbps συνεγκατασταση με Νοβα. 

Τωρα για Πειραιως οσο πιο μεσα πας η κατασταση γινεται λατερνα με εξαιρεσεις. 

Στην αρχη ειναι εξαιρετικη.

4 minutes ago, CamuCamu said:

με εξαιρεση την Νεα Σμυρνη που στην πλατεια βαραει ακομα και 1.5gbps συνεγκατασταση με Νοβα. 

Οπως το πες, στην πλατεία. Παραπέρα αίσχος. Στο σπίτι μου μόνο η Cosmote πιάνει σωστά. 4ος όροφος κοντά στο άλσος. 

Edited by panos.k2

32 minutes ago, CamuCamu said:

Εξαρταται το backhaul παντα. 

Και αλλοι παραγοντες που επηρεαζουν το τελικο αποτελεσμα. 

Εννοείται αλλά ο εξοπλισμός και το φάσμα τους δίνει καλές ταχύτητες. Έχω βγάλει βράδυ από B3 only 104mbps download και 45mbps upload και δεν ήμουν κοντά στην κεραία. Με κίνηση κοντά στην κεραία είχα βγάλει από την ίδια B3 only 50mbps down και 60mbps up. 

11 minutes ago, panos.k2 said:

Η Vodafone αλλού πιάνει 800 και αλλού 5 για αυτό δεν την προτιμάω για τώρα. Στο μέλλον που θα βάλει πάρα πολύ n78 θα είναι καλή επιλογή. 

Edited by dasnowy

Μια μικρή βελτίωση όσον αφορά την Vodafone που παρατήρησα σήμερα. Σε χωριό έξω από την Θήβα από no services πήγε σε EDGE με τρεις μπάρες σήμα 

6 minutes ago, aektzhs 1 said:

Μια μικρή βελτίωση όσον αφορά την Vodafone που παρατήρησα σήμερα. Σε χωριό έξω από την Θήβα από no services πήγε σε EDGE με τρεις μπάρες σήμα 

No service την σημερον εποχη?Τρομερα πραγματα.. 

Δεν ισχύει ότι εκτός πόλεων υπάρχει μόνο Β20 στη Nova και ότι οι αναβαθμισμενες κεραίες είναι μόνο για τις πόλεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κεραία στην οποία βρίσκομαι τώρα συνδεδεμένος και είναι τοποθετημένη στο Λάκκωμα της Χαλκιδικής.

Έχει τα πάντα εκτός από Ν78

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

4 minutes ago, p_k said:

Δεν ισχύει ότι εκτός πόλεων υπάρχει μόνο Β20 στη Nova και ότι οι αναβαθμισμενες κεραίες είναι μόνο για τις πόλεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κεραία στην οποία βρίσκομαι τώρα συνδεδεμένος και είναι τοποθετημένη στο Λάκκωμα της Χαλκιδικής.

Καλύπτει κατοικημένες περιοχές όμως. Οι κεραίες που καλύπτουν οδικό δίκτυο είναι μόνο με B20. Υπάρχουν και κεραίες που καλύπτουν κατοικημένες περιοχές και έχουν επίσης μόνο B20. Εκτός πόλεων υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις B20 only κεραίες, και η nova το ξέρει.

3 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Είχε ευρεία κάλυψη 5G η NOVA;; 

Όχι. Βλέποντας το Cellmapper και το Netmonster, σε πολλά σημεία ούτε 4G+ δεν είχε, μόνο B20. Απλά θα είχε λίγο παραπάνω 5G αντί του 4G+, που έβλεπα σε κάποια σημεία.

1 ώρα πριν, dasnowy said:

Ισχύει. Η WIND φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στους σταθμούς εντός πόλεων. Η Vodafone έχει λίγο παραπάνω 4G+ παραέξω, κι ας μην έχει 5G ακόμα στον ίδιο σταθμό.

Edited by MitsosDaBest13

Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα. 

Παύλος Παυλίδης 

25 minutes ago, p_k said:

Δεν ισχύει αλλά ισχύει. Άλλα βλέπω εγώ εδώ πάνω, ειδικά στην Εγνατία Οδό αν και έκαναν φιλότιμες προσπάθειες κυρίως από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη. Πολλές, πολλές κεραίες με B20 ακόμα. Επίσης, δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η κεραία που καλύπτει την περιοχή σου, μην τρελαθούμε κιόλας.

3 minutes ago, georgeavl3 said:

Δεν ισχύει αλλά ισχύει. Άλλα βλέπω εγώ εδώ πάνω, ειδικά στην Εγνατία Οδό αν και έκαναν φιλότιμες προσπάθειες κυρίως από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη. Πολλές, πολλές κεραίες με B20 ακόμα. Επίσης, δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η κεραία που καλύπτει την περιοχή σου, μην τρελαθούμε κιόλας.

Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. 

Στην Εγνατία στη μέση του πουθενά, σε περιοχές χωρίς κατοίκους δεν μας πειράζει καθόλου η Β20. 

Επί έξι χρόνια χρησιμοποιώ τον δρόμο αυτό και ουδέποτε είχα πρόβλημα. 

Παύλος Παυλίδης 

1 minute ago, georgeavl3 said:

Ούτε στα Γρεβενά δεν είχες πρόβλημα;

Κανένα, με άλλα δύο ή τρία άτομα στο αυτοκίνητο με Spotify και utube. 

Παύλος Παυλίδης 

Αδυνατώ να το πιστέψω, στις σήραγγες 2 και 3 χιλιομέτρων δεν υπάρχει πουθενά σήμα ακόμα και τώρα. Μιλάμε για ενάμιση μήνα πριν. Εγώ είχα χοντρό θέμα.

Στις σήραγγες μόνο cosmote το επιβεβαιώνω και εγώ. Όταν είχα πάει Ιωάννινα στην Εγνατία έπιανε 5-6mbps η nova.

Κάποιες σήραγγες όντως δεν έχουν σήμα.

Είναι όμως λίγες. 

Μιλάω για εκτός σηράγγων. 

Just now, dasnowy said:

Στις σήραγγες μόνο cosmote το επιβεβαιώνω και εγώ. Όταν είχα πάει Ιωάννινα στην Εγνατία έπιανε 5-6mbps η nova.

Για πότε μιλάμε; 

Παύλος Παυλίδης 

Για εκτός εντάξει το δέχομαι. Γενικά όμως η εικόνα δεν είναι καλή σε αυτό το δρόμο.

1 minute ago, p_k said:

Για πότε μιλάμε; 

Απρίλιο. Στη διαδρομή έπιανε καλύτερα η vodafone και στα Ιωάννινα καλύτερα η nova. Έτσι όπως τα έχουν κάνει δε ξέρεις ποια από τις δύο να επιλέξεις. 

15 minutes ago, dasnowy said:

Απρίλιο. Στη διαδρομή έπιανε καλύτερα η vodafone και στα Ιωάννινα καλύτερα η nova. Έτσι όπως τα έχουν κάνει δε ξέρεις ποια από τις δύο να επιλέξεις. 

Με δικαρτο δυσκολα να αντιμετωπισει καποιος προβλημα παντως απλα καποιοι δικοι μου εκνευριζονται οταν τους λεω δυο νουμερα και μπαινουν στην διαδικασια αποθηκευσης. 

Αλλα το βλεπουν καπως μονοδιαστατα το πραγμα. 

20 minutes ago, dasnowy said:

Είναι αρκετό το διάστημα που πήγες! Γίνονται αναβαθμίσεις καθημερινά! 6,5 μήνες μετά ίσως υπάρχει αλλαγή στο δίκτυο εκεί.