Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 13,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλά να περάσεις φίλε, σήμερα επέστρεψε η κόρη μου από την Πάρο και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα με NOVA. 

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

33 minutes ago, dasnowy said:

Καλά να περάσεις στην Πάρο! 

Σε ευχαριστώ πολύ!

16 minutes ago, p_k said:

Καλά να περάσεις φίλε, σήμερα επέστρεψε η κόρη μου από την Πάρο και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα με NOVA. 

Ευχαριστώ πολύ. Είχε και 5G η κόρη σου ή μόνο 4G? Δεν το έχασε καθόλου; Επίσης ήταν δύο κατάστρωμα ή στο σαλόνι;

Ευχαριστώ πολύ. Είχε και 5G η κόρη σου ή μόνο 4G? Δεν το έχασε καθόλου; Επίσης ήταν δύο κατάστρωμα ή στο σαλόνι;

Εντός καραβιού μην έχεις πολλές ελπίδες.
Νομίζω αναφερόταν στο νησί.

Sent from my iPad using Tapatalk

50 minutes ago, rebel1 said:

Τώρα κατάλαβα. Για κοσμοτε έστω θα κάνω δουλειά; Έξω δουλεύουν και οι τρεις;

3 ώρες πριν, Gv2008 said:

Σε ευχαριστώ πολύ!

Στο νησί αναφερόμουν, όμως όταν βρω ευκαιρία θα τη ρωτήσω για το πλοίο. Πάντως μεσοπελαγα προς Πειραιά, μια φορά που μιλούσαμε, δεν ειχα πρόβλημα. 

Edited by p_k

Παύλος Παυλίδης 

3 ώρες πριν, rebel1 said:

Γιατί;; Υπάρχουν παράκτιοι σταθμοί για να κάνεις την δουλειά σου!

Edited by Chrischal1908

Τώρα είμαι μετά την Κύθνο. 4-5 φορές έχει πέσει σε EDGE η nova και 2 η cosmote. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι πάντα η nova έχει λίγο καλύτερο σήμα. Αν π.χ. η πράσινη έχει 2 γραμμές η μαύρη έχει 3. Από τη vf της κοπέλας μου δεν έχει πέσει από 4G σχεδόν καθόλου. Μια φορά έπεσε μετά την Αίγινα. Στο 85% της διαδρομής μέχρι τώρα μαύρη και κόκκινη 5G με καλές ταχύτητες και Cosmote γύρω στο 90%. Κάνει κανείς τη δουλειά του με όλες 

Τώρα είμαι μετά την Κύθνο. 4-5 φορές έχει πέσει σε EDGE η nova και 2 η cosmote. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι πάντα η nova έχει λίγο καλύτερο σήμα. Αν π.χ. η πράσινη έχει 2 γραμμές η μαύρη έχει 3. Από τη vf της κοπέλας μου δεν έχει πέσει από 4G σχεδόν καθόλου. Μια φορά έπεσε μετά την Αίγινα. Στο 85% της διαδρομής μέχρι τώρα μαύρη και κόκκινη 5G με καλές ταχύτητες και Cosmote γύρω στο 90%. Κάνει κανείς τη δουλειά του με όλες 
Αυτό συμβαίνει γτ σχεδόν πάντα σε βάζει με primary σε band 20 η nova (παραλίγο να την γράψω wind στο μεταξύ ) ενώ η cosmote κατά 90% σε band 3. Βασικά στη Cosmote μπορεί να δεις να παίζει μέχρι αηδίας και την band 7 του σταθμού μέχρι και τα -120 dbm και νομίζεις ότι είσαι οριακος ενώ έχει πολλά περιθώρια ακόμα με τις άλλες μπάντες να συνδεθεί.

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα δούμε πολλά πράγματα μελλοντικά για στο δίκτυο της νέας NOVA. Η εξαγορά από την United group ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για το χτίσιμο του νέου δικτύου 5G και με αυξημένες επενδύσεις απ'οτι είχε ανακοινώσει ο πρώην μέτοχος της εταιρίας!

Edited by Chrischal1908

Θα αλλάξει το μελλοντικά από primary σε band 20 η NOVA. Καλώς εχόντων των πραγμάτων τέλος του 2024 αρχές του 2025 θα έχουν ολοκληρώσει τις επενδύσεις του δικτύου 5G! 
Δεν το νομίζω, αλλά θα δείξει. Προς το παρόν, πολιτική της εταιρείας είναι να δείχνει ότι έχει φουλ σήμα παντού, κάτι σαν να είναι ακόμα σε commercial προώθηση του 4G ένα πράμα όπως τα πρώτα χρόνια..

Η Cosmote όπου δεν έχει γεμίσει ακόμα κρατάει τα σκήπτρα του download αλλά στο upload παραμένει πολύ γεμάτη ιδιαίτερα στην επαρχία. 

Τι να το κάνω να έχω download 150 και upload 1 με το ζόρι.

Οι άλλες είναι ανάλογα το σημείο καλές ή πολύ κακές αλλά έχουν πολύ δουλειά ακόμα όπως και η cosmote το fake 5g  με n1 πια γέμισε θέλει n78 και πύκνωση ιδιαίτερα στην Β Ελλάδα.

Αλλά κακά τα ψέματα αν έχεις με 15 ευρώ όπως πήραν πολλοί συμβόλαιο με σταθερή και δώρο την εξτρασιμ της βονταφον ή αντίστοιχη προσφορά χώμα της Νόβα κανείς τον χαζό ιδιαίτερα στη βοντα που ουσιαστικά έχεις τα πάντα unlimited και στην ΕΕ στη την εξτρασιμ τσάμπα πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν είναι 1mbps σε όλη την πόλη ή το χωριό που ζεις.

Καλά τα γκάζια της cosmote για τις μεγάλες πόλεις αλλά είπαμε όλα είναι σχέση τιμής απόδοσης και όσοι πήρατε στα 26 ευρώ cosmote unlimited μια χαρά είστε και με τις εξτρασιμ αν πιάνει σπίτι και γραφείο

Φυσικά βγάζω τις γνωστές προβληματικές πόλεις από έξω.

Στην Cosmote 

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

15 ώρες πριν, johnny_htc said:

Δεν το νομίζω, αλλά θα δείξει. Προς το παρόν, πολιτική της εταιρείας είναι να δείχνει ότι έχει φουλ σήμα παντού, κάτι σαν να είναι ακόμα σε commercial προώθηση του 4G ένα πράμα όπως τα πρώτα χρόνια..

Να 'ναι καλά οι φίλοι μας οι Τούρκοι, και το 5ετές συμβόλαιο/πλάνο, που έχουν για να αναβαθμίσουν με Huawei την Wind & Vodafone...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

Να 'ναι καλά οι φίλοι μας οι Τούρκοι, και το 5ετές συμβόλαιο/πλάνο, που έχουν για να αναβαθμίσουν με Huawei την Wind & Vodafone...
Και σκέψου τώρα πόσα πολλαπλά "καμπανακια" χτυπάει αυτή η απόφαση. Πρώτα απ όλα εξηγεί γιατί έχουν πάρει "φόρα", αφού θα τα πήραν μπιτ παρά. Άρα λοιπόν έχουν περιθώρια να σηκώσουν και πολλούς σταθμούς, πιθανόν με τα μισά ας πούμε λεφτά, με το ρίσκο πάντα να έχεις κάποιο ελαττωματικό εξοπλισμό πάνω σ αυτόν και να παίζεις ουσιαστικά με refubrished κομμάτια. Δεύτερον δείχνει ότι η Cosmote τους χτύπησε γερά το καμπανάκι κινδύνου, ότι θα φύγει πολύ μπροστά σε χρόνο ρεκόρ (κάτι το οποίο ακόμα κατέχει) όσον αφορά αναβαθμίσεις και υλοποίηση δικτύου, οπότε έτρεξαν να προλάβουν όσο όσο. Τρίτον δείχνει ότι οι διοικήσεις στην Ελλάδα, οι περισσότερες τουλάχιστον, δείχνουν να είναι της αρπαχτής, με κανένα πλάνο, κανένα όραμα για την εταιρεία, σαν υπάλληλοι κάποιου κισε που κάνουν τη δουλίτσα τους και τελειώνουν, πάνε σπίτι να φάνε και να κοιμηθούν. Και μόνο όταν έρθει η δύσκολη ώρα, ευτυχώς που ανήκουν σε όμιλο και αυτός τους σώζει και βγάζει το φίδι από την τρουπα. Τέταρτον ίσως αυτή η ενέργεια να εξηγεί την ιδιαίτερη περιποίηση της βονταφον στην Θράκη και ο νοών νοειτω για όσους πιστεύουν ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο και πιστεύουν διάφορα ειδησεογραφικα φούμαρα. Και πέμπτο και τελευταίο, εδώ καταλαβαίνουμε ότι οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει, παρέχουν τεχνογνωσία και εξοπλισμό άμα το ζητήσει κανείς ως βοήθεια άμα χρειαστεί και σίγουρα στο τέλος εμείς θα τους κυνηγάμε έτσι όπως πάμε..

49 minutes ago, johnny_htc said:

Και σκέψου τώρα πόσα πολλαπλά "καμπανακια" χτυπάει αυτή η απόφαση. Πρώτα απ όλα εξηγεί γιατί έχουν πάρει "φόρα", αφού θα τα πήραν μπιτ παρά. Άρα λοιπόν έχουν περιθώρια να σηκώσουν και πολλούς σταθμούς, πιθανόν με τα μισά ας πούμε λεφτά, με το ρίσκο πάντα να έχεις κάποιο ελαττωματικό εξοπλισμό πάνω σ αυτόν και να παίζεις ουσιαστικά με refubrished κομμάτια. Δεύτερον δείχνει ότι η Cosmote τους χτύπησε γερά το καμπανάκι κινδύνου, ότι θα φύγει πολύ μπροστά σε χρόνο ρεκόρ (κάτι το οποίο ακόμα κατέχει) όσον αφορά αναβαθμίσεις και υλοποίηση δικτύου, οπότε έτρεξαν να προλάβουν όσο όσο. Τρίτον δείχνει ότι οι διοικήσεις στην Ελλάδα, οι περισσότερες τουλάχιστον, δείχνουν να είναι της αρπαχτής, με κανένα πλάνο, κανένα όραμα για την εταιρεία, σαν υπάλληλοι κάποιου κισε που κάνουν τη δουλίτσα τους και τελειώνουν, πάνε σπίτι να φάνε και να κοιμηθούν. Και μόνο όταν έρθει η δύσκολη ώρα, ευτυχώς που ανήκουν σε όμιλο και αυτός τους σώζει και βγάζει το φίδι από την τρουπα. Τέταρτον ίσως αυτή η ενέργεια να εξηγεί την ιδιαίτερη περιποίηση της βονταφον στην Θράκη και ο νοών νοειτω για όσους πιστεύουν ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο και πιστεύουν διάφορα ειδησεογραφικα φούμαρα. Και πέμπτο και τελευταίο, εδώ καταλαβαίνουμε ότι οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει, παρέχουν τεχνογνωσία και εξοπλισμό άμα το ζητήσει κανείς ως βοήθεια άμα χρειαστεί και σίγουρα στο τέλος εμείς θα τους κυνηγάμε έτσι όπως πάμε..

Τελικά δεν είναι refurbished μηχανήματα.

Απλά η μπίσνα κλείστηκε με τους Τούρκους, τόσο για την προμήθεια των μηχανημάτων, αλλά τόσο και για τα συνεργεία που θα τα εγκαταστήσουν (φτηνό μεροκάματο). Όλα νόμιμα και με υποκατάστημα στην Ελλάδα.

Επίσης οι ίδιοι παραδέχονται ότι τα Ericsson είναι χρόνια μπροστά...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

Πού είναι το περίεργο δεν καταλαβαίνω 

Παύλος Παυλίδης 

Vodafone :

Παλιό νοσοκομείο Σερρών 

5G (οπτική επαφή με κεραία)

https://www.speedtest.net/result/i/5704967205

4G στο ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ  σημείο ( 1 3 7 20)

https://www.speedtest.net/result/i/5704968166

Cosmote παλιό δίκτυο 7 3 20 

https://www.speedtest.net/result/i/5704968942

Να πω ότι η κεραίες είναι στο θδιο λόφο αλλά της Vodafone είναι σε χαμηλότερο ύψωμα (και παλο έχω οπτική επαφή ) Γιατί τετειο χαλί στο 4G ????

Έβαλα να ακούσω online radio με Vodafone, από την Τρίπολη ως την Αθήνα, μετά από καιρό. Απλά δράμα. Με "τάραξε" στα κολλήματα. 

Όλο εναλλαγές σε 2G, ακόμα και σε τούνελ που έχει micro 4G. Στους Αγίους Θεοδώρους, κόλλησε με 0 γραμμές σήμα 4G και η Cosmote είχε φουλ σήμα από το micro #141690. Δεν ξέρω αν έχουν καεί κεραίες από την προ ημερών φωτιά, αλλά η Vodafone έτσι ήταν και πριν. 

Η WIND/Nova έχει τις ίδιες κεραίες και έχει μερικά κολλήματα επίσης, αλλά όχι τόσα πολλά, ούτε γυρίζει τόσο εύκολα σε 2G. 

H Cosmote είναι τούμπανο. Ακόμα και Netflix έχω δει, όποτε είχα πολλά data σε αυτήν. 

Δεν γίνεται πάντως 2 εταιρείες που συνεργάζονται, να μην έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να φτάσουν (όχι να περάσουν) σε σήμα την Cosmote. Οι ταχύτητες είναι από άλλο ανέκδοτο... 

BONUS 

Στην Αρκαδία κοντά στα τούνελ, έχει ακόμα 3G. 😝

Screenshot_2023-07-29-12-10-45-565_cz.mroczis.netmonster.jpg

Edited by MitsosDaBest13

30 minutes ago, MitsosDaBest13 said:

Έβαλα να ακούσω online radio με Vodafone, από την Τρίπολη ως την Αθήνα, μετά από καιρό. Απλά δράμα. Με "τάραξε" στα κολλήματα. 

Όλο εναλλαγές σε 2G, ακόμα και σε τούνελ που έχει micro 4G. Στους Αγίους Θεοδώρους, κόλλησε με 0 γραμμές σήμα 4G και η Cosmote είχε φουλ σήμα από το micro #141690. Δεν ξέρω αν έχουν καεί κεραίες από την προ ημερών φωτιά, αλλά η Vodafone έτσι ήταν και πριν. 

Η WIND/Nova έχει τις ίδιες κεραίες και έχει μερικά κολλήματα επίσης, αλλά όχι τόσα πολλά, ούτε γυρίζει τόσο εύκολα σε 2G. 

H Cosmote είναι τούμπανο. Ακόμα και Netflix έχω δει, όποτε είχα πολλά data σε αυτήν. 

Δεν γίνεται πάντως 2 εταιρείες που συνεργάζονται, να μην έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να φτάσουν (όχι να περάσουν) σε σήμα την Cosmote. Οι ταχύτητες είναι από άλλο ανέκδοτο... 

BONUS 

Στην Αρκαδία κοντά στα τούνελ, έχει ακόμα 3G. 😝

Screenshot_2023-07-29-12-10-45-565_cz.mroczis.netmonster.jpg

Είναι λειτουργικό τουλάχιστον; Κάνεις την δουλειά σου; Του χρόνου τον Αύγουστο θα μας προβληματίζει εάν δεν έχει γίνει τίποτα! Οι αναβαθμίσεις πάντως "τρέχουν" σε όλη την Ελλάδα! 

Edited by Chrischal1908

Ακριβώς έτσι. Με mp3 Streaming ή με VideoCall καταλαβαίνεις το συμβαίνει στην Vodafone τα τελευταία χρόνια.  2G Drops .

Τα ιδια και σε Κυκλάδες και ολη την  Κρητη.

Με 2G τίποτα δεν ειναι λειτουργικό 😉

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

3 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Είναι λειτουργικό τουλάχιστον; Κάνεις την δουλειά σου; Του χρόνου τον Αύγουστο θα μας προβληματίζει εάν δεν έχει γίνει τίποτα! Οι αναβαθμίσεις πάντως "τρέχουν" σε όλη την Ελλάδα! 

Μακάρι του χρόνου να έχει διορθωθεί κι άλλοι οι VF και Nova. 

Δεν πρόλαβα να κάνω τεστ, για λίγο μου έδειξε το 3G, το ραδιόφωνο πάντως κόλλησε για λίγο και μετά είχα 4G. 

Μερικές φορές, το ραδιόφωνο  κολλούσε και κατά τη διάρκεια του handover, από τη μία 4G κεραία στην άλλη. 

Edited by MitsosDaBest13

Καλησπέρα στο φόρουμ

Μέσα στην ημέρα βρέθηκα στο Δημοτικό Γήπεδο Θηβών και συνεχίζεται το σίριαλ Giga Network στην περιοχή μόνο που δεν υπάρχει Network. Σήμερα κατέβασα και το netmonster και θα σας παραθέσω ευθύς αμέσως μέτρηση και εικόνα από το netmonster. Μιλάμε πάντα για Vodafone. Θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου πει με λίγα λόγια τι βλέπει. Σημειωτέον πως από τις μπάντες που μου έδειχνε συνδεόταν μόνο στην 2600 όπου την κρατούσε πολύ και καμία φορά έμπαινε στην 1800. Υπήρχαν και εναλλαγές μερικών δευτερολέπτων 

20230729_221035.jpg

20230729_221005.jpg

Ακριβώς έτσι. Με mp3 Streaming ή με VideoCall καταλαβαίνεις το συμβαίνει στην Vodafone τα τελευταία χρόνια.  2G Drops .
Τα ιδια και σε Κυκλάδες και ολη την  Κρητη.
Με 2G τίποτα δεν ειναι λειτουργικό

Στα Χανιά η VF αναβαθμίσανε 2 κεραίες στην πλατεία 1866 έχεις 600-700mbps στα γύρω τετράγωνα εντος εσωτερικων χώρων τρώς edge με το κιλό.
Στην πλατεία δικαστηρίων 200/400mbps μπαίνεις σε πολυκατοικία 1 γραμμή και δεν βγαίνει ούτε κλήση.
Στις περισσότερες band 3 που έμειναν όπως ήταν και καλό σήμα αλλά οι ταχύτητες λόγο τουρισμού έχουν πέσει κάτω απο 20 στα περισσότερα σημεία της πόλης.
Μόνο η πράσινη κρατάει δυνατά σε ταχύτητες αλλα και αυτή έχει θέματα σε αρκετά σημεία και με τις κλήσεις ακόμη

Στο μπαλκόνι πιάνω 5G απο τον θεο
Μόλις πας να τρέξεις τεστ 4G απο την μπαχαλοκεραία μου
f1adda2606bb65e9f2aabe5abce3d663.jpg
2417afb32a0e32b5466b91523f3b2705.jpg