Jump to content

Wind - Σταθερή τηλεφωνία και internet

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελικά δεν κατάφερα να κάνω έλεγχο μόνο στο ρουτερ ξαναέπεσε το ιντερνετ. Σήμερα θα κλείσω ραντεβού με τεχνικούς της wind. Τηλέφωνο έχω, το ιντερνετ έχει θέμα και πέφτει. Εν τω μεταξύ έχω δύο φοιτητικά νούμερα (1 voda, 1 cosmote) και μέχρι να φτιαχτεί το adsl δε θα μείνει mb για δείγμα :D
Κώστα την εγκατάσταση την έχεις κοιτάξει? Καλώδια στο τοίχο πρίζες σπλιτερ

Ενώ η σύνδεση μου πηγαίνε κανονικά σε κάποια στιγμή κάθε 10 λεπτά έπεφτε το ίντερνετ

Τελικά ήταν το σπλιτερ και να φανταστείς δεν το είχα ούτε 2 μηνες για κάποιο λόγο του ήρθε και έκανε τα τρελά του.

Εγώ το βρήκα εύκολα γιατί καλώδια πρίζες έχω αλλάξει πρόσφατα αντί για καλωδίου τηλέφωνου έχω βάλει utp

Από τότε που έκανα αυτήν την κίνηση είναι σταθερή λίγα σφάλματα καθολου αποσύνδεση και έχω ρίξει και το snr στο 6 μέσω του μόντεμ όταν ρίχνεις το snr την κάνεις πιο ευάλωτη παρόλααυτα είναι απόλυτα σταθερή... Τρέλα έξοδα δεν είναι πάντως

Edited by oxxy

http://s33.postimg.org/4rv5rf5in/IMG_20160603_140152.jpg

https://telegram.org

Κώστα την εγκατάσταση την έχεις κοιτάξει? Καλώδια στο τοίχο πρίζες σπλιτερ

Ενώ η σύνδεση μου πηγαίνε κανονικά σε κάποια στιγμή κάθε 10 λεπτά έπεφτε το ίντερνετ

Τελικά ήταν το σπλιτερ και να φανταστείς δεν το είχα ούτε 2 μηνες για κάποιο λόγο του ήρθε και έκανε τα τρελά του.

Εγώ το βρήκα εύκολα γιατί καλώδια πρίζες έχω αλλάξει πρόσφατα αντί για καλωδίου τηλέφωνου έχω βάλει utp

Από τότε που έκανα αυτήν την κίνηση είναι σταθερή λίγα σφάλματα καθολου αποσύνδεση και έχω ρίξει και το snr στο 6 μέσω του μόντεμ όταν ρίχνεις το snr την κάνεις πιο ευάλωτη παρόλααυτα είναι απόλυτα σταθερή... Τρέλα έξοδα δεν είναι πάντως

Βασικά χθες έβαλα κατευθείαν το μοντεμ στη γραμμή και δεν είχα ιντερνετ καθόλου. Το σπλίτερ είναι οκ, το δοκίμασα σε άλλο σπίτι. Το πιο λογικό είναι η δική μου γραμμή να έχει πρόβλημα γιατί είναι σίγουρα παλιά. Γενικά ξέρεις πόσο περίπου πάει να αλλάξει η καλωδίωση σε σπίτι? Είπαμε φθηνή η wind αλλά και χωρίς ιντερνετ δεν παλεύεται.

Βασικά χθες έβαλα κατευθείαν το μοντεμ στη γραμμή και δεν είχα ιντερνετ καθόλου. Το σπλίτερ είναι οκ, το δοκίμασα σε άλλο σπίτι. Το πιο λογικό είναι η δική μου γραμμή να έχει πρόβλημα γιατί είναι σίγουρα παλιά. Γενικά ξέρεις πόσο περίπου πάει να αλλάξει η καλωδίωση σε σπίτι? Είπαμε φθηνή η wind αλλά και χωρίς ιντερνετ δεν παλεύεται.
Εάν κοιτάξεις στο σκρουτζ utp καλώδιο ουσιαστικά καλώδιο ethernet δεν πάει πολλά 0.20-0.40 το μέτρο

Το κέρδος που θα έχεις είναι ότι από τα 8 καλώδια που έχει το utp εσύ θες δύο άρα έχεις ακόμα 3 ζευγάρια 3 εναλλακτικες γραμμές εάν παρουσιάζει ξανά πρόβλημα το μόνο που θα έχεις να κάνεις να αλλάξεις ζευγάρια έξω και στην πρίζα αφού θα τα έχεις περασμένα

https://www.skroutz.gr/c/694/kalodia-diktyou.html?keyphrase=utp+cat5e

Κοιτάς της κουλούρες 100 μετρα και όσο θέλεις παίρνεις. Εάν οι πρίζες είναι παλιές άλλαξε της όταν θα κάνεις τα παραπάνω

Η καλύτερη κίνηση που έκανα ποτέ μαζί με το μόντεμ που έβαλα παραπάνω τρέχουν όλα ρολόι βέβαια το μόντεμ τσούζει

https://www.skroutz.gr/s/9008971/Asus-DSL-AC52U.html

Κανε τα παραπάνω με τα καλώδια και θα δεις το μόντεμ δεν λέω να το πάρεις σε αυτή την τιμή εγώ το είχε προσφορά το eshop και το χτύπησα στα 80 €

Μία Ζωή σε όποιον isp ήμουν εγώ τα αγόραζα τα Μόντεμ αυτά που δίνουν είναι σκουπίδια βέβαια όλα ξεκινάνε από τι θέλει να κάνει ο καθένας και τι απαιτήσεις έχει για απλή χρήση τα μόντεμ που δίνουν καλά είναι αλλά μέχρι εκεί.

Edited by oxxy

Εάν κοιτάξεις στο σκρουτζ utp καλώδιο ουσιαστικά καλώδιο ethernet δεν πάει πολλά 0.20-0.40 το μέτρο

Το κέρδος που θα έχεις είναι ότι από τα 8 καλώδια που έχει το utp εσύ θες δύο άρα έχεις ακόμα 3 ζευγάρια 3 εναλλακτικες γραμμές εάν παρουσιάζει ξανά πρόβλημα το μόνο που θα έχεις να κάνεις να αλλάξεις ζευγάρια έξω και στην πρίζα αφού θα τα έχεις περασμένα

https://www.skroutz.gr/c/694/kalodia-diktyou.html?keyphrase=utp+cat5e

Κοιτάς της κουλούρες 100 μετρα και όσο θέλεις παίρνεις. Εάν οι πρίζες είναι παλιές άλλαξε της όταν θα κάνεις τα παραπάνω

Η καλύτερη κίνηση που έκανα ποτέ μαζί με το μόντεμ που έβαλα παραπάνω τρέχουν όλα ρολόι βέβαια το μόντεμ τσούζει

https://www.skroutz.gr/s/9008971/Asus-DSL-AC52U.html

Κανε τα παραπάνω με τα καλώδια και θα δεις το μόντεμ δεν λέω να το πάρεις σε αυτή την τιμή εγώ το είχε προσφορά το eshop και το χτύπησα στα 80 €

Μία Ζωή σε όποιον isp ήμουν εγώ τα αγόραζα τα Μόντεμ αυτά που δίνουν είναι σκουπίδια βέβαια όλα ξεκινάνε από τι θέλει να κάνει ο καθένας και τι απαιτήσεις έχει για απλή χρήση τα μόντεμ που δίνουν καλά είναι αλλά μέχρι εκεί.

Καλημέρα, έψαξα και βρήκα 2 ηλεκτρολόγους που μπορούν να κάνουν τέτοιες εργασίες γιατί άλλοι που βρήκα ήταν κατηγορία Κώστας Τσάκωνας (κλασική περίπτωση βλάβης :lol: ) . Σίγουρα θα κάνω αλλαγή στην καλωδίωση γιατί μετά θα βάψω το σπίτι οπότε ας κάνω πρώτα τα μερεμέτια. Όμως το τελικό πρόβλημα είναι ο οτε, ήρθε χθες τεχνικός της wind και έχει πρόβλημα το δίκτυο στην περιοχή. Κάθε 2 μήνες όλο και κάτι γίνεται στο δίκτυο της περιοχής :mad: Πάντως όταν ενημερώνουμε τον οτε σε 1 εργάσιμη έχουν φτιάξει τα πάντα, γρήγορη εξυπηρέτηση.

sorry στη μετρηση του joggatore αναφερομαι. Με 50 attenuation δεν συγχρονιζεις πανω απο 5 περιπου στο adsl2+.To πιο πιθανο η μετρηση που κανει το asus στο attenuation να ειναι λαθος. Και με 80 στο up που εχει παλι δεν θα επρεπε να δουλευει. Μιλαμε για αποστασεις 3,5-5 χλμ,αν ισχυουν τετοιες μετρησεις...

https://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

Σημερα μου δινει

Modulation : ADSL2+

Annex Mode : Annex A/L

Line State : up

Lan Tx : 24755012

Lan Rx : 14192953

ADSL Tx : 362224

ADSL Rx : 674003

CRC Down : 0

CRC Up : 0

FEC Down : 0

FEC Up : 2511

HEC Down : 0

HEC Up : 0

SNR Up : 11.2

SNR Down : 8.8

Line Attenuation Up : 19.5

Line Attenuation Down : 30.0

Data Rate Up : 1020

Data Rate Down : 13019

Αποσταση απο την καμπινα ουτε 300μετρα.

Επειδή έχω Asus όπως είπα παραπάνω είχε ένα θεματακι κάποια στιγμή με τα στατιστικά καλό είναι να κάνει κανένα firmware update Εάν είναι ίδιο μενού με το δικό μου πατάς το κουμπί και το κάνει αυτόματα και δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάτι εσύ. Από το ίντερνετ και να το περάσεις όπως σε άλλα modem router

Δεν κανει αυτοματα firmware update και δεν εχει καποιο καινουριο μονο μια εκδοση beta που μου ειπαν να μην την βαλω.

Μου βγαζει αυτο

" The router cannot connect to ASUS server to check for the firmware update.

After reconnecting to the Internet, go back to this page and click Check to check for the latest firmware updates"

Edited by jogatore

Σημερα μου δινει

Modulation : ADSL2+

Annex Mode : Annex A/L

Line State : up

Lan Tx : 24755012

Lan Rx : 14192953

ADSL Tx : 362224

ADSL Rx : 674003

CRC Down : 0

CRC Up : 0

FEC Down : 0

FEC Up : 2511

HEC Down : 0

HEC Up : 0

SNR Up : 11.2

SNR Down : 8.8

Line Attenuation Up : 19.5

Line Attenuation Down : 30.0

Data Rate Up : 1020

Data Rate Down : 13019

Αποσταση απο την καμπινα ουτε 300μετρα.

Δεν κανει αυτοματα firmware update και δεν εχει καποιο καινουριο μονο μια εκδοση beta που μου ειπαν να μην την βαλω.

Μου βγαζει αυτο

" The router cannot connect to ASUS server to check for the firmware update.

After reconnecting to the Internet, go back to this page and click Check to check for the latest firmware updates"

όχι με τίποτα να μην την βάλεις την beta

Υπέθεσα ότι κάνει όπως το δικό μου αυτόματα

Μπορείς να την βάλεις και χειροκίνητα αλλά έχει και το αυτόματο b3b2e5afbe96bd0ca27413569c6c6dfb.jpg

Πατάς το κουμπί check κατεβάζει την νέα έκδοση και την περνάει

Edited by oxxy

Οκ τωρα ειναι φυσιολογικη η μετρηση μαλλον ειχε φαει σκαλωμα το ρουτερ κι εβγαζε οτι ναναι.

Οκ τωρα ειναι φυσιολογικη η μετρηση μαλλον ειχε φαει σκαλωμα το ρουτερ κι εβγαζε οτι ναναι.

Ευχαριστώ.

:mad: - τουλαχιστον 4-5 μικροδιακοπες απο το πρωϊ,ουτε ενα εργο δεν μπορουμε να δουμε online

τι εγινε ρε παιδια βαρεσε η ζεστη τα μηχανηματα σας,λειπει κοσμος και το δικτυο δεν ειναι φορτωμενο, "σταδιαλα" μεσημεριατικα (!)

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Μήπως φταίει το φορμάτ ;

κλασικοί σκληροί είναι (3 δοκίμασα) 2tb, 500gb, 1tb αντίστοιχα στο άλλο media player wdtv μια χαρά τότε βλέπει 7 χρόνια τώρα!

3 file managers που δοκίμασα άλλοι βλέπουν ένα δύο φακέλους από τους εκατοντάδες που έχω μέσα με ταινίες και άλλοι τίποτα! πήρα να την τεχνική υποστήριξη να τους το πω. το κατέγραψαν σαν βλάβη και βλέπουμε

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

κλασικοί σκληροί είναι (3 δοκίμασα) 2tb, 500gb, 1tb αντίστοιχα στο άλλο media player wdtv μια χαρά τότε βλέπει 7 χρόνια τώρα!

3 file managers που δοκίμασα άλλοι βλέπουν ένα δύο φακέλους από τους εκατοντάδες που έχω μέσα με ταινίες και άλλοι τίποτα! πήρα να την τεχνική υποστήριξη να τους το πω. το κατέγραψαν σαν βλάβη και βλέπουμε

Εννοώ το φορμάτ του δίσκου. Συνήθως οι συσκευές με android δεν βλέπουν NTFS.

Εννοώ το φορμάτ του δίσκου. Συνήθως οι συσκευές με android δεν βλέπουν NTFS.

ω ρε γμτ! και τώρα τι κάνουμε που δεν γίνεται να μεταφέρω 2tera αρχεία αλλού για να κάνω φορματ; (και σε τι φορματ να τους μετατρέψω; μετά το πισι με τα Windows θα τους βλέπει; )

Fat32 θα βλέπει σίγουρα , αλλά έχει περιορισμούς στο μέγεθος των αρχείων και δεν μπορείς να γράψεις μεγάλες ταινίες . Ρώτα στο νήμα των tv box τι φορμάτ θα βόλευε. Στην θέση σου θα έκανα δοκιμές με ένα φλασάκι πριν μετατρέψω το φορμάτ των δίσκων μου.

Fat32 θα βλέπει σίγουρα , αλλά έχει περιορισμούς στο μέγεθος των αρχείων και δεν μπορείς να γράψεις μεγάλες ταινίες . Ρώτα στο νήμα των tv box τι φορμάτ θα βόλευε. Στην θέση σου θα έκανα δοκιμές με ένα φλασάκι πριν μετατρέψω το φορμάτ των δίσκων μου.

οκ απλά θα είμαι σπίτι αύριο και δοκιμάσω με στικακι. αλλά εάν μια ταινία, αρχείο στο στικακι το δει, τι θα σημαίνει; τι θα κάνω με τους μεγάλους σκληρούς που έχουν πάνω ταινίες μεγάλες;

Το fat32 είναι πολύ παλιό φορμάτ και θα το βλέπουν σχεδόν όλα τα λειτουργικά.

Δεν σου κάνει όμως λόγω περιορισμών στο μέγεθος των αρχείων που μπορεί να γράψεις. Είναι αν θυμάμαι καλά 2 giga το μέγιστο μέγεθος αρχείου.

Πρέπει να βρεις ένα άλλο φορμάτ που να διαβάζεται από τα λειτουργικά που έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις ή να βρεις και να περάσεις στο μηχανάκι της wind καποια εφαρμογή για να μπορεί να διαβάζει το φορμάτ που έχουν τώρα οι δίσκοι σου.

Ζητώ συγγνώμη για τοoff topic.

4 γιγα είναι το μέγεθος του fat32

Βάλε αν σου δίνει επιλογή το eXfat είναι σαν το NTFS δέχεται μεγάλα αρχεία αλλά το βλέπουν νομίζω σαν fat32 δηλαδη παίζει παντού

Τώρα δίνω ~26€ και έχω

24αρι

Αστικά υπεραστικά

Και προς κινητά άλλα δε ξέρω πόση ώρα(1?2?)

Σεπτέμβρη λήγει το συμβόλαιο

Με ενημέρωσαν ότι βγηκε προσφορα το ίδιο πρόγραμμα που έχω αλλά με 5 ώρες προς κινητά και τελική τιμή 25€

Κάτι φθηνότερο μπορεί να υπάρξει?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τώρα δίνω ~26€ και έχω

24αρι

Αστικά υπεραστικά

Και προς κινητά άλλα δε ξέρω πόση ώρα(1?2?)

Σεπτέμβρη λήγει το συμβόλαιο

Με ενημέρωσαν ότι βγηκε προσφορα το ίδιο πρόγραμμα που έχω αλλά με 5 ώρες προς κινητά και τελική τιμή 25€

Κάτι φθηνότερο μπορεί να υπάρξει?

Προφανώς με Φορητότητα διάβασε όμως πρώτα τους νέους κανόνες για την φορητότητα που υπάρχουν εδώ στο forum πριν κάνεις οτιδήποτε...

25€ είναι και εμένα

Απεριόριστα σταθερά ίντερνετ 300 λεπτά προς wind και q 300 λεπτά προς Vodafone cosmote το λέω έτσι γιατί όταν καλώ Wind ΚΑΙ Q χρεώνεται από τα λεπτά προς wind ΚΑΙ Q

120 λεπτά προς όλους κάθε 1 του μήνα στο κινητό wind

1GB κάθε 1 του μηνα σε ξεχωριστη data sim

Ήταν 23 € και ανέβηκε λόγο της αναγνώρισης κλήσης και ψηφιακές ευκολίες τέλος συνδρομητων σταθερής τελεφωνιας που άρχισαν να χρεώνουν σε όλους μας ενώ ήταν δωρεάν το συμβόλαιο λήγει σε λίγους μήνες το δικό μου

Edited by oxxy

Guest Bernadi7
Στη σελίδα της wind, στην κατηγορία fiber, εκεί που συμπληρώνεις το σταθερό σου για να δεις διαθεσιμότητα, σας έχει βγάλει μήνυμα να πληκτρολογήσετε τον ΑΦΜ σας, σε περίπτωση προσφοράς??? Στο πακέτο fiber 100 plus, μου το δίνει ως 34,99 και το σκέφτομαι...

Προφανώς με Φορητότητα διάβασε όμως πρώτα τους νέους κανόνες για την φορητότητα που υπάρχουν εδώ στο forum πριν κάνεις οτιδήποτε...

25€ είναι και εμένα

Απεριόριστα σταθερά ίντερνετ 300 λεπτά προς wind και q 300 λεπτά προς Vodafone cosmote το λέω έτσι γιατί όταν καλώ Wind ΚΑΙ Q χρεώνεται από τα λεπτά προς wind ΚΑΙ Q

120 λεπτά προς όλους κάθε 1 του μήνα στο κινητό wind

1GB κάθε 1 του μηνα σε ξεχωριστη data sim

Ήταν 23 € και ανέβηκε λόγο της αναγνώρισης κλήσης και ψηφιακές ευκολίες τέλος συνδρομητων σταθερής τελεφωνιας που άρχισαν να χρεώνουν σε όλους μας ενώ ήταν δωρεάν το συμβόλαιο λήγει σε λίγους μήνες το δικό μου

Αυτό πρέπει να είναι το πρόγραμμα, αλλά μάλλον έχω 300 λεπτά προς τα κινητά (δεν έχω δηλαδή αλλά 300 προς wind-δε θυμάμαι βασικα)

Και νομίζω είχαμε κλήσει στα 21 ή 19€

Μόνο με φορητότητα δηλαδή ΑΝ/θα πάρω καλύτερη τιμή?

Αυτό πρέπει να είναι το πρόγραμμα, αλλά μάλλον έχω 300 λεπτά προς τα κινητά (δεν έχω δηλαδή αλλά 300 προς wind-δε θυμάμαι βασικα)

Και νομίζω είχαμε κλήσει στα 21 ή 19€

Μόνο με φορητότητα δηλαδή ΑΝ/θα πάρω καλύτερη τιμή?

Μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο για να τους πιέσεις

Εγώ όχι.

Σου λέω παραπάνω και στο λέω ξανά πριν κάνεις οτιδήποτε διάβασε τους νέους κανόνες για την φορητότητα εδώ στο forum έχουν αλλάξει κάποια πράγματα και μην την πατήσεις φοβάμαι

Καλό είναι να κάνεις και εκεί μια ερώτηση

Ρώτησα στο κατάστημα αλλα είπαν ότι είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει

Καποτε ειχα διαβασει περιπτωση που τον επαιρναν τηλεφωνο για ανανεωση,αλλά αρνιοταν συνεχως ζητωντας καλύτερη προσφορα την οποια και τελικα πετυχε χωρις φορητοτητα. Στην περιπτωση αυτη βεβαια ισως υπηρχε και χρονικο περιθωριο. Αυτη τη στιγμη εγω ειμαι 4-5 μερες πριν τη λήξη και κανεις δεν εχει παρει τηλεφωνο,δεν φαίνεται να αγχώνονται ιδιαιτερα. Ηρθε καποιο sms οτι βγηκαν οι προσφορές (πριν 2 μήνες) , ενημερώθηκα αλλά απο τότε καμμία άλλη κρουση...

----- προσθήκη μηνύματος 85 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ρώτησα στο κατάστημα αλλα είπαν ότι είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει

Στο 13800 πάντα οι προσφορές είναι λίγο καλύτερες.

• This topic was featured and featured