Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενεργοποίησε την υπηρεσία. Μετά δοκίμασε να ακυρώσεις όλες τις προωθήσεις απο το κινητό σου (και οταν λέω όλες εννοώ όλες), κλείσε το κινητό σου, δοκίμασε να το πάρεις τηλέφωνο και μετά άνοιξε το να δούμε αν θα σου έρθει sms με ειδοποίηση. Ωραίο κολπάκι αλλά το πραγματικό MCN δεν γίνεται με ημίμετρα. Φυσικά απο την άλλη μεριά οι "αντίπαλοι" δεν έχουν καθόλου την υπηρεσία ακόμη οπότε επικοινωνιακά μετρά αυτό...

Είναι χρήσιμη η υπηρεσία, αλλά θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμη αν, υπήρχε ένα αυτόματο μηνυνμα τύπου "Ο χρήστης που καλέσατε, θα ενημερωθεί με sms για την κλήση σας"

Όπως Cosmote ένα πράμα..

Αλλά για αρχή καλό είναι.

It's what you do to me..

Είναι χρήσιμη η υπηρεσία, αλλά θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμη αν, υπήρχε ένα αυτόματο μηνυνμα τύπου "Ο χρήστης που καλέσατε, θα ενημερωθεί με sms για την κλήση σας"

Όπως Cosmote ένα πράμα..

Αλλά για αρχή καλό είναι.

Ο συνδρομητής που καλέσατε έχει πιθανόν το τηλέφωνο του απενεργοποιημένο και θα ειδοποιηθεί για τη κλήση σας με γραπτό μήνυμα , εάν επιθυμείται να αφήσετε μήνυμα στο τηλεφωνητή παρακαλώ περίμενε η κλήση σας προωθείται …

- Ουφ όλο αυτό -( ειδοποίηση κλήσεων και τηλεφωνητής με ενημέρωση σε οποίον καλεί )

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

καλό το σύστημα της cosmote αλλά δε μπορεί να ζηλέψει το σύστημα του τηλεφωνητή της ΤΙΜ που σου λέει ως και πόση διάρκεια είναι το μήνυμα που σου άφησε ο άλλος; Ειδοποίηση κλήσεων & τηλεφωνητής μαζί είναι super κατάσταση.Ειδικά για τους επαγγελματίες που δε θέλουν να χάνουν λεπτό από το τηλέφωνό τους... :p

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Oxi...den einai etsi...! Sou to vgazi kai apo prin... Einai poli xrisimo ! eidika an vriskese kapou pou den mporeis na exeis lipsi....

TRUST ME to 3ekokalisa to sigkekrimeno feature sto testing.. einai opws ta lew.

H MONI periptwsi pou tha doulepsei ikanopoiitika to sogkekrimeno feature einai otan:

valeis oles tis eiserxomenes kliseis na proothountai sto fwnokivwtio ENW to kinito einai anameno !! se ekeini tin periptwsi o allos pou se pianei mpenei kateuthian sto fwnokivwtio xwris proidopoiisi kai fysika an to klisei pianeis to notification !

:) :)

Gia na to les...kati tha 3ereis :p alla emena pali mou fenete xrisimi giati vriskomai se perioxi pou den iparxei kali lipsi...kai pernw kathimerina mexri kai 10 idopoiiseis :p ... para tipota... kalo einai kai afto....
Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

Αυτές οι υπηρεσίες δεν γίνονται αναγκαστικά develop από τις εταιρίες κινητής, οι τελευταίες είναι καθαρά διακομιστές των μηνυμάτων...εδώ υπάρχει freeware SMS gateway που μπορείς να κατεβάσεις και να κάνεις install στο PC σου, να αγοράσεις ένα GSM gateway μια SIM ένα apache webserver με php και mySQL και να προσφέρεις SMS Services κλπ κλπ. Από εκεί και έπειτα μια τέτοια εταιρία που κάνει διαγωνισμούς κλπ δεν θέλει να χάσει το παραμικρό πιθανό πελάτη οπότε και κάνει συμφωνίες με όλους τους παροχείς κινητής...

Αυτές οι υπηρεσίες δεν γίνονται αναγκαστικά develop από τις εταιρίες κινητής, οι τελευταίες είναι καθαρά διακομιστές των μηνυμάτων...εδώ υπάρχει freeware SMS gateway που μπορείς να κατεβάσεις και να κάνεις install στο PC σου, να αγοράσεις ένα GSM gateway μια SIM ένα apache webserver με php και mySQL και να προσφέρεις SMS Services κλπ κλπ. Από εκεί και έπειτα μια τέτοια εταιρία που κάνει διαγωνισμούς κλπ δεν θέλει να χάσει το παραμικρό πιθανό πελάτη οπότε και κάνει συμφωνίες με όλους τους παροχείς κινητής...

Thunderworx..

Thunderworx..

Ξεπήδηξε και μια άλλη "άσχετη" εταιρία.

Απο τα λεγόμενα του 'γειά σας' και το κουτσομπολιό της αγοράς, θα έβαζα ένα στοιχηματάκι ότι είναι της Netsmart, στη Λάρνακα. Εταιρεία καθαρόαιμων πληροφορικάριων που πρόσφατα "ανακάλυψαν τον τροχό" της κινητής τηλεφωνίας.

Θα δούμε τί πουλιά πιάνουν κι αυτοί εν καιρώ.

Πάντως φαίνονται ενθουσιασμένοι.

"Γεια-σας": κέρδισα το στοίχημα?

Επανέρχομαι μετά από αρκετούς μήνες στο συγκεκριμένο θέμα. Έχω από τον Δεκέμβριο καρτοκινητό της Vodafone UK στην Ελλάδα με roaming στην Vodafone. Χτες λοιπόν μου ήρθε σε αυτό το νούμερο το παρακάτω μήνυμα το οποίο αφορά το Vodafone Passport:

From Vodafone: Call 5555 free to save money on calls abroad! Call 2345 & TopUp with debit/credit card or local Vodafone vouchers. *#1345# free for your balance.

Κάλεσα το νούμερο που λέει το μήνυμα και ενεργοποίησα το Vodafone Passport. Οι χρεώσεις πλέον για να καλώ στην Αγγλία όταν είμαι στην Ελλάδα με roaming στην Vodafone είναι: 0,75 λίρες ανά κλήση (1,08627 ευρώ) και μετά: από τις 7:30 π.μ. ως τις 7:30 μ.μ. 0,30 λίρες/λεπτό (0,434492 ευρώ/λεπτό) και από τις 7:30 μ.μ. ως τις 7:30 π.μ. και τα Σαββατοκύριακα 0,05 λίρες/λεπτό (0,0724249 ευρώ/λεπτό). Οι τιμές που αναφέρω ισχύουν για κλήσεις προς κινητά της Vodafone UK και σταθερά Αγγλίας. Για κλήσεις προς άλλα αγγλικά δίκτυα ισχύει το τέλος των 0,75 λιρών ανά κλήση και μετά 0,35 λίρες/λεπτό (0,507065 ευρώ/λεπτό). Η άλλη μαγκιά όμως είναι η εξής: αν βάλω στο καρτοκινητό μου πακέτο με προπληρωμένα λεπτά ισχύουν και όταν καλώ στην Αγγλία ενώ είμαι στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας το δίκτυο της ελληνικής Vodafone!!!!! Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση χρεώνεται το τέλος των 0,75 λιρών ανά κλήση. Αν διαλέξει κάποιος το πακέτο των 100 λεπτών με κόστος 15 λίρες (21,7217 ευρώ) το κόστος ανά λεπτό κλήσης είναι 0,15 λίρες (0,217186 ευρώ) . Υπάρχει πακέτο με 200 λεπτά και κόστος 25 λίρες (36,1976 ευρώ) και σε αυτή την περίπτωση το κόστος ανά λεπτό κλήσης είναι 0,125 λίρες/λεπτό (0,181059 ευρώ). Φυσικά τα λεπτά αυτών των πακέτων ισχύουν για κλήσεις προς όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τα σταθερά τηλέφωνα της Αγγλίας. Εγώ από Σεπτέμβριο και μετά θα κάνω αρκετές κλήσεις προς Αγγλία (και συγκεκριμένα κινητό Vodafone) και φυσικά θα τιμήσω ιδαιτέρως το αγγλικό καρτοκινητό που έχω. Είναι τρέλα, να παίρνω από κινητό με roaming στην Αγγλία μετά τις 7:30 μ.μ. και να χρεώνομαι 0,072429 ευρώ/λεπτό (συν το τέλος των 0,75 λιρών ανά κλήση) !!!!!! Και σίγουρα η ποιότητα θα είναι χίλιες φορές καλύτερη από το dialpadκαι γενικά κάθε υπηρεσία τηλεφωνίας μέσω internet. Εννοείται πως οι ώρες που αναφέρω είναι ώρες Αγγλίας. Αυτά που αναφέρω μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά και στο siteτης VodafoneUK, http://www.vodafone.co.uk

EDIT

Επίσης αν σας καλέσουν στο Αγγλικό καρτοκινητό και απαντήσετε στην κλήση θα χρεωθείτε μόνο το τέλος των 0,75 λιρών και δεν θα πληρώσετε παραπάνω! Δηλαδή σας καλούν και μιλάτε μία ώρα; Εσείς θα πληρώσετε μόνο το τέλος των 0,75 λιρών και τίποτα παραπάνω!!! Όλα αυτά χάρη στο Vodafone Passport. Όπως αναφέρω παραπάνω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση είναι να κάνετε roaming χρησιμοποιώντας το δίκτυο της ελληνικής Vodafone και φυσικά να ενεργοποιήσετε στο καρτοκινητό της Vodafone UK που θα έχετε στην Ελλάδα το Vodafone Passport. Οι ίδιες χρεώσεις ισχύουν και για άλλες χώρες και δίκτυα με τα οποία συνεργάζεται η Vodafone και προσφέρει τις χρεώσεις του Vodafone Passport. Όλα αυτά θα τα δείτε αναλυτικά στο site τους, το οποίο αναφέρω λίγο πιο πάνω.

EDIT 2

Για τα συμβόλαια της Vodafone UK δεν έψαξα τι ισχύει. Λογικά θα ισχύουν τα ίδια ή παρόμοια. Πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση ψάξτε το site τους και αν έχετε απορίες στείλτε τους e-mail και θα σας απαντήσουν.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Πολύ καλό αυτό!

Προβλέπω ότι με τις νέες κινήσεις που θα γίνουν στο πανευρωπαϊκό roaming ως απάντηση στο vodafone passport αλλά και για να συμορφωθούν οι εταιρείες στις επιταγές της Κομισιόν, θα αναγκαστούν οι εταιρείες να ρίξουν και τα τέλη διεθνών κλήσεων καθώς θα είναι γελοίο ένας χρήστης με roaming να καλεί φθηνότερα προς τη χώρα του απ'ό,τι ένας χρήστης του εγχώριου δικτύου!

Πολύ καλό αυτό!

Προβλέπω ότι με τις νέες κινήσεις που θα γίνουν στο πανευρωπαϊκό roaming ως απάντηση στο vodafone passport αλλά και για να συμορφωθούν οι εταιρείες στις επιταγές της Κομισιόν, θα αναγκαστούν οι εταιρείες να ρίξουν και τα τέλη διεθνών κλήσεων καθώς θα είναι γελοίο ένας χρήστης με roaming να καλεί φθηνότερα προς τη χώρα του απ'ό,τι ένας χρήστης του εγχώριου δικτύου!

Εγώ πλέον δεν έχω λόγο για να παίρνω τηλέφωνο στην Αγγλία να χρησιμοποιώ το Dialpad ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια υπηρεσία. Αυτό γιατί στο 90% των περιπτώσεων παίρνω μετά τις 7:30 μ.μ. (ώρα Αγγλίας) οπότε πέφτω στις ώρες μη αιχμής της αγγλικής Vodafone. Είναι πραγματικά γελοίο να κάνω φθηνότερα τηλεφωνήματα στην Αγγλία με αγγλικό καρτοκινητό σε roaming παρά απ' ευθείας από ελληνικό κινητό... Πραγματική ξεφτίλα. Δεν νομίζω να συγκρίνουμε την ευκολία χρήσης και την ποιότητα επικοινωνίας ενός κινητού με το dialpad και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Και στις ώρες μη αιχμής να θέλω να πάρω τηλέφωνο μπορώ να πάρω και από το σταθερό.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

μπορεί να είναι απο αυτά της ''μαιμού'' ελληνικής αλυσίδας. Κ Λογικά να το πάρεις δεν υπάρχει νόημα να ανοίγεις μαγαζιά και μετά να αγοράζεις το δίκτυο κινητής...
http://www.myphone.gr/gallery/data/513/5TIM_New_3D_Logo_02.bmp

η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ είναι ότι έπιασα MDK COSMOFON και MDK MOBIMAK στις παραλίες του Νοτιο Ανατολικού Πηλίου :( Στην αναζήτηση έπιασα:

ΤΙΜ GR

COSMOTE

VODAFONE GR

MDK MOBIMAK

MDK COSMOFON

TR TURKCELL

TR TELSIM

TR ARIA

και μία άλλη,δε θυμάμαι τώρα, AVEO ή AVEN νομίζω! :lol:

όλα αυτά στην Παραλία Μελανή.Τα σχόλια όλα δικά σας.Δεν είχα πρόσβαση αλλά και μόνο ότι τα έπιανα δείχνουν full power cells... Επιπλέον παρέμβαλαν τις δικές μας εταιρίες :( και έτρωγαν συχνότητες...

[sIGPIC][/sIGPIC]

η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ είναι ότι έπιασα MDK COSMOFON και MDK MOBIMAK στις παραλίες του Νοτιο Ανατολικού Πηλίου :( Στην αναζήτηση έπιασα:

ΤΙΜ GR

COSMOTE

VODAFONE GR

MDK MOBIMAK

MDK COSMOFON

TR TURKCELL

TR TELSIM

TR ARIA

όλα αυτά στην Παραλία Μελανή.Τα σχόλια όλα δικά σας.Δεν είχα πρόσβαση αλλά και μόνο ότι τα έπιανα δείχνουν full power cells... Επιπλέον παρέμβαλαν τις δικές μας εταιρίες :( και έτρωγαν συχνότητες...

Πάνω από τη θάλασσα, το σήμα "ταξιδεύει" με σχεδόν μηδενικές απώλειες και μπορεί να φτάσει σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων. Κατά τις διακοπές μου σε νησιά του Ιονίου είχα πιάσει ιταλικό δίκτυο και αν θυμάμαι καλά, και κάποιο από Τυνησία (!)

Συνήθως όμως πρόκειται για εικονικό σήμα. Μπορεί το κινητό σου να δείχνει ότι πιάνει full σήμα από το δίκτυο, αλλά αν προσπαθήσεις να κάνεις κλήση, αυτή απορρίπτεται, λόγω της μεγάλης απόστασης από τον σταθμό βάσης.

this signature is under heavy construction

Στην περιοχή της Πανόρμου ανοίγει κατάστημα ORANGE .......... καλώς τα δεχτήκαμε

Σοβαρά;

Δεν υποτίθεται ότι αυτόν που τα είχε ανοίξει τον κυνηγάνε;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σοβαρά;

Δεν υποτίθεται ότι αυτόν που τα είχε ανοίξει τον κυνηγάνε;

Μάλλον ο φίλος παραπάνω θα είδε το διαλυμένο κατάστημα που υπάρχει στην Πανόρμου. Η μαϊμού Orange έχει κλείσει οριστικά και δεν πρόκειται να ξανανοίξει. Στο κατάστημα της στοάς Κοραή μάλιστα υπάρχει και θυροκολημένη η έξωση γιατί δεν έχουν πληρώσει τα νοίκια.

Το κατάστημα λοιπόν στην Πανόρμου είναι ό,τι έχει απομείνει από την μαϊμού εταιρεία.

Τώρα για την κανονική orange, μπορεί να έρθει μόνο μέσω κάποιας συνεργασίας ή εξαγοράς της ΤΙΜ ή αν ποτέ η Cosmote ψάξει για στρατηγικό εταίρο... (δύσκολο)

Εγώ προσωπικά θα ήθελα πάντως την ΤΙΜ, όταν την πουλήσουν οι αμερικάνοι, να την πάρει η T-mobile...

ΤΙΜ GR

COSMOTE

VODAFONE GR

MDK MOBIMAK

MDK COSMOFON

TR TURKCELL

TR TELSIM

TR ARIA

Καλά πολύ κουφό αυτό. Μάλλον η τελευταία εταιρεία που είδες ήταν η Avea που προέκυψε από την συνένωση των Aria και Aycell στην Τουρκία.

Δεν νομίζω όμως, όπως είπε και ο ng78, ότι θα μπορούσες από το Πήλιο να συνδεθείς με ένα τέτοιο δίκτυο και να κάνεις ή να δεχθείς κλήσεις. Ούτε καν register δεν θα μπορούσε να κάνει το κινητό σου γιατί φαντάσου τι ισχύ θα χρειαζόταν να εκπέμψει μόνο και μόνο για να κάνει register σε ένα δίκτυο στην άλλη μεριά του Αιγαίου...

To σημα ενός κινητού είναι RF και μάλιστα πολύ ψηλά στην μπάντα των UHF που σημαίνει ότι διαδίδονται πολύ καλά στην ευθεία και άμα υπάρχει στη μέση θάλασσα τόσο το καλύτερο μπορεί να προσθέτει και gain. Επιρεάζονται λοιπόν από συνθήκες διάδωσης, θέση κλπ κλπ. Το ότι από τα ανατολικά παράλια της κύπρου βλέπουμε δίκτυα του λίβανου, ή ψηλά σε ένα βουνό που έχει άνοιγμα για τα τουρκικά παράλια ακούμε όλες τις τουρκικές εταιρίες κάθε άλλο παρά παράξενο είναι. Η RF δεν εχει σύνορα διαδίδεται όπου της επιτρέπει η φύση!

Απο τα λεγόμενα του 'γειά σας' και το κουτσομπολιό της αγοράς, θα έβαζα ένα στοιχηματάκι ότι είναι της Netsmart, στη Λάρνακα...

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 5 εταιρείες που φιλοδοξούν να "παίξουν" το παιχνίδι των Premium SMS. Η περισότερες "παιδεύονται" λιγο με ανόρθόδοξες μεθόδους αλλά θα βοηθήσουν και αυτές με τον τρόπο τους!

Ισως κάποια απο τις "μεγάλες" εταιρείες να αρχίσει και εδώ στη Κύπρο τις παράξενες μεθόδους της ως προς τις πληρωμές της και τον "δανεισμό" υλικού και τεχογνωσίας που τόσο έχει συνηθίσει αλλού!

Ενα πουλακι λέει οτι οι "μικροί" την αγχώνουν....

Οσο για το στοίχημα.. η συγκεκριμένη ετερεία έχει δείξει καλό χαρακτήρα και καλή απόδοση στις υπηρεσίες της. Οσο για την καινούρια πίστα θα δείξει...

Μή ξεχναμε την υπηρεσία cybee που όλο προσπαθεί να κρατήσει "χαρτιά" για τον εαυτό της και όλλο "τρέχει" να ανταγωνιστεί...

giasas

in Cyprus

:)

Το cybee θα αποκτησει συντομα επιθετο ...

Nai.. to opoio tha einai : bzzt bzzt

Απο τα λεγόμενα του 'γειά σας' και το κουτσομπολιό της αγοράς, θα έβαζα ένα στοιχηματάκι ότι είναι της Netsmart, στη Λάρνακα...

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 5 εταιρείες που φιλοδοξούν να "παίξουν" το παιχνίδι των Premium SMS. Η περισότερες "παιδεύονται" λιγο με ανόρθόδοξες μεθόδους αλλά θα βοηθήσουν και αυτές με τον τρόπο τους!

Ισως κάποια απο τις "μεγάλες" εταιρείες να αρχίσει και εδώ στη Κύπρο τις παράξενες μεθόδους της ως προς τις πληρωμές της και τον "δανεισμό" υλικού και τεχογνωσίας που τόσο έχει συνηθίσει αλλού!

Ενα πουλακι λέει οτι οι "μικροί" την αγχώνουν....

Οσο για το στοίχημα.. η συγκεκριμένη ετερεία έχει δείξει καλό χαρακτήρα και καλή απόδοση στις υπηρεσίες της. Οσο για την καινούρια πίστα θα δείξει...

Μή ξεχναμε την υπηρεσία cybee που όλο προσπαθεί να κρατήσει "χαρτιά" για τον εαυτό της και όλλο "τρέχει" να ανταγωνιστεί...

Κοίτα φίλε "γειά σας". Δεν είναι καμιά φιλοσοφία.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρκετές SMS/MMS Gateways που είναι και open source, και μπορεί ο οποιοσδήποτε άσχετος με τα πρωτόκολα και τις δυνατότητες της κινητής τηλεφωνίας να "προσφέρει υπηρεσίες".

Ναι,αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4-5 εταιρίες που το παίζουν value added services providers. π.χ οι μπακάληδες της Golden telemedia, οι "νέοι" της Netsmart (που πρέπει επειγόντως να προσλάβουν κόσμο που ξέρει τί του γίνεται στις τηλεπικοινωνίες αν θέλει να παίξει σωστό παιχνίδι) και η Thunderworx, που αυτή τη στιγμή είναι η πιό πλήρης σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία.

Και δεν είναι μόνο τα premium sms. Αυτά σιγά σιγά θα πεθάνουν, γιατί ο καθένας μπορεί να στήσει μια σύνδεση εύκολα και γρήγορα (οπότε γιατί να πάνε στη Netsmart ας πούμε?).

Αλλου είναι η αγορά που θα κρατήσει, αλλά δεν είμαι τρελός να σου την αναφέρω δημόσια.

Α, και μήπως αυτή η μεγάλη και τρανή εταιρία που αναφέρεις, είναι η Nortell? Κάτι τέτοιο έπιασε (αλλά δεν ίδρωσε) το αυτί μου.

ΥΓ: Η υπηρεσία cybee είναι καμένο χαρτί. Απο την αρχή ήταν. Αλλά αμφιβάλλεις ότι αν αποφασίσει να δώσει σημασία η cytavoda, θα κλείσει σπίτια? Γιατί απο ό,τι ξέρω τα άτομα που πρέπει να προσλάβουν οι "μικροί" (πλην Thunderworx) εκεί δουλεύουν.

Μή συγχίζεις μια δωρεάν πλατφορμούλα όπως το Kannel με την ουσιαστική τεχνογνωσία!

καλά τα τουρκικά...αλλά ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ που βρέθηκαν ωρέ;Πως πέρασαν οροσειρές και βουνά;;;Δεν μπορώ να καταλάβω.Σήμερα έπιασα στα FM τούρκικο σταθμό ;) Στα ΑΜ πιάνω και γαλλικό :D

όχι δεν μπόρεσα να κάνω login λόγω μεγάλου Time ADVANCE αλλά οι συχνότητες μπερδέυονταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ :mad:

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά
  • This topic was pinned and unpinned