Jump to content

Καλύτερο Roaming στην Ευρώπη;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 hour ago, panos.k2 said:

Δεν το ξέρω αυτό αλλά λογικά ναι. Συνηθως δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διάφορες αναμεσα σε καρτοκινητά και συμβόλαια στο roaming. 

Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να μπει αυτόματα σε ΤΙΜ η Νοβα (είτε καρτοκινητο είτε συμβόλαιο) αλλά συνηθως επιλεγει την Windtre, όπως και η windtre επιλεγει την νοβα στην Ελλάδα. 

Αυτό το ξέρω κι εγώ. Έχω θείο με WINDTRE και στην Ελλάδα πέρσι είχε wind

• Απαντήσεις 94
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Γενικά καλά δίκτυα έχουν και εκει. Απλά σε ιστορικά κέντρα πόλεων αν δεν είσαι απέναντι ακριβώς από σταθμο, όπως σου ειπα και παραπάνω, σε ισόγεια καταστήματα το σημα θα είναι κακό αν όχι ανύπαρκτο. Για αυτό σου προτείνω να αφήσεις το κινητό στην αυτόματη επιλογή δικτύου. 

Άλλωστε η vodafone GR με το που βρει σημα στην vodafone IT κλειδώνει εκεί. 

• 11 months later...
On 5/8/2023 at 1:03 ΜΜ, panos.k2 said:

Γενικά καλά δίκτυα έχουν και εκει. Απλά σε ιστορικά κέντρα πόλεων αν δεν είσαι απέναντι ακριβώς από σταθμο, όπως σου ειπα και παραπάνω, σε ισόγεια καταστήματα το σημα θα είναι κακό αν όχι ανύπαρκτο. Για αυτό σου προτείνω να αφήσεις το κινητό στην αυτόματη επιλογή δικτύου. 

Άλλωστε η vodafone GR με το που βρει σημα στην vodafone IT κλειδώνει εκεί. 

Αν έχεις καρτοκινητο πρέπει να μείνει χωρίς σήμα για πολλή ώρα πριν σε αφήσει να μπεις σε άλλο δίκτυο. Τα συμβόλαια ειναι πιο ελεύθερα. 

• 2 months later...

Μονόδρομος η Vodafone με unlimited Data και χωρίς να κόβεται το roaming στο 4μηνο.

Roaming-29-09-2023.jpg

image.png

VolLte στην ΕΕ :

Cosmote:

Δεν βρήκα κάτι στο site τους που να αναφέρει τις χώρες.

Vodafone:
Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία.

Nova:
Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία,  Ισλανδία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Φινλανδία.

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

13 ώρες πριν, cmvr said:

Μονόδρομος η Vodafone με unlimited Data και χωρίς να κόβεται το roaming στο 4μηνο.

Είναι. 

Βέβαια οι άλλες δύο έχουν πολύ καλύτερο roaming με VoLTE σε αρκετές χώρες. Ακόμα και η nova. 

Είναι λίγο αντιφατικό στη Γερμανία να έχει VoLTE η Nova και η Vodafone όχι, ενω υπάρχει θυγατρική Vodafone στη Γερμανία. 

Edited by panos.k2

8 ώρες πριν, panos.k2 said:

Είναι. 

Βέβαια οι άλλες δύο έχουν πολύ καλύτερο roaming με VoLTE σε αρκετές χώρες. Ακόμα και η nova. 

Είναι λίγο αντιφατικό στη Γερμανία να έχει VoLTE η Nova και η Vodafone όχι, ενω υπάρχει θυγατρική Vodafone στη Γερμανία. 

Μια χαρά volte roaming έχει. 
Ισλανδια  που είμαι πχ μια χαρά παίζει. 
Η Cosmote έχει volte μόνο με το τρίτο δίκτυο (Nova το τρίτο , εντελώς τυχαίο ). 

Edited by TakeOverNet

9 ώρες πριν, panos.k2 said:

Είναι. 

Τη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη που περιλαμβάνει όλη την Ευρώπη με απεριόριστα δεδομένα δεν έχουν οπότε όσο και αν πάνε κάποιοι να το υποβαθμίσουν ως γεγονός επειδή δεν έχουν τα αλλά δίκτυά απεριόριστα δεδομένα σε όλη την ΕΕ απλά είναι μη συγκρίσιμο. Είναι το απόλυτο και πιο ολοκληρωμένο ως συμβόλαιο για κάποιον που ταξιδεύει ΕΕ τελεία και παύλα.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

10 ώρες πριν, panos.k2 said:

Είναι. 

Η ύπαρξη Volte είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ταυτόχρονη λειτουργία διαδικτύου κατά τη διάρκεια των κλήσεων (πολύ βασικό αυτό) και να μην ξεχνάμε την ανώτερη ποιότητα φωνής.

Τηλεφωνία χωρίς VoLTE σήμερα, είναι οπισθοδρόμηση πολλών ετών.

Edited by p_k

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

3 ώρες πριν, p_k said:

Η ύπαρξη unlimited data είναι πιο σημαντική και ιδιαίτερά η νόβα που έχει μόνο 50 κάτι gb τα λιγότερα από όλες δε θα έπρεπε να μιλάτε.  Αλλά σκυλιάσατε πάλι όλοι να βρείτε κάτι απλά για να το λέτε.

Νοβα ονλυ δε 8mbps νετγουορκ 🤣🤣🤣

Να δω και πόσοι ακόμα fake της νοβα θα βγουν να πουν τα δικά τους σε λίγο 🤣 

Μας αρέσει δε μας αρέσει Unlimited data σε όλες τις χώρες της ΕΕ μόνο η Vodafone έχει.

* Κανε ξανά edit να γράψεις ότι ανοησία υπάρχει για να πίσεις τον κόσμο ότι επειδή η νόβα σου με τα 50gb στην ΕΕ επειδή έχει volte την κάνει καλύτερη. Τι άλλο θα ακούσουμε ήμαρτον γελάνε και οι πέτρες 🤣  🤣  🤣 

Edge sa For ever 🤣

VolLte στην ΕΕ :

Cosmote:

Δεν βρήκα κάτι στο site τους που να αναφέρει τις χωρες.

Vodafone:
Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία.

Nova:
Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία,  Ισλανδία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Φινλανδία

Roaming-29-09-2023.jpg

image.png

Edited by cmvr

7 ώρες πριν, p_k said:

Ταυτόχρονη λειτουργία διαδικτύου κατά τη διάρκεια των κλήσεων (πολύ βασικό αυτό) και να μην ξεχνάμε την ανώτερη ποιότητα φωνής.

Τηλεφωνία χωρίς VoLTE σήμερα, είναι οπισθοδρόμηση πολλών ετών.

Υπάρχει το 3G φίλε μου. Εγώ πέρσι στην Ιταλία όσο μιλούσα είχα 3G. Και με nova και με Vf. Αρα που είναι το πρόβλημα;

1 ώρα πριν, Gv2008 said:

Υπάρχει το 3G φίλε μου. Εγώ πέρσι στην Ιταλία όσο μιλούσα είχα 3G. Και με nova και με Vf. Αρα που είναι το πρόβλημα;

Δεν το έχουν κλείσει εκεί;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

10 ώρες πριν, cmvr said:

Η ύπαρξη unlimited data είναι πιο σημαντική και ιδιαίτερά η νόβα που έχει μόνο 50 κάτι gb τα λιγότερα από όλες δε θα έπρεπε να μιλάτε.  Αλλά σκυλιάσατε πάλι όλοι να βρείτε κάτι απλά για να το λέτε.

Νοβα ονλυ δε 8mbps νετγουορκ 🤣🤣🤣

Να δω και πόσοι ακόμα fake της νοβα θα βγουν να πουν τα δικά τους σε λίγο 🤣 

Μας αρέσει δε μας αρέσει Unlimited data σε όλες τις χώρες της ΕΕ μόνο η Vodafone έχει.

* Κανε ξανά edit να γράψεις ότι ανοησία υπάρχει για να πίσεις τον κόσμο ότι επειδή η νόβα σου με τα 50gb στην ΕΕ επειδή έχει volte την κάνει καλύτερη. Τι άλλο θα ακούσουμε ήμαρτον γελάνε και οι πέτρες 🤣  🤣  🤣 

Edge sa For ever 🤣

VolLte στην ΕΕ :

Cosmote:

Δεν βρήκα κάτι στο site τους που να αναφέρει τις χωρες.

Vodafone:

Nova:
Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία,  Ισλανδία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Φινλανδία

Roaming-29-09-2023.jpg

image.png

Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά με τους Χάρτες και τις συγκρισεις. Δεν ξέρω τι λέει το σάιτ αλλά πριν 3 μέρες ήμουν Αυστρία και συνάδελφος με Α1 δεν είχε VoLTE. Ακουγοταν λες και μιλούσε από υπόγειο. 
Δοκιμασε να μπει σε άλλα δίκτυα και δεν έμπαινε με τίποτα. 

10 ώρες πριν, cmvr said:

Τη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη που περιλαμβάνει όλη την Ευρώπη με απεριόριστα δεδομένα δεν έχουν οπότε όσο και αν πάνε κάποιοι να το υποβαθμίσουν ως γεγονός επειδή δεν έχουν τα αλλά δίκτυά απεριόριστα δεδομένα σε όλη την ΕΕ απλά είναι μη συγκρίσιμο. Είναι το απόλυτο και πιο ολοκληρωμένο ως συμβόλαιο για κάποιον που ταξιδεύει ΕΕ τελεία και παύλα.

Μα αυτό είπα και γω εξ αρχής, ότι πράγματι η Vodafone σαν παροχες είναι το καλύτερο roaming. Δεν παω να υποβαθμίσω τίποτα. 

Απλά ανέφερα ότι βλέπω πως η Cosmote αλλά ακομα και η Nova προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες σε αρκετές χώρες με VoLTE, αλλα κυρίως, μπαίνουν σε περισσότερα δίκτυα. 
Η δε κοσμοτε πρέπει να έχει VoLTE σε όλη την Ευρώπη. Εγώ όπου έχω πάει είχε  

Στην Ιταλία αν μπείτε σε άλλο δίκτυο πέρα από Vodafone ΙΤ τρυπήστε μου τη μύτη. Στη Γερμανία μόνο με τη Vodafone.de λειτουργεί σωστά η vf-GR, στις άλλες έχει θέματα ειτε με κλήσεις ειτε με δεδομένα. 

Προσωπικά έχω κράξει αφάνταστα στο παρελθόν τη Νόβα για τα ΑΘΛΙΑ πακέτα roaming για εκτός εε. 

Είχαμε πάει Ρωσία με τη σύντροφο που έχει νοβα και πληρώναμε κάθε μέρα μόνο για αυτή 15€ για 500mb ίντερνετ. Εγώ με κοσμοτε πλήρωνα κάθε μέρα τα υποδιπλάσια για τον τετραπλάσιο όγκο δεδομένων. 

Edited by panos.k2

1 ώρα πριν, panos.k2 said:

Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά με τους Χάρτες και τις συγκρισεις. Δεν ξέρω τι λέει το σάιτ αλλά πριν 3 μέρες ήμουν Αυστρία και συνάδελφος με Α1 δεν είχε VoLTE. Ακουγοταν λες και μιλούσε από υπόγειο. 

Μα αυτό είπα και γω εξ αρχής, ότι πράγματι η Vodafone σαν παροχες είναι το καλύτερο roaming. Δεν παω να υποβαθμίσω τίποτα. 

Απλά ανέφερα ότι βλέπω πως η Cosmote αλλά ακομα και η Nova προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες σε αρκετές χώρες με VoLTE, αλλα κυρίως, μπαίνουν σε περισσότερα δίκτυα. 

Στην Ιταλία αν μπείτε σε άλλο δίκτυο πέρα από Vodafone ΙΤ τρυπήστε μου τη μύτη. Στη Γερμανία μόνο με τη Vodafone.de λειτουργεί σωστά η vf-GR, στις άλλες έχει θέματα ειτε με κλήσεις ειτε με δεδομένα. 

Προσωπικά έχω κράξει αφάνταστα στο παρελθόν τη Νόβα για τα ΑΘΛΙΑ πακέτα roaming για εκτός εε. 

Είχαμε πάει Ρωσία με τη σύντροφο που έχει νοβα και πληρώναμε κάθε μέρα μόνο για αυτή 15€ για 500mb ίντερνετ. Εγώ με κοσμοτε πλήρωνα κάθε μέρα τα υποδιπλάσια για τον τετραπλάσιο όγκο δεδομένων. 

Επαναλαβμανω ξανα. Το οτι εχει η Cosmote volte δεν σημαινει οτι εχει volte με τον τοπικο incumbent.Πχ εδω για να εχεις Volte πρεπει να επιλεξεις manually το τρίτο σε καλυψη δίκτυο (Nova). Αλλοιως στα αλλα 2 σε ρίχνει σε 3G. 

Η Vodafone σε παει απευθειας σε Vodafone οποτε by default εχεις Volte. 

Οποτε ενας πελατης που παει στο εξωτερικό και εχει Cosmote, ποσο πιαθνον πιστευεις οτι θα κατσει να ψαξει με ποιον έχει Volte και να κανει manual sélection?

Edited by TakeOverNet

1 hour ago, TakeOverNet said:

Επαναλαβμανω ξανα. Το οτι εχει η Cosmote volte δεν σημαινει οτι εχει volte με τον τοπικο incumbent.Πχ εδω για να εχεις Volte πρεπει να επιλεξεις manually το τρίτο σε καλυψη δίκτυο (Nova). Αλλοιως στα αλλα 2 σε ρίχνει σε 3G. 

Η Vodafone σε παει απευθειας σε Vodafone οποτε by default εχεις Volte. 

Οποτε ενας πελατης που παει στο εξωτερικό και εχει Cosmote, ποσο πιαθνον πιστευεις οτι θα κατσει να ψαξει με ποιον έχει Volte και να κανει manual sélection?

Εγω με κοσμοτε δεν επέλεξα χειροκίνητα την τιμ στην Ιταλία, την μόβισταρ στην Ισπανία, την τελεκομ στην Γερμανία, την Μαγκεντα στην Αυστρία για να έχω VoLTE. Αυτόματα εκεί μπήκε. 
Παρομοίως αυτόματα μπήκε και η nova στην 3 ΑΤ με VoLTE στην Αυστρία, στην ο2-de επίσης με VoLTE στη Γερμανία, στην Swisscom με VoLTE στην Ελβετία, στην ΑΙS με VoLTE στην ταιλανδη.

Στην Αυστρία η Vodafone μπήκε αυτόματα σε Α1 και δεν είχε VoLTE, όπως και στην Γερμανία στην Vodafone.de που επίσης δεν είχε VoLTE. 

Edited by panos.k2

3 ώρες πριν, panos.k2 said:

Με βάση τα επίσημα στοιχεία η βονταφον και η Νόβα έχουν η βοντα σε 11 χώρες volte και η Νόβα σε 10. Διαφέρουν απλά σε κάποιες χώρες.

Το θέμα είναι ότι δεν έχουν όλες οι εταιρίες σε όλες τις χώρες οπότε είναι άτοπο να γράφουν κάποιοι ότι δεν έχει volte αφήνοντας υπονοούμενα ότι δεν έχει σε όλες. Πχ η βονταφον έχει Ισπανία και Ιταλία που δεν έχει ή Νόβα.

Όπως και να έχει για φίλους και συγγενείς που μένουν Ευρώπη ή ταξιδεύουν συχνά το να έχουν unlimited δεδομένα χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν τοπική εταιρία για λύση είναι μεγάλη υπόθεση και ευκολία και κανείς δεν  διαμαρτυρήθηκε για το VoLTE σε χώρες που δεν υποστηρίζεται.

Προσωπικά όσες φορές πήγα ταξίδι επειδή έχω voip τηλέφωνο εταιρικό δεν μίλησα παρά ελάχιστες φορές για προσωπικά τηλέφωνα από το νούμερο του κινητού και δούλευε η extrasim τους με unlimited και σε mifi. Για μένα που τρώω κοντά στο 1TB σε κάθε σύνδεση χαλαρά είναι προτεραιότητα τα data. Εναλλακτική δεν υπάρχει παρά μόνο αν πάρεις starlink mini και να μπορείς να το στήσεις κάπου έξω για να έχεις unlimited δεδομένα σε όλη την ΕΕ.

Όσο για το πια χώρα  και πιο δίκτυο έχει volte για αυτό δίνουν και οι δυο εταιρίες πινακάκι στην ιστοσελίδα τους με πια δίκτυα συνεργάζονται και σε τι υπηρεσίες για να μπορείς να το επιλέξεις χειροκίνητα.

Απλά στην Cosmote μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρουν κάπου τις χώρες που έχουν και τα δίκτυα.

Εκτός αν έχουν σε όλες τι να πω 😂