Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 ώρα πριν, Arinos said:

Γιατί όχι 1η και στην κινητή;

Για 2ο πάει. Αυτό εξαρτάται από το πλήθος των συνδρομητών. Ακόμη είναι αρκετά πίσω από την Cosmote. Προσπαθούν να σβήσουν την ρετσινιά της πρώην εταιρίας. Θέλουν και άλλες επενδύσεις ακόμη καθώς υπήρξε ληψυδρία από την WIND ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που οι άλλες δύο επένδυαν. Ήδη έχουν γίνει σοβαρά βήματα προς τα μπρος...

6 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Για 2ο πάει. Αυτό εξαρτάται από το πλήθος των συνδρομητών. Ακόμη είναι αρκετά πίσω από την Cosmote. Προσπαθούν να σβήσουν την ρετσινιά της πρώην εταιρίας. Θέλουν και άλλες επενδύσεις ακόμη καθώς υπήρξε ληψυδρία από την WIND ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που οι άλλες δύο επένδυαν. Ήδη έχουν γίνει σοβαρά βήματα προς τα μπρος...

Κοίτα, δεν γίνεται κιόλας να προσφέρουν μια πολύ καλή προσφορά ανανέωσης 6 μήνες πριν λήξει το συμβόλαιο μου και μετά να την αλλάζουν στα 4 GB τιμή ιστοσελίδας 3 μήνες αργότερα. Κι αν τελικά θέλω τα απεριόριστα ε είναι 33€ ή 34€ τελικά για ανανέωση. Γιατί να μείνω πελάτης; Για ποιο λόγο να υποστηρίξω την εταιρεία; Q vip θα ήταν λύση αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος διαχείρισης τους, αν δώσει άλλος παροχος κάποια τιμή που θεωρώ πως αξίζει να τα δώσω θα πάω αλλού.

Πως να μείνει ο πελάτης στην ίδια εταιρεία αν κάνει τέτοιες τακτικές και έχει τέτοιες πολιτικές; Η ίδια η εξυπηρέτηση πελατών μου διαβεβαίωσε πως η προσφορά ανανέωσης είναι μια και δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί η τιμή της και τελικά εγινε.

Όσα λεφτά κι αν ρίξουν, έχουν ακόμα προβλήματα που λύνονται χωρίς να ρίξουν λεφτά και δεν τα έχουν λύσει. 

Μια γρήγορη ματιά στο CellMapper (Vodafone - LTE - Β. Ελλάδα), και βλέπω να έχει βάλει και πάλι το χεράκι του, ο γνωστός, και να έχει στείλει πολλούς σταθμούς στο γάμο του Καραγκιόζη.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν τα παιδιά στην εφηβεία αλλά και στην ενηλικίωση, δουλεύουν όλη μέρα με μονό εκκεντροφόρο και αυτό στο "χειροκίνητο"...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

3 ώρες πριν, memoriesradio said:

Μια γρήγορη ματιά στο CellMapper (Vodafone - LTE - Β. Ελλάδα), και βλέπω να έχει βάλει και πάλι το χεράκι του, ο γνωστός, και να έχει στείλει πολλούς σταθμούς στο γάμο του Καραγκιόζη.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν τα παιδιά στην εφηβεία αλλά και στην ενηλικίωση, δουλεύουν όλη μέρα με μονό εκκεντροφόρο και αυτό στο "χειροκίνητο"...

Σας γέμισε Ν78 που δεν υπάρχουν;

Στην αρχή έκανε δουλίτσα και έλεγα πολύ καλό για να είναι αληθινό...

6 ώρες πριν, memoriesradio said:

Δεν παρατηρώ κάτι, είναι απλά αυτές που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα σε σωστά σημεία, πχ εντός Θεσσαλονίκη τις έχω βάλει τα εκτός δεν έχω ασχοληθεί ακόμα γιατί δίνη προτεραιότητα στις κοσμοτε nr που έχω τελειώσει μόνο με βόρεια και προς κεντρική Ελλάδα μέχρι τώρα.

5 ώρες πριν, VasilisSam said:

Δεν παρατηρώ κάτι, είναι απλά αυτές που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα σε σωστά σημεία, πχ εντός Θεσσαλονίκη τις έχω βάλει τα εκτός δεν έχω ασχοληθεί ακόμα γιατί δίνη προτεραιότητα στις κοσμοτε nr που έχω τελειώσει μόνο με βόρεια και προς κεντρική Ελλάδα μέχρι τώρα.

Παράδειγμα:

Screenshot_2025-10-07-16-35-01-905_cellmapper.net.cellmapper.jpg

Αλλού ο παπάς, αλλού τα ράσα του...

Edited by memoriesradio

Όταν είναι κόκκινες οι κεραίες απλά καταγράφηκαν πρώτη φορά και φαίνονται στο σημείο που συνδεθηκε πρώτα. 

Εκτός αν εννοείς τα κόκκινα. 

Αυτό που είπε και ο Ηλίας, έχουν εντοπιστεί αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί, είναι πιο δύσκολο στις συνεργάτιδες και γι'αυτό έχει και αρκετά λάθη σε κάποιες. Στην κοσμοτε από το enb βρίσκουμε την άδεια και την τοποθεσία ακριβώς τις περισσότερες φορές. Αν δηλαδή περάσω στην Τσιμισκή με ένα νέο πάροχο που δεν έχει ακόμα καταγραφές, ότι κεραία πιάσει θα την έχει κόκκινη πάνω στη Τσιμισκή, αν περάσεις γύρω γύρω υπολογίζει βάση απόστασης και ένταση σήματος και πολλές φορές τοποθετούνται από την εφαρμογή πολύ κοντά στη πραγματική θέση αλλά πρέπει να περάσεις περιφερειακά της κεραίας και όχι μόνο από την μία πλευρά.

1 ώρα πριν, memoriesradio said:

Παράδειγμα:

Screenshot_2025-10-07-16-35-01-905_cellmapper.net.cellmapper.jpg

Αλλού ο παπάς, αλλού τα ράσα του...

Τον Ιούλιο είχε γίνει κι ένα rollback της βάσης του cellmapper για την Ελλάδα, και ότι κεραία είχε τοποθετήσει ο life επέστρεψε στο calculated location, άρα πολλές πήγαν όπου να'ναι. 
Χαλκιδική πχ είναι πολλές κεραίες κόκκινες και όπου να'ναι ενώ πρίν το rollback ήταν τοποθετημένες. 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

Στην Αγίας Θεωδόρας, κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Vdf

spacer.pngspacer.png

N78 από enb 63. 

Nova: Νέα n78 στο enb 10428!

spacer.pngspacer.png

Edited by marios239

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

19 ώρες πριν, marios239 said:

Στην Αγίας Θεωδόρας, κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Vdf

spacer.pngspacer.png

N78 από enb 63. 

Nova: Νέα n78 στο enb 10428!

spacer.pngspacer.png

Καιρός ήταν να μπει τίποτα… χθες Ναυαρίνου στο ύψος του πάρκου 5G 2Mbps με χίλια ζόρια. 

Για να δούμε και τα υπόλοιπα. 
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26ης Οκτωβρίου 64 απέναντι από τα Jumbo στο ισόγειο.

IMG_0122.thumb.png.48b712e1b278edbc652d6a5e6b7ec460.png

Οδός Σαλαμίνος

IMG_0121.thumb.png.5d385e0e0a831426e715e74e102d934c.png

26ης Οκτωβρίου λίγο πριν το φανάρι των Δικαστηρίων https://www.speedtest.net/result/i/6788404019

Σταθμός Ευκλείδης Μετρό από την μεριά της Παπαναστασίου… είχαμε πριν κάτι μήνες διψήφια, έστρωσε. Βέβαια το Micro της στρατού καλά κρατεί, άμα σε πιάσει δεν σε αφήνει με τίποτα. https://www.speedtest.net/result/i/6788357549

Yes Stores Μαρίας Κάλλας στο τέλος της νέας παραλίας https://www.speedtest.net/result/i/6787655199

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

Καλημέρα από Γευγελή (Φλαμίνγκο).

Οφ τόπικ: Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λέει "update τα conflict", και έχει πάει και 7 μέρες για δουλειά στον ΟΠΕΚΕΠΕ (τις υπόλοιπες δεν έχει πάει), παίρνει και επιδοτήσεις και 3200 το μήνα.

Αν είσαι του κόμματος...

Μπέέέ...

Edited by memoriesradio

9 ώρες πριν, memoriesradio said:

Οφ τόπικ: Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λέει "update τα conflict", και έχει πάει και 7 μέρες για δουλειά στον ΟΠΕΚΕΠΕ (τις υπόλοιπες δεν έχει πάει), παίρνει και επιδοτήσεις και 3200 το μήνα.

Αν είσαι του κόμματος...

Μπέέέ...

Ε ναι ρε συ. Το κόμμα φροντίζει και ξηγιεται σπαθί για τα μέλη του. Πλήρωνε ελληνικέ λαέ…

On 21/9/2025 at 1:46 ΠΜ, marios239 said:

Η n78 και για τις 2 έρχεται απ'την ίδια συνεγκατάσταση, το enb 63 στην Αριστοτέλους. Πώς γίνεται η Nova να έχει μυστηριωδώς 9 db καλύτερο σήμα!;

Το ίδιο έχει κάνει και με την Ν78 στην 1776! 1 Massive N78 η Vodafone καλύπτει μέχρι Μπαταριά ενώ η NOVA μέχρι τον κόμβο Φύλλων (ενώ υπάρχει κοντινότερη κεραία με Ν78..)

Δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή πάντως, ταράζεται στις εναλλαγές ενώ η Vodafone είναι πολύ πιο σταθερή και καλύπτει σε συγκεκριμένα σημεία.

Edited by elkons

Αμπελοκήποι-Νέα Ζωή στα Ιωάννινα, 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης  

Cosmote 5G SA IMG_0671.thumb.jpeg.0a90fa4a55053c2bf51c5082e431ecb1.jpegIMG_0673.thumb.jpeg.d0975cc2242194b1d237fcc86eed7b12.jpeg

Nova 5G NSAIMG_0668.thumb.jpeg.e99f9789654c0923c92ffbf40ac2178e.jpegIMG_0674.thumb.jpeg.e6a24e9b23bb363f2b7496195da30832.jpeg

απ ότι φαίνεται η Nova με τη Vodafone έβαλαν Ν78 στην κεραία 993 στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Πρέπει να έχει μπει και Β28, το λέω με μια επιφύλαξη όμως. 
Η κεραία 104671 της Cosmote έχει μένει με Ν1+Β3. 

Για άλλη μια φορά στην περιοχή η Cosmote μένει πίσω. Η περιοχή δεν έχει πολύ καιρό που καλύφθηκε πλήρως με 5G. 
Ειδικά σε εσωτερικούς χώρους υπάρχουν θέματα με την πρασινουλα…

Edited by panos.k2

53 minutes ago, panos.k2 said:

Cosmote 5G SA IMG_0671.thumb.jpeg.0a90fa4a55053c2bf51c5082e431ecb1.jpegIMG_0673.thumb.jpeg.d0975cc2242194b1d237fcc86eed7b12.jpeg

Nova 5G NSAIMG_0668.thumb.jpeg.e99f9789654c0923c92ffbf40ac2178e.jpegIMG_0674.thumb.jpeg.e6a24e9b23bb363f2b7496195da30832.jpeg

απ ότι φαίνεται η Nova με τη Vodafone έβαλαν Ν78 στην κεραία 993 στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Πρέπει να έχει μπει και Β28, το λέω με μια επιφύλαξη όμως. 

Για άλλη μια φορά στην περιοχή η Cosmote μένει πίσω. Η περιοχή δεν έχει πολύ καιρό που καλύφθηκε πλήρως με 5G. 

Εδώ δεν έχει βάλει Ν78 στους Λιγκιάδες η πράσινη και το 5G σέρνεται με την Ν1. Πάνω από 15Mb/s δεν πάει. Στην 104671 που αναφέρεις είχε και Ν28 και τώρα πρέπει να την έχουν κλείσει. Είναι αυτό που γράφεις δουλεύει με Ν1 + Β3. 

On 14/10/2025 at 11:28 ΠΜ, panos.k2 said:

Φίλος με 4G+ σε κοσμοτε μια χαρά δουλεύει στο κέντρο. 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

On 11/10/2025 at 6:58 ΠΜ, memoriesradio said:

Αν είσαι του κόμματος...

Μπέέέ...

Καλημέρα  ζούμε στην χώρα που από την ελας 

έγιναν διαρροές στο Μαξίμου για το οπεκεπε από το 2024 

πάνω από όλα παράνομα 

Και τα κάνουν γαργάρα

https://www.tovima.gr/print/politics/ypothesi-mpoukorou-no-2-crgia-to-megaro-maksimoucr/

Καλησπέρα 

Έχω iOS 26.1 

και δεν εμφανίζει της μπάντες στο fields test 

Το έχουν αλλάξει ; Ή έχει και άλλος θέμα ; 

IMG_7902.png

στο 4γ το εμφανίζει κανονικά; 
δεν ξέρω 

ούτε την επιλογή για 5g sa πάει μόνο του 

IMG_7906.png

Edited by Harry636

Πλέον η Cosmote vs Vodafone στο Αργοστόλι είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. 
Ελάχιστες διαφορές, και οι δύο λειτουργικές παρόλο που έβρεχε το πρωί χωρίς ιδιαίτερα θέματα. 

Edited by Nikolas14

Δεν ξέρω για εσάς, μόνο εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα είτε με βροχή είτε με χιόνι με Cosmote και Vodafone; (για nova μη με ρωτήσετε δε ξέρω). Χρόνια έχω να δω πρόβλημα στη κινητή λόγω κακοκαιρίας. 

21 ώρες πριν, Nikolas14 said:

Φίλος με 4G+ σε κοσμοτε μια χαρά δουλεύει στο κέντρο. 

Ναι στο κέντρο μια χαρά είναι και γενικά κομπλέ είναι. Άλλωστε κι εγώ κοσμοτε χρησιμοποιώ για κύρια  

Απλά είναι αρκετά σημεία που θέλει δουλειά. Αυτο λέω τόσο εγώ όσο κι ο @katsiletraγια συγκεκριμένα σημεία στην πόλη. 

Edited by panos.k2

2 ώρες πριν, Nikolas14 said:

Πλέον η Cosmote vs Vodafone στο Αργοστόλι είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. 
Ελάχιστες διαφορές, και οι δύο λειτουργικές παρόλο που έβρεχε το πρωί χωρίς ιδιαίτερα θέματα. 

Θέλουμε έναν παίκτη που να μπορεί να πιέσει την πράσινη έστω και στις πρωτεύουσες για αρχή. Θετικό δείγμα αυτό που λες

1 minute ago, aektzhs 1 said:

Θέλουμε έναν παίκτη που να μπορεί να πιέσει την πράσινη έστω και στις πρωτεύουσες για αρχή. Θετικό δείγμα αυτό που λες

Αυτό βλέπω… η Vodafone έχει κάνει προσπάθειες και άλματα να πιέσει καταστάσεις και σε πολλά σημεία απ όσα βλέπω με 5G συσκευή ιδανικά είσαι μια χαρά. 
Οι προσφορές που πήρα πρόσφατα για φορητότητα στη Vodafone για λογαριασμό φίλου, ο οποίος τη κοσμοτε την έχει χρυσοπληρώσει σε ασύμφορα προγραμματα και μέσα από την εφαρμογή κατέληξε σε ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα χωρίς φορητοτητες (gigamax 20GB) όταν τα βάλαμε κάτω πόσα λεφτά θα γλυτώσει μαζί με το σταθερό είδε ότι η κοσμοτε μόνο για καρτοκινητό συμφέρει και Cosmote Neo. 
Για εμένα όποιος δεν θέλει να μπλέξει με αιτήματα φορητότητας και αντιπροσφορές πάει σε καρτοκινητό και Cosmote Neo, φίλος που είχε συμβόλαια ασύμφορα τα έκοψε και τα γύρισε σε Neo.

Προσωπικά δεν το έχω σε τίποτα να αφήσω κυρία τη Vodafone αλλά θέλει δρόμο ακόμα.

Επίσης έχουν φτιάξει το θέμα με τις εναλλαγές. Πολλές φορές μπορεί να κράταγε Β7 μακρινή ενώ μπορεί να είχε μια πιο κοντινή με καλύτερο σήμα. Επίσης κάνει μια πιο ομαλή μετάβαση, όχι επιθετική μόλις τα βρει σκούρα την Β1 να τη πετάξει Β20 όπως η Nova. Επιπλέον έχει επιλυθεί το θέμα που συνέχεια έδειχνε Welcome to Vodafone. Γενικά ναι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και εννοείται είναι ο ορισμός του Value for money στα συμβόλαια, και εννοείται χωρίς κόφτη.